Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους μας...

Για εμάς χθες ξεκίνησε άσχημα ο μήνας δυστυχώς!

Για να μη τα πολυλογώ, χθες και βλέποντας ότι ο καιρός δεν ήταν καλός, απφασίσαμε με τον άντρα μου και ένα φιλικό ζευγάρι να πάμε σε παιδότοπο να παίξει η μικρή μας.

Παίζει ήρεμα συνήθως και δεν ενοχλεί τα άλλα παιδάκια διότι έχει μάθει να παίζει μόνη.

Κάποια στιγμή, συνειδητοποιώ ότι δεν τη βλέπω, και λέει η φιλη μου "πάω να την κάνω τσουλίθρα" τελικά, είδε να την έχει κολλήσει στον τοίχο ένα άλλο κοριτσάκι -λίγο μεγαλύτερο- και να τη χτυπά, της έχει κάνει πολλές γρατσουνιές στο πρόσωπο και βαθιές.Ενώ έκλαιγε ασταμάτητα αμυνόταν και αυτή μη μπορόντας να φύγει.

Μου είπαν να μιλήσω με τη μητέρα του παιδιού, αλλά δεν το έκανα. Για καλή μου τύχη καθόταν στο διπλανό μας τραπέζι και φυσικά πέταξα τις μπιχτούλες μου τύπου "τέτοιους τρόπους μαθαίνουν τα παιδιά τους;" και πως "την επόμενη φορά που θα την ενοχλήσουν, δε θα το αφήσω να περάσει έτσι".

Τώρα σκέφτομαι, πρέπει να μάθεις στο παιδί να χτυπά για να αμυνθεί ή να ξεφεύγει και να έρχεται στη μαμά; Με στεναχώρησε πολύ το χθεσινό, γιατί ξέρω ότι η μικρή μου δε χτυπάει ποτέ άλλα παιδάκια αν δεν την πειράξουν.. :(

Διαφημίσεις

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δυστηχώς λυπάμε που στο λέω αλλα θα πρέπει να μάθεις το παιδί σου να αμύνεται ...δεν γίνεται κάθε φορά να είσαι πάντα δίπλα του ..δεν λες πόσο χρονών ειναι η μικρή σου ...αλλα οσο και να είναι καλό ειναι να το μάθεις από μικρό αν κάποιος το κτυπάει ή τι να κάνει για να τον απομακρίνη ή να φωνάξη δυνατά για βοήθεια δεν μπορείς να είσαι πάντα η σκιά του ....

Καταρχήν νομίζω πως έπρεπε να μιλήσεις με τη μάνα του άλλου παιδιού,να το βγάλεις από μέσα σου.Με τις μπηχτές δεν γίνεται τίποτα.

Και θα συμφωνήσω με τον ότι πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να αμύνονται.

Κρίμα που η κορούλα σου το πέρασε αυτό. Εγώ θα μίλαγα με την μάνα του άλλου παιδιού και θα ζητούσα και τον λόγο που έγινε αλλά και την συγνώμη στην κόρη μου. Επίσης συμφωνώ ότι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να αμύνονται σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι να κάθονται σαν άβουλα πλασματάκια.

Δεν ξέρω πως ένα παιδί θα μπρούσε να αμυυνθεί όταν έχει να κάνει με μεγαλύτερο.

νομίζω ότι τέτοια συμβαίνουν παντού όλη την ώρα.

Και όχι μόνο σε αυτές τις ηλικίες.

Προσωπικά πιστεύω ότι καλό θα ήταν όταν θα έχει νακάνει με κάποιον πιο ισχυρό να τη μάθεις να φωνάζει. να ζητά βοήθεια.

Να αμύνεται μόνο με παιδιά που την παίρνει. Αλλιώς κινδυνεύει να φάει περισσότερες.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Κρίμα που η κορούλα σου το πέρασε αυτό. Εγώ θα μίλαγα με την μάνα του άλλου παιδιού και θα ζητούσα και τον λόγο που έγινε αλλά και την συγνώμη στην κόρη μου. Επίσης συμφωνώ ότι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να αμύνονται σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι να κάθονται σαν άβουλα πλασματάκια.

