Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας,

Είμαι στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης μου στο 2ο παιδάκι.Το πρώτο δεν κατάφερα να το θηλάσω.Το 2ο θέλω πάρα πολύ να το θηλάσω και γι'αυτο σκέφτομαι να επιλέξω και το rooming in στο μαιευτήριο ώστε να είναι λίγο πιο εύκολο όταν γυρίσουμε στο σπίτι.Ο προβληματισμός μου όμως έγκειται στο ότι ακούω κάτι τρελά ωράρια.Πως το μωρό θα πρέπει να είναι στο στήθος 18 ώρες το 24ωρο.Πως όμως γίνεται αυτό με ένα 2ο δίχρονο παιδί στο σπίτι και τη στιγμή που δεν θα έχω καμία βοήθεια.Έχω διαβάσει και ορισμένες κοπέλες που υποστηρίζουν ότι ταίζουν το μωρό από τηναρχή με πρόγραμμα, δηλαδή ανά 2,5 ώρες περίπου.Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το γάλα με αυτό το πρόγραμμα?

http://lb3m.lilypie.com/dSWWp2.png

http://lb1f.lilypie.com/4RjTp2.png

Διαφημίσεις

Τα δικά μου παιδάκια ήταν έτσι. Ξεκινήσαμε όμως λίγο ανορθόδοξα, λόγω παραμονής στη ΜΕΝΝ. Οπότε δεν γνωρίζω πώς ξεκινάει αυτό...

Έβαλαν μόνα τους πρόγραμμα. Πάντως, πιστεύω ότι "βοήθησε" το ότι προσπαθούσα να παίρνουν όσο γίνεται περισσότερο γάλα σε κάθε θηλασμό και να θηλάζουν ενεργά σχεδόν όλη την ώρα που ήταν στο στηθος. Στην πράξη, από ένα σημείο και πέρα επειδή δεν θήλαζαν ταυτόχρονα, γιατί έκαναν ταρζανιές, ήθελα να "τελειωνω" με το πρώτο, για να θηλάσει το δεύτερο. Έτσι, το πρώτο το γαργαλούσα λίγο για να μην ξεχνιέται στο στηθος. Το δεύτερο, επίσης το κρατούσα σε εγρήγορση, γιατί είχα το πρώτο να ψιλοκοιτάξω, όσον αφορά το ρέψιμο.

Επίσης, έκανα breast compression. Από την άλλη, φαντάζομαι ότι όλο αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσικό, για τη μαμά που έχει άλλα πράγματα να κάνει, εκτός από το να ταϊσει ένα άλλο μωρό.

Είχαμε και άλματα ανάπτυξης, όπου οι θηλασμοί πύκνωναν, αλλά δεν ήταν πολλά και με μεγάλη διάρκεια. 1-2, άντε 3 μέρες συνεχόμενες, μια στο τόσο.

Α... και μαραθώνιοι απογευματινοί θηλασμοί ξερω τι θα πει...:mrgreen: Υπήρξε περίοδος και με αυτούς, κατά τον 3ο μήνα... Συνολικά όμως ο θηλασμός δεν με κούρασε και συνεχίσαμε για μεγάλο διάστημα.

Κορίτσια γεια σας,

Είμαι στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης μου στο 2ο παιδάκι.Το πρώτο δεν κατάφερα να το θηλάσω.Το 2ο θέλω πάρα πολύ να το θηλάσω και γι'αυτο σκέφτομαι να επιλέξω και το rooming in στο μαιευτήριο ώστε να είναι λίγο πιο εύκολο όταν γυρίσουμε στο σπίτι.Ο προβληματισμός μου όμως έγκειται στο ότι ακούω κάτι τρελά ωράρια.Πως το μωρό θα πρέπει να είναι στο στήθος 18 ώρες το 24ωρο.Πως όμως γίνεται αυτό με ένα 2ο δίχρονο παιδί στο σπίτι και τη στιγμή που δεν θα έχω καμία βοήθεια.Έχω διαβάσει και ορισμένες κοπέλες που υποστηρίζουν ότι ταίζουν το μωρό από τηναρχή με πρόγραμμα, δηλαδή ανά 2,5 ώρες περίπου.Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το γάλα με αυτό το πρόγραμμα?

