Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

colostrum είναι το πρωτόγαλα

εσύ σε ποιο προϊόν αναφέρεσαι;

Ειναι πρωτογαλα αγελαδας (skimmed and decaseinated) για καταναλωση απο ενηλικες (σαν συμπληρωμα διατροφης) για την τονωση του ανοσοποιητικου.

Αυτη τη στιγμη εχω στο σπιτι της blue nature.

Τωρα ξεκινησα να το παιρνω για να προφυλαχθω απο τις ιωσεις του χειμωνα.

Αναρωτιεμαι ομως αν ειναι τα πραγματα οπως τα διαφημιζουν.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από την εισαγωγή:

A childʼs first 2 or 3 years of life are the most crucial for normal physical and mental development. Nevertheless, current feeding practices in some countries may be doing more harm than good to the development of young children. Children under 3 years of age are vulnerable to poor nutrition; the growth rate during this period is greater than at any other time, and there thus exists an increased risk of growth retardation. Also, the immunological system is not fully mature at this age, resulting in a risk of frequent and severe infections. Both cognitive and emotional potentials start to develop early, and so the foundations of intellectual, social and emotional competencies are also estab- lished during this period. In summary, poor nutrition during the early years leads to profound defects including delayed motor and cognitive development, behavioural problems, deficient social skills, a reduced attention span, learning deficiencies and lower educational achievement.

τώρα που ξαναδιαβάζω το βιβλίο, θα μεταφέρω εδώ αυτά που τα είχα διαβάσει αλλά θεωρούσα ότι δεν αφορούν εμάς, ότι συμβαίνουν σπάνια, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα συναντήσω.

Σημειώνω ότι αυτό έχει εκδοθεί για πρώτη φορά το 2000 και το διάβασα μεταξύ 2001 και 2002. Το 2003 ξαναεκδόθηκε.

Ειναι πρωτογαλα αγελαδας (skimmed and decaseinated) για καταναλωση απο ενηλικες (σαν συμπληρωμα διατροφης) για την τονωση του ανοσοποιητικου.

Αυτη τη στιγμη εχω στο σπιτι της blue nature.

Τωρα ξεκινησα να το παιρνω για να προφυλαχθω απο τις ιωσεις του χειμωνα.

Αναρωτιεμαι ομως αν ειναι τα πραγματα οπως τα διαφημιζουν.

This is then processed and put into powder form for human use.

Colostrum may also have a positive effect on GI health by fighting disease-causing organisms in the intestines and bowel.

Studies suggest that colostrum may be beneficial for preventing infectious diarrhea. Colostrum works by blocking the ability of pathogens to bind to the GI tract, thus making it impossible for the pathogen to multiply and cause infection.

Some evidence has also shown colostrum to be effective in stimulating the repair of bowel tissues, which may become damaged during infection.

http://www.lifescript.com/Health/Alternative-Therapies/Supplements/Colostrum_Supplement.aspx

As they say: It may be have some positive effects

This is then processed and put into powder form for human use.

Colostrum may also have a positive effect on GI health by fighting disease-causing organisms in the intestines and bowel.

Studies suggest that colostrum may be beneficial for preventing infectious diarrhea. Colostrum works by blocking the ability of pathogens to bind to the GI tract, thus making it impossible for the pathogen to multiply and cause infection.

Some evidence has also shown colostrum to be effective in stimulating the repair of bowel tissues, which may become damaged during infection.

http://www.lifescript.com/Health/Alternative-Therapies/Supplements/Colostrum_Supplement.aspx

As they say: It may be have some positive effects

Ευχαριστω Αγλαια!

Αυτο που εχω ειναι σε υγρη μορφη, ας ελπισουμε οτι κατι θα κανει!!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Ευχαριστω Αγλαια!

Αυτο που εχω ειναι σε υγρη μορφη, ας ελπισουμε οτι κατι θα κανει!!!

Αν είναι σε υγρή μορφή, έχει σίγουρα συντηρητικά!

Διαβασε την ετικέτα.

Διαφημίσεις

6335504993_73379ae6bc.jpg

Screen shot 2011-11-12 at 3.35.06 AM by taste lab, on Flickr

Τι παρατηρείτε στον παραπάνω πίνακα;

Τι θα έπρεπε να παρατηρήσουμε Αγλαϊα; ;)

Εγώ τουλάχιστον τα γνώριζα όλα τα παραπάνω, αλλά είναι ενδιαφέρον να τονίσουμε πως τα δημητριακά ολικής αλέσεως εμποδίζουνε την απορρόφιση του σιδήρου λόγω των phytates και ότι τα προϊόντα ζύμωσης την ενισχύουνε.

