Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

http://gapsdiet.com/FAQs.html

Please comment on mucous in stools.

Mucous is the natural way for the gut lining to clean itself. So, if you have too much mucous it means that your gut is cleansing. That is good news and should not be taken as anything to worry about. When your gut has completed its cleansing, the mucous production will naturally go down.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

προσπαθω να καταλαβω το failure to thrive

http://www.gaps.me/preview/?page_id=29

τελικα τα παιδακια που αρνουνται τις τροφες (το γνωστο 'δεν τρωει!!') εχουν (λιγο ή πολυ) gaps? ο ιδιος ο οργανισμος τους αρνειται τις τροφες που τον πειραζουν και τελικα καταληγει να μη τρωει τιποτα (αν η μαμα του επιμενει σε gaps illegall τροφες); ειναι η gaps diet λυση σε αυτες τις περιπτωσεις (ή μονο εγω βλεπω τη gaps diet λυση για ολα τα προβληματα των μωρων :shock:);

Συνήθως τα παιδάκια που αρνιούνται τις στερεές τροφές εμπίπτουν στην κατηγορία "Failure to thrive" γιατί, όπως λέει και η Campbell, είναι κάπως δύσκολο καθώς μεγαλώνουνε να τους επαρκεί το μητρικό γάλα.

Δεν είναι όλα όμως, για παράδειγμα η κόρη μου μέχρι τους 14 μήνες περίπου έπινε σχεδόν μόνο γάλα και παραήτανε υπέρβαρη.

Ακόμη και τώρα τρώει πολύ λίγο και είναι ανεπτυγμένη και "ζουμερή".

Παρόλαυτα το ένστικτό μου μου λέει ότι είναι GAPS παιδάκι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τελικά φαίνεται ότι είχα δίκαιο για την αλλεργία στη γλουτένη, υπάρχει πραγματική αλλεργία και είναι διαφορετική από το celiac disease που διορθώνεται με την GAPS (μου το είχε εξηγήσει ο γιατρός μου στην Αγγλία, το είχα γράψει αν θυμάστε, ίσως στο άλλο τόπικ).

Δέστε τι λέει η Campbell:

I read that the molecular signature of coffee is very similar to the molecular signature of gluten and if a person is intolerant to gluten they will also react to coffee (among other foods). Do you feel that this is true and should coffee enemas also be avoided?

Coffee naturally contains no gluten. But the factories which process coffee may handle flour and other gluten-containing foods, so cross-contamination can happen. We are talking about pure coffee of course and not coffee drinks, which may have many other ingredients in them.

So, concerning gluten, first it is important to distinguish between intolerance and real allergy, use the Sensitivity Test for this. Real allergy to gluten with an anaphylactic component is a serious matter and you have to avoid gluten in all foods which may contain even traces of it. Intolerance is very different: it is due to damaged gut wall and the treatment has to focus on healing and sealing that wall, rather than avoiding gluten. So, if you donʼt have a real allergy to gluten, donʼt worry about traces of it in other foods, including coffee.

Λογικά οι λέξεις που ταιριάζουν είναι αλλεργία και δυσανεξία. Η 2η διορθώνεται με gaps.

Στα Ελληνικά για την κοιλιοκάκη κάτι που αναλύει η Campbell πολύ καλά στο βιβλίο.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Συνήθως τα παιδάκια που αρνιούνται τις στερεές τροφές εμπίπτουν στην κατηγορία "Failure to thrive" γιατί, όπως λέει και η Campbell, είναι κάπως δύσκολο καθώς μεγαλώνουνε να τους επαρκεί το μητρικό γάλα.

Δεν είναι όλα όμως, για παράδειγμα η κόρη μου μέχρι τους 14 μήνες περίπου έπινε σχεδόν μόνο γάλα και παραήτανε υπέρβαρη.

Ακόμη και τώρα τρώει πολύ λίγο και είναι ανεπτυγμένη και "ζουμερή".

