Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν αντέχω...

dinoula

Recommended Posts

Η πλακα ειναι οτι ουτε εγω ειμαι ετσι. γι' αυτο και ειπα "αμα το αντεχει και μπορει κτλ". δεν μπορω κανεναν να μου πειραξει το νοικοκυριο. εχω ιδιοτροπια μεγαλη.

Αλλα θα σας πω τι χουνερι εκανα εγω στη πεθερα μου. για να μην τα πολυλογω, πηγαμε θεσσαλονικη, πιασαμε σπιτι και εμεινε το σπιτι ακαθαριστο με προβληματισμο ποτε θα το ανεβω ενα σκ να το καθαρισω. ερχεται ο αντρας μου και με παρακαλαει, με κανει χρυση λεμε να με βοηθησουν στο καθαρισμα η μανα και η αδερφη του, να το κανουν λαμπικο και να μην χρειαστει γυναικα και αλλα τετοια. (η κουνιαδα μου χαμπαρι απο δουλειες και η πεθερα μου μονο ανακατευει και κανει τα πανω πανω). λεω και εγω οτι εχω ενδοιασμους γιατι δεν θα μπορω να τις επιβληθω εφοσον δεν τις εχω υπαλληλους και θα μαλωσουμε. με ξανακανει χρυση και λεει οτι η μανα του ξερει και 2 γυναικες αμα θελω να παει μαζι τους και να τις πληρωσει κιολας. ξανα εγω ενδοιασμους. με τα πολλα με πειθει να παει η πεθερα μου με γυναιακα να κανουν τα χοντρα και εγω μετα ενα περασμα ντουλαπια που σιχαινομαι κτλ. Ε, παμε λοιπον στην πεθερα μου και αρχιζω εγω να λεω τι δουλειες εχουν να γινουν, να δινω οδηγιες, να μιλαω για καθαριστικα και για λεφτα και η πεθερα μου αρχισε να λεει οτι η γυναικα που ηξερε δεν ειναι καλη και οτι την εδιωξε η κοπελα που την ειχε για το σπιτι. ριχνω και εγ στον αντρα μου ενα βρισιμο του στυλ "λεει αυτην οτι θα τα κανει η τα βγαζεις απο το μυαλο σου". αυτος να πρκιζχεται οτι η μανα του ελεγε οτι θα καθαρισει. με τα πολλα εγιναν ρεζιλι οικογενειακως και ειδικα ο αντρα μου σ' εμενα που την παινευε και ειδε τα αντιθετα δηλαδη την πραγματικοτητα οτι δεν θλει να κανει τιποτα παρα να δινει διαταγες σε ξενο πορτοφολι και σε ξενο κοπο. την αλλη μερα μπροστα στον αντρα μου τη ρωταω ωμα αν μπορει να επιβλέπει γυναικα και ειπε να στειλει την ασχετη απο δουλειες κουνιαδα μου και της τη λεω κανονικοτατα και τη ρωταω ωμα τι δουλειες μπορει να κανει. λεει οτι δεν μπορει να κανει τιποτα και ετσι ησυχασαμε οικογενιεακως. και ξεμπροστιαστηκε και στον αντρα μου. γιατι απο πισω κανει την καλη δηθεν να βοηθησει και οτι εγω η ιδιοτροπη νυφη δεν την αφηνω. εννοειται οτι δεν ηθελα με τιποτα να μου καθαρισουν το σπιτι, ουτε ειχαν καμια υποχρεωση, ηθελα να τρην ξεμπροστιασω στον αντρα μου και το πετυχα τελικα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεία σας κορίτσια, γράφω γιατί άλλο δεν αντέχω.

Είμαι πολύ κακή νοικοκυρά, με τα λεγόμενα του αντρά μου. Το θέμα είναι πως έχω ένα ζουζούνι 21 μηνών και είμαι έγκυος στο δεύτερο.Προσπαθώ να τα κάνω όλα μόνη μου και τα κάνω γιατί δεν έχω βοήθεια(η μαμά μου προσφέρεται αλλά ο κύριος δεν θέλει). Και το καλύτερο? με συγκρίνει με την μάνα του και την αδερφή του που είναι οι τέλειες νοικοκυρές (φίδια). Δεν ξέρω τι να κάνω...Κλαίω από τα νεύρα μου...

Και γιατί κλαις βρε Ντινούλα μου?Γιατί σε είπε κακή νοικοκυρά?Ε,εντάξει,πες του έτσι είμαι τι να κάνουμε...δεν μπορούν όοολες να είναι τοοοσο καλές οσο η μαμα του και η αδερφή του:shock::shock:Μην πασχίζεις να τα κάνεις όλα τέλεια σύμφωνα με τα γούστα του,εσύ ξέρεις πως να φροντίσεις το σπίτι σου και κυρίως μην ξεπατώνεσαι στις δουλειές για να ευχαριστηθεί η κάθε πεθερά/αδερφή.Είσαι έγκυος και θα κάνεις όσα μπορείς και όσα θέλεις:wink:

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Να πεις του άντρα σου να αφήσει τις εξυπνάδες και να πιάσει κάνα σφουγγαρόπανο.

