Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντισυλληπτικα χαπια

Recommended Posts

Καλησπεραα!

Ειχα ενα ας το πουμε προβλημα αν και κατα την γνωμη μου δεν ειναι κατι σοβαρο.

Μετα απο καποιες εξετασεις μου βρηκαν κυστη..Και ξεκινησα τα yasminelle(αντισυλληπτικα χαπια) τα ξεκινησα την πρωτη μερα της περιοδου μου(9/7) και απο οτι ελεγε και μεσα το χαρτακι αν ξεκινησεις να τα περνεις απο την πρωτη μερα περιοδου εχεις αμεση αντισυλληπτικη προστασια..πριν 2 μερες λοιπον ειχα σεξουαλικη επαφη και εσπασε το προφυλακτικο(χωρις ομως ο συντροφος να προλαβει να ολοκληρωσει).Πηρα την γιατρο μου τηλεφωνο και μου ειπε οτι οι πι8ανοτητες εγκυμοσυνης ειναι μηδαμινες..την κυριακη η την δευτερα ειναι να αδιαθετησω.Μιας και την παρασκευη περνω το τελευταιο χαπι και το σαββατο ξεκιναει η ''εβδομαδα χωρις χαπια''...Λετε να εχει γινει κατι? (απο οτι διαβασα στο ιντερνετ-απο οσα μου ειπε η γιατρος μου και απο την στιγμη μου περνω τα αντισυλληπτικα παντα σωστα δεν νομιζω να εχει γινει κατι) ομως ειπα να ρωτησω και εσας μιας και ειναι η πρωτη φορα που περνω αντισυλληπτικαα! :wink:

♥Ολα στη ζωη γινονται για καποιο λογο

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σου Linamp!:P

Kαι 'γω αυτά τα yasminelle έπαιρνα λόγο πολυκυστικών βέβαια,για να μου φτιάξουν τον κύκλο αλλά τα σταμάτησα πριν 2 μήνες γιατί μου δημιούργησαν πρόβλημα με το βάρος μου (όπως και τα περισσότερα αντισσυλυπτικά χάπια νομίζω).

Είναι απ' τα καλύτερα αντισσυλυπτικά χάπια εάν τα χρησιμοποιείς σωστά!!!

Με το που σταματήσεις να τα παίρνεις,σε 1 μήνα (ίσως και λιγότερο) θα μπορείς να μείνεις έγκυος.Σε 1 μήνα δηλαδή σταματάει η δράση τους..

Και μόλις τα σταματήσεις,για τους επόμενους 2 μήνες η γονιμότητά σου θα 'χει αυξηθεί πολύ!

(πληροφοριακά στα λέω όλα αυτά)

Να 'σαι καλά!!:P

<<Απ' ό,τι ζήτησα & απ' ό,τι θα ζητήσω,μέσα μου για πάντα θα σ' έχω σαν ένα μικρό φυλαχτό!..>>

Kαι 'γω αυτά τα yasminelle έπαιρνα λόγο πολυκυστικών βέβαια,για να μου φτιάξουν τον κύκλο αλλά τα σταμάτησα πριν 2 μήνες γιατί μου δημιούργησαν πρόβλημα με το βάρος μου (όπως και τα περισσότερα αντισσυλυπτικά χάπια νομίζω).

Με το που σταματήσεις να τα παίρνεις,σε 1 μήνα (ίσως και λιγότερο) θα μπορείς να μείνεις έγκυος.Σε 1 μήνα δηλαδή σταματάει η δράση τους..

Και μόλις τα σταματήσεις,για τους επόμενους 2 μήνες η γονιμότητά σου θα 'χει αυξηθεί πολύ!

Σε ευχαριστω πολυ Βιβη! Οντως και εγω εχω ακουσει οτι ειναι απο τα καλυτερα και η γυναικολογος μου ειπε οτι δεν εχουν σημειωθει παρενεργειες..τωρα για το βαρος δεν εχω δει καμια αλλαγη...αλλα τωρα μπαινω στον 3μηνα που τα χρησιμοποιω!:-)

αν παίρνεις αντισυλληπτικά η πιθανότητα να μείνεις εγκυος ελαχιστοποιείται

ΟΜΩΣ......

1.δεν σε προφυλασουν από τα αφροδίσια και το ΑIDS

2. η μακροχρόνια χρήση τους προκαλεί προβλήματα στις φλέβες των ποδιών ...ειδικά αν καπνίζεις...... και στο στήθος....... γενικά φορτώνεις το σώμα σου με ορμόνες (αφού όμως έχεις γυναικολογικό θέμα..... είναι αναπόφευκτο...αν όχι...είναι απλά ...χαζό).....

Διαφημίσεις

κοιτα κορινα...χαζο δεν ειναι γιατι δεν ειμαι παντρεμενη.Χρησιμοποιω και επιπλεον προφυλα3εις για να εχω το κεφαλι μου ησυχο..Γιατι δεν ειμαι ελαφρομυαλη να κανω εκτρωσεις κτλ..αν ερ9ει ενα μωρακι 9α το κρατησω παρολο που ειμαι μικρη σε ηλικια..ομως επειδη εχω αλλους στοχους περνω τα αντισυλληπτικα για 1000% προστασια.

