Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

μωρε 10 ευρω κ βιολογικα ? 10 ευρω τα περνω τα κανωνικα εδω στην λαρισα μπασ κ σε κοροιδεψανε ?

Γιατί δεν ψάχνεις να αγοράσεις κατευθείαν από παραγωγό αφού είσαι στην πηγή;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ρε παιδια τι γινεται με το φυστικοβουτυρο ? η μητερα μου επιμενει οτι δεν ειναι καλο να τρωμε φυστικια

ενταξει ξερω για τις τοξινες που εχει αλλα αυτες με το ελαφρυ ψησιμο ,αν θυμαμαι καλα, καταστρεφονται

Από όσο ξέρω, οι αφλατοξίνες καταστρέφονται με καλό ψήσιμο και όχι με το γρήγορο καβούρντισμα.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν σε διάφορες τροφές που δεν τις ψήνουμε, γιατί μούχλα μπορούν να πιάσουν όλα τα τρόφιμα, καθώς και οι ζωοτροφές που δίνονται ακόμη και σε "βιολογικά" ζώα. Πιθανώς, τα συσκευασμένα τρόφιμα είναι πιο ασφαλή, γιατί θεωρητικά υπόκεινται σε περισσότερους ελέγχους. Στους καρπούς πιστεύω ότι από την μυρωδιά καταλαβαίνει κανείς αν είναι συντηρημένοι καλά αλλά γίνονται και νοθείες, μέσα σε μια καλή παρτίδα μπορεί να βρίσκεις παλιούς καρπούς. Για το φυστικοβούτυρο, δεν ξέρω, νομίζω ότι γενικά γι'αυτό προσπαθούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας τα διάφορα nut butters, για να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο. Από τη νομοθεσία είναι επιτρεπτά κάποια όρια μούχλας (είτε πρόκειται για όσπρια και ξηρούς καρπούς, είτε για χυμούς κτλ).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί πάντα ψωνίζω από τη βιολογική λαϊκή, όχι για το κόστος αλλά για τη φρεσκάδα των προϊόντων, καμία σχέση απ' αυτή την άποψη!

Πράγματι, αυτός είναι ο λόγος και και εγώ έχω μειώσει κατά πολύ τις επισκέψεις σε βιολογικάδικα. Κυρίως για οτι δεν βρίσκω στις λαϊκές, π.χ. κρέας, μπανάνες, ψωμί (αν δεν το προλάβω στην λαϊκή -ναι αυτό δεν είναι gaps legal αλλά ακόμα είμαι στην μελέτη ;) )

Δική μου πρόχειρη εντύπωση πως είναι και λίγο φθηνότερα στις λαϊκές.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Δική μου πρόχειρη εντύπωση πως είναι και λίγο φθηνότερα στις λαϊκές.

Όχι πάντα, τουλάχιστον έτσι λέει ο άντρας μου.

Αλλά και πάλι προτιμάμε τη βιολ. λαϊκή.

Ένας άλλος λόγος που δεν ψωνίζω βιολογικά από τα μαγαζιά (μόνο μπανάνες συνήθως) είναι οι πλαστικές συσκευασίες, οι σακουλίτσες δηλαδή και ειδικά η ζελατίνη που αγγίζει τα φρούτα και τα λαχανικά.

Είχα διαβάσει κάπου ότι μεταναστεύουνε χημικά στα ζαρζαβατικά οπότε καλό είναι να τα ξεφλουδίζουμε (ένας λόγος που αγοράζω βιολογικά είναι για να μην τα ξεφλουδίζω, πχ τα μήλα και τα αγγουράκια) ή να τα μεταφέρουμε σε χαρτοσακούλα μόλις φθάσουμε στο σπίτι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Μην με κοροιδεψετε...:oops:

Λοιπόν εμένα ποτε δεν μου άρεσε το γάλα ( σε αντίθεση με τα γαλακτοκομικα που τρελαίνομαι) κ ετσι έχω μια ευαισθησία στο άκουσμα κ μόνο της λέξης...δεν έχω φτιάξει ποτε γάλα αμυγδαλου γί αυτο το λόγο..:roll: ήθελα να ρωτησω αν θα ηταν τραγικό να έπαιρνα πρώτα ενα έτοιμο να δοκιμασα απο τα βιολογικα κ μετα να έφτιαχνα...έχει μεγάλη διάφορα η γεύση;; Εντάξει ξέρω οτι απο θρεπτικης άποψης δεν θα έχει σχέση απλα για να παρω μια ιδέα... Επισης μπορει να ειναι βλαβερο το έτοιμο;;

Yugup3.png

Κατ' αρχήν τα έτοιμα δεν είναι GAPS legal.

