Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδια χωρις τον βιολογικο πατερα.τι λεμε?


mpoumpouditsa

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες σας...θα ηθελα τα φωτα σας σε ενα λεπτο ζητημα...εγω εμεινα εγγυος στα 16.ενω ηταν ακαταλληλη στιγμη και ηλικιακα και γενικα πηρα την αποφαση να κρατησω το μωρακι...ο κυριος εννοειται μολις τοο εμαθε εγινε λουις...μια εμφανιζοταν μια εξαφανιζοταν...οχι για να δει το μωρο...απλα τον εβρισκα μπροστα μου χωρις να ζηταει κατι...καποια στιγμη εκανα το λαθος και ενω ειχα πει πως δεν θα τον αφησω να την αναγνωρισει (αν το ζητουσε ποτε)ηρθε λιγο καιρι μετα που εκλεισε χρονο η μπεμπου και επειδη εμπαινε φανταρος μου ζητησε την αναγνωρηση...και επιδη σκεφτηκα το ποσο ασχημο ειναι το αγνωστου πατρος αποφασισα να το κανω για την μικρη...και η συμβολαιογραφος δεν μου ειπε οτι ειχα επιλογη να χει το δικο μου επιθετο οποτε πηρε το δικο του...δεν ειχα φανταστει ποτε οτι μπορει να βρισκοταν καποιος και να φτιαξω την ζωη μου...ειχα αφωσιωθει στην μικρη...ελα ομως που ημουν απο τισ τυχερες τελικα και βρεθηκε...αγκαλιασε την μικρη οσο δεν θα την αγκαλιαζε κανεις αλλος...και παντρευτηκαμε και καναμε και αλλο ενα μωρο...η μεγαλη ξερει πως εκεινος ειναι ο μπαμπας της..γιατι τον αλλον δεν τον γνωρσισε ποτε...εχει φτασει 5 χρονων(και ειναι ηδη πανεξυπνη) τωρα και πιανει πολλα πραγματα...νιωθω ασχημα που δεν εχει ασ πουμε το ιδιο επιθετο με την αδερφη της.τι θα της πω οταν με ρωτησει...πως να το χειριστω...φετοσ ξεκινησα με το οτι εκτοσ απο ονομα εχουμε και επιθετο για να μας ξεχωριζουν...της ειπα τα επιθετα ολων μας...δεν εδωσε και τοσο σημασια ...απλα σχολιαζε τα επιθετα...ομως καποια στιγμη αργοτερα που θα αρχισει να δινει πιο πολυ σημασια θα με ρωτησει..γιατι ο μπαμπας και η μπεμπα εχουν ιδιο επιθετο και εγω αλλο?ισως βεβαια να μην ρωτησει...ομως θελω να ειμαι προετοιμασμενη για ολα...δεν θελω σε καμμια περιπτωση να πληγωθει η να νιωσει ασχημα...ακουω τις γνωμες σας...:-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ενα παιδι δικαιουται να γνωριζει ποιοι ειναι οι βιολογικοι του γονεις ακομα κι αν αυτοι ειναι οι χειροτεροι του κοσμου,,,φερει το γενετικο τους υλικο, οφειλει και δικαιουται να γνωριζει,,,

αν δεν ξερεις πως να το κανεις ζητα γνωμη ψυχολογου

πρεπει να ξερει οοοοοολη την αληθεια για την ιστορια της γεννησης της ποιος ειναι ο βιολογικος πατερας,,,εν ολιγοις πρεπει να ξερει την αληθεια

 

αν δεν ξερεις πως να το κανεις ρωτα ειδικους,,δεν ειναι ευκολο αλλα το ψεμα ειναι χειροτερο

 

η χειροτερη αληθεια ειναι λιγοτερο οδυνηρη οταν ειπωθει απο ενα ψεμα ειδικα οταν προκειεται για την ιστορια μας

Link to comment
Share on other sites

mpoumpouditsa καλησπερα.Χαιρομαι για την θετικη εκβαση που πηραν τα πραγματα στην ζωη σου και να χαιρεσαι το κοριτσακι σου.

Εχω ακουσει πως οι παιδοψυχολογοι συμβουλευουν τους γονεις που εχουν υιοθετησει παιδια να τους το λενε απ την αρχη.Γνωμη μου ειναι πως ειναι το καλυτερο κ για την δικη σου περιπτωση.Πιστευω πως ειναι μικρουλα κ θα εξικιωθει ευκολα.Οσο μεγαλωνει νομιζω θα μεγαλωνει κ η βαρυτητα της αληθειας.Αλλωστε τι πιο υγειες απ την αληθεια?

