Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Έχω εγώ και μας έχει ... μεγαλώσει και έτσι δίνουμε σε όποιον / όποια θέλει.

Εμάς μας το έδωσε η αγαπητή Τίνα Λυμπέρη: http://www.kangouro.gr όταν ήρθε Ωρωπό.

Αλήθεια έχεις water kefir?? Εγώ ενδιαφέρομαι πάρα πολυ!!! Οποτε έχεις χρόνο στείλε μας ή εδω ή με πμ τον τρόπο που θα μπορούσαμε να πάρουμε... Πιστεύω ενδιαφέρονται κ άλλες κοπέλες..:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λέω να δοκιμάσω το dairy kefir στο γάλα αμυγδάλου.

Διάβασα ότι γίνεται πολύ καλό, αλλά όπως και στο γάλα καρύδας ενδέχεται να μην πολλαπλασιαστεί.

Θα σας ενημερώσω όταν το κάνω.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αλήθεια έχεις water kefir?? Εγώ ενδιαφέρομαι πάρα πολυ!!! Οποτε έχεις χρόνο στείλε μας ή εδω ή με πμ τον τρόπο που θα μπορούσαμε να πάρουμε... Πιστεύω ενδιαφέρονται κ άλλες κοπέλες..:D

Κι εγώ ενδιαφέρομαι!

mesastoura τι γάλα χρησιμοποιείς; Και εγώ ενδιαφέρομαι για κεφίρ

Αυτή τη στιγμή πίνω ginger tea. Πήρα μια πρεσα σκόρδου για να μην κυκλοφορώ με τον τρίφτη στο γραφείο. Σε ζεστά ροφήματα έχει νόημα το άθερμο μέλι; Μάλλον όχι υποθέτω...

edit

Τις κόκκινες φακές πολλοί τις λένε κόκκινη φάβα. Επιτρέπονται;

Κεφίρ για γαλακτοκομικά έχω κι εγώ, μου το έδωσε η Βέρα αλλά ακόμη δεν αξιώθηκα να το χρησιμοποιήσω...

Στα ζεστά ροφήματα να βάζεις το μέλι λίγο πριν τα πιείς, όταν δηλαδή είναι χλιαρά.

Διαφημίσεις

Κορίτσια επειδή ψαχνομαι γενικά και ακολουθώ καποια ειδικη διατροφή το τελευταίο τριμηνο απο την οποία βλεπω αποτελεσαμα αλλα ειναι πολύ αυστηρή είναι κάποια που ακολουθεί gaps diet ακριβώς ή απλά κάνετε καποιες επιλογες,,,???

π.χ το κεφιρ που χρησιμοποιουσα το ψοφησα μιας και εδώ και 3 μήνες δεν τρωω γαλακτοκομικά καθολου...

Εγώ "ετοιμάζομαι" για τη GAPS, θα την κάνω στο full το Νοέμβριο (έχω να πάω σ' ένα γάμο σε 10 περίπου μέρες και το δείπνο είναι σ' ένα ωραίο resort και θέλω να μπορώ ν' απολαύσω το φαγητό! :mrgreen:)

Εγώ "ετοιμάζομαι" για τη GAPS, θα την κάνω στο full το Νοέμβριο (έχω να πάω σ' ένα γάμο σε 10 περίπου μέρες και το δείπνο είναι σ' ένα ωραίο resort και θέλω να μπορώ ν' απολαύσω το φαγητό! :mrgreen:)

Κοιτα θεωρητικά εγώ ειμαι στη φαση που εχω αποτοξινωθει εχω κλεισει το 3μηνο βεβαια βαση αιματολογικου τεστ δυσανεξιας που έκανα και εβγαλα εναν σταυρο σε πολλές τροφές θα πρεπει να απεχω άλλο ενα τριμηνο απο αυτές (σε 6 μήνες υποτιθεται οτι οι δυσανεξίες σταματουν καθώς με την αποχή ο οραγανισμός ξεχνά την δυσανεξία - το λεω πολυ απλουστευμενα)

Απλα ειναι αρκετα κουραστικό καθώς εχω πολλές τροφές εκτός.....

