Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

...ι ΒΡΑ σφραγίσματα.

...

:!: Πως τα ξεχωρίζουμε (ξεχωρίζει ; ) αυτά ; :?::-(

Ναι ωμο πρεπει να μπει το αυγο. Το πλενω καλα και μετα το βουταω για πολυ λιγο σε νερο που βραζει να σκοτωσει οτι μικροβια εχει απ εξω. Βασικα το εβαλα ολο στη σουπα, ο μικρος αλλωστε δεν ετρωγε καμμια μεγαλη ποσοτητα. Μετα θα πρεπει να μπαινει ενας κροκος σε καθε πιατο.

Ένα λεπτό είχε γράψει η fairy's mom παλαιότερα :D

Κάποτε τα έτρωγα εντελώς ωμά και είχα θέμα...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:!: Πως τα ξεχωρίζουμε (ξεχωρίζει ; ) αυτά ; :?::-(

Ένα λεπτό είχε γράψει η fairy's mom παλαιότερα :D

Κάποτε τα έτρωγα εντελώς ωμά και είχα θέμα...

τι θεμα?

Πλενεις καλα το αυγο, μετα το βαζεις για δευτερολεπτα σε καυτο νερο που βραζει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τι ώρα είναι η συνάντηση;

Αν δεν πας η κρέμα όλων μας θα μείνει στον Μανδραγόρα, δεν θα μπορεί να τη μεταφέρει στο Μαρούσι, αλλά ακόμη και αν τα καταφέρει δεν έχω χώρο να τη βάλω :(

Τι να κανω τοτε, πρεπει να παω. Τι ωρα να ειμαι εκει? Πρεπει να βρεθω με τον αντρα σου και να τα μοιρασουμε η θα μας τα δωσει ο Μανδραγορας?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Καλησπερα απο μενα...Σας εχω χασει μπαινω που κ που να ενημερωθω..

Τωρα εχω πιασει το τοπικ απο την αρχη κ το διαβαζω τη νυχτα που θηλαζω τη μικρη...Εμεις δεν ακολουθουμε κατα γραμμα εγω περισσοτερο την ακολουθω την γκαπς με μια παρασπονδια στο πρωινο(τηγανιτα με λιγο αλευρι ζεας),τωρα σιγα σιγα θα ακολουθησω φουλ αν κ χωρις αυγα κ τυρια κ ψαρια με περιοριζει πολυ...

Εχω διαβασει τον τροπο που προτεινεται στο βιβλιο για το πως να δωσουμε στο παιδι μας να φαει τα γκαπς φαγητα αλλα θελω να μου πειτε στην πραξη πως τα καταφερατε βρε κοριτσια.ειμαι να σκασω...ο μικρος δεν θελει κρεας σκετο με τιποτα,το κανει τσιχλα κ το φτηνει.γενικα δεν θελει να δοκιμασει τιποτα ουτε ζωμους τιποτα.ο μονος τροπος ειναι με ρυζι.του χω κοψει πατατες κ τρωει μονο ρυζι κ κριθαρακι ζεας.ολο τα ιδια κ τα ιδια με παραλλαγες στα κρεατα που μαρτυραω.που κ που εχει καποιες αναλαμπες κ τρωει λιγο μπιφτεκι.εχει ομως κοψει τα παντα με χουν πιασει τα νευρα μου.τιποτα δεν θελει.ετρωγε φασολακια,τα κοψε,οσπρια τιποτα,ουτε καν γλυκα γκαπς.αντε μονο το μελι με το ταχινι που τρελαινεται.μου χουν σπασει τα νευρα.εχω κ το μωρο συνεχεια αγκαλια κ ολη μερα με τρωει η κουζινα κ παλι μονη μου τα τρωω.τι στο καλο πως να τον αφησω νηστικο?αφηστε που στο θεμα του υπνου ειχε κανα δυο μηνες που ειχε σαματησει να ξυπναει τη νυτχτα ,τωρα δυο βραδια ξυπναει κατα τις 5.δεν κλαιει αλλα κατι τον ωθει να ξυονησει ειμαι σιγουρη κ βλεπω κ την συμπεριφορα του δυο μερες στην τσιτα.εχθες τη νυχτα δε,φτερνιζοταν συνεχεια απανωτα σαν αλλεργικο.λεω κατι παλι τον ενοχλει,γενικα δεν ξερω βρε παιδια εχω πελαγωσει πια...(ετοιμαζει κ κατι τραπεζιτες κ εχω μπερδευτει)κ η μικρη μου ειναι ανυσυχη τελευταια πολυ.ισως αλμα αναπτυξης αλλα εχω φοβο κ ολα τα αποδιδω στην αλλεργια βλεπω κ καποια σημαδια που μπορει να υποδηλωνουν κατι κ ανυσηχω.σε εναμιση μηνα θα αρχισει στερεες κ θα της κανω εννοειται γκαπς κατευθειαν.Σκεφτηκα να της κανω πατς σε αλλεργιολογο λιγο πριν τις στερεες να εχω μια εικονα μια που δεν ξερω εαν εχει κ αυτη αλλεργια σε γαλα κτλ αφου κανω αποχη 3 χρονια.σε βαρος κ αναπτυξη ειναι σουπερ εχει φτασει 9.500 κιλα αλλα μαλλον δεν πολυεχει σημασια...