Υπάρχουνε αυτά που περιέχουνε αγαύβη ως γλυκαντικό και τα άγλυκα που έχουνε άμυλο ταπιόκας.

Επίσης είναι παστεριωμένα και περιέχουνε μόλις 7% αμύγδαλο (εγώ το κάνω 25-30%)!

Ούτε κι εμένα μ' αρέσει το γάλα, δεν έπινα ποτέ σκέτο, οπότε και τώρα το γάλα του αμυγδάλου το βάζω σε smoothies, σε συνταγές που χρειάζονται γάλα (πχ pancakes) και φτιάχνω και χυλό βρώμης στο γιο μου.

Υπάρχουνε αυτά που περιέχουνε αγαύβη ως γλυκαντικό και τα άγλυκα που έχουνε άμυλο ταπιόκας.

Επίσης είναι παστεριωμένα και περιέχουνε μόλις 7% αμύγδαλο (εγώ το κάνω 25-30%)!

Ούτε κι εμένα μ' αρέσει το γάλα, δεν έπινα ποτέ σκέτο, οπότε και τώρα το γάλα του αμυγδάλου το βάζω σε smoothies, σε συνταγές που χρειάζονται γάλα (πχ pancakes) και φτιάχνω και χυλό βρώμης στο γιο μου.

Άρα να μην το επιχειρήσω καν...:?

Ποια ειναι η μικρότερη ποσοτητα που μπορω να φτιάξω;;

Yugup3.png

Μην με κοροιδεψετε...:oops:

Λοιπόν εμένα ποτε δεν μου άρεσε το γάλα ( σε αντίθεση με τα γαλακτοκομικα που τρελαίνομαι) κ ετσι έχω μια ευαισθησία στο άκουσμα κ μόνο της λέξης...δεν έχω φτιάξει ποτε γάλα αμυγδαλου γί αυτο το λόγο..:roll: ήθελα να ρωτησω αν θα ηταν τραγικό να έπαιρνα πρώτα ενα έτοιμο να δοκιμασα απο τα βιολογικα κ μετα να έφτιαχνα...έχει μεγάλη διάφορα η γεύση;; Εντάξει ξέρω οτι απο θρεπτικης άποψης δεν θα έχει σχέση απλα για να παρω μια ιδέα... Επισης μπορει να ειναι βλαβερο το έτοιμο;;

Την ίδια τακτική ακολουθώ κι εγώ, όταν θέλω να δοκιμάσω κάτι, αλλά συνήθως το έτοιμο δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το σπιτικό.

Ειδικά για το αμυγδαλόγαλα, ακόμη και αυτό που δεν έχει γλυκαντικό είναι αρκετά αρωματισμένο σε σημείο που να απωθεί τις ευαίσθητες μύτες. Αλλά πιστεύω ότι θα σου δώσει ένα στίγμα για τη δυνατότητα να σου αρέσει και το σπιτικό. Πάντως, μπορείς να κάνεις εύκολα ένα πρόχειρο αμυγδαλόγαλα και, αν σε συγκινήσει, να εντρυφήσεις. Δεν είναι και rocket science :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Άρα να μην το επιχειρήσω καν...:?

Ποια ειναι η μικρότερη ποσοτητα που μπορω να φτιάξω;;

μπορεις να φτιαξεις και λιγο - 1, 2 ποτηρια

1 Ποτήρι στεγνούς καρπούς για 2 ποτήρια γάλα

http://omofagia.forumup.gr/post-1070-omofagia.html

(δε το εχω κανει ομως)

Το sourkraut χρειάζεται να ειναι παντα μέσα σε υγρό;; Γιατι εμένα πανω πανω δεν έχει επειδη το τρώμε..

Σήμερα δοκίμασε κ πρώτη φορα η μικρη :D μιάμ μιάμ μου ειπε!!;)

Yugup3.png

Με ποιο τρόπο υπολογίζεις το ποσοστό όταν το φτιάχνεις;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το sourkraut χρειάζεται να ειναι παντα μέσα σε υγρό;; Γιατι εμένα πανω πανω δεν έχει επειδη το τρώμε..

