Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Αυτήν την μέθοδο δεν την ήξερα. Αλλά χωρίς να ειναι στην ζέστη (40-45) δεν είμαι σίγουρη κατά ποσο αφαιρείται όλη η λακτόζη. Υποθέτω τον χειμώνα το κρατάει περισσότερες μέρες.

 

Ναι το αφηνει περισσοτερες μερες το χειμωνα και μολις δει φυσαλιδες να σχηματιζονται το δοκιμαζει στην μυτη του κουταλιου και αν ειναι ξινο ειναι ετοιμο.

 

Εαν το αφησει λιγο παραπανω απο οτι πρεπει χωριζει σε στερεο σωμα και σε whey και μετα δεν μπορει να καταναλωθει σα ροφημα.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ξινόγαλο πρέπει να κάνει η μαμά της prune.

Αλλά, όπως λέει και η prune, επειδή το γάλα δεν είναι ωμό αλλά παστεριωμένο δεν θα περιέχει και πολλούς γαλακτοβάκιλους (if at all) προκειμένου να γίνει επαρκής ζύμωση γι' αυτό βάζει το γιαούρτι γιατί διαφορετικά θα "κόψει" το γάλα.

Θα μπορούσε να βάλει και απλά whey, είτε από γιαούρτι ή κεφίρ.

 

Τη λέξη κορφή όμως πρώτη φορά την ακούω!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ την έχω ξανακούσει. Τοπικό όνομα μπορεί να είναι.

 

Το θέμα είναι αν αφαιρείται όλη λακτόζη. Γιατί σαν τρόπος παρασκευής είναι πανεύκολος, ούτε βρασίματα, με θερμόμετρα, με σταθερή θερμοκρασία κλπ

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τη λέξη κορφή όμως πρώτη φορά την ακούω!

 

Eτσι λεγεται το προιον αυτο στο χωριο του μπαμπα μου (ενα ορεινο χωριουδακι στη Θεσσαλια) με παραδοση στα γαλακτοκομικα: τυρια, βουτυρο και ξυνογαλο, φρεσκο μαλακο τυρι, μυζηθρες κλπ ολα αυτα τα εκανε καθε σπιτι ξεχωριστα.

 

Εχω αναμνηση απο τη γιαγια μου να κοπαναει το γαλα σε ενα μεγαλο ξυλινο κουβα για να παρει την κρεμα που σχηματιζοταν επανω.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι αν αφαιρείται όλη λακτόζη. Γιατί σαν τρόπος παρασκευής είναι πανεύκολος' date=' ούτε βρασίματα, με θερμόμετρα, με σταθερή θερμοκρασία κλπ[/quote']

 

Φαντάζομαι ότι όσο πιο πολύ το αφήνει τόσο περισσότερο θα ξυνίζει.

Αλλά δεν θα είναι τόσο νόστιμο όσο το κεφίρ, τουλάχιστον για μένα που μ' αρέσει πάρα πολύ το κεφίρ.

 

Εχω αναμνηση απο τη γιαγια μου να κοπαναει το γαλα σε ενα μεγαλο ξυλινο κουβα για να παρει την κρεμα που σχηματιζοταν επανω.

 

Έφτιαχνε βούτυρο;

Μόλις τελείωσα το κεφάλαιο το Katz για τα γαλακτοκομικά ζύμωσης και ενθουσιάστηκα, έμαθα και πως φτιάχνεται και το βούτυρο αλλά και το cultured butter (με ξυνή κρέμα).

Λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τοπικές ζυμώσεις γάλακτος σε διάφορα μέρη του κόσμου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

 

Έφτιαχνε βούτυρο;

Μόλις τελείωσα το κεφάλαιο το Katz για τα γαλακτοκομικά ζύμωσης και ενθουσιάστηκα, έμαθα και πως φτιάχνεται και το βούτυρο αλλά και το cultured butter (με ξυνή κρέμα).

Λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τοπικές ζυμώσεις γάλακτος σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Nαι, εφτιαχνε βουτυρο, ο κουβας αυτος ηταν μακρυς και στενος και χτυπαγε το γαλα με ενα ξυλο.Πρεπει να ρωτησω τον μπαμπα μου περισσοτερες λεπτομερειες.

