Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

ειμαι περιεργη να μαθω τι σου ειπε ακριβως

της ειπες για την μεγαλη και τα κακακια της ?το λεω επειδη την παρακολουθουσε η ιδια στο παρελθον

Θα σου πω ακριβώς:

Της είπα ότι έχω διαβάσει για μία θεωρία που λέει ότι η αλλεργική πρωκτοκολλίτιδα μπορεί να οφείλεται στο κακό πεπτικό της μαμάς που έχουν επικρατήσει τα παθογόνα μικρόβια και το έχει περάσει και μωρό της

και εκεί με έκοψε και με ρώτησε τι γιατρός ήταν? Αλλεργιολόγος?

Όχι της είπα, είναι νευρολόγος και διατροφολόγος.

Και μου απάντησε (ευγενικά βέβαια) ότι δεν δεχόμαστε τέτοιες θεωρίες από γιατρούς που δεν είναι αλλεργιολόγοι και δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το θεώρησα λίγο "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" το να συνεχίσω όποια συζήτηση.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χθες 5 λεπτά μετά το μήνυμα που έγραψα στην Αγλαια η μεγάλη έκανε κακά και ήταν πάρα πολύ καλά!!!

Η δίαιτα αποδίδει κορίτσια! Και σκεφτείτε εμείς δεν έχουμε κάνει ακόμα την ίντρο..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μία ερώτηση για σιγουριά αν ξέρετε κι εσείς.

Γραβιέρα και έμενταλ (όχι ένταμ) επιτρέπονται?

Η γραβιέρα (Gruyere cheese) όχι' date=' το λέει καθαρά στη λίστα με τα απαγορευμένα.

Το emmental ονομάζεται συνήθως και Swiss Cheese και περιέχεται στη λίστα με τα επιτρεπόμενα.

Δες κι εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Emmental_(cheese)

Three types of bacteria are used in the production of Emmentaler: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus, and Propionibacterium freudenreichii. In the late stage of cheese production, P. freudenreichii consumes the lactic acid excreted by the other bacteria, and releases carbon dioxide gas, which slowly forms the bubbles that make holes.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

και κατι τελευταιο σημερα ρωτησα εναν καταστηματαρχη ξηρων καρπων για τα αποφλοιωμενα αμυγδαλα και μου ειπε οτι δεν τα βαζουν σε καυτο νερο αλλα τα αποφλοιωνουν με ειδικη μηχανη

Oι αποφλοιωτικές μηχανές, αποφλοιώνουν αμύγδαλα που έχουν μουσκέψει σε ζεστό νερό.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Εβλεπα σ'ημερα στο keimlng τα πικρά βερύκοκα με κουκούτσια..Εχετε ακούσει για την αντικαρκινογόνο δράση τους?? Αραγε να μπορεί μια μαμά που θηλάζει να φάει τέτοια??

Yugup3.png

Η γραβιέρα (Gruyere cheese) όχι, το λέει καθαρά στη λίστα με τα απαγορευμένα.

Το emmental ονομάζεται συνήθως και Swiss Cheese και περιέχεται στη λίστα με τα επιτρεπόμενα.

Δες κι εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Emmental_(cheese)

ΕΥχαριστώ πολύ!

Καλά, για την γραβιέρα, το κοιταζα και δεν το έβλεπα!

Πάντως είδα ότι στην SCD επιτρέπεται. Κρίμα που το απαγορευει η Κάμπελ τόσο νόστιμο τυρί!

Εβλεπα σ'ημερα στο keimlng τα πικρά βερύκοκα με κουκούτσια..Εχετε ακούσει για την αντικαρκινογόνο δράση τους?? Αραγε να μπορεί μια μαμά που θηλάζει να φάει τέτοια??

Γιατί να απαγορεύεται? Εγώ δεν έχω ακούσει τέτοια απαγορευση.

Αλλά για σιγουριά καλά θα ήταν να μας έλεγε η Αγλαία.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

http://food.oregonstate.edu/glossary/a/apricotkernel.html

Δεν είναι σαφές σε ποια ποσότητα γίνονται τοξικά.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλους! Με το καλό να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια αξιόπιστη (κατά προτίμηση ηλεκτρονική) βιβλιογραφία για τη gaps στα ελληνικά.

697577wcowvfyq3s.gif

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλους! Με το καλό να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια αξιόπιστη (κατά προτίμηση ηλεκτρονική) βιβλιογραφία για τη gaps στα ελληνικά.

