Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με κάνουν και ντρέπομαι που θηλάζω ακόμα.

black_rose

Recommended Posts

ninakia2 τι ωραια περιγραφη που ειναι αυτο που εγραψες για το θηλασμο.με εκανες να κλαιω οταν το διαβασα!! αυτο εννοουσα !!!το ωραιοτερο συναισθημα στο κοσμο οταν σε κοιταζει το μωρο σου την ωρα που θηλαζει και σε κραταει με το μικροσκοπικο χερακι του...μπραβο κοριτσια φιλακια

sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 123
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοίτα,και εμένα τότε...πρίν 10 μήνες δηλαδή,είχε άλλη αντιμετώπιση στο θέμα!Το έλεγε παντού με καμάρι!Εμείς θηλάζουμε έλεγε!Τώρα είναι το θέμα..το θεωρεί πια ντροπή:-(:sad: ότι παραέγινε...ότι σε όποιν το πούμε θα μας κοιτάει έτσι:shock::shock: ότι αφού καμία δεν το κάνει εγώ γιατί το κάνω??(καλά και άλλες θηλάζουν τόσο αλλά δυστυχώς στο περιβάλλον μας δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ θα έπαιρνα μεγάλο θάρρος αν υπήρχε)

Καλά κι εμάς συνέχεια έτσι :shock::shock::shock: μας κοιτάνε. Η μικρή πίνει και αγελαδινό ("γαλατάκι") και από το δικό μου ("γάλα").

Ο άντρας μου εντωμεταξύ το λέει παντού, ακόμα και σε άτομα που μόλις γνωρίσαμε! Δεν το λέει ούτε με καμάρι ούτε με απέχθεια, απλά νοιώθει ότι πρέπει να το πει. Εγώ πάλι έχω βαρεθεί με την αντίδραση του καθενός.

Μετά τα δύο άρχισε κι αυτός να ψιλο-δυσανασχετεί και να μου λέει πως πρέπει κάποια στιγμή να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν μας συμφέρει και πολύ γιατί κοιμάται πιο εύκολα έτσι.

Επίσης είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε στον ευρύτερο κύκλο δύο γνωστές που θηλάζουν τα παιδιά τους σε ηλικία άνω των 3 ετών :). Ελπίζω να βρεις κι εσύ κάποια, και να το το αναφέρεις, δεν είμαστε εξωγήινοι!

Α, για να τον πείσεις πες του πως τα αντισώματα που έχει το ανθρώπινο γάλα προφυλάσσουν το παιδί από το να περάσει βαριά τις ιώσεις και σε αυτή την ηλικία.

GJMap2.png

Αρχικό μήνυμα απο νινακια2

Όσα βιβλία κι αν έχει διαβάσει, όσα ταξίδια κι αν έχει κάνει, όσους δυνατούς έρωτες κι αν έχει ζήσει, ο Θηλασμός παραμένει η ωραιότερη ''περιπέτεια'' στη ζωή μιας γυναίκας.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

μπα σε καλό σου, με έκανες κι έκλαψα απογευματιάτικα.... Αυτή η περιγραφή...αυτό προσπαθώ τόσο καιρό να εκφράσω και δεν μπορώ. τι με νοιάζει τι λέει η AAP , ο ΠΟΥ, τα βιβλία, οι γιατροί. όταν έβαλα το μωρό για πρώτη φορά στο στήθος, τότε κατάλαβα τι είναι και τι προσφέρει ο θηλασμός. τα άλλα όλα είναι περιττά. δυστυχώς όποιος δεν το έχει βιώσει δεν μπορεί να το κατανοήσει. κι εγώ πριν κάνω παιδί έβλεπα την αδερφή μου που θήλαζε μόνη της στο δωμάτιο και τη λυπόμουν, σκεφτόμουν "την κακομοίρα, πώς δεσμεύεται έτσι με το μωρό τώρα, πάει η ζωή της". πού να ήξερα σε τι πελάγη ευτυχίας έπλεε.... Γι αυτό κι εγώ πιστεύω ότι οι σύζυγοι, όσο καλή διάθεση κι αν έχουν, δεν μπορούν να μπουν στη θέση της μητέρας ή του παιδιού και δε γίνεται να συναποφασίσουν στο θέμα αυτό. το βλέπουν πιο ψυχρά και αντικειμενικά, ενώ αν ήξεραν τι ευτυχία προσφέρουμε στο παιδί μας πιστεύω ότι και οι ίδιοι δε θα έθεταν καν θέμα.

