Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τρίψιμο δοντίων-Τερηδόνα

Recommended Posts

Θα ήθελα μερικές συμβουλές για το γιό μου. Είναι 2 ετών και κάτι και αρνείται πεισματικά να τρίψει τα δόντια του. Είχαμε αρχίσει συστηματικά γύρω στους 18 μήνες, αλλά αρρώστησε με οστρακιά και σταματήσαμε για μια βδομάδα γιατί είχε εμετούς.Από τότε δε θέλει καθόλου. Για πλάκα θα πάρει λίγο την οδοντόβουρτσα θα την αγγίξει λίγο στα μπροστινά δόντια και θα τη φυλάξει πάλι. Ξέρετε κάνα καλό κόλπο? Να πάρω καμια περίεργη οδοντοβουρτσα μήπως...καμιά οδοντόκρεμα παιδική? Του λέω πως θα γίνει πιο όμορφος, του δείχνω εμένα πως τα τρίβω και τι ωραία που γυαλίζουν μετά...τίποτα. Αγρόν υγόραζε...!!Δεν καταλαβαίνει και απόλυτα ακόμα βέβαια. Το θέμα είναι ότι εδω και 1 εξάμηνο έχει μια μαυρίλα πίσω από το μπροστινό δοντάκι και τώρα και λίγο μπροστά σα γραμμές. Ο παιδίατρος λέει πως είναι χρωστικές και ότι είναι μικρός για τερρηδόνα, αλλά εγώ ανυσηχώ. Και δεν νομίζω ότι θα κάτσει σε οδοντίατρο να τον εξετάσει...Δεν έχουμε εδώ κάτω παιδικούς οδοντιάτρους...HELP! :roll:

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

εχω γραψει ξανα οτι υπαρχουν ειδικα μαντηλακια που τους τριβεις τα δοντια και λενε οτι ειναι καλα.τα προμηθευεσαι απο φαρμακειο.πριν του βαλεις το μαντηλακι στο στομα καντο σαν παιχνιδι και μην του το δωσεις αμεσως..να του πεις οτι αυτο απαγορευεται για μικρα παιδια..

απο περιεργεια και μονο θα το δοκιμασει.......

ROSALITA

Δεν ξερω αν θα σε βοηθησει η δικη μου εμπειρια ...δεν εχεις να χασεις και τιποτα.

Λοιπον του ειχα παρει εξ αρχης μια παιδικη οδοντοβουρτσα την οποια τον αφησα και τη διαλεξε μονος του απο το σουπερ μαρκετ οπως και παιδικη οδοντροκρεμα.

Στην αρχη το ειδε ως παιχνιδι,οταν βαριοτανε το καναμε μαζι για να με βλεπει και μενα.Αλλες φορες τον ανεβαζα στο σκαλοπατακια και ενιωθε μεγαλος.Σε μεγαλες βαρεμαρες του τον τρομοκρατουσα λιγο.Του ελεγα "Δημητρη για να δω τα δοντια σου ειναι κιτρινα' και του ελεγα να παει στον καθρεφτη .Οντως πηγαινε και τα κοιταζε με περιεργεια.Ο καθρεφτης επιασε πολυ γιατι καθε φορα που τα πλεναμε μου ελεγε "τωρα μαμα τα δοντια μου δεν ειναι κιτρινα"

Επισης παιζαμε με τις μπουκιτσες του νερου .Επινα εγω και εκανε τρελο γελιο που εκανα γκριματσες με το νερο στο στομα.

Δοκιμασε ολο και κατι θα πιασει.

Εμενα παλι τρωει την οδοντροκρεμα.....

2eaW.jpg.png

Πολύ καλή είναι η "First Teeth", θα την πάρεις απο φαρμακείο και είναι ειδική χωρίς φθόριο, χρωστικές, και μπορεί να την καταπιεί.

Έχει μέσα στη συσκευασία και μία ειδική οδοντόβουρτσα, που τη φοράς στο δάχτυλό σου και είναι λαστιχένια.

Έτσι ξεκίνησα και τις δύο μου κορούλες και τις "μύησα" στο βούρτσισμα των δοντιών!!

http://www.drugstore.com/qxp76317_333181_sespider/first_teeth/a_natural_enzyme_baby_toothpaste.htm

100% Ingestible Baby Toothpaste

Recommended by Dentists and Pediatricians

* Contains Milk Enzymes...The Best Natural Protection for Your Child's Teeth

* Fluoride Free

* For Ages 3 Months to 3 Years

* Real Apple-Banana Flavor

* plus comes with Soft Infa-Dent? Finger Toothbrush and Gum Massager

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Τις άλλες παιδικές οδοντόκρεμες πρέπει να τις ξεπλένουν από το στόμα? ...δύσκολο... :?

Αυτή που σου πρότεινα μπορεί να την καταπιεί!!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...