Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Ααα κανείς δε μου απαντάει στο άσχετο μηνυματάκι μου! :(:-D

Είχα κι εγώ την ίδια απορία καθώς παίρναμε παλιά μέλι από παραγωγούς(τώρα παίρνω βιολογικό)....από ότι λένε κ οι παλιοί αν ζαχαρώνει το μέλι κ στερεοποιείται σημαίνει πως ε'ιναι καλό τώρα....δεν ξέρω κάτι άλλο...:roll:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε κορίτσια 3η φορα που της έδωσα να φάει ψάρι κ ενώ όλα μια χαρα, μου βγάζει κοκκινιλα το πιπακι της:(.. Ενω με το ζωμο δεν εμφανίζει τετοια προβληματα... Τι να κανω να συνεχίσω να της δινω;;; Ο Χρ. Μου είχε πει πως μπορει να αντιδρά ο οργανισμος κ οσο δεν βλεπω βλεννες ή κατι αλλο να συνεχίζω να της δινω... Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;;

H Kampel ειναι σαφης. Όταν υπαρχει αντιδραση του οργανισμου σταματαμε για λιγο την τροφη και την ξαναδοκιμαζουμε λιγες βδομαδες αργότερα. Εγώ αυτό θα έκανα..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μηπως εμεις με τις αλλερτγιες θα επρεπε να τα παρουμε αυτά?

http://www.shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=14&categoryId=5

TriEnza is high in DPP IV' date=' dipeptidyl peptidase IV; the only enzyme known to breakdown casomorphin (from casein) and gluteomorphin (from gluten).

Στο iherb βρηκα αυτα όταν επελεξα dipeptidyl peptidase IV

http://www.iherb.com/Search?kw=+DPP+IV%2C+dipeptidyl+peptidase+IV%3B#p=1&sr=2

Τα σκεφτομαι κι εγώ τα ένζυμα αλλά πόσα θα τους δίνουμε:confused:

Λέει 2 κάψουλες πριν από κάθε γεύμα...εμένα μου φαίνεται λίγο αδύνατο να της τα δώσω καθώς εντάξει θα φάει 2,3 γεύματα αλλά κατα κύριο λόγο στιμπολογάει...Τώρα έχει αρχισει να συνηθίζει τα άλλα δύο κ στη συνέχεια έχουμε το μουρουνέλαιο..:? Ισως αν συνηθίσει κ αυτό να τα πάρω κ τα ένζυμα..

Yugup3.png

Είχα κι εγώ την ίδια απορία καθώς παίρναμε παλιά μέλι από παραγωγούς(τώρα παίρνω βιολογικό)....από ότι λένε κ οι παλιοί αν ζαχαρώνει το μέλι κ στερεοποιείται σημαίνει πως ε'ιναι καλό τώρα....δεν ξέρω κάτι άλλο...:roll:

Αυτό εξαρτάται από το είδος του μελιού και όχι από το αν είναι επεξεργασμένο ή όχι.

Εμένα κανένα από τα ελληνικά άθερμα μέλια που έχω στο σπίτι δεν έχει κρυσταλλώσει, είναι όλα θυμαρίσια ή ρεϊκόμελα.

Μόνο ένα που πήρα από το iherb και είναι ανθόμελο, έγινε στέρεο σαν βούτυρο!

Και μια και μιλάμε για μέλι, βιολογικό άθερμο σε ποσότητα από πού να πάρουμε που να συμφέρει;

Ο άντρας μου κάθε φορά που του λέω να πάρει μέλι μονολογεί διάφορα για την τιμή του... :rolleyes:

Μου έφερε μια φορά ένα άθερμο από παραγωγό (όχι βιολογικό) αλλά ήτανε αισχρό στη γεύση, ανθόμελο υποτίθεται αλλά άνοστο.

Τώρα με τα γλυκά δεν συμφέρουνε τα μπουκαλάκια από τα βιολογικάδικα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κορίτσια

ένα - ένα τα θέματα γιατί μπερδεύτηκα.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

1. Το μέλι.