Εσεις τι λετε??φοβαμαι να της κανω μονη μου κ γενικα εχω φοβια να δωσω τυρια γιαουρτια αυγα κτλ.

Και κατι αλλο...Ο μικρος πριν 4 μερες ξεφυγε απο την προσοχη τυ μπαμπα του κ μονο που αγγιξε το καπακι της φετας (μαλλον μετα το βαλε στο προσωπο του το χερι του)κ επαθε αναφυλακτικο σοκ παλι κ πηρε αταραξ με τη μια...Δεν εχω καταλαβει βρε κοριτσια αυτη η αλλεργια τελικα μπορει να αντιμετωπιστει με την γκαπς?

Συγνωμμη για το τεραστιο ποστ,ειμαι πολυ προβληματισμενη...να τωρα δεν κοιμαται ουτε για μεσημερι κ χοροπηδαει λες κ εχει ντουρασελ κ ειναι κ νηστικος...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Elina ο μικρος μου που ειναι δυο μισι αρχισε κι αυτος να γινεται περιεργος προ γκαπς. Ετρωγε μεν κρεας αλλα ελαχιστα αλλα πραγματα. Ηθελε συνεχεια ψωμια και μακαρονια. Φρουτα και λαχανικα αρκετα.....σπανια ρυζι και καθολου πατατες η αυγα.

Τον ξεκινησα βεβαια γκαπς λογω του οτι δε με δυσκολευε με το κρεας, δε χρειαστηκε να του κοιψω πολλα. Ομως ξεκολλησε απο ψωμια και μακαρονια ανελπιστα ευκολα. Οσο ηταν γκαπς φουλ μεν πειθαρχουσε κι εμαθε οτι δεν τρωμε καποια πραγματα αλλα δεν τον ειδα να ατρωει διαφορετικα. Στην ιντρο ομως αλλαξε πολυ και τρωει τωρα φαγητα που δεν ακουμπουσε, λαχανο μαγειρεμενο, πρασα, φασολακια, μανιταρια σαν τρελος. Τρωει κουνουπιδι και μπροκολο ενιοτε.

Οταν περασεις απο τα πρωτα σταδια ιντρο αρχιζεις και εκτιμας το φαι. Δεν δεχεται να φαει ακομα γιαουρτι, κεφιρ και ενω ετρωγε τουρσια μετα το πρωτο σταδιο ιντρο τωρα παλι δεν τα θελει. Ειναι δυσκολη ηλικια. Αλλα η πεινα τα αλλαζει θα ελεγα.

Τωρα αν δεν τρωει κρεας δεν ξερω τι να σου πω.......θα δυσκολευτεις......και ο μεγαλος μου δεν το ακουμπαει παρα σπανια, οσο κι αν τον εκβιασω η τον αφησω νηστικο.

Αν θες κανε μια δοκιμη....τι να σου πω!

Για την αλλεργια τωρα δεν ξερω πολλα, διαβασα οτι ατομα ξεπερασαν αλλεργια στο γαλα σε σχετικα συντομο κυκλο ιντρο αλλα πρεπει να δεις τι ειδους αλλεργια ειναι. Οι περισσοτερες ειναι ψευδοαλλεργιες, αν μιλας για αναφυλακτικο σοκ νομιζω ειναι σοβαρο.