Συμφωνώ.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Μου είπαν να μιλήσω με τη μητέρα του παιδιού, αλλά δεν το έκανα. Για καλή μου τύχη καθόταν στο διπλανό μας τραπέζι και φυσικά πέταξα τις μπιχτούλες μου τύπου "τέτοιους τρόπους μαθαίνουν τα παιδιά τους;" και πως "την επόμενη φορά που θα την ενοχλήσουν, δε θα το αφήσω να περάσει έτσι".

Συμφωνώ κι εγώ πως δεν έπρεπε να μείνεις στις μπηχτές. ¨Εχει σκεφτεί αυτή η μαμά πως την επόμενη φορά το δικό της το παιδάκι θα ήταν με γρατζουνιές και μελανιές ? Αν της το έλεγες νομίζω πως δεν θα της άρεσε σαν ιδέα και θα ήταν πιο προσεκτική . Δεν ειναι όλα τα παιδάκια άβουλα . Όπως το δικό της σηκώνει το χέρι του στα άλλα παιδάκια , πολύ σύντομα θα βρεθεί και κάποιο άλλο που θα χτυπήσει το δικό της.

Τώρα σκέφτομαι, πρέπει να μάθεις στο παιδί να χτυπά για να αμυνθεί ή να ξεφεύγει και να έρχεται στη μαμά; Με στεναχώρησε πολύ το χθεσινό, γιατί ξέρω ότι η μικρή μου δε χτυπάει ποτέ άλλα παιδάκια αν δεν την πειράξουν.. :(

Η μαμά δεν θα ειναι πάντα εκεί για να το προστατευει. Πρέπει να του μάθεις να αμύνεται .

Συν οτι αν ξαναγίνει και μεινεις στην φράση : Την επόμενη φορά δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι .....τοτε το παιδί σου δεν θα μπορει να σε εμπιστευεται και θα φοβαται πως η μαμά του δεν το προστατευει . Το λέει και ποτε δεν το κάνει

Έχετε δίκιο... Πλέον δε θα αφήσω να ξαναγίνει, έστω με αυτόν τον τρόπο.

Θα της μάθω να αμύνεται.. Και την επόμενη φορά θα μιλήσω και στη μαμά του επόμενου παιδιού που θα τη χτυπήσει, το οποίο απεύχομαι να ξανασυμβεί.

Η μικρή μου είναι 21 μηνών...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...:-)

Πωπω καλά,με φούντωσες τώρα,εδώ μιλάμε για μωρό.Αν σκεφτώ πως κάποιο παιδάκι θα έκανε το ίδιο στη δικιά μου κόρη που είναι 19,5 μηνών,θα είχα κάνει τρελό σαματά στους γονείς.

ρία δες και εδώhttp://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=90220

είναι κάπως παρόμοιο το θέμα και προσωπικά μας βοήθησαν πολύ οι συμβουλές που μας έδωσαν τα κορίτσια

Διαφημίσεις

Κακώς που δεν έκανα και γω! ηταν και ο μαμπας μας εκει και ελεγε, πηγαινε μη παω εγω... Αλλά ελπιζω να μην υπαρξει αλλη φορα!! :mad:

Αλλιως...:twisted:

ρία δες και εδώhttp://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=90220

είναι κάπως παρόμοιο το θέμα και προσωπικά μας βοήθησαν πολύ οι συμβουλές που μας έδωσαν τα κορίτσια

Ευχαριστω πολυ...:-)