Αν δεν του αρέσουν οι δουλειες που κάνεις, μπορεί άνετα να τις κάνει αυτός.

Αλλιώς ας πάει να μείνει με την μαμά του που τις κάνει καλύτερα.

Την επόμενη φορά που θα σου πει κάτι τέτοιο, ετοίμασε του τη βαλίτσα να πάει εκεί. Και άμα πάει να με πάρεις τηλέφωνο.

Ελεος δηλαδη.:evil:

rkt, αυτά που έγραψες με εκφράζουν απόλυτα λέξη προς λέξη..και να προσθέσω, dinoula μην σκας και μην χαλάς τη ζαχαρένια σου.

s-age.pngs-age.png

Η συνταγή νομίζω είναι η αδιαφορία. Κορίτσια όταν γύρισε χθές από την δουλειά ήταν μέσα στα μέλια, βέβαια εγώ κύρια.Τα απολύτως τυπικά και έτρεχε σαν σκυλάκι. Του ξεκαθάρισα οτί αν ξανασυμβεί το ίδιο θα ψάχνει κρεβάτι να κοιμηθεί. Ελπίζω για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης να είμαι ήσυχη, μάλλον να με αφήσουν οι άλλες ήσυχη.

Την επόμενη φορά που θα σου πει κάτι τέτοιο, ετοίμασε του τη βαλίτσα να πάει εκεί. Και άμα πάει να με πάρεις τηλέφωνο.

Σωστηηηηηηηηηη!!!!Δεν κοιτάει να βοηθήσει την κατάσταση...Τι περιμένει να προλαβαίνεις να κάνεις;Ένα έχω και επειδή είναι ζωηρός και θέλει να ασχολούμε συνέχεια μαζί του (όταν με βλέπει στο νεροχύτη να πλένω πιάτα κάτι παθαίνει:rolleyes:) δεν προλαβαίνω να κάνω πολλά πράγματα...Να του ζητήσεις να σε βοηθάει και να μην κάνει συγκρίσεις ,άντε να μην τρελαθούμε...Είσαι και εγκυούλα και σε στενοχωρεί...

Διαφημίσεις

Πες του τα εξης:

"Eχεις δίκιο αγάπη μου: η αδελφή σου και η μαμά σου είναι πολύ καλύτερες νοικοκυρές από εμένα. Και δεν θέλω να σου στερήσω την αίσθηση καθαριότητας που απολάμβανες όταν ζούσες μαζί τους. Γι αυτό θα έρχονται εναλλάξ μία ημέρα η μία και μία η άλλη, για να μας καθαρίζουν, διότι δεν θα ήθελα να ρισκάρω την εγκυμοσύνη μου προσπαθώντας μάταια να τους μοιάσω...

Άλλωστε θησαυρέ μου άλλα είναι τα προσόντα που εγώ είχα και με αγάπησες. Και αυτά δεν είχαν να κάνουν ..... με το σφουγγάρισμα και σίγουρα δεν είναι καλύτερες σε αυτό τον τομέα (αν θυμάσαι τζουτζούκο μου) η μάνα και η αδελφή σου...."

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:: Χτυπιέμαι μιλάμε:lol::lol::lol::lol::lol:

Η συνταγή νομίζω είναι η αδιαφορία. Κορίτσια όταν γύρισε χθές από την δουλειά ήταν μέσα στα μέλια, βέβαια εγώ κύρια.Τα απολύτως τυπικά και έτρεχε σαν σκυλάκι. Του ξεκαθάρισα οτί αν ξανασυμβεί το ίδιο θα ψάχνει κρεβάτι να κοιμηθεί. Ελπίζω για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης να είμαι ήσυχη, μάλλον να με αφήσουν οι άλλες ήσυχη.

Αν καταφέρνεις να το παίζεις αδιάφορη μπράβο σου βρήκες την καλύτερη λύση.Σημασία έχει να μην συγχύζεσαι στην κατάστασή σου;).Αλήθεια τι σκυλάκι καννίς:lol::lol::lol:.Μου αρέσει όταν γίνεται αυτόοοο:D!

κατι τετοιο μου πεταξε ο καλος ..μου το ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ..πριν μια βδομαδα ...οτι και η μαμα του ειχε παιδια αλλα προλαβαινε .....και ολα αυτα διοτι δεν βρηκε την βερμουδα που ηθελε σηδερομενη ......αλλα τα ακουσε καλλαααα...εσεις εκει στην υπολοιποι ΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ....ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΓΙΝΑ του τα εχεις ολα καλα καμωμενα το σπιτι στην τριχα , φαγητο, γλυκα τα παντα,απο μενα , δουλευω καθε μερα και εχω και τρια παιδια .....και σηκωθηκε και μίλησε κιολαςν ο μπιπ.....δεν φτανει που κανω και τις δικες του δουλειες.... γκαζον δηλαδη....μιλαει κιολας ...μια που μίλησε και μια που το καταπιε.....την κυριακη εκανε το γκαζον χωρις κουβεντα ....Σαν πολυ αερα πηραμε και ωρα να τον κόψουμε .......................

