Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τι να σου πω ρε συ Σοφία, νομιζω δεν θα εχεις πρόβλημα με τη διατηρηση,.,,.

Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως καμιά μέρα

πάω να βάλω πλυντήριο

και βρω το μπιντόνι γεμάτο σκουληκαντέρες !!..... :lol: :lol:

(και τα σκουλήκια στις γλάστρες

απο διάφορους μικροοργανισμούς δεν δημιουργούνται;)

ε όχι δα! χαχαχαχαχα το πολύ να πιάσει σαν γλίτσα, όπως όταν εχεις ξεχάσει πχ νερο στασιμο σε εναν κουβα. ΑΝ μαλιστα το ανακινείς και το εχει σκεπασμενο δεν νομιζω να εχεις θεμα!

Επίσης αν μπορεις να εχεις μια συσκευασια που να κλείνει καλά να το γυρίσεις αναποδα (οπωος κανουμε στις μπογιες για να μην μπαινει οξυγονο)

eNeap2.pngNziDp2.png

Να πω κι εγώ τα δικά μου;

(στον κόσμο μου εγώ :mrgreen:)

Με βάση αυτό το μήνυμα.......

.......εαν έβαζα στο ζουμι των soap nuts

λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας,λίγο ΤΤΟ, λίγη κανέλλα, λίγο αλάτι, λίγο βόρακα και λίγη σόδα

λογικά δεν θα διατηρηθεί για αρκετό διάστημα

εκτός ψυγείου;;;

Δεν υπάρχει κανένας χημικός εδώ μέσα να μας δώσει

τα φώτα του ;;;;;;;;

λίγο μαγιονέζα... λίγο αγγουράκι.. λίγο σκόρδο.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

μια δοκιμή θα σε πείσει και μετά να πάρεις το βοτανόκηπο να τους πεις τις συμβουλές σου !!!

κάνε μια μικρή ποσότητα να τσεκάρεις !!!

Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

http://www.iherb.com/Green-Genius-Biodegradable-Plastic-Zip-Snack-Bags-50-Bags-6-1-2-in-X-3-1-4-in-Each-Discontinued-Item/26429

Αυτές οι σακούλες δεν υπάρχουν πια. Και θα προτιμούσα χάρτινες. Έχετε καμιά ιδέα που μπορώ να βρω? Αφού πάω στον φούρνο και παρακαλάω να μου δώσουν μερικές χάρτινες...... :-)

Για ποιο σκοπό τις θες;

Εγώ "κλέβω" μερικές από το σούπερ κάθε φορά που πάω, αυτές που έχουνε για τα φρούτα/λαχανικά.

Ναι, η εχινάκεια δίνεται (το λιγότερο) 4 φορές τη μέρα.

Εγώ του δίνω όσες φορές θυμηθώ!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σοφία θαυμάζω το κουράγιο και τον κόπο σου!

Εμένα πολύ πιο απλό μου φαίνεται να βράσω λίγα soap nuts στο μπρικάκι για 5-10 λεπτά και μετά να τα ρίξω μαζί με το υγρό στον κάδο και με σόδα + βόρακα στη θήκη του απορρυπαντικού απ' το να βράζω καρπούς σε κατσαρόλες, να διαλύω σόδα/ βόρακα, να το μεταφέρω σε δοχεία (το μπιτόνι φανταζόμαι κάποιο δοχείο είναι έτσι; δεν ξανάκουσα τη λέξη!) και κάθε φορά που θέλω να πλύνω να μετράω τη δόση!

Εμένα πολύ πιο απλό μου φαίνεται να βράσω λίγα soap nuts στο μπρικάκι για 5-10 λεπτά και μετά να τα ρίξω μαζί με το υγρό στον κάδο και με σόδα + βόρακα στη θήκη του απορρυπαντικού απ' το να βράζω καρπούς σε κατσαρόλες, να διαλύω σόδα/ βόρακα, να το μεταφέρω σε δοχεία (το μπιτόνι φανταζόμαι κάποιο δοχείο είναι έτσι; δεν ξανάκουσα τη λέξη!) και κάθε φορά που θέλω να πλύνω να μετράω τη δόση!

