Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα μέλλουσες μανούλες,

Το ότι έχει κατέβει η κοιλιά μου χαμηλά (μόλις μπήκα στο μήνα μου, 2η εγκυμοσύνη η 1η γέννα ήταν προγραμματισμένη καισαρική), σημαίνει ότι πλησιάζει ο τοκετός ή ούτως ή άλλως αυτό είναι φυσιολογικό στον ένατο?

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτσει και καθόλου κάτω να ηρεμήσω και με ένα 3,5 χρόνο σίφουνα μέσα στο σπίτι, έχω λίγο ξεπατωθεί.

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Διαφημίσεις

Η γιατρός μου είπε ότι στα δεύτερα με το που κατέβει η κοιλιά γεννάμε κιόλας δεν είναι σαν το πρώτο που εμπεδώνεται και θέλει κανά 2 εβδομάδες να γεννήσουμε.Μήπως σου φαίνεται χαμηλά και οφείλετε στη θέση του μωρού σου;

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

αυτό ειναι και το φυσιολογικό.στην 36-37 αρχιζει και κατεβαινει η κοιλιτσα.αν ομως εχεις κανει ηδη μια καισαρικη, πας και για δευτερη, οποτε φιλη μου λιγο σε νοιαζει που ειναι η κοιλία. απλα θελει προσοχη να φτασεις μεχρι την ημενια του ραντεβου. να ξεκουράζεσαι ,μην εχεις τπτ προωρα συμπτωματα. οσο για το τριχρονο ειναι θεμα.ειναι μικρουλι και θελει πολυ φροντιδα ακομα. προσπαθησε να ηρεμεις οσο μπορεις.ασε τις δουλειες για αργότερα. με το καλό

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Μάλλον πάω για φυσιολογικό τοκετό τώρα, γιατί δεν συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι που γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική την κόρη μου. Το θέμα είναι ότι επειδή η πρώτη από τη δεύτερη εγκυμοσύνη διαφέρουν ταμάλα, νιώθω ότι θα μου πέσει η κοιλιά κάτω. Μου λένε και οι φίλες μου ότι έχει κατέβει η κοιλιά μου και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Τέλος πάντων, το Σάββατο που θα με δει ο γιατρός μου, θα μου τα πει ένα χεράκι.

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Διαφημίσεις

Εγώ και στις 2 εγκυμοσύνες είχα πολύ χαμηλή κοιλιά (πριν καν μπω στο μήνα μου). Το θέμα είναι ότι όντως γέννησα νωρίς και από τον 7ο μήνα μου είχαν πει να προσέχω. Αφού μπήκες και στο μήνα σου καλό είναι να προσέχεις αν και σε καταλαβαίνω με το 3,5 χρονών που έχεις.

εγω ειμαι στην 32 εβδ ακομα κ προχθες η κοιλια μου ειχε κατεβει κατω ,μου ειχε φυγει κ η δυσπνοια(ειχα κουραστει ομως)αλλα μολις ξεκουραστηκα μετα επαληλθε στη θεση της!το μωρο ειναι με το κεφαλακι προς τα κατω απο τον 6ο σχεδον..επισης νιωθω το βραδυ κατι σαν πιεση απο κατω σαν να σπρωχνει κ λεω τι εναι να πεταχτει κανενα χερι...

ttd6a24.aspx

Ο γιατρός μου, που προφανώς θέλει να κάνει τη δουλειά του εύκολα και ανώδυνα, μου λέει ότι κανονικά τέλος του 8ου μήνα το κεφάλι του μωρού έχει εμπεδωθεί στο κάτω μέρος της λεκάνης. Το μωρό αυτή τη στιγμή ζυγίζει περίπου 2.800 (τόσο ήταν και η κόρη μου στην αντίστοιχη εβδομάδα κύησης και 3 εβδομάδες αργότερα που γεννήθηκε, ζύγιζε 2.860). Εάν σε 10 μέρες που θα με δει δεν έχει εμπεδωθεί, θα πάμε για καισαρική μέχρι τις 22 Αυγούστου!!!! Μα είναι δυνατόν??? έχω ακόμη μέχρι τις 3 Σεπτέμβρη 3,5 βδομάδες, πρέπει να έχει εμπεδωθεί το κεφάλι του μωρού μέσα στις επόμενες 10 μέρες?