βρηκαν εμας τα κοροιδα που τους τα εχουμε ολα καλα καμωμενα και εχουν και το θρασος να μας συκγρινουν με την μανα τους ..........αλλες γυναικες θελανε ....... αυτες που τους σερνουν απο την μυτη και φορανε την ποδια και της κοιτανε στα ματια .........ειναι δω μεσα καμια τετοια να μας πει το μυστικο..................................διοτι μαλον πολυ χαιδεμενους τους εχουμε .........................

Εγώ όταν ακούω τέτοια ρωτάω με ειλικρινό ενδιαφέρον.

ΠΩΣ τα καταφέρνατε; Δεν νομιζω ότι θα βρεθεί μία περίπτωση που τα έκανε ΟΛΑ καλά. Και τα παντζούρια και το παιδί και το επάγγελμα (αν έχει) και το σύζυγο το βράδυ χαμογελαστό :rolleyes:

Έχω ακούσει τα εξής:

- Άφηναν το παιδί στο παρκοκρέβατο μέχρι 18 μηνών για να προλάβουν τα υπόλοιπα και το παιδί δεν έπαθε τίποτα (ναι καλά)

- Έδιναν το ένα παιδί σε μια γιαγιά στο χωριό για μέρες-μήνες

- Γενικώς περίμεναν να περάσουν καλά και να ευχαριστηθούν τη ζωή τους στη μέλλουσα ζωή :lol:

Και το άλλο που δεν θα σου πουν, αλλά μπορείς να το καταλάβεις, είναι ότι προκειμένου να έχουν το σπίτι άψογο, ηταν υστερικές και εξαντλημένες και ο σύζυγος είχε μεν το μουσακά και το μπάνιο χωρίς μία τρίχα, αλλά είχε αυτά και μόνο αυτά :lol:

Η προκομμένη πεθερά του πρώτου ποστ γιατί ήταν από τις ελαχιστότατες της γενιάς της που δεν είχε βοήθεια, αν είναι όντως έτσι; Ο άντρας της έδωσε πόδι στην πεθερά του; Γιατί; Είχε κάποιο λόγο; Ο δικός σου άντρας νομίζει ότι έχει την πεθερά του πατέρα του;

Τα καταφέρνω όσο μπορώ διότι το θέλω εγώ και όχι διότι κάποιος μου το επιβάλη ......βαζω ένα πρόγραμμα καθημερινό και μέσα σαυτό τώρα το καλοκαίρι είναι να ξαπλώσο και το μεσιμέρι καμια ώρα ....τα παιδία μου κάνουν και αυτά τα δικά τους όσο αφόρα τα δωμάτια τους και να αδειάσουν κανά πλυντήριο ...ο καλός μου ήταν καλομαθημένος απο την μαμα του και του τα είχε όλα στο χέρι ......ομως στο δικό μας σπίτι βοηθάνε όλοι έιτε το θέλουνε είτε όχι ......αγόρια κορίτσια .........

Μια μέρα έκανε το λάθος η πεθέρα μου και είπε στην κόρη μου 13 χρόνων να κάνει κάτι που τι ζήτηση δίότι ειναι κορίτση και τα κορίτσια πρεπει να βοηθάνε ....στον ιδιο χώρο ήταν ο ξάδερφος της και ο αδερφός της 10 χρόνων και οι δύο ..........πιος ειδε το θεό και δεν το φοβήθηκε ....................της άρχησε οι κόρη μου μια κουβένυα περι ίσοτητας τον δύο φίλων και η πεθερά μου κατάπιε την ΄γλώσσα της .....απο τότε εννοήτε δεν ξανα τόλμησε να ξεχωρήση πιος θα κανει τι και πως ......

Θέλει πολύ δουλεία το πράγμα και είναι και θέμ α χαρακτήρα ...εγώ δεν μπορώ να περιμένω κατι που με ενοχλεί και το θέλω τώρα να περιμένω τον αλλο πότε θα του καπνίση να το κάνει ....

Προσπάθησα να τα αφήνω στη μέση.... πχ κάτι τσουβάλια με αμμο ήτα επι 3 μήνες στην βεράντα

έκανα τα γενέθλεια της μικρής και αυτα ήταν εκει δεν εσκυψε να τα παρει απο την μέση και τι έκανε.... να έχει ς το θεός σου.... πήρε ένα πλακάκκαι το έβαλε πάνω στα σακια και το έκανε τραπεζάκι .....μου ήρθε να τον ΄πνίξω..αυτο ήταν και το τελος ......απο εκεινη την μέρα και μετα ....ειπα θα κανω ότι με ενοχλεί και ότι οχι θα μένει ..και εννοητε ειναι πραγματα που θα μπορούσα να κάνω αλλα του τα αφήνω ......και το ξέρει οτι δεν θα το κανω δίοτι δεν με επιρεαζη ...