:lol: :lol: :lol: χα-χα-χα-χα!

Το "μπιντόνι" είναι αυτό

%25CE%25A6%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C+%25CE%2591%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2581%25CF%2581%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C+%25CE%25A0%25CE%25BB%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585.JPG

Προέρχεται απο το ιταλικό "bidone" =δοχείο

(χι-χι, νόμιζα οτι ήταν γνωστό :mrgreen:)

Το να βάλω μια μεγάλη κατσαρόλα και να τα βράσω όλα μαζί

και να γεμίσω δύο "μπιντόνια"

θα με διευκόλυνε πάρα πολυ

γιατί θα την "έβγαζα" έτσι 1-2 μήνες.

Κάθε φορά που θα βάζω πλυντήριο θα γεμίζω μια ρολέτα

(υπάρχουν στα σούπερ μάρκετς στα συμβατικά υγρά απορρυπαντικά)

και τέλος.

Για ποιο σκοπό τις θες;

Εγώ "κλέβω" μερικές από το σούπερ κάθε φορά που πάω, αυτές που έχουνε για τα φρούτα/λαχανικά.

Ναι, η εχινάκεια δίνεται (το λιγότερο) 4 φορές τη μέρα.

Εγώ του δίνω όσες φορές θυμηθώ!

για τον ίδιο λόγο που τις "κλέβεις" και εσύ... !!!

χαχαχαχα

ωραία ιδέα θα την εφαρμόσω !!!!!!!!!!!

ευχαριστώ για την απάντηση, ε ρε κυνήγι που έχει να πέσει, ευτυχώς του άρεσε!!!

Μα και εγώ αυτό αναρωτιέμαι, που σου κάνει κόπο να βράσεις κάτι για 2 λεπτά κάθε φορά αλλά όχι να μαγειρέψεις και να κάνεις πειράματα !!!!!!!!!!

όπως βολεύεται ο καθένας... :-)

Διαφημίσεις

Μα και εγώ αυτό αναρωτιέμαι, που σου κάνει κόπο να βράσεις κάτι για 2 λεπτά κάθε φορά αλλά όχι να μαγειρέψεις και να κάνεις πειράματα !!!!!!!!!!

όπως βολεύεται ο καθένας... :-)

Όταν αποφασίζω να βάλω πλυντήριο

θέλω να το βάλω αμέσως, εκείνη την ώρα!!

Εαν θα πρέπει να βράσω τα soap nuts εκείνη την ώρα

θα πρέπει να περιμένω να κρυώσει κιόλας!!...

Και συνήθως το ετοιμάζω το πρωί (πριν να πάω στη δουλειά)

το βάζω στη ρολέτα μέσα στο κάδο και το προγραμματίζω να αρχίζει να πλένει μετά απο 6 ώρες

για να το απλώσω (πάλι τρέχοντας) μόλις γυρίσω απο τη δουλειά.

Ετσι καυτό όπως θα είναι, δεν θα μπορώ να το βάλω στη πλαστική ρολέτα.

Είναι τεχνικά τα προβλήματα

γιατί όλα τα κάνω ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ!! :roll::roll::roll::roll:

Και έτσι που σχεδόν κάθε μέρα βάζω πλυντήρια

βαριέμαι κάθε μέρα να βράζω soap nuts

Ενώ με το "μπιντόνι" (-μεγάλο δοχείο)

θα τα βράζω μια φορά το δίμηνο!! :wink:

Αχού, και εγώ τα ζαχάρωνα τα μαντεμένια του cookshop και οχι μόνο, αλλά, πρώτον, τα άτιμα είναι πιο βαριά και από εμένα :lol: το σπίτι που νοικιάζουμε, έχει απλό πλακάκι στην κουζίνα, και όχι ....άσφαλτο, η, τουλάχιστον πέτρα Καρύστου, και ο συνδυασμός μαγειρεύω ψιλοκουρασμένη , με μαντεμένια σκεύη σε κεραμική εστία δεν είναι και ο καλύτερος, όταν μετακομίσω στην εξοχή και την δω Julia Child σε rustic κουζίνα, ε τότε...θα το σκεφτώ, χαχαχα, εγώ υπερβολική;

