Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

και λιιιγο ακομα φθηνοτερα αν επιλεξετε currency GBP ;)

Αλήθεια, δεν το πρόσεξα!

Ωραία γιατί έχω και αγγλική πιστωτική, αν και μόλις αγόρασα το Neal's Yard σε Ευρώ... :-(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερινούλα τα καλής ποιότητος μουρουνέλαια και ιχθυέλαια δεν βρωμάνε ψαρίλα, αντίθετα είναι ευχάριστα στη γεύση και την οσμή.

Παλαιότερα (αλλά ακόμη και σήμερα συμβαίνει αυτό σε κατώτερης ποιότητας μουρουνέλαια) η επεξεργασία που γινότανε στο μουρονέλαιο κατέστρεφε τα ωμέγα-3 λιπαρά του και γι' αυτό βρώμαγε.

H αλήθεια είναι ότι είναι καλύτερα να παίρνουμε κάψουλες γιατί το λαδάκι μ΄αυτό τον τρόπο δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα για να οξειδωθεί, αλλά είναι δύσκολο να τις δώσουμε σε μικρά παιδάκια.

Ο Mercola μάλιστα λέει ότι αν πάρουμε μπουκάλι θα πρέπει να βγάζουμε κάθε φορά πριν το κλείσουμε τον αέρα με ένα ειδικό εργαλείο που χρησιμοποιούνε στα κρασιά!

Η γλυκόριζα έχει πολύ ωραία γλυκιά γεύση.

Η Campbell την επιτρέπει.

Αν περάσεις από κάποιο βοτανοπωλείο ή ακόμη και από ομοιοπαθητικό φαρμακείο ζήτα γλυκόριζα σε σκόνη.

Ανάμυξέ την σε καυτό νερό (και κακάο αν τρως) και θα έχεις ένα πολύ "ζεστό" και ωφέλιμο ρόφημα, ό,τι πρέπει για τώρα το χειμώνα!

Ωραία ευχαριστω!! Μάλλον αυτο θα παρω...είπες οτι έχεις ψωνίσει εε; Γιατι δεν είδα να στέλνει Ευρώπη στο shipping info ( δεν εψαξα κ τέλεια βέβαια):rolleyes:

Πάντως απαράδεκτο στο gaps κατάστημα να πωλείται gaps illegal προϊόν!!! Μπορει κάποιος να μην το πρόσεχε...:|

Yugup3.png

Αλήθεια, δεν το πρόσεξα!

Ωραία γιατί έχω και αγγλική πιστωτική, αν και μόλις αγόρασα το Neal's Yard σε Ευρώ... :-(

ακομα και με ελληνικη πιστωτικη ή πειπαλ πρεπει να βγαινει φθηνοτερα γιατι την μετατροπη την κανει η τραπεζα και οχι το καταστημα, λιγη η διαφορα στο ενα προιον βεβαια αλλα αν παρεις πολλα...

ακομα καλυτερα βεβαια με αγγλικη πιστωτικη

Ωραία ευχαριστω!! Μάλλον αυτο θα παρω...είπες οτι έχεις ψωνίσει εε; Γιατι δεν είδα να στέλνει Ευρώπη στο shipping info ( δεν εψαξα κ τέλεια βέβαια):rolleyes:

Πάντως απαράδεκτο στο gaps κατάστημα να πωλείται gaps illegal προϊόν!!! Μπορει κάποιος να μην το πρόσεχε...:|

Οταν το δοκιμασετε πες μας :) Γιατι εχει μια σημειωση αν ειδες για τους first time buyers, ουτε λιγο ουτε πολυ, οτι εχει μια καπως εντονη γευση...γιαυτο και εγω δισταζω (οχι τιποτα αλλο αλλα ειμαι και εγω πολυ παραξενη και δε προκειται να το παρω αν δε το θελουν τα παιδια).. Ειμαι σε αναζητηση..

Η γλυκοριζα τι γεύση ειναι;;;

Η γλυκόριζα έχει πολύ ωραία γλυκιά γεύση.

