Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Ένα άλλο ωμό και αφιλτράριστο μηλόξυδο που πήρα από Ελλάδα:

http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/326278_Biona_Unfiltered_Organic_Cider_Vinegar_750ml.html

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ένα άλλο ωμό και αφιλτράριστο μηλόξυδο που πήρα από Ελλάδα:

http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/326278_Biona_Unfiltered_Organic_Cider_Vinegar_750ml.html

 

Nαι η Biona έχει ωραία προιόντα αλλά το γαλα καρύδας το έχει σε τενεκεδένιο κουτάκι..κρίμα γιατί έχω μερικά κ δεν τα έχω ανοίξει..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Nαι η Biona έχει ωραία προιόντα αλλά το γαλα καρύδας το έχει σε τενεκεδένιο κουτάκι..κρίμα γιατί έχω μερικά κ δεν τα έχω ανοίξει..

 

Eγώ παίρνω αυτό από το iherb που δεν έχει BPA lining και επομένως είναι gaps legal:

http://www.iherb.com/Edward-Sons-Unsweetened-Organic-Coconut-Milk-Classic-13-5-fl-oz-398-ml/32706?at=0

 

H τιμή μαζί με τα μεταφορικά έρχεται πιο χαμηλή από της Biona... :roll:

 

Eγώ βάζω αποξηραμένα μούρα στα γλυκά συνήθως.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Από το site τους:

The drops contain Lactobacillus reuteri (L. reuteri) Protectis suspended in oil. Just five drops a day provides the recommended daily dose of 100 million active health-promoting L. reuteri Protectis bacteria, ready to fight off harmful bacteria and create a healthy balance in the alimentary tract.

 

Το συγκεκριμένο έχει 1 είδος από τα πολλά που λέει η Campbell στο βιβλίο..Σίγουρα θα κάνει καλό απλά αυτά που προτείνει εκέινη έχουν περισσότερα είδη κ είναι πιό αποτελεσματικά..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το συγκεκριμένο έχει 1 είδος από τα πολλά που λέει η Campbell στο βιβλίο..Σίγουρα θα κάνει καλό απλά αυτά που προτείνει εκέινη έχουν περισσότερα είδη κ είναι πιό αποτελεσματικά..

 

Μεχρι να έρθει το βιβλίο μπορει να μου πεις πιο δίνεις?Εσύ παιρνεις κάποιο σκέυασμα?Εγώ αφού μου είπε και ο γαστρεντερολόγος ότι μπορώ να πάρω έπαιρνα τις biokult αλλά μόλις διάβασα ότι έχουν ίχνη σόγιας και γάλακτος.

tEksp3.png?8gzbt5YV
Link to comment
Share on other sites

Περίεργο μου φαίνεται γιατί συνήθως τα βιολογικά είναι και παρθένα ψυχρής έκθλιψης.

Μπορείς να μας δώσεις μάρκες;

 

Αν θες να πάρεις από το iherb πολύ καλό είναι εκείνο της Artisana, όπως και το Coconut butter. Coconut butter έχει και η Nutiva.

To Coconut butter είναι πολύ ωραίο στο ζεστό applesauce και στα pancakes.

 

Ναι, μάλλον έχεις δίκιο. Είναι ακριβότερο γιατί είναι μεγαλύετρη συσκευασία. Τι να κάνω, μου πέσανε μαζεμένα....

Θα τα ξανακοιτάξω καλύτερα.

 

Άρα, όποιο βιολογικό και να πάρω θα είναι εντάξει, έτσι; Γιατί έχει πολλές μάρκες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Αλεύρι καρύδας πάρε καλύτερα από το Keimling που δεν έχει περιορισμό βάρους.

Η αποστολή κοστίζει 15 Ευρώ και έρχονται με DHL στο σπίτι σου.

 

Μπορείς να μου δώσεις το link γιατί ψάχνω και δεν το βρίσκω στη σελίδα τους.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μεχρι να έρθει το βιβλίο μπορει να μου πεις πιο δίνεις?Εσύ παιρνεις κάποιο σκέυασμα?Εγώ αφού μου είπε και ο γαστρεντερολόγος ότι μπορώ να πάρω έπαιρνα τις biokult αλλά μόλις διάβασα ότι έχουν ίχνη σόγιας και γάλακτος.

 

Παίρνω τα αλλα που προτείνει τα baby biotic που ειναι υποαλλεργικα ειδικά μεχρι 2, 2,5 χρονων.. Τα πήρα απο το http://www.specialhealthstore.co.uk

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα. Ο άντρας μου εχθές με ρώτησε αν είναι μόνο στα αγγλικά.

