Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κοπέλες είμαι πολύ down τώρα που ακούω την ομιλία της Campbell για την εγκυμοσύνη, θέλω να βάλω τα κλάματα... δεν έχω και κουράγιο να τα ακούσω όλα όσα λέει.

Ανατρίχιασα πχ όταν έλεγε για τα μαύρα σφραγίσματα στην εγκυμοσύνη και τι κάνουνε στο έμβρυο.

Λέει πολλά, πάρα πολλά, μέχρι και τις αποβολές εξηγεί εκεί που οι συμβατικοί γιατροί σου λένε ότι είναι random event!

Καλα οι συμβατικοί δε διαβαζουν περα απο την ειδικοτητα τους (και αυτο μονο οι καλοι). Ποσο μαλλον για διατροφή. Οταν δεν ξέρουν ειναι για αυτους 'ανεξήγητο' φαινομενο. Ανεξηγητες αποβολες, ανεξηγητη υπογονιμότητα. Το θέμα ειναι οτι για να το αντιστρέψεις αυτο θέλει πολύ διάβασμα, πολύ κόπο, χρόνο και χρήματα και υπομονή για να κανεις τα σωστά βήματα.. Το τελευταίο ιδιαίτερα, ειναι το πιο δύσκολο όταν έχει να κάνει με το αγχος 'γιατι δε μενω εγκυος;! :('.

Δοξα τω Θεω να λέμε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οδηγούμαστε στην αυτοκαταστροφή, δυστυχώς! :(

Μ' όλο τον πολιτισμό μας και τις επιστήμες μας καταφέραμε να τοξικώσουμε τα παιδιά μας, κάθε γενεά και χειρότερη....

Ολόκληρο τον πλανήτη μας :cry:

Ο άντρας μου λέει να τις μεταφράσω τις ομιλίες και να τις κάνω διαθέσιμες σ' όλους

Στο ίδιο μήκος κύματος και εγώ, ίσως μπορούμε κάπως να το κάνουμε μαζί.

Όποιος δεν ξέρει αγγλικά χάνει...

πράγματι, διαβάζω λίγο από την ενδιαφέρουσα εισαγωγή εδώ που λέει τα γνωστά σε εμάς (το έχω στην wish list αλλά δεν με βλέπω να το παίρνω)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Vera μπορείς να μας βάλεις λινκ για το πιο πάνω άρθρο;

http://www.lovingourguts.com/benefits-of-liver-cleansing/?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το κακό είναι ότι ο περισσότερος κόσμος σκέπτεται ότι αφού έχουμε φτάσει εδώ είναι πολύ αργά πια για να κάνει κανείς ο,τιδήποτε και αυτό πραγματικά με θλίβει. Δηλαδή δε μπορώ να δεχτώ ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσουμε. ΟΚ δε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, το έδαφος τα νερά μέσα σε μια νύχτα, ούτε θα απαλλαγούμε ποτέ από το τεράστιο τοξικό φορτίο στο κορμί μας, όμως αν τα μειώσουμε έστω και λίγο πώς είναι δυνατό να βγούμε ζημιωμένοι. Κι επιπλέον αν εμείς οι ίδιοι μάθουμε να απαιτούμε αυτό που είναι σωστό για την υγεία μας και μάθουμε και στα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο, πολλά θα μπορούν να αλλάξουν.

Είχατε δει το wall-e; Για ένα είναι ταινία ορόσημο κι ας είναι καρτούν.

Έχω χτυπήσει ένα ντάι οφ κορυφαίο και με μόνο προβιοτικό ένα κουταλάκι του γλυκού κεφίρ τη μέρα. Τα γούστα πληρώνονται και η ζάχαρη κτλ είχαν πάει σύννεφο το προηγούμενο διάστημα. Όταν περνάω έξω από φούρνο όμως... λιγώνομαι το ομολογώ....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Σημερα εκανε κακα δυο φορες, σφιχτα και πρασινωπα σκουρα. Στη δευτερη ειδα κομματακια απο τη φλουδα πιπεριας. Λετε να πρεπει να την βγαλω απο το μενου?