εγω νομιζω οτι μπορουν να μπουν στη θεση του παιδιου,,,ειδικα αν εχουν θηλασει οι ιδιοι,,, ανεξίτηλες μνημες,,,αν δεν εχουν θηλασει καποιοι οπως ο αντρας μου το βλεπει ιδανικο για το γιο του ακριβως επειδη νιωθει οτι θα ηθελε να το εχει ζησει και ο ιδιος

τωρα υπαρχουν και καποιοι που απλα πιεζονται απο τον περιγυρο και θαβουν αυτο που νιωθουν

ομως θα επικεντρωθω καπου αλλου και λογω επαγγελματος μπορω να κανω υποθεσεις περαν του κανονικου...black rose μηπως ο αντρας σου γλυκια μου κανει εικονα στο μυαλο του το θηλασμο και την "αγιοτητα" του οταν κανετε σεξ;

δηλαδη...μπορει εκεινος να θελει να εκφρασει ή να εκφρασεις την σεξουαλικοτητα μεσω του στηθους σου( καταλαβαινεις τι εννοω ελπιζω) και να του ερχεται εικονα εκεινη την ωρα και να χανει ολη την ορμη και τον ποθο του για σενα;

ισως να ντρεπεται να στο πει ή να το παραδεχτει στον ιδιο του τον εαυτο και να αντιδρα ετσι. στο σεξ πως ειναι; παλαιοτερα ασχολειτο με το στηθος σου; δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω, ελπιζω και οι υπολοιπες κοπελες να καταλαβουν, αλλα το προβλημα ειναι βαθυτερο...δεν του φταιεει οθηλασμος, ειναι μαλλον σεξουαλικο το θεμα.

Ψυχαναλύτρια είσαι;

γεια σου και συγχαρητηρια που θηλαζεις ακομα. και κυριως παρα τα τοσα προβληματα.

ο αντρας σου... θεωρω οτι ειναι σχεδον..φυσιολογικο να νιωθει ετσι καθως βλεπει οτι εσυ ακομα προσφερεις στο γιο σας κατι απο το σωμα σου ενω εκεινος δεν μπορει (ουτε θα μπορουσε ποτε) να το κανει. η δικη μου εκτιμηση ειναι οτι οι αντρες που συμπεριφερονται ετσι, ζηλευουν. θελουν απο τη μια να δειξουν 'ποιος ειναι ο πατερας' και απο την αλλη διεκδικουν τη γυναικα τους.

αυτο που δεν προλαβα να δω αν γραφεις ειναι η σχεση μεταξυ σας. αν ειστε καλα συναισθηματικα, σεξουαλικα. ειναι βασικο για την ισορροπια στο ζευγαρι, κυριως οταν η μητερα ειναι 'αποκλειστικη' για το παιδι, η τουλαχιστον φανταζει τετοια στα ματια ενος αντρα που δεν θηλασε, που ενδεχομενως να αντιμετωπισε προβληματα με τους γονεις του κ κυριως με τη σχεση του με τη μητερα του.

το προβλημα δλδ ειναι καθαρα δικο του.

αλλα δεν σου προτεινω να το λυσεις εσυ, ουτε να γινεις ψυχολογος, απλα αυτο που προτεινω ειναι περισσοτερος ποιοτικος χρονος μαζι του, να αισθανθει οτι παρα τη μητροτητα/πατροτητα ειστε ζευγαρι κ επιθυμειτε ο ενας τον αλλο. σκεψου οτι συμπεριφερεται σαν κακομαθημενο παιδι που του πηραν την αποκλειστικοτητα: αυτος βλεπει το στηθος ερωτικα, ο γιος σου το χρειαζεται για να καλυψει τη βασικη αναγκη της τροφης/μητρικης στοργης! δεν χωρα συγκριση νομιζω.

αλλα μπορεις να βρεις τροπο να δημιουργησεις ενα κλιμα πιο θετικο, κ ενα κλιμα ασφαλειας κ για τον αντρα σου (ασχετα αν θεωρω οτι καλυτερα να το φτιαχνουν μονοι τους, αν τους λειπει:lol:). δυσκολος ο ρολος της μητερας ...μερικες φορες πολυ περισσοτερο κοπιαστικος κ ψυχοφθορος απο οσο θα πρεπε. αλλα σε καποια πραγματα ειμαστε ΜΟΝΕΣ μας...τι να κανουμε....δυναμη;)

ο γιος σου το χρειαζεται για να καλυψει τη βασικη αναγκη της τροφης/μητρικης στοργης!

Συμφωνώ με την προηγούμενη πρόταση.

Ϋπάρχουν αντρες που βλέπουν οιδιπόδειο συμπλεγμα, είχα ακούσει κάποιον άντρα να χρησιμοποιεί αυτήν την λέξη για τον θηλασμό.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ γιατί αντιμετωπίζω πανω κατω τα ίδια (επί 3 φαντάσου;):D)

Ούτε ο συζυγός μου "συμφωνεί" αλλά εχω μεταφράσει τη συμπεριφορά του και δεν δίνω σημασία. Ο θηλασμός είναι η εύκολη δικαιολογία για να κουκουλώσει τα κακώς κείμενα στη σχεση του με το παιδί.