 

Βρηκα αυτο στα ελληνικα, δε το εχω διαβασει ολο, αλλα εχει πολλες πληροφοριες απο αυτα που λεει η καμπελ

 

http://www.diaita-express.com/diaites.php?cat=12&diet=%CE%92%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Link to comment
Share on other sites

Βρηκα αυτο στα ελληνικα, δε το εχω διαβασει ολο, αλλα εχει πολλες πληροφοριες απο αυτα που λεει η καμπελ

 

http://www.diaita-express.com/diaites.php?cat=12&diet=%CE%92%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

 

Πολύ καλό. Σε ευχαριστώ πολύ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα έχω φτιάξει αλεύρι από καρύδα και από αμύγδαλα.

Από ότι κατάλαβα το αλεύρι καρύδας συμφέρει πιο πολύ έτοιμο. Αυτό δεν ισχύει για το αλεύρι αμυγδάλου, καθώς είναι ακριβότερο για να το αγοράσεις έτοιμο. Έχω δίκιο ή όχι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα έχω φτιάξει αλεύρι από καρύδα και από αμύγδαλα.

Από ότι κατάλαβα το αλεύρι καρύδας συμφέρει πιο πολύ έτοιμο. Αυτό δεν ισχύει για το αλεύρι αμυγδάλου, καθώς είναι ακριβότερο για να το αγοράσεις έτοιμο. Έχω δίκιο ή όχι;

 

Βασικά είναι μεγάλος μπελάς το αλευρι καρύδας κ δεν ξέρω εχει κ μία μυρωδια που δεν μου αρέσει κ το έτοιμο δεν την έχει. Τώρα για τα αμύγδαλα εμένα μου φαίνεται πολύ ευκολο με 3 κοσκινίσματα το έχω φτιάξει..Επίσης κάνουμε κ όλη την διαδικασία του μουλιάσματος κ της αφυδάτωσης που δεν γίνεται στα αλευρια του εμπορίου..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βασικά είναι μεγάλος μπελάς το αλευρι καρύδας κ δεν ξέρω εχει κ μία μυρωδια που δεν μου αρέσει κ το έτοιμο δεν την έχει. Τώρα για τα αμύγδαλα εμένα μου φαίνεται πολύ ευκολο με 3 κοσκινίσματα το έχω φτιάξει..Επίσης κάνουμε κ όλη την διαδικασία του μουλιάσματος κ της αφυδάτωσης που δεν γίνεται στα αλευρια του εμπορίου..

 

Έχεις δικιο. Μάλλον θα φτιάχνω μόνο αλεύρι αμυγδάλου ή άλλων ξηρών καρπών . Αυτή τη φορά δεν έβγαλα αμυγδαλόγαλα. Λέω να φτιάχνω πρώτα αυτό και μετά το αλεύρι. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα με το αλεύρι αφού έχω βγάλει το γάλα πρώτα;

 

Βέβαια το ξεφλούδισμα είναι κάπως ζόρικο. Μας πήρε μαζί με τον άντραμου πάνω από 1 ώρα για να ξεφλουδίσουμε 700 γρ. αμύγδαλα.

 

Από ποιους άλλους ξηρούς καρπούς μπορώ να κάνω αλεύρι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Της Ρόζι δεν της άρεσε. Εμένα πάλι δε με χάλασε καθόλου σε τηγανήτες που το δοκίμασα. Ούτως ή άλλως το αλεύρι από το σιτάρι δεν έχει κάποια πολύ έντονη γεύση οπότε ίσα ίσα μου φάνηκε ενδιαφέρον το άρωμα του αμυγδάλου έστω και πολύ απαλό. Μάλλον είναι θέμα ουρανίσκου...

 

Rosie όποτε μπορέσεις στείλε μου λεπτομέρειες για το πως χρησιμοποιούμε το σκόρδο στην κολπίτιδα γιατί τα χω παίξει λέμεεεεε. Συγχωρέστε μου το εκτός θέματος

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το iherb πολύ μπελαλίδικο. Και με τον περιορισμό του 1,5 κιλού τι να πρωτοπαραγγείλω πια.

 

Τώρα μάλιστα κολλάνε συνέχεια και οι σελίδες. Συμβαίνει σε εσάς;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια το ξεφλούδισμα είναι κάπως ζόρικο. Μας πήρε μαζί με τον άντραμου πάνω από 1 ώρα για να ξεφλουδίσουμε 700 γρ. αμύγδαλα.

 

Από ποιους άλλους ξηρούς καρπούς μπορώ να κάνω αλεύρι;

 

Γιατί τα ξεφλουδίζεις;

Εγώ ούτε τα ξεφλουδίζω αλλά ούτε και τα κοσκινίζω, τα αλέθω σ' ένα δυνατό coffee grinder που έχω and that's it!

 

Μ' όλους τους ξηρούς καρπούς μπορείς να κάνεις αλεύρι, αλλά είναι πιο ακριβοί από τα αμύγδαλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Της Ρόζι δεν της άρεσε. Εμένα πάλι δε με χάλασε καθόλου σε τηγανήτες που το δοκίμασα. Ούτως ή άλλως το αλεύρι από το σιτάρι δεν έχει κάποια πολύ έντονη γεύση οπότε ίσα ίσα μου φάνηκε ενδιαφέρον το άρωμα του αμυγδάλου έστω και πολύ απαλό. Μάλλον είναι θέμα ουρανίσκου...