Το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό ως προς τον θηλασμό. Ο γιος μου παρ ότι θήλασε για πρώτη φορά την 6η μέρα της γέννησής του (ήταν θερμοκοιτίδα), απο την πρώτη στιγμή θήλασε πολύ αποτελεσματικά. Απο την αρχή είχε μόνος του πρόγραμμα και θήλαζε ανα 2.5- 3 ώρες.

Η μικρή πάλι, καμία σχέση! Θήλασε 3 ώρες μετά τη γέννησή της. Την έπερνε όμως όλη την ώρα ο ύπνος με αποτέλεσμα κάθε γεύμα να διαρκεί περίπου μια ώρα. Στις 18 μέρες έπαθα και μαστίτιδα (πολύ άσχημα). Εκανα ένα μήνα να συνέλθω και αυτό το μήνα, κάθε γεύμα διαρκούσε 1.5-2 ώρες με αποτέλεσμα όλη μέρα ουσιαστικά να θηλάζω. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο γιατι και εγώ έχω ήδη ένα μεγαλήτερο παιδάκι. Ηταν ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας, γιατί και εγώ ήμουν μόνη μου. Το παρήγορο για μένα ήταν πως ο γιος μου πήγαινε παιδικό οπότε τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι είχα μόνο το μωρό. Από το μεσημέρι και μετά, ήταν δύσκολα μέχρι να γυρίσει ο άντρας μου στο σπίτι (7 το απόγευμα περίπου), αλλά τελικά όλα έστρωσαν.

Σκέψου πως σιγά σιγά τα μωρά μαθαίνουν και γίνονται πιο αποτελεσματικά στο θηλαμό. Οπότε και ο θηλασμός διαρκει λιγότερο.

Αν μπορείς, στείλε τον μικρό σου στον παιδικό ωστε να απασχολείται το πρωί και να έχεις και εσυ το χρόνο σου με το μωρό.

Τα δύσκολα είναι για κανα 2-3 μήνες. Μετά όλα είναι πολύ πιο εύκολα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Κορίτσια γεια σας,

με το καλο να ερθει το μωρακι σου πρωτα απο ολα!!

αρχικα δεν υπαρχει ''πρεπει''..δεν ''πρεπει'' να ειναι 18 ωρες το 24ωρο..αλλα εαν ειναι 18 ωρες το 24ωρο ειναι κατι φυσιολογικο και δεν ειναι κατι που θα πρεπει να σε ανυσηχησει...οταν ενα μωρο -νεογεννητο- ειναι 18 ωρες για παραδειγμα στο στηθος η μαμα νομιζει οτι δεν εχει γαλα και το μωρο πειναει και ερχονται οι καλοθελητες και της λενε να δωσει ξενο γιατι το μωρο ταλαιπωρειται καθως ολη μερα ψαχνει να βρει γαλα και δεν βρισκει..με το πρωτο κλαμα λενε οτι κλαιει γιατι πειναει και ετσι τελειωνει η ιστορια..

αναφερεται λοιπον οτι ''Θηλάστε πολύ συχνά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το μωρό θα περνά περισσότερες από 18 ώρες το 24ωρο θηλάζοντας, ώσπου να σαραντίσει. Κάτι τέτοιο είναι τελείως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Πρακτικά δε θα προλαβαίνετε να κάνετε τίποτα άλλο ώσπου το μωρό σας να σαραντίσει. Όποτε το μωρό ψάχνει με το στόμα, βάζει τα χέρια στο στόμα ή κλαίει βάλτε το αμέσως στο στήθος, ακόμα κι αν θήλαζε ακατάπαυστα για 3 ώρες μέχρι πριν από 5 λεπτά.'' ...δεν αναφερει πουθενα τη λεξη ''πρεπει'', απλα ενημερωνει οτι εαν το μωρο ηταν 3 ωρες στο στηθος και ξανακλαιει ειναι φυσιολογικο να θελει μετα απο 5 λεπτα να ξαναμπει στο στηθος...το αναφερει σαν παραδειγμα για να καταλαβει μια νεα μαμα οτι μια τετοια συμπεριφορα δεν ειναι σημαδι οτι δεν εχει γαλα..