Θηλάζεις 3 χρόνια ε??Απο ότι κατάλαβα.Μπράβο σου!!!Πως αντιδράει το άμεσο περιβάλλον σου?Οι γονείς σου ας πούμε,τα πεθερικά σου,οι φίλες σου.Το γνωρίζουν?Πως καταφέρνεις και θηλάζεις ενώ ο σύζυγος είναι αρνητικός?Δεν σου δημιουργεί πρόβλημα όλο αυτό?Πάντως συγχαρητήρια!!Είσαι αξιέπαινη!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Ασφαλώς αφορά και τους δύο γονείς, όχι όμως με την έννοια ότι ο πατέρας θα "απαιτεί" το σταμάτημα του θηλασμού, αλλά θα προσφέρει τη συμπαράστασή του. Αυτή θα πρέπει να είναι η δική του προσφορά στο θηλασμό.

Συμφωνώ...έχεις απόλυτο δίκιο!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

γεια σου και συγχαρητηρια που θηλαζεις ακομα. και κυριως παρα τα τοσα προβληματα.

ο αντρας σου... θεωρω οτι ειναι σχεδον..φυσιολογικο να νιωθει ετσι καθως βλεπει οτι εσυ ακομα προσφερεις στο γιο σας κατι απο το σωμα σου ενω εκεινος δεν μπορει (ουτε θα μπορουσε ποτε) να το κανει. η δικη μου εκτιμηση ειναι οτι οι αντρες που συμπεριφερονται ετσι, ζηλευουν. θελουν απο τη μια να δειξουν 'ποιος ειναι ο πατερας' και απο την αλλη διεκδικουν τη γυναικα τους.

αυτο που δεν προλαβα να δω αν γραφεις ειναι η σχεση μεταξυ σας. αν ειστε καλα συναισθηματικα, σεξουαλικα. ειναι βασικο για την ισορροπια στο ζευγαρι, κυριως οταν η μητερα ειναι 'αποκλειστικη' για το παιδι, η τουλαχιστον φανταζει τετοια στα ματια ενος αντρα που δεν θηλασε, που ενδεχομενως να αντιμετωπισε προβληματα με τους γονεις του κ κυριως με τη σχεση του με τη μητερα του.

το προβλημα δλδ ειναι καθαρα δικο του.

αλλα δεν σου προτεινω να το λυσεις εσυ, ουτε να γινεις ψυχολογος, απλα αυτο που προτεινω ειναι περισσοτερος ποιοτικος χρονος μαζι του, να αισθανθει οτι παρα τη μητροτητα/πατροτητα ειστε ζευγαρι κ επιθυμειτε ο ενας τον αλλο. σκεψου οτι συμπεριφερεται σαν κακομαθημενο παιδι που του πηραν την αποκλειστικοτητα: αυτος βλεπει το στηθος ερωτικα, ο γιος σου το χρειαζεται για να καλυψει τη βασικη αναγκη της τροφης/μητρικης στοργης! δεν χωρα συγκριση νομιζω.

αλλα μπορεις να βρεις τροπο να δημιουργησεις ενα κλιμα πιο θετικο, κ ενα κλιμα ασφαλειας κ για τον αντρα σου (ασχετα αν θεωρω οτι καλυτερα να το φτιαχνουν μονοι τους, αν τους λειπει:lol:). δυσκολος ο ρολος της μητερας ...μερικες φορες πολυ περισσοτερο κοπιαστικος κ ψυχοφθορος απο οσο θα πρεπε. αλλα σε καποια πραγματα ειμαστε ΜΟΝΕΣ μας...τι να κανουμε....δυναμη;)

Καλά τα λες..αλλά στη δική μου περίπτωση δεν ισχύει αυτό.Την ίδια άποψη έγραψε παραπάνω και άλλη κοπέλα.Δεν πιστεύω ότι ζηλεύει τη σχέση μου με το παιδί!Ούτε ότι την βλέπει ανταγωνιστικά ή ότι νιώθει ότι τον "παραγκωνίζω" για χάρη του παιδιού.Και αυτό γιατί αν ήταν έτσι θα είχε θέμα απο την αρχή με τον θηλασμό.Θηλάζω 18 μήνες και άρχισε να είναι αρνητικός τους τελευταίους 2-3 μήνες.Δεν έδειξε τόσο καιρό ότι τον ενοχλεί!Ίσα-ίσα με υποστήριζε!Του άρεζε που θήλαζα..τώρα δεν θέλει πια να θηλάζω γιατί λέει ότι μεγάλωσε πολύ το μωρό,είναι παιδί πια λέει και τα παιδιά δεν θηλάζουν!Θηλάζουν μόνο τα μωρά!Θέλω να πω ότι αν ίσχυαν όλα αυτά που λες θα είχα πρόβλημα με τον άντρα μου απο την αρχή και όχι τώρα μετά απο 1,5 χρόνο!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Αν δηλαδή ο σύζυγος συνέχιζε να ακούει μπράβο απο τον περίγυρο δεν θα είχε πρόβλημα με το όλο θέμα;

Φαίνεται ότι επηρεάζεται υπερβολικά από τον περίγυρο.

