Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Για μωράκια που δεν κοιμούνται λόγω δοντιών

tanya77

Recommended Posts

Ανακάλυψα αυτή την εβδομάδα έναν τρόπο για να κοιμάται η πεντάμηνη κορούλα μου, που υποφέρει τώρα τελευταία από τα δόντια της. Της βάζω το βράδυ, αν δε μπορεί να κοιμηθεί, λίγη Mundisal αλοιφούλα (πολύ μικρή ποσότητα) στην πιπίλα της και αυτό ήταν.

Είπα απλά να το μοιραστώ με ομοιοπαθούσες!;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• dimmi

dimmi 22 δημοσιεύσεις

• ster

ster 15 δημοσιεύσεις

• SYMM

SYMM 10 δημοσιεύσεις

• matina80

matina80 7 δημοσιεύσεις

Η εισαι τυχερη η το μωρακι σου ειναι βολικο τονους εβαζα απο αυτη την αλοιφη και αποτελεσμα μηδεν 2 χρονων κοιμηθηκε σερι βραδυ μολις τελειωσε απο τα πολλα δοντια τωρα περιμενουμε τα τελευταια 4 και να δουμε αν θα αρχισει να ξυπναει παλι.

εγω βαζω στα ουλα του τετοια αλοιφη αλλα προκοπη δεν βλεπω. με το ντεπον κατι γινεται ηρεμουμε κανα 3ωρο αλλα δεν γινεται κ καθε μερα ντεπον!! τι να πω.. θα του βαλω κ στην πιπιλα σημερα μπας και.. ειδικα σημερα ορθια κοιμαμαι.. με εξοντωσε χθες βραδυ, σηκω κατσε με ειχε!

Καλα,εμεις καταναλώνουμε 1 σωληνάριο mundisal το πενθήμερο!Δεν ηρεμεί αλλιώς.Οταν δεν την ενοχλούν τα δόντια το μειώνω λιγάκι αλλά μέχρι να το ξεχάσει τελείως σκαει άλλο δοντάκι κ πάλι τα ίδια...με έχει σώσει πάντως!Πίνουμε νερο στο όνομά του!

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Διαφημίσεις

Καλα,εμεις καταναλώνουμε 1 σωληνάριο mundisal το πενθήμερο!Δεν ηρεμεί αλλιώς.Οταν δεν την ενοχλούν τα δόντια το μειώνω λιγάκι αλλά μέχρι να το ξεχάσει τελείως σκαει άλλο δοντάκι κ πάλι τα ίδια...με έχει σώσει πάντως!Πίνουμε νερο στο όνομά του!

Ίσως φταίει η υπερκατανάλωση. Εγώ της βάζω μόνο το βράδυ. Την υπόλοιπη μέρα όταν κλαίει και υποφέρει την έχω αγκαλίτσα.

eOSyp3.png BwuCp3.png

αχ...εμενα ειναι 8 κ ακομα δεν εχει βγαλει ουτε 1...!!!!απ οσο ξερω απο γνωστες μου λιγο ντεπονακι κανα 40λεπτο πριν κοιμηθουν το βραδυ.....η ακομα κ την αλοιφη που λετε παραπανω...βεβαια κ καθε μωρακι ειναι διαφορετικο γι αυτο κι εγω δεν ξερω τι απο τα 2 η τι αλλο θα κανω στην δικια μου...μπολικη υπομονη υποθετω...;);)αυτα υποφερουν περισσοτερο τα καημενα...!!!

Εχω 3 κορες και στην ηλικια που βγαζαν δοντακια...μονο με την μουντισαλ ειχαμε σωθει (ντεπον ετσι κι αλλιως δεν δινω αν δεν υπαρχει λογος...και σιγουρα οχι για δοντια)

Βεβαια πρεπει να βαζεις πανω στο ουλο που ποναει και οχι στο στομα γενικα και οπου παει και να κανεις 3-4 επαναληψεις ανα 7-10 λεπτα..μετα κοιμοντουσαν σερι....και αν ξαναενοχλιουντουσαν μετα απο 5-6 ωρες ξαναεβαζα κανα 2 φορες ακομα...

Φορες που προσπαθησε να μην βαλω για να δω την διαφορα καταλαβα οτι δουλευει..αρκει να την βαλεις σωστα.

Κρίμα είναι να δίνουμε ντεπόν για τέτοιους λόγους...εμείς πάντως που αποφεύγουμε τα φάρμακα γενικότερα έχουμε φτιάξει με αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο και ελαιόλαδο ένα μείγμα που του βάζω όταν ενοχλείται και ανακουφίζεται.