έχω αρκετά συμπληρωματα διατροφής (ω3,6,9 βιταμινη c προβιοτικά πρεβιοτικα αλοη κλπ)

και φυσικα και ειναι αρκετό το διαστημα που θα πρεπει να απεχω...φλερταρω εδώ με την ιδέα της gaps αλλα ήθελα να μου πει καποιος στην πραξη τι λεει

Σκέφτομαι και εγώ να ξεκινήσω για να προετοιμαστώ όσο προλάβω για την επόμενη εγκυμοσύνη. Θα χειρουργήσω το διάφραγμα μέσα Νοέμβρη δεν θέλω να ξεκινήσω τώρα και να παει χαμένος ο κόπος με την αντιβίωση.

Διαφημίσεις

H θεωρία της αποχής λόγω τροφικής δυσανεξίας είναι εντελώς αντίθετη όμως από τη θεωρία της GAPS.

Το ξέρω:);) Γιαυτο την διαβαζω με μεγάλο ενδιαφερον.......

Εγώ πάντως την GAPS τη θεωρώ εύκολη δίαιτα σε σχέση με άλλα πλάνα διατροφής, πχ τεστ δυσανεξίας μια και το αναφέρεις (το έκανα κι εγώ πολλά χρόνια πριν), αντι-καντίτα diet, nutritional typing του Mercola κτλ.).

Φυσικά εγώ μπορεί να το βρίσκω εύκολο γιατί γενικά προσέχω τη διατροφή μου, δεν ξέρω πως θα το βρει κάποιος που τρώει μια συμβατική junk diet με πολλούς υδατάνθρακες.

ΥΓ. Συζητούσαμε με τον άντρα μου για τη δίαιτα αυτή πριν από λίγες μέρες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα στερηθούμε και τίποτα με την GAPS, ήδη κόψαμε το ψωμί, τα πιο πολλά δημητριακά ειδικά αυτά που έχουνε γλουτένη, γάλα δεν πίνουμε μόνο τυριά και γιαούρτι τρώμε που (τα πιο πολλά) επιτρέπονται, τα γλυκά μας συνήθως τα κάνω GAPS-legal κτλ.

Εγώ πάντως την GAPS τη θεωρώ εύκολη δίαιτα σε σχέση με άλλα πλάνα διατροφής, πχ τεστ δυσανεξίας μια και το αναφέρεις (το έκανα κι εγώ πολλά χρόνια πριν), αντι-καντίτα diet, nutritional typing του Mercola κτλ.).

Φυσικά εγώ μπορεί να το βρίσκω εύκολο γιατί γενικά προσέχω τη διατροφή μου, δεν ξέρω πως θα το βρει κάποιος που τρώει μια συμβατική junk diet με πολλούς υδατάνθρακες.

ΥΓ. Συζητούσαμε με τον άντρα μου για τη δίαιτα αυτή πριν από λίγες μέρες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα στερηθούμε και τίποτα με την GAPS, ήδη κόψαμε το ψωμί, τα πιο πολλά δημητριακά ειδικά αυτά που έχουνε γλουτένη, γάλα δεν πίνουμε μόνο τυριά και γιαούρτι τρώμε που (τα πιο πολλά) επιτρέπονται, τα γλυκά μας συνήθως τα κάνω GAPS-legal κτλ.

χαχαχα γιαυτο ακριβώς με ενδιαφερει..........

κοιτα μέχρι στιγμής δεν τρωω τιποτα ζωικό (ουτε ζωικής προελευσης)

απεχω απο ζαχαρη σταρι, σουσαμι, σίκαλη, ρύζι, γάλα και παραγωγα του, πατατα, ντοματα, μελιτζανα, μανιταρι, μαγια, βοδινο κρεας (μετα το τριμηνο της αποτοξινωσης μπορώ να φαω γουρουνι, αρνι, κατσικι) αυγά, δυοσμος, μέντα......μπορεί να εχω ξεχασει και καποια....οποτε η gaps για μενα δεν θα ήταν δυσκολη ;):D

Το λινκ που εβαλε η Ροζι ειναι πολυ καλο, βρηκα κι ενα αλλο αρθρο εκει

http://nourishedandnurtured.blogspot.com/2011/05/unexpected-gaps-diet-results.html

Οφελη απο τη διαιτα.....