Κάτι που δεν αναφέρει κανένας παιδίατρος στην Ελλάδα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

'Εψαχνα για συνταγή για GAPS-legal brownies και έπεσα πάνω σ' αυτή, φαίνεται ενδιαφέρουσα:

http://www.cheeseslave.com/2011/06/07/gluten-free-grain-free-dairy-free-sugar-free-brownies/

Χρησιμοποιεί date sugar. Δεν γνώριζα ότι επιτρέπεται και έτσι έκανα μια μικρή αναζήτηση και βρήκα ότι επιτρέπεται αν είναι απλά αποξηραμένοι χουρμάδες σε σκόνη.

Βρήκα στο iherb:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Date-Sugar-1-lb-454-g/527?at=0

Περιμένω παρέα σήμερα το απόγευμα και είπα να φτιάξω brownies, αλλά δεν θα κάνω πειράματα, θα τα κάνω illegal σήμερα με κανονικό αλεύρι και ζάχαρη καρύδας... και θα φάω κι εγώ :oops:

Χάος το i-herb δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Υπάρχουν μάρκες που εμπιστευόμαστε; Θέλω λάδι και αλεύρι καρύδας και κανένα μπέρι

Α κι εμείς σιδηροπενική αναιμία και πήρε και σίδηρο (ναι τον χημικό δυστυχώς δεν αποφασίζω μόνη μου). Εγώ η έξυπνη με τα ολικής (το μυαλό μου και μια λίρα) άλεσης. Τώρα βέβαια μουλιάζω τα πάντα αλλάαααααα. Συνειδητοποίησα αυτές τις ημέρες πόσο χάλια είναι το δικό μου πεπτικό με μία επίσκεψη στα ε χμ μακντ..... :oops: Δεν κοιμήθηκα όλη τη νύχτα. Λέω να σοβαρευτώ από εεεε αύριο.

Το σουσάμι επιτρέπεται;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Όπου να ναι ο Μερκολα θα βγάλει δωρεάν μεταφορικά και μπορείς να πάρεις αλεύρι και λάδι καρύδας σε ποσότητα.

Ναι, το σουσάμι επιτρέπεται, και το ταχίνι.

Έφτιαξα κι εγώ γίγαντες προχθές, τους μούλιαζα σχεδόν 24 ώρες, τους σιγόβρασα, δεν έβαλα λάδι στο μαγείρεμα, τους συνόδεψα με μπόλικο τουρσί, και πάλι πόνεσε το έντερο μου :(

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Από τα αγαπημένα μας πρωινά είναι ταχινόμελο πλασμένο μπαλίτσες με σταφίδες ή μύρτιλλα. (εντάξει έβαζα και λίγο weetabix για να γίνει τραγανό, αλλά αυτό κόβεται εύκολα).

Είναι νόστιμοι οι άτιμοι οι γίγαντες(τώρα πήρα και κάτι μαύρους να δοκιμάσω), αλλάααααα......

FLcUp3.png0BQfp3.png

εκανα σημερα ομελετα με τον τροπο της αγλαιας κ βγηκε φανταστικη, ψηθηκαν ολα τα λαχανικα (ειχα περασει στο μπλεντερ πρασο, κολοκυθα, σκορδο, καροτο, κολοκυθακι) και βγηκε ζουμερη, επιτελους!το ψησιμο ηταν συνολικα ενα 20λεπτο.

Daf θα βάλεις λινκ με την ομελέτα; Ξεκινήσαμε να τρώμε αυγό εδώ και 3 εβδομάδες και πάμε καλά!!!!

ποιο λινκ βρε;:P ο,τι λεει πιο πανω η αγλαια για το ψησιμο της 'κρεπας' αλλα σε ομελετα με ο,τι λαχανικο θες.