Πώς γνωρίζουμε ότι είναι άθερμο χωρίς επεξεργασία; Από το χρώμα, την υφή ή τη γεύση;

2. Τα αμύγδαλα.

Λοιπόν εγώ θα κάνω μια παραγγελία από το pharmacy4U που σας έγραψα πιο πάνω για να δω. Εκεί είναι τα πιο φτηνά από ό,τι κατάλαβα (9 ευρώ + 2 τα μεταφορικά και με παραγγελία μεγάλη δωρεάν).

Αν δεν με ικανοποιήσουν, μπορούμε να συνενοηθούμε όλες μαζί για παραγγελία από το Keimling ώστε να μας έρθει πιο φτηνα; Εγώ μένω χανιά αλλά θα κανονίσω με τη μάνα μου που μένει Καλλιθέα.

3. Τα συμπληρώματα.

Εκεί δεν κατάλαβα τίποτα. Μπορείτε να είστε πιο αναλυτικές για τα πεπτίδια κ.τ.λ.

Μάλλον πρέπει να μοιράσουμε φύλλα εργασίας για homework.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Κατερινούλα άμα θες τα παραγγέλνουμε μαζί, να μοιραστούμε και τα μεταφορικά. Σκέψου το και τα λέμε. Δεν έχω καθόλου χρόνο για ... σπάσιμο χεχεχε.

Έμαθα ότι θα γίνει σεμινάριο gaps σύντομα στην Ελλάδα και θα πιστοποιήσει practitionners. Άντε βρε Ρόζι να μας τα λες και πιστοποιημένη (αν και μάλλον πιο πολλά θα ξέρεις εσύ ;) )

Aποκλείεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

Εδώ είναι το πρόγραμμα σεμιναρίων στις ΗΠΑ

http://www.immunitrition.com/GAPS_Practitioner_Traini.html

και αναφέρει ότι το 2012 θα βγει το πρόγραμμα για την Ευρώπη, όμως μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Μακάρι να γινόταν στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι οι μόνοι που γνωρίζουν τη GAPS στην Ελλάδα συμμετέχουν σε αυτό το τόπικ και ακόμη και αν γινόμασταν όλοι practiotioners δεν θα συμπληρώναμε τμήμα!

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αυτό εξαρτάται από το είδος του μελιού και όχι από το αν είναι επεξεργασμένο ή όχι.

Εμένα κανένα από τα ελληνικά άθερμα μέλια που έχω στο σπίτι δεν έχει κρυσταλλώσει, είναι όλα θυμαρίσια ή ρεϊκόμελα.

Μόνο ένα που πήρα από το iherb και είναι ανθόμελο, έγινε στέρεο σαν βούτυρο!

Και μια και μιλάμε για μέλι, βιολογικό άθερμο σε ποσότητα από πού να πάρουμε που να συμφέρει;

Ο άντρας μου κάθε φορά που του λέω να πάρει μέλι μονολογεί διάφορα για την τιμή του... :rolleyes:

Μου έφερε μια φορά ένα άθερμο από παραγωγό (όχι βιολογικό) αλλά ήτανε αισχρό στη γεύση, ανθόμελο υποτίθεται αλλά άνοστο.

Τώρα με τα γλυκά δεν συμφέρουνε τα μπουκαλάκια από τα βιολογικάδικα.

Για να πούμε τιμές να δούμε τι γίνεται...

Εμένα μου αρέσει μόνο το θυμαρίσιο, των ανθέων μου φαίνεται πολύ γλυκο κ τα υπόλοιπα πικρίζουν..

Εγώ βρίσκω ένα βιολογικό θυμαρίσιο από τα βιολογικά του Μπαλάσκα proton που μου αρέσει πάρα πολύ κ έχει γυρω στα 14 με 15 ευρώ (δεν θυμάμαι ακριβώς) το κιλό (περίπου)..