Εντω μεταξυ αναφερεται στην ελλειψη τριχων στα ποδια αν προσεξετε. Τελικα δεν ειναι καλο, δειχνει ορμονικη κουραση του οργανισμου. Εγω την εχω (ελλειψη τριχων δλδ) απο την πρωτη γεννα.

.

όταν ήμουν έγκυος είχαν λιγοστέψει και από τα δικά μου πόδια οι τρίχες.

Αναφέρει και τη λιγότερη κατανάλωση νερού. Θυμήθηκα τον Παπαγιαννόπουλο, που αν και έχει πάρα πολλες διαφορές με την gaps, θεωρεί και αυτός ότι η υγεία μας ξεκινά από το πεπτικό σύστημα και έχει ως προϋπόθεση την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση νερού. Και αυτός ισχυρίζεται ότι όταν έρχεται σε ισορροπία η χλωρίδα του εντέρου χρειαζόμαστε λιγότερο νερό

Διαφημίσεις

Η διατροφή που έκανα περιελάμβανε σχεδόν αποκλειστικά τροφές GAPS legal. Ξεκίνησα χωρίς να γνωρίζω τη GAPS και κατέληξα σε αυτό το σχήμα κυρίως με δοκιμές (για τη GAPS έμαθα από τη Rosie). Τα δικά μου συμπεράσματα:

-τα προβιοτικά σε χάπια όταν τα παίρνει κάποιος σαν συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να κάνει καμία αλλαγή στη διατροφή μάλλον δεν προσφέρουν καθόλου βοήθεια

εκ των υστέρων βρήκα και αυτό που συμφωνεί:

http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/kb/probiotics_and_the_standard_american_diet.htm

http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/kb/bifidus.htm

-τα προβιοτικά σε χάπια με προστατευτική δίαιτα, προσφέρουν περισσότερα μεν σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση αλλά πάλι η προσφορά τους είναι μικρή αν δεν συνδυάζονται και με προβιοτικά τροφών

http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/kb/yoghurt_faq.htm

-τα προβιοτικά των τροφών (τουρσιά, γιαούρτι, κεφίρ), όταν καταναλώνονται τακτικά (τουλάχιστον 2, καλύτερα 3 φορές την ημέρα ή περισσότερες) μπορούν να βοηθήσουν στην καλή πέψη μικρής ποσότητας πολυσαχαριτών, όμως αν οι πολυσακχαρίτες είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα, τότε οι θετικές επιπτώσεις είναι πολύ λίγο ορατές

(τα τρόφιμα με προβιοτικά είναι πολύπλοκα και όταν προέρχονται από το κεφίρ -γάλακτος ή νερού- περιέχουν και λίγο αλκοόλ που μπορεί να μην είναι καλά ανεκτό από κάποιους με προβλήματα)

-οι ζωμοί, όταν χρησιμοποιούνται τακτικά, προσφέρουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία και έχουν πολύ καλύτερη επίδραση από οποιοδήποτε σκεύασμα που περιέχει αντίστοιχα ιχνοστοιχεία, επιπλέον νοστιμίζουν πολύ το φαγητό.

Γενικά: το σύστημα φαίνεται κάπως πολύπλοκο αλλά δεν είναι. Ουσιαστικά είναι ένα απλό σύστημα πολύ κοντά στην παραδοσιακή διατροφή πολλών λαών. Μάλιστα, μερικά απαραίτητα ετοιμάζονται σε μεγάλη ποσότητα, πχ τα τουρσιά, οπότε υπάρχουν πάντα λαχανικά έτοιμα για σερβίρισμα που μπορούν κάποιες φορές να αντικαταστήσουν τη σαλάτα ή/και τα λαχανικά που συνοδεύουν το γεύμα. Αυτό απλοποιεί την ετοιμασία του γεύματος.

