Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Γενικώς οτι έχει ακτινοβολία θέλει ψάξιμο.

Μην το εμπιστευόμαστε και 100% :?

Αυτές οι υπέρυθρες χρησιμοποιούνται στις θερμοκοιτίδες διαφημίζουν αυτοί που το πουλάνε..

Και ποιος μου λέει εμένα ότι είναι καλές οι θερμοκοιτίδες ? :-)

Πείτε βρε κορίτσια.. εγώ όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι ύποπτο αλλά ο φίλος μου έχει αποφασίσει να αγοράσει τέτοια να τον προλάβω...

Αν και ... σάμπως θα με πιστέψει ??? :-(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μόλις άπλωσα ένα πλυντηριο με λευκά που έπλενα με soap nuts (μεσα στον κάδο μέσα στο σακουλάκι τους)' date=' με βόρακα και με [u']ανθρακική[/u] σόδα. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! Βγήκαν κάτασπρα!!! Ούτε ένας λεκές! Και ειχα και πετσέτες κουζίνας μέσα στις σάλτσες και είχα και λαδιές και πάλι εξαφανίστηκαν! Η πλύση βέβαια έγινε στους 60. Αλλά η ανθρακική σόδα έκανε το θαύμα της! Με την μαγειρική δεν είχα ποτέ τέτοια αποτελέσματα. Αύριο θα βάλω και πάνες και θα σας πω. Έχει γούστο να βγάλει τις "ζωγραφιές" της κόρης μου..

Άμα σας λέω εγώ κάτι να μ' ακούτε! :lol:

Βασικά η κανονική σόδα είναι πεταμένα χρήματα, δεν κάνει καμία διαφορά στα ρούχα.

Το θέμα είναι τώρα να βρούμε σόδα πλυσίματος σε λογική τιμή και ποσότητα να τη χρησιμοποιούμε καθημερινά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

http://www.ftiaxno.gr/2008/02/blog-post_3387.html

H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη.

Ποια είναι η καυστική σόδα που λέει εδώ ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

μου φάνηκε πολύ αστείο.. το πλύσιμο εννοείται βρε κοπελιά !!!

Πάντως ωραίες οι συνταγές αλλά πόσο χρόνο πια ???

Η σόδα σε μένα δεν έκανε τίποτα το καλοκαίρι, τον χειμώνα και εμένα δεν με νοιάζει το αποσμητικό όπως λέει και η vera.. πλένομαι... :-)

αλλά αυτό από iherb είναι πολύ καλό: http://www.iherb.com/Aubrey-Organics-E-Plus-High-C-Natural-Roll-On-Deodorant-3-fl-oz-85-ml/7564

Είναι σαπουνοειδές...άσπρο βγαίνει και θέλει λίγο προσοχή αν φοράς μαύρα μέχρι να στεγνώσει κάπως.. αλλά με καλύπτει 100% και στον καύσωνα !!!

Επίσης στο iherb έχει αμέτρητα..

Αυτή η μάσκαρα: http://www.iherb.com/Physician-s-Formula-Inc-Organic-Wear-Jumbo-Lash-Mascara-Black-Organics-26-oz-7-5-g/43181

που την πρότεινε κάποια κοπέλα από εδώ όχι μόνο βάφει τις βλεφαρίδες πολύ όμορφα, γιατί βιολογική και να βάφει δύσκολο, αλλά ξεβάφεσαι και πολύ εύκολα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα, είναι καταπληκτική και το καλύτερο βουρτσάκι ever !!!!!!!!

Δεν θυμάμαι ποια την πρότεινε αλλά όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!

εγω την ειχα προτεινει..:oops:..χαρηκα τοσο πολυ που βρηκα μια βιολογικη μασκαρα να με καλυπτει κ το εχω πει σε ολο τον κοσμο.πραγματικα δεν βρισκω διαφορα απο τα συμβατικα μασκαρα κ η τιμη ειναι απλα απιστευτη.χαιρομαι που σου αρεσε!!!εμενα το βουρτσακι στην αρχη λιγο με δυσκολεψε, επειδη ειναι χοντρο δεν μπορουσα να το βαλω απο ριζες των βλεφαριδων αλλα τωρα το συνηθισα.