Παρόλαυτα το ένστικτό μου μου λέει ότι είναι GAPS παιδάκι.

Εχω παραδειγματα και απο τους δυο τυπους παιδιων, το κλασσικο που θελει μονο τα γλυκα και τιποτα αλλο, αδυνατο πολυ, σιγουρα gaps. Αλλο παιδακι

αρνειται να φαει παρα μονο λιγες μπουκιτσες αν και δεν εχει μανια με υδαταθρακες, γλυκα (σιγουρα προτιμα το μητρικο γαλα και μαλλον τελικα με αυτο παιρνει βαρος). Αυτο ειναι gaps αραγε; 'Η μια φαση, που λενε, που θα περασει; γιατι ο σωστος οργανισμος ξερει ποτε να σταματησει, αν ειναι στο 75-90% της καμπυλης μηπως θελει να τρωει λιγοτερο, δε χρειαζεται παραπανω; αλλα στην περιπτωση αυτη πως θα παιρνει τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται; μπερδεμα

Ευτυχως τα δικα μου ειναι καλοφαγα (αν και αμα δουν πατατα, μακαρονια κλπ τοτε τα προτιμουν), και τρωνε και ποσοτητες, παρολαυτα ειναι πολυ αδυνατα, ιδιαιτερα ο ενας

Διαφημίσεις

Μιλαμε για το γνωστο βιολογιλο κρεοπωλειο στο νεο ψυχικο?

Nαι.

Τι εννοείς σας πείραξε??

Μύκητες :-(

Ήθελα να σας ρωτήσω όλες, πόσο συχνά μέσα στη μέρα πίνετε ζωμό;

Εγώ μια σίγουρα (σαν ζεστό ρόφημα) και ίσως άλλη μια αν φτιάξω σούπα με ζωμό.

Κανονικά θα έπρεπε 3 φορές τουλάχιστον, ε;

Τα παιδιά δεν δέχονται σκέτο ζωμό, μόνο σε σουπίτσα τον δέχονται έτσι φτιάχνω τακτικά με φακές, κόκκινες ή καφέ, που τους αρέσουνε.

Fairy's mom αρχίσατε την Ίντρο με τη μεγάλη;

Να σου ζήσει κιόλας, το θυμόμουνα χθες αλλά λείπαμε όλη μέρα, και σήμερα το ξέχασα... να τη χαίρεσαι!

Εμείς σίγουρα καθε πρωί και της αρέσει ευτυχώς πολύ.Συνήθως βάζω ζωμό και μέσα στο φαγητό. Κρατάω και στην κατάψυξη για όταν θα αρχίσουμε την ίντρο. Δλδ όπου να ναι. Αν όχι αυτήν την βδομάδα σίγουρα την επόμενη.

Σε ευχαριστώ πολύ!!! :P

καπου αναφερει για σκορδο,για πολυ σκορδο ομως, μεχρι ενα ολοκληρο τη μερα αν δεν κανω λαθος!το καταφερνετε αυτο?σκορδο σε χαπια επιτρεπεται?

Προσπαθώ να βάζω σκόρδο παντού στο φαγητό έστω και μία σκελίδα (έχω και υπόταση). Επίσης θα βάλω τώρα και σε κάποια τουρσιά. Αλλά χάπια όχι καλύτερα.

Τα biokult εχουν ιχνη σόγιας και γάλακτος νομίζω..Πήρα τα nutrivene baby biotic, adult complete biotic και daily enzyme, που είναι χωρις αλλεργιογόνα..Αυτα πήρα

Πήρα τα πρώτα για την μεγάλη και για το μωρό τα δέυτερα.