Η διατροφή που έκανα περιελάμβανε σχεδόν αποκλειστικά τροφές GAPS legal. Ξεκίνησα χωρίς να γνωρίζω τη GAPS και κατέληξα σε αυτό το σχήμα κυρίως με δοκιμές (για τη GAPS έμαθα από τη Rosie). Τα δικά μου συμπεράσματα:

-τα προβιοτικά σε χάπια όταν τα παίρνει κάποιος σαν συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να κάνει καμία αλλαγή στη διατροφή μάλλον δεν προσφέρουν καθόλου βοήθεια

εκ των υστέρων βρήκα και αυτό που συμφωνεί:

http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/kb/probiotics_and_the_standard_american_diet.htm

http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/kb/bifidus.htm

-τα προβιοτικά σε χάπια με προστατευτική δίαιτα, προσφέρουν περισσότερα μεν σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση αλλά πάλι η προσφορά τους είναι μικρή αν δεν συνδυάζονται και με προβιοτικά τροφών

-τα προβιοτικά των τροφών (τουρσιά, γιαούρτι, κεφίρ), όταν καταναλώνονται τακτικά (τουλάχιστον 2, καλύτερα 3 φορές την ημέρα ή περισσότερες) μπορούν να βοηθήσουν στην καλή πέψη μικρής ποσότητας πολυσαχαριτών, όμως αν οι πολυσακχαρίτες είναι σε μεγαλύτερη ποσότητα, τότε οι θετικές επιπτώσεις είναι πολύ λίγο ορατές

(τα τρόφιμα με προβιοτικά είναι πολύπλοκα και όταν προέρχονται από το κεφίρ -γάλακτος ή νερού- περιέχουν και λίγο αλκοόλ που μπορεί να μην είναι καλά ανεκτό από κάποιους με προβλήματα)

-οι ζωμοί, όταν χρησιμοποιούνται τακτικά, προσφέρουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία και έχουν πολύ καλύτερη επίδραση από οποιοδήποτε σκεύασμα που περιέχει αντίστοιχα ιχνοστοιχεία, επιπλέον νοστιμίζουν πολύ το φαγητό.

Γενικά: το σύστημα φαίνεται κάπως πολύπλοκο αλλά δεν είναι. Ουσιαστικά είναι ένα απλό σύστημα πολύ κοντά στην παραδοσιακή διατροφή πολλών λαών. Μάλιστα, μερικά απαραίτητα ετοιμάζονται σε μεγάλη ποσότητα, πχ τα τουρσιά, οπότε υπάρχουν πάντα λαχανικά έτοιμα για σερβίρισμα που μπορούν κάποιες φορές να αντικαταστήσουν τη σαλάτα ή/και τα λαχανικά που συνοδεύουν το γεύμα. Αυτό απλοποιεί την ετοιμασία του γεύματος.

Λογω καταγωγής η δίαιτα αυτή μου φαίνεται πανευκολη (γενικά και τουρσιά χρησιμοποιουμε και κεφιρ και ζωμούς) λίγη παρεα με τη γιαγια μου θα με κανει ξεφτερη....

βεβαια απεχει παρα πολύ απο το σχήμα που ακολουθώ τωρα που ειναι πολύ πολύ δύσκολο .......(αποχή απο παρα πολλές τροφές και ομάδες)

Τα πρεβιοτικά και προβιοτικά που είχα στην διατροφή μου ήταν στα πλαισια καθαρισμού του εντέρου/ αποτοξίνωση (3μηνο) και μου μένουν άλλοι 3 μήνες δύσκολης αποχής καθώς οι δυσανεξίες μου παραμένουν πολλές (άρα και εκτιμώ ότι δεν κάνω και πολλά πραγματα)

Περίμενα δηλαδή ότι αφού αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου οι δυσανεξίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν....το ότι και πάλι υπάρχουν με προβληματίζει γιαυτο και το ψάχνω παραπάνω να αλλάξω αυτό που ακολουθώ ....