Διαφημίσεις

Πες του τα εξης:

"Eχεις δίκιο αγάπη μου: η αδελφή σου και η μαμά σου είναι πολύ καλύτερες νοικοκυρές από εμένα. Και δεν θέλω να σου στερήσω την αίσθηση καθαριότητας που απολάμβανες όταν ζούσες μαζί τους. Γι αυτό θα έρχονται εναλλάξ μία ημέρα η μία και μία η άλλη, για να μας καθαρίζουν, διότι δεν θα ήθελα να ρισκάρω την εγκυμοσύνη μου προσπαθώντας μάταια να τους μοιάσω...

Άλλωστε θησαυρέ μου άλλα είναι τα προσόντα που εγώ είχα και με αγάπησες. Και αυτά δεν είχαν να κάνουν ..... με το σφουγγάρισμα και σίγουρα δεν είναι καλύτερες σε αυτό τον τομέα (αν θυμάσαι τζουτζούκο μου) η μάνα και η αδελφή σου...."

αυτό:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Χαίρομαι που άλλαξε -προσωρινά;-στάση ο άντρας σου απέναντι σου.Είσαι σε πολλή ευάλωτη θέση και είναι υποχρεωμένος να το σεβαστεί.Αν απο την ταραχή σου, πάθεις κάτι εσύ ή το παιδί θα του κάνουν άλλο η μάνα του ή η κουνιάδα;Και για να έχουμε καλό ρώτημα επειδή παίζει πολύ το σενάριο η γυναίκα τα κάνει όλα και ο άντρας τα ξύνει κι έχει και άποψη, αν εκείνος ήταν με το πόδι στο γύψο πώς θα του φαινόταν να πλένει πιάτα κι εσύ να κάνεις κριτική λιμάροντας τα νύχια σου;

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και με το καλό το μωράκι σας!

Ρε ντινούλα και εσύ θα λες για τον μπαμπά σου (που κάνει αυτό και εκείνο για τη μάνα σου για το σπίτι τους κοκ) και για τον κουνιάδο του άντρα σου (αν υπάρχει διαθέσιμος). Εναλλακτικά εξάδερφος, θείος, κλπ

Σωστη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jHgFp3.png

ΠΩΣ τα καταφέρνατε; Δεν νομιζω ότι θα βρεθεί μία περίπτωση που τα έκανε ΟΛΑ καλά. Και τα παντζούρια και το παιδί και το επάγγελμα (αν έχει) και το σύζυγο το βράδυ χαμογελασQUOTE]

Σ αυτο διαφωνω,ειναι χαρισμα να χρησιμοποιεις το χρονο σου.Η μαμα μου μεγαλωσε 4 παιδια,ολομοναχη ηρθε απο την Γαλλια,εμαθε την γλωσσα,εκανε μεταπτυχιακο,διδακτορικο,ειχε γραφειο και το σπιτι μας παντα αστραφτε.Θυμαμαι που ολοι μας ρωτουσαν για το παρκε μας αν ειναι καινουριο.Ακομα και τα κρεβατακια μας ηταν παντα,εκτος απο την ωα του υπνου στρωμενα και τεντωμενα ξενοδοχειακα.Η μαμα μου παντα ελεγε,χρονο θα βρεις για ολα αρκει να μην πιασεις 2 πραγματα στα χερια σου.Τηλεκοντρολ και τηλεφωνο....Και πληκτρολογιο θα προσθεσω εγω:PΚαι φυσικα η κομψοτητα της εχει αφησει ιστορια....

ΠΩΣ τα καταφέρνατε; Δεν νομιζω ότι θα βρεθεί μία περίπτωση που τα έκανε ΟΛΑ καλά. Και τα παντζούρια και το παιδί και το επάγγελμα (αν έχει) και το σύζυγο το βράδυ χαμογελασQUOTE]

Σ αυτο διαφωνω,ειναι χαρισμα να χρησιμοποιεις το χρονο σου.Η μαμα μου μεγαλωσε 4 παιδια,ολομοναχη ηρθε απο την Γαλλια,εμαθε την γλωσσα,εκανε μεταπτυχιακο,διδακτορικο,ειχε γραφειο και το σπιτι μας παντα αστραφτε.Θυμαμαι που ολοι μας ρωτουσαν για το παρκε μας αν ειναι καινουριο.Ακομα και τα κρεβατακια μας ηταν παντα,εκτος απο την ωα του υπνου στρωμενα και τεντωμενα ξενοδοχειακα.Η μαμα μου παντα ελεγε,χρονο θα βρεις για ολα αρκει να μην πιασεις 2 πραγματα στα χερια σου.Τηλεκοντρολ και τηλεφωνο....Και πληκτρολογιο θα προσθεσω εγω:PΚαι φυσικα η κομψοτητα της εχει αφησει ιστορια....

:shock::shock::shock::shock:

Η μαμά σου είναι εξαίρεση κοπελια.

Και εμείς μιλάμε για τον κανόνα. Που απέχει από αυτό που έκανε η μαμά σου.