Σήμερα δοκίμασε κ πρώτη φορα η μικρη :D μιάμ μιάμ μου ειπε!!;)

Νομίζω ότι μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό αν θέλεις. Επίσης πρέπει να είναι μαλακό ή τραγανό για να είναι έτοιμο;

Κατερινούλα κι εγώ απεχθάνομαι το γάλα, αλλά το γάλα αμυγδάλου μου αρέσει πολύ. Βάζω και λίγα αποξηραμένα μύρτιλλα μέσα στο ποτήρι και τα ψιλομασουλάω μαζί. Απόλαυση. Ξέχνα την έννοια γάλα. Αν σου αρέσει το άρωμα του αμύγδαλού είσαι ΟΚ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κατερινα το αμυγδαλογαλα ειναι πραγματικα πολυ ευκολο. γενικα δεν μου πολυαρεσει, το θεωρω βαρυ, ακομα κ αν το αραιωσω πολυ που τοτε βεβαια γινεται κ ανοστο. Αλλα μπορεις να κανεις για τη μικρη κ για να φτιαχνεις γλυκα κ κρεπες. Απο φυτικα γαλατα μου αρεσει το φουντουκογαλα παρα πολυ -ιδια διαδικασια με του αμυγδαλου ( κ επισης ενα 'του κουτιου' με ρυζι κ καρυδα που ηταν γλυκο κ πεντανοστιμο, αλλα πανε αυτα τωρα:mrgreen:)

πειραματισου με μικρη ποσοτητα, την οποια αραιωνεις αμεσως μετα οσο θες.

Διαφημίσεις

Αν είναι στο ψυγείο και καταναλωθεί γρήγορα δεν χαλάει.

Με ποιο τρόπο υπολογίζεις το ποσοστό όταν το φτιάχνεις;

Πχ 1 ποτήρι αμύγδαλα για κάθε τέσσερα ποτήρια νερού.

Με βολευει με ορισμενα λαχανικα οπως μαιντανο, ανιθο, μπροκολο, που δε μπορεις να φας πολλη ποσοτητα να τα καθαριζω και μετα να τα καταψυχω. Σκεφτομαι να το επεκτεινω και σε αλλα, πχ καροτα, πρασο, κλπ γιατι τελικα βολευει (και πολλες φορες μου περισσευουν και χαλανε). Το κανετε εσεις κοριτσια; Το θεμα ειναι τι χανω με την καταψυξη; αλλοιωνονται τα θρεπτικα συστατικα;

1 ποτήρι αμύγδαλα για κάθε τέσσερα ποτήρια νερού.

Τόσο αραιό το φτιάχνεις???? Και μετά όταν το βάλεις στο ψυγείο δεν διαχωρίζεται και γίνεται το περισσότερο νερό;

Και κάτι άλλο. Πόσο καιρό το διατηρείτε στο ψυγείο; Το βάζετε στην κατάψυξη;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αναλόγως τη χρήση, αν θέλω να φτιάξω παγωτό ή να το χρησιμοποιήσω σαν κρέμα στη ζαχαροπλαστική ή στη μαγειρική το φτιάχνω πολύ πιο πεικτό.

Για το χυλό βρώμης του γιου μου το 1:4 είναι μια χαρά γιατί του βάζω και μπόλικο λάδι καρύδας.

Με το Soyabella πάντως δεν διαχωρίζεται.

Στο ψυγείο κρατάει 5-6 μέρες, δεν νομίζω να μπαίνει κατάψυξη.

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Την ίδια τακτική ακολουθώ κι εγώ, όταν θέλω να δοκιμάσω κάτι, αλλά συνήθως το έτοιμο δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το σπιτικό.

Ειδικά για το αμυγδαλόγαλα, ακόμη και αυτό που δεν έχει γλυκαντικό είναι αρκετά αρωματισμένο σε σημείο που να απωθεί τις ευαίσθητες μύτες. Αλλά πιστεύω ότι θα σου δώσει ένα στίγμα για τη δυνατότητα να σου αρέσει και το σπιτικό. Πάντως, μπορείς να κάνεις εύκολα ένα πρόχειρο αμυγδαλόγαλα και, αν σε συγκινήσει, να εντρυφήσεις. Δεν είναι και rocket science :wink:

Συμφωνώ. Το έτοιμο, ούτε να το μυρίσω. Αυτό που είναι ωραίο στο αμυγδαλόγαλα είναι το άρωμα του φρέσκου αμυγδάλου.