Χθες δεν εκανε καθολου κακα. Ηπιε ομως πολυ ζωμο. Σημερα το πρωι ηπιε παλι αλλα το μεσημερι στραβωσε γιατι αντι για ζωμο πηγα να του βαλω στη συριγγα το ζωμο σουπας με λιγο χυμο λαχανο. Καταβροχθισε μεχρι και τα δικα μου γιουβαρλακια (παλι νηστικια θα μεινω σημερα) αλλα τη σουπα δεν ηθελε να την πιει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Πειτε γνωμη και σε κατι αλλο. Απο μωρο δεν εχει καλα νυχια στα ποδια. Στα χερια ειναι φυσιολογικα μια χαρα. Στα ποδια ομως ειναι κατι γραμμες σαν να ναι τσακισμενα, εχουν ασπρες ζωνες δλδ και τα μικρα δαχτυλα εχουν αυτα τα απαισια διαβολονυχα (που λεει η μητερα μου) σαν ενας τριγωνικος ογκος απο νυχι. Τι σημαινει αυτο? Δεν βλεπω να βελτιωνονται ενω στα χερια του ειναι φυσιολογικοτατα.

Σημερα εκανε κακα δυο φορες, σφιχτα και πρασινωπα σκουρα. Στη δευτερη ειδα κομματακια απο τη φλουδα πιπεριας. Λετε να πρεπει να την βγαλω απο το μενου?

Όχι αλλά δοκίμασε να τις ξεφλουδίζεις πρώτα, βράσε τις ελαφρώς και αφαίρεσαι τη φλούδα, είναι hard-to-digest τα φλούδια των πιπεριών.

Πρέπει να βρεις τρόπο να πίνει ζουμί από ξινολάχανο ή καλύτερα να το τρώει.

Αλλά ξέρω από πρώτο χέρι πόσο στραβά είναι αυτά τα δίχρονα, η δικιά μου εκεί που έπαιρνε 2 καψουλίτσες CLO τη μέρα και ήθελε κι άλλες τώρα ούτε να τις δει δεν θέλει! :(

Πειτε γνωμη και σε κατι αλλο. Απο μωρο δεν εχει καλα νυχια στα ποδια. Στα χερια ειναι φυσιολογικα μια χαρα. Στα ποδια ομως ειναι κατι γραμμες σαν να ναι τσακισμενα, εχουν ασπρες ζωνες δλδ και τα μικρα δαχτυλα εχουν αυτα τα απαισια διαβολονυχα (που λεει η μητερα μου) σαν ενας τριγωνικος ογκος απο νυχι. Τι σημαινει αυτο? Δεν βλεπω να βελτιωνονται ενω στα χερια του ειναι φυσιολογικοτατα.

Ο άντρας μου έχει ακριβώς τέτοια νύχια στα πόδια και τα μελετάω επί χρόνια τώρα :lol:

Κατέληξα ότι είναι κάποιου είδους μύκητες, λογικό μια και οι μύκητες προτιμάνε τα νύχια των ποδιών μας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Στο ίδιο μήκος κύματος και εγώ, ίσως μπορούμε κάπως να το κάνουμε μαζί.

Εσύ και ο άντρας μου; By all means! :lol:

Εγώ του είπα δεν μεταφράζω λέξη, ποιος θα το εκτιμήσει;

Σιγά μην αφιερώσω χρόνο και να παραμελήσω τα παιδιά μου για τα παιδιά των άλλων...

Τα βασικά άλλωστε τα γράφω εδώ πέρα για την παρέα μας και όχι μόνο, δημόσιο φόρουμ είναι και πάρα πολλοί μας διαβάζουνε και ας μην γράφουνε (γιατί ντρέπεστε καλέ; δεν θα σας φάμε! :lol: ).