Βοήθεια κορίτσια...

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Κανονικά όντως τέλος του 8ου έχει εμπεδωθεί το κεφάλι του στη λεκάνη... Αυτό δε σημαίνει όμως οτι δε γίνεται να γυρίσει και λίγο πιο μετά!!!

Άρα αν μέσα στις επόμενες 10 μέρες δεν έχει γυρίσει, τότε όντως δε νομίζω οτι θα γυρίσει αργότερα.

Ο γιατρός μου, που προφανώς θέλει να κάνει τη δουλειά του εύκολα και ανώδυνα, μου λέει ότι κανονικά τέλος του 8ου μήνα το κεφάλι του μωρού έχει εμπεδωθεί στο κάτω μέρος της λεκάνης. Το μωρό αυτή τη στιγμή ζυγίζει περίπου 2.800 (τόσο ήταν και η κόρη μου στην αντίστοιχη εβδομάδα κύησης και 3 εβδομάδες αργότερα που γεννήθηκε, ζύγιζε 2.860). Εάν σε 10 μέρες που θα με δει δεν έχει εμπεδωθεί, θα πάμε για καισαρική μέχρι τις 22 Αυγούστου!!!! Μα είναι δυνατόν??? έχω ακόμη μέχρι τις 3 Σεπτέμβρη 3,5 βδομάδες, πρέπει να έχει εμπεδωθεί το κεφάλι του μωρού μέσα στις επόμενες 10 μέρες?

Βοήθεια κορίτσια...

Συνήθως η εμπέδωση γίνεται από την 36-37η εβδομάδα με βάση μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα...Σε ένα ποσοστό 20% όμως μπορεί να γίνει κ λίγο πριν τον τοκετό.. ο γιατρός υποστηρίζει ότι θα χρειαστείς καισαρική αποκλειστικά λόγω του ότι δεν θα έχει εμπεδωθεί; Τι κίνδυνος υπάρχει αν περιμένετε μέχρι την ΠΗΤ;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Το μωρο εχει παρει θεση απο τον 6ο μηνα. Εμπεδωση ο γιατρος καταλαβαινω οτι εννοει να σφηνωσει το κεφαλι του στο χσμηλοτερο σημειο της μητρας. Φοβαται μηπως εαν το αφησουμε για φυσιολογικο μην σπασουν τα ραμματα της μητρας (μετα απο 3,5 χρονια απο την προηγουμενη γεννα) ενω τον προηγουμενο μηνα μου ελεγε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Εμπεδωση του κεφαλιου οντως γινεται στο τελος του 8ου μηνα η οποιαδηποτε στιγμη μεσα στον 9ο;

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Δεν έχω καταλάβει. Τα ράμματα της μήτρας θα σπάσουν λόγω εμπέδωσης; Πριν ένα μήνα δεν το ήξερε αυτό; Η εμπέδωση δεν θεωρείται καλό σημάδι για έναν φυσιολογικό τοκετό; Αν είχε γίνει από τώρα η εμπέδωση δεν θα υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν τα ράμματα; Μου φαίνεται λίγο περίεργο.

Δηλαδή όταν πας για φυσιολογικό τοκετό ξέρεις ότι κάποια στιγμή είτε νωρίς είτε αργότερα το μωρό θα περάσει από την λεκάνη. Αν κινδυνεύει με αυτό τότε πως υποστήριζε τον φυσιολ τοκετό;

Δεν είμαι ειδικός, απλά εκφράζω τις απορίες που μου δημιουργούνται...

Εμπεδωση του κεφαλιου οντως γινεται στο τελος του 8ου μηνα η οποιαδηποτε στιγμη μεσα στον 9ο;

Σε κάποιες κοπέλες όχι μόνο εμπέδωση αλλά κ γύρισμα του μωρού (ενώ είναι με τα πόδια κάτω, γυρνάει με το κεφάλι) που είναι κ πιο δύσκολο γίνεται κοντά στον τοκετό.