Από τα baby τι δόση δίνετε? Εγώ είμαι ακόμα στην μύτη του κουταλιού, αλλά πόση είναι η θεραπευτική δόση σε ποσότητα? Έχετε καταλάβει? :confused:

Τέλος, έχω πολύ χαμηλή βιταμίνη D, η οποία μάλλον μου προκαλεί και την ηψηλή μου παραθορμόνη (υπερπαραθυρεοειδισμός). Ποιο συμπλήρωμα cod oil να πάρω;

Όποιο αντέχει η τσέπη σου!

Το καλύετρο είναι το fermented.

http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html

Αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα να παίρναμε μαζί μήπως μοιραζόμασταν μεταφορικά γιατί τώρα κι εγώ θέλω να πάρω 1-2 μπουκαλια. Αυτό το σάιτ δυστυχώς έχει ακριβά μεταφορικά :?

Meta to Nordic

Eγώ ακόμα πίνω αυτό

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Norwegian-Cod-Liver-Oil-Lemon-Flavor-16-8-fl-oz-500-ml/2804?at=0

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα να παίρναμε μαζί μήπως μοιραζόμασταν μεταφορικά γιατί τώρα κι εγώ θέλω να πάρω 1-2 μπουκαλια. Αυτό το σάιτ δυστυχώς έχει ακριβά μεταφορικά :?

Ενδιαφέρομαι εγώ για την κόρη μου!

Αλλά μου φαίνεται πολύ ακριβό αυτό το κατάστημα σε σχέση με τα αμερικάνικα!

Σίγουρα δεν συμφέρει το αμερικάνικο που σας έβαλα πιο παλιά, ακόμη και αν τα μεταφορικά είναι πολύ ακριβά;

Εγώ πάντως παίρνω Krill Oil, δίνω και στο γιο μου αυτό για τα παιδιά.

Έχει καλύτερη αναλογία DHA και EPA, όπως λέει και η Campbell στο βιβλίο της.

Αλλά δυστυχώς βγαίνει μόνο σε κάψουλες.

Να ρωτήσω κάτι, τωρα με την gaps παιρνετε συμπληρώματα ασβεστιου, σιδηρου κλπ? Και κάτι σημαντικό τρώτε απο τα τυρια που αναφέρονται στο βιβλίο και σπιτικό γιαούρτι ενω το μωρό έχει ακόμα αλλεργία?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Meta to Nordic

Eγώ ακόμα πίνω αυτό

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Norwegian-Cod-Liver-Oil-Lemon-Flavor-16-8-fl-oz-500-ml/2804?at=0

Υποθέτω ότι τα διαφορετικά fermented αλλάζουν στη γεύση και όχι σε άλλα συστατικά, έτσι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Υποθέτω ότι τα διαφορετικά fermented αλλάζουν στη γεύση και όχι σε άλλα συστατικά, έτσι;

Γιωτα πρόσεξε στις γεύσεις γιατι δεν κάνουν όλες για gaps.. Δες τις προηγούμενες σελ. Που έχω γράψει...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι, τωρα με την gaps παιρνεται συμπληρώματα ασβεστιου, σιδηρου κλπ? Και κάτι σημαντικό τρώτε απο τα τυρια που αναφέρονται στο βιβλίο και σπιτικό γιαούρτι ενω το μωρό έχει ακόμα αλλεργία?

Εγω ειμαι τησ άποψης ότι ότι τρώει το μωρο κ ανέχεται πρέπει να τρώει κ η μαμα που το θηλαζει.. Δοκιμάζω με τον τροπο της Καμπελλ στη μικρη κ τότε τρώω κι εγω.. Δηλαδή απο γαλακτοκομικά προς το παρόν τρώμε ghee, σε λίγο καιρο θα της φτιάξω κ γιαουρτακι.. Πάντα με την σειρά που αναφέρει στο βιβλίο..

Απο συμπληρώματα καλύτερα αυτα που αναφέρει στο βιβλίο ή απο φυσικές πηγές... Στο βιβλίο αναφέρει πως δεν είναι ωφέλιμα όλα τα συμπληρώματα...