Φανταζομαι πως δεν υπαρχει ευθυς τροπος να πεις κατι τετοιο..αλλα ισως θα μπορουσες να της κανεις μια αρχη λεγοντας της οτι εχει 2 μπαμπαδες ας πουμε(που ειναι κ γεγονος) να συμβιβαστει αρχικα με αυτο οσο μπορεσεις να της το εξηγησεις κ να συμφιλιωνεται ομαλα

pEJHp3.png
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι το καλυτερο απο ολα ειναι να ρωτησεις πρωτα ειδικο γιατι ο καθενας απο μας αντιδραει διαφορετικα οταν θα του πεις την αληθεια,ποσο μαλλον οταν προκειται για ενα παιδι 5 χρονων!(να σου ζησουν κιολας!:) )

Τωρα μην το αμελησεις και καλα θα κανεις να της πεις την αληθεια οσο πιο γρηγορα γινεται γιατι αν το ανακαλυψει αργοτερα ισως να ειναι πολυ δυσκολο να συμφιλιωθειτε και να στο χτυπαει συνεχως!

Καλη τυχη με οτι και αν αποφασισεις:)

We are who we choose to be.

Link to comment
Share on other sites

Πατέρας δεν είναι αυτός που δίνει απλά το σπέρμα του. Είναι αυτός που ξενυχτάει, που θα τρέξει στις 2 το βράδυ στο φαρμακείο, που θα ξεσκατίσει που θα ανέχεται τις ορμόνες της γυναίκας, που θα μαλώσει το παιδάκι κτλ.

Γνώμη μου, συζήτα με τον σύζυγό σου άν θέλει να πάρει την επιμέλεια και μετά βρείτε ένα δικηγόρο για να σας συμβουλέψει πως να κινηθείτε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τι ******* ο μπαμπας της μικρης. Θυμηθηκε οτι εχει παιδι πριν παει στρατο για να παρει εξαμηνο, μπλέξιμο πάντως. Ρώτα δικηγόρο αυτο θα σε συμβούλευα κ εγώ κ ευχομαι αυτος ο κυριος να μην εμφανιστει ποτε στο δρομο σου. Πες την αλήθεια στη μικρη εξαλλου εσυ δεν εχεις να απολογηθεις για κατι κ σε αυτη την ηλικια δε θα το παρει στραβα νομίζω. Ο άντρας σου τι λέει;;

Link to comment
Share on other sites

Πατέρας δεν είναι αυτός που δίνει απλά το σπέρμα του. Είναι αυτός που ξενυχτάει, που θα τρέξει στις 2 το βράδυ στο φαρμακείο, που θα ξεσκατίσει που θα ανέχεται τις ορμόνες της γυναίκας, που θα μαλώσει το παιδάκι κτλ.

Γνώμη μου, συζήτα με τον σύζυγό σου άν θέλει να πάρει την επιμέλεια και μετά βρείτε ένα δικηγόρο για να σας συμβουλέψει πως να κινηθείτε.

 

οντως εχεις δικιο σ αυτο αλλα τον βιολογικο σου πατερα δικαιωσαι να γνωριζεις ποιος ειναι,,,μεχρι εκει,,,τα προβληματα ενος παιδιου που δεν ξερει οοοοοολη την αληθεια για τη ζωη του και τους γενειτορες του ειναι σοβαρα και βαθεια

 

δεν ξερω πως το λεει στη συγκεκριμενη περιπτωση η μανα,,,πρεπει να ρωτησει

 

μπορει να αγαπας τον πατερα που σε μεγαλωνει αλλα πρεπει να γνωριζεις για τον πατερα τον βιολογικο,, τον γενειτορα,,,ακομα κι αν αυτος ηταν καθαρμα η σε απερριψε

 

δεν γινεται να αποκρυπτει η μανα την ταυτοτητα του βιολογικου πατερα του παιδιου απο το παιδι

 

δεν ειναι ευκολο να το χειριστει,σιγουρα,,,αλλα τιποτα στην ενηλικη ζωη με παιδια δεν ειναι ευκολο

Link to comment
Share on other sites

γεια σας

δεν γνωρίζω πόσο είναι το παιδι σας

αλλα υπάρχουν σχετικά βιβλία αλλα και παραμύθια που εξηγούν την κατάσταση !

παρόλα αυτά θα πρότεινα μια επίσκεψη σε ε΄να παιδοψυχολόγο !

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...