Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Κουρτίνα έχω πάρει μια από εδώ πριν πολλά χρόνια (όταν γεννήθηκε ο γιος μου, ίσως και πιο πριν, δεν θυμάμαι) και είμαι πολύ ευχαριστημένη:

http://www.drapersorganiccotton.co.uk/index.php?main_page=index&cPath=31&sort=20a&page=1

Μακροπρόθεσμα δηλαδή τα βγάζεις τα λεφτά σου αν σκεφτείς πόσες φορές αλλάζουμε την πλαστική λόγω βρωμιάς και μούχλας που δεν καθαρίζει με τίποτα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πάρετε υφασμάτινη κουρτίνα που πλένεται και στο πλυντήριο!

Τη βάζω μια φορά (είναι από βιολογική κάνναβη που είναι ανθεκτική στο νερό) το μήνα με μπόλικο ΤΤΟ και Planet, μετά σιδέρωμα, και είναι πάντα πεντακάθαρη.

Οι πλαστικές, εκτός του ότι μαζεύουνε πολύ εύκολα μούχλα, βγάζουνε και διάφορες τοξικές αναθυμιάσεις όταν έρθουνε σε επαφή με τους υδρατμούς.

(Η δικιά μας ντουζιέρα όμως έχει πλαστική καμπίνα... :( τουλάχιστον στα παιδιά έχω την υφασμάτινη κουρτίνα).

είχες βάλει παλαιότερα λινκ με την κουρτίνα που έχεις

φανταστική ήταν

κάπου το είχα φυλάξει

αλλά δεν το αποφάσισα ποτέ να την πάρω

άσε που το μπάνιο μου είναι τόσο μικρό.. που κακώς και έχω κουρτίνα..

καθώς λούζομαι θα έπρεπε να πλένω συγχρόνως και το νιπτήρα !!!!!!

:-)

Μπαμπουράκι και η δικιά μας ντουζιέρα είναι πολύ μικρή γι' αυτό έβαλα καμπίνα για να μην βρέχονται τα πάντα στο μπάνιο.

Κακώς έβαλα πλαστική, θα έπρεπε να βάλω γυάλινη :(

Ακόμη δεν άπλωσα τα ρούχα, περιμένω να φύγει ο κηπουρός...

...

Ακόμη δεν άπλωσα τα ρούχα, περιμένω να φύγει ο κηπουρός...

Για να μην βραχεί ο καημένος, ε; (ελπίζω δηλαδή να είναι αυτό)

Ένα άρθρο Σχετικά με τους Προβληματισμούς με τα Βιολογικά.

Μια συνάδελφος πήγε εκεί για κατακράτηση υγρών και βάρους και θυμήθηκα αυτό το κέντρο σήμερα ::-):

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Για να μην βραχεί ο καημένος, ε; (ελπίζω δηλαδή να είναι αυτό)

:

Tσ,τσ.τσ!

Πως φαίνεται οτι δεν έχεις απλώσει ποτέ σου!....

Τα ρούχα απο το πλυντήριο δεν στάζουν

γιατί είναι στιμμένα. :-)

Βοήθα και λίγο την καημένη τη γυναικούλα σου!!!! :rolleyes:

Tσ,τσ.τσ!

Πως φαίνεται οτι δεν έχεις απλώσει ποτέ σου!....

Τα ρούχα απο το πλυντήριο δεν στάζουν

γιατί είναι στιμμένα. :-)

Βοήθα και λίγο την καημένη τη γυναικούλα σου!!!! :rolleyes:

Καρφώθηκε...

εντελώς όμως !!!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Πάντως δυστυχώς από προσωπική πείρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με

χαρακτηρίζουν ως γραφική επειδή χρησιμοποιώ βιολογικά προιόντα.

Τώρα .. όχι πριν από 10 χρόνια..

Υπάρχουν άνθρωποι που θα βρουν τον τρόπο να με κριτικάρουν ακόμα

και για ένα προιόν πιο φθηνό από τα συμβατικά με καλύτερα αποτελέσματα από

τα συμβατικά απλά και μόνο επειδή είναι βιολογικό.

Δεν με συγχωρούν με τίποτα ΠΩς ΤΟ ΛΕΝΕ !!!!!!!!!!!

άσχετο... τα εικονίδια πως μπαίνουν ? αυτά τα έτοιμα από κάτω ?????

Θέλετε δηλαδή να σας αποκαλύψω το λόγο που δεν βγαίνω έξω να απλώσω τα ρούχα;;; :lol:

ΟΚ, αλλάξαμε πρόσφατα κηπουρό (φαϊνή ιδέα της διαχειρίστριας! :evil: )και δεν πολυγουστάρω να βλέπω τη φάτσα του, ειδικά σήμερα που κλαδεύει τους θάμνους που φθάνουνε μέχρι το μπαλκόνι μου!