εγω την ειχα προτεινει..:oops:..χαρηκα τοσο πολυ που βρηκα μια βιολογικη μασκαρα να με καλυπτει κ το εχω πει σε ολο τον κοσμο.πραγματικα δεν βρισκω διαφορα απο τα συμβατικα μασκαρα κ η τιμη ειναι απλα απιστευτη.χαιρομαι που σου αρεσε!!!εμενα το βουρτσακι στην αρχη λιγο με δυσκολεψε, επειδη ειναι χοντρο δεν μπορουσα να το βαλω απο ριζες των βλεφαριδων αλλα τωρα το συνηθισα.

Εγώ έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο εύκολα βγαίνει. Που εννοείται δεν έχω ψωνίσει ποτέ αδιάβροχη αλλά όλες μου έβγαζαν το μάτι για να βγουν.

Τώρα με τα μαντηλάκια του παιδιού (αρνούμε να πάρω ξεχωριστά μαντηλάκια για ξεβαφτικό προσώπου) καθαρίζει απίστευτα.

Το βουρτσάκι με βόλεψε από την αρχή ειδικά στις κάτω βλεφαρίδες.

Βάφομαι κάθε μέρα με μάσκαρα, είχα να το κάνω χρόνια, έβαζα μόνο σε ειδικές εξόδους !!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ και πάλι ! :-)

Από καλλυντικά μου έχει μείνει να βρω βιολογικό consiler που ότι και να έχω δοκιμάσει δεν καλύπτει τίποτα, έχω και μια ηλικία... και από ιντερνετ ειναι και δύσκολο να διαλέξεις απόχρωση..

Διαφημίσεις

Τώρα με το μπεμπε, συνεχόμενο ύπνο δεν έχω, ουτε για πλάκα, και οι μαύροι κύκλοι είναι σχεδόν μόνιμοι, πήρα αυτό το consealer,

http://www.iherb.com/Ecco-Bella-FlowerColor-Cover-Up-Medium-Beige-13-oz-3-g/16522

στην μπεζ απόχρωση, η επιδερμίδα μου είναι ανοιχτόχρωμη, και έκατσε καλά, δεν είναι πολύ βαρύ, χρησιμοποιώ πάντα απο κάτω κρέμα ματιών, βοηθάει να στρώνει καλύτερα, απο την άλλη ρυτίδες δεν έχω, και θεωρώ πως τα υπερκαλυπτικά τις τονίζουν πολύ περισσότερο, οπότε αυτή είναι μια καλή επιλογή.

----------------------

Σοφία το απορρυπαντικό σου πλένει επίσης στους 60 ή και στους 40 κάνει δουλειά?

Μεχρι στιγμής κάνει.

(για το απορρυπαντικό με το αρκάδι μιλάμε.

Με soap nuts δεν έχω κάνει ακόμα)

soevan07 ο δικός σου άνδρας είναι χημικός ?

μήπως είναι και η δικό σου ενδόμυχο όνειρο ??

:-)

Χα-χα-χα. :lol: :lol: :lol:

Εμένα μου αρέσει η ΦΥΣΙΚΗ χημεία.

Δηλαδή απο φυσικά συστατικά!!! :)

Αυτές οι υπέρυθρες χρησιμοποιούνται στις θερμοκοιτίδες διαφημίζουν αυτοί που το πουλάνε..

Και ποιος μου λέει εμένα ότι είναι καλές οι θερμοκοιτίδες ? :-)

Ακριβώς

http://www.ftiaxno.gr/2008/02/blog-post_3387.html

H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη.

Ποια είναι η καυστική σόδα που λέει εδώ ?