ροζυ επειδη εγω τρελαινομαι για ταχινι, ειδα οτι επιτρεπεται οταν πια περασει κανεις στην full χωρις προβληματα και οχι απο την ιντρο, κ επισης με μεγαλη προσοχη. προσκυνω για τα μπραουνις αλλα ειμαι ακομα στο 4ο σταδιο-εχω κολλησει λιγο καιρο- οποτε θα περιμενω ...θα τα φτιαξω ομως για τη μικρη:)

μιρικι παρηγγειλα βιβλιο συνταγων, θα ενημερωσω οταν ερθει!:)

επισης εχω μια ερωτηση για τα αλευρια, αντι για το κλασικο φαριναπ, ποια ειναι καλη αναλογια για αλευρι φαγοπυρου πχ , αλλα να φουσκωνει;; επισης τι κανουμε για 'φουσκωμα' σε συνταγες gaps; τελειως αμφιλεγομενη η σοδα.....:?

ροζυ επειδη εγω τρελαινομαι για ταχινι, ειδα οτι επιτρεπεται οταν πια περασει κανεις στην full χωρις προβληματα και οχι απο την ιντρο, κ επισης με μεγαλη προσοχη.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να σας πειράξει το ταχίνι θα πρέπει:

1. Να πάρετε λευκό ταχίνι.

2. Να πάρετε ψημένο ταχίνι (toasted) αν προτιμάτε το ολικής.

Και αυτό γιατί η "φλούδα" του σουσαμιού περιέχει οξαλικό οξύ, phytates και διάφορα enzyme inhibitors τα οποία μειώνονται με το ψήσιμο, αλλά δεν εξαλείφονται.

Προσωπικά προτιμώ το λευκό ταχίνι της Artisana που είναι και lightly roasted.

Τα GAPS ψωμιά, κέικ και γενικά τα είδη ζαχαροπλαστικής δεν φουσκώνουνε.

Κάποιοι χρησιμοποιούνε και σόδα αν δεν τους ενοχλεί.

Διαφημίσεις

Όπου να ναι ο Μερκολα θα βγάλει δωρεάν μεταφορικά και μπορείς να πάρεις αλεύρι και λάδι καρύδας σε ποσότητα.

Ναι, το σουσάμι επιτρέπεται, και το ταχίνι.

Έφτιαξα κι εγώ γίγαντες προχθές, τους μούλιαζα σχεδόν 24 ώρες, τους σιγόβρασα, δεν έβαλα λάδι στο μαγείρεμα, τους συνόδεψα με μπόλικο τουρσί, και πάλι πόνεσε το έντερο μου :(

Οι γίγαντες δεν είναι τα butter beans??

Yugup3.png

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να σας πειράξει το ταχίνι θα πρέπει:

1. Να πάρετε λευκό ταχίνι.

2. Να πάρετε ψημένο ταχίνι (toasted) αν προτιμάτε το ολικής.

Και αυτό γιατί η "φλούδα" του σουσαμιού περιέχει οξαλικό οξύ, phytates και διάφορα enzyme inhibitors τα οποία μειώνονται με το ψήσιμο, αλλά δεν εξαλείφονται.

Προσωπικά προτιμώ το λευκό ταχίνι της Artisana που είναι και lightly roasted.

Τα GAPS ψωμιά, κέικ και γενικά τα είδη ζαχαροπλαστικής δεν φουσκώνουνε.

Κάποιοι χρησιμοποιούνε και σόδα αν δεν τους ενοχλεί.

Βασικά όλα αυτά που φουσκώνουν απαγορεύονται στην Gaps... ¨Ομως πήρα κάτι βιβλία με συνταγές για τέτοιου τύπου κ όπως λέει η Rosie χρησιμοποιουν baking soda...Επίσης επειδή λέτε για date sugar σε αυτές τις συνταγες χρησιμοποιούνται οι χουρμάδες αντι για ζάχαρη... Δεν είναι συνταγές gaps αλλά πολύ κοντινες... για εναλλακτικες όπως αν έχουμε κάλεσμα κ τέτοια...

Κ τώρα ρωτάω...αξίζει να ψήνουμε κ για άλλους περαν της οικογενειας gaps legal συνταγες?? Εννο'ώ το κόστος είναι τεράστιο κ μόνο για την οικογένεια...εγώ πχ κάθε Δευτέρα περίπου βρισκόμαστε με οικογενειακούς φίλους κ πάντα φτιάχνω cupcakes ή oat bars κλπ υγιεινο style...αξίζει να τα κάνω με αλεύρι καρύδας πχ??? Η' απλά ας τρώμε κι εμείς μια φορά την εβδομάδα τετοια?? (εννοείται χωρίς ζάχαρη)

Yugup3.png

Ναι, τα λένε και lima beans οι αμερικάνοι.