ΟΚ, γράφω κάποια άλλα σημεία που θυμάμαι τώρα από την υπόλοιπη παρουσίαση της Campbell:

1. Να μην χρησιμοποιούμε ποτέ σαπούνι, τουλάχιστον όχι σε συχνή βάση!

Εξηγεί και το γιατί, σχετίζεται με τη χλωρίδα του δέρματός μας που μας προφυλάσσει από πολλά.

Αχ πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Σιγά σιγά προτείνει αυτή μέχρι να ρυθμιστεί η παραγωγή των φυσικών λιπιδίων τα οποία καταστρέφουμε σε καθημερινή βάση.

2. Ούτε σαμπουάν στο μαλλί, ποτέ! Λέει παραδοσιακά (στη χώρα της μάλλον) οι γυναίκες πλένανε το μαλλί τους με ... (καθήστε κάτω αν είστε όρθιοι!) με ωμούς κρόκους αυγών!!!

Βέρα έχεις καμιά θεία/γιαγιά ακόμη εκεί πέρα να μάθουμε λεπτομέρειες;

3. Στο δέρμα βάζουμε μόνο ότι μπορούμε να φάμε, παραδοσιακά λίπη δηλαδή όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το λαρδί, το βούτυρο, το λίπος του αρνιού κτλ.

Για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο ποτέ αντηλιακό, μόνο sour cream, aloe vera or coconut oil.

4. Οι κότες πρέπει να τρώνε μόνο χόρτο στον ήλιο.

5. Ξανατονίζει το θέμα του μελιού, μόνο ωμό γιατί σ' αυτή του τη μορφή είναι γεμάτο προβιοτικό και ένζυμα και δεν διαταρράσει το blood sugar μας ούτε θρέφει την καντίτα. Αν το θερμάνουμε όμως χάνεται η ισορροπία της τροφής αυτής και μας δημιουργεί προβλήματα.

Υποψιάζομαι ότι για να έχω μύκητες ακόμη μετά από ένα χρόνο GAPS, εκτός φυσικά από τα μαύρα σφραγίσματα, με μποϊκόταρε το μέλι στα baked goods αν και δεν έτρωγα συχνά.

Θα δούμε τώρα που δεν θα ξαναβάλω μέλι σε τίποτα που θα ψήσω.

6. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να θηλάσουμε πρέπει να βρούμε υγιείς γυναίκες wet nurses.

Οι τράπεζες γάλακτος είναι πολύ κακή ιδέα γιατί δεν ξέρουμε το επίπεδο υγείας των γυναικών που κάνουνε τις εισφορές και ακόμη χειρότερα, λέει φρικαρισμένη :lol: , παστεριώνουνε το γάλα!

Αυτά, άμα θυμηθώ κι άλλα θα σας γράψω...

Μιλάει πολύ όμορφα και καθαρά, δεν βαριέμαι να την ακούω!

Ο άντρας μου έχει ακριβώς τέτοια νύχια στα πόδια και τα μελετάω επί χρόνια τώρα :lol:

Κατέληξα ότι είναι κάποιου είδους μύκητες, λογικό μια και οι μύκητες προτιμάνε τα νύχια των ποδιών μας.

Και τι μπορεις να κανεις? Η μανα μου εχει τετοι διαολονυχο, κανεις αλλος απο μας. Λες με την γκαπς να αλλαξει?

Διαφημίσεις

Λογικά θα καθαρίσει με την Ίντρο, αλλά μπορείς να το βοηθήσεις και τοπικά, πχ ποδόλουτρο με σόδα ή με ΤΤΟ.