Η καυστική σόδα είναι το υδροξείδιο του νατρίου

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Δηλαδή sodium hydroxide

http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_hydroxide

To οποίο εδω λέει οτι δεν είναι επικίνδυνο

(το cosmeticdatabase δεν μου ανοίγει την σελίδα :()

Και έπειτα η σόδα που λέει η fairysmom δεν είναι η "καυστική"

αλλά η "ανθρακική".

Η "διττανθρακική" είναι η μαγειρική που έχει τη μισή ισχύ απο την ανθρακική.

Την "καυστική" την χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν σαπούνια! :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

μου φάνηκε πολύ αστείο.. το πλύσιμο εννοείται βρε κοπελιά !!!

Κοιτα παλια ειχα πολυ θεμα με τον ιδρωτα, μυριζα πολυ. Μου παν οτι κι αυτο οφειλεται σε μυκητες. Ειχα παρατηρησει οτι με τα αποσμητικα δεν βελτιωνοταν η κατασταση το αντιθετο μαλιστα. Μετα αφου δοκιμασα και βιολογικα τα παρατησα κι απλα ξυριζομαι και πλενομαι πολυ συχνα. Ειδικα πριν βγω εξω. Και παω καλα. Η δε μαμα μου λεει οτι αν περασεις κι ενα βαμβακι βουτηγμενο σε οξυζενε σκοτωνεις τα μικροβια και δεν μυριζεις καθολου. Το κανω κι αυτο καμμια φορα.

Να κατσω τωρα να βαλω τοσα υλικα για να φτιαξω τετοια συνταγη να μου λειπει!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Βαζω μερικες συνταγες για σαπουνι που ζητησε η νεραιδομαμα. Ειναι απο καποιο μπλογκ

Χειροποίητο, "χωριάτικο" σαπούνι με αγνό ελαιόλαδο

Έπειτα από παράκληση του ecoChris σας δίνω τη συνταγή που χρησιμοποιώ εγώ εδώ και τέσσερα χρόνια για παρασκευή σαπουνιού.

Η συγκεκριμένη συνταγή μου δίνει έξι σαπούνια των 100 περ. γραμμαρίων το καθένα.

Χρόνος παρασκευής: 20-30 λεπτά.

Χρόνος ωρίμανσης σαπουνιού: 4-6 εβδομάδες.

Βασικά Συστατικά

Βάση-έλαιο (ελαιόλαδο ή ελαφρύτερα λάδια)

Νερό (αποσταγμένο κατά προτίμηση)

Οξύ (NaOH, [υδροξείδιο του νατρίου] κοινώς καυστική σόδα ή KOH, [υδροξείδιο του καλίου] κοινώς καυστική ποτάσα)

Βότανα

Αιθέρια έλαια

Ποσότητες

Βάση-έλαιο 500 γραμμάρια

Νερό 150 γραμμάρια

Οξύ 70 γραμμάρια

Βότανα 2-3 κ. σούπας

Αιθέρια έλαια 5-6 σταγόνες

Διαδικασία παρασκευής (θερμή μέθοδος)

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό και ζεσταίνω μέχρι να γίνει χλιαρό (να έχουν ζεσταθεί δηλαδή τα τοιχώματα της κατσαρόλας).

Ρίχνω λίγη-λίγη την καυστική σόδα ή ποτάσα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Αφού διαλυθεί καλά, ρίχνω το λάδι και συνεχίζω το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά.

Κάποια στιγμή ο "χυλός" -γιατί με χυλό μοιάζει στην αρχή- αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερη πυκνότητα, να "δένει" κάπως δηλαδή.

Σ' αυτό το σημείο κλείνω τη φωτιά και αφήνω να πάρει λίγες ακόμα βράσεις.

Αποσύρω απ' τη φωτιά, αφήνω να σταθεί λίγη ώρα και κατόπιν το βάζω σε καλούπια.

Τα αιθέρια έλαια τα προσθέτω αργότερα, όταν δούμε πως το σαπούνι μας έχει αρχίσει να "γίνεται".