Καλώς ή κακώς ο μακροχρόνιος θηλασμός είναι κάτι που το μεγάλο μέρος του κόσμου είτε δεν το ενδιαφέρει είτε δεν γνωρίζει είτε το έχει παρεξηγήσει. Οπότε, τι περιμένει ο σύζυγος;

Αντίθετα, στους πρώτους μήνες φαίνεται ότι αντλούσε κάποια χαρά ακούγοντας τα θετικά σχόλια.

Δεν συμφωνώ ότι ο άντρας δεν έχει λόγο σε αυτό το θέμα. Έχει όπως σε σε όποιο άλλο θέμα κρίνει ότι είναι σοβαρό ο καθένας από τους δύο συντρόφους. Το έπιασε όμως από λάθος βάση. Ρωτάει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να έχουν γνώμη καθόλου για το θέμα.

Αν έχουν στο μεταξύ προκύψει πρακτικά ή άλλα θέματα από το μακροχρόνιο θηλασμό, αυτά καλό είναι να δείτε, συγκεκριμένα και ένα-ένα, χωρίς να επηρεάζεστε από γνώμες άσχετων ανθρώπων...

Καλά κι εμάς συνέχεια έτσι :shock::shock::shock: μας κοιτάνε. Η μικρή πίνει και αγελαδινό ("γαλατάκι") και από το δικό μου ("γάλα").

Ο άντρας μου εντωμεταξύ το λέει παντού, ακόμα και σε άτομα που μόλις γνωρίσαμε! Δεν το λέει ούτε με καμάρι ούτε με απέχθεια, απλά νοιώθει ότι πρέπει να το πει. Εγώ πάλι έχω βαρεθεί με την αντίδραση του καθενός.

Μετά τα δύο άρχισε κι αυτός να ψιλο-δυσανασχετεί και να μου λέει πως πρέπει κάποια στιγμή να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν μας συμφέρει και πολύ γιατί κοιμάται πιο εύκολα έτσι.

Επίσης είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε στον ευρύτερο κύκλο δύο γνωστές που θηλάζουν τα παιδιά τους σε ηλικία άνω των 3 ετών :). Ελπίζω να βρεις κι εσύ κάποια, και να το το αναφέρεις, δεν είμαστε εξωγήινοι!

Α, για να τον πείσεις πες του πως τα αντισώματα που έχει το ανθρώπινο γάλα προφυλάσσουν το παιδί από το να περάσει βαριά τις ιώσεις και σε αυτή την ηλικία.

Πω,πω ρε κορίτσια!Είστε πολλές τελικά που θηλάζετε πάνω απο 2 χρόνια!!Που είστε??Που ζείτε??Γιατί εγώ δεν γνωρίζω καμία??Βασικά δεν έχω γνωρίσει καμία που να θήλασε πάνω απο 4 μήνες:-(:sad:.Άρα "με το δίκιο τους" όλοι με κοιτάνε έτσι:shock:

Αυτό που λες για τον ύπνο συμβαίνει και με εμάς!Κοιμόμαστε πολύ εύκολα με τον θηλασμό και με διευκολύνει πολύ αυτό!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Διαφημίσεις

Αν δηλαδή ο σύζυγος συνέχιζε να ακούει μπράβο απο τον περίγυρο δεν θα είχε πρόβλημα με το όλο θέμα;

Φαίνεται ότι επηρεάζεται υπερβολικά από τον περίγυρο.

Καλώς ή κακώς ο μακροχρόνιος θηλασμός είναι κάτι που το μεγάλο μέρος του κόσμου είτε δεν το ενδιαφέρει είτε δεν γνωρίζει είτε το έχει παρεξηγήσει. Οπότε, τι περιμένει ο σύζυγος;

Αντίθετα, στους πρώτους μήνες φαίνεται ότι αντλούσε κάποια χαρά ακούγοντας τα θετικά σχόλια.

Δεν συμφωνώ ότι ο άντρας δεν έχει λόγο σε αυτό το θέμα. Έχει όπως σε σε όποιο άλλο θέμα κρίνει ότι είναι σοβαρό ο καθένας από τους δύο συντρόφους. Το έπιασε όμως από λάθος βάση. Ρωτάει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να έχουν γνώμη καθόλου για το θέμα.