Ούτε εμένα έχει εμπεδωθεί ακόμα και με προετοίμασε η μαία ότι αν σπάσουν θα πρέπει να τρέξω στο νοσοκομείο για να μην πάθω πρόπτωση λώρου. Μου είπε ότι μπορεί να εμπεδωθεί ακόμα και τη στιγμή του τοκετού, ίσως χρειαστούν παραπάνω ώρες.. Κατα τ' άλλα δε νομίζω ότι είναι απόλυτο να εμπεδώνεται στο τέλος του 8ου, πιστεύω ότι εφόσον είναι με το κεφάλι κάτω έχει περισσότερες πιθανότητες να εμπεδωθεί παρά αν ήταν ψηλά και με το κεφάλι πάνω.

Με το κεφάλι κάτω είναι, η κοιλιά μου έχει χαμηλώσει (το καταλαβαίνω και εγώ γιατί αναπνέω καλύτερα) αλλά το κεφάλι του μωρού δεν έχει εμπεδωθεί. Τώρα γιατί κινδυνεύει η τομή της μήτρας, έχει δεν έχει εμπεδωθεί το μωρό δεν καταλαβαίνω. Μία εγκυμοσύνη μπορεί να φτάσει μέχρι και 42 εβδομάδες. Εγώ μόλις το Σάββατο μπήκα στην 37η. Τι να σας πω. Κλαίω στον ύπνο μου, από τον καημό μου για το φυσιολογικό. Ίσως το βλέπω εγωιστικά, αλλά στην πρώτη καισαρική γέννησα μέσα στο καταχείμωνο και είχα μόνο ένα μωράκι 3 κιλά να κουμαντάρω. Τώρα θα έχω και το μωράκι και την κόρη μου που είναι 3,5 χρονών και δεν ξεκολάει από επάνω μου. Εάν εγώ είμαι στην κατάσταση που ήμουνα στην πρώτη καισαρική, να θέλω βοήθεια να βγώ από την μπανιέρα ή για να σηκωθώ από το κρεβάτι, αλλοίμονό μου!

Και ναι, Μελίνα 22, και εγώ την ίδια απορία έχω. Μέχρι τον προηγούμενο μήνα, δεν υπήρχε θέμα για φυσιολογικό λόγω προηγούμενης καισαρικής, και τώρα ξαφνικά προέκυψε!!! Για να καταλάβετε, την πρώτη γέννα την κάναμε καισαρική επειδή είχα πρωινό ζάχαρο 100!!!!! και φοβόταν μην πάθει υπογλυκαιμία το μωρό κατά την ώρα της γέννας!!!!

Θα τρελαθώ, και οι ορμόνες μου μαζί με το 40άρι που θα πιάσει αύριο, δεν βοηθάνε και πολύ.

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Διαφημίσεις

Δεν είναι καθόλου εγωιστικό, να θες να έρθει το μωρό σου φυσιολογικά κ να μην γίνει μια αχρείαστη καισαρική. Το αντίθετο μάλιστα!

Στο θέμα "φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική" υπάρχουν αρκετές κοπέλες που μπορούν να σε βοηθήσουν εγώ δυστυχώς δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία. Γιατί δεν ζητάς κ μια δεύτερη γνώμη από γιατρό που να εφαρμόζει vbac με επιτυχία;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=67041

Δυστυχώς Μελίνα μου κανένας γυναικολόγος δεν αναλαμβάνει ούτε να σου απαντήσει σε ερώτηση που θα του κάνεις όταν βρίσκεσαι στον 9ο μήνα. Επειδή δεν είμαι γιατρός και δεν έχω ιατρική άποψη επί του θέματος ότι και να πω στον γιατρό μου, θα γίνει το δικό του. Οπότε ελπίζω να πάνε όλα καλά να βγεί καλά το μωράκι μου και εάν πάμε σε καισαρική, θα πάμε σε καισαρική.

Μου αρέσει που η μητέρα μου, επειδή είμαι λίγο μυγιάγγιαχτη, όταν ήμουνα μικρή, μου έλεγε συνέχεια "πως θα γεννήσεις άμα κάνεις έτσι!!". Εεε το γρουσούζεψε μου φαίνεται!!