Αφήνω να κρυώσει και αποθηκεύω σε χώρο μακριά από ρεύματα.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Τόσο η καυστική σόδα όσο και η καυστική ποτάσα, είναι οξέα και ως εκ τούτου χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση τους.

Εννοείται πως δεν τα αγγίζουμε ποτέ με γυμνά χέρια, φοράμε πάντα χοντρά γάντια και δεν εισπνέουμε τους ατμούς που εκλύονται κατά τη διάρκεια ανάμιξής της με το νερό.

Φροντίζουμε να έχουμε ανοιχτό απορροφητήρα και ίσως και κάποιο παράθυρο στην κουζίνα μας.

Τέλος αποθηκεύουμε το οξύ μας σε μέρος ασφαλές και απρόσιτο σε μικρά παιδιά.

Σημειώσεις - παρατηρήσεις:

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βότανα στην παρασκευή του σαπουνιού (που θέλουμε), φτιάχνουμε ένα έγχυμα (οδηγίες για την παρασκευή του εδώ) με το νερό της συνταγής μας.

Σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε αφού έχουμε αφήσει να κρυώσει.

Χρώμα:

Κατά τη διάρκεια παρασκευής του, το σαπούνι μας έχει χρώμα καφετί. Όσο "γίνεται" λευκαίνει. Στο τέλος θα έχουμε ένα λευκό σαπουνάκι. Δεν έχω πειραματιστεί ποτέ με χρώματα. Αν κάποιος άλλος το έχει κάνει ας μας διαφωτίσει.

Η Καυστική σόδα και ο χρόνος ωρίμανσης του σαπουνιού μας

Η καυστική σόδα (NaOH) ή αλλιώς υδροξείδιο του νατρίου, είναι στέρεη, λευκή και κρυσταλλική. Η χρήση της μας δίνει σαπούνια πιο σκληρά. Προσωπικά την προτιμώ από την καυστική ποτάσα.

Χρόνος ωρίμανσης

Ένα "φρέσκο" σαπούνι δεν είναι κατάλληλο για χρήση επειδή διατηρεί ακόμη την οξύτητά του. Γι' αυτό χρειάζεται να "μείνει" το σαπούνι μας, να ωριμάσει δηλαδή ώστε ν' αποβάλλει τον οξύ του χαρακτήρα.

Καθώς τα σαπούνια μας ωριμάζουν, απαλλάσονται από την καυστική σόδα. Κι αυτό γιατί η καυστική σόδα αντιδρά χημικά με το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας, σχηματίζοντας στην επιφάνεια του σαπουνιού μια λευκή σκόνη. Η σκόνη αυτή είναι ανθρακικό νάτριο, η γνωστή μας σόδα δηλαδή.

Ο σχηματισμός της λευκής αυτής σκόνης στην επιφάνεια του σαπουνιού είναι ένα καλό σημάδι πως το σαπούνι μας είναι πια έτοιμο.

Παρόλα αυτά, όσο "παλιώνει" το σαπούνι, τόσο καλύτερο γίνεται.

Σαν το καλό κρασί δηλαδή :)

Χρήση βοτάνων και αιθερίων ελαίων

Έπειτα από σχετικούς πειραματισμούς έχω καταλήξει στους εξής συνδυασμούς:

Σαπούνι για το πρόσωπο

Βότανο: Χαμομήλι ή λεβάντα

Έλαιο: Ελαιόλαδο

Αιθέρια έλαια: bergamont, lavender, rosemary, tea-tree, vetiver για λιπαρές επιδερμίδες ή ylang-ylang, geranium, lavender, neroli, frankinsence, rose, palmarosaγια ξηρές επιδερμίδες.

Γενικώς για νεότερες ηλικίες χρησιμοποιώ περισσότερο λεβάντα, χαμομήλι, γεράνιο και πορτοκάλι (ειδικά για καπνιστές).