Δεν είμαι σίγουρη αν επιτρέπονται μόνο τα πράσινα lima beans (η αδερφή μου που μένει Αμερική μου είπε ότι όταν λένε lima beans εκεί συνήθως εννοούνε τα πράσινα/χλωρά).

Αμφιβάλλω αν τελικά επιτρέπονται οι γίγαντες, αλλά προσωπικά δεν θα τους ξαναφάω γιατί με ενοχλούνε (αν και πριν αρχίσω την GAPS δεν είχα τέτοιες ενοχλήσεις με τους γίγαντες!).

Κ τώρα ρωτάω...αξίζει να ψήνουμε κ για άλλους περαν της οικογενειας gaps legal συνταγες?? Εννο'ώ το κόστος είναι τεράστιο κ μόνο για την οικογένεια...εγώ πχ κάθε Δευτέρα περίπου βρισκόμαστε με οικογενειακούς φίλους κ πάντα φτιάχνω cupcakes ή oat bars κλπ υγιεινο style...αξίζει να τα κάνω με αλεύρι καρύδας πχ??? Η' απλά ας τρώμε κι εμείς μια φορά την εβδομάδα τετοια?? (εννοείται χωρίς ζάχαρη)

Κι εγώ προβληματίζομαι πάνω σ' αυτό, μια και τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα όλο και κάποιοι φίλοι θα έρθουνε στο σπίτι μας ή θα πάμε εμείς και θα πάρω κάποιο γλυκό.

Το κόστος των GAPS συνταγών είναι όντως πολύ ψηλό, ακόμη και συγκριτικά με το κόστος των συμβατικών συνταγών με βιολογικά υλικά (πάντα χρησιμοποιώ βιολογικά υλικά στις συνταγές μου).

Σκεφτόμουνα να κάνω ένα κέικ καρότου με αλεύρι καρύδας σήμερα αλλά έπρεπε να βάλω 12 αυγά!

Ευτυχώς τα παιδιά δεν τρώνε γλυκά, στην κόρη μου δεν δίνω και στο γιο μου δεν αρέσουνε (όταν τα άλλα παιδάκια σήμερα έτρωγαν τα brownies μου ο γιος μου μου ζήτησε και του έφτιαξα ποπ-κορν!).

Οπότε σκέφτομαι μήπως κάνω και κάποιο GAPS version για μας σε τέτοιες περιστάσεις, οι οποίες όμως όλο θα είναι και πιο συχνές όσο πλησιάζουνε οι γιορτές :-(

Κ τώρα ρωτάω...αξίζει να ψήνουμε κ για άλλους περαν της οικογενειας gaps legal συνταγες?? Εννο'ώ το κόστος είναι τεράστιο κ μόνο για την οικογένεια...

Αυτό είναι στο πορτοφόλι του καθενός. Προσωπικά είναι αδύνατον να προσφερω βιολογικά κρέατα και όχι μόνο και σε καλεσμένους. Τώρα αν έρθει σπίτι κάποιος που κάνει gaps εννοείται ότι θα διαθέσω τα ίδια φαγητά. Αλλά στους υπόλοιπους νομίζω δεν θα έπιανε και τόπο. Οι περισσότεροι απαξιούν τα βιολογικά...

Δεν είμαι σίγουρη αν επιτρέπονται μόνο τα πράσινα lima beans (η αδερφή μου που μένει Αμερική μου είπε ότι όταν λένε lima beans εκεί συνήθως εννοούνε τα πράσινα/χλωρά).

lima ξέρω κι εγώ τα πράσινα.

΄

Για τα όσπρια

http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/legal_illegal_d-n.htm

Dried legumes must be prepared according to the instructions in the book, Breaking the Vicious Cycle.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σήμερα ρώτησα εκεί που αγοράζω τα βιολογικά μας αν μπορούμε να βρούμε φρέσκο γάλα. Ρωτάω τους πάντες!! Τυχαία λοιπόν το παιδί μου είπε ότι φρέσκο δεν μπορεί να βρει, αλλά μπορεί να μου φέρει βούτυρο από την μαμά του από ζωα που δεν παίρνουν αντιβιώσεις και μάλιστα χωρίς λεφτά :P Αρκεί να της περισσεύει της γυναίκας. Γι αυτό ρωτάτε παντού, δεν ξέρετε από πού θα βρεθεί...