το προγραμμα απο την αλλη ειναι κατι σχετικο.. το να σου πει μια μαμα οτι θηλαζε ανα τρεις ωρες ή να σου πει οτι το βραδυ εδινε ξενο και το παιδι κοιμοταν 6ωρο, η επομενη ερωτηση ειναι ''ποσο καιρο θηλασε τελικα?''. καθως σταδιακα οδηγειται σε αποθηλασμο (μπορει να υπαρχουν και εξαιρεσεις ,προσωπικα δεν γνωριζω καποια τετοια εξαιρεση. ) ..

επισης υπαρχουν παιδακια που οντως εχουν καποιο ''προγραμμα'' το οποιο δεν κραταει για παντα..μπορει να κρατησει λιγες μερες ή εβδομαδες αλλα καποια στιγμη θα αλλαξει..δεν υπαρχει τιποτα στανταρ καθως καθε παιδι ειναι διαφορετικο..

αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ριξεις μια ματια στα ring-sling που ειναι μαρσιπποι οπου μπορεις να εχεις το μωρο ολη μερα αγκαλια, να το θηλαζεις και να εχεις τα χερια σου ελευθερα..

τελος αυτο που θα σου προτεινα ειναι να ενημερωθεις και βλεπεις.. δεν ειναι κατι υποχρεωτικο να θηλασεις.. ειναι κατι που το επιλεγεις επειδη σε ευχαριστει..εαν για τον οποιοδηποτε λογο σου γινει αγχος ή αγκαρια ή υποχρεωση δεν χρειαζεται να το κανεις...

ενημερωνεσαι για το τι πρεπει να κανεις ,ξεκινας τον θηλασμο στο μαιευτηριο γυρνας στο σπιτι και βαζεις καθε μερα την επομενη μερα ως στοχο.. θα λες ''θα θηλασω σημερα και αυριο και μετα βλεπουμε''..εαν τα καταφερνεις θα προχωρας βημα-βημα για οσο σε ευχαριστει..στην τελικη ξεκινας βαζεις προγραμμα ταισματος ανα τρεις ωρες και οσο κρατησει..

δεν υπαρχει κανενας λογος να πιεζεσαι και να αγχωνεσαι..καθως υπαρχει αλλο ενα παιδακι που σε εχει αναγκη..

εξαλλου κανεις δεν ξερει να σου πει εαν το παιδακι σου θα τρωει ανα μια ή ανα τρεις ωρες και αν θα κοιμαται 2,3,4 ή 6 ωρες το βραδυ..

απλα να θυμασαι οτι οι πρωτες 40 μερες ειναι δυσκολες (και σημαντικες για την εδραιωση της γαλουχιας), σιγα-σιγα τα πραγματα καλυτερευουν και αντι να τρωει ολο το 24ωρο (λεμε τωρα!!) αρχιζει να αραιωνει σταδιακα τα γευματα του καθως μεγαλωνει και θηλαζει πιο αποτελεσματικα..κατι το οποιο μπορει να συμβει και απο τις πρωτες μερες..

σημειωση: ριξε μια ματια στην σταση του ξαπλωτου θηλασμου καθως μπορεις να κοιμασαι και να εχεις το μωρο στο στηθος ειτε το μεσημερι , ειτε το βραδυ , ειτε ενδιαμεσα οταν εκεινο κοιμαται για να ξεκουραζεσαι κι εσυ!

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...