Αν έχουν στο μεταξύ προκύψει πρακτικά ή άλλα θέματα από το μακροχρόνιο θηλασμό, αυτά καλό είναι να δείτε, συγκεκριμένα και ένα-ένα, χωρίς να επηρεάζεστε από γνώμες άσχετων ανθρώπων...

Τα λες πολύ ωραία και συμφωνώ μαζί σου αλλά σκέψου πόσοι απο εμάς ζητάμε τη γνώμη άλλων για θέματα που μας αφορούν.Όλοι μας λίγο-πολύ μας ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου.Τι θα πουν για μας.Στη περίπτωση του θηλασμού δεν χρειάζεται όπως λες να το λέμε σε όλο τον κόσμο!Τι τον νοιάζει τον γείτονα αν εγώ θηλάζω?Όταν θηλάζεις λίγους μήνες θέλεις να το πεις παντού!!!Νιώθεις ότι κατάφερες κάτι πολύ σημαντικό!Και θέλεις να σου πουν μπράβο!Όσο περνάει ο καιρός βλέπεις ότι οι περισσότεροι δεν συμφωνούν με αυτό (έχουν άγνοια έστω) και πλέον δεν θέλεις να το λες πουθενά!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Τα λες πολύ ωραία και συμφωνώ μαζί σου αλλά σκέψου πόσοι απο εμάς ζητάμε τη γνώμη άλλων για θέματα που μας αφορούν.Όλοι μας λίγο-πολύ μας ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου.Τι θα πουν για μας.Στη περίπτωση του θηλασμού δεν χρειάζεται όπως λες να το λέμε σε όλο τον κόσμο!Τι τον νοιάζει τον γείτονα αν εγώ θηλάζω?Όταν θηλάζεις λίγους μήνες θέλεις να το πεις παντού!!!Νιώθεις ότι κατάφερες κάτι πολύ σημαντικό!Και θέλεις να σου πουν μπράβο!Όσο περνάει ο καιρός βλέπεις ότι οι περισσότεροι δεν συμφωνούν με αυτό (έχουν άγνοια έστω) και πλέον δεν θέλεις να το λες πουθενά!

Εδώ θα διαφωνήσω: Ο θηλασμός δεν είναι κάτι που πρέπει να το κρύβει κανείς. Θηλάζω το μωρό μου εδώ και 19 μήνες και θήλασα την κόρη μου 24 μήνες και είναι 2 πράγματα για τα οποία είμαι περήφανη! Οχι μόνο δεν ντρέπομαι να πω ότι θηλάζω, αλλά αντίθετα, το καμαρώνω και το λέω αν το φέρει η συζήτηση με μεγάλο καμάρι! Διασκεδάζω με την έκπληξη καμιά φορά του κόσμου.

Και να σου πω κάτι? Ίσως είναι που με βλέπουν τόσο σίγουρη γι αυτό που κάνω, τόσο περήφανη γι αυτό, ίσως είναι που το έχω διαβάσει και πολύ το θέμα, πάντως κανείς ποτέ δεν τόλμησε να μου πει ότι πρέπει να το κόψω. Κι αν καμιά φορά φαίνεται πως κάποιος το πάει προς τα κει, του πετάω τις απόψεις του ΠΟΥ και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής για το θέμα, και οι όποιες αντιρρήσεις σταματούν πριν καλά καλά ειπωθούν!

Αλίμονο αν κρύβουμε το θηλασμό!!!!!

Αλλά και κάτι άλλο: Τι σε νοιάζει εσένα αν διαφωνεί όλος ο περίγυρός σου με το θηλασμό? Ειπώθηκε παραπάνω κάπου, κι εδώ θα το γράψω κι εγώ, ότι εάν είσαι σίγουρη για κάτι, το κάνεις ακόμη κι αν διαφωνούν οι υπόλοιποι!

Μήπως λοιπόν τελικά δεν είσαι σίγουρη? Αν πάντως είσαι, μην μπαίνεις σε διλήμματα εξαιτίας τρίτου κόσμου. Σκέψου, αν ΕΣΥ επηρεάζεσαι, πόσο επηρεάζεται ο άντρας σου!