Στεναχωρηθηκα πολυ που διαβασα αυτο που συνεβη στο κοριτσακι σου.Πουλακι μου ...Κι εγω αυτο το διαστημα σκεφτομαι πως θα μαθω στον δικο μου μερικα πραγματα γιατι κι εμενα δεν σηκωνει ποτε το χερι του σε αλλα παιδακια και επισης μοιραζεται ανετα τα παιχνιδακια του χωρις ποτε να δυσανασχετησει και μας τυχαινουν πολλες φορες παιδακια που του ριχνουν και καμια και δεν του δινουν και παιχνιδακια και δεν αντιδρα καθολου.Απο τη μια χαιρομαι γιατι δεν δειχνει να τον επηρεαζει καθολου ισα ισα παιζει μια χαρακαι μου αρεσει που δεν βγαζει καθολου επιθετικοτητα, αλλα απο την αλλη προβληματιζομαι οτι εαν ερθει καποια στιγμη που ενα παιδακι θα του ορμησει οπως στη δικια σου ,πως θα πρεπει να του δωσω να καταλαβει τι γινεται και σε καμια περιπτωση να μην γινει κι αυτο επιθετικο...Ουφ δεν ξερω θα δειξει...Παντως ναι κι εγω θα μιλαγα στη μαμα του κοριτσιου.Την επομενη φορα που ευχομαι ειλικρινα να μην υπαρξει,ειμαι σιγουρη οτι θα αναλαβεις δραση;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κατ παρομοιο εγινε κ μ εμας.Κανεμε στρατα,μαθαινει να περπαταει(11 μηνων),κ ενα αγορι 4 χρονων ηρθε πισω του κ τον τσιμπησε κ ο καημενος σπαραξε στο κλαμα.Αλλα δεν ητανε η πρωτη φορα....Πριν καιρο τον ειχα κατω απο το καροτσι κ κρατιοτανε απο αυτο ορθιος κ ηρθε το ιδιο παιδακι με το ποδηλατο,πηρε φορα κ επεσε πανω του κ τον χτυπησε.Τοτε δεν εκανακατι,απλος απετρεψα το παιδακι κ παρηγορησα τον δικο μου.Ουτε κ αυτη τη φορα που το τσιμησε εκανα κατι,δυστυχως...πηρα αγκαλια τον μικρο που σπαραζε κ ειπα στο μικρο να φυγει(δεν ακουγε) τον ειδε η γιαγια του κ ηρθε κ του ερηξε μερικες αλλα αυτο γελουσε κ προσπαθουσε να ερθει να τον χτυπησει ξανα,εβαλα το καροτσι μας μπροστα κ χτυπαγε αυτο.Δε καταλαβαινει...

Εχει βαλει στο ματι το μικρο μου κ φοβαμαι ομως οτι αν υπαρξει 3η φορα που θα ερθει κ τον χτυπησει παλι υπουλα θα ναι η πρωτη φορα που θα χειροδικησω σε παιδακι...

Κι εσυ τι να πεις σε ενα μωρακι 20 μηνων...τι να καταλαβει περι υπερασπισης...Απλα πρεπει να εχουμε τα ματια μας 14 οσο ειναι τοσο μικρα κ αργοτερα να τους μιλαμε κ να τα ενθαρυνουμε να υπερασπιζονται τον εαυτο τους.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

να κανω μια ερωτηση; ησασταν σε παιδοτοπο ειπες... δεν υπηρχαν κοριτσια να επιβλεπουν τα παιδια; εγω θα εδινα ενα πρωτο ματς με τους υπευθυνους του μαγαζιου

δευτερον θα επιανα την μητερα να την ενημερωσω ομορφα και ωραια για τα κατορθωματα του παιδιου της. και ουαι και αλλιμονο μην μου λεγε κανενα "παιδια ειναι τι να κανουμε;" ε θα εφευγε πυξ λαξ απο το μαγαζι.

εχω κι εγω ενα αγορι 21 μηνων. εχουμε περασει τοσα για τον μικρο που δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος, μικρος ή μεγαλος θα απλωσει χερι πανω του.

πραγματικα θα βγαλω νυχια και δεν με νοιαζει πως θα με χαρακτηρισουν....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

να κανω μια ερωτηση; ησασταν σε παιδοτοπο ειπες... δεν υπηρχαν κοριτσια να επιβλεπουν τα παιδια; εγω θα εδινα ενα πρωτο ματς με τους υπευθυνους του μαγαζιου

δευτερον θα επιανα την μητερα να την ενημερωσω ομορφα και ωραια για τα κατορθωματα του παιδιου της. και ουαι και αλλιμονο μην μου λεγε κανενα "παιδια ειναι τι να κανουμε;" ε θα εφευγε πυξ λαξ απο το μαγαζι.

εχω κι εγω ενα αγορι 21 μηνων. εχουμε περασει τοσα για τον μικρο που δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος, μικρος ή μεγαλος θα απλωσει χερι πανω του.

πραγματικα θα βγαλω νυχια και δεν με νοιαζει πως θα με χαρακτηρισουν....