Αλλά τώρα που να κάτσει ένα δίχρονο να κάνει ποδόλουτρο! :lol:

Το κακό είναι ότι ο περισσότερος κόσμος σκέπτεται ότι αφού έχουμε φτάσει εδώ είναι πολύ αργά πια για να κάνει κανείς ο,τιδήποτε και αυτό πραγματικά με θλίβει. Δηλαδή δε μπορώ να δεχτώ ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσουμε. ΟΚ δε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, το έδαφος τα νερά μέσα σε μια νύχτα, ούτε θα απαλλαγούμε ποτέ από το τεράστιο τοξικό φορτίο στο κορμί μας, όμως αν τα μειώσουμε έστω και λίγο πώς είναι δυνατό να βγούμε ζημιωμένοι. Κι επιπλέον αν εμείς οι ίδιοι μάθουμε να απαιτούμε αυτό που είναι σωστό για την υγεία μας και μάθουμε και στα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο, πολλά θα μπορούν να αλλάξουν.

Μου θύμησες τα πεθερικά μου τώρα που λένε ότι ό,τι και να κάνουμε δεν σωζόμαστε γιατί θα πεθάνουμε από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας την οποία προκαλούμε (πάρτε ανάσα και δώστε έμφαση! :lol:) όχι εμείς οι ταπεινοί έλληνες φυσικά αλλά οι μεγάλες δυνάμεις που μας ελέγχουνε... :shock:

Και έτσι βρήκανε τη δικαιολογία και τρώνε ό,τι σαβούρα υπάρχει...

Δλδ εγω μπορω να φαω μελι τωρα?

Και αν τρωμε μελι ψημμενο τοτε γινεται τροφη για καντιντα?

Λογικά θα καθαρίσει με την Ίντρο, αλλά μπορείς να το βοηθήσεις και τοπικά, πχ ποδόλουτρο με σόδα ή με ΤΤΟ.

Αλλά τώρα που να κάτσει ένα δίχρονο να κάνει ποδόλουτρο! :lol:

Που το παραγγελνετε αυτο το ΤΤΟ?

2. Ούτε σαμπουάν στο μαλλί, ποτέ! Λέει παραδοσιακά (στη χώρα της μάλλον) οι γυναίκες πλένανε το μαλλί τους με ... (καθήστε κάτω αν είστε όρθιοι!) με ωμούς κρόκους αυγών!!!!

και εδώ είνσι γνωστό το αυγό ως δυναμωτικό των μαλλιών. Και η μάσκα από ...μαγιονέζα (ωμό αυγό + λάδι + ξύδι :wink:) θεωρείται πολύ καλή.

Διαφημίσεις

Ακριβώς, αν το θερμάνουμε χάνει την ισορροπία του και θρέφει την καντίτα!

Με βάση αυτά που λέει Βέρα μπορείς να φας λίγο ωμό μέλι από την αρχή, ακόμη και στην Ίντρο. Μόνο σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος δεν κάνει αλλά φαντάζομαι ότι εννοεί αυτισμό, αυτοάνοσα κτλ.

Προτείνει μέλι με μπόλικο βούτυρο ή λάδι καρύδας.

ΤΤΟ παίρνω ένα βιολογικό από το iherb της Now Foods.

Μου γραψε μια φιλη τα νεα της γεννησε στην Αγγλια οπου μεταναστευσαν και εγινε μακελειο στη γεννα. Περασε την ΠΗΤ της και της εκαναν στο νοσοκομειο stretch and sweep, ξεκολανε με το χερι τι μεμβρανες απο τον τραχηλο για να αρχισει ο τοκετος φυσικα χωρις φαρμακα. Ξεκινησε ο τοκετος αλλα αραιωσαν οι συσπασεις και την εστειλαν σπιτι. Εκει την επιασαν φριχτοι πονοι και πηγε ξανα στο νοσοκομειο. Τρεις μερες αυπνη και εξαντλημενη η κοπελα με τρομερους πονους. Μια μαια διαπιστωσε οτι το παιδι ηταν back to back (τι σημαινει αυτο?) και δεν το χε δει κανεις ως τοτε. Ειχε περασει και το μηκωνιο στο μωρο και τους επιασε πανικος να το βγαλουν. Την βαλαν με προκληση, σε 3 ωρες γεννησε πολυ βιαια, κοντεψε να πεθανει, εχασε πολυ αιμα, επαθε σοκ. Μακελειο εντελως! Ευτυχως το παιδι καλα και η ιδια αρχισε να συνερχεται.