Τα πρεβιοτικά και προβιοτικά που είχα στην διατροφή μου ήταν στα πλαισια καθαρισμού του εντέρου/ αποτοξίνωση (3μηνο)

σε ποια μορφή τα είχες;

χάπια ή/και τρόφιμα;

και μου μένουν άλλοι 3 μήνες δύσκολης αποχής καθώς οι δυσανεξίες μου παραμένουν πολλές (άρα και εκτιμώ ότι δεν κάνω και πολλά πραγματα)

Περίμενα δηλαδή ότι αφού αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου οι δυσανεξίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν....

H Cambell υποστηρίζει ότι για να περιορισθούν οι δυσανεξίες θα πρέπει όχι μόνο να αποκατασταθεί η χλωρίδα (καλά βακτήρια) αλλά και να επουλωθεί το έντερο, για να μην περνάνε άπεπτες οι πρωτεΐνες.

Υποστηρίζει ότι η επούλωση γίνεται με τους εξής τρόπους

-αποχή από τροφές που δρουν αντίθετα (πολυσακχαρίτες, χημικά πρόσθετα κλπ)

-καλή χλωρίδα που ευνοεί την πέψη και την επούλωση

-ζωμοί που με τις πρωτεΐνες τους βοηθούν την επούλωση και με τα ιχνοστοιχεία βοηθούν την ανάκαμψη του οργανισμού γενικά και άρα είναι πιο εύκολο να αυτοθεραπευτεί

επιπλέον ενισχύει τον οργανισμό με διάφορα που του λείπουν και τον έχουν οδηγήσει σε χρόνια ασθένεια

-μπάνια με άλατα (για αποτοξίνωση και πρόσθετα ιχνοστοιχεία)

Η αποχή από μόνη της, αποτρέπει έντονη εκδήλωση συμπτωμάτων αλλά δεν οδηγεί στην ίαση.

Τα πρε- και προβιοτικά σε χάπια, βελτιώνουν την εικόνα που δίνει η αποχή αλλά επίσης δεν είναι ικανά να οδηγήσουν στην ίαση (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Campell)

Yποστηρίζει ότι χρειάζεται ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης για να θεραπευτεί ένας οργανισμός που έχει χρόνια προβλήματα.

Θυμάμαι όταν διάβαζα για την καντίτα (πριν μάθω για την GAPS) μου έκανε εντύπωση στην αρχή που έβρισκα άρθρα (πολύ ψαγμένα, δυστυχώς δεν τα κράτησα) που λέγανε ότι δεν πρέπει να παίρνουνε προβιοτικά όταν έχουμε μύκητες (όπως ούτε και τα κολπικά γιαούρτια, κεφίρ κτλ) γιατί κάνουνε το πρόβλημα με τους μύκητες πιο έντονο.

[Τα κολπικά γιαούρτια/ κεφίρ που προτείνονται είναι μόνο για ανακούφιση, τα προβιοτικά δεν σκοτώνουνε τους μύκητες].

Γι' αυτό και προτείνονται πρώτα ισχυρά φαρμακευτικά αντιμυκητιακά σκευάσματα και μετά διατροφή και προβιοτικά.

Και συμπτωματικά το ίδιο είδα κάπου τελευταία να αναφέρει η Campbell, προτείνοντας και εναλλακτικές φυσικών σκευασμάτων κατά της candida, eg GSE.

Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να ψάξω να τα βρω τα άρθρα, θυμάμαι τα είχανε βάλει κάποιες κοπέλες στο MDC.

(FYI στο MDC υπάρχουνε αμέτρητα threads για την GAPS οπότε αν κάποια την ακολουθεί ή ενδιαφέρεται να την ακολουθήσει θα βρει πολύ καλή υποστήριξη και πληροφόρηση εκεί).

σε ποια μορφή τα είχες;

χάπια ή/και τρόφιμα;

H Cambell υποστηρίζει ότι για να περιορισθούν οι δυσανεξίες θα πρέπει όχι μόνο να αποκατασταθεί η χλωρίδα (καλά βακτήρια) αλλά και να επουλωθεί το έντερο, για να μην περνάνε άπεπτες οι πρωτεΐνες.