----------------------

Άντε και το λύσαμε το θέμα του πλυντηρίου, που παρεμπιπτόντως, είναι από τις πιο αγαπημένες μου οικιακές εργασίες, τι κάνετε με το σιδέρωμα; Το οποίο δεν αντέχω με τίποτα, ευτυχώς ο σύζυγος δεν φοράει αυτά τα πουκάμισα με την τσάκιση ούτε και μυστήρια παιδευτικά παντελόνια, επίσης δεν πολυπιστεύω πως τα μικρόβια σκοτώνονται με το σίδερο, γιατρός στην κλινική που γέννησα, μας έλεγε, εμένα και την διπλανή μου πως υπάρχουν υπερανθεκτικά μικρόβια που σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναβιώνουν ,προσπάθησα να βρω κάτι σχετικό αλλά δεν βρήκα, έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ;

----------------------

Διαφημίσεις

Και εγώ δυσκολεύομαι να ανακηρύξω νικήτρια !!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Επειδή ακόμη σκέφτομαι την πεθερά της Camouflage και ξεκαρδίζομαι λέω να της δώσουμε αυτής το βραβείο, τι λέτε; :lol:

Σοφία εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορείς να βράσεις τα soap nuts από το προηγούμενο βράδυ και έτσι μέχρι το πρωί θα κρυώσει το υγρό και θα το βάλεις στη δοσομετρική ρουλέτα στο πλυντήριο... :?:

Τελικά εσύ κι εγώ σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά σε πολλά θέματα! :lol:

Αν είχα και να τα σιδερώσω όλα αυτά τα ρούχα που πλένω μόνο με ρούχα θα ασχολιόμουνα στην ζωή μου! :lol:

Τα δίνω στην κοπέλα που έρχεται να μου καθαρίσει το σπίτι, είναι πολύ γρήγορη και κάνει καλή δουλειά, το πολύ σε δύο ώρες τα τελειώνει όλα!

Βέβαια δεν σιδερώνουμε σεντόνια, πετσέτες μπάνιου, βρακιά, κάλτσες κτλ.

Εγώ δεν έχω κοπέλα, βασικά δεν έχω καμία βοήθεια, είμαι εγώ και ο άντρας μου,οι γονείς είναι μακριά, να φανταστείτε όταν επέστρεψα απο την κλινική μετά την γέννα την τρίτη μέρα, έβαλα πλυντήρια και σφουγγάρισα, γενικά ως λεχώνα δεν έκατσα ιδιαίτερα, είχαμε και τον θηλασμό, μέσα σε δέκα μέρες έχασα όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης, και κανά δύο ακόμη, αλλά δεν παραπονιέμαι, γιατί είχα και εύκολη εγκυμοσύνη και εύκολη γέννα, ευτυχώς. Πάντως αν κάνω και δεύτερο παιδάκι, σίγουρα θα χρειαστώ εξωτερική βοήθεια ...Και μετά απο αυτή την παρένθεση να πω, πως, το σιδέρωμα το έχω καταργήσει συλλήβδην (σχεδόν):D!

----------------------

Ela σε αυτό ταιριάζουμε Ροζυ! χαχαχαχα δεν σιδερωνω εσωρουχα δικά μας, σεντονια δικα μας (των παιδιων γενικα εχω ενα κολλημ που θα μου κοπει οπου να ναι) καλτσες και πετσετες μπανιου. Του προσωπου και τις κουζινας τις σιδερωνω για τα μικρόβια, δεν πιστευω οτι δεν σκωτόνοντα ολα.....εχω πολυ ισχυρη ατμομηχανή,

Πλεόν τη μείωσα την κοπέλα σε 1 φορά το μήνα, και ετσι το σιδέρωμα μενει σε μενα αλλα δεν με χαλαει(τα πιάτα σιχαίνομαι) αλλα....χαχαχχαα με λιγα πληντυρια, λιγο σιδερωμα χαχαχαχαχα

Κι εγω ψηφίζω της καμουφλαζ!!!!