Και εγώ δεν πιανω τηλέφωνο και τηλεοραση στα χέρια μου. Και να το ήθελα δεν ...χωράνε. Είναι μονίμως απασχολημένα από το πληκτρολόγιο....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Kορίτσια θα συμφωνήσω με την sammyj που έγραψε οτι είναι χάρισμα να αξιοποιείς το χρόνο σου... και θα προσθέσω οτι το θέμα νοικοκυροσύνη, καθαριότητα κλπ, είναι και λίγο θέμα ανθρώπου... τί εννοώ?

δεν έχω παιδιά (μην πέσετε να με φάτε οτι και καλά μιλάω εκ του ασφαλούς!) αλλά κι΄εμένα η μαμά μου εργαζόμενη πρωϊ απόγευμα παρακαλώ με 2 παιδιά και έναν άντρα που τα ήθελε όλα στο χέρι χωρίς βοήθεια από γονείς ή πεθερικά (σε άλλες πόλεις) είχε ένα σπίτι που άστραφτε πάντα ... τί κουζίνες, τί πατώματα, τί βεράντες, τί παντζούρια, τί ντουλάπες... γενικά τί τάξη επικρατούσε σε αυτό το σπίτι μέσα δεν μπορώ να σας το περιγράψω... και ακόμη θυμάμαι τις φίλες μου κάθε φορά που τύχαινε και έρχονταν σπίτι μας να μου λένε πόσο καθαρό σπίτι έχουμε και με ρωτούσαν πώς γίνεται να είναι πάντα στην τρίχα ... πώς να το κάνουμε... είναι στον άνθρωπο... υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν να ζουν μέσα στην βρωμιά και την ακαταστασία ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν άνετα να ζουν μέσα στη βρωμιά και να υποδέχονται και καλεσμένους εκεί μέσα χωρίς να τους καίγεται καρφί... και μη μου πείτε οτι δεν σας έχει τύχει να επισκεφθείτε σπίτια και να μείνετε με το στόμα ανοικτό όχι από την νοικοκυροσύνη τους αλλά από το αντίθετο... η βρωμιά σε όλο της το μεγαλείο που λέμε...προσοχή δεν αναφέρομαι σε κοπέλες έγγυες κλπ. που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ... για να μην παρεξηγηθώ... με 2 λόγια : αν θέλεις, μπορείς! κατά τη ταπεινή μου πάντα άποψη...

κατι τετοιο μου πεταξε ο καλος ..μου το ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ..πριν μια βδομαδα ...οτι και η μαμα του ειχε παιδια αλλα προλαβαινε .....και ολα αυτα διοτι δεν βρηκε την βερμουδα που ηθελε σηδερομενη ......αλλα τα ακουσε καλλαααα...εσεις εκει στην υπολοιποι ΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ....ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΓΙΝΑ του τα εχεις ολα καλα καμωμενα το σπιτι στην τριχα , φαγητο, γλυκα τα παντα,απο μενα , δουλευω καθε μερα και εχω και τρια παιδια .....και σηκωθηκε και μίλησε κιολαςν ο μπιπ.....δεν φτανει που κανω και τις δικες του δουλειες.... γκαζον δηλαδη....μιλαει κιολας ...μια που μίλησε και μια που το καταπιε.....την κυριακη εκανε το γκαζον χωρις κουβεντα ....Σαν πολυ αερα πηραμε και ωρα να τον κόψουμε .......................

βρηκαν εμας τα κοροιδα που τους τα εχουμε ολα καλα καμωμενα και εχουν και το θρασος να μας συκγρινουν με την μανα τους ..........αλλες γυναικες θελανε ....... αυτες που τους σερνουν απο την μυτη και φορανε την ποδια και της κοιτανε στα ματια .........ειναι δω μεσα καμια τετοια να μας πει το μυστικο..................................διοτι μαλον πολυ χαιδεμενους τους εχουμε .........................

εισαι θεα!:lol::lol: καλα του εκανες!ακους εκει να τα εχει ολα στην τσιτα και να κανει φασαρια για μια ασιδερωτη βερμουδα?ε ας τη φορουσε ασιδερωτη!μπααααα:rolleyes:

npbIp1.png

jqdhp1.png

δε νομιζω οτι θα μπορουσα να τα πω καλυτερα,;)

Ειναι θεμα αξιοποιησης χρονου αλλα ειναι και θεμα συνολικα της οικογενιεας. τι θελω να πω;

εγω το συμμαζευω αλλα ερχεται ο αντρας μου απο τη δουλεια και πεταει τα πραγματα δεξια και αριστερα, ξυπναει το μωρο και σερνει τα παιχνιδια και τα ταπερ σε ολο το σπιτι, αδειαζει τα συρταρια κτλ. το αποτελεσμα εινια οτι το σπιτι γινεται χαλια, δεν μπορω να το βλεπω, εκνευριζομαι το συμμαζευω και φτου κι απ' την αρχη. επομενως για να μεινει το σπιτι μαζεμενο πρεπει:

1) να μην εχει πολλα και περιττα πραγματα

2) ΟΛΟΙ να το διατηρουν μαζεμενο

ωστε να χρειαζεται μονο ενα φρεσκαρισμα καθε φορα.