Σαπούνι για λούσιμο

Βότανο: Δεντρολίβανο, θυμάρι σε περιπτώσεις πιτυρίδας

μελισσόχορτο, φασκόμηλο, αχιλλεία για λιπαρά μαλλιά

καλέντουλα και χαμομήλι για ξηρά,

τσουκνίδα, τζίνσενγκ για άτονα, θαμπά μαλλιά.

Έλαιο: Ελαιόλαδο+δαφνέλαιο

Αιθέρια έλαια: bergamont, juniper, lemon, rosemary, clary sage, mandarin για λιπαρά μαλλιά ή neroli, lavender, rosewood, myrh, rose, peppermint

Σαπούνι για το σώμα

Βότανο: Χαμομήλι,μέντα, ιβίσκος, λεβάντα,

Έλαιο: Ελαιόλαδο

Αιθέρια έλαια: lemon, mint, lavender, orange, rosewood, ylang-ylang

Ειδικά στα σαπούνια για το σώμα, οι συνδυασμοί είναι θέμα γούστου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ευχαριστούμε vera!!!!!

Fairysmom έχω πορωθεί μιλάμε!! ;)

Κορίτσια το Σαββάτο παρήγγειλα διάφορα πράγματα απο το www.cumaea.gr

και μου τα έφεραν σήμερα το πρωί με courier! :shock:

Πήρα σαμπουάν,αφρόλουτρο,after shave (για τον σύζυγο), και lip balm.

Μου έστειλαν και ένα σαπουνάκι δώρο.

Προς το παρόν δοκίμασα το αφρόλουτρο με αιθέριο έλαια τριαντάφυλλου:

Πάαρα πολύ ωραίο!!!

http://www.cumaea.gr/product/liquid-soaps/%CF%85%CE%B3%CF%81%CF%8C-%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AD%CE%B7%CE%BB-%CE%B2%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%81-2/

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!

Είναι 250 ml (στο site λέει 295 -έχουν κάνει λάθος)

και κοστίζει 3 ευρώ.

Συστατικά: Eξτρα παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο

καυστική σόδα (NaOH),σταχτόνερο,λάδι καρύδας και κοκτέηλ βοτάνων και φυσικών αιθ.ελαίων

Εαν σκεφτείτε για παράδειγμα οτι το αφρόλουτρο της earth friendly

τα 250 ml

κάνουν 7 δολλάρια στο iherb

http://www.iherb.com/Earth-Friendly-Baby-Shampoo-Body-Wash-Organic-Lavender-8-5-fl-oz-251-ml/22282

συμφέρει!

Στηρίζουμε και την ελληνική αγορά.

Και στηρίζουμε και Έλληνες που δεν βασίζονται στην αισχροκέρδια!

Ας παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι λιγάκι!!

Εχει 7.5 ευρώ μεταφορικά με ΕΛΤΑ ή με την ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ.

και η πληρωμή είναι με αντικαταβολή (πληρώνεις όταν το παραλάβεις)

Εχω ενθουσιαστεί πολύ!!

ΥΓ:Fairysmom παίρνω ιδέες!!!!! ;) ;) ;) ;)

Εαν σκεφτείτε για παράδειγμα οτι το αφρόλουτρο της earth friendly

τα 250 ml

κάνουν 7 δολλάρια στο iherb

http://www.iherb.com/Earth-Friendly-Baby-Shampoo-Body-Wash-Organic-Lavender-8-5-fl-oz-251-ml/22282

αυτό συμφέρει!

Στηρίζουμε και την ελληνική αγορά.

Το Earth Friendly Baby έχει συστατικά με βιολογική πιστοποίηση, αυτό όχι, γι' αυτό υπάρχει και διαφορά στην τιμή.

Στα παιδιά πάντως δεν θα έβαζα κάτι με καυστική σόδα, θυμάμαι το είχα ψάξει παλαιότερα το θέμα όταν πήρα κάποια σαπούνια από Ελλάδα και είδα ότι τα ασφαλή σαπούνια για παιδιά δεν την περιέχουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Το Earth Friendly Baby έχει συστατικά με βιολογική πιστοποίηση, αυτό όχι, γι' αυτό υπάρχει και διαφορά στην τιμή.