Yugup3.png

Το θυμαρίσιο μ' αρέσει κι εμένα αλλά το λυπάμαι για τα γλυκά.

Για τα γλυκά παίρνω ένα ήπιο ανθόμελο από τη βιολ. λαϊκή, αλλά είναι πιο ακριβό απ' αυτό που λες.

Έχεις λινκ να δω την ετικέττα;

Και του Φούγκα μ' αρέσει, αυτό δίνω συνήθως στα παιδιά.

Αυτό που σας λέω από το iherb: http://www.iherb.com/Y-S-Organic-Bee-Farms-100-Certified-Organic-Raw-Honey-2-0-lbs-907-g/23706

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Το θυμαρίσιο μ' αρέσει κι εμένα αλλά το λυπάμαι για τα γλυκά.

Για τα γλυκά παίρνω ένα ήπιο ανθόμελο από τη βιολ. λαϊκή, αλλά είναι πιο ακριβό απ' αυτό που λες.

Έχεις λινκ να δω την ετικέττα;

Και του Φούγκα μ' αρέσει, αυτό δίνω συνήθως στα παιδιά.

Αυτό που σας λέω από το iherb: http://www.iherb.com/Y-S-Organic-Bee-Farms-100-Certified-Organic-Raw-Honey-2-0-lbs-907-g/23706

Λες να είναι ακριβότερο κ να κάνω λάθος?? Θα κοιτάξω κ θα ξαναγράψω για την τιμη..είναι της bio-vita ακατεργαστο μέλι από τη Μάνη (πολύ απλή συσκευασία σαν από παραγωγό)..

Ναι κι εγώ για τα γλυκά ένα ανθόμελο βάζω βιολογικό αλλά πολύ πιο φθηνό..μου φαίνεται 4,88 ευρώ το μικρό βάζο..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια κ αγόρια (πλέον:P) στο gaps.me δεν με αφήνει να δω ορισμένες απαντήσεις..το κάνει κ σε σας αυτό ή να οφείλεται στο Safari (mac) που χρησιμοποιώ?? Εν τω μεταξύ το κάνει σε όσες με ενδιαφέρουν περισσότερο:P:evil:

Yugup3.png

Το εψαξες καθολου στο google?

Ναι αλλά δεν έβγαλα άκρη :roll:

Γι'αυτό ρωτάω εδώ!

Α και κάτι άλλο! Αλάτι ιμαλαϊων όταν δεν έχει free shipping o mercola από που παραγγέλνετε και ποιο?

Ναι αλλά δεν έβγαλα άκρη :roll:

Γι'αυτό ρωτάω εδώ!

Α και κάτι άλλο! Αλάτι ιμαλαϊων όταν δεν έχει free shipping o mercola από που παραγγέλνετε και ποιο?

Εγώ παίρνω κι από τα βιολογικά εδώ...Δεν ξέρω με το iherb πολλά 6$ρα μεζεύονται:lol::lol::lol:

Ευτυχώς μου ήρθαν σήμερα τα αλεύρια τουλάχιστον:mrgreen: Θα επιχειρήσω να φτιάξω το ψωμί που λέει στο healthyhomehappy...έχει φτιάξει κάποιος άλλος αντίστοιχη ή άλλη συνταγή για αλμυρό ψωμί??

Yugup3.png

Του Νοεμβρίου;

Αυτές τις είδα όλες χθες.

Οι υπόλοιπες υπάρχουνε και σε pdf:

http://www.gapsdiet.com/uploads/FAQs_PDF.pdf

Είναι όλες όσες υπάρχουν κ στο gaps.me δηλαδή??

Ευχαριστώ:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Πείτε μου να πάρω από εδώ? http://www.pharmacy4u.gr/ippokrateios-nutrition-himalayan-table-salt-crystal-1000gr-p-14900.html

Πρέπει κάτι να προσέξουμε όταν αγοράζουμε αλάτι ιμαλαϊων? Ρωτάω επειδή αλλού το βρίσκω με 12 ευρω και αλλού με 30! (το 1 κιλό) Γιατί τόση διαφορά?