Διαφημίσεις

Παντως ειναι σε ηλικια που μπορεις να τον στρωσεις......οσο μεγαλωνει τοσο χειροτερα. Και πιστευω οτι κι ο δικος μου αν τον βαλω ξανα σταδιο 1 μετα απο τρεις μερες θα φαει οτι και να του δωσω. Ββεβαια εκεινες τις μερες θηλαζε πολυ δυστυχως και δεν ετρωγε την κρεατοσουπα. Μονο τα γιουβαρλακια. Εχεις δοκιμασει τα γιουβαρλακια? Εγω βαζω πολλα λαχανικα μεσα (κολοκυθα, κολοκυθι, καροτο, πιπερια, κρεμμυδι) και η τα βραζω η τα κανω κεφτεδες. Με τοσα λαχανικα μπορει να τα φαει χωρις να καταλαβει το κρεας.

Εμεις καθημερινα αυτο τρωμε για σουπα, μαζι με μανιταρια και δεν εχουμε βαρεθει καθολου!

Εντω μεταξυ εχω τρελλαθει στις κραμπες καθε ξημερωματα....πολυ επωδυνες.....διαβαζω στο γιαχου οτι παιρνουν συμπληρωματα μαγνησιου, δεν μπορω να παρω κι εγω η ειναι καποια συγκεκριμενα? Καποια εγραφε οτι πινουν επσομ αλλα ρωτησα τον ξαδερφο μου και ειπε να μη το δοκιμασω γιατι δεν θα μπορεσω να υπολογισω τη δοση.

Και κατι αλλο...Ο μικρος πριν 4 μερες ξεφυγε απο την προσοχη τυ μπαμπα του κ μονο που αγγιξε το καπακι της φετας (μαλλον μετα το βαλε στο προσωπο του το χερι του)κ επαθε αναφυλακτικο σοκ παλι κ πηρε αταραξ με τη μια...Δεν εχω καταλαβει βρε κοριτσια αυτη η αλλεργια τελικα μπορει να αντιμετωπιστει με την γκαπς?

Ελίνα μου έλεγα να σου γράψω πάνω σ' αυτό και δεν βρήκα χρόνο: στην τελευταία της παρουσίαση η Campbell μιλάει για πρώτη φορά γι' αυτού του τύπου τις αλλεργίες, με το αναφυλακτικό σοκ!

Τώρα δεν έδωσα και μεγάλη σημασία και δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά αυτό που μου έμεινε είναι ότι τα άτομα με τέτοιου τύπου αλλεργίες έχουνε σοβαρό πρόβλημα στο ανοσοποιητικό τους, είναι τελείως off-balance λέει :(

Δεν αναφέρει αν η GAPS διατροφή θα τους θεραπεύσει, αλλά σίγουρα θα τους βοηθήσει.

Αυτή η ηλικία που είναι τα μικρά μας είναι δύσκολη, το βλέπω από την κόρη μου.

Ενώ στο γιο μου πολύ εύκολα εφαρμόζω την τακτική της Campbell με τη δωροδοκία (και έστρωσε μια χαρά, χθες του πήρα μπισκοτάκια με ζάχαρη μετά από πολλούς μήνες και μόλις τα γεύτηκε μου είπε ότι αυτά έχουνε ζάχαρη και δεν τα θέλει! :shock: ), στην κόρη μου αυτό συχνά δεν πιάνει.

Βέβαια εγώ την αφήνω νηστική προκειμένου να μην της δώσω κάτι που δεν κάνει και έτσι κάποια στιγμή έρχεται από μόνη της και μου ζητάει "κρεατάκι"!

Ζωμούς δεν πίνει από κούπα, σπάνια, μόνο στα φαγητά.

Μην ανησυχείς, άσε τον και νηστικό, δεν θα πάθει τίποτα.

Αναφέρει η Campbell μια extreme περίπτωση παιδιού που έτρωγε μόνο υδατάνθρακες και όταν του αρχίσανε την GAPS δεν έφαγε τίποτα για ... 14 μέρες!!!

Μετά λέει έστρωσε και έτρωγε απ' όλα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

http://www.wiw.gr/greek/piraeus_mandragoras_sa/

Αξίζει πάντως κάποιος να επισκεφθεί το μπακάλικο αυτό, έχει πολύ ποιοτικά τοπικά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα, πχ τα όσπρια μας από εκεί τα παίρνω, τυριά που δεν βρίσκω αλλού, μέχρι και έτοιμα τουρσάκια!

http://www.gastronomos.gr/vraveia/200/Mandragoras?c=14

Δλδ να ειμαι 3 μισι εκει? Θα με εξυπηρετησει ο ιδιος αν δεν βρω τον αντρα σου? Σε τι ονομα ειναι η παραγγελια? Η να περιμενουμε ο ενας τον αλλον καλυτερα?