Πόσο δίκιο έχεις!!!Μα πόσο!!Τελικά αυτό φταίει μάλλον!Αλλά δεν το παραδέχεται και του φταίει ο θηλασμός!Με εμένα κοιμάται μόνο στο στήθος,στη μαμά μου κοιμάται αγκαλιά,στη πεθερά μου αν του ψιθυρίζει στο αυτί(:confused::confused::confused:) απλά ο άντρας μου δεν έχει υπομονή!Μου ζητάει δηλαδή να βρω εγώ άλλον τρόπο να τον κοιμίζω!!!Τον έχω μάθει λέει με στήθος και μεγάλωσε πια και πρέπει να κοιμάται και με άλλον τρόπο!Ουφ.....δεν ξέρω..όλη μέρα τρέχω σαν την τρελή..κουράζομαι πολύ,όπως όλες οι μαμάδες βέβαια,δεν μπορώ να κουράζομαι και για τον ύπνο του μικρού!!!Αφού με το στήθος κοιμάται ΤΟΣΟ εύκολα και τόσο γρήγορα!!Γιατί να τυραννιέμαι να βρω άλλον τρόπο??

δε φταει ο θηλασμος, και η δικια μου η κορη που θηλασε μονο 40-45 μερες (κι αν δεν ειχα ανακαλυψει το φορουμ ο γιος μου δε θα θηλαζε καθολου) και δεν κοιμαται με το μπαμπα της, μονο μια φορα κοιμηθηκε που ηταν παρα πολυ κουρασμενη. μονο μ εμενα και την πεθερα μου κοιμαται. και οχι με τον ιδιο τροπο. η γιαγια της τη βαζει για υπνο πολυ ευκολα, της λεει κοιμησου και κοιμαται. μ εμενα θελει πρωτα αγκαλιες παραμυθια, τραγουδακια και μετα κοιμαται, ισως επειδη δεν προλαβαινω ν ασχοληθω πολυ μαζι τητωρα που απεκτησε αδερφακι. αφου πολλες φορες με παιρνει εμενα ο υπνος την ωρα που της λεω παραμυθι.

παντως ο κοσμος δεν ειναι ενημερωμενος και ειδικα η γενια των γονιων μου κ των πεθερικων μου εκαναν παιδια σε μια εποχη που στο μαιευτηριο τους ελεγαν "δεν εχεις γαλα/δεν τρεφεται με το δικο σου/δεν κανει να θηλαζεις οταν εισαι αγχωμενη, στεναχωρημενη, αρρωστη/ δεν προσφερεις τπτ στο μωρο μετα το 6μηνο" και η κοινωνια ειχε την αντιληψη οτι μονο οι γυφτισες θηλαζουν. στο χωριο μου πχ απο τα παιδια της ηλικιας μου μονο ενος η μητερα θηλαζε τα παιδια της και μαλιστα μεχρι τα 2.

εσυ λοιπον μην ακους κανεναν εξηγησε στον αντρα σου οτι το καλυτερο γαλα για το παιδι ειναι το μητρικο μεχρι ν αποφασισει αυτο να αποθηλασει

• 1 month later...
Λυπαμαι και θυμωνω με αυτα ποου διαβαζω..

αρχικα να ΜΗΝ ξαναβγαλεις ΠΟΤΕ το παιδι σου απο το στηθος,για κανεναν!

οποιος ειναι ανημερωτος και αμορφωτος,να παει πρωτα να ξεστραβωθει και μετα να εκφερει αποψη..

http://www.iatrikionline.gr/deltio_49/epi2_2.htm αυτο το κειμενο ειναι οπως θα δεις απο την Α' παιδιατρικη Κλινικη του Πανεπιστημιου Αθηνων και αναφερει:

Στην έκθεση της ομάδας εργασίας της Aμερικάνικης Παιδιατρικής Aκαδημίας το 1997 υπάρχει η σαφής οδηγία:

"O αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι η ιδανική και πλήρης διατροφή για τους 6 πρώτους μήνες της ζωής.

O μητρικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται, τουλάχιστον για 12 μήνες, και μπορεί να συνεχισθεί για όσο διάστημα το επιθυμούν η μητέρα και το παιδί" (Πίνακας 1).

H οδηγία της ΠOY (Παγκόσμιος Οργανισμος Υγειας) και παλαιότερα, τόνιζε ότι ο μητρικός θηλασμός μπορεί να συνεχίζεται και μετά το δεύτερο χρόνο της ζωής. Mια δεκαετία πριν, η παιδοψυχίατρος Coello-Novello έλεγε ότι "είναι τυχερό το παιδί που συνεχίζει να θηλάζει μέχρι τα δύο του χρόνια" "Its a lucky baby, I feel, who continues to nurse until hes two"

μπορεις να το δειξεις στον αντρα σου να το διαβασει τουλαχιστον να ενημερωθει εκεινος και να ντραπει οχι επειδη θηλαζεις,αλλα για οσα σου ειπε..

o αντρα σου και ο περιγυρος σου σε πιεζουν γιατι τους εχεις δωσει τον χωρο...Οπως λεει και η κοπελα εδω, δειξε τους τι ισχυει ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ και οχι απο τον καθε ασχετο(ειτε του περιγυρου σου ειτε του φορουμ).