Επίσης μου είπε ότι υπάρχει ένα γάλα από Κοζάνη που δεν είναι ομογενοποιημένο, αλλά μόνο παστεριωμένο, αλλά πολύ ελαφριά, δλδ μόνο 18 δευτ, γιατί το έχει ψάξει. Ο ίδιος είναι vegeterian και γενικά το ψάχνει με τα θέματα της διατροφής. Θα το πάρω και θα σας πω την μάρκα αύριο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Χρησιμοποιεί date sugar. Δεν γνώριζα ότι επιτρέπεται και έτσι έκανα μια μικρή αναζήτηση και βρήκα ότι επιτρέπεται αν είναι απλά αποξηραμένοι χουρμάδες σε σκόνη.

βρηκα αυτό

May be tried after being on the diet for quite sometime and symptom free but it is not recommended

http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/legal_illegal_d-n.htm

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ωραία ...και τώρα μία ας πούμε χαζή ερώτηση. οκ με το οτι δεν πας να κανεις καταχρησεις με τα gaps legal , το καταλαβαινω αυτο, αλλα ποσο μελι μπορεις να φας και πόσα φρουτα την ημερα σε μια φουλ διατροφη; (δεν εχω αρχισει ακομα τα φρουτα, αλλα ανυπομονω για εκεινη τη μερα:rolleyes: όπως και για τη μερα οπου θα μπορω να τρωω τις ΩΜΕΣ σαλατες μου, εχω βαρεθει το κρεας κ τα βραστα λαχανικα λεμε.)

ροζυ σωστο αυτο που λες για το λευκο ταχινι...θα το δοκιμασω αργοτερα λοιπον.

Κατερινα εγω δεν μπαινω καν στον κοπο να φτιαξω γλυκα bio ή ακόμα περισσότερο gaps για οσους ξερω οτι δεν τους ενδιαφερει το θεμα. Με μια φιλη που δινει στα παιδια της οσο πιο αγνα πραγματα γινεται, ναι, αλλα πχ με την αδερφουλα μου που πλακωνεται στην κρεμα γαλακτος ή πχ σε διαφορες επισκεψεις, αν ειναι να φτιαξω κατι, θα ειναι κλασικα κεικ,μαφιν,μπραουνις. με ασπρο αλευρι, με ασπρη ζαχαρη και απ'ολα.:P Αφηστε που οι περισσοτεροι αμα ακουσουν οτι δεν καταναλωνω ζαχαρη με κοιτανε σαν να ειμαι ουφο.:mrgreen:

ένα 'γλυκάκι' πάντως που έφτιαξα και μου κόστισε 6,5 ευρώ ήταν 'σουτζουκ λουκουμ' με αμύγδαλο, χουρμάδες, σταφίδες και πασπαλισμένο σουσάμι. Τα έλιωσα όλα, τα τύλιξα σφιχτά σε λαδόκολα που είχα πασπαλίσει με σουσάμι και τα έβαλα στο ψυγείο. Τρίβεται λίγο, αλλά θα δω τι θα κάνω γι'αυτό.

ωραία ...και τώρα μία ας πούμε χαζή ερώτηση. οκ με το οτι δεν πας να κανεις καταχρησεις με τα gaps legal , το καταλαβαινω αυτο, αλλα ποσο μελι μπορεις να φας και πόσα φρουτα την ημερα σε μια φουλ διατροφη;

Η Campbell λέει ότι αν υπάρχουνε θέματα με μύκητες (πέρα από τα γνωστά πεπτικά προβλήματα) το μέλι και τα φρούτα θα πρέπει να αποφεύγονται ή να περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό.

Κατερινα εγω δεν μπαινω καν στον κοπο να φτιαξω γλυκα bio ή ακόμα περισσότερο gaps για οσους ξερω οτι δεν τους ενδιαφερει το θεμα. Με μια φιλη που δινει στα παιδια της οσο πιο αγνα πραγματα γινεται, ναι, αλλα πχ με την αδερφουλα μου που πλακωνεται στην κρεμα γαλακτος ή πχ σε διαφορες επισκεψεις, αν ειναι να φτιαξω κατι, θα ειναι κλασικα κεικ,μαφιν,μπραουνις. με ασπρο αλευρι, με ασπρη ζαχαρη και απ'ολα.

Ναι, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα φας εσύ και το παιδί σου, σωστά;

Κορίτσια δέστε εδώ τα lima beans, δεν είναι οι γίγαντες αυτοί;

http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Large-Lima-Beans-28-oz-793-g/29595?at=0

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...