Τι αλλο αξιζει να απρεις απο κει/ Εχει legal λουκανικα? Sinapi για κρυολογημα? απο κει παιρνεις τη σοδα?

Έλα θα σας στείλω μήνυμα αργότερα με τις λεπτομέρειες γιατί τώρα με βασανίζει η κόρη μου!

Είναι δύο μικρά μαγαζάκια το ένα δίπλα στο άλλο, και τα δύο Μανδραγόρας. Το ένα έχει όλων των ειδών τα βότανα (απ` εδώ μόνο βρίσκω τη μαύρη μουστάρδα που μας συστείνει η Μαρία) και το άλλο, στο οποίο θα πάτε, τυριά, όσπρια κτλ.

Εγώ πάιρνω πάντα φακές από εκεί (Κοζάνης, μη-βιολογικές αλλά είναι οι μόνες που τρώμε) και κόκκινες επίσης, καρύδια φρέσκα άσπαστα, σήμερα μου έφερε φουντούκια σπασμένα, έχει πολύ ωραίες γραβιέρες, πρόβειο βούτυρο και ό,τι επιθυμεί η ψυχή σου, όλα ποιοτικά.

Σόδα σου έχω πάρει, 1 κιλό, καλά που μου τη θύμισες (όχι από τον μανδραγόρα, από το μαγαζί με τα χημικά), αν θες για να μην την κουβαλάς κι αυτή θα στη φέρω το Σάββατο.

Πάω, τον έχει τσακίσει στο ξύλο το γάτο η μικρή...

Διαφημίσεις

Off topic αλλά τώρα το θυμήθηκα: θα μου φτιάξεις και ένα βραχιόλι για την κουμπάρα μου που σου είπα ότι έχει γενέθλια την άλλη βδομάδα;

Για Σάββατο αν προλαβαίνεις φυσικά.

Τα είδα στο FB πρόσφατα αλλά ξέχασα να σημειώσω αυτό που μου άρεσε...

Αν ειδες κατι πες μου να ξερω.....αν θελει αλλαγη κλπ

Περιμενα να μου στειλουν κατι επιχρυσα στοιχεια που παραγγειλα αλλα δεν ηρθαν ακομα

Σόδα σου έχω πάρει, 1 κιλό, καλά που μου τη θύμισες (όχι από τον μανδραγόρα, από το μαγαζί με τα χημικά), αν θες για να μην την κουβαλάς κι αυτή θα στη φέρω το Σάββατο...

σοδα λετε χωρις αλουμινιο?θελω να παραγγειλω απο iherb αλλα δε βλεπω να συμφερει λογω βαρους.υπαρχει τιποτα on-line απο ελλαδα?ποιο μαγαζι ειναι αυτο?

στην πολη μου δυσκολευομαι πολυ να βρω βασικα πραγματα,βουτυρο kerrygold ας πουμε δεν εχει στα carrefour .παιρνω lurpak και ειδα οτι υπαρχει και βιολογικο "χωριο".κανουν αυτα?

ουτε γαλα λιβαδερου οποτε θα παρω κατσικισιο ολυμπος για γιαουρτι

βεβαια υπαρχουν πολλα μαγαζια με τυροκομικα(πολλα πραγματικα) απο ντοπιους παραγωγους αλλα ειναι κυριως αιγοπροβεια,δεν ξερω τι παιζει με τις αγελαδες,grass-fed δυσκολο να ειναι ...θα ρωτησω παντως σε καναδυο..

παιρνω προβειο γιαουρτι απο εναν και ειναι πολυ νοστιμο

Δε σας προλαβαίνω πια.... Εδώ επικρατεί ένας χαμός. Είχαμε και γεννέθλια και εκτραπήκαμε εντελώς. Αύριο ξεκινάει ίντρο ο μικρός, για δυο τρεις μέρες, δε μας βλέπω για παραπάνω... ΚΙ εγώ θα ξεκινήσω φουλ κανονικά.

