Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κορίτσια. μην λέτε μεγάλα λόγια για το τι θα κάνατε αν το δικό σας παιδάκι ήταν επιθετικό ή πως είναι θέμα γονιών και τι τρόπους μαθαίνουν στα παιδιά τους γιατί μπόρει σε λίγους μήνες να είσαστε εσείς στη θέση τους. αυτό ακριβώς συνέβηκε σε μένα. τα παιδία αλλαζουν τρόπους και συμπεριφορά και δεν ρωτούν ούτε ακούν κανένα σε ηλικία μικρότερη των 3 χρονών. εμένα ήταν το "ΘΥΜΑ" για ένα διαστημα και εγώ εκρινα τους άλλους γονείς, και γινόμουν έξαλλη καθε φορά! και τώρα ο δικός μου ξαφνικά άρχισε να μιμείτε αυτήν την συμπεριφορά εδώ και μερικούς μήνες, θεωρώντας πως είναι η λύση για να γίνει το δικό του αφου αυτο το αποτέλεσμα έβλεπε τόσο καιρό να γίνετε για τα άλλα παιδάκια. μερικές φορές το βλέπει και σαν παιγνίδι. ή ακόμη μπορεί το δεύτερο σας παιδάκι να είναι "ΘΥΤΗΣ" όπως τα χαρακτηρίσετε.

κάτω των 3 χρόνων είναι αρκετά μικρά για να τους εξηγήσεις πως είναι επικίνδυνο αυτο που κάνουν..γνώμη μου.. θα μεγαλώσουν και θα στρώσουν!

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

... θα μεγαλώσουν και θα στρώσουν!

κρατάω αυτό... και τα δικά μου περνάν απο τη μια φαση στην άλλη εναλλαξ.

πολύ δυσκολη η διαχειρηση και μεταξυ τους και με τριτους.

εγώ πάντως επεμβαίνω πάντα και μιλάω στο παιδι θυτη αν ειναι μεγαλύτερο ή συνομηλικο με το δικό μου, αν ειναι μικροτερο το δικαιολογώ στο παιδι μου οτι ειναι μικρούλι και δεν καταλαβαινει.

Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ με την Κ.Στυλιανάκη στα περισσότερα σημεία που μας παράθεσε.

Θα πω κάτι που ξέρω ότι δεν θα σας αρέσει.

Εγώ έχω ένα γιο που είναι σχεδόν 6 ετών....Μέχρι και πέρυσι ήμουν όπου και να πηγαίναμε διακριτικά μεν, αλλά σε απόσταση αναπνοής δε.

Από φέτος στην παιδική χαρά στην πλατεία ναι πίνω αμέριμνη το καφεδάκι μου, δεν χάνω το βλέμμα μου από πάνω του αλλά όχι δίπλα του..

Σε παιδότοπους δεν πάμε γιατί ξέρω ότι εκεί συνήθως συχνάζουν μικρότερα παιδάκια, όπου μπορεί να προκληθεί κάτι π.χ επειδή είναι άχαρος ή επειδή παίζει με όλη την ψυχή του.

Οφείλουν οι μαμάδες με μικρότερα παιδάκια να είναι δίπλα τους διακριτικά μεν αλλά συνεχώς.

Ο δικός μου κάνει ποδήλατο σε ένα χώρο στην πλατεία ειδικά διαμορφωμένο για ποδήλατα...Ξέρετε πόσες φορές πετάχτηκαν 2χρονα και μαμάδες λένε στα παιδιά να μην τρέχουνε...Επίσης μου έχει τύχει και σε ποδηλατόδρομο μέσα να κάνουν περίπατο και να μαλώνουν τα παιδάκια με τα ποδήλατα.....Δυστυχώς όσο και να μην αρέσει η φράση είναι παιδιά.

Τυχαίνει και έχουμε πάρα πολλές επαφές με παιδάκια στον κύκλο μας διάφορων ηλικιών όπου όλα αυτά τα χρόννια έτυχαν διάφορα περιστατικά...Κανένα παιδάκι δεν μου έβγαλε ότι έχει κάνει κάτι επίτηδες ή με σκοπό να προκαλέσει πόνο.ΚΑΝΕΝΑ και είναι πάρα πολλες οι επαφές μας με άλλα παιδάκια

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Πιστεύω πως όποια μητέρα έχει μικρό παιδάκι, όσο ήρεμο και κοινωνικό και αν είναι, θα πρέπει παντα να είναι σε επιφυλακή γιατί μπορεί να αντιδράσει άσχημα οποιαδήποτε στιγμή. Η αδράνεια σε μια τέτοια περίπτωση, με το σκεπτικό ότι παιδάκι είναι ή ότι θα στρωσει κάποτε, εμένα προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνη. Για παράδειγμα, η κόρη μου στα καλά καθούμενα μου έχει χτυπήσει 2-3 φορές το χέρι με νευρα. Εννοείται ότι την μάλωσα και της είπα πως δεν χτυπάμε. Δεν ξέρω αν θα το σταματήσει (το πιθανότερο είναι πως όχι) αλλά κάθε φορά που θα το κάνει θα της κάνω παρατηρηση.