οι πεθεριξ ειανι λιγο σιχαμεριξ παντως, δεν ξερω μηπως οτ κανουν για να μας τσεκάρουν?

η δικιά μου μου ελεγε, να το περάσουεμ ενα νερακι το πάτωμα?

Και εννοουσε....να το περάσει ΑΣΚΟΥΠΙΣΤΟ και χωρις τιποτα απο απορρυπαντικο στον κουβα, κυριολεκτικά, ένα νεράκι! χαχαχαχαχα

Δεν θυμάται φαίνεται πως ειανι να ζεις σε ενα σπιτι με παιδια με ψιχουλα κλπ.... λάσπη θα γινόταν αν την άφηνα! χαχαχαχαχα

eNeap2.pngNziDp2.png

Να σας κουφάνω και άλλο;, δεν απλώνω έξω, σιχαίνομαι, το πλυντήριο μου έχει ένα τρόπο (το άτιμο) να τα βγάζει σχεδόν στεγνά, χειμώνα-καλοκαίρι μέσα, υπάρχει και χώρος βασικά. Οι απο πάνω μας τινάζουν, αν και το έχουν ψιλοκόψει μετά απο παρατήρηση, αλλά και πάλι δεν, όταν ανάβουν και τα τζάκια και οι ξυλόσομπες είναι να πεθαίνεις μπίχλα σκέτη, θα μου πείτε για τον ήλιο πως καλό είναι να τα βλέπει κλπ, δεν το πιστεύω ούτε αυτό, το κάνω χρόνια, επιστρατεύω και τα καλοριφέρ το χειμώνα, μέσα σε ένα βράδυ έχουν στεγνώσει, το καλοκαίρι δε, στεγνώνουν στα χέρια μου σχεδόν, πριν προλάβω να τα απλώσω τα έχω μαζέψει, αμ πως! Αργότερα μπορεί να κοιτάξω για κανένα στεγνωτήριο!

----------------------

Sof;ia gia κάνε τα πειράμτα σου και πες μας!

Κορίτσια εγώ έχω κόψει την γυναικα παντελώς, οπότε φροντίζω να τα απλώνω όλα πολύ καλά για να μην θέλουν έως και καθόλου σίδερο. Σιδερώνω μόνο πετσέτες, σεντόνια (στα 4) και καμία μπλούζα που είναι πολύ χάλια.

Καμουφλάζ δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό με το πλυντήριο η παθερά σου. Θα μου εξηγήσεις όταν βρεθούμε? :confused:

Βραβείο παίρνει η πεθερά της κουμπάρας της Ροζυ. :lol:

Μία παρολίγον πεθερά εβαζε κουβάδες σε μπανιέρες και νεροχύτες για να μαζεύει τα περισσευούμενα νερά και να τα χρησιμοποιεί σε πότισμα και δεν ξέρω πού αλλού. Αλλά βλέπω ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να σας κουφάνω και άλλο;, δεν απλώνω έξω, σιχαίνομαι, το πλυντήριο μου έχει ένα τρόπο (το άτιμο) να τα βγάζει σχεδόν στεγνά, χειμώνα-καλοκαίρι μέσα, υπάρχει και χώρος βασικά. Οι απο πάνω μας τινάζουν, αν και το έχουν ψιλοκόψει μετά απο παρατήρηση, αλλά και πάλι δεν, όταν ανάβουν και τα τζάκια και οι ξυλόσομπες είναι να πεθαίνεις μπίχλα σκέτη, θα μου πείτε για τον ήλιο πως καλό είναι να τα βλέπει κλπ, δεν το πιστεύω ούτε αυτό, το κάνω χρόνια, επιστρατεύω και τα καλοριφέρ το χειμώνα, μέσα σε ένα βράδυ έχουν στεγνώσει, το καλοκαίρι δε, στεγνώνουν στα χέρια μου σχεδόν, πριν προλάβω να τα απλώσω τα έχω μαζέψει, