Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλασμος και ελαφρια παλινδρομηση

Recommended Posts

χαιρεται και απο μενα

χρειαζομαι τα φωτα σας γιατι εχω καταμπερδευτει.

εχω μια μπεμπουλα η οποια ειναι 3 μηνων και ενω την θηλαζω (οταν βρισκομαι σπιτι οχι αποκλειστικα, βλεπεις βγηκα αδιαβαστη απο την κλινικη και ο γιατρος μου ειχε πει οτι το γαλα μου δεν φτανει για την μικρη, και εγω η καημενη τον πιστεψα) , μετα της δινω και συμπληρωμα.

η μικρη μου βγαζει γουλιες (αρκετες κι ας εχουμε αλλαξει ενα σωρο γαλατα) σε καθε της γευμα ( η μητερα μου που κραταει το παιδι οταν ειμαι σρτην δουλεια λεει πως βγαζει περισσοτερο οταν την θηλαζω παρα με το ξενο το γαλα και να σταματησω το θηλασμο αφου καπνιζω κιολας αλλα εγω δεν θελω μιας και εχω διαβασει τοσα εδω μεσα για το θηλασμο και τα καλα που προσφερει στο παιδι)

Η γιατρος (καινουρια) μας ειπε πως η μπεμπα εχει μια ελαφρια παλινδρομηση και γι αυτο θα της δωσουμε στερεα τροφη πιο νωρις απο τα υπολοιπα παιδακια 4-5 μηνα για να της περασει. εμενα να πω την αληθεια δεν μου πολυαρεσε αυτο.

εσεις ποτε δωσατε στερεα τροφη στα παιδακια σας? θεωρειτε σωστο να ξεκινησουμε τις τροφες τοσο νωρις?

εγω παντως λεω να την πω να το αφησουμε για τον 6 μηνα που ειναι και το φυσιολογικο. μηπως ομως ετσι κανω κακο στην μικρη μου? γιατι ειπε η παιδιατρος πως με τις γουλιες που βγαζει η μικρη βγαζεικαι γαστρικα υγρα και αυτα κανουν κακο και αυτο με ανησυχει ιδιαιτερα.

Διαφημίσεις

κι εγω τα ιδια αγχη τραβηξα με τη μικρη, η οποια αν και θηλαζε αποκλειστικα ειχε παλινδρομηση. το μονο που εκανα ηταν... υπομονη. μετα τον εκτο μηνα και ως δια μαγειας, απο τη μια μερα στην αλλη σταματησε! και ετσι φτασαμε στους 19μηνες (και συνεχιζουμε)

βεβαια γιατρος δεν ειμαι, αλλα και η παιδιατρος μου δε φανηκε να ανησυχει ιδιαιτερα τοτε (η αληθεια ειναι οτι δεν της ειχα αφησει και πολλα περιθωρια να ανησυχησει...)

Και μένα η μικρή μου είχε παλινδρόμηση, αλλά τη στερεά τροφή τη ξεκινήσαμε τον 6ο μήνα και εκεί ελαττώθηκε το πρόβλημα.

Όντως με τη παλινδρόμηση βγάζει γαστρικά υγρά και απ'οτι μου είχε πεί εμένα η παιδίατρος την ενοχλεί στο στομαχάκι της σαν καούρες, γι'αυτό και για να τη βοηθήσουμε της έδινα ένα σιροπάκι ειδικό για τη παλινδρόμηση, περισσότερο για ανακουφιση του στομάχου!

η μητερα μου που κραταει το παιδι οταν ειμαι σρτην δουλεια λεει πως βγαζει περισσοτερο οταν την θηλαζω παρα με το ξενο το γαλα και να σταματησω το θηλασμο αφου καπνιζω κιολας αλλα εγω δεν θελω μιας και εχω διαβασει τοσα εδω μεσα για το θηλασμο και τα καλα που προσφερει στο παιδι)

Να χαίρεσαι τη μικρούλα σου!

Πολλές πληροφορίες για τη ΓΟΠ (γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση) θα βρεις σε αυτό το τόπικ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814

Είναι μεγάλο, αλλά έχουν γραφτεί πολλά χρήσιμα, διάβασε οπωσδήποτε τις γενικές πληροφορίες που έχει στην αρχή του!

Είναι πολύ συνηθισμένο να υπάρχουν περισσότερες γουλιές με το μητρικό γάλα, γιατί είναι λεπτόρευστο και πιο εύκολο να βγει. Σε αντίθεση με τα ειδικά γάλατα, που είναι επίτηδες πιο παχύρρευστα ώστε να μένουν στο στομάχι. Όμως, το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε επουλωτικούς παράγοντες και σε σχέση με τη φόρμουλα δεν ερεθίζει τόσο τον οισοφάγο του μωρού. Με λίγα λόγια, οι γουλιές από το μητρικό δεν δημιουργούν τόσο έντονο πρόβλημα, ενώ οι γουλιές από τη φόρμουλα ερεθίζουν τον οισοφάγο. Ακόμα και καθόλου γουλιές να μην κάνει το μωρό με τη φόρμουλα, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν "κρυφές" αναγωγές, δηλ. το γάλα να ανεβαίνει μέχρι ενός σημείου στον οισοφάγο, αλλά να μη βγαίνει τελείως σαν αναγωγή, που θα πει ότι ο οισοφάγος ερεθίζεται και το πρόβλημα δεν φαίνεται εγκαίρως, γιατί το μωρό δεν κάνει γουλιές.

Θα δεις και στο θέμα που παρέθεσα τον προστατευτικό ρόλο του μητρικού γάλακτος στη ΓΟΠ και στους βλεννογόνους του πεπτικού. Όσο περισσότερο μητρικό παίρνει το μωρό τόσο το καλύτερο! Κι εμένα είχε η κόρη μου ελαφριά ΓΟΠ και αποφάσισα να κάνω επαναγαλακτισμό όταν ήταν 4,5 μηνών (της έδινα συμπλήρωμα, περίπου 450 ml την ημέρα, με τις οδηγίες από αυτό το θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853 έκοψα τελείως το συμπλήρωμα)

Δώσε μεγάλη προσοχή στη στάση του μωρού, στο να ξαπλώνει πάντα με κλίση 45 μοιρών τουλάχιστον, στο να την κρατάτε μετά το γεύμα αρκετή ώρα όρθια, στο να τρώει μικρά και συχνά γεύματα κλπ, θα βοηθήσουν πολύ.

Όσον αφορά στην έναρξη στερεών νωρίτερα, είναι συνηθισμένη πρακτική των παιδιάτρων, κι εμένα μου σύστησε να ξεκινήσω στους 5 μήνες και το έκανα. Όμως ουσιαστικά η μικρή είχε παλλινδρόμηση (χωρίς να βγάζει γουλιές ή φαγητό, όμως καταλάβαινα ότι το φαγητό ανέβαινε στον οισοφάγο της), μέχρι τον 8ο περίπου μήνα, οπότε και ξεπεράστηκε τελείως το πρόβλημα. Αυτό που συμπεραίνω εγώ λοιπόν είναι ότι το πεπτικό ωριμάζει εκεί κάπου μεταξύ 5ου-και 12ου μήνα και απλά σταματάει το πρόβλημα, δεν έχει να κάνει με το πόσο νωρίς μπαίνουν οι στερεές, απλά το γάλα βγαίνει πιο εύκολα από το στομάχι σε σχέση με τις στερεές.

Για το θέμα του καπνίσματος και θηλασμού, έχει συζητηθεί και απαντηθεί πολλές φορές, με μια αναζήτηση θα βρεις πολλά, τα οφέλη σε αντιστάθμισμα με τους βλαβερούς παράγοντες στους οποίους εκτίθεται το μωρό, οταν καπνίζεις και θηλάζεις είναι περισσότερα από το να καπνίζεις και να μην θηλάζεις.

Είναι πιθανό να βοηθηθεί η κατάσταση αν κόψεις εσύ την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (πρόσεξε και τα γαλακτοκομικά που βρίσκονται κρυμμένα στα τυποποιημένα προϊόντα), καθώς πολλές φορές τα μωρά που έχουν παλλινδρόμηση είναι πιθανό να έχουν και δυσανεξία ή αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες αποχής της μαμάς μέχρι να καθαρίσει ο δικός της οργανισμός από τις πρωτεϊνες των αγελαδινών γαλακτοκομικών και άλλες 2 μέχρι να καθαρίσει και ο οργανισμός του μωρού, αλλά αν όντως επηρρεάζουν την κατάσταση, θα δεις βελτίωση στο μωρό νωρίτερα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

καλημερα κοριτσια μου.

ευχαριστω παρα πολυ leman,MINNI,sofuka για την τοσο αμεση σας απαντηση.

με τις απαντησεις σας σαν να ξεμπερδευονται λιγο μεσα μου τα πραγματα. ειδικα αυτο που μου γραψατε για τον θηλασμο και τις γουλιες. δνε θα σταματησω να την θηλαζω γιατι πραγματικα μου αρεσει και η ολη διαδικασια με τον θηλασμο.

την μικρη και χωρις να μας το πει κανεις την εχουμε αρκετη ωρα σε ορθια σταση γιατι αλλιως κλαει η καημενη. οσο για τα μικρα γευματα της καναμε αλλα η παιδιατρος μας ειπε να το στααματησουμε και να αρχισουμε με τα κανονικα.

και σε μας η παιδιατρος δεν ανησυχησε ουτε περαιτερω εξετασεις καναμε. σιροπι δεν μας εδωσε και απλα συνεχιζουμε ετσι.

οσο για το καπνισμα το διαβασα απλα καποιες μερες τα τσιγαρα δεν ειναι μονο 5 γι'αυτο ειπα μην της κανω και κακο την μικρη μου. εδω και καποιες μερες σκεφτομαι για να αγορασω ηλεκτρονικο τσιγαρο αλλα δεν ειμαι και σιγουρη ακομη.

θα σκεφτω για να ακολουθησω την προτροπη για αποχη απο τα γαλακτοκομικα απλα θελω να το συζητησω με τον διατροφολογο μου πρωτα γιατι εχω αρχισει διατροφη για να επανελθω στα φυσιολογικα μου κιλα.

ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας με βοηθουν πολυ σ'αυτο που περναμε με την μικρη μας.

Διαφημίσεις

χαιρεται κ παλι

σημερα αποφασισα να γυρισουμε στο παλιο μας γαλα που ειναι απλο μετα απο αυτα που διαβασα στο τοπικ για το ΓΟΠ. ειναι δικη μου αποφαση εφοσον η συζητηση με την παιδιατρο ειχε καταληξη σε αντιαναγωγικο.

δεν ξερω κατα ποσο κανω καλα που της αλλαζω το γαλα παλι αλλα ετσι κι αλλιως ουτε με το αντιαναγωγικο σταματησαν οι γουλειες και μετα απο αυτα που διαβασα το αποφασισα.

χαιρεται κ παλι

σημερα αποφασισα να γυρισουμε στο παλιο μας γαλα που ειναι απλο μετα απο αυτα που διαβασα στο τοπικ για το ΓΟΠ. ειναι δικη μου αποφαση εφοσον η συζητηση με την παιδιατρο ειχε καταληξη σε αντιαναγωγικο.

δεν ξερω κατα ποσο κανω καλα που της αλλαζω το γαλα παλι αλλα ετσι κι αλλιως ουτε με το αντιαναγωγικο σταματησαν οι γουλειες και μετα απο αυτα που διαβασα το αποφασισα.

Mαρία, πρόσεξε μήπως το απλό γάλα την πειράζει λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε λακτόζη! Μήπως χρειάζεται να δώσεις κάποιο με λιγότερη ή και καθόλου λακτόζη; Συζήτησέ το με το γιατρό σου και αν δεις ότι δεν σε καλύπτει, πήγαινε σε έναν εξειδικευμένο γαστρεντερολόγο στο παίδων, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το θέμα με τη ΓΟΠ δεν είναι αν θα σταματήσουν οι γουλιές, αλλά να μη δημιουργηθεί οισοφαγίτιδα. Το μητρικό προφυλάσσει από την οισοφαγίτιδα σε ποσοστό μεγαλύτερο από ότι η φόρμουλα και τα ειδικά γάλατα. Στην περίπτωση που δίνεις και συμπλήρωμα, καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον εξειδικευμένο γιατρό για να σε κατευθύνει σωστά. Οι γουλιές από μόνες τους δεν είναι πρόβλημα! Εμένα είχε πολλές γουλιές, αλλά δεν πόναγε τόσο πολύ όσο άλλα μωρά, κατά περιόδους είχε κρίσεις που φαινόταν ότι πονάει και χρειαζόταν αγκαλιά και πολλή ώρα να συνέλθει, αλλά όχι όπως άλλα παιδάκια που έπρεπε πρακτικά η μαμά να τα κρατάει όλη μέρα αγκαλιά ή που αρνούταν να θηλάσουν ή να πιούνε γάλα επειδή πονάγανε. Ούτε οισοφαγίτιδα έκανε.

Συνέχισε να διαβάζεις το θέμα (ξέρω είναι πολύ μεγάλο, αλλά θα σε βοηθήσει πολύ) και δες τι θα κάνεις, συνεννοήσου όμως με κάποιον γιατρό που γνωρίζει καλά το θέμα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

το καλο ειναι οτι προβλημα με το φαγητο δεν εχουμε ουτε ειχαμε με την μικρη μου. γουλιες βγαζει το καημενο σε καθε γευμα αλλα ως εκει. και οταν ειναι ξαπλωμενη και θελησει να ρευτει τοτε κλαιει να την σηκωσουμε. ειναι ησυχη γενικα και ειναι λαιμαργη με το φαγητο της. το κακο ειναι οτι λογο του ξενου γαλατος που της εδωσα απο νωρις πλεον ο θηλασμος ειναι το συπληρωμα.

θα δω πως θα τα παει κ με το απλο γαλα που πηρα και τελος του μηνα που θα παω για το εμβολιο θα το ξανασυζητησω με την γιατρο μου. εγω ειμαι απο θεσσαλονικη οπο τε δυσκολο να παμε στο παιδων (αν δεν κανω λαθος αθηνα ειναι αυτο)

οσο για το θεμα μολις βρισκω λιγη ωρα ελευθερη καθομαι και διαβαζω θελω ειναι η αληθεια να το τελειωσω αλλα λιγο η δουλεια λιγο η μικρη δνε μενει και πολυς χρονος.

Μαρία, υπάρχουν παιδογαστρεντερολόγοι και στα δημόσια νοσοκομεία της θεσσαλονίκης, στις παιδιατρικές κλινικές (ή και στα ιδιωτικά αν το προτιμάς). Απ' ό,τι γράφεις έχει πολύ ελαφριά ΓΟΠ η μικρή και μακάρι να μείνει έτσι μέχρι τις στερεές και μέχρι να ωριμάσει το πεπτικό της.

HXuSp2.pngaS46p2.png

( η μητερα μου που κραταει το παιδι οταν ειμαι σρτην δουλεια λεει πως βγαζει περισσοτερο οταν την θηλαζω παρα με το ξενο το γαλα και να σταματησω τον θηλασμο αφου καπνιζω κιολας αλλα εγω δεν θελω μιας και εχω διαβασει τοσα εδω μεσα για το θηλασμο και τα καλα που προσφερει στο παιδι)

συγνωμη αν καταλαβα καλα καπνιζεις και θηλαζεις??????:roll:

αν ναι καλυτερα κοψε το καπνισμα η τον θηλασμο!!!!

θηλασμος+καπνισμα=δηλητηριο

Διαφημίσεις

καλημερα

δηλαδη sofuka προτινεις να την παω σε παιδογαστρεντερολόγο ε? να μας πει τουλαχιστον την γνωμη του. μηπως ξερεις περιπου ποσα περνει για μια επισκεψη ενας παιδογαστρεντερολόγος? για να μην την τυρρανησω με νοσοκομεια την μικρουλα μου

agalitsa

διαβασα μεσα στο φορουμ πως από το γάλα περνούν πολύ λιγότερες ουσίες του τσιγάρου στο μωρό και δεν πάνε στο αίμα του μωρού αλλά το πεπτικό του που είναι πολύ διαφορετικό.Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο για μια καπνίστρια να δίνει στο μωρό της μητρικό γάλα και να το προστατεύει από τους κινδύνους που το εκθέτει παρά να το ταΐζει με μη ανθρώπινο γάλα.

Το χειρότερο μητρικό γάλα είναι πολύ καλύτερο από το καλύτερο αγελαδινό σε σκόνη.

και αυτα τα διαβασα απο ποστ που ειχε κανει η aglaia η οποια απο οσα εχω διαβασει ειναι διαβασμενη πανω στο θεμα του θηλασμου. δν θελω να σταματησω να θηλαζω την μικρη γιατι κυριως ειναι κατι που μου αρεσει πολυ και ειναι καλο και γι αυτην και ποσο μαλλον τωρα που εχουμε και αυτο το προβλημα.

στην εγκυμοσύνη αν και μου ηταν παρα πολυ δυσκολο το ειχα κοψει αλλα τωρα δεν μπορω απλα προσπαθω να μενω στα 5-7 τσιγαρα την ημερα.

Θα στα πω συνοπτικα και οχι πολυ χαριτωμενα και ευγενικα γιατι βιαζομαι:)

Μια ελαφρια παλινδρομηση ειναι απολυτως φυσιολογικη ο,τι γαλα και να πινει το μωρο μεχρι τον 7ο μηνα.

Δε δινουμε φαρμακα, δεν ταλαιπωρουμε το μωρο παρα μονο εαν δεν παιρνει βαρος, γιατι μονο τοτε η παλινδρομηση ειναι σε σημειο που πρεπει να αντιμετωπιστει.

Κατι που ειναι απολυτως φυσιολογικο και οφειλεται σε μη ολοκληρωμενη αναπτυξη του πεπτικου συστηματος, το ιατρικο συστημα μετατρεπει σε προβλημα για να αγορασεις πανακριβα γαλατα, να κοψεις το μητρικο θηλασμο, να κανεις δαπανηρες εξετασεις και να αγορασεις φαρμακα.

Σε βεβαιω οτι κι εγω που εβλεπα το γιο μου να βγαζει ρουκετες και ανησυχησα και ζητησα απο τον παιδιατρο να κανουμε εξετασεις. Ο ανθρωπος, προς τιμην του, μου εξηγησε τα παραπανω απλα.

Εαν το παιδι εχει παλινδρομηση το χειροτερο που μπορεις να του κανεις ειναι να του κοψεις το μητρικο που ειναι και πιο ελαφρυ και πιο ευπεπτο.

Το αμεσως χειροτερο που μπορεις να κανεις ειναι να του δωσεις στερεες νωριτερα απο τον 6ο μηνα. Να στο πω απλα: δε φτανει που ειναι ανωριμο το πεπτικο του συστημα, θα το φορτωσεις και με στερεες να το αποκανεις:)

Α και για να μη σε πιασει κανενας νεος πανικος απο το "ανωριμο πεπτικο συστημα", ειναι και αυτο απολυτως φυσιολογικο. Σε καποια παιδακια δεν εχει κλεισει ακομα ο πεπτικος σωληνας με τη γεννηση.

k9Tap3.png

συγνωμη αν καταλαβα καλα καπνιζεις και θηλαζεις??????:roll:

αν ναι καλυτερα κοψε το καπνισμα η τον θηλασμο!!!!

θηλασμος+καπνισμα=δηλητηριο

Καλα που εχουμε κι εσενα να μας ενημερωσεις... αληθεια σε ρωτησε καποιος τη γνωμη σου? εισαι σε λαθος θεμα, πηγαινε στο σχετικο να ξεσπαθωσεις, να αφησεις εδω να διαβασουμε και να γραψουμε εντος θεματος.

k9Tap3.png

καλημερα

δηλαδη sofuka προτινεις να την παω σε παιδογαστρεντερολόγο ε? να μας πει τουλαχιστον την γνωμη του. μηπως ξερεις περιπου ποσα περνει για μια επισκεψη ενας παιδογαστρεντερολόγος? για να μην την τυρρανησω με νοσοκομεια την μικρουλα μου

agalitsa

διαβασα μεσα στο φορουμ πως από το γάλα περνούν πολύ λιγότερες ουσίες του τσιγάρου στο μωρό και δεν πάνε στο αίμα του μωρού αλλά το πεπτικό του που είναι πολύ διαφορετικό.Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο για μια καπνίστρια να δίνει στο μωρό της μητρικό γάλα και να το προστατεύει από τους κινδύνους που το εκθέτει παρά να το ταΐζει με μη ανθρώπινο γάλα.

Το χειρότερο μητρικό γάλα είναι πολύ καλύτερο από το καλύτερο αγελαδινό σε σκόνη.

και αυτα τα διαβασα απο ποστ που ειχε κανει η aglaia η οποια απο οσα εχω διαβασει ειναι διαβασμενη πανω στο θεμα του θηλασμου. δν θελω να σταματησω να θηλαζω την μικρη γιατι κυριως ειναι κατι που μου αρεσει πολυ και ειναι καλο και γι αυτην και ποσο μαλλον τωρα που εχουμε και αυτο το προβλημα.

στην εγκυμοσύνη αν και μου ηταν παρα πολυ δυσκολο το ειχα κοψει αλλα τωρα δεν μπορω απλα προσπαθω να μενω στα 5-7 τσιγαρα την ημερα.

Για το καπνισμα και το θηλασμο υπαρχει και σχετικο αναλυτικο θεμα και τα πραγματα συνοπτικα ειναι οπως τα γραφεις.

Το χειροτερο μητρικο γαλα ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε ξενο, το οποιο κι αυτο δεν ξερουμε τι ακριβως εχει μεσα και με τοσα που ακουμε καθημερινα για τις βιομηχανιες τροφιμων, εχουμε καθε λογο να αμφιβαλλουμε.

Στο θεμα μας τωρα.

Εγω θα σου ελεγα να αφησεις το παιδακι ησυχο, αφου δε δειχνει να εχει ενοχληση, αφου η γοπ ειναι μικρη και εφοσον το παιδι παιρνει κανονικα βαρος.

Θα σταματησει το πολυ στον 7ο η γοπ.

k9Tap3.png

Καλα που εχουμε κι εσενα να μας ενημερωσεις... αληθεια σε ρωτησε καποιος τη γνωμη σου? εισαι σε λαθος θεμα, πηγαινε στο σχετικο να ξεσπαθωσεις, να αφησεις εδω να διαβασουμε και να γραψουμε εντος θεματος.

ποιο ειναι το προβλημα σου??? δεν ηθελα να ενημερωσω εσενα.....

αλλα ειπα αυτο που πιστευω στη μαρια-26....

εκεινη ανοιξε το θεμα αυτο!!! και ναι για να ανοιγη καποιος θεμα κ να ρωταει αυτοματος λεμε τη γνωμη μας!!! εσυ που κολλησες? κ επειδη ημουν κ ειμαι καπνιστρια κ εχω μωρο 4 μηνων ειπα απλα αυτο που ξερω εγω για το θεμα θηλασμου... μπορει οντως να μην ειμαι καλα ενημερωμενη πανω σε αυτο το θεμα...και ενοειτε οτι δεν ειμαι σωστη κ οτι δεν τα ξερω ολα..κ οτι οντως μπορεις να θηλασεις κ να καπνιζεις....(δεν το ηξερα)

αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εσυ πρεπει να ειρωνευσαι...ενταξει και ναι θα σε αφησω να γραψεις εσυ κ ΜΟΝΟ!!!επι του θεματος αφου τα γνωριζεις ολα λογικα.. κ εισαι αλανθαστη

ο ΔΙΚΟΣ μου γιατρος μου ειπε οτι αν ειναι να θηλασεις κομμενο μαχαιρι το τσιγαρο..και αυτα που εγραψα για να διαβασει η μαρια ηταν κ ειναι λογια του γιατρου μου κ δικα μου..

συγνωμη βρε μαρακι ....

Διαφημίσεις

Το θεμα ειναι θηλασμος και παλινδρομηση και επ αυτου ζητηθηκε γνωμη.

Αφου δεν μπορουμε να εμποδισουμε την παραπληροφορηση, ας τηρησουμε τουλαχιστον τους κανονες του φορουμ...

k9Tap3.png

Το θεμα ειναι θηλασμος και παλινδρομηση και επ αυτου ζητηθηκε γνωμη.

Αφου δεν μπορουμε να εμποδισουμε την παραπληροφορηση, ας τηρησουμε τουλαχιστον τους κανονες του φορουμ...

και δλδ οι κανονες του φορουμ ειναι οτι...

αν το θεμα ειναι θηλασμος και παλινδρομιση

θα πρεπει να πειτε τη ,γνωμη,σας και για τα δυο αλλιως μη μιλατε και καθολου? επισης δινει κ γαλα σκονη η κοπελα οποτε δεν ειναι μονο θηλασμος...

και κατι αλλο δλδ εσυ δινεις την τελεια πληροφοριση απο οτι καταλαβα ???

αυτο ειναι το δικο σου πιστευω..δεν σημαινει οτι ειναι κ το σωστο...

τελως παντων...δεν θα ασχοληθω ξανα μαζι σου.

συνεχισε εσυ να δινεις τις πληροφοριες σου ..αφου τηρεις κ τους κανονες,,

και δλδ οι κανονες του φορουμ ειναι οτι...

αν το θεμα ειναι θηλασμος και παλινδρομιση

θα πρεπει να πειτε τη ,γνωμη,σας και για τα δυο αλλιως μη μιλατε και καθολου? επισης δινει κ γαλα σκονη η κοπελα οποτε δεν ειναι μονο θηλασμος...

και κατι αλλο δλδ εσυ δινεις την τελεια πληροφοριση απο οτι καταλαβα ???

αυτο ειναι το δικο σου πιστευω..δεν σημαινει οτι ειναι κ το σωστο...

τελως παντων...δεν θα ασχοληθω ξανα μαζι σου.

συνεχισε εσυ να δινεις τις πληροφοριες σου ..αφου τηρεις κ τους κανονες,,

Ειχες γραψει ολα κι ολα 2 μηνυματα και το ενα ηταν να πεταχτεις σε μια συζητηση οπου καποια ζηταει πληροφοριες για την παλινδρομηση και να της πεις οτι δηλητηριαζει το μωρο της επειδη το θηλαζει και καπνιζει.

Οχι εγω δεν εχω την τελεια πληροφορηση, γι αυτο και φροντιζω να ειμαι πιο μετριοπαθης στις κρισεις μου και στις αποψεις μου.

Δε θα κατηγορησω μια λεχωνα που θηλαζει το νεογεννητο επειδη ετσι μου ειπε ενας γιατρος που βαριεται να διαβασει.

k9Tap3.png

Ειχες γραψει ολα κι ολα 2 μηνυματα και το ενα ηταν να πεταχτεις σε μια συζητηση οπου καποια ζηταει πληροφοριες για την παλινδρομηση και να της πεις οτι δηλητηριαζει το μωρο της επειδη το θηλαζει και καπνιζει.

Οχι εγω δεν εχω την τελεια πληροφορηση, γι αυτο και φροντιζω να ειμαι πιο μετριοπαθης στις κρισεις μου και στις αποψεις μου.

Δε θα κατηγορησω μια λεχωνα που θηλαζει το νεογεννητο επειδη ετσι μου ειπε ενας γιατρος που βαριεται να διαβασει.

νομιζω πως ο καθενας λεει τη γνωμη του... και εσυ να λες τη δικη σου αλλα να μην ειρωνευεσαι.. επισης δεν απαντησα ποτε σε καποιο θεμα δικο σου.. ουτε την κατηγορισα μη βαζεις δικα σου λογια ....

αα δλδ κ συ που ξερεις οτι ο δικος σου γιατρος σου τα λεει σωστα μην τρελαθουμε κιολας ειναι καποιοι γιατροι που εχουν αλλες αντιλιψεις γενικα σε πολλα θεμματα,, ετσι κ στον θηλασμο...

κ επειδη μου ειπε εμενα να μη καπνισω οσο θηλαζω..γιατι μου εθεσε τον συνδιασμο ως δηλητιριο ..αυτο δεν σημαινει οτι βαριετε να διαβασει.... γιαυτο να μην λες οτι εισαι μετριοπαθης....

κ αν σε πειραξε τοσο πολυ αυτο που εγραψα καλο θα ηταν να απαντουσες με τα δικα σου πιστευω στη μαρια 26 και οχι ειρωνευοντας με!!!

κ δεν νομιζω πως χρειαζεται κανενας δικηγορο στο φορουμ...

κ τι θα πει πεταχτηκες? κ οτι εχω γραψει μονο μνμ δηλαδη θα επρεπε να ξεπερασω τα 1700 κ μετα ? ε τι να κανω ... δεν προλαβαινα..

Κι εγώ πιστεύω ότι στο φόρουμ υπάρχουν αρκετά θέματα για το κάπνισμα και τον θηλασμό ή μη θηλασμό και μπορούμε εκεί να συζητήσουμε σχετικά, η Μαρία είναι ενημερωμένη σχετικά απ' ότι φαίνεται.

Κασσιανή, συμφωνώ ότι σε μια ελαφριά παλλινδρόμηση όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ουσιαστικά δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο από τους χειρισμούς για την ανακούφιση του μωρού (αρκετή ώρα μετά το γεύμα να το κρατάς να ρευτεί, να το ξαπλώνεις σε ημικλινή θέση, μικρά και συχνά γεύματα κλπ). Όμως η Μαρία ακολουθεί μικτή διατροφή και ο παιδίατρός της μάλλον την μπερδεύει αντί να τη βοηθάει (η οδηγία που της έδωσε για κανονική ποσότητα γευμάτων δεν είναι σωστή και το πιο πιθανό είναι ότι και το ίδιο το παιδί δεν θα της επιτρέψει να την ακολουθήσει). Επειδή κι εμένα η κόρη μου είχε πολύ ελαφριά παλλινδρόμηση και αρχικά θήλαζα μαζί με συμπλήρωμα κι εγώ, είχα κι εγώ πρόβλημα με τα ειδικά για την παλλινδρόμηση γάλατα (δεν τα δεχότα το παιδί και έβλεπα επιδείνωση στην παλλινδρόμηση αντί για βελτίωση). Η λύση που βρήκα εγώ ήταν επιστροφή στον αποκλειστικό θηλασμό (επαναγαλακτισμός). Η Μαρία δεν αναφέρει ότι έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο (δουλεύει κι όλας, οπότε είναι και δυσκολότερο πρακτικά). Πιστεύω λοιπόν ότι καλό θα ήταν να απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο γιατρό, όχι για να της δώσει φάρμακα, αλλά μόνο για να πάρει σωστές οδηγίες για το συνδυασμό μητρικού-σκόνης. Εγώ από τη στιγμή που έδινα πλέον μόνο μητρικό ησύχασα και δεν με ένοιαζε αν έβγαζε γουλιές ή όχι, γιατί ήξερα ότι δεν είχε μεγάλο κίνδυνο για οισοφαγίτιδα κλπ. Αλλά αν συνέχιζα τη μικτή διατροφή θα χρειαζόμουν σωστές οδηγίες ως προς το τι είδους ξένο να δώσω, γιατί μέσα σε ένα μήνα η παιδίατρός μου μου είχε αλλάξει 2-3 γάλατα.

Δεν είναι επείγον να πάει τρέχοντας σε γαστρεντερολόγο, απλά ας το έχει στο μυαλό της σαν δυνατότητα σε περίπτωση που δει επιδείνωση και δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τον παιδίατρο που έχει τώρα.