Συνήθως μετρώ 2/3 του φλιτζανιού για να τα μουσκέψω και μετά βάζω 1,5-2,5 φλιτζάνια νερό, ανάλογα με τη χρήση.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

πηγαμε πάλι χθες στην αλλεργιολογο για να αξιολογησει τα πατς και μας είπε ότι μπορώ να καταναλώνω cod liver oil γιατί είναι έλαιο και δεν πειράζει το μωρό.

Επίσης αν και βγήκε ασθενώς θετικό στο μοσχάρι μου είπε ότι σε λίγο μπορώ να βάλω και μοσχάρι καθώς και αυγό. Όλα με την σειρά και αργά.

Δεν της είπα ότι το έχω ξεκινήσει ήδη. Βασικά έχω δοκιμάσει ακόμα και πολύ λίγη ψαρόσουπα χωρίς πρόβλημα.

Νομίζω ότι το μωρό θα έχει θεαματική βελτίωση από την στιγμή που της ξεκίνησα την γκαπς τόσο νωρίς. Και η ίδια το παραδέχτηκε ότι η εικόνα της είναι πάρα πολύ καλή!

Σε ερώτηση για την θεωρία της Κάμπελ, ούτε καν ήθελε να ακούσει λεπτομέρειες από την στιγμή που δεν τα έχει γράψει αλλεργιολόγος...:-(

Πάντως πάμε καλά!

Η μεγάλη είναι δύσκολη περίπτωση. Πάνω που έκανε στέρεα κακά έφαγε φλούδες καρύδας και την πείραξαν. Δεν μπορούσε να τις διασπάσει καθόλου!:-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Η μεγάλη είναι δύσκολη περίπτωση. Πάνω που έκανε στέρεα κακά έφαγε φλούδες καρύδας και την πείραξαν. Δεν μπορούσε να τις διασπάσει καθόλου!:-(

fairy's mom, τι εννοείς; Στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν διασπάται η κυτταρίνη. Οι φλούδες έχουν πολλή κυτταρίνη.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

fairy's mom, τι εννοείς; Στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν διασπάται η κυτταρίνη. Οι φλούδες έχουν πολλή κυτταρίνη.

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω την επιστημονική εξήγηση αλλά ήξερα ότι είναι πιο δύσπεπτες. Με είδε που έτρωγα, ζήταγε επιμονα και λύγισα. Μην φανταστείτε ότι έφαγε πολλές. Κανά 3. Αλλά δεν περίμενα να δω ακόμα και ολόκληρη φλούδα! Αγλαία μιλάμε για ολόκληρα κομμάτια!

Τεσπα ήταν λάθος μου φυσικά που της έδωσα και το πήγα το παιδί πίσω.

Μία ερώτηση για σιγουριά αν ξέρετε κι εσείς.

Γραβιέρα και έμενταλ (όχι ένταμ) επιτρέπονται?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σε ερώτηση για την θεωρία της Κάμπελ' date=' ούτε καν ήθελε να ακούσει λεπτομέρειες από την στιγμή που δεν τα έχει γράψει αλλεργιολόγος...:-(

[/quote']

ειμαι περιεργη να μαθω τι σου ειπε ακριβως

της ειπες για την μεγαλη και τα κακακια της ?το λεω επειδη την παρακολουθουσε η ιδια στο παρελθον

καλε δεν νομιζω οτι η συγκεκριμενη φλουδα διασπαται γενικως,και επειδη τα βλεπεις συνεχεια τα κακακια της μικρης ανακαλυπτεις και οτιδηποτε περιεχεται σε αυτα ,εκτος αν εκανε κανονικη διαρροικη κενωση

και κατι τελευταιο σημερα ρωτησα εναν καταστηματαρχη ξηρων καρπων για τα αποφλοιωμενα αμυγδαλα και μου ειπε οτι δεν τα βαζουν σε καυτο νερο αλλα τα αποφλοιωνουν με ειδικη μηχανη

Λεπτομέρειες σου είπε για την λειτουργία;; Γιατι εγω σε ενα βιβλίο χημείας τροφίμων που το είχα διαβάσει μιλαγε για βιομηχανικό επίπεδο... Η φλουδα φεύγει παρα πολυ δύσκολα υπό άλλες περιπτώσεις... Ρωτα κ πες μας να ενημερωνομαστε..

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...