Αλλά όταν είχαμε τον προηγούμενο, ένα ξανθό γεροδεμένο παίδαρο, μπορούσα να περάσω και όλο το πρωινό απλώνοντας (τάχα μου) ρούχα στο μπαλκόνι! :oops::lol:

Θέλετε δηλαδή να σας αποκαλύψω το λόγο που δεν βγαίνω έξω να απλώσω τα ρούχα;;; :lol:

ΟΚ, αλλάξαμε πρόσφατα κηπουρό (φαϊνή ιδέα της διαχειρίστριας! :evil: )και δεν πολυγουστάρω να βλέπω τη φάτσα του, ειδικά σήμερα που κλαδεύει τους θάμνους που φθάνουνε μέχρι το μπαλκόνι μου!

Αλλά όταν είχαμε τον προηγούμενο, ένα ξανθό γεροδεμένο παίδαρο, μπορούσα να περάσω και όλο το πρωινό απλώνοντας (τάχα μου) ρούχα στο μπαλκόνι! :oops::lol:

Ορίστε μας.

Μητέρα δύο νηπίων.

Ντροπή.

Θα σε περάσουμε από το ραδιοτηλεοπτικό !!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

υ.γ. εγώ προτιμώ τους ψηλούς γεροδεμένους μελαχροινούς αν βγούμε για ποτό no problem !!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Από το H&M πήρα τελευταία βιολογικά εσώρουχα για το γιο μου, σωβρακάκια, φανελάκια με κοντό και μακρύ μανίκι κτλ, πολύ καλά και σε λογικές τιμές!

Έχει και μπουφαν;

Και τα μπενετον έχουν ποικιλια σε ρουχα με βιολογικο βαμβακι ή μόνο λίγα;

Αχ πειτε μου μη παω τσαμπα..

Κανενα ονλαιν καταστημα με ωραια, ασφαλη και οικονομικα βιο-ρουχαλακια;(ε δε ζηταω πολλα ετσι; :!::wink::lol:)

Αυτή που παίρνω είναι τελείως φυσική από βιολογικά berries, αλλά είναι κάπως ακριβή:

http://www.iherb.com/The-Synergy-Company-Pure-Radiance-C-90-Veggie-Caps/45647

Είναι πολύ αποτελεσματική πάντως, με το πρώτο σύμπτωμα παίρνω δύο κάψουλες κάθε μερικές ώρες μαζί με εχινάκεια και elderberry και μέχρι την επόμενη μέρα συνέρχομαι!

Rosie θα μπορούσαμε λες μ' αυτά να προλάβουμε αμυγδαλίτιδα; Ταλαιπωρείται στενό μου πρόσωπο πολύ συχνά με αποτέλεσμα να παίρνει κάθε τρις και λίγο αντιβίωση:cry:

697577wcowvfyq3s.gif

Μιας και μιλατε για μπουγαδα, για πειτε μου οι κοπελιες με στεγνωτηριο ρουχων, αυτες οι μπαλες κανουν τιποτα η ειναι αχρηστες σαν τις μπαλες πλυσιματος; Αγορασαμε στεγνωτηριο το ΣΚ και μου ειπαν οτι πρεπει να χρησιμοποιω κατι drying sheets που ειναι μες τη χημικουρα.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Ορίστε μας.

Μητέρα δύο νηπίων.

Ντροπή.

Θα σε περάσουμε από το ραδιοτηλεοπτικό !!!!!!!!!!

Το bold είναι άσχετο Μπαμπουράκι, σχετικό θα ήτανε να έλεγες "παντρεμένη γυναίκα" :lol: :lol: :lol:

Έχει και μπουφαν;

Και τα μπενετον έχουν ποικιλια σε ρουχα με βιολογικο βαμβακι ή μόνο λίγα;

Αχ πειτε μου μη παω τσαμπα..

Κανενα ονλαιν καταστημα με ωραια, ασφαλη και οικονομικα βιο-ρουχαλακια;(ε δε ζηταω πολλα ετσι; :!::wink::lol:)

Τι εννοείς, μπουφάν από βιολογικό βαμβάκι;

Δεν ξέρω γιατί μόνο τα αδιάβροχα μπουφάν κοίταξα.

Γενικά ότι δεν αγγίζει άμεσα το δέρμα δεν καίγομαι να είναι βιολογικό.