 

Στα χωρια παντως εκεινα τα χρονια εκαναν αυτο που περιγραφει η Planck ετρωγαν τοπικο, παραδοσιακο,εποχιακο, αληθινο φαγητο.Οι ανθρωποι που εζησαν εκει ολη τους τη ζωη παρολες τις κακουχιες που βιωσαν εφτασαν σε μεγαλη ηλικια.Οι παππουδες μου εφτασαν κοντα στα 90 και ενω η ζωη τους μονο ευκολη δεν ηταν, σιγουρα η διατροφη επαιξε το ρολο της.Και φυσικα η ασκηση!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ την έχω ξανακούσει. Τοπικό όνομα μπορεί να είναι.

 

Το θέμα είναι αν αφαιρείται όλη λακτόζη. Γιατί σαν τρόπος παρασκευής είναι πανεύκολος' date=' ούτε βρασίματα, με θερμόμετρα, με σταθερή θερμοκρασία κλπ[/quote']

 

παντως το γιαουρτι, παρ'ολη τη διαδικασια, δεν γινεται καθολου ξυνο.

Τελικα ειχες δικιο για το θερμομετρο. Πηρα θερμομετρο και, ακομα μετα απο 24 ωρες ζυμωση, το γιαουρτι βγαινει τελειο. Η θερμοκρασια ειναι το μυστικο.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα μία μαμά από την παιδικη χαρά μου ζήτησε να της στείλω υλικό. ΣΚεφτεται να ξεκινησει μια διατροφή χωρίς ζάχαρη και στη συνεχεια χωρίς γλουτένη, γιατί η μικρή της κόρη έχει ξεσπάσματα, γκρίνιες κλπ. Το συζήτησε με τον σύζυγο της και συμφώνησαν να δοκιμάσουν την διατροφή.

Περιττό να πω ότι δεν το περιμενα να με πάρει σοβαρά και της το είπα. Γιατί η πλειοψηφία είτε κοροιδευει είτε αδιαφορεί όταν ακούει τις πρώτες λεπτομέρειες της διατροφής.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

ΕΝδιαφέρεται κανείς να παρουμε μεγάλη ποσοτητα από φρέσκια κρέμα Κουκάκη για να την κάνουμε sour cream με γιαουρτι ή/και κεφίρ? Ήδη μου είπε η Βερα ότι ενδιαφέρεται και νομίζω κι εσύ Ρόζυ. Καποιος άλλος?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΕΝδιαφέρεται κανείς να παρουμε μεγάλη ποσοτητα από φρέσκια κρέμα Κουκάκη για να την κάνουμε sour cream με γιαουρτι ή/και κεφίρ? Ήδη μου είπε η Βερα ότι ενδιαφέρεται και νομίζω κι εσύ Ρόζυ. Καποιος άλλος?

 

Να μην μάθουμε πρώτα τι ράτσα είναι οι αγελάδες τους; :lol:

 

Πέρα απ' το αστείο μετά απ' αυτά που άκουσα από την Campbell ανησυχώ για τη καζεϊνη Α1...

Λέει ότι αν δεν μπορούμε να βρούμε ζώα από παραδοσιακές ράτσες να προτιμάμε κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα που δεν έχουνε το πρόβλημα αυτό.

 

Πρέπει να μάθουμε και την ράτσα των αγελάδων του Λιβαδερού αν σηκώσουνε ποτέ το τηλέφωνο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Να μην μάθουμε πρώτα τι ράτσα είναι οι αγελάδες τους; :lol:

 

Πέρα απ' το αστείο μετά απ' αυτά που άκουσα από την Campbell ανησυχώ για τη καζεϊνη Α1...

Λέει ότι αν δεν μπορούμε να βρούμε ζώα από παραδοσιακές ράτσες να προτιμάμε κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα που δεν έχουνε το πρόβλημα αυτό.

 

Πρέπει να μάθουμε και την ράτσα των αγελάδων του Λιβαδερού αν σηκώσουνε ποτέ το τηλέφωνο!