Yugup3.png

Εγω ειμαι τησ άποψης ότι ότι τρώει το μωρο κ ανέχεται πρέπει να τρώει κ η μαμα που το θηλαζει.. Δοκιμάζω με τον τροπο της Καμπελλ στη μικρη κ τότε τρώω κι εγω.. Δηλαδή απο γαλακτοκομικά προς το παρόν τρώμε ghee, σε λίγο καιρο θα της φτιάξω κ γιαουρτακι.. Πάντα με την σειρά που αναφέρει στο βιβλίο..

Απο συμπληρώματα καλύτερα αυτα που αναφέρει στο βιβλίο ή απο φυσικές πηγές... Στο βιβλίο αναφέρει πως δεν είναι ωφέλιμα όλα τα συμπληρώματα...

Σε ευχαριστώ πολύ!Προσπαθω αν το διαβάσω αλλά καθυστερω πολύ και θέλει πολυυυ οργάνωση!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ενδιαφέρομαι εγώ για την κόρη μου!

Αλλά μου φαίνεται πολύ ακριβό αυτό το κατάστημα σε σχέση με τα αμερικάνικα!

Σίγουρα δεν συμφέρει το αμερικάνικο που σας έβαλα πιο παλιά, ακόμη και αν τα μεταφορικά είναι πολύ ακριβά;

Εγώ πάντως παίρνω Krill Oil, δίνω και στο γιο μου αυτό για τα παιδιά.

Έχει καλύτερη αναλογία DHA και EPA, όπως λέει και η Campbell στο βιβλίο της.

Αλλά δυστυχώς βγαίνει μόνο σε κάψουλες.

Κορίτσια κι εγω θέλω το blue ice.. Οπότε βάλτε με στη λίστα!!

Rosie τα μεταφορικά στο αμερικανικό ήταν κουφα.. Δεν ξέρω αν θέλετε κανακοιταχτε το..

Yugup3.png

Συζητώντας με μια φίλη που σπουδάζει γιατρός για τη διατροφή και την έμφαση που δίνεται στους ζωμούς με κόκκαλα και μεδούλι μου εφίστησε την προσοχή στη νόσο των τρελών αγελαδων. Δηλαδή ότι σήμερα είναι πολύ επικίνδυνο να τρως μεδούλι και κόκκαλα γιατί από εκεί είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί η νόσος.

Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα αρκετά.

Τι λέτε για αυτό; Το έχετε δει πουθενά να σχολιάζεται; Πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο και ποια ζώα είναι πιο επίφοβα; Ξέρετε σε τι εξελίξη είναι τώρα η νόσος;

Τι νομίζετε ότι μπορούμε να κάνουμε εκτός από το να προτιμάμε βιολογικά και ελευθέρας βοσκής ζώα;

Λέτε να γλιτώσουμε από το έντερο και να πάμε από αυτό;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Συζητώντας με μια φίλη που σπουδάζει γιατρός για τη διατροφή και την έμφαση που δίνεται στους ζωμούς με κόκκαλα και μεδούλι μου εφίστησε την προσοχή στη νόσο των τρελών αγελαδων. Δηλαδή ότι σήμερα είναι πολύ επικίνδυνο να τρως μεδούλι και κόκκαλα γιατί από εκεί είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί η νόσος.

Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα αρκετά.

Τι λέτε για αυτό; Το έχετε δει πουθενά να σχολιάζεται; Πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο και ποια ζώα είναι πιο επίφοβα; Ξέρετε σε τι εξελίξη είναι τώρα η νόσος;

Τι νομίζετε ότι μπορούμε να κάνουμε εκτός από το να προτιμάμε βιολογικά και ελευθέρας βοσκής ζώα;

Λέτε να γλιτώσουμε από το έντερο και να πάμε από αυτό;

Γί αυτο ακριβως το λόγο κάναμε ολη την παραπανω κουβέντα για τα υγιη ζωα.. Είτε παιρνουμε βιολογικα είτε απο γνωστό κτηνοτροφο εμπιστοσύνης... Το ίδιο πιστευω ισχυει κ για το συκώτι..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Γί αυτο ακριβως το λόγο κάναμε ολη την παραπανω κουβέντα για τα υγιη ζωα.. Είτε παιρνουμε βιολογικα είτε απο γνωστό κτηνοτροφο εμπιστοσύνης... Το ίδιο πιστευω ισχυει κ για το συκώτι..