Ρόζι ηθελα να σου πω για τον αποθηλασμό του μικρού σου ότι συνέπεσε με την εγκυμοσύνη σου, οπότε δεν είναι εντελώς παράλογο το ότι έγινε πιο εύκολα από ότι της μικρής. Εμείς σε αυτό το ζήτημα έχουμε αρχίσει και πηγαίνουμε πιο γρήγορα τελευταία. Μερικά βράδια κοιμάται χωρίς να πιει γάλα και άλλες φορές αν ζητήσει μέσα στην ημέρα πείθεται πολύ εύκολα ή το ανταλλάσσει με κάτι άλλο. Οπότε μάλλον τα τελευταία μας είναι.

Πέρσι τέτοια εποχή που πραγματικά προσπαθούσα ήταν λες και έπεφτα σε τοίχο. Δεν το δεχόταν με τίποτα.

Κατά τα άλλα έχω πολύ μεγάλη αντίδραση για τη γκαπς από τον περίγυρό μου και ειλικρινά δεν ξέρω πια τι να κάνω. Είμαι έτοιμη να τα παρατήσω......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Miriki θα ηταν περιεργο αν συμφωνουσε ο περιγυρος σου! Εγω να δεις τι ακουω τωρα ειδικα που εμεινα μιση, αλλα τους κοβω το βηχα και προπαντως εχουμε μεγαλη βελτιωση. Ο μικρος κανει φυσιολογικα κακα τρεις φορες την μερα και εχει βαλει τουλαχιστον δυο κιλα απο οταν ξεκινησαμε. Εμενα μου σταματησαν οι διαρροιες και τα γυναικολογικα, εχω βεβαια κατι θεματα με κατακρατηση και κακη αποτοξινωση αλλα με βοηθησε πολυ ο ομοιοπαθητικος. Παντως παμε καλα οποτε οι αντιστασεις εχουν μειωθει. Επισης εχουν εντυπωσιαστει απο το γεγονος οτι ο μικρος τρωει τοσο καλα και τοσα φαγητα πλεον. Σημερα εκανα μια κατσαρολα σουπα γιουβαρλακια και την εφαγε σχεδον ολη μονος του. Χωρις υπερβολη......

Η πρωτη βδομαδα ειναι δυσκολη....δεν θελουμε καν να φαμε φρουτα μετα απο 23 μερες ιντρο. Εκει που ελεγα οτι θα καναμε ενα μηνα και τα 6 σταδια τωρα δεν βιαζομαι καθολου να φυγουμε απο το τριτο. Θα χαρω βεβαια να αρχισουμε να τρωμε επιτελους μαγειρεμενα αυγα.......

Διαφημίσεις

σοδα λετε χωρις αλουμινιο?θελω να παραγγειλω απο iherb αλλα δε βλεπω να συμφερει λογω βαρους.υπαρχει τιποτα on-line απο ελλαδα?ποιο μαγαζι ειναι αυτο?

Αυτή είναι χύμα από τσουβάλι, τη χρησιμοποιώ στο καθάρισμα και η Βέρα τη θέλει για τα μπάνια.

Για το φαγητό και για τα δόντια μόνο αυτή του iherb, δεν εμπιστεύομαι κάτι άλλο.

βεβαια υπαρχουν πολλα μαγαζια με τυροκομικα(πολλα πραγματικα) απο ντοπιους παραγωγους αλλα ειναι κυριως αιγοπροβεια,δεν ξερω τι παιζει με τις αγελαδες,grass-fed δυσκολο να ειναι ...θα ρωτησω παντως σε καναδυο..

παιρνω προβειο γιαουρτι απο εναν και ειναι πολυ νοστιμο

Στη θέση σου θα έψαχνα μόνο για τοπικά προϊόντα, ακόμη και εμείς εδώ στην Αθήνα αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Ακόμη και ωμό κατσικίσιο γάλα παραγγείλαμε να μας φέρουνε προκειμένου να αποφύγουμε αυτά του σούπερ, και εσύ που τα έχεις γύρω σου θα τα απορρίψεις; :P

Miriki μου να σε χαιρόμαστε!

Θα βάζεις απ' το ένα αυτί και θα βγάζεις απ' το άλλο! ;)

Τρεις φορές τη μέρα κακά θεωρείται το φυσιολογικό; Γιατί τόσες κάνει η κόρη μου, ακόμη και τέσσερεις καμιά φορά και ανησυχούσα...

Είναι κανονικά αλλά και πολλές φορές σκληρά, ειδικά τα πρώτα.

Πιστεύω ότι αν έτρωγε τουρσί δεν θα είχαμε πρόβλημα, αλλά αρνείται, μόνο ελιές θέλει το μεσημέρι :?