Δυστυχώς ότι δεις από εδώ στο forum.. έχουμε παραθέσει κ κανα δυο link στα ελληνικά που εξηγουν κάπως την κατασταση της δυσβίωσης του εντέρου αλλά όχι κάτι ακριβώς πάνω στην gaps..

Yugup3.png

Xθες βράδυ έφτιαξα μια σαλάτα με baby σπανάκι (από την αυλή της πεθεράς μου :)), ντομάτα και άνοιξα και μία κονσέρβα άγριου σολωμού για το παιδί. Έλα όμως που ζήλεψα τρελά και κοπανάω 3 πεπτικά και τρώω κι εγώ μία σαλάτα με την μισή κονσέρβα.

Περιμένω σήμερα να δω αν θα έχουμε αντιδράσεις. :roll: Έχω ξαναφάει σούπα από ψάρι, χωρίς το ψάρι μέσα και πολύ πολύ λίγη ποσότητα ψαριού όταν το καθάριζα για την μικρή. Και δεν φάνηκε να την πειράζει.

Πάντως χθες μετά από λίγο με έπιασε ένας πόνος στο στομάχι. Λέτε να ήταν από τα πεπτικά? Να σημαίνει ότι πήρα πολλά για την ποσότητα φαγητού που κατανάλωσα? Κοιμήθηκα και μου πέρασε.

Επίσης στο μωρό δίνω ακόμα μόνο ζωμό κοτόπουλου. Θα της φτιάξω τώρα και από κατσίκι. Εσείς με τις αλλεργίες θα δίνατε και ζωμό ψαριού?

Επίσης για συκώτι που λέει η Κάμπελ ότι πρέπει να το κάνουμε σαν πατέ και να το δίνουμε μαζί με τους ζωμούς, λέω να δώσω από αρνί που έχω στην καταψυξη ή από κότα. Από μοσχάρι το φοβάμαι ακόμα, γιατί τα πατς έδειξαν έναν ερεθισμό και στο μοσχάρι εκτός από το γάλα. Εσείς τι λέτε?

Κατερινα αντικαρκινικες τροφές είναι επίσης και το τούρμερικ, τα μούρα και γενικα ότι σε -berries, πάρα πολύ το πράσινο τσάι (ακόμα και το ντεκαφ κρατάει τις ιδιοτητες του), το τζίντζερ, μπροκολο, κουνουπίδι, λάχανα, σκόρδο, κολοκύθες, ντοματες, μανταρίνια, χυμός από ρόδι, μανιτάρια, σέλερυ, μαινδανός ακόμα και η ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός. Και άλλα...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ε τρία πεπτικά ένζυμα για μια σαλάτα και λίγο σολωμό είναι too much! :lol:

Τελικά τι αποφάσισες σχετικά με τα πεπτικά ένζυμα για το στομαχικό οξύ (τα πρώτα δηλαδή που αναφέρει στο βιβλίο η Campbell)?

Αν κατάλαβα καλά το Sauerkraut και ο χυμός του κάνουνε την ίδια δουλειά, σωστά;

Εγώ τρώω Sauerkraut με κάθε γεύμα σχεδόν και πίνω και το χυμό του στο τέλος, οπότε σκέφτομαι να τα παραλείψω.

Άρχισε και η μικρή να τρώει μικρές ποσότητες Sauerkraut!

Νομίζω ότι μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό αν θέλεις. Επίσης πρέπει να είναι μαλακό ή τραγανό για να είναι έτοιμο;

Κατερινούλα κι εγώ απεχθάνομαι το γάλα, αλλά το γάλα αμυγδάλου μου αρέσει πολύ. Βάζω και λίγα αποξηραμένα μύρτιλλα μέσα στο ποτήρι και τα ψιλομασουλάω μαζί. Απόλαυση. Ξέχνα την έννοια γάλα. Αν σου αρέσει το άρωμα του αμύγδαλού είσαι ΟΚ.

Miriki μου εγώ τρελλένομαι για αμύγδαλα αλλά και το αμυγδαλογαλο μου έφερε ξινίλες. Όχι φυσικά όπως το αγελαδινο που δεν το ανέχομαι καν.Να δοκιμάσω κάποιο άλλο;

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα η μικρη το ανέχεται πολυ καλα το ghee κ πλεον της μαγειρεύω με αυτο;)

Για το επόμενο στάδιο που ειναι organic butter εχετε κάποιο να μου προτεινετε;;

Yugup3.png

Δεν έχω ανακαλύψει κάποιο καλό βιολογικό βούτυρο στην Ελλάδα, δυστυχώς.