έχεις απόλυτο δίκιο αλλά σκέψου ότι μπορεί και το δικό σου παιδί κάποια στιγμή να γίνει θύτης ;)

Οπότε καλό θα ήταν τα μεγάλα λόγια ουε και αλίμονο και θα έφευγε πυξ λαξ από το μαγαζί καλό θα ήταν να τα αφήναμε στην άκρη μέχρι τα παιδιά μας να μεγαλώσουν πάααααααρα πολύ.

rQGhp3.png

κι εμένα στην πλατεία πολλές φορές παιδάκια εκεί που παίζουν στα καλά καθούμενα τους τη βαράει και τον έχουν χτυπήσει ή γρατσουνίσει. Εννοείται ότι επεμβαίνω αλλά το θέμα είναι ότι μετά ξυπνάνε και τα δικά μας και αρχίζουν τα ίδια...ε σου λέει εγω θα κάτσω να τις τρώω.....αυτά όλα είναι αναπόφεκτα δυστυχώς. Παλιά έλεγα όχι βία αλλά δεν μπορείς να τα αφήσεις και να τις τρώνε....συνήθως κάθονται και τις τρώνε από λιγο μεγαλύτερα και εκείνα κλαίνε αλλά ομοίως θα γίνουν και εκείνα θύτες σε κάποιο μικρότερο αν τους πάρει παιχνίδι

dalia αν το δικο μου παιδι γινει θυτης δεν προκειται ποτε να δωσω την δικαιολογια οτι ειναι παιδι. θα συζητησω συγγνωμη και θα προσπαθησω να μην επαναληφθει

και μεγαλα λογια δεν λεω. οτι λεω το εννοω. η δικαιολογια "παιδια ειναι" ειναι η ταμπελα της αδιαφορης και αναισθητης μανας για μενα. οποτε θα λαβει και την αναλογη απαντηση

αυτά όλα είναι αναπόφεκτα δυστυχώς.

έτσι ακριβώς το αντιμετώπιζα και εγώ το θέμα;)

συνήθως κάθονται και τις τρώνε από λιγο μεγαλύτερα και εκείνα κλαίνε αλλά ομοίως θα γίνουν και εκείνα θύτες σε κάποιο μικρότερο αν τους πάρει παιχνίδι

Μπα μη το λες δεν είναι απόλυτο...

Ο δικός μου ουδέποτε έχει πειράξει μικρότερο παιδάκι...συνήθως τα προσέχει...κατά λάθος στην παιδική χαρά όμως μπορεί π.χ να τρέχει και να τρακάρει με κανένα μικρότερο.Λογικό το μικρότερο να πέσει..

Συνήθως τα βάζει με μεγαλύτερα....ο Θεός βοηθός

rQGhp3.png

Η δική μου λογική λέει πως αφήνουμε το παιδι μας να αποκτησει θάρρος και να αμύνεται μονο του....κοινός να μάθει να τα βγαζει περα μονο του...αν η μαμά ειναι πάντα διπλα για να μαλώνει με την κάθε μαμα που το παιδι της του την έδωσε να χρτυπήσει το δικο μας.....τοτε το παιδι μας δεν θα προσαρμοστει ποτέ και πάντα θα φοβάται.......

ένα απο τα πράγματα που μαθαίνουν τα παιδάκια στον παιδικο ειναι ή άμυνα....απλά γίνεται ΄συσταση απο την δασκάλα και όταν μεμονομένα φταιει κάποιος τότε τον αφηνουν για λιγο στην άκρη να σκεφτει τις συνέπειες της πράξης του....δηαλαδη δεν συμμετεχει για κάποια λεπτά σε μια δραστηριοτητα ή παιχνίδι με αποτέλεσμα να καταλάβει κάποια πραγματα.....

το να μαλώσεις ή να μιλήσεις με την άλλη μαμα δεν οδηγει κάπου για μένα.....ισα ισα θα γίνοθν χειρότερα.....ειναι μια πολυ καλη ευκαιρία να μάθεις στο παιδι σου.....οτι δεν κλαιμε για να έρθει η μαμα να σε σώσει....αλλά για να δείξουμε σε αυτόν που μας ενοχλει ή χτυπά....πως αυτο που κάνει δεν μας αρέσει......

όταν δεν σταματα να μας χτυπα τότε ανταποδίδουμε για να δει πως πρεπει να σταματήσει διότι μπορούμε να τον πονέσουμε εξισου.....

αυτά έχω πει στην κόρη μου..........και ακόμη και τωρα τα λέμε......

για μένα δούλεψε με το παιδι σου........για να μπορει να διασκεδαζει....και να ξεχνάει τα άσχημα γεγονοτα...........