Θα βάλω το παιδί με τα βιολογικά που ψωνίζω να ρωτησει. Σε αυτόν σίγουρα θα σηκώσουν τηλ. :cool:

 

Οι τρελές από την Αθήνα που παίρνουν στην Κοζάνη τηλ για αν δουν τι ράτσες αγελάδας έχουν! :lol: Και να σου πω, αν έχουν πάνω από μία ράτσες (καλή και κακή) τότε τι κάνουμε? Τον σταυρό μας? :lol:

 

Αν πάμε τελικά τα Χριστούγεννα Κοζάνη θα πάω η ίδια! :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το κουκάκι δεν είναι αυτό που λέει για τις αγελάδες jersey??? Kάτι τετοιο?

 

Πάντως εγώ τρελαίνομαι για sour cream, αν βρείτε καλή κρέμα θέλω κι εγώ αλλά πως την αποθηκεύουμε και πόσο μπορέι να διατηρηθεί?

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το κουκάκι δεν είναι αυτό που λέει για τις αγελάδες jersey??? Kάτι τετοιο?

 

Πού το διάβασες αυτό Κατερίνα;

Γιατί δεν βρήκα τίποτα για το γάλα Κουκάκη και τη ράτσα των αγελάδων.

 

Ξέρω όμως ότι αυτό το γάλα παράγεται από ράτσα Jersey, και λέει ότι είναι το μοναδικό στην Ελλάδα: http://www.roumeli.com.gr/index_htm_files/WEB%20GREEK%202012%20SM%20TLK.pdf

 

Το γάλα δύσκολα το βρίσκω αλλά τα υπόλοιπα προϊόντα τους τα έχω δει σε διάφορα μέρη.

Θα τους πάρω τηλέφωνο, έχουνε και υποκατάστημα στην Κηφισιά.

 

Είναι πολύ νόστιμο το γάλα των Jersey cows! Το έπαιρνα καμιά φορά στην Αγγλία και θυμάμαι το είχανε σε γυάλινα μπουκάλια και δεν το ομογενοποιούσανε και όλη η κρέμα ήτανε από πάνω, κατακίτρινη από το χορτάρι που βόσκανε!

Βέβαια το έπινα με πολλές τύψεις λόγω του λίπους (αγόραζα τελείως άπαχο γάλα τότε!) και με το ζόρι καν το αγόραζα, μετά από πολλή επιμονή του άντρα μου... εντελώς ηλίθια ήμουνα, ακόμη και cheddar αγόραζα half-fat! :rolleyes:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Παραδοσιακή πολύ καλή γαλλική ράτσα (Λιμουζίν) έχει και αυτός με το βιολογικό κρεοπωλείο στο Γέρακα.

Όσες φορές του ζήτησα γάλα μου είπε ότι δεν φτάνει, το αφήνει για τα μοσχάρια.

Και καλά κάνει, το γάλα είναι για τα μοσχάρια, εμείς τρώμε το κρέας που είναι πολύ νόστιμο από τον συγκεκριμένο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω όμως ότι αυτό το γάλα παράγεται από ράτσα Jersey, και λέει ότι είναι το μοναδικό στην Ελλάδα: http://www.roumeli.com.gr/index_htm_files/WEB%20GREEK%202012%20SM%20TLK.pdf

To γιδινο πάντως είναι υψηλής παστερίωσης. :-(

 

Τελικά θυμήθκα πού το βρήκα. Εκεί που παίρνω και το Κουκάκη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ τρελαίνομαι για sour cream, αν βρείτε καλή κρέμα θέλω κι εγώ αλλά πως την αποθηκεύουμε και πόσο μπορέι να διατηρηθεί?

Αν την κάνουμε με γιαούρτι ή κεφίρ δε θα διατηρηθεί 10-15 μέρες στο ψυγείο?

 

Το θέμα είναι πώς την παραλαμβάνετε. Γιατί αν την παραγγείλω θα πρέπει να την πάρετε άμεσα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πού το διάβασες αυτό Κατερίνα;

Γιατί δεν βρήκα τίποτα για το γάλα Κουκάκη και τη ράτσα των αγελάδων.

 

Ξέρω όμως ότι αυτό το γάλα παράγεται από ράτσα Jersey, και λέει ότι είναι το μοναδικό στην Ελλάδα: http://www.roumeli.com.gr/index_htm_files/WEB%20GREEK%202012%20SM%20TLK.pdf

 

Το γάλα δύσκολα το βρίσκω αλλά τα υπόλοιπα προϊόντα τους τα έχω δει σε διάφορα μέρη.