Στα παιδιά πάντως δεν θα έβαζα κάτι με καυστική σόδα, θυμάμαι το είχα ψάξει παλαιότερα το θέμα όταν πήρα κάποια σαπούνια από Ελλάδα και είδα ότι τα ασφαλή σαπούνια για παιδιά δεν την περιέχουνε.

Η καυστική σόδα όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα

σιγά-σιγά γίνεται απλή σόδα.

Πράγματι όταν φτιάχνεις ένα σαπούνι σου λένε άστο να "ωριμάσει"

τουλάχιστον 1 μήνα για να αλλάξει το ph του.

Eίναι επικίνδυνη (ερεθιστική) στην αρχική της μόνο μορφή

και όταν έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα.

Και τα αιθέρια έλαια εαν το καλοσκεφτείς δεν πρέπει να έρχονται σε

άμεση επαφή με το δέρμα μας.

Πρέπει να τα αραιώσεις πρώτα.

Στο www.biodizionario.it πάντως την αναφέρει ως τελείως ακίνδυνη.

Θεωρείται ως μια πολύ δυνατή σόδα.

Εαν τις τοποθετήσουμε στη σειρά με βάση

την αλκαλικότητά τους θα έμπαινε:

πρώτη η καυστική σόδα,

δεύτερη η ανθρακική σόδα (σόδα πλυσίματος)

και τρίτη η διττανθρακική σόδα (μαγειρική σόδα)

ΥΓ:Για τα "βιολογικά" συστατικά του earth friendly όντως έχεις δίκιο.

Δεν το σκέφτηκα.

Λάθος σύγκριση.

Θα ψάξω όμως για κάποιο άλλο. :mrgreen:

Εdit:Μμμμμ...

Να τους συγκρίνω με τα fresh-line που είναι ακριβά και χρησιμοποιούν

τεχνητά χρώματα και χημικά αρώματα;;

Κλάσεις ανώτερο το cumaea!!!

Α καλά τώρα μου τα χαλάτε, μπλέκετε και άλλα και δεν θέλωωωωω!

Βρε την καλύτερη λύση σας την είχα εγώ, πλύσιμο στο πλυντήριο μόνο με νεράκι και ειδική πίεση, έτσι δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα που περιέχουν οξυγόνο και αφαιρούν την βρωμιά από τις ίνες, δεν φθείρονται τα ρούχα, δεν μολύνουμε το νεράκι που κάποια στιγμή θα πιούμε, κάνουμε οικονομία, και αν πάρουμε ένα πολύ καλό πλυντήριο κάνουμε απόσβεση λόγω αποφυγής απορρυπαντικών, μα καθόλου δεν παραδειγματίζεστε από τις παλιές που πλένανε σε νερόμυλους , καταρράκτες, ρυάκια και πηγές; Δεν υπήρχαν πιο αστραφτερά λευκά, και μόνο με καθαρό νεράκι, άντε και λίγο χρήση αλισίβας, έτσι για την ποικιλία!Εμπρός προς τα πίσω λοιπόν!!:lol:

Κάτω τα καρτέλ των απορρυπαντικών τώρα!!! :cool:

Υ.γ. 1 με ερώτηση

Τι ακριβώς σημαίνει προσωρινά μη ενεργός λογαριασμός; Είναι επιλογή του μέλους αυτή η απενεργοποίηση , η το γνωστό μπανάρισμα από τους διαχειριστές;

Υ.γ. 2 Πολύ φοβάμαι πως κάποιος κάνει πάρτι με τα προϊόντα μου από iHerb….:evil:

----------------------

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Να ρωτησω επειδη μου τελειωσε το tto και παραγγελια θα βαλω την αλλη βδομαδσ αν για το σφουγγαρισμα μεσα στο νερο ριξω ξυδι ειναι οκ? Στο σπιτι εχω μονο πλακακι