Τρεις φορές τη μέρα κακά θεωρείται το φυσιολογικό; Γιατί τόσες κάνει η κόρη μου, ακόμη και τέσσερεις καμιά φορά και ανησυχούσα...

Είναι κανονικά αλλά και πολλές φορές σκληρά, ειδικά τα πρώτα.

Πιστεύω ότι αν έτρωγε τουρσί δεν θα είχαμε πρόβλημα, αλλά αρνείται, μόνο ελιές θέλει το μεσημέρι :?

Θεωρω οσο περισσοτερες φορες τοσο το καλυτερο (βεβαια οσο μεγαλωνουν το βλεπω δυσκολο για πανω απο 2 φορες) για να αδειαζει το εντερο και να φευγουν τα περιττα. Εμενα ο ενας 2 φορες τη μερα, ο αλλος μια ή μερα παρα μερα :confused: Τα σκληρα θεωρω οτι ειναι κακη ενδειξη. Εμενα ο ενας που εχει ταση προς δυσκοιλιοτητα μπορει να φαει παρα πολλα λαχανικα και παρα πολλα φρουτα κι ομως να εχει δυσκοιλιοτητα. Σε αυτο φταιει βεβαια το ψωμι που τρωει καθημερινα και το οτι εχει κοψει το γιαουρτι. Οταν ετρωγε γιαουρτι ηταν πολυ καλα. (Εμεις αντι για μπροστα παμε προς τα πισω :cry:)

Παιδιά μια μέρα δεν πρόλαβα να μπω και σας έχασα :lol::lol:

Βερα αν δεν βλέπεις κάτι ανησυχητικό συνεχισε τον κρόκο. Μπορέις να κάνεις και την μέθοδο δίνω για τρεις μέρες, σταματάω και μετά δίνω πάλι για να δεις αν ενοχλεί. Θυμίσου οτί μπορεί να εξαφανιστουν και μετά από κα΄ποιες φορές όπως έγινε σε εμάς με το ψάρι.

Οσο για τον αποχυμωτή ο hurom και ο omega vert είναι ιδιοι ακριβώ μόνο που αλλάζει η εγγύηση. Εγώ τον πήρα μέσω του μαγαζιού και μου βγήκε φθηνότερος μήπως να ρωτούσες την Μαιρη ή κάποιον με ανάλογο επάγγελμα μήπως μπορούν να σε βοηθήσουν. Εγώ προσωπικά συμβατικό δεν θα έπαιρνα με τίποτα γιατί καστρέφει τα πάντα και δεν κάνει και φυλλώδη. Ασε που πετάει και πολύ χυμό μαζί με τα φλούδια. Πάρε κάτι καλό και όχι απαραίτητα πανάκριβο.

Rosie αν είχα και εγώ τον δικό σου αποχυμωτή ίσως να βαριόμουνα τη διαδικασία αλλά δεν ξέρω ο κάθετος είναι πανεύκολος στη χρήση και στο πλύσιμο. Ουσιαστικά μόνο πλύσιμο τα λαχανικά θέλουν και ένα μικρό κόψιμο κάποια οπως τα μήλα στα 4. Αλλά οπως καρότα κλπ μπάινουν ολόκληρα. Εμένα δυστυχως δεν τρώει σαλάτες παραμόνο αγγούρι καρότο και λαχανικά από σούπες και μπριαμ. Ωμά δεν θέλει από τα υπόλοιπα καν να δοκιμάσει, ασε που κανονικά πρέπει να τα τρώμε και 20 λεπτά με αδειο στομαχι για να μπορέι να αποτοξινώσει ο οργανισμός. Οποτε είναι μονοδρομος ο χυμός. Τα παιδιά αλλες μέρες θα τον πίνουν με λαχτάρα και άλλες δεν θα τον θέλουν οπως κάνουν με όλα τα φαγητά;):P

Αποξηραμένα γιατί δεν παίρνεις από keimling??? Εγώ έκανα τώρα τεράστια παραγγελία :lol::lol: για να έχουμε προμήθειες είχα καιρό να ψωνίσω και ο άντρας μου τα λαχτάρησε πολύ και πήραμε από πολύ μεγάλες συσκευασίες. Δεν νομίζω να βρίσκεις βιολογικά νοστιμα εξωτικά εδώ :?:-?