1129643tvsq1yiqpw.gif

ο μπεμπάκος μας ειναι μόλις 1 ετους αλλά έχει δείξει από νωρίς σημάδια πως είναι τσαμπουκάς.

Όταν πάμε στο σπίτι της φίλης μου - το δικο της παιδακι ειναι 2 - εκείνος του δίνει τα παιχνίδια του , τον φωνάζει κοντά του και δειχνει να απολαμβανει να παιζει μαζί του.

Ο δικός μου από την άλλη , δεν του δίνει σημασία , του αρπάζει τα παιχνίδια από τα χέρια και του γυρίζει την πλάτη.

Αρχίζω να βλέπω κάποια σημάδια από τωρα. Ξέρω τι παιδί έχω. Φυσικά και με ενοχλεί και θελω να του μαθω να μοιράζεται τα πράγματα του και να μην φέρεται σαν τραμπούκος όταν μεγαλώσει .

Θα αισθανθώ πολύ άσχημα αν αυριο-μεθαυριο χτυπήσει παιδάκι .

Και συγγνώμη θα ζητησω από την μαμά του άλλου παιδιού και ενδιαφερον δειξω.

Θέλω να προλάβω ούτε θύτης να γίνει αλλά ουτε και θυμα.

αλλο το παιδακι να ειναι τσαμπουκας και αλλο να ειναι νταης

το παιδακι νταης φαινεται. προχθες ημασταν παραλια. ετρεχαν επαιζαν ολα τα παιδακια μια χαρα. ξαφνικα εμφανιζεται ενα αγορακι απο το πουθενα το οποιο αρχισε να πηγαινει απο παιδι σε παιδι και άλλο του τραβουσε τα μαλλια, αλλο το εσπρωχνε και άλλο το χτυπουσε.

η μανα του ετρεχε απο πισω του και γελουσε. το μονο σιγουρο, για μενα, οτι η μητερα του ποτε δεν προσπαθησε να του κοψει αυτην την κακη συνηθεια. και τα άλλα παιδια ηταν. γιατι δεν χτυπουσαν;

ο μπεμπάκος μας ειναι μόλις 1 ετους αλλά έχει δείξει από νωρίς σημάδια πως είναι τσαμπουκάς.

Όταν πάμε στο σπίτι της φίλης μου - το δικο της παιδακι ειναι 2 - εκείνος του δίνει τα παιχνίδια του , τον φωνάζει κοντά του και δειχνει να απολαμβανει να παιζει μαζί του.

Ο δικός μου από την άλλη , δεν του δίνει σημασία , του αρπάζει τα παιχνίδια από τα χέρια και του γυρίζει την πλάτη.

Αρχίζω να βλέπω κάποια σημάδια από τωρα. Ξέρω τι παιδί έχω. Φυσικά και με ενοχλεί και θελω να του μαθω να μοιράζεται τα πράγματα του και να μην φέρεται σαν τραμπούκος όταν μεγαλώσει .

Θα αισθανθώ πολύ άσχημα αν αυριο-μεθαυριο χτυπήσει παιδάκι .

Και συγγνώμη θα ζητησω από την μαμά του άλλου παιδιού και ενδιαφερον δειξω.

Θέλω να προλάβω ούτε θύτης να γίνει αλλά ουτε και θυμα.

καμία σχέση μην αγχόνεσαι....απλά δεν ορίμασε ακόμη.......θέλει εξικίωση........εαν έχει συνηθίσει να έχει μόνο μεγαλους διπλα του ίσως να νιώθει πως όλα ειναι δικά του....σε γενικές γραμμές μην αγχώνεσαι θα αλλάξει.......

1129643tvsq1yiqpw.gif

η μανα του ετρεχε απο πισω του και γελουσε. το μονο σιγουρο, για μενα, οτι η μητερα του ποτε δεν προσπαθησε να του κοψει αυτην την κακη συνηθεια. και τα άλλα παιδια ηταν. γιατι δεν χτυπουσαν;

θα ήθελα να δω σκηνικό ...αν όλα τα παιδάκια μαζευόντουσαν και τον παίρνανε στο κυνήγι ..τον νταή.

Ούτε στην μάνα θα άρεσε αλλά και του νταή θα του κοβόταν το γέλιο.

Βασικά μαθήματα σεβασμού θα επρεπε να κάνει και η μάνα και ο γιος