Δεν έχει τύχει ακομα να χτυπησει άλλο παιδάκι, αλλά αν γίνει κάποτε (πράγμα πολύ πιθανό καθώς μεγαλώνει) και πάλι θα επέμβω.

Το ίδιο περιμένω να κάνει και η άλλη μητέρα, αν κάποιο παιδάκι χτυπήσει την κόρη μου. Προς Θεού δεν κατηγορώ σε καμια περίπτωση τα παιδιά, ούτε λέω πως οι γονεις είναι κακοί. Απλά ότι μια αδιάφορη σταση από την μερια των γονιών θα μου κακοφαινόταν. Και πιστευω πως αυτή η αδιαφορία "ενθαρύνει" την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού

malecon θεωρώ αυτονόητο ότι συζητάς ( ο τρόπος εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού )με το παιδί, οποιαδήποτε άσχημη συμπεριφορά.

Και εγώ... αλλά διαβάζοντας περιγραφές στο φορουμ μου φαινεται πως δεν ειναι αυτονόητο για όλους. (Κρατάω φυσικά και κάποιες επιφυλάξεις για την ακρίβεια όσων μας μεταφέρονται).

Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία μου από την συναναστροφή της κόρης μου με άλλα παιδάκια είναι πολύ καλή, στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονεις είναι κοντα

ρε κοριτσια δλδ εσεις οταν μαλωνετε το διχρονο παιδακι σας βλεπετε θεαματικα αποτελέσματα?? δεν ειπαμε να αδιαφορούμε αλλα και η πολλή προσοχή σε μια κακή πράξη που κάνει ενα παιδάκι κάτω των τριών χρονών έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει.. εννοείτε πως τον προσέχω μην τυχον και χτυπήσει κάποιο παιδάκι όπως προσέχω και το αντίθετο. αλλα είναι σε μια ηλικία που και η κακή πράξη αμα εισπράξει προσοχή τους είναι αρκετό για να το επαναλαμβάνουν...

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

αλλα είναι σε μια ηλικία που και η κακή πράξη αμα εισπράξει προσοχή τους είναι αρκετό για να το επαναλαμβάνουν...

Προτείνεις δηλαδή αν κάνει μια κακή πράξη να αδιαφορήσεις και να μην του πεις τιποτα ? Αν νομιζει οτι αυτο που κανει δεν ειναι κακό δεν φοβάσαι οτι θα το επαναλάβει αρκετές φορές μετά ?

Διαφημίσεις

ρε κοριτσια δλδ εσεις οταν μαλωνετε το διχρονο παιδακι σας βλεπετε θεαματικα αποτελέσματα?? δεν ειπαμε να αδιαφορούμε αλλα και η πολλή προσοχή σε μια κακή πράξη που κάνει ενα παιδάκι κάτω των τριών χρονών έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει.. εννοείτε πως τον προσέχω μην τυχον και χτυπήσει κάποιο παιδάκι όπως προσέχω και το αντίθετο. αλλα είναι σε μια ηλικία που και η κακή πράξη αμα εισπράξει προσοχή τους είναι αρκετό για να το επαναλαμβάνουν...

ακριβώς γι'αυτό το λόγο είπα παραπάνω ο τρόπος εξαρτάται από την ηλικία, το πως θα αντιδράσεις;)

rQGhp3.png

και ακόμα κάτι.. μερικά παιδιά εχουν διαφορετική τακτική επίθεσης. βρίζουν και προκαλουν ή μειώνουν τα άλλα παιδιά λεκτικά. και το αλλό παιδάκι που αντιδρά με ξύλο, το χτυπάει. από μακρία όλοι βλέπουμε απλά ένα παιδάκι να χτυπάει κάποιο αλλό και τελείωσε. αυτο το παιδάκι είναι ο θύτης!!! άσχετο με το τι συνέβηκε. και έχουμε μετά 4 ενήλικες να συζητούν να βρίζουν και να μαλλώνουν μεταξύ τους για τη συμπεριφορά 2 παιδιών κάτω των τριών χρονών. μήπως μερικές φορές τα παιδιά μας μιμούντε?? ;)

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

...μήπως μερικές φορές τα παιδιά μας μιμούντε?? ;)

οχι μήπως...ενα παιδάκι μικρό αποκλείεται να βγάζει από το μυαλό του βρισιές . Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από οτι νομιζουμε εμεις. Ειναι σαν σφουγγάρι που απορροφούν τα πάντα.