Ασχετο Rosie ξέρεις αν η Μαιρη έχει zotter? Tης έστειλα πριν μερικές μέρες mail αλλά δεν εχει απαντήσει...

Πειράζει αν ο άντρας μου πάει κατά τις 4?? Μεσα στο μπακάλικο θα είναι ή σαν συνάντηση έξω δεν κατάλαβα:confused:

Yugup3.png

Παιδιά για πείτε flax seeds τρώμε στην gaps? Δεν θυμάμαι... Βρήκα μια ωράια συνταγή που ε'ιχε μέσα λίγο.

Ελίνα στην αρχή δεν θα τρώει το παιδί αλλά πολύ γρήγορα θα συνηθίσει το καινούργιο διαιτολογιο και θα τρώει πολύ περισσότερο από πριν. Εγώ ότι κι αν έχω προσπαθήσει με μεθόδους επιβράβευσης ή εκβιασμου σε μας δεν πετυχαίνει. Δηλαδή ποτέ δεν πετύχαινε ούτε όταν 6 μηνων έτρωγε μήλο βραστό. Δεν μπορούσα να την ξεγελάσω ποτέ. Κμμιά φορά το πετυχαίνει η μαμά μου ή ο άντρας μου. Πχ αν δεν θέλει να πιει μια μέρα τον χυμό παρόλο που έχουμε και πίνακα επιβράβευσης (αλλα supernanny ;)) δεν πολυπείθεται... Στα φαγητά όμως δεν έχω πρόβλημα μετά από κα΄ποιες μέρες άρχισε να τ΄ρωει πολύ.

Αυτό που παρατηρώ είναι πως αν γίνει ατασθαλία πχ φάει ρύζι ή κάποιος της δώσει προζυμένιο ψωμί κλπ της κόβεται η όρεξη. Οπότε πρέπει να εξαφανίσεις τους υδατάνθρακες για να αρχίσει να επιλέγει πρωτεινες κλπ

Camouflage τουλάχιστον τους παίρνεις ψωμακι προζυμένιο χωρίς μαγιά??

Yugup3.png

Εμενα ο ενας που εχει ταση προς δυσκοιλιοτητα μπορει να φαει παρα πολλα λαχανικα και παρα πολλα φρουτα κι ομως να εχει δυσκοιλιοτητα. Σε αυτο φταιει βεβαια το ψωμι που τρωει καθημερινα και το οτι εχει κοψει το γιαουρτι. Οταν ετρωγε γιαουρτι ηταν πολυ καλα. (Εμεις αντι για μπροστα παμε προς τα πισω :cry:)

Δεν είναι από το ψωμί, σκέψου ότι εμένα η κόρη μου δεν τρώει καν τα ψωμοειδή της GAPS και πάλι τα κακά της συχνά είναι σκληρά!

Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί όπως είπα κάνει κακά 3-4 φορές τη μέρα οπότε αποτοξινώνεται.

Αν έτρωγε τουρσάκι πιστεύω ότι δεν θα είχε πρόβλημα.

Και φυσικά δεν κάνει να της κάνω την Ίντρο, το τονίζει πολύ η Campbell στην τελευταία διάλεξη, στην Ίντρο λέει αφαιρείς τις φυτικές ίνες οπότε κάνει για άτομα με τάση προς διάρροια, αυτοί που έχουνε τάση προς δυσκοιλιότητα μόνο full GAPS.

Αν τα παιδιά πίνανε χυμούς θα έκανα την καρδιά μου πέτρα και θα τους έφτιαχνα καθημερινά (Κατερίνα το πλύσιμο των λαχανικών βαριέμαι εγώ, το ίδιο και στις σαλάτες, αλλά και του αποχυμωτή!), αλλά ενθουσιάζονται και κάθονται πάνω στον πάγκο και φτιάχνουνε χυμό αλλά μετά δεν τον πίνουνε... κρίμα τα λαχανικά!

Οπότε προτιμώ να τους φτιάχνω κεφίρ νερού με χυμό ή φρούτα, αν και η μικρή πάλι το πίνει μόνο όταν πίνει και ο αδερφός της, αν της το προσφέρω το πρωί που λείπει αρνείται :?

Camouflage τουλάχιστον τους παίρνεις ψωμακι προζυμένιο χωρίς μαγιά??

Οχι το φτιαχνω στον αρτοπαρασκευαστη με μαγια :(

Εχω δοκιμασει το αγοραστο με προζυμι (απο τη βιολογικη λαικη) και δε το φαγανε.