Αυτο το πετυχε η πεθερα μου. δεν εχει πραγματα, ο,τι της φαινεται περιττο το πεταει χωρις να ρωταει (εγω δεν το εκανα ποτε στον αντρα μου αυτο) και τους εχει φοβεριξει ολους να μην τολμησουν να ακουμπησουν τιποτε απο τη θεση του (και σε μενα ο αντρας μου βγαζει ολα τα σπασμενα και τα πεταει ολα και τα παραταει ολα οπου να 'ναι).

δεν πατανε παιδια στο σπιτι να της το χαλανε, οποτε ενα σκουπισμα ειναι αρκετο. για να καταλαβετε τι εννοω, οταν παμε και αρχιζει το μωρο να σκλαιζει το παιρνει αγκαλια και το περιφερει για να μην της τα χαλασει και οταν το μωρο αρχισε να πειραζει ενα διακοσμητικο ο πεθερος μου αρχισε να λεει "μπραβο, μπραβο, πεταξε τα ολα κατω, ετσι ριξτα ολα κατω" για να βγαλει και αυτος το αχτι του.

εγω ομως βαρεθηκα να μαζευω συνεχεια και με κουρασε αυτο το πραγμα και εννοειεται οτι αμα ακουσω τιποτα πλεον απαντω και μαλιστα χοντρα. Ο καθενας σε τελικη αναλυση ας αναλαβει και τις ευθυνες του μεσα στο σπιτι. Ετσι ειπα και στον αντρα μου οτι αμα χρησιμοποιεις το σπιτι κανονικα και οχι εικονικα λερωνεται και θελει συμμαζεμα, επομενως φροντιζε και εσυ να μην το κανεις χαλια, οπως φερεσαι στη μανα σου.

Γεία σας κορίτσια, γράφω γιατί άλλο δεν αντέχω.

Είμαι πολύ κακή νοικοκυρά, με τα λεγόμενα του αντρά μου. Το θέμα είναι πως έχω ένα ζουζούνι 21 μηνών και είμαι έγκυος στο δεύτερο.Προσπαθώ να τα κάνω όλα μόνη μου και τα κάνω γιατί δεν έχω βοήθεια(η μαμά μου προσφέρεται αλλά ο κύριος δεν θέλει). Και το καλύτερο? με συγκρίνει με την μάνα του και την αδερφή του που είναι οι τέλειες νοικοκυρές (φίδια). Δεν ξέρω τι να κάνω...Κλαίω από τα νεύρα μου...

θα σου πρότεινα να πάρεις τη μαμά σου να σε βοηθήσει και να του τονίσεις οτι η μαμά σου ο,τι νοικοκυρά και να είναι είναι πάνω απ'ολα μάνα που σκέφτεται και πονάει το παιδί της και γι'αυτό κι έρχεται να βοηθήσει.με ορθό και κοφτό τόνο κι άμα δε θέλει τη μάνα σου πες του να φωνέξει τις νοικοκυρές του σπιτιού του..μαμά και αδερφή.άντε γιατί μου θύμισες την αδερφή μου τώρα που αντιμετωπίζει τα ίδια και συγχύστηκα...κι άμα συγχύζομαι κάνω ρυτίδες...κι άμα κάνω ρυτίδες ξανασυγχύζομαι οπότε καταλαβαίνεις!!!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Χωρίς να θέλω να βγώ εκτός θέματος "αναγκαστικά" θα το κάνω μιας που αναφέρθηκε το θέμα των μαμάδων μας που τα προλάβαιναν όλα. Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ που με ένα μόνο παιδί δεν προλαβαίνω ούτε τουαλέτα να πάω κι όμως μαμά, γιαγιά, και πεθερά θεωρητικά προλάβαιναν τα πάντα. Ξεχνάτε όμως πως τότε οι περισσότερες γυναίκες δεν δούλευαν και αν δούλευαν δεν χτυπούσαν 12ωρα όπως σήμερα.Οι συνθήκες στο χώρο εργασίας ήταν πιο ανθρώπινες.Σήμερα πολλοί άνθρωποι, κυρίως άντρες, κάνουν δυο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.Αυτό σημαίνει πως το παιδί μένει περισσότερες ώρες με τη μαμά άρα το να ασχοληθείς με το σπίτι γίνεται λιγότερο εφικτό με το παιδί στη μέση κι αυτό το ξέρουμε καλά όλες.Δεν νομίζω οτι είμαστε οι ανοικοκύρευτες ή οι αδιάφορες που δεν έχουν τον τρόπο να προλάβουν τις δουλειές του σπιτιού.Νομίζω οτι με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα οι περισσότερες γυναίκες βάζουμε προτεραιότητα να φέρνουμε χρήματα στο σπίτι για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Τα παιδιά δεν μπορούν να μεγαλώσουν χωρίς αγάπη και χωρίς χρήματα αλλά μια χαρά μπορούν να ζήσουν και χωρίς πουκάμισα σιδερωμένα με τσάκιση.Πιστεύω πως ο μύθος των παλιών γυναικών που τα προλάβαιναν όλα, πρέπει να καταρριφθεί κάποια στιγμή διότι συγκρίνονται εντελώς διαφορετικές εποχές και διαφορετικές νοοτροπίες.Παλιά πίστευαν οτι δεν κάνει να μαθαίνεις το παιδί στις αγκαλιές και το άφηναν να σπαράζει σε μια κούνια.Αν το άφηνα κι εγώ μια χαρά θα σφουγγάριζα και θα έπλενα αλλά δεν το κάνω.Κάτι πιάνεις και κάτι αφήνεις, όλα μαζί σας το υπογράφω δεν γίνονται και μάλιστα στην εντέλεια!