2xgIp3.png1RTwp3.png

Κοιτα παλια ειχα πολυ θεμα με τον ιδρωτα, μυριζα πολυ. Μου παν οτι κι αυτο οφειλεται σε μυκητες. Ειχα παρατηρησει οτι με τα αποσμητικα δεν βελτιωνοταν η κατασταση το αντιθετο μαλιστα. Μετα αφου δοκιμασα και βιολογικα τα παρατησα κι απλα ξυριζομαι και πλενομαι πολυ συχνα. Ειδικα πριν βγω εξω. Και παω καλα. Η δε μαμα μου λεει οτι αν περασεις κι ενα βαμβακι βουτηγμενο σε οξυζενε σκοτωνεις τα μικροβια και δεν μυριζεις καθολου. Το κανω κι αυτο καμμια φορα.

Να κατσω τωρα να βαλω τοσα υλικα για να φτιαξω τετοια συνταγη να μου λειπει!

οκ αυτό είναι άλλο πρόβλημα και χρειάζεται ειδική μεταχείριση !

Τώρα που το ανάφερες για το οξυζενέ έχετε άποψη ?

Το χρησιμοποιούμε ?

Ούτε εγώ θα έφτιαχνα την συνταγή, ακόμα και να μην δούλευα δεν θα έχανα τόσο χρόνο για κάτι τέτοιο (θα προτιμούσα να μάθω να μαγειρεύω κανένα φαί... χεχεχεχε)

Α καλά τώρα μου τα χαλάτε' date=' μπλέκετε και άλλα και δεν θέλωωωωω!

Βρε την καλύτερη λύση σας την είχα εγώ, πλύσιμο στο πλυντήριο μόνο με νεράκι και ειδική πίεση, έτσι δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα που περιέχουν οξυγόνο και αφαιρούν την βρωμιά από τις ίνες, δεν φθείρονται τα ρούχα, δεν μολύνουμε το νεράκι που κάποια στιγμή θα πιούμε, κάνουμε οικονομία, και αν πάρουμε ένα πολύ καλό πλυντήριο κάνουμε απόσβεση λόγω αποφυγής απορρυπαντικών, μα καθόλου δεν παραδειγματίζεστε από τις παλιές που πλένανε σε νερόμυλους , καταρράκτες, ρυάκια και πηγές; Δεν υπήρχαν πιο αστραφτερά λευκά, και μόνο με καθαρό νεράκι, άντε και λίγο χρήση αλισίβας, έτσι για την ποικιλία!Εμπρός προς τα πίσω λοιπόν!!:lol:

Κάτω τα καρτέλ των απορρυπαντικών τώρα!!! :cool:

Υ.γ. 1 με ερώτηση

Τι ακριβώς σημαίνει προσωρινά μη ενεργός λογαριασμός; Είναι επιλογή του μέλους αυτή η απενεργοποίηση , η το γνωστό μπανάρισμα από τους διαχειριστές;

Υ.γ. 2 Πολύ φοβάμαι πως κάποιος κάνει πάρτι με τα προϊόντα μου από iHerb….:evil:[/quote']

Κάνε λίγο υπομονή και μας βλέπω να γυρνάμε στους καταράκτες... οι τυχεροί.. :-(

Τα καρτέλ των απορρυπαντικών έτσι ή αλλιώς αν περίμεναν από εμάς...

χεχεχεχεχεχεχεχχε

Νομίζω από τους διαχειριστές αλλά δεν παίρνω και όρκο !!!!!!!!!!

Μην βάζεις κακό με το μυαλό σου! θα έρθουν! Πόσες μέρες καθυστέρηση έχουν ?

Καλημερα!