Εχω δοκιμασει με αλευρι αμυγδαλου, με αλευρι καρυδας κλπ, τιποτα και αυτα

τωρα εχω παρει αλευρι χωρις γλουτενη απο iherb, τουλαχιστο να αποφυγω τη γλουτενη.

Εαν δε το φανε και αυτο δε ξερω τι να κανω.

Να το κοψω τελειως; αλλα δε ξερω τι να τους βαζω το πρωι στο σχολειο που να τρωνε ευκολα (οτιδηποτε gaps legal σε ψωμακι δε το θελουν, ουτε κρακερακια). Εκτος αν τους βαζω κατι gaps legal και το βλεπουν καθε μερα και στο τελος το παρουν αποφαση οτι ή αυτο ή νηστικοι. Αλλα ειναι βλεπεις που εχω και τις αντιδρασεις με το σχολειο, δε θελω να εχουν ενα ακομα λογο για να μη θελουν να πανε!

Οχι το φτιαχνω στον αρτοπαρασκευαστη με μαγια :(

Εχω δοκιμασει το αγοραστο με προζυμι (απο τη βιολογικη λαικη) και δε το φαγανε.

Εχω δοκιμασει με αλευρι αμυγδαλου, με αλευρι καρυδας κλπ, τιποτα και αυτα

τωρα εχω παρει αλευρι χωρις γλουτενη απο iherb, τουλαχιστο να αποφυγω τη γλουτενη.

Εαν δε το φανε και αυτο δε ξερω τι να κανω.

Να το κοψω τελειως; αλλα δε ξερω τι να τους βαζω το πρωι στο σχολειο που να τρωνε ευκολα (οτιδηποτε gaps legal σε ψωμακι δε το θελουν, ουτε κρακερακια). Εκτος αν τους βαζω κατι gaps legal και το βλεπουν καθε μερα και στο τελος το παρουν αποφαση οτι ή αυτο ή νηστικοι. Αλλα ειναι βλεπεις που εχω και τις αντιδρασεις με το σχολειο, δε θελω να εχουν ενα ακομα λογο για να μη θελουν να πανε!

Eχεις δοκιμασει τις βαφλες? Η pancakes?

Ψωμί ούτε κι εγώ φτιάχνω δεν μου αρεσει...

Yugup3.png

Καληεμερα κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις...

Ροζυ απογοητευτηκα με το ειδος της αλλεργιας μας...Μα τοσο μεγαλη ευαισθησια που πρηζεται και μονο που ακουμπαει το τυρι?:-(Μαλλον δε θα την ξεπερασει ποτε φαινεται...Αλλα οσο ζω ελπιζω και θα προσπαθησω να του εφαρμοσω την γκαπς πληρως.Και στη μικρη ανυπομονω να την ξεκινησω σωστα...

Τωρα ο μικρος φαινεται πως εχει ζορια με το δοντι που βγαζει πισω ,τον τραπεζιτη.

Το καλο ειναι πως δεν ετρωγε ψωμια ποτε και ζαχαρη και τις πατατες μονος του σταματησε να τις τρωει.μακαρονια εχω κοψει γενικα δεν τα ζηταει.ομως στη θεα σκετου κρεατος δεν ειναι καθολου θετικος.κατι φασεις ετρωγε κανα γκαπς μπιφτεκι τωρα με τα δοντια ομως που ποναει δεν τρωει γενικα.

Παντως ειχε καποια θετικα οπως οτι τρωει σαλατες(ντο ματα αγγουρι δεν θελει και μονο που τα βλεπει) και φρουτα και χυμους φρουτων,οσπρια ομως καθολου μια φορα δοκιμασε κοκκινες φακες εφαγε λιγο και εκτοτε δεν τις θελει...

Αρα λετε να τον ξεκινησω τωρα και ας μην φαει ?τουλαχιστον θα θηλαζει

και δε θα εχω αγχος οτι δεν τρωει τιποτα...οποτε πιστευετε οτι καλο ειναι να του κοψω μαχαιρι τα ρυζια??

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Σε μένα τουλάχιστον έτσι έγινε αλλά δεν ήταν και τόσο αρνητική στο κρέας και στα οσπρια όσο ο δικός σου :? Απλά δεν έτρωγε ποσότητα...

Το δόντι πότε βλέπεις να βγαίνει? Σούπες τρώει? Αν του αρέσουν να αλέθεις το κρέας?

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...