Εχετε ακουσει στην Ελλα αυτη την τεχνικη stretch and sweep?

Συγνώμη αλλά ο κρόκος δεν βρωμάει πάνω στο μαλλί;

ΟΚ για τη μάσκα το καταλαβαίνω γιατί συνήθως τη ξεβγάζεις με νερό και σαμπουάν.

Σκεφθείτε να λούσω το μαλλί μου με κρόκους αυγών, να βάλω κεφίρ στο στήθος, μασχάλες κτλ και λαρδί στο πρόσωπο και να πάω να ξαπλώσω στο κρεβάτι δίπλα από τον άντρα μου! :lol:

Ακριβώς, αν το θερμάνουμε χάνει την ισορροπία του και θρέφει την καντίτα!

Με βάση αυτά που λέει Βέρα μπορείς να φας λίγο ωμό μέλι από την αρχή, ακόμη και στην Ίντρο. Μόνο σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος δεν κάνει αλλά φαντάζομαι ότι εννοεί αυτισμό, αυτοάνοσα κτλ.

Προτείνει μέλι με μπόλικο βούτυρο ή λάδι καρύδας.

ΤΤΟ παίρνω ένα βιολογικό από το iherb της Now Foods.

Φοβαμαι ρε μαμωτο! Παρατηρησα απο χθες κατι ενοχλησεις.....σαν μηκυττες. Ισως κανα die off.

Συγνώμη αλλά ο κρόκος δεν βρωμάει πάνω στο μαλλί;

ΟΚ για τη μάσκα το καταλαβαίνω γιατί συνήθως τη ξεβγάζεις με νερό και σαμπουάν.

Σκεφθείτε να λούσω το μαλλί μου με κρόκους αυγών, να βάλω κεφίρ στο στήθος, μασχάλες κτλ και λαρδί στο πρόσωπο και να πάω να ξαπλώσω στο κρεβάτι δίπλα από τον άντρα μου! :lol:

Για φαγωμα θα εισαι! :lol:

6. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να θηλάσουμε πρέπει να βρούμε υγιείς γυναίκες wet nurses.

Οι τράπεζες γάλακτος είναι πολύ κακή ιδέα γιατί δεν ξέρουμε το επίπεδο υγείας των γυναικών που κάνουνε τις εισφορές και ακόμη χειρότερα, λέει φρικαρισμένη :lol: , παστεριώνουνε το γάλα!

κομματάκι δύσκολο να βρεις wet nurse στις μέρες μας, πόσο μάλλον υγιή κατά την Cambell. Όσον αφορά την παστερίωση, η κάθε τράπεζα δεν μπορεί να εγγυηθεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αντλήθηκε και μεταφέρθηκε το γάλα και αν τηρήθηκαν οι απλοί κανόνες υγιηνής. Κατά κύριο λόγο αυτό το γάλα το πίνουν νεογέννητα πολλά από τα οποία είναι πρόωρα και κινδυνεύουν.

Αν παστεριώσεις το οποιοδήποτε γάλα όχι μόνο χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες αλλά μεταλλάσονται οι πρωτεϊνες του και γίνεται και επικίνδυνο, γι' αυτό και λέει ότι οι έγκυες δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνουνε παστεριωμένο γάλα.

Πόσο μάλλον να δώσεις αυτό το γάλα σε μωράκια που κινδυνεύουνε, εγώ θα προτιμούσα αντλημένο γάλα από μια σχετικά υγιή γυναίκα για να πάρει προβιοτικά και ένζυμα το μωρό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...