Υποστηρίζει ότι η επούλωση γίνεται με τους εξής τρόπους

-αποχή από τροφές που δρουν αντίθετα (πολυσακχαρίτες, χημικά πρόσθετα κλπ)

-καλή χλωρίδα που ευνοεί την πέψη και την επούλωση

-ζωμοί που με τις πρωτεΐνες τους βοηθούν την επούλωση και με τα ιχνοστοιχεία βοηθούν την ανάκαμψη του οργανισμού γενικά και άρα είναι πιο εύκολο να αυτοθεραπευτεί

επιπλέον ενισχύει τον οργανισμό με διάφορα που του λείπουν και τον έχουν οδηγήσει σε χρόνια ασθένεια

-μπάνια με άλατα (για αποτοξίνωση και πρόσθετα ιχνοστοιχεία)

Η αποχή από μόνη της, αποτρέπει έντονη εκδήλωση συμπτωμάτων αλλά δεν οδηγεί στην ίαση.

Τα πρε- και προβιοτικά σε χάπια, βελτιώνουν την εικόνα που δίνει η αποχή αλλά επίσης δεν είναι ικανά να οδηγήσουν στην ίαση (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Campell)

Yποστηρίζει ότι χρειάζεται ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης για να θεραπευτεί ένας οργανισμός που έχει χρόνια προβλήματα.

Τα πρε και προ είναι σε χάπια (20 λεπτά πριν απο κάθε γεύμα) δεν ειναι ζωικής προελευσης.

έτσι λοιπον θεωρητικά πάντα μου φαινεται πολύ πιο σωστό απο το να ακολουθώ μια διαιτα τώρα π.χ απλα περιοριοζοντας τη διατροφή μου κατα παρα πολύ (π.χ δεν μπορω να φαω γιαουρτι αυγο κρεας )

Γενικά η ιδεα της διατροφής που ακολουθώ τώρα ειναι κατι πιο κοντά σε βιγκαν και ωμοφαγία (χωρίς ζαχαρη φυσικά απαγορευεται για μενα δια ροπάλου)

συμπληρώματα διατροφής (για να σταθεί ο οργανισμός γενικά)

Πραγμα πολύ δύσκολο για μενα προσωπικά

Και ναι μεν βλέπω σημαντική βελτίωση εδώ και 3 μήνες σε ότι αφορά Candida π.χ (θυμασαι που σου ειχα γραψει κάποια στιγμή ότι σχεδον σε κάθε περίοδο οι θηλές μου πονούσαν ..... τώρα πια αυτό δεν υπάρχει)

δεν υπάρχει δυσκοιλιοτητα και πολλα άλλα συμπτώματα...

Αλλα γενικά δεν μου φαινεται σωστό να απέχω απο τεραστιες ομάδες τροφών έστω και για ενα εξαμηνο .....

Νομιζω ότι η gaps είναι πιο βατή.

Οι ωμοφαγικές vegan δίαιτες μας κάνουνε να νιώθουμε πολύ καλά για λίγους μήνες, ακόμη και για κανένα χρόνο ή δύο, γιατί αποτοξινώνουνε τον οργανισμό μας γρήγορα.

Αλλά οι δίαιτες αυτές είναι δίαιτες "πείνας" (starvation, δεν ξέρω αν το μετέφρασα ορθά) που σκοπό έχουνε να καθαρίσουνε το σώμα μας και να σκοτώσουνε τα παράσιτα που μας δημιουργούνε προβλήματα με το να μην τους παρέχουνε τροφή.

Γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλείς και αποτελεσματικές σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας, πχ καρκίνος (το Gerson therapy αν είδατε το πολύ ωραίο βιντεάκι που έβαλε ο Mercola μερικούς μήνες πριν, A Beautiful Truth).

Μακροπρόθεσμα όμως δεν είναι sustainable γιατί όπως είπαμε είναι starvation diets και στερούνε από τον οργανισμό μας από απαραίτητες βιταμίνες, πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Οι ωμοφαγικές vegan δίαιτες μας κάνουνε να νιώθουμε πολύ καλά για λίγους μήνες, ακόμη και για κανένα χρόνο ή δύο, γιατί αποτοξινώνουνε τον οργανισμό μας γρήγορα.