Rosie θα μπορούσαμε λες μ' αυτά να προλάβουμε αμυγδαλίτιδα; Ταλαιπωρείται στενό μου πρόσωπο πολύ συχνά με αποτέλεσμα να παίρνει κάθε τρις και λίγο αντιβίωση:cry:

Με αμυγδαλίτιδες ταλαιπωριόμουνα κι εγώ για πολλά χρόνια και είναι όντως πολύ επώδυνες.

Ναι, με κάτι τέτοια την έβγαζα γιατί με εγκυμοσύνες και θηλασμό δεν ήθελα να πάρω αντιβίωση.

Αλλά τελικά το αίτιο ήτανε η διατροφή, από τότε που άρχισα την GAPS μια φορά μόνο είχα ξαναπάθει και όχι σοβαρή.

Μιας και μιλατε για μπουγαδα, για πειτε μου οι κοπελιες με στεγνωτηριο ρουχων, αυτες οι μπαλες κανουν τιποτα η ειναι αχρηστες σαν τις μπαλες πλυσιματος; Αγορασαμε στεγνωτηριο το ΣΚ και μου ειπαν οτι πρεπει να χρησιμοποιω κατι drying sheets που ειναι μες τη χημικουρα.

Eγώ δεν χρησιμοποιώ κάτι και μια χαρά βγαίνουν. τα sheets δεν έκαναν τίποτε απολύτως...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Με αμυγδαλίτιδες ταλαιπωριόμουνα κι εγώ για πολλά χρόνια και είναι όντως πολύ επώδυνες.

Ναι, με κάτι τέτοια την έβγαζα γιατί με εγκυμοσύνες και θηλασμό δεν ήθελα να πάρω αντιβίωση.

Αλλά τελικά το αίτιο ήτανε η διατροφή, από τότε που άρχισα την GAPS μια φορά μόνο είχα ξαναπάθει και όχι σοβαρή.

Σ' ευχαριστώ!;) Η διατροφή και ο τρόπος ζωής του συγκεκριμένου προσώπου είναι ό, τι χειρότερο...ή μάλλον το χειρότερο είναι ότι με ακούει κάποιες φορές (μάλλον για να με ξεφορτωθεί;:lol:) αλλά δε φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να τα αλλάξει...είναι τόσο κρίμα! Εδώ δεν καταλαβαίνει καλά καλά την επιβάρυνση των τόσων αντιβιώσεων...:evil: Εγώ θα ''πασάρω'':lol: τα σκευάσματα και θα ξαναρχίσω να ''ψέλνω''...ελπίζοντας να με βαρεθεί και να τα πάρει!

697577wcowvfyq3s.gif

Αγορασαμε στεγνωτηριο το ΣΚ και μου ειπαν οτι πρεπει να χρησιμοποιω κατι drying sheets που ειναι μες τη χημικουρα.

πρώτη φορά ακούω για drying sheets, χρησιμοποιώ στεγνωτήριο 5 χρόνια και στεγνώνουν μια χαρά

Drying sheets χρησιμοποιούσα κι εγώ στην Αγγλία για τον στατικό ηλεκτρισμό που δημιουργείται στα μεγάλα στεγνωτήρια (πήγαινα σε launderette όπου τα στεγνωτήρια ήτανε τόσο μεγάλα και δυνατά που μου στεγνώνανε δύο μεγάλα πλυντήρια ρούχων σε 20 λεπτά!).

Τώρα στα μικρά οικιακά στεγνωτήρια αυτά δεν χρειάζονται.

Ευχαριστω κοριτσια. Δεν θα παρω τιποτα :-)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Αυτή που παίρνω είναι τελείως φυσική από βιολογικά berries, αλλά είναι κάπως ακριβή:

http://www.iherb.com/The-Synergy-Company-Pure-Radiance-C-90-Veggie-Caps/45647

Είναι πολύ αποτελεσματική πάντως, με το πρώτο σύμπτωμα παίρνω δύο κάψουλες κάθε μερικές ώρες μαζί με εχινάκεια και elderberry και μέχρι την επόμενη μέρα συνέρχομαι!