Η Campbell την επιτρέπει.

Αν περάσεις από κάποιο βοτανοπωλείο ή ακόμη και από ομοιοπαθητικό φαρμακείο ζήτα γλυκόριζα σε σκόνη.

Ανάμυξέ την σε καυτό νερό (και κακάο αν τρως) και θα έχεις ένα πολύ "ζεστό" και ωφέλιμο ρόφημα, ό,τι πρέπει για τώρα το χειμώνα!

Εγώ δεν την έχω δοκιμάσει σε σκόνη, αλλά σε κομματάκια της ρίζας. Υπάρχει και στα καταστήματα βιολογικών. Ρίχνω μισό κουταλάκι στο νερό μόλις βράσει,

κλείνω την φωτιά και αφήνω μερικά λεπτά. Στο τέλος μπορείς να σουρώσεις αν σε ενοχλούν τα κομματάκια.

Δείτε και τι γράφει εδώ http://www.vita.gr/html/ent/958/ent.3958.asp

Διπλό καλό, πέρα από ότι βοηθάει την τάση για γλυκά.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Έχει καιρό να παραγγείλω και να ζητήσω να μου στείλουνε στην Ελλάδα.

Τελευταία φορά που παρήγγειλα ήτανε το καλοκαίρι (παίρνω και High Vitamin Butter Oil) και ζήτησα να μου το στείλουνε στην αδερφή μου στην Αμερική γιατί ήτανε η μαμά μου εκεί.

(αλλά ξέχασε τελικά να της το δώσει και μου το έστειλε στην Ελλάδα ταχυδρομικώς :rolleyes:)

Ενημέρωσέ μας πάντως αν στέλνει ακόμη στην Ελλάδα, θέλω να πάρω κι εγώ μόλις μου τελειώσει το Krill Oil.

Έχει καιρό να παραγγείλω και να ζητήσω να μου στείλουνε στην Ελλάδα.

Τελευταία φορά που παρήγγειλα ήτανε το καλοκαίρι (παίρνω και High Vitamin Butter Oil) και ζήτησα να μου το στείλουνε στην αδερφή μου στην Αμερική γιατί ήτανε η μαμά μου εκεί.

(αλλά ξέχασε τελικά να της το δώσει και μου το έστειλε στην Ελλάδα ταχυδρομικώς :rolleyes:)

Ενημέρωσέ μας πάντως αν στέλνει ακόμη στην Ελλάδα, θέλω να πάρω κι εγώ μόλις μου τελειώσει το Krill Oil.

Δηλαδή έστελνες forma κ σου απαντούσαν??

Yugup3.png

Όχι, είχε την Ελλάδα σαν επιλογή στις χώρες αποστολής.

Τώρα δεν την έχει;

Ok!! Το είχε σε μία επιλογή κι εγώ δεν το είχα δει:cool: Οπότε στέλνει!!

Μάλλον σημερα θα το παραγγείλλω γιατί θα θέλει κ κάμποσες μερες...

Έχει κάτι άλλο πολύ καλό σε αυτό το site?? Είδα το almond butter που λέει soaked , raw (ότι πρέπει δηλαδή) αλλά περίπου 11 με 12 ευρώ τα 200 κάτι γραμμάρια???:confused: Πανακριβο!!

Όταν είχα κάνει παραγγελία από το iherb για να συμπληρώσω το βάρος έβαλα κ almond flour ένα με πολύ καλές κριτικές...λέτε όμως να πειράξει την μικρή αν δεν έχει ακολουθηθεί η διαδικάσια που κάνουμε σπίτι?? Βέβαια δεν έχει δέιξει συμπτωματα αλλεργίας στο αμύγδαλο (είχαμε κ αρνητικες rast)

Yugup3.png

Έχει κάτι άλλο πολύ καλό σε αυτό το site?? Είδα το almond butter που λέει soaked , raw (ότι πρέπει δηλαδή) αλλά περίπου 11 με 12 ευρώ τα 200 κάτι γραμμάρια???:confused: Πανακριβο!!