κανεις οτι καλυτερο για το παιδι σου.Και να ξερεις σε ζηλευουν πολλοι για αυτο και για αυτο σου λενε "λεφτα δεν ειχαν παλια" και τετοιες βλακειες.Θηλαζω 17 μηνες και οταν μου πουν κατι τετοιο τους απανταω "ε τοτε να του παιρνω και κονσερβες για ευκολια"

το παιδι μου ποτε δεν πηρε συμπληρωμα,δεν ετρωγε κρεμες σε σκονη και βαζακια και πανες απο την αρχη του ειχα τις οικολογικες με το οργανικο βαμβακι(οπου και εδωσα 200ε μεχρι να τις κοψει και οχι 2500ε που χρειαζονται για της μιας χρησης)

το παιδι ειναι μικρο και ΠΡΕΠΕΙ να θηλαζει!να ακους συμβουλους θηλασμου και εμπειρες μαμαδες!οχι οποιον δεν θηλασε η εχει αγνοια!

ευχομαι το καλυτερο για το παιδακι σου.

αν πατησεις ποδι και δεν κρυβεσαι τοτε θα σε αφησουν ησυχη

9rQUp2.png

Διαφημίσεις

Για του δύσπιστους συντρόφους, κυρίως και μετά για όλους τους άλλους το καινούργιο βιβλίο του Παπαβέντση "Επιστροφή στον μητρικό θηλασμό: Οδηγός επιβίωσης για γονείς και επαγγελματίες υγείας" είναι ότι πρέπει...

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=598188

Δωράκι για τα χριστούγεννα χαχα

Ενας φίλος φωτογράφος κλήθηκε να φωτογραφίσει μαμά με το παιδάκι της, με θέμα το μητρικό θηλασμό.

Αυτά με έναυσμα μια έκθεση με σχετικό θέμα στη Νάξο. Δυστηχώς τότε ή δεν ήμουν έγγυος ή μου διέφυγε και δεν πήγα.

Εδω υπάρχει και πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και εκ των υστέρων έμαθα ότι η έκθεση ήταν εκπληκτική.

Τελοσπάντων πήγε ο άνθρωπος για τη φωτογράφιση, γνώρισε τη μαμά-μοντέλο, που συνοδευόταν από ένα 7χρονο πιτσιρίκι.

Λέει εκείνος, "είμαστε έτοιμοι?", ναι λέει η μητέρα είμαστε.

"Που είναι το μωρό?" λέει εκείνος. (αφελής περίμενε να δεί κανένα μπεμπάκι)

"Να το" λέει η μάνα και δείχνει το πιτσιρίκι της (το 7χρονο).

Ελπίζω μετά από αυτή την ιστοριούλα να νιώθεις καλύτερα που θηλάζεις ακόμη!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Εβλεπα την εκπομπη του Jamie Oliver με τις διατροφικές συνηθειες σε Αμερικη-Αγγλια που τα παιδια δεν ηξεραν να αναγνωριζουν τα φρουτα και τα λαχανικα, που τρωνε ολη μερα φαστ-φουντ και τα σχετικα....και σκεπτομουν τί μας εχουν κανει, εδω στην Ελλάδα....να δινουμε τοση προσοχη στο φαγητο των παιδιων-και το δικο μας, να εχει λαχανικα, να ειναι βιολογικα προιοντα και δεν συμμαζεύεται....και στο πιο σημαντικο, το γαλα που θα πιει ενας νεος οργανισμος τα πρωτα χρονια της ζωης του, τη μοναδικη τροφη για τους πρωτους 6 μηνες, οχι μονο δεν προωθουμε το φυσικο και φυσιολογικο, αλλα το κοροϊδευουμε κιολας! Το καταλαβαινω το να μην μπορει μια μητερα ή να μην θελει να θηλασει, δικαιωμα της. Η τεχνολογια και η επιστημη μας δινουν επιλογες σημερα. Ομως το να κοροιδευουν οσες θηλαζουν και να θεωρουν οτι δεν κανουν καλο στο παιδι τους, καταδεικνύει καποιο κοινωνικο προβλημα. Εχουμε αποξενωθει απο την ιδια τη φυση μας.

Εφαγα πολυ δουλεμα τον τελευταιο χρονο, απο παντου, αποθηλασα στα 2 της χρονια και δεν το μετανιωσα καθολου που θηλασα τοσο. Απλα μετα απο καποιο σημειο α) σταματησα να το συζητω με ασχετους- δεν υπαρχει λογος σε καθε ατομο που γνωριζουμε στην παιδικη χαρα να δινουμε και αναφορα και β) μιλησα με την οικογενεια μου και τους ειπα οτι παιδι μου ειναι και θα κανω ο,τι θεωρω εγω σωστο. Και αυτο συμβουλευω να κανει καθε νεα μητερα. Ο,τι θεωρει εκεινη σωστο.