Και επίσης αν κάποιος έχει πρόβλημα παχυσαρκίας και πρέπει να κάνει δίαιτα και να περιορίσει το αλάτι,μπορεί να τρώει "κανονικές" ποσότητες από αυτό η πρέπει και αυτό με μέτρο?

Πρόσεξε λίγο την ποιότητα της κανέλας.

Η κοινή κανέλα που βρίσκουμε στην Ελλάδα δεν είναι η αυθεντική, αλλά ψευδοκανέλα, η κινέζικη cassia.

Σε ποσότητα είναι τοξική, και έχει απαγορευθεί σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες!

Η πραγματική κανέλα είναι η κανέλα κεϋλάνης (Cinnamomomum Verum) και έχει υπέροχη γεύση και άρωμα!

Στην Ελλάδα μόνο στο fair trade shop στο κέντρο της Αθήνας βρίσκω. Ούτε καν στα βιολογικάδικα δεν ξέρουνε τη διαφορά και έχουνε μόνο την κινέζικη...

Τελευταία πήρα και από το iherb, σε σκόνη και σε ξυλάκια:

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Ceylon-Cinnamon-Ground-1-76-oz-50-g/35483?at=0

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Whole-3-Ceylon-Cinnamon-Sticks-16-oz-453-g/31190?at=0

Difference Between Cassia and Cinnamon

Rosie αυτο το κατάστημα στο κέντρο που βρίσκεται;; Σε ποιο δρόμο;;

Yugup3.png

Πήρα και εγώ το βιβλίο οπότε έκανα ένα διάβασμα και πάλι το νήμα :P

Αυτό δεν θέλει ψυγείο για να διατηρηθεί; Πως το στέλνουν;

Και εγώ έτσι νιώθω με το πλαστικό καλαμάκι όταν η κόρη μου το βάζει σε ζεστό (γάλα :( )

Γυάλινο δεν μπορούμε άραγε να βρούμε κάπου;

Εμένα μου το έστειλαν σε περιτύλιγμα απο φούσκαλες σε ενα κουτακι...τώρα πανω γραφει store in a cool and dry place... Να το βάλουμε ψυγέιο;;; Πάντως απο άρωμα μοσχοβολαει κ χωρις να έχω ανοίξει την συσκευασία :D

Yugup3.png

Πείτε μου να πάρω από εδώ? http://www.pharmacy4u.gr/ippokrateios-nutrition-himalayan-table-salt-crystal-1000gr-p-14900.html

Πρέπει κάτι να προσέξουμε όταν αγοράζουμε αλάτι ιμαλαϊων? Ρωτάω επειδή αλλού το βρίσκω με 12 ευρω και αλλού με 30! (το 1 κιλό) Γιατί τόση διαφορά?

Και επίσης αν κάποιος έχει πρόβλημα παχυσαρκίας και πρέπει να κάνει δίαιτα και να περιορίσει το αλάτι,μπορεί να τρώει "κανονικές" ποσότητες από αυτό η πρέπει και αυτό με μέτρο?

εχω παρει απο το iherb αλλα προσφατα πηρα απο το bioart στο ηρακλειο ενα γερμανικης μαρκας με 5.5ε/κιλο (κανει εισαγωγη και το εχει μιση τιμη). Δε το δοκιμασα ακομα αλλα φαινεται καλο. Επισης αυτο το μαγαζι ειναι ο προμηθευτης της rapunzel.

εχω παρει απο το iherb αλλα προσφατα πηρα απο το bioart στο ηρακλειο ενα γερμανικης μαρκας με 5.5ε/κιλο (κανει εισαγωγη και το εχει μιση τιμη). Δε το δοκιμασα ακομα αλλα φαινεται καλο. Επισης αυτο το μαγαζι ειναι ο προμηθευτης της rapunzel.

Μπορείς να μου στείλεις το ακριβές λινκ για το αλάτι?