Έχει πολύ καιρό που τα γλυκοκοιτάζω αυτά τα nut butters αλλά διστάζω γιατί όχι μόνο είναι ακριβά αλλά και τα μεταφορικά τους είναι ακριβά.

Και αυτά: http://www.radiantlifecatalog.com/product/632/All-Superfoods-and-Supplements

Λέτε να ζητήσουμε από τα iherb να τα φέρει; Μια φορά που τους ζήτησα κάτι το έφεραν!

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να τείθεται θέμα αλλεργίας με τα αμύγδαλα, το θέμα είναι ότι είναι δύσπεπτα.

Αλλά αυτό εξαρτάται από το άτομο και την ποσότητα.

Για παράδειγμα στο γιο μου δεν αρέσουνε τα αφυδατωμένα αμύγδαλα και του τα δίνω ωμά, και δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

Σας έχω τρελάνει στις ερωτήσεις:P:p:p

Λοιπόν σύμφωνα με την Campbell καλό είναι να δίνουμε λιπαρα ψαρια κ έχει κ συνταγές με τόνο κ σολομό κλπ...το θέμα είναι πως αυτά έχουν κατηγορηθεί για βαρέα μέταλλα που περνουν μέσω της τροφικής αλυσίδας κλπ.. τι κάνουμε εμείς?? Μήπως αν δίνουμε το cod liver oil είμαστε καλυμμένοι?? Αλλά από την άλλη αυτά τα ψάρια είναι πεντανοστιμα!!:mrgreen:

Yugup3.png

Κατερινούλα έχουμε γράψει στο τόπικ με τα βιολογικά για τα ψάρια που έχει το iherb, άγρια και με χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα, ελεγμένα από ανεξάρτητο οργανισμό, και τα πιο πολλά χωρίς ΒΡΑ.

Δες αυτά της Wild Planet, της Henry & Lisa's (δυστυχώς σταματήσανε το σολωμό αλλά ο τόνος τους είναι ο καλύτερος) και της Crown Prince.

Άγριος σολωμός, albacore tuna, μικρές γαριδούλες, αντζούγιες κτλ... τα δίνω όλα στα παιδιά!

Κατερινούλα έχουμε γράψει στο τόπικ με τα βιολογικά για τα ψάρια που έχει το iherb, άγρια και με χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα, ελεγμένα από ανεξάρτητο οργανισμό, και τα πιο πολλά χωρίς ΒΡΑ.

Δες αυτά της Wild Planet, της Henry & Lisa's (δυστυχώς σταματήσανε το σολωμό αλλά ο τόνος τους είναι ο καλύτερος) και της Crown Prince.

Άγριος σολωμός, albacore tuna, μικρές γαριδούλες, αντζούγιες κτλ... τα δίνω όλα στα παιδιά!

Κ έρχονται ενταξει με τοσες μέρες διαδρομη??

Sorry λιγο χαζή ερώτηση...:?

Δηλαδή από εδώ δεν ψωνίζουμε τίποτα?? Ούτε αν βρούμε στα βιολογικά??

Θα κοιτάξω βέβαια κ το τοπικ αλλά ειναι λιγάκι μεγάλο:mrgreen:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Σιγουρα σε γευση τα παιδια θα προτιμησουν το ψαρακι! Πηρα λιγο απ'ολα για να τα δοκιμασουμε ευχαριστώ! Στα βιολογικα μαγαζια (τα ντοπια) εχετε βρει καλα ψαρια; Ειναι απιστευτο να αναγκαζομαστε να παραγγελνουμε απο Αμερικη..

Σιγουρα σε γευση τα παιδια θα προτιμησουν το ψαρακι! Πηρα λιγο απ'ολα για να τα δοκιμασουμε ευχαριστώ! Στα βιολογικα μαγαζια (τα ντοπια) εχετε βρει καλα ψαρια; Ειναι απιστευτο να αναγκαζομαστε να παραγγελνουμε απο Αμερικη..