Ενας φίλος φωτογράφος κλήθηκε να φωτογραφίσει μαμά με το παιδάκι της, με θέμα το μητρικό θηλασμό.

Αυτά με έναυσμα μια έκθεση με σχετικό θέμα στη Νάξο. Δυστηχώς τότε ή δεν ήμουν έγγυος ή μου διέφυγε και δεν πήγα.

Εδω υπάρχει και πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και εκ των υστέρων έμαθα ότι η έκθεση ήταν εκπληκτική.

Τελοσπάντων πήγε ο άνθρωπος για τη φωτογράφιση, γνώρισε τη μαμά-μοντέλο, που συνοδευόταν από ένα 7χρονο πιτσιρίκι.

Λέει εκείνος, "είμαστε έτοιμοι?", ναι λέει η μητέρα είμαστε.

"Που είναι το μωρό?" λέει εκείνος. (αφελής περίμενε να δεί κανένα μπεμπάκι)

"Να το" λέει η μάνα και δείχνει το πιτσιρίκι της (το 7χρονο).

Ελπίζω μετά από αυτή την ιστοριούλα να νιώθεις καλύτερα που θηλάζεις ακόμη!

Η μαμά μήπως είναι αυτή που φαντάζομαι και μάλιστα μέλος του φόρουμ;

Η μαμά μήπως είναι αυτή που φαντάζομαι και μάλιστα μέλος του φόρουμ;
από που βγήκε το συμπέρασμα αυτό :confused:

Δεν ξέρω ποιά ήταν η μητέρα, πάντως δεν ήταν η σύμβουλος θηλασμού αν αυτό ρωτάς αλλά άλλη κυρία.

Δεν ήταν αυτό το θέμα που εστίασες αλλά το ότι ακόμα και 7χρονα παιδάκια θηλάζουν, για να νιώσει καλύτερα η blackrose...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

από που βγήκε το συμπέρασμα αυτό :confused:

Δεν ξέρω ποιά ήταν η μητέρα, πάντως δεν ήταν η σύμβουλος θηλασμού αν αυτό ρωτάς αλλά άλλη κυρία.

Δεν ήταν αυτό το θέμα που εστίασες αλλά το ότι ακόμα και 7χρονα παιδάκια θηλάζουν, για να νιώσει καλύτερα η blackrose...

Καλά, αυτό ήταν ένα περιστατικό που έγινε και για χάρη της τέχνης...

Και ούτε είναι συνηθισμένο τα 7χρονα να θηλάζουν...

Άτοπος παραλληλισμός κατά τη γνώμη μου...

Από τη δική μου εμπειρία μπορώ να πω οτι

Όταν το παιδί είναι 1 μηνός όλοι σε ρωτούν αν θηλάζεις και σου λένε για τα καλά του θηλασμού

στους 6 μήνες ακούς ένα μεγάλο μπράβο

στο 1 χρόνο σε ρωτούν πότε θα το κόψεις

στον 1,5 χρόνο πετάγονται τα μάτια έξω

στα 2 σε βλέπουν σαν διεστραμμένη

στα 3,5 χρόνια κανένας δεν λέει πλέον τίποτα γιατί σε κανέναν δεν περνά από το μυαλό ότι σε αυτή την ηλικία κάποιο παιδί θηλάζει.

Για αργότερα δεν ξέρω γιατί αποθήλασε περίπου στα 3,5.

Εγώ πάντως κορίτσια αντιμετώπισα άρνηση από τους γύρω μου (εκτός των γονιών μου και του συζύγου) από την πρώτη μέρα!

Άκουσα τα απίστευτα πράγματα κατά του θηλασμού, προσπάθησα να μην δίνω σημασία, αλλά οι τύψεις που μου δημιουργούσαν όλα αυτά με τρέλαινανε.

Τελικά θήλασα για ένα χρόνο περίπου και θα συνέχιζα αν το επέτρεπε η υγεία μου.

Στο δεύτερο παιδάκι μου αν πάνε όλα καλά, δεν θα αφήσω κανέναν να με επηρεάσει, γιατί τώρα ΞΕΡΩ! Χίλια μπράβο στις μανούλες που θηλάζουν!

7uEBp2.png M3GSp2.png

Εγώ πάντως κορίτσια αντιμετώπισα άρνηση από τους γύρω μου (εκτός των γονιών μου και του συζύγου) από την πρώτη μέρα!

Μα αυτά είναι και τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή σου! Αν έχεις τη δική τους υποστήριξη, τα υπόλοιπα σχόλια απλώς σε εκνευρίζουν αν σε πετύχουν σε άσχημη φάση, αλλά δεν σου δημιουργούν πρόβλημα στη ζωή σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...