Εσύ θήλαζες αποκλειστικά και γι' αυτό δεν έβλεπες επιδείνωση σε μια ΓΟΠ πολύ ελαφριάς μορφής, εμένα το ξένο γάλα που έδινα συμπλήρωμα της έκανε επιδείνωση πάρα πολύ ξεκάθαρα (στο βραδυνό γεύμα, έβγαζε ρουκέτες όλο το ξένο που έπινε και σε αυτό το γεύμα έδινα μόνο μητρικό από τον 2ο μήνα, γιατί απλά το ξένο δεν το κράταγε, έβλεπα δηλαδή εμφανή διαφορά, με το μητρικό έβγαζε μόνο ήπιες γουλιές, συχνές μεν, αλλά ήπιες, ενώ με το ξένο ρουκέτες!).

HXuSp2.pngaS46p2.png

καταρχην καλημερα

kassiani μου κι εγω πιστευω πως η μικρη μου ηταν καλυτερα χωρις το γαλα που μας εδωσε η παιδιατρος η οποια ( οπως φυσικο ηταν μου προτεινε αυτο που "ηθελε" αυτη και απο συγκεκριμενη εταιρια και πανακριβο) το κακο με αυτο το γαλα ηταν οτι ειναι βαρυ και η μικρη μου ναι μεν το επινε ολο κι αυτο (ειναι φαγανου ) αλλα εκανε παρα πολυ ωρα να το χωνεψεις ( το ρευοταν και μετα απο 2 ωρες) και ωρες ωρες την καταλαβαινα που της ανεβαινε προς τα πανω και το καταλαβαινα. γι αυτο και πηρα αποφαση να ξαναγυρισουμε στο απλο γαλατακι να δω πως θα παμε και με αυτο. τωρα βεβαια με αυτο που μου εγραψες που σου ειπε ο γιατρος ειναι λιγο καθυσηχαστικο.

agalitsa και εγω αυτο νομιζα και κοντεψα να τον κοψω το θηλασμο οταν εγινε 40 ημερων η μικρη και ξαναρχισα το καπνισμα και το ειπα στην παιδιατρο. ευτυχως ομως το εψαξα λιγακι εδω μεσα στο φορουμ και διαβασα πως ειναι καλυτερο να θηλαζει και ας καπνιζεις παρα να μην θηλαζεις. και το κακο που εκανα ηταν να μην τα διαβασω απο την αρχη και ετσι καταληξαμε να μην εχουμε αποκλειστικο θηλασμο μιας και το γαλα μου ηταν "λιγο" και το μωρο δεν παιρνει αρκετο βαρος οπως μου ειχε πει ο παιδιατρος που ειχε ερθει να δει την μικρη στης 20 μερες. (μεγα λαθος μου αλλα τωρα ειναι αργα δεν ηξερα δεν ρωταγα η ασχετη)

sofuka μου εχεις δικιο δεν ειναι ευκολο να παμε στον αποκλειστικο θηλασμο μιας και εγω απο τον 2 μηνα ξεκινησα την δουλεια (εχω δικη μου επιχειρηση και δεν με επαιρνε να λειψω αλλο). θελω βεβαια να βρω χρονο μεσασ το σ/κ να διαβασω για τον επαναγλακτισμο και να δω αν ειμαι ικανη να το κανω.

οσο για τα γαλατα εχουμε αλλαξει 4 μεχρι τωρα και ολα κατι εκαναν στο μωρο ( δυσκοιλιοτητα, περισσοτερες γουλιες, αερια και αλλα τετοια) γι αυτο ειπα να ξαναγυρισω στο αρχικο μας γαλα και βλεπουμε.και σκεφοτμαι για τα μικρα γευματα να τα ξαναρχισω. αν δω οτι η μικρη εχει προβλημα ξανα τοτε θα παω σε παιδογαστρεντερολόγο οπως μου ειπες. οσο για τα γευματα οπως προειπα η γιατρος στην αρχη μας ειπε να της δινουμε μικρα και την τελευταια φορα μας το αλλαξε σε κανονικα αν και τπτ δεν ειχε αλλαξει στην κατασταση μας. θελω να σε ρωτησω για την θεση που ειπες και το βραδυ οταν την βαζουμε για υπνο πρεπει να ειναι ετσι σε ημικλινη θεση? δηλαδη να βαλω κατι κατω απο το στρωμα για να σηκωθει?

οσο για το βαρος της μικρης παιρνει κανονικοτατα βαρος και ισως λιγο περισσοτερο απο το κανονικο. απλα οταν ειπε παλλινδρομηση η γιατρος με ανησυχησε( αυτη ειπε πως δεν ειναι κατι το ανησυχητικο αλλα καινουρια μαμα ειμαι πως να μην ανησυχω) και ειδικα οταν ειπε πως ειπε πως οταν βγαζει γουλιες ανεβαινει και γαστρικο υγρο πανω και θα εχουμε προβλημα και εκει ξεκινησαμε της αλλαγες στα γαλατα οπως μου προτεινε (υποαλλεργικα και αντιαναγωγικα) .

Ναι, πρέπει να την έχεις σε ανασηκωμένη θέση και στον ύπνο της (ειδικά άμα κάνει γουλιές και τη νύχτα ή άμα ξυπνάει λόγω ενοχλήσεων ή πόνου). Μπορείς να βάλεις χοντρά βιβλία κάτω από το στρώμα ή τα πόδια της κούνιας. Επίσης, αν την αφήνεις σε ρηλάξ, να μην είναι βαθύ, για να μη διπλώνει η κοιλιά, αλλά να σηκώνεται όλη η πλάτη, ώστε το μωρό να είναι σε ανασηκωμένη θέση μεν, αλλά χωρίς να διπλώνεται η κοιλιά του (φαντάσου σαν να είναι ξαπλωμένο σε μια ευθεία επιφάνεια με κλίση 45 μοιρών περίπου, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι και στο ρηλάξ, όλη η πλάτη της να είναι σε μία ευθεία) Στο θέμα της ΓΟΠ έχει αρκετές πληροφορίες γι' αυτό.