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλησπέρα! Σήμερα είχα ραντεβού με το γιατρό μου και από τη μία χάρηκα, από την άλλη αγχώθηκα.. Τελευταία ένιωθα βάρος χαμηλά και την κοιλιά μου να έχει κατέβει οπότε το ψιλοπερίμενα. Ο μικρός είναι με το κεφάλι, αρκετά χαμηλά, έτοιμος για εμπέδωση και ο τράχηλος 2,7εκ!! Τρελάθηκα! Μου είπε να κόψω τα πολλά πολλά και να αρχίσω να ξεκουράζομαι για να μην έχουμε πρόωρα γεννητούρια.. Γενικά ήταν χαλαρός, απλά εγώ αγχώθηκα αρκετά. Ο μικρός βέβαια εμφανίζεται στον υπέρηχο περίπου 2βδομάδες μεγαλύτερος, αλλά ακόμα είμαστε μόλις 1700γρ οπότε πρέπει να αντέξουμε ακόμα! Ολα τα άλλα τέλεια μου είπε, δεν έχουμε περιτυλίξεις, ο πλακούντας μια χαρα, ο μπέμπης δραστήριος, απλά ξεκούραση, αλλά όχι τελείως ξάπλα. Να περπατάω λίγο, αλλά μόλις νιώσω πίεση χαμηλά να κάθομαι και να σταματήσω τις δουλειές στο σπίτι που με είχε πιάσει κρίση τελευταία και τα ήθελα όλα να λάμπουνε! Θα καταφέρω να μπω στον ένατο;;; Φοβάμαι, είναι πολύ νωρίς ακόμα..

8hwQp3.png

Κορίτσια καλησπέρα! Σήμερα είχα ραντεβού με το γιατρό μου και από τη μία χάρηκα, από την άλλη αγχώθηκα.. Τελευταία ένιωθα βάρος χαμηλά και την κοιλιά μου να έχει κατέβει οπότε το ψιλοπερίμενα. Ο μικρός είναι με το κεφάλι, αρκετά χαμηλά, έτοιμος για εμπέδωση και ο τράχηλος 2,7εκ!! Τρελάθηκα! Μου είπε να κόψω τα πολλά πολλά και να αρχίσω να ξεκουράζομαι για να μην έχουμε πρόωρα γεννητούρια.. Γενικά ήταν χαλαρός, απλά εγώ αγχώθηκα αρκετά. Ο μικρός βέβαια εμφανίζεται στον υπέρηχο περίπου 2βδομάδες μεγαλύτερος, αλλά ακόμα είμαστε μόλις 1700γρ οπότε πρέπει να αντέξουμε ακόμα! Ολα τα άλλα τέλεια μου είπε, δεν έχουμε περιτυλίξεις, ο πλακούντας μια χαρα, ο μπέμπης δραστήριος, απλά ξεκούραση, αλλά όχι τελείως ξάπλα. Να περπατάω λίγο, αλλά μόλις νιώσω πίεση χαμηλά να κάθομαι και να σταματήσω τις δουλειές στο σπίτι που με είχε πιάσει κρίση τελευταία και τα ήθελα όλα να λάμπουνε! Θα καταφέρω να μπω στον ένατο;;; Φοβάμαι, είναι πολύ νωρίς ακόμα..

ria και εγω το ιδιο με εσενα επαθα την τελευταια φορα που πηγα στον γιατρο στην 31η εβδομαδα δεν μου ειπε τιποτα για εμπεδωση που δεν ηξερα καν τι ηταν αυτο και το διαβασα εδω στο φορουμ αλλα ο τραχηλος ηταν 2.7 με 2.8 και το κεφαλακι της προς τα κατω και 1720 γραμμαρια η μικρη ο γιατρος δεν μου ειπε τιποτα για ξεκουρση η κατι παρομοιο ποσο μαλλον σε μενα που εχω κανει και περιδεση τραχηλου αλλα ενα ανχος το εχω και εγω ανηπομονω να μπω στον μηνα μου να ηρεμησω....τωρα ειμαι 33βδ και 4 μερες....ελπιζω οτι θα τα καταφερουμε:lol::lol::lol:

elo7p3.png

ria και εγω το ιδιο με εσενα επαθα την τελευταια φορα που πηγα στον γιατρο στην 31η εβδομαδα δεν μου ειπε τιποτα για εμπεδωση που δεν ηξερα καν τι ηταν αυτο και το διαβασα εδω στο φορουμ αλλα ο τραχηλος ηταν 2.7 με 2.8 και το κεφαλακι της προς τα κατω και 1720 γραμμαρια η μικρη ο γιατρος δεν μου ειπε τιποτα για ξεκουρση η κατι παρομοιο ποσο μαλλον σε μενα που εχω κανει και περιδεση τραχηλου αλλα ενα ανχος το εχω και εγω ανηπομονω να μπω στον μηνα μου να ηρεμησω....τωρα ειμαι 33βδ και 4 μερες....ελπιζω οτι θα τα καταφερουμε:lol::lol::lol:

Θα τα καταφέρουμε, πάνω από όλα θετική σκέψη! Χθες είχα συνάντηση με τη μαία μου για μάθημα ανώδυνου και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους και πως εκεί που τώρα φοβάμαι μην έρθει πρόωρο, μπορεί να ξανανέβει ψηλά και να μην κατεβαίνει κιόλας! Ολα παίζονται! Απλά το να γυρίσει σε ισχυακή ή εγκάρσια προβολή πλέον είναι δύσκολο, μακάρι! Εγώ αγχώθηκα γιατί ημερολογιακή ΠΗΤ έχω κανονικά 10/4, κι ενώ μέχρι τώρα ο υπέρηχος μου έβγαζε ΠΗΤ 3 με 6/4, προχθές που πήγα μου έβγαλε 25/3!! Ο γιατρός απλά μου είπε να κόψω τα ακροβατικά, όχι να οριζοντιωθώ, γιατί να σκεφτείς ότι μέχρι προχθές και έσκυβα (σαν την πάπια βέβαια), σήκωνα ψώνια, περπατούσα λες και προετοιμαζόμουν για μαραθώνιο και κρεμιόμουν από όπου μπορούσα για να καθαρίσω και την τελευταία γωνίτσα στο σπίτι! Τέτοια προκοπή που με είχε πιάσει τελευταία, ποτέ στη ζωή μου! Οπότε λογικό να μου πει να χαλαρώσω λίγο γιατι το είχα παραχ..σει! Άντε, κοντοζυγώνει ο καιρός, με το καλό να τα δεχτούμε!! :-D

8hwQp3.png

Ξερετε αν ειναι υποχρεωτικο να κατεβει η κοιλια για να πουμε οτι οντως πλησιαζει η ωρα του τοκετου?

ειμαι στην 38η εβδομαδα,μπαινω αυριο δηλαδη,και η κοιλια ακομα εκει ψηλα ειναι,καθε μερα η μαμα μου με ελεγχει και λεει αα δεν κατεβηκε δεν γεννας ακομα!!! οποτε μαλλον θα φτασουμε μεχρι την ΠΗΤ...απλα το ειχα απορια αν οντως ειναι απαραιτητο να κατεβει για να γεννησεις....

κατω απο το στηθος νιωθω πιεση αρκετη ακομα,δεν μπορω να αναπνευσω καλα που αυτα οντως μπορει να δειχνουν οτι το μωρο δεν κατεβηκε ακομα(αχ ατιμο περπατημα,αδικα εκανα χιλιομετρα μου φαινεται :P:p:p)

αλλα οκ αυτα ειναι λογικα...το να κατεβει ομως η κοιλια μου φαινεται κουλο λιγο:confused:

vpCFp2.png

Μπορει και σε μια δυο μερες να δεις οτι κατεβηκε!!!Εμενα σε 3 μερες κατεβηκε δεν εχει σχεση!Το περπατημα οπως και να χει κανει καλο απο εδω και στο εξης!Αν θελεις να γεννησεις παντως να κανεις σεξ!!!Το σπερμα βοηθαει να μαλακωσει ο τραχηλος και να ξεκινησει ο τοκετος:P:p:p

• 5 χρόνια μετά...

καλησπέρα!! με το καλο να ερθει να το μωρακι σου!τωρα που ειδα την ερωτηση σου το σκεφτηκα και εγω! θυμαμαι οτι κάπου στο τριτο τριμηνο μεχρι και το τελος ένιωθα το μωρακι μου πιο χαμηλα,ενιωθα και παραπανω πιεση κάτω χαμηλα σα να εσπρωχνε να βγει χαχαχ!!!επισης νομιζω οτι φαινεται και η κοιλια πιο χαμηλα .στις αρχες ήταν πιο φουσκωμενη πανω ψηλα στο στομαχι και μετα φαινοταν καπως πιο κατω.ελπιζω να σε βοηθησα!! ποτε εχεις πητ? 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...