Αλλά οι δίαιτες αυτές είναι δίαιτες "πείνας" (starvation, δεν ξέρω αν το μετέφρασα ορθά) που σκοπό έχουνε να καθαρίσουνε το σώμα μας και να σκοτώσουνε τα παράσιτα που μας δημιουργούνε προβλήματα με το να μην τους παρέχουνε τροφή.

Γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλείς και αποτελεσματικές σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας, πχ καρκίνος (το Gerson therapy αν είδατε το πολύ ωραίο βιντεάκι που έβαλε ο Mercola μερικούς μήνες πριν, A Beautiful Truth).

Μακροπρόθεσμα όμως δεν είναι sustainable γιατί όπως είπαμε είναι starvation diets και στερούνε από τον οργανισμό μας από απαραίτητες βιταμίνες, πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

έτσι - και μπορω να σου πω ότι είναι πείνας πραγματικά!! γιατί μου αρεσει να μιλαω μονο με προσωπικη πειρα....μπορεί να τρωω απειρες ποσοτητες αλλα και αυτό απο ενα σημειο και μετά παυει να ισχυει γιατι απλα δεν εχεις όρεξη... (παντα μιλαω για προσωπικες θεσεις )

επισης δεν μου αρεσει να μου πουλανε συμπλρηωματα διατροφής ..που σε αυτο το σχημα δεν γινεται να μην τα παρεις....

τσπ... θα κανω στροφή λιγακι τωρα που αποτοξινώθηκα:-D γιατι με βλέπω να εξαφανιζόμαι απο 55 εχω παει 50 κιλά...σε 3 μηνες

Τα πρε και προ είναι σε χάπια (20 λεπτά πριν απο κάθε γεύμα) δεν ειναι ζωικής προελευσης.

Το θέμα δεν το γνωρίζω καλά αλλά με την όποια λογική μου και την ανεπαρκή εμπειρία μου, δεν έχω πεισθεί ότι τα πρε- και προβιοτικά σε κάψουλες μπορούν να βοηθήσουν, είναι πολύ ανενεργά και δεν ξέρω κατά πόσο πολλαπλασιάζονται για να εποικίσουν το πεπτικό και μάλιστα ένα ασθενές πεπτικό που είναι εποικισμένο από κακά βακτήρια

Αντίθετα τα ολοζώντανα και αφθονα βακτήρια μιας φρέσκιας καλλιέργειας μου φαίνονται πολύ πιο ικανά και άρα αποτελεσματικά.

Ίσως έχω επηρεαστεί και από διάφορα που διαβάζω όπως αυτό:

9. What happens if I dehydrate the yoghurt?

You lose the probiotic benefit of the bacteria in it, and it would count

toward your daily consumption.

Αν βρίσκεσαι σε αποχή από τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, δηλαδή το φρέσκο τουρσί (όχι το αγορασμένο που μπορεί να μην έχει υποστεί καν ζύμωση), είναι μια άριστη πηγή καλών βακτηρίων.

Γενικά η ιδεα της διατροφής που ακολουθώ τώρα ειναι κατι πιο κοντά σε βιγκαν και ωμοφαγία (χωρίς ζαχαρη φυσικά απαγορευεται για μενα δια ροπάλου)

συμπληρώματα διατροφής (για να σταθεί ο οργανισμός γενικά)

Πραγμα πολύ δύσκολο για μενα προσωπικά

Και για τον καθένα.

Αν και η διατροφή αυτή μειώνει σημαντικά την κάντιντα, αυξάνει μόνο περιορισμένα τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία γιατί αυτά, όσο αφθονα και να είναι στην τροφή και τα συμπληρώματα, δεν αφομοιώνονται καλά. Αφομοιώνονται μόνο εν μέρη και μερικά καταστρέφονται στο πεπτικό.

Πρόσφατα διάβαζα πχ ότι η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω έλλειψη γιατί αποδιοργανώνονται διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Η πρόσληψή του από το πεπτικό συχνά δεν οδηγεί πουθενά ενώ η συχνή και εκτεταμένη απορρόφηση από το δέρμα (άλατα μπάνιου) μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη λειτουργιών και να βελτιωθεί παράλληλα και η απορρόφησή του από το πεπτικό.