όπως είπα είμαι κοντά του και προσέχω αν τυχών πάει να συμβέι κάτι να το αποτρέψω... προτιμώ να μην δίνω διαστάσεις στο παρών στάδιο. και το ίδιο πράττω αν το παιδί μου είναι το θύμα!! είμαστε πολιτισμένοι ανθρωποί και έξυπνοι και πιστεύω μπορούμε να κρίνουμε ποτε μια κατάσταση είναι εκτός ελέγχου ή γίνετε εσκεμμενα.. δεν ισχύει το ίδιο για ποιο μεγάλα παιδια

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

. από μακρία όλοι βλέπουμε απλά ένα παιδάκι να χτυπάει κάποιο αλλό και τελείωσε. αυτο το παιδάκι είναι ο θύτης!!! άσχετο με το τι συνέβηκε. ...

Πιστευω πως όταν το παιδάκι ειναι λίγο μεγαλύτερο πριν αποδώσουμε ευθυνες μπορουμε να μάθουμε την αιτία. Δεν κατηγορουμε τα άλλα παιδάκια με βαση οτι βλεπουμε .

Διαφημίσεις

Πιστευω πως όταν το παιδάκι ειναι λίγο μεγαλύτερο πριν αποδώσουμε ευθυνες μπορουμε να μάθουμε την αιτία. Δεν κατηγορουμε τα άλλα παιδάκια με βαση οτι βλεπουμε .

πιστεύω πως όλα μες τη ζωή και στο παιχνίδι είναι άμα έχεις παιδιά. απλά μερικά πράγματα δεν αξίζουν τόσης προσοχής. Μακάρι πάντα αυτά να είναι τα προβλήματα μας όσο αφορά τα παιδία μας!! αυτά που διορθώνονται μεγαλώνοντας! :P

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

όπως είπα είμαι κοντά του και προσέχω αν τυχών πάει να συμβέι κάτι να το αποτρέψω... προτιμώ να μην δίνω διαστάσεις στο παρών στάδιο. και το ίδιο πράττω αν το παιδί μου είναι το θύμα!! είμαστε πολιτισμένοι ανθρωποί και έξυπνοι και πιστεύω μπορούμε να κρίνουμε ποτε μια κατάσταση είναι εκτός ελέγχου ή γίνετε εσκεμμενα.. δεν ισχύει το ίδιο για ποιο μεγάλα παιδια

και ακόμα κάτι.. μερικά παιδιά εχουν διαφορετική τακτική επίθεσης. βρίζουν και προκαλουν ή μειώνουν τα άλλα παιδιά λεκτικά. και το αλλό παιδάκι που αντιδρά με ξύλο, το χτυπάει. από μακρία όλοι βλέπουμε απλά ένα παιδάκι να χτυπάει κάποιο αλλό και τελείωσε. αυτο το παιδάκι είναι ο θύτης!!! άσχετο με το τι συνέβηκε. και έχουμε μετά 4 ενήλικες να συζητούν να βρίζουν και να μαλλώνουν μεταξύ τους για τη συμπεριφορά 2 παιδιών κάτω των τριών χρονών. μήπως μερικές φορές τα παιδιά μας μιμούντε?? ;)

Συμφωνώ σε όλα ...

Όταν λες μεγαλύτερα παιδιά τι εννοείς...?

Πέρυσι ο γιος μου ήταν 5παρα κάτι...ένα αγοράκι 7 ετών τού έλεγε και γελούσε, θα πάρω το κουνέλι σου και θα το δώσω στη γιαγιά μου να το μαγειρέψει.Του λέει σταμάτα.Τίποτα εκείνος...αρχίζει ο δικός μου κλαίει και του λέει σου είπα σταμάτα..Αρχισε εκείνος και έλεγε θα το κάνουμε στιφάδο...παει ο δικός μου και τον σπρώχνει πολύ άσχημα και τον χτυπούσε στην πλάτη....

Αλήθεια πόσο αδιάφορη μάνα ήμουν που δεν του είπα κουβέντα...?