Είναι όλα κάτασπρα που σημαίνει ότι οι αγελάδες δεν βόσκουνε αλλά τρώνε βιολογικούς σπόρους :?

Τελευταία που ξέμεινα από τα αγγλικά βούτυρα που μου έφερε η μαμά μου πήρα ένα από το Carrefour, Alpine Butter, δεν είναι βιολογικό αλλά τουλάχιστον ελπίζω ότι οι αγελάδες βόσκουνε στις Άλπεις!

Δεν έχω ανακαλύψει κάποιο καλό βιολογικό βούτυρο στην Ελλάδα, δυστυχώς.

Είναι όλα κάτασπρα που σημαίνει ότι οι αγελάδες δεν βόσκουνε αλλά τρώνε βιολογικούς σπόρους :?

Τελευταία που ξέμεινα από τα αγγλικά βούτυρα που μου έφερε η μαμά μου πήρα ένα από το Carrefour, Alpine Butter, δεν είναι βιολογικό αλλά τουλάχιστον ελπίζω ότι οι αγελάδες βόσκουνε στις Άλπεις!

Δηλαδη κ αυτά απο τα βιολογικά ψιλομούφα?? Εχουμε κ βιολογικους σπορόυς:confused:

Αυτά τα προιοντα από το Λειβαδερό που λέγατε?? Τα φέρνει κ ο δικός μου εδω..λένε πάνω από μη ομογενοποιημένο γάλα..

Θα πάω να το δω αυτό στα Carrefour.. αγγλικά ποιά μάρκα είχες??

Yugup3.png

Χτες πήγα στο φαρμακείο να πάρω ασπιρίνη κ μου είπαν πως έχει καταργηθεί:shock::shock::shock:

Εχουν μόνο σαλοσπίρ λεεί..

Εσείς βρήκατε κάπου?? Με δουλέύουν ή αληθεύει αυτό??

Θα πάμε 2 ταξίδια μέσα στον Ιανουάριο κ ήθελα να έχω just in case..:roll:

Yugup3.png

Χτες πήγα στο φαρμακείο να πάρω ασπιρίνη κ μου είπαν πως έχει καταργηθεί:shock::shock::shock:

:shock:

Την προηγούμενη βδομάδα πάντως ο μπαμπάς μου μου έφερε ένα πακέτο από το φαρμακείο της γειτονιάς μου!

Θα πάω να το δω αυτό στα Carrefour.. αγγλικά ποιά μάρκα είχες??

Τα πιο πολλά στην Αγγλία είναι ποιοτικά και grass-fed.

Μ' αρέσει το Double Devon Cream Butter και το ιρλανδικό ανάλατο Kerrygold.

δεν έχει καταργηθεί η ασπιρίνη, απλά έπεσε θύμα των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων και είναι πλέον πολύυυυ δυσεύρετη στην Ελλάδα...

εν ολίγοις, επειδή στην Ε.Ε. κάποια φάρμακα πωλούνται πολύ πιο ακριβά από ό,τι στην Ελλάδα, πολλές φαρμακαποθήκες τα αγοράζουν από τις φαρμακευτικές, και στη συνέχεια αντί να τα πουλάνε στην Ελλάδα για 70 λεπτά, τα πουλάνε στη Γερμανία για 5 ευρώ :rolleyes::rolleyes: θεωρητικά υπάρχει νόμος που απαγορεύει την πρακτική αυτή, σε βαθμό που να δημιουργούνται ελλείψεις, αλλά οι έμποροι σου λένε "εφόσον υπάρχει σαλοσπίρ στην αγορά, δεν υπάρχει πρόβλημα" και συνεχίζουν...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

30 Day GAPS Challenge (starting January 15)

Μ' αρέσει πολύ αυτό που γράφει:

We are not going to be worried about what we can’t have, or how much weight we are going to lose, or how hard it is. Being on GAPS is a pleasure and a gift. I get myself back. We also aren’t going to be talking about lack and deprivation while we commit to the 30 days. Instead, we will focus on healing and truly nourishing foods for those who need to recover from food allergies, chronic illness and disease, and mental illness.

κοριτσια καλησπερα και καλη χρονια!

σας διαβαζα εχθες μεχρι τις 3 τη νυχτα,τοσο μου κινησε το ενδιαφερον αυτη η διατροφη!θελω πρωτα να τη δοκιμασω στον εαυτο μου κι αν τα βγαλω περα και δω και θετικες αλλαγες πανω μου ,τοτε να βαλω και το μεγαλο μου γιο.

μιας ομως που πολλες κανετε τη διατροφη αυτη καιρο και εχετε εμπειρια θελω να κανω την εξης ερωτηση.ειμαι διαθεσιμη να φτιαχνω τα τουρσια ,τα γιαουρτια ,τους χυμους,ζωμους κ.τ.λΟμως ο προυπολογισμος μας δε σηκωνει ουτε πολλα βιολογικα, ουτε παραγγελιες ειδικων προιοντων απο εξωτερικο κ,τ,λ.Δηλαδη θα αγοραζω ντποιους ασπαστους καρπους και απλα καλα κρεατα ,κοτοπουλο-αυγα ελευθερας,και βιολογικα λαχανικα!

θα κανω δουλεια ετσι ή θα παραληψω σημαντικα πραγματα και δεν αξιζει τον κοπο?

κοριτσια καλησπερα και καλη χρονια!

σας διαβαζα εχθες μεχρι τις 3 τη νυχτα,τοσο μου κινησε το ενδιαφερον αυτη η διατροφη!θελω πρωτα να τη δοκιμασω στον εαυτο μου κι αν τα βγαλω περα και δω και θετικες αλλαγες πανω μου ,τοτε να βαλω και το μεγαλο μου γιο.

μιας ομως που πολλες κανετε τη διατροφη αυτη καιρο και εχετε εμπειρια θελω να κανω την εξης ερωτηση.ειμαι διαθεσιμη να φτιαχνω τα τουρσια ,τα γιαουρτια ,τους χυμους,ζωμους κ.τ.λΟμως ο προυπολογισμος μας δε σηκωνει ουτε πολλα βιολογικα, ουτε παραγγελιες ειδικων προιοντων απο εξωτερικο κ,τ,λ.Δηλαδη θα αγοραζω ντποιους ασπαστους καρπους και απλα καλα κρεατα ,κοτοπουλο-αυγα ελευθερας,και βιολογικα λαχανικα!

θα κανω δουλεια ετσι ή θα παραληψω σημαντικα πραγματα και δεν αξιζει τον κοπο?

Καλησπέρα κ Χρονια Πολλά!!

Αρχικά θα ήθελες να μας πεις για ποιό λόγο θές να κάνεις την διατροφή?? ( αν θες φυσικά;))

Κατά δεύτερον να διευκρινίσω οτί παραγγέλνουμε από το εξωτερικό προιόντα που είτε δεν βρίσουμε καθόλου εδώ είτε γιατί μας έχονται φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά..οπότε μπορείς να κρίνεις μόνη σου τι σε συμφέρει σε κάθε περίπτωση..

Εσύ μπορείς να κάνεις το καλύτερο που μπορείς κ εκεί να υπολογίσεις το budjet σου..δηλαδή όπου εσύ κρίνεις οτί κατι πρεπει οπωσδήποτε να είναι βιολογικό ή όχι.Αν πχ έχεις καλό κρεοπώλη που δεν εμβολιάζει τα ζώα κ τα ταιζει σωστά ή έχεις αράντιστα λαχανικά κ καρπούς δεν χρειάζεται να αγοράζεις από τα βιολογικά (κι εμεις στο ψάξιμο είμαστε)..

Αυτή η διατροφή κανει καλό έτσι κι αλλιώς κόβοντας τις τροφές που δεν μας ωφελούν στην παρούσα χρονική στιγμή (άμυλο, δισακχαριτες που είναι τροφή για την κακή χλωρίδα του εντέρου), καθώς κ μαθαίνοντας πως πρέπει να τρεφομαστε γενικά (πως να μαγειρεύουμε υγιεινά κ τι να τρώμε).. Στον τομέα ειδικά βέβαια με τις αλλεργίες εγώ προσωπικά έχω δει πολύ μεγάλη βελτίωση..

Σίγουρα ο τομέας των χημικών παίζει σημαντικό ρόλο κ γι αυτό προσπαθούμε να τα αποφεύγουμε όσο γίνεται..

Καλό θα ήταν να αγόραζες το βιβλίο κ να έπαιρνες μια ιδέα κ από μόνη σου

Απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις μπορείς να βρείς κ στο gaps.me

Οτί θες ρώτα!! :D

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...