Το πρόβλημα είναι πώς ελέγχουμε την υγεία των ζώων; Ζητάμε πιστοποιητικά; Επιπλέον, νομίζω ότι η νόσος των τρελών αγελάδων δεν εμφανίζεται πάντα με συμπτώματα στα ζώα που είναι φορείς παρά μόνο σε προχωρημένο στάδιο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσω όλες τις προηγούμενες σελίδες γιατί δεν θεμάμαι τίποτα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κορίτσια κι εγω θέλω το blue ice.. Οπότε βάλτε με στη λίστα!!

Rosie τα μεταφορικά στο αμερικανικό ήταν κουφα.. Δεν ξέρω αν θέλετε κανακοιταχτε το..

δεν πραλαβαινω να σας παρακολουθω τακτικα

και εγω τα θελω

αν ειναι βαλτε με και εμενα στην λιστα

ποσο εχουν τα μεταφορικα?

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Το πρόβλημα είναι πώς ελέγχουμε την υγεία των ζώων; Ζητάμε πιστοποιητικά; Επιπλέον, νομίζω ότι η νόσος των τρελών αγελάδων δεν εμφανίζεται πάντα με συμπτώματα στα ζώα που είναι φορείς παρά μόνο σε προχωρημένο στάδιο.

http://www.encephalos.gr/full/39-1-04g.htm

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους!!

εχω χρονιο προβλημα γαστριτιδας και απο τοτε που το επαθα το αντιμετωπιζω μονο με διατροφη,τελευταια με ενοχλουσε το στομαχι λογω καφε(επινα 1-2 το πολυ),εχω παραγγειλει το βιβλιο δεν εχει ερθει ακομη.Στις 31-12 ξυπνησα με πονους με επιασε το εντερο μου κι ετσι διαβασα την ιντρο με τους ζωμους και καταργησα καφε,πατατα,ζυμαρικα οχι ομως και αλευρι(τρωω το πρωι μονο) αλλα παω καλυτερα.

ειμαι στο πρωτο σταδιο ακομη κι αυτο γιατι αργησα να βαλω στη διατροφη τα τουρσια,

θελω βοηθεια οσον αφορα το πρωινο τι να τρωω,πινω το τσαι απο τζιντζερ αλλα πειναω,απ'οτι ειδα στο 2ο σταδιο εισαγει τα αυγα.

θα μπορουσα να κανω για πρωινο 2 αυγα βραστα?στο 1ο σταδιο ειναι ο χυμος καροτου?

πινω 2 φορες ζωμο κρεατος στα γευματα μου.διαβασα οτι μπορω να πιω και το πρωι ζωμο αλλα εχω συνηθισει να τρωω καλο πρωινο...

καμια ιδεα?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Αγλαία σε ευχαριστώ.

Ας ελπίσουμε να είμαστε τυχεροί αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο και επίσης να ευχηθούμε το άρθρο να έχει δίκιο ως προς τον "αμελητέο κίνδυνο" στη χώρα μας.

0A53p3.png

oC8dp2.png

εχω χρονιο προβλημα γαστριτιδας και απο τοτε που το επαθα το αντιμετωπιζω μονο με διατροφη,τελευταια με ενοχλουσε το στομαχι λογω καφε(επινα 1-2 το πολυ),εχω παραγγειλει το βιβλιο δεν εχει ερθει ακομη.Στις 31-12 ξυπνησα με πονους με επιασε το εντερο μου κι ετσι διαβασα την ιντρο με τους ζωμους και καταργησα καφε,πατατα,ζυμαρικα οχι ομως και αλευρι(τρωω το πρωι μονο) αλλα παω καλυτερα.

ειμαι στο πρωτο σταδιο ακομη κι αυτο γιατι αργησα να βαλω στη διατροφη τα τουρσια,

θελω βοηθεια οσον αφορα το πρωινο τι να τρωω,πινω το τσαι απο τζιντζερ αλλα πειναω,απ'οτι ειδα στο 2ο σταδιο εισαγει τα αυγα.

θα μπορουσα να κανω για πρωινο 2 αυγα βραστα?στο 1ο σταδιο ειναι ο χυμος καροτου?

πινω 2 φορες ζωμο κρεατος στα γευματα μου.διαβασα οτι μπορω να πιω και το πρωι ζωμο αλλα εχω συνηθισει να τρωω καλο πρωινο...

καμια ιδεα?

'Ισως αν έτρωγες το βρασμένο κρέας και τα λαχανικά από τους ζωμούς για πρωινό;

0A53p3.png

oC8dp2.png

καμια ιδεα?

Πιστεύω πως καλύτερα να αρχίσεις τα αυγουλάκια παρά να τρως αλεύρι.. Τα στάδια της intro διαφοροποιούνται στον καθένα έτσι αν αισθάνεσαι οτί ανέχεσαι το αυγό καλύτερα φάε γιατί το αλέυρι καθυστερεί την θεραπεία.. Τα πιο εύπεπτα αυγά είναι τα μελάτα (κυρίως για τον κρόκο) απορροφόνται σχεδόν πλήρως από τον οργανισμό..Ξεκίνα έτσι κ δεν πως παει..Πάντως κι εγώ που πρόσφατα πέρασα βαριά γαστρεντερίτιδα (πρωτοχρονιάτικα:cry:) το αυγό δεν με ενόχλησε..

Yugup3.png

συνονοματη ευχαριστω πολυ,χτες τα δοκιμασα λιγο και ειδα οτι ημουν ενταξει,δε με πειραξε,εχεις δικιο με το αλευρι,αν και δεν την κανω σωστα την ιντρο δυστυχως,εδω και 10 μερες που την κανω εκτος το αλευρι αργησα να κανω το τουρσι.

δε νομιζω οτι μπορω να τρωω και το πρωι ζωμο,θελω να με κραταει το πρωινο και αν ειναι υγρο θα πειναω...

9a7bp2.pngIm47p2.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Αγλαία σε ευχαριστώ.

Ας ελπίσουμε να είμαστε τυχεροί αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο και επίσης να ευχηθούμε το άρθρο να έχει δίκιο ως προς τον "αμελητέο κίνδυνο" στη χώρα μας.

Πέρα από τον αμελητέο κίνδυνο, είναι σημαντικό να δεις πώς εξαπλώθηκε η ασθένεια στα ζώα: διατροφή χορτοφάγων ζώων με ζωικά άλευρα ελλειπούς θερμικής επεξεργασίας. Είναι τραγική παρέμβαση το να αλλάζουμε τόσο παράλογα τη διατροφή των ζώων και γι' αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο τέτοια ζώα.

Για την ελλειπή θερμική επεξεργασία δεν το συζητώ γιατί θεωρώ ότι τα ζωικά άλευρα δεν έχουν καθόλου θέση στη διατροφή των ζώων.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα ζώα εντατικής εκτροφής και δεν είναι απαραίτητο να τρώμε μόνο πιστοποιημένα βιολογικά που είναι ακριβά. Στη χώρα μας τουλάχιστον έχουμε ζώα που ζούνε σε πολύ καλές συνθήκες, τρέφονται όπως πρέπει και το κρέας τους κοστίζει λίγο.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...