Εγώ έχω βρεί σολομό κατεψυγμένο κ γλώσσα (αν θυμάμαι καλά) αλλά δεν έχω ψωνίσει ποτέ..Γι΄'αυτό ρώτησα...:?

Ασε αυτή τη συζήτηση είχαμε με ο σύζυγο χτες το βράδυ!!! περί Αμερικής:roll:

Yugup3.png

Επανέρχομαι με ηλίθιες απορίες.

Με τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια τι γίνεται κορίτσια με αυτή τη διατροφή; Με όλα αυτά τα λιπαρα και τις πρωτεΐνες;

Όσο για τα μεταφορικά με πιάνουν και οι οικολογικές μου ανησυχίες (τρομάρα μου). Γιατί να καταναλώνω πράγματα που δεν παράγονται εδώ; με όλα τα επακόλουθα (μεταφορά βιομάζας που φτωχαίνει το έδαφος, κατανάλωση κηροζίνης από τα αεροπλάνα διοξείδια του άνθρακα μπλα μπλα μπλα). (Σκάσε και πλήρωνε θα μου πείτε και δε θα σας αδικήσω.....)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Με τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια τι γίνεται κορίτσια με αυτή τη διατροφή; Με όλα αυτά τα λιπαρα και τις πρωτεΐνες;

Όσο για τα μεταφορικά με πιάνουν και οι οικολογικές μου ανησυχίες (τρομάρα μου). Γιατί να καταναλώνω πράγματα που δεν παράγονται εδώ; με όλα τα επακόλουθα (μεταφορά βιομάζας που φτωχαίνει το έδαφος, κατανάλωση κηροζίνης από τα αεροπλάνα διοξείδια του άνθρακα μπλα μπλα μπλα). (Σκάσε και πλήρωνε θα μου πείτε και δε θα σας αδικήσω.....)

ακριβως μα ακριβως τα ιδια σκεφτομαι κ εγω !!!τρωω καθε μερα 3-4 αυγα.......κοτοπουλο 2-3 μερες, μοσχαρι αλλες 2-3 μερες την εβδομαδα....ευελπιστω οτι σε ενα μηνα θα κανω τη full gaps αλλα ειμαι ακομα στην ιντρο..οπου οι επιλογες ειναι ελαχιστες.

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Κ έρχονται ενταξει με τοσες μέρες διαδρομη??

Sorry λιγο χαζή ερώτηση...:?

Δηλαδή από εδώ δεν ψωνίζουμε τίποτα?? Ούτε αν βρούμε στα βιολογικά??

Θα κοιτάξω βέβαια κ το τοπικ αλλά ειναι λιγάκι μεγάλο:mrgreen:

Άγριο σολωμό Αλάσκας φέρνει και το carrefour, LABEYRIE. Δεν τον βρίσκω πάντα.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Καλές οι οικολογικές ευαισθησίες. Τα τοπικά τα προτιμάς στο μέτρο του δυνατού. Αν η ποιότητά τους ή η τιμή τους δεν σε καλύπτει, τα ψάχνεις και αλλού. Για να στηρίξεις την τοπική αγορά πρέπει να είναι και επαρκής και συμφέρουσα. Προσωπικά αν μπορούσα να αγοράσω ακόμη και αυγά εισαγώμενα θα τα αγόραζα γιατί θεωρώ μεγάλη κοροϊδία να πληρώνω τα ελληνικά αυγά σε τιμή διπλάσια από τα ιταλικά και τα γαλλικά. Όταν μπαίνω στο ηλεκτρονικό γαλλικό carrefour και βλέπω να είναι τα περισσότερα φθηνότερα από εδώ, δεν έχω καμία διάθεση να στηρίξω τον ανοργάνωτο ή καιροσκόπο παραγωγό. Εδώ οι τιμές είναι από 35 έως 100% πάνω για τα ίδια προϊόντα.

10 βιολογικά αυγά 3,05 ευρώ εκεί.

Υπάρχουν και εργαστηριακές εξετάσεις!

Ξεχνάς και το αλάτι από τα τουρσιά.