Να ρωτησω επειδη μου τελειωσε το tto και παραγγελια θα βαλω την αλλη βδομαδσ αν για το σφουγγαρισμα μεσα στο νερο ριξω ξυδι ειναι οκ? Στο σπιτι εχω μονο πλακακι

Εγώ που έχω και πάτωμα, πάλι ξύδι βάζω. Την μυρωδιά του tto δεν την αντέχω. Ξύδι βάζω παντού, στο πάτωμα, στα ρούχα, στους πάγκους, για τα άλατα, στις κατσαρόλες, στα μαλλιά μου.. βασικά προσπαθώ να θυμηθώ που δεν βάζω !!!!!!!!!! :-)

Εγώ που έχω και πάτωμα, πάλι ξύδι βάζω. Την μυρωδιά του tto δεν την αντέχω. Ξύδι βάζω παντού, στο πάτωμα, στα ρούχα, στους πάγκους, για τα άλατα, στις κατσαρόλες, στα μαλλιά μου.. βασικά προσπαθώ να θυμηθώ που δεν βάζω !!!!!!!!!! :-)

χαχα!!Ευχαριστω για την απαντηση!

2xgIp3.png1RTwp3.png

εμένα ηρθε χθες ενα πακετακι που ειχα παραγγειλει 24 σεπτ.

ηταν και κατι απεργιες στη μεση, περιμενετε θα ερθουν. Μια φορα θυμαμι το καλοκαρι κι εμενα ειχαν αργησει πολυ....

eNeap2.pngNziDp2.png

Σχετικα με τα σωματα υπερυθρης ακτινοβολιας τι μου απαντησε καποιος απο το γκρουπ

Κατ' αρχήν πολύ αμφιβάλλω εάν η εξοικονόμηση είναι τόση όση αναφέρεται. Στη συνέχεια έχω να πω, επειδή μελέτησα το θέμα λόγω τής ενασχολησής μου με τις λάμπες "οικονομίας" και το σχετικό βιβλίο που ακόμα δεν έχω τελειώσει, ότι οι λάμπες "εξοικονόμησης" εκπέμπουν πέντε είδη ακτινοβολιών, μεταξύ αυτών και υπέρυθρες. Ψάχνοντας λοιπόν συστηματικά την επιστημονική βιβλιογραφία είδα ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται. Η συμβουλή μου: Προτιμήστε πέλετ.

Σχετικα με τα σωματα υπερυθρης ακτινοβολιας τι μου απαντησε καποιος απο το γκρουπ

Κατ' αρχήν πολύ αμφιβάλλω εάν η εξοικονόμηση είναι τόση όση αναφέρεται. Στη συνέχεια έχω να πω, επειδή μελέτησα το θέμα λόγω τής ενασχολησής μου με τις λάμπες "οικονομίας" και το σχετικό βιβλίο που ακόμα δεν έχω τελειώσει, ότι οι λάμπες "εξοικονόμησης" εκπέμπουν πέντε είδη ακτινοβολιών, μεταξύ αυτών και υπέρυθρες. Ψάχνοντας λοιπόν συστηματικά την επιστημονική βιβλιογραφία είδα ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται. Η συμβουλή μου: Προτιμήστε πέλετ.

Ευχαριστούμε πολύ.

Το ήξερα ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Τώρα που απάντησε ίσως ξεκινήσει πιο εκτεταμένη συζήτηση εκεί μέσα, μπας και μάθουμε και εμείς κάτι! :-)

Και το επόμενο εύλογο ερώτημα (για μένα τουλάχιστον) είναι: τι είναι το πέλετ ?

Επίσης θα ήθελα να σας πω ότι τα τελευταία χρόνια συμπληρωματικά με την κεντρική θέρμανση έχω καλοριφέρ λαδιού. Δεν έκανα τρομερή κατανάλωση, είναι γεγονός αυτό αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος.

Επίσης η ζέστη είναι παρόμοια με το κανονικό καλοριφέρ, ζεσταίνει γρήγορα (πιο γρήγορα από κεντρική θέρμανση) και αφού κλείσει η ζέστη κρατάει για αρκετή ώρα, το αντίθετο του aircodition δηλαδή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...