• 9 months later...
Καλησπεραα!

Ειχα ενα ας το πουμε προβλημα αν και κατα την γνωμη μου δεν ειναι κατι σοβαρο.

Μετα απο καποιες εξετασεις μου βρηκαν κυστη..Και ξεκινησα τα yasminelle(αντισυλληπτικα χαπια) τα ξεκινησα την πρωτη μερα της περιοδου μου(9/7) και απο οτι ελεγε και μεσα το χαρτακι αν ξεκινησεις να τα περνεις απο την πρωτη μερα περιοδου εχεις αμεση αντισυλληπτικη προστασια..πριν 2 μερες λοιπον ειχα σεξουαλικη επαφη και εσπασε το προφυλακτικο(χωρις ομως ο συντροφος να προλαβει να ολοκληρωσει).Πηρα την γιατρο μου τηλεφωνο και μου ειπε οτι οι πι8ανοτητες εγκυμοσυνης ειναι μηδαμινες..την κυριακη η την δευτερα ειναι να αδιαθετησω.Μιας και την παρασκευη περνω το τελευταιο χαπι και το σαββατο ξεκιναει η ''εβδομαδα χωρις χαπια''...Λετε να εχει γινει κατι? (απο οτι διαβασα στο ιντερνετ-απο οσα μου ειπε η γιατρος μου και απο την στιγμη μου περνω τα αντισυλληπτικα παντα σωστα δεν νομιζω να εχει γινει κατι) ομως ειπα να ρωτησω και εσας μιας και ειναι η πρωτη φορα που περνω αντισυλληπτικαα! :wink:

Η χρηση των αντισυλληπτικών για την αντιμετωπιση κυστης στην ωοθηκη εχει αποδειχθει οτι δεν προσφερει τιποτα εδω και αρκετα χρόνια. Θεωρειται πλεον ξεπερασμενη πρακτικη και "ιατρικη περασμένων ετών".

Αν περνατε τα χαπια σωστά δεν εχετε να φοβαστε τιποτα.

Αγαπητή φίλη,

Η πεποιθηση οτι μετα απο τη διακοπη της χρησης αντισυλληπτικών, η γονιμοτητα ειναι αυξημένη, ΔΕΝ ισχυει. Ειναι μύθος. Η γονιμοτητα ειναι παρομοια με αυτη που ειχατε και πριν την εναρξη των αντισυλληπτικών.

Επίσης, τα περισσοτερα αντισυλληπτικα πράγματι προκαλουν κατακρατηση υγρων, αλλά όχι το συγκεκριμένο χαπι.

Eγώ πάντως θα διαφωνήσω με τον επιστημονικό συνεργάτη. Οταν ο γιατρός μου βρήκε κύστη στην ωοθήκη μου 7,5 εκ (τεράστια θα έλεγα και ίσως και ενδομητρίωση) ξεκίνησα τα αντισυλληπτικά με αποτέλεσμα να μειωθεί στα 3εκ, όπου και έμεινα έγκυος και μετά την εγκυμοσύνη μου εξαφανίστηκε παντελώς.

Δεν είμαι υπέρ των αντισυλληπτικών αλλά μόνο όταν υπάρχουν λόγοι υγείας. Στην δική μου περίπτωση και σε πολλές άλλες που ξέρω βοήθησαν.

Επίσης ισχύει και το ότι με το κόψιμο έχεις γονιμότητα. Εγώ με το που τα έκοψα όντως έμεινα έγκυος στον 2ο μήνα.

Eγώ πάντως θα διαφωνήσω με τον επιστημονικό συνεργάτη. Οταν ο γιατρός μου βρήκε κύστη στην ωοθήκη μου 7,5 εκ (τεράστια θα έλεγα και ίσως και ενδομητρίωση) ξεκίνησα τα αντισυλληπτικά με αποτέλεσμα να μειωθεί στα 3εκ, όπου και έμεινα έγκυος και μετά την εγκυμοσύνη μου εξαφανίστηκε παντελώς.

Δεν είμαι υπέρ των αντισυλληπτικών αλλά μόνο όταν υπάρχουν λόγοι υγείας. Στην δική μου περίπτωση και σε πολλές άλλες που ξέρω βοήθησαν.

Επίσης ισχύει και το ότι με το κόψιμο έχεις γονιμότητα. Εγώ με το που τα έκοψα όντως έμεινα έγκυος στον 2ο μήνα.

Και εγώ με το που τα έκοψα έμεινα έγκυος. Αυτό με το βάρος πάντως δεν ισχύει παίρνω αντισυλληπτικά 4 χρόνια σταμάτησα μόνο όταν ήθελα να κάνω παιδάκι και μετά την 2η περίοδο μου όταν γέννησα τα ξεκίνησα πάλι. όχι για λόγους υγείας απλά γιατί με τον σύζηγο μου δεν θέλουμε σύντομα δεύτετο παιδάκι

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...