Για τον άντρα μου παίρνω τη σκόνη Camu-Camu που έρχεται πιο φθηνή, αλλά εγώ δεν μπορώ να την καταπιώ!

http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Camu-Powder-Raw-Camu-Camu-Powder-3-oz-85-g/23302

ΘΑ πάρω the good stuff για μένα και τα παιδιά και θα αφήσω το καμού για τον άντρα μου. :wink:

Ούτε εγώ μπορώ να το πάρω αυτό το πράγμα! Ενω ο άντρας μου το κατεβάζει με λίγο νεράκι. Πώς δεν με σκότωσε την πρώτη φορά που του το έδωσα και δεν το είχα προειδοποιήσει για την γεύση! :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κουρτίνα έχω πάρει μια από εδώ πριν πολλά χρόνια (όταν γεννήθηκε ο γιος μου, ίσως και πιο πριν, δεν θυμάμαι) και είμαι πολύ ευχαριστημένη:

http://www.drapersorganiccotton.co.uk/index.php?main_page=index&cPath=31&sort=20a&page=1

Ρώτησα και στην Ελλάδα κάποτε έφερνε κάποιος ,αλλά πλέον κανένας δεν φέρνει κουρτίνες μπάνιου από κάνναβη!

Τα μεταφορικά έίναι γύρω στις 20 λιρες :!:

Θα προσπαθησω να πείσω την αδερφή μου να μου την φέρει μαζί με κάτι συμπληρώματα που θέλω, μπας και γλυτώσω σύνολο κανά 40αρι λίρες μεταφορικά!:shock:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κάτι μου λέει ότι η φαεινή ιδέα ήταν του κυρίου της κυρίας! Γυναίκα και να ελέγχει αν κλαδεύει σωστά ένας κούκλος δεν μου κάθεται καλά :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ούτε εγώ μπορώ να το πάρω αυτό το πράγμα! Ενω ο άντρας μου το κατεβάζει με λίγο νεράκι. Πώς δεν με σκότωσε την πρώτη φορά που του το έδωσα και δεν το είχα προειδοποιήσει για την γεύση! :lol:

εγω την πρώτη φορά το έβαλα σε κουταλάκι και το κατάπια σκέτο :oops::lol:

κόντεψα να πνιγώ και να πάω στον αλλο κόσμο:lol::lol:

θα πάρω κι εγώ τις καψουλίτσες:mrgreen:

gNrhp2.png

μου ήρθε εχτές ο χυμός aloe vera

δοκίμασα..

τι αηδία μα τους 1000 πελεκάνους...

έδωσα και στην μαμά μου..

μου λέει : "επιτέλους προσπαθείς να με ξεκάνεις?????"

Τελικά αυτά τα soap nuts κάνουν για όλα...

στο τέλος θα αντικαταστήσουν τα πάντα

σε αυτά που πήρα απο iherb στο χαρτάκι τους

λέει πως κάνουν για σώμα, μαλλιά, για τον κήπο για να πλένουμε το μπαλκόνι αλλά και τα λαχανικά, είναι καλό αντιπαρασιτικό μόνο αντισύληψη δεν έχω διαβάσει να κάνει όλα τα άλλα τα βολεύει !!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εγώ έχω πάντα εχινάκεια, elderberry, βιταμίνη C, Manuka honey και το τσαγάκι της Leslie και είμαι ΟΚ, και όπως γνωρίζεις δεν παίρνω ποτέ ομοιοπαθητικά, ούτε και ο άντρας μου αλλά ούτε και τα παιδιά αν μπορούνε να τα αποφύγουνε.

το τσαγάκι της leslie μ'εχει σώσει απο βαρβάτα κρυώματα!

gNrhp2.png

Κουρτίνα μπάνιου εγώ έχω πάρει μια απλή αδιάβροχη αλλά υφασμάτινη

η οποία πλένεται στο πλυντήριο.

Και όταν ψιλομουχλιάσει στο κάτω μέρος την ψεκάζω με το μείγμα που έχω

ΤΤΟ+νερό την αφήνω όλο το βράδυ και την επόμενη την βάζω στο πλυντήριο.

Τα drying sheets πρώτη φορά τα ακούω. Εγώ τόσα χρονια που έχω στεγνωτήριο δεν έχει χρειαστεί τίποτα.

Παρεπιμπτόντως σκέφτομαι να ελαττώσω την χρήση του στεγνωτηρίου γιατί καίει πολύύύ ρεύμα και ο λογαριασμός μας έχει έρθει στα ύψη! :roll:

Σκέφτομαι να πάρω πρέσσα σιδερώματος γιατι δεν αντέχω τα βουνά ρούχων που έχω ασιδέρωτα!

Τα Η&Μ εμείς τα τιμάμε δεόντως!!

Τα περισσότερα ρούχα της μεγάλης μου είναι απο εκεί.

Εκτός απο το οτι είναι γουστόζικα (Ηello kitty κλπ) η ποιότητά τους είναι αρκετά ικανοποιητική και σε πολύ καλές τιμές! Σε περίοδο εκπτώσεων έχουν εξευτελιστικές τιμές! Εχει απ'όλα! Δεν είναι βέβαια όλα βιολογικά αλλά έχει αρκετά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...