Εξήγησε και στη μαμά σου που την κρατάει σχετικά με αυτά. Αν δεν δείχνει να πονάει και να ενοχλείται πολύ, ίσως να μην είναι απαραίτητο να την κρατάς τόσο σχολαστικά σε αυτές τις θέσεις (εγώ δεν το έκανα τόσο σχολαστικά, αλλά στη φάση που είχε τη ΓΟΠ κυρίως την είχα επάνω μου είτε για να ρευτεί ή για να θηλάσει ή κοιμόταν επάνω μου για κανένα 20άλεπτο και επειδή μόλις την άφηνα κάτω ξύπναγε, την κράταγα επάνω μου ή την είχα στο σλινγκ και την άφηνα να κοιμηθεί εκεί σε όρθια θέση, οπότε ουσιαστικά τα εφάρμοζα, απλά δεν χρησιμοποιούσα ρηλάξ)

Το θέμα του επαναγαλακτισμού θα σε βοηθήσει έστω και αν αυξήσεις μόνο την ποσότητα του μητρικού που θα παίρνει το μωρό. Θα επωφεληθεί από αυτό. Μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς να πιέζεσαι, να δεις πώς θα πάει.

Μην αγχώνεσαι, δεν παθαίνουν όλα τα μωρά με ΓΟΠ οισοφαγίτιδα. Παρακολούθησε το μωρό και ανάλογα με το τι παρουσιάζει θα το αντιμετωπίσεις.

HXuSp2.pngaS46p2.png

να σαι καλα κοριτσι μου sofuka

θα εξηγησω και στην μαμα και στον αντρα μου γιατι κριμα ειναι το μωρο να τυρρανιεται. ευτυχως ειμαστε τυχεροι γιατι το ριλαξ που πηραμε ειναι σχεδον στη σταση που μου περιγραφεις και δεν θα χρειαστουμε αλλο.

διαβασα για καποια μαξιλαρια που ειναι για κατω απο το στρωμα για να ανασηκωθει. κανει δουλεια αυτο ξερεις? να παρω κατι τετοιο ή τα βιβλια αρκουν?

χαιρομαι που υπαρχουν ενημερωμενες μανουλες εδω μεσα και βοηθουν εμας τις πρωταρες. να ειστε καλα κοριτσια!

χαιρεται

απο χτες την ξεκινησαμε το κανονικο γαλα και σημερο το κοψαμε αποτυχια η προσπαθεια μας για κανονικο γαλα. η καημενη η μικρη μυο εβγαζε πολυ περισσοτερο απο οτι με το ειδικο γαλα. οποτε και σημερα γυρισαμε στο αντιαναγωγικο που της εκανε εστω και λιγο καλο.

βεβαια ξανααρχισαμε και τα μικρα γευματα να δουμε πως θα παει.

αντε να δουμε τι θα δουμε

χαιρεται

απο χτες την ξεκινησαμε το κανονικο γαλα και σημερο το κοψαμε αποτυχια η προσπαθεια μας για κανονικο γαλα. η καημενη η μικρη μυο εβγαζε πολυ περισσοτερο απο οτι με το ειδικο γαλα. οποτε και σημερα γυρισαμε στο αντιαναγωγικο που της εκανε εστω και λιγο καλο.

βεβαια ξανααρχισαμε και τα μικρα γευματα να δουμε πως θα παει.

αντε να δουμε τι θα δουμε

To θέμα με το κανονικό γάλα είναι ότι έχει μεγάλη ποσότητα λακτόζης και συνήθως πειράζει τα μωρά με ΓΟΠ, ενώ τα αντιαναγωγικά (δεν είμαι 100% σίγουρη όμως γι' αυτό που λέω) έχω την εντύπωση ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Θυμάμαι ότι αρχικά εμένα μου είχε δώσει ένα αντιαναγωγικό, μετά μου έδωσε άλλο με χαμηλή περιεκτικότητα και μετά συζητάγαμε να δώσουμε χωρίς καθόλου λακτόζη.

Γι' αυτό σου έγραψα και για αποχή από αγελαδινά γαλακτοκομικά δική σου, συνήθως βοηθάει, αλλά δεν έχει νόημα αν δίνεις απλό γάλα ταυτόχρονα σαν συμπλήρωμα.

Για το μαξιλάρι, δεν το έχω δοκιμάσει, φαντάζομαι θα βοηθάει, στο τόπικ της ΓΟΠ αν δεις το έχουν χρησιμοποιήσει μαμάδες με έντονο πρόβλημα. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις τα βιβλία και να πας βλέποντας και κάνοντας, να μην ξοδεύεσαι χωρίς λόγο. Εμένα πχ τη νύχτα σπάνια έβγαζε γουλιές, οπότε με κάλυπτε μια μικρή κλίση στο στρώμα της, την ημέρα είχα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ρώτα ό,τι απορίες έχεις και στο θέμα της ΓΟΠ, ξέρω ότι το παρακολουθούν μαμάδες με πολύ μεγάλη εμπειρία και θα σε συμβουλεύσουν σωστότερα από εμένα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...