Και εδώ συμφωνώ και το έχω πει άπειρες φορές...πάντα υπάρχει αιτία...απλά ρωτήστε τα παιδιά και θα εκπλαγείται....

rQGhp3.png

Πέρυσι ο γιος μου ήταν 5παρα κάτι...ένα αγοράκι 7 ετών τού έλεγε και γελούσε, θα πάρω το κουνέλι σου και θα το δώσω στη γιαγιά μου να το μαγειρέψει.Του λέει σταμάτα.Τίποτα εκείνος...αρχίζει ο δικός μου κλαίει και του λέει σου είπα σταμάτα..Αρχισε εκείνος και έλεγε θα το κάνουμε στιφάδο...παει ο δικός μου και τον σπρώχνει πολύ άσχημα και τον χτυπούσε στην πλάτη....

σωστά επραξες dalia κατά τη γνωμη μου. το παιδάκι σου πληγώθηκε και αντιδρασε. λογικό είναι. είναι το ενστικτο επιβίωσης καμιά φορά που προκαλεί κάποιες αντιδράσεις καθένας αμύνετε με το τρόπο του

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

Δεν αφηνω το παιδι απο τα ματια μου ουτε λεπτο.Ειδικα σε χωρους οπου βρισκονται μεγαλυτερα παιδια τα οποια δεν παυει να ειναι και αυτα παιδια συνεπως πλασματα χωρις λογικη σκεψη.Δεν ξερεις ποτε πως θα αντιδρασουν.

Εαν αντιληφθω οτι παει να μου το χτυπησει αλλο παιδι το μαλωνω μεν με ωραιο τροπο δε.Του λεω το παιδακι μου ειναι μικρουλι και δεν καταλαβαινει δεν ειναι σωστο να το κανεις αυτο κλπ.

Με τις μανες δεν ασχολουμε καθολου.

Βρε κοριτσια πως εκπαιδευται ενα παιδακι 21 μηνων να αυτοπροστατευεται?Δεν μιλαμε για 3 χρονων παιδι.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Δεν αφηνω το παιδι απο τα ματια μου ουτε λεπτο.Ειδικα σε χωρους οπου βρισκονται μεγαλυτερα παιδια τα οποια δεν παυει να ειναι και αυτα παιδια συνεπως πλασματα χωρις λογικη σκεψη.Δεν ξερεις ποτε πως θα αντιδρασουν.

Εαν αντιληφθω οτι παει να μου το χτυπησει αλλο παιδι το μαλωνω μεν με ωραιο τροπο δε.Του λεω το παιδακι μου ειναι μικρουλι και δεν καταλαβαινει δεν ειναι σωστο να το κανεις αυτο κλπ.

Βρε κοριτσια πως εκπαιδευται ενα παιδακι 21 μηνων να αυτοπροστατευεται?Δεν μιλαμε για 3 χρονων παιδι.

prune την απάντηση στην ερώτηση σου τι δίνεις μόνη σου...όπως ακριβώς το γράφεις....δεν αφήνω το παιδί από τα μάτια μου....

Επίσης εγώ έκανα και το εξής.Όταν κάποιος τον πείραζε και το παιδί λογικότατα λειτουργούσε ενστικτωδώς απλώνοντας το χέρι, ποτέ δεν του είπα μη το κάνεις αυτό...

prune συγχαρητήρια για την φράση σου που τόνισα...σπανιότατα διαβάζω κάτι τέτοιο από μητέρα μικρότερου παιδιού;), παρόλλο που κρύβει τεράστια αλήθεια

rQGhp3.png

Ναι μέχρι στιγμης βλέπω αποτελέσματα... έχει μαθει σε πολλές περιπτώσεις τι δεν πρέπει να κάνει. Δεν τρέχω φωνάζοντας σαν υστερική, της εξηγώ με σχετικά ήρεμο τρόπο ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, οπότε δεν νομίζω ότι το μεταφράζει πως εισπράττει την προσοχή μου. Άλλωστε όταν παιζει ήρεμα έχει όλη την προσοχή μου

Eυχαριστω Dalia για τον καλο σου λογο!!:lol:

Ηθελα να συμπληρωσω οτι και η λεκτικη βια ειναι εξισου σοβαρη με την σωματικη.Το παιδι που εφερε το γιο σου σε αυτη την συναισθηματικη κατασταση ειναι σα να τον χτυπησε ισως και κατι χειροτερο.Ειναι αληθεια οτι τα παιδια μπορουν να γινουν πολυ σκληρα καποιες φορες.