 

Απορώ... :confused:

Εγώ και ο άντρας μου θέλαμε να κάνουμε εμετό όταν δοκιμάσαμε οτιδήποτε φτιαγμένο με την πούλπα από το αμυγδαλόγαλο!

Και σίγουρα χρειάζεται και μεγαλύτερη ποσότητα γλυκαντικού γιατί όλη η γλύκα του αμυγδάλου έφυγε στο γάλα.

 

Rosie όποτε μπορέσεις στείλε μου λεπτομέρειες για το πως χρησιμοποιούμε το σκόρδο στην κολπίτιδα γιατί τα χω παίξει λέμεεεεε. Συγχωρέστε μου το εκτός θέματος

 

Την GAPS δεν κάνεις; Αν ναι τότε κάνε οπωσδήποτε να κάνεις την 'Ιντρο για λίγες μέρες.

Η Campbell λέει ότι η κάντιτα ζει στο έντερό μας και απλά εμφανίζεται εξωτερικά όταν δημιουργηθούνε οι κατάλληλες συνθήκες, πχ μεταβολές στις ορμόνες λόγω περιόδου.

Ο σκόρδος απλά ίσως εξαφανίσει το σύμπτωμα, η αιτία θα εξακολουθεί να υφίσταται...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Γιατί τα ξεφλουδίζεις;

Εγώ ούτε τα ξεφλουδίζω αλλά ούτε και τα κοσκινίζω, τα αλέθω σ' ένα δυνατό coffee grinder που έχω and that's it!

 

Μ' όλους τους ξηρούς καρπούς μπορείς να κάνεις αλεύρι, αλλά είναι πιο ακριβοί από τα αμύγδαλα.

 

Ούτε εγώ τα ξεφλουδίζω αλλά μου αρέσει να είναι ψιλό το αλεύρι γι'αυτό τα κοσκινίζω...γίνεται πολύ γρήγορα..ισα ισα που στο τελευταίο κοσκίνισμα μαζεύονται λίγα φλουδια (μόνο) κ τα πετάω.

 

Πάντως όπως κ να έχει είναι πεντανοστιμο!!:P

 

Το coconut flour ευτυχώς δεν μας πείραξε!! Είναι ευκολία να το έχεις έτοιμο στο σακουλάκι:mrgreen:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Γιατί τα ξεφλουδίζεις;

Εγώ ούτε τα ξεφλουδίζω αλλά ούτε και τα κοσκινίζω, τα αλέθω σ' ένα δυνατό coffee grinder που έχω and that's it!

 

Μ' όλους τους ξηρούς καρπούς μπορείς να κάνεις αλεύρι, αλλά είναι πιο ακριβοί από τα αμύγδαλα.

 

Αμ μπράβο, coffee grinder. Εννοείς μύλο του καφέ, ε? Έλεγα να αγοράσω αλλά δεν ήξερα αν κάνει δουλειά με τα αμύγδαλα ή αν κολλάνε.

 

Ποιον έχεις;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ τα ξεφλουδίζω αλλά μου αρέσει να είναι ψιλό το αλεύρι γι'αυτό τα κοσκινίζω...γίνεται πολύ γρήγορα..ισα ισα που στο τελευταίο κοσκίνισμα μαζεύονται λίγα φλουδια (μόνο) κ τα πετάω.

 

Πάντως όπως κ να έχει είναι πεντανοστιμο!!:P

 

Το coconut flour ευτυχώς δεν μας πείραξε!! Είναι ευκολία να το έχεις έτοιμο στο σακουλάκι:mrgreen:

 

Βρε κορίτσια, δεν χαλάει η γεύση με τα φλούδια? Και για να φτιάξω γάλα δεν πρέπει να είναι ξεφλουδισμένα;

 

Με τι τα κοσκινίζεις;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Βρε κορίτσια, δεν χαλάει η γεύση με τα φλούδια? Και για να φτιάξω γάλα δεν πρέπει να είναι ξεφλουδισμένα;

 

Με τι τα κοσκινίζεις;

 

Μου φαίνεται οτί κ στο βιβλίο δεν λέει για ξεφλούδισμα αλλά να μην σε πάρω κ στο λαιμό μου.. Η γεύση είναι πολύ καλή για μένα σχεδόν η ίδια ίσως λιγάκι πιο εντονη με τα φλούδια..Είναι κ θέμα γούστου τελικά:cool:

 

Με απλό κόσκινο (το πιό λεπτό που μπορούσα να βρω)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια συκωτι δινετε στα παιδια; Απο τοτε με την ιστορια με τις τρελες αγελαδες εχει περασει στον κοσμο οτι ειναι βλαβερο..αλλα τωρα σκεφτομαι οτι απο βιολογικες αγελαδες θα ειναι μια χαρα (οσο και το κρεας τους δηλ).

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...