Σκέψου πάντως, πότε άρχισαν αυτά τα προβλήματα;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Άγριο σολωμό Αλάσκας φέρνει και το carrefour, LABEYRIE. Δεν τον βρίσκω πάντα.

να επισημάνω ότι το ότι τα ψάρια είναι άγρια συνήθως δεν είναι εγγύηση για το ότι δεν έχουν υδράργυρο, αν δεν ελέγχονται από κάποιο φορέα. Ο αρμόδιος φορέας για τον υδράργυρο συστήνει να ελέγχει ο καταναλωτής (στην Αμερική τουλάχιστον) τις επίσημες συστάσεις κάθε πολιτείας για το ποια ψάρια είναι ασφαλή, κυρίως όταν ψαρεύουν μόνοι τους από λίμνες κλπ. Δείτε κι εδώ το state fish advisories (πάντως όλα τα είδη σολωμού αλάσκας θεωρούνται ασφαλή με βάση την τελευταία ανακοίνωση του 2007)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Το βιβλίο της Campbell δεν το διαβάσατε; Υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο πάνω στο θέμα αυτό, Fats: the good and the bad.

Και αν το διαβάσατε και δεν πειστήκατε τότε γιατί κάνετε τη δίαιτα;

Γιατί προσωπικά δεν θα έκανα καμία "θεραπευτική" διατροφή αν πίστευα ότι ταυτόχρονα κάνει κακό σε κάποια άλλα όργανα του σώματός μου!

ΥΓ. Αν κάποια ενδιαφέρεται περισσότερο για το θέμα αυτό, δηλ του λίπους και της χοληστερίνης, προτείνω να διαβάσει το βιβλίο της Nina Planck "Real Food", ένα από τα καλύτερα, πιο ψαγμένα και καλογραμμένα βιβλία που διάβασα πάνω στο θέμα της παραδοσιακής διατροφής.

Παρά να επιβαρύνω τα παιδιά μου προτιμώ να επιβαρύνω το περιβάλλον! :rolleyes:

Λοιπόν ξαναδιάβαζα νωρίτερα προσεκτικά κάποιες συνταγές του βιβλίου της Campbell και πρόσεξα ότι στη σελίδα 208 αναφέρει ότι η καρύδα είναι πολύ ινώδης και γι' αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τη διάρροια σε κάποια άτομα!

Γι' αυτό προσοχή σε όσες κοπέλες ή παιδάκια είναι επιρρεπή στη διάρροια, με μέτρο το αλεύρι καρύδας μέχρι να επουλωθεί περισσότερο το έντερο.

Ναι, πράγματι έτσι είναι. Το διάβασα εκ των υστέρων σε κάποια σάιτ ότι είναι λίγο επίφοβο το αλεύρι καρύδας σε μεγάλη ποσότητα...

Daf και εγώ έχω θέμα με τη γλώσσα. Νομίζω ότι είναι άφθες. Πλέον βγάζω σπάνια όμως. Από αυτά που λες ότι τρως, έχω παρατηρήσει ότι με πειράζουν οι ξηροί καρποί αλλά οχι πάντα. Επίσης τα 'παλιά τυριά' όπως λέει και η αμαρετο, ειδικά όσα είναι πολύ αλμυρά.

Έχω και μια ερώτηση προς όσες έχουν εντρυφήσει στα τουρσιά. Έφτιαξα για τρίτη φορά τουρσί, καρότο και λάχανο αυτή τη φορά (ψιλοκομμένα στο μουλτί) και το μοίρασα σε δύο γυάλες. Μετά από 8-9 μέρες η μία γυάλα οκ, την έβαλα ψυγείο. Στην άλλη όμως το νερό έχει γίνει κάπως, σαν μύξα:oops: Το τρώω ή το πετάω:?: Φοβάμαι ότι έχει χαλάσει αλλά δεν είμαι σίγουρη. Και γιατί να χάλασε το ένα μόνο από τα δύο αφού μαζί τα έφτιαξα;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...