Μπήκα στη σελίδα και βρήκα 3 αλάτια,τα 2 λένε προέλευση Ελλάδα και το άλλο Γερμανία,αλλά γράφει αλάτι με βότανα,δεν αναφέρει πουθενά Ιμαλαϊων :roll:

Μπορείς να μου στείλεις το ακριβές λινκ για το αλάτι?

Μπήκα στη σελίδα και βρήκα 3 αλάτια,τα 2 λένε προέλευση Ελλάδα και το άλλο Γερμανία,αλλά γράφει αλάτι με βότανα,δεν αναφέρει πουθενά Ιμαλαϊων :roll:

αυτο

http://www.iherb.com/Klamath-Miracle-Krystal-Salt-500-g-1-1-lbs/16915?at=0

απο τα κοριτσια (δε θυμαμαι ποια το προτεινε) στο θεμα με τα βιολογικα το πηρα

αυτο

http://www.iherb.com/Klamath-Miracle-Krystal-Salt-500-g-1-1-lbs/16915?at=0

απο τα κοριτσια (δε θυμαμαι ποια το προτεινε) στο θεμα με τα βιολογικα το πηρα

Οκ ευχαριστώ! Αυτό που λες με 5,5 ευρω το κιλό ποιο είναι?

Aποκλείεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

Εδώ είναι το πρόγραμμα σεμιναρίων στις ΗΠΑ

http://www.immunitrition.com/GAPS_Practitioner_Traini.html

και αναφέρει ότι το 2012 θα βγει το πρόγραμμα για την Ευρώπη, όμως μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Μακάρι να γινόταν στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι οι μόνοι που γνωρίζουν τη GAPS στην Ελλάδα συμμετέχουν σε αυτό το τόπικ και ακόμη και αν γινόμασταν όλοι practiotioners δεν θα συμπληρώναμε τμήμα!

Μακαρι να υπάρξει και στην Ελλάδα μπας και με βόηθήσει και εμένα κάποιος και ενημερωθούν και οι γιατροί που μόλις τους λες κατι σε κοιτούν περίεργα..Ο συζυγος που του είπα για τα εμβολια ουτε να ακούσει δεν θέλει...Εχει ,απο τότε που της έδωσα την υποαλλεργική με ξένο γάλα δυο φορές και το έκοψα αμέσως΄γιατί μας πείραξε, σύγκαμα το μωρό΄από τις 23/11 και πάνω που πήγε κάπως καλύτερα (με εοζιν και κενακομπ) έχει 3 μέρες που υποτροπίασε..Η απιδίατρος μου είπε να συνεχισω εοζιν και αναγκαστικά της έβαλα και sudocream αλλά μόλις ενεργειται παρότι την πλένω αμέσως φουντώνει.:cry:...Τι να κάνω ? Από την αλλεργία ειναι αυτό? Πήραμε μάγιερ αρνητική επιτέλους και τα κακάκια άλλαξαν χρώμα χωρις βλένη αλλά είναι διαρροικα..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαβάζοντας το βιβλίο μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.

Λέει ότι στην αρχή είναι καλύτερα οι χυμοί να μην είναι με τις ίνες. Οπότε μήπως είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται αποχυμωτής;

Επίσης μπερδεύτηκα λίγο με τα συμπληρώματα (cod oil κ.τ.λ.). Λέει να μην το παρακάνουμε και να μην τα εισάγουμε από την αρχή. Καλά κατάλαβα;

Τέλος, μπορείτε να ξαναβάλετε το λινκ για τα πιο κατάλληλα συμπληρώματα που βρήκατε στο νετ; (Καλά μιλα΄με έχω χαθεί. Δεν ξέρω τι να πρωτοπάρω. Αφήστε που το βιβλίο είναι ολόκληρη επιστήμη και θέλει πολλές φορές διάβασμα και σημειώσεις. Μόνο εγώ αισθάνομαι έτσι?)

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...