Kορίτσια θα συμφωνήσω με την sammyj που έγραψε οτι είναι χάρισμα να αξιοποιείς το χρόνο σου... και θα προσθέσω οτι το θέμα νοικοκυροσύνη, καθαριότητα κλπ, είναι και λίγο θέμα ανθρώπου... τί εννοώ?

δεν έχω παιδιά (μην πέσετε να με φάτε οτι και καλά μιλάω εκ του ασφαλούς!) αλλά κι΄εμένα η μαμά μου εργαζόμενη πρωϊ απόγευμα παρακαλώ με 2 παιδιά και έναν άντρα που τα ήθελε όλα στο χέρι χωρίς βοήθεια από γονείς ή πεθερικά (σε άλλες πόλεις) είχε ένα σπίτι που άστραφτε πάντα ... τί κουζίνες, τί πατώματα, τί βεράντες, τί παντζούρια, τί ντουλάπες... γενικά τί τάξη επικρατούσε σε αυτό το σπίτι μέσα δεν μπορώ να σας το περιγράψω... και ακόμη θυμάμαι τις φίλες μου κάθε φορά που τύχαινε και έρχονταν σπίτι μας να μου λένε πόσο καθαρό σπίτι έχουμε και με ρωτούσαν πώς γίνεται να είναι πάντα στην τρίχα ... πώς να το κάνουμε... είναι στον άνθρωπο... υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν να ζουν μέσα στην βρωμιά και την ακαταστασία ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν άνετα να ζουν μέσα στη βρωμιά και να υποδέχονται και καλεσμένους εκεί μέσα χωρίς να τους καίγεται καρφί... και μη μου πείτε οτι δεν σας έχει τύχει να επισκεφθείτε σπίτια και να μείνετε με το στόμα ανοικτό όχι από την νοικοκυροσύνη τους αλλά από το αντίθετο... η βρωμιά σε όλο της το μεγαλείο που λέμε...προσοχή δεν αναφέρομαι σε κοπέλες έγγυες κλπ. που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ... για να μην παρεξηγηθώ... με 2 λόγια : αν θέλεις, μπορείς! κατά τη ταπεινή μου πάντα άποψη...

ε λοιπόν mir και μένα η μάνα μου δούλευε και το σπίτι το είχε στην τρίχα, μη σου πω και το πεζοδρόμιο και τα ρούχα και τα φαγητά και όλα... μόνο που δεν είχε χρόνο για μας... συνειδητά λοιπόν επέλεξα να έχω ένα σπίτι αχούρι όπως λες, να δέχομαι και κόσμο μέσα σ αυτό το αχούρι χωρίς να με πειράζει αλλά τα παιδάκια μου να έχουν μια μαμά ήρεμη ,που δεν τα κυνηγάει μην τυχον και ακουμπήσουν τον τοίχο ή λερώσουν ένα ποτήρι για να πιουν νερό.... και να σας πω και το χειρότερο? δεν δουλέυω κιολας:shock::shock::shock:

προσωπικά δεν κατηγορώ κανέναν για το πως επιλέγει να πράξει στην ζωή του αλλά μ ενοχλεί κάποιος που βγάζει εύκολα συμπεράσματα... μακάρι mir να μπορέσεις να είσαι όπως η μαμά σου αλλά οι περισσότεροι απο μας πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε κάτι... απλά ο καθένας επιλέγει σε τι και στην τελική είναι δικαίωμά του...γιατί εκείνος θα κριθεί απ τις επιλογές του...

ε λοιπόν mir και μένα η μάνα μου δούλευε και το σπίτι το είχε στην τρίχα, μη σου πω και το πεζοδρόμιο και τα ρούχα και τα φαγητά και όλα... μόνο που δεν είχε χρόνο για μας... ..

τι μου θυμισες βρε κοπελα μου!

η μαμα μου παντα τη θυμαμαι να καθαριζει!παντα ολα ηταν πεντακαθαρα!και δουλευε κιολας!ουτε μια τοση δα σκονη ουτε ενα μικρο σκουπιδακι ουτε ενα απλυτο ποτηρι!!τα παντα ηταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ!και συγιρισμενα!

ποτε δε θυμαμαι τη μαμα μου να παιζει ενα παιχνιδι μαζι μου

ποτε δε θυμαμαι τη μαμα μου να μας γαργαλαει,κυνηγαει,να γελαει μαζι μας

θυμαμαι μια μαμα με ενα σφουγγαροπανο,να φωναζει μη εδω και μη εκει.