Πολυ καλα εκανες κατα τη γνωμη μου και τον αφησες.Επρεπε να αμυνθει και να δειξει την αντιδραση του στο αλλο παιδι.Ετσι μονο θα αποφορτιζονταν.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Ναι μέχρι στιγμης βλέπω αποτελέσματα... έχει μαθει σε πολλές περιπτώσεις τι δεν πρέπει να κάνει. Δεν τρέχω φωνάζοντας σαν υστερική, της εξηγώ με σχετικά ήρεμο τρόπο ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, οπότε δεν νομίζω ότι το μεταφράζει πως εισπράττει την προσοχή μου. Άλλωστε όταν παιζει ήρεμα έχει όλη την προσοχή μου

ίσως το παιδάκι σου melecon να είναι από τη φύση του πιο υπάκουο και πιο φρόνιμο μωράκι από τα δικά μας. μάλλον είναι και κοριτσάκι φαντάζομαι. είναι πιο ώριμα τα κοριτσάκια πιστεύω.

εγώ που έχω ένα πολύ ζωηρό και "άτακτο" δίχρονο αγοράκι αυτά που γράφεις μου απίστευτα στη δική μου περίπτωση

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

Γεια σας κορίτσια. μην λέτε μεγάλα λόγια για το τι θα κάνατε αν το δικό σας παιδάκι ήταν επιθετικό ή πως είναι θέμα γονιών και τι τρόπους μαθαίνουν στα παιδιά τους γιατί μπόρει σε λίγους μήνες να είσαστε εσείς στη θέση τους. αυτό ακριβώς συνέβηκε σε μένα. τα παιδία αλλαζουν τρόπους και συμπεριφορά και δεν ρωτούν ούτε ακούν κανένα σε ηλικία μικρότερη των 3 χρονών. εμένα ήταν το "ΘΥΜΑ" για ένα διαστημα και εγώ εκρινα τους άλλους γονείς, και γινόμουν έξαλλη καθε φορά! και τώρα ο δικός μου ξαφνικά άρχισε να μιμείτε αυτήν την συμπεριφορά εδώ και μερικούς μήνες, θεωρώντας πως είναι η λύση για να γίνει το δικό του αφου αυτο το αποτέλεσμα έβλεπε τόσο καιρό να γίνετε για τα άλλα παιδάκια. μερικές φορές το βλέπει και σαν παιγνίδι. ή ακόμη μπορεί το δεύτερο σας παιδάκι να είναι "ΘΥΤΗΣ" όπως τα χαρακτηρίσετε.

κάτω των 3 χρόνων είναι αρκετά μικρά για να τους εξηγήσεις πως είναι επικίνδυνο αυτο που κάνουν..γνώμη μου.. θα μεγαλώσουν και θα στρώσουν!

Ποσο συμφωνω μαζι σου...Καποια μερα κ τα δικα μας αρνακια μπορει να γινουνε λυκακια κ σιγουρα δε θα θελουμε να κατηγορουνε εμας κ την αντροφη τους,γιατι δινουμε τα παντα ακομη κ τους στερουμε,αλλα ειναι κ η φυση τους στη μεση κ οι κακες επιρροες.Εχω δει στο σχολειο παιδακια ησυχα με καλη ανατροφη κ πολυ καλους γονριες με τροπους να μεταλλασονται σε κατι αλλο γιατι αυτο το βλεπανε απο αλλα παιδια εξω.Οσο ητανε σπιτι αναπαρηγαγαν τη καλη συμπεριφορα των γονιων,οταν αρχισανε να βγαινουνε εξω γινανε αλλα παιδια....

Κι εγω ετσι σκεφτομου..μη τολμησει κ τον ακουμπησειι κανεις κ.λ.π. κι ομως...2 φορες τον χτυπησε (κακαοβουλο) παιδακι κ δεν το μαλωσα,απλα τον πηρα αγκαλια κ τον παρηγορησα κ προσπαθησα να αποτρεψω το ξενο παιδι απο το να τον χτυπησει 2η φορα...

Δε θα τον μαθω να χτυπαει κ να αμυνεται ετσι...πιστευω οτι ο γονιος του καθε παιδιου ειναι υπευθυνος για τη τιμωρια του παιδιου του κ πρεπει ολοι να μαλωνουμε τα παιδια μας οταν γινονται θυτες,αλλιως αξια θα βρεθουμε να μαςπροσβαλλει ο γονιος του αλλου παιδιου-θυματος.

Τα μωρα θελουνς προσοχη σε αχωρους με μεγαλα παιδια κ ειναι δικη μας η ευθυνη τελικα κ μονο.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...