Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νίκος στο θηλυκό του

στελλα 30

Recommended Posts

Νικολαΐς πώς θα σου φαινόταν; Γνωρίζω κορίτσι με αυτό το όνομα!

Aυτό πάλι μου θυμίζει λιγάκι τον Ντέμη Νικολαϊδη!

Off topic, αλλά τουλάχιστον την κοπέλα τη φωνάζουν σωστά? Εννοώ αν κλίνουν σωστά το όνομα, γιατί δυστυχώς τα ονόματα με αυτή την κατάληξη, όπως π.χ. Αμαρυλλίς ή Άρτεμις, τα κλίνουν πολλοί λάθος και τα καταστρέφουν. :rolleyes: Και δεν έχω χειρότερο να ακούω γενική πτώση ''της Αμαρυλλίς'', αντί ''της Αμαρυλλίδος - Αμαρυλλίδας '' ή αιτιατική ''την Άρτεμις'', αντί ''την Αρτέμιδα - Άρτεμη''.

EkcAp3.png

Διαφημίσεις

σαν ιδέα σου λέω αυτό που θα κάνουμε κι εμείς...την μαμά μου την λένε Μαρία την πεθερά μου Νίκη...και την μικρή μας θα την πούμε Μαρινίκη...επίσης πάει και το Μαριανίκη για όσους δεν τους αρέσει το Μαρί...

Το προβλημα ειναι πως θα την βαπτισεις η πως θα την ψωναζεις? Βαση της εκκλησιας το ονομα Νικος δεν υφισταται το ονομα ειναι Νικολαος. Δεν δεχεται δηλαδη τα υποκοριστικα βαπτιζεσαι με το χριστιανικο ονομα-ολοκληρο. Οποτε αν δεν κανω λαθος το θηλυκο ονομα του Νικολαος ειναι Νικολια η Νικολαις (καλυτερα να ρωτησεις εναν ιερεα) και εφοσον την βαπτισεις με το χριστιανικο ονομα μετα μπορεις να την φωναζεις οπως εσυ θελεις δεν θα σου πει κανενας τιποτα.

Αποψη μου κ χωρις παρεξηγηση!

Ευχομαι να παθεις οτι σκεφτεσαι εσυ για μενα !!!

Το γυναικέιο όνομα του Νίκος(Νικόλαος) είναι Νικολέτα(Νίκη).. Αν θέλεις να δώσεις το όνομα του πατέρα σου αυτό είναι το όνομα...Τώρα το ΝΙΚΙΤΑ ήταν σειρά στην τηλεόραση, όχι ο πατέρας σου! :-P :-P :-P Εγώ βρίσκω πολύ όμορφο το Νικολέτα!

Να έχεις τη δύναμη να αντέξεις αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις...

Καλημερα κοριτσια.

Μπραβο για τις ιδεες. Την κορη μου τη λενε Νικη (ετσι βαπτιστηκε) και δεν ηξερα πως να τη φωναζω (ειναι της πεθερας το ονομα και θελω να το αλλαξω) και μου δωσατε πολλες ιδεες.

Το Νικη δεν ειναι ακριβως το θυληκο του Νικολαος αφου εχει κανονικα δικη της γιορτη στις 16 ή 25 Απριλη. Βεβαια εγω λογω πεθερας αναγκαζομαι να τη γιορταζω 6 Δεκεμβρη.

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολους σας ,πραγματικα παιδια με βοηθησατε και μου δωσατε πολυ ωραιες ιδεες.θελω αυτο που θα τη βαφτησω αυτο και να τη φωναζω ,δεν μου αρεσουν τα μικρα ονοματακια που μπορει να εχουν προερθει απο χιλια δυο ονοματα θελω κατι που να φαινεται το ονομα ΟΠΟΤΕ σεβαστες ολες οι αποψεις σας αλλα θα τη βγαλω με το καλο Νικολεττα ή Βερονίκη που μου αρεσε παρα πολυ!!!!!!να ειστε καλα ολες σας , και να χαιρεστε τα παιδακια σας!!!!!!!!!!! :-P

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...