Θα τους πάρω τηλέφωνο, έχουνε και υποκατάστημα στην Κηφισιά.

 

Είναι πολύ νόστιμο το γάλα των Jersey cows! Το έπαιρνα καμιά φορά στην Αγγλία και θυμάμαι το είχανε σε γυάλινα μπουκάλια και δεν το ομογενοποιούσανε και όλη η κρέμα ήτανε από πάνω, κατακίτρινη από το χορτάρι που βόσκανε!

Βέβαια το έπινα με πολλές τύψεις λόγω του λίπους (αγόραζα τελείως άπαχο γάλα τότε!) και με το ζόρι καν το αγόραζα, μετά από πολλή επιμονή του άντρα μου... εντελώς ηλίθια ήμουνα, ακόμη και cheddar αγόραζα half-fat! :rolleyes:

 

M'ηπως μπέρδεψα τίς συσκευασίες? Συγγνώμη.... Απλά τα φέρνει ο μπαλάσκας και τα δυο και παίρνω για τον καφέ του αντρα μου. Εγώ πάνω στην συσκευασία το διάβασα οπότε μάλλον το Ρούμελη που λες είναι.

 

Τωρα τελευταία παίρνω το βιολογικό του ΕΒΟΛ σε γυάλινο μπουκάλι και προχτες έφτιαξα γιαούρτι με αυτό και μαγιά ένα γερμανικό πράσινο που βρήκα στο βιολογικάδικο γιατί είχαν τελειώσει όλα τα ελληνικά και βγήκε πάρα πολύ ωραίο το άφησα γ'υρω στις 20 ώρες (γιατί χρειαζόμουν το φούρνο) και βγήκε πολύ καλό αλλά λίγο νερουλό ( η μητέρα μου μου πέταξε το τουλπάνι και δεν είχα να στραγγίξω lol)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Αν την κάνουμε με γιαούρτι ή κεφίρ δε θα διατηρηθεί 10-15 μέρες στο ψυγείο?

 

Το θέμα είναι πώς την παραλαμβάνετε. Γιατί αν την παραγγείλω θα πρέπει να την πάρετε άμεσα.

 

Eίναι όντως καλή κρέμα?? Δεν είναι υψηλης παστερίωσης?

 

Αν είναι όντως καλή θα το κανονίσουμε κάπως...

 

Ασχετο αλλά δεν μου δουελεύουν οι φατσούλες δεξιά..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Με το γυάλινο της ΕΒΟΛ φτιάχνω κι εγώ κεφίρ τελευταία (το αγελαδινό) και γίνεται πάρα πολύ νόστιμο!

Μόνο που είναι ακριβό συγκριτικά ακόμη και μ' αυτό του Λιβαδερού, αλλά δεν πειράζει, γλιτώνουμε τα χημικά του πλαστικού...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

1 μήνα μου είπε η Αγλαϊα μπορεί να διατηρηθεί η sour cream στο ψυγείο.

Έφτιαξε και της άρεσε πολύ λέει, ειδικά με μέλι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

1 μήνα μου είπε η Αγλαϊα μπορεί να διατηρηθεί η sour cream στο ψυγείο.

Έφτιαξε και της άρεσε πολύ λέει, ειδικά με μέλι.

 

Θα φτιάξουμε gaps legal μεξικάνικο :P!!!!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ωραία, επομένως θα την παραγγείλω αν είναι αύριο και λογικά θα την έχουμε την επόμενη βδομάδα. Θα σας ενημερώσω.

 

Αν στο μεταξύ θελήσουν και άλλοι ας με ενημερώσουν. Μέχρι στιγμης 4 που είμαστε είναι μία χαρά, αφού κρατάει 1 μήνα.

 

Μπορείς να μας πεις Ρόζυ ακρβώς πώς την εφτιαξε η Αγλαία (αναλογίες κρέμας και κεφίρ/γιαούρτι), χρόνο ζύμωσης κλπ. Ή και η ίδια η Αγλαία να μας γράψει αν το παρακολουθεί το θέμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...