μη πατατε εδω μη λερωνετε εκει φυγετε απο δω καθαριζω,σφουγγαριζω κανετε πατημασιες και αλλα τετοια!

η μονη στιγμη που ασχολιοταν μαζι μου ηταν σττο διαβασμα!ουτε μια εικονα δεν εχω μαζι της σε αλλη στιγμη!!

και η μαμα μου δε ζει πια.και το κενο ειναι τεραστιο.μακαρι να ειχα ενα σπιτι που δεν ελαμπε απο ντετολ αλλα και μια ΜΑΜΑ

npbIp1.png

jqdhp1.png

Οι δουλειές γίνονται με παιδί στο σπίτι, τουλάχιστον κάποιες από αυτές. Δηλαδή, μπορεί να πλυνει κάποιος τα πιάτα, ή να μαζέψει το πλυντήριο, όσο ρωτάει το παιδί πώς πέρασε τη μέρα του ή όσο λέει ένα παραμύθι. Το να απασχολήσει όμως πραγματικά ένα παιδί κάτω των 2, απλά δεν γίνεται. Όσο μεγαλώνουν τα παιδάκια είναι και θεμιτό να κάνουν πράγματα μόνα τους, όπως να φτιάξουν μια κατασκευή, να ζωγραφίσουν, αλλά όσο είναι μικρά πάλι λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν μόνα τους. Οπότε μιλάμε κυρίως για γυναίκες με παιδιά μικρά σε αυτό το τόπικ.

Εγώ από τη μαμά μου μια πλάτη γυρισμένη θυμάμαι αιωνίως, στο νεροχύτη και δεν ήταν και τέλειο το σπίτι... :( Δεν ξέρω... Η κάθε οικογένεια βρίσκει τις ισορροπίες της. Για τώρα που είναι τα δικά μας παιδιά ακόμα στην προσχολική ηλικία, μας ευχαριστεί περισσότερο και μας φαίνεται περισσότερο ουσίας να ασχολούμαστε όσο γίνεται με τα παιδιά ή και με το να περνάμε καλά, γιατί όχι;

Πάντως, το να σχολιάζει ο άντρας μιας εγκύου με ένα μικρό παιδάκι περί καθαριότητας, μου φαίνεται λίγο άτοπο. Σίγουρα αργότερα θα είναι πιο άνετο το να διατηρείται το σπίτι καθαρό. Αν θέλει μια λύση τώρα, μπορεί όπως γράφτηκε νωρίτερα, να δεχτεί κάποια βοήθεια.

Και η καθαριότητα κάτι σχετικό είναι. Μαθαίνουμε στα γραφεία που δουλεύουμε όλοι κάθε μέρα να μη βλέπουμε πράγματα περί καθαριότητας που στο σπίτι του άλλου, μας σοκάρουν και τα σχολιάζουμε! Στα γραφεία που δούλευα κατά καιρούς, οι κουρτίνες δεν καθαρίζονταν πρακτικά ποτέ! Τα αλουμίνια, μια στο τόοοοοοσο. Προσωπικά, ως εργαζόμενη μαμά, έμαθα να βλέπω το σπίτι με το μάτι του γραφείου! Δεν θα πάθουμε τίποτα αν το αλουμίνιο έχει δαχτυλιές, όπως δεν θα πάθει τίποτα η δουλειά του γραφείου αν τα αλουμίνια έχουν δαχτυλιές. Ενώ θα πάθουν τα παιδιά αν τις 2 ώρες που με βλέπουν κάθε βράδυ, εμένα και τον άντρα μου δεν τις αντισταθμίσω σε σχέση με το παρκάρισμα του παιδικού σταθμού.

Συμφωνω και εγω και με τη φουμπι και εχω να προσθεσω επισης οτι καθε κοπελα στο σπιτι της επιλεγει σε ποιο κομματι της καθαριοτητας θα δωσει προτεραιοτητα. αλλη επιλεγει την ταξη, αλλη επιλεγει τα παντζουρια, αλλη επιλεγει τα μπαλκονια, αλλη επιλεγει την κουζινα κτλ.

εγω δεν εχω προβλημα αν εχουν σκονη τα παντζουρια αλλα δεν μπορω τα ψωνια απο τη λαικη να τα βαλω στο ψυγειο απλυτα. θελω να σαπουνισω τα λαχανικα, να πλυνω σχολαστικα τα κρεατα, τα ψαρια και το νεροχυτη, να σφουγγαρισω. τελος παντων εχω τις προτεραιοτητες μου οπως τις εχει καθε νοικοκυρα στο σπιτι της. η μανα μου εχει απιστευτη λυσσα με τα πιατα και τα ρουχα. πλενει και τα καθαρα.

καθε ενας κανει τις επιλογες του και λειτουργει με βαση τις αναγκες του. και στην τελικη δεν παρκαρα το παιδι μου ουτε για 5 λεπτα σε αλλον για κανενα λογο. επομενως κανω ο,τι μου επιτρεπει και οποτε μου το επιτρεπει επισης.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...