Αυτό το αναφέρω ως παράδειγμα για τους φαύλους κύκλους που συχνά δημιουργούνται και μας εγκλωβίζουν σε ακόμη χειρότερους φαύλους κύκλους.

Και ναι μεν βλέπω σημαντική βελτίωση εδώ και 3 μήνες σε ότι αφορά Candida π.χ (θυμασαι που σου ειχα γραψει κάποια στιγμή ότι σχεδον σε κάθε περίοδο οι θηλές μου πονούσαν ..... τώρα πια αυτό δεν υπάρχει)

δεν υπάρχει δυσκοιλιοτητα και πολλα άλλα συμπτώματα...

Η μείωση της κάντιντα είναι σημαντική αλλά δεν αρκεί.

Συμφωνώ με αυτό στο οποίο καταλήγεις:

Αλλα γενικά δεν μου φαινεται σωστό να απέχω απο τεραστιες ομάδες τροφών έστω και για ενα εξαμηνο .....

Νομιζω ότι η gaps είναι πιο βατή.

Πέρα από το ότι είναι πιο βατή από την αρχή, οδηγεί σε ένα διαιτολόγιο που διευρύνεται σημαντικά.

Κοιτα θεωρω ότι η διατροφή ειναι μια τεραστια επιστημη απο μονη της.... Το καλυτερο θα ήταν να βρεθεί ενα διατροφικο σχημα που να μας βοηθα να τρεφομαστε εξυπνα. Υπαρχουν παρα πολλες πεποιθησεις και ρεύματα στην εναλλακτική. Πολλα επιχειρηματα πολλες απαντησεις σε αυτά ....

Το πεπτικο μου βελτιωθηκε σημαντικα αλλα ...

π.χ τον πρώτο καιρό την πρωτη εβδομαδα αποχής ειχα έντονους πονοκεφαλους (ολα φυσικα αναμενώμενα στα πλαισια αποτοξίνωσης)

μετα αρχισα να λειτουργώ σουπερ γενικα΄... πολυ ενέργεια κλπ κλπ. πεπτικο σουπερ, δυσκοιλιοτητα αφαντη....

τώρα όμως 3 μήνες μετά αρχιζω και νιωθω κουραση (σωματική) μου λείπει το κρεας αλλα όταν το κοιταω μου δημιουργεί αποστροφή (όταν το μυρίζω δε αστα καλύτερα)

η όρεξη μου εχει μειωθεί αρκετά. ... δηλ σκεφτομαι μπροκολο και σκεφτομαι παλι μπροκολο ή παλι σπανακι

υποτίθεται ότι πρεπει να απεχω απο τροφες που εχουν υποστεί ζύμωση καθώς στο αιματολογικό τεστ δυσανεξίας εδειξε σταυρο στα μανιταρια και μαγια γενικά (ειναι ομαδα δηλ.)

Είνα παρα πολλες οι ομαδες τροφων που εδειξα θετικη δυστηχώς αν και δεν θεωρω ότι έκανα τόσο κακή διατροφή και πριν...

οκ ίσως η ζαχαρη να ήταν η υπερβολή μου

Γενικα πειραματίζομαι

Αυριο θα κανω τις αιματολογικες μου να δω το νεο αιμα (βαση του οτι καθε 3 μηνες το αιμα αλλαζει)

Θέλω να δω αν αλλαζει η εικονα των λευκων γιατί αυτο με απασχολουσε κυρίως μιας και τον τελευταίο χρονο (3 φορες το τσεκαρα) τα λευκά ήταν στα κατω όρια και υπηρχε και αντιστροφή τυπου....

Όταν ειπα στον δοκ που με παρακολουθεί για το κεφιρ (το κατανάλωνα πολύ συχνά γιατί μου βοηθουσε στην δυσκιλοιότητα) μου ειπε όχι ότι εχει σχεση με μύκιτα .... ειδικα όχι κατι που χρειαζεται γαλα....

Θα δουμε....

Θα κανω μια δοκιμη και τη γαπς.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...