Είναι 11 μηνών και σήμερα έβγαλε το πρώτο του δόντι, το οποίο είναι το επάνω δεξιό...:P

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Σ εμάς η αλοιφή δεν έπιασε. Ή βάλω ή δε βάλω το ίδιο.Ξυπνάει το βράδι 1-2 φορές και κλαίει και για να ηρεμήσει του δίνω γάλα.Έτσι όμως θα τον κακομάθω και θα ξυπνάει για γάλα όταν με το καλο τελειώσει με τα δόντια.Είναι 14 μηνών και έχει μόνο έξι δόντια.

Επίσης πολλές φορές βάζει όλο το χέρι μέσα στο στόμα κια μετά του έρχεται αναγούλα και γεμίζει σάλια.

Καμιά φορά δίνω ντεπόν για να τον ανακουφίσω αλλά και πάλι ξυπνάει.

Μάλλον για το γάλα που λέγαμε:lol:

Θα ρωτήσω κάτι χαζό αλλά πως ξέρετε πως ξυπνάνε λόγω των δοντιών? Κι επίσης όταν ξυπνάνε κλαίνε? Κι επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πονάνε? Κι αν πονάνε το καταλαβαίνετε γιατί κλαίνε?

Η κόρη μου είναι 12 μ. και έχει 2 δόντια και τώρα βγαίνουν κι άλλα δύο και το βράδυ ξυπνάει και κλαίει γοερά για μερικά δευτερόλεπτα ή μέχρι ένα λεπτό και μετά κοιμάται πάλι (αφού της μιλήσω τρυφερά και της δώσω και την μπιμπίλα). Αυτό όμως μπορεί να το κάνει και 10 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ημέρα ουτε γκρινιάζει, ούτε κλαίει (δόξα τω Θεό!), απλά ότι δει το βαζει στο στόμα και τρίβει τα ούλα της. Οταν το αναφερα στο γιατρό, έδειξε να θορυβείται και είπε πως πρέπει να το δούμε. Εγώ τώρα τι να κάνω... να ανησυχήσω? Αφού ξέρω πως βγαίνουν δόντια αυτή τη περίοδο? Σκέφτομαι να παω να παρω αυτή την κρέμα που λέτε. Please, τα φώτα σας!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Θα ρωτήσω κάτι χαζό αλλά πως ξέρετε πως ξυπνάνε λόγω των δοντιών? Κι επίσης όταν ξυπνάνε κλαίνε? Κι επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πονάνε? Κι αν πονάνε το καταλαβαίνετε γιατί κλαίνε?

Η κόρη μου είναι 12 μ. και έχει 2 δόντια και τώρα βγαίνουν κι άλλα δύο και το βράδυ ξυπνάει και κλαίει γοερά για μερικά δευτερόλεπτα ή μέχρι ένα λεπτό και μετά κοιμάται πάλι (αφού της μιλήσω τρυφερά και της δώσω και την μπιμπίλα). Αυτό όμως μπορεί να το κάνει και 10 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ημέρα ουτε γκρινιάζει, ούτε κλαίει (δόξα τω Θεό!), απλά ότι δει το βαζει στο στόμα και τρίβει τα ούλα της. Οταν το αναφερα στο γιατρό, έδειξε να θορυβείται και είπε πως πρέπει να το δούμε. Εγώ τώρα τι να κάνω... να ανησυχήσω? Αφού ξέρω πως βγαίνουν δόντια αυτή τη περίοδο? Σκέφτομαι να παω να παρω αυτή την κρέμα που λέτε. Please, τα φώτα σας!

Εμείς το καταλαβαίναμε γιατί ήταν φουσκωμένα τα ούλα του κ άσπρα.Αν τα πιάσεις θα δεις.Κ ο γιος μου έβαζε τα ΠΑΝΤΑ στο στόμα...Δεν κατάλαβα γιατί θορυβήθηκε ο γιατρος..Σκέφτηκε κάτι άλλο; Πάντως η MUNDISAL ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!! :)

BmA2p2.png

Μα τα βλέπω ότι είναι φουσκωμένα και άσπρα. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι βγαίνουν 2 δοντακια αλλά γιατί μου επίπε έτσι ο γιατρός; Η συμπεριφορά της κόρης μου που σας περιέγραψα πιο πάνω είναι φυσιολογική λαμβάνοντας υπόψην τα δοντακια που βγαίνουν;

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Μα τα βλέπω ότι είναι φουσκωμένα και άσπρα. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι βγαίνουν 2 δοντακια αλλά γιατί μου επίπε έτσι ο γιατρός; Η συμπεριφορά της κόρης μου που σας περιέγραψα πιο πάνω είναι φυσιολογική λαμβάνοντας υπόψην τα δοντακια που βγαίνουν;

Εμένα μου φαίνεται φυσιολογική για μωρό που βγάζει δόντια...Την πονάνε κ ξυπνάει. Έτσι ξέρω τουλάχιστον απο τον δικό μου αλλά κ απο παιδιά φιλων..Να ξαναρωτήσεις το γιατρό τι εννοούσε.Δε γίνεται να λέει κάτι κ να το αφήνει "ξεκρέμαστο" κ συ να αναρωτιέσαι κ να ανησυχείς..Τα δοντάκια "σκάσανε" ή ακόμα;Λογικά όταν σκάσουνε,(έστω κ μία μυτούλα)θα ηρεμήσει..Υπομονή, MUNDISAL κ ξαναμίλα με τον γιατρό σου για να σου το ξεκαθαρίσει κ για να μη στεναχωριεσαι κ συ..

BmA2p2.png

Εμένα μου φαίνεται φυσιολογική για μωρό που βγάζει δόντια...Την πονάνε κ ξυπνάει. Έτσι ξέρω τουλάχιστον απο τον δικό μου αλλά κ απο παιδιά φιλων..Να ξαναρωτήσεις το γιατρό τι εννοούσε.Δε γίνεται να λέει κάτι κ να το αφήνει "ξεκρέμαστο" κ συ να αναρωτιέσαι κ να ανησυχείς..Τα δοντάκια "σκάσανε" ή ακόμα;Λογικά όταν σκάσουνε,(έστω κ μία μυτούλα)θα ηρεμήσει..Υπομονή, MUNDISAL κ ξαναμίλα με τον γιατρό σου για να σου το ξεκαθαρίσει κ για να μη στεναχωριεσαι κ συ..

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου xrysaki. Χτες πήγαμε στο γιατρό για εμβόλιο και του αναφερα ξανά το θέμα με τον ύπνο και αυτή τη φορά μου είπε πως πολύ πιθανόν να είναι από τα δόντια της γιατί τα είδε πολύ πρησμένα. Κι εμενα τι με αγχωσες βρε χριστιανέ ήθελα να του πω αλλά τεσπα! Φτάνει που το μωράκι μου είναι καλά. Την MUNDISAL την τρίβουμε στα ούλα ή απλώς την βάζουμε;

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου xrysaki. Χτες πήγαμε στο γιατρό για εμβόλιο και του αναφερα ξανά το θέμα με τον ύπνο και αυτή τη φορά μου είπε πως πολύ πιθανόν να είναι από τα δόντια της γιατί τα είδε πολύ πρησμένα. Κι εμενα τι με αγχωσες βρε χριστιανέ ήθελα να του πω αλλά τεσπα! Φτάνει που το μωράκι μου είναι καλά. Την MUNDISAL την τρίβουμε στα ούλα ή απλώς την βάζουμε;

Παρακαλώ τίποτα!!Βρε γιατί να μην είναι μια χαρά; Δοντάκια βγάζει θα έχει ανησυχίες...Να το χαίρεσαι το μωρακι σου κ όσο το δυνατόν λιγότερο να παιδευτείτε κ να πονάτε!! Την κρέμα ή τη βάζεις στην πιπίλα ή την απλώνεις στα ούλα με το δάχτυλο σου -αφού πλύνεις πρώτα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα χέρια σου-όπως μου τόνιζε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ η παιδίατρός!!! :)

BmA2p2.png

Εμένα είναι 8,5 μηνών κ έχει βγάλει 5 δόντια. Και τους δύο κυνόδοντες που έχω ακούσει ότι είναι τα πιο δύσκολα σε πόνο δόντια. Αν κ η παιδίατρος μου είπε να πάρω την κρέμα, δεν την πήρα. Προληπτικά πριν κοιμηθεί του δίνω λίγο ντεπόν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν πάει να τρυπήσει το δοντι το ούλο. Κατα τ΄ άλλα είμαστε εντάξει τις υπόλοιπες μέρες. Βέβαια είναι βράδια που έχω σηκωθεί κ 18 φορές για να του βάλω την πιπίλα...γιατί τον ηρεμεί...

Παρακαλώ τίποτα!!Βρε γιατί να μην είναι μια χαρά; Δοντάκια βγάζει θα έχει ανησυχίες...Να το χαίρεσαι το μωρακι σου κ όσο το δυνατόν λιγότερο να παιδευτείτε κ να πονάτε!! Την κρέμα ή τη βάζεις στην πιπίλα ή την απλώνεις στα ούλα με το δάχτυλο σου -αφού πλύνεις πρώτα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα χέρια σου-όπως μου τόνιζε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ η παιδίατρός!!! :)

Σ΄ευχαριστώ βρε xrysaki μου... να ΄σαι καλά και να χαίρεσαι κι εσύ το/τα παιδάκι/α σου!!! :)))

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Εμένα είναι 8,5 μηνών κ έχει βγάλει 5 δόντια. Και τους δύο κυνόδοντες που έχω ακούσει ότι είναι τα πιο δύσκολα σε πόνο δόντια. Αν κ η παιδίατρος μου είπε να πάρω την κρέμα, δεν την πήρα. Προληπτικά πριν κοιμηθεί του δίνω λίγο ντεπόν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν πάει να τρυπήσει το δοντι το ούλο. Κατα τ΄ άλλα είμαστε εντάξει τις υπόλοιπες μέρες. Βέβαια είναι βράδια που έχω σηκωθεί κ 18 φορές για να του βάλω την πιπίλα...γιατί τον ηρεμεί...

Μια χαρά πάει το μωράκι σου με τα δοντάκια του, μπράβο! Δεν είναι όμως λιγότερο βλαβερή η αλοιφούλα στα ούλα παρά το παυσίπονο; Φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα το μωράκι σου!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Τι να σου πω τώρα... Το παιδικό ντεπόν νομίζω πως δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικο, αλλα δεν είμαι κ σίγουρη. Πάντως όταν πονάνε για τα δόντια τους, ο πόνος δεν είναι μόνο σε αυτα. Έχουν διάρροιες, πονοκεφάλους, εμετους ( κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό βέβαια) , οπότε μόνο η αλοιφή τι να κάνει;;;ξέρω κ γω;; Θα ξαναρωτήσω την παιδιατρο

Σ΄ευχαριστώ βρε xrysaki μου... να ΄σαι καλά και να χαίρεσαι κι εσύ το/τα παιδάκι/α σου!!! :)))

Κ γω σ΄ευχαριστω!!!!! Ένα παιδακι εχω.Αγορακι-ζιζανιάκι!!! :) Να μαστε καλα να χαιρομαστε τα παιδάκια μας!!!

BmA2p2.png

Τι να σου πω τώρα... Το παιδικό ντεπόν νομίζω πως δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικο, αλλα δεν είμαι κ σίγουρη. Πάντως όταν πονάνε για τα δόντια τους, ο πόνος δεν είναι μόνο σε αυτα. Έχουν διάρροιες, πονοκεφάλους, εμετους ( κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό βέβαια) , οπότε μόνο η αλοιφή τι να κάνει;;;ξέρω κ γω;; Θα ξαναρωτήσω την παιδιατρο

Αν δεν είσαι σίγουρη, ρώτα καλού κακού και το γιατρό σας. Δε χάνεις και τίποτα! :wink:

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Καλημερα κοριτσια.Ηθελα την γνωμη σας!!Ο μικρουλης μας 7,5 μηνων εχει τωρα 2-3 βραδια,ενω κοιμοταν σερι και ξυπνούσε μόνο για πιπίπλα,τωρα ολο κλαψουρίζει ..φαίνεται οτι τυραννιέται το καημενούλι.Σκεφτομαι μηπως εχει βγαλει καμιά αφθα ή οτι ειναι τα δόντια.Σημερα τον κοιταξ αστα δοντια.Οι κατω κυνοδοντες ειναι πολυ ασπροι και φουσκωμενοι.και επισης στην πανω επιφανειαεχουν μι αμικρη σαν φουσκαλιτσα!!Να υποθεσω οτι σκαει το δοντακι ή οτι ειναι αφθα??Επισης..ολη την αλλη μερα ειναι οκ.δηλαδη βαζει το χερι στο στομα αλλα δεν εχει και καμια τρελη γκρινια.Παρα μονο το βράδυ...το κανουν αυτο τα δοντια??Εβαλα μια αλοιφουλα φυτικη την πανσοραλ...χμμ..τιποτα!!η μουντιζαλ πιο καλη??και αμα τυραννιεται πολυ μπορω να δωσω λιγο ντεπονακι??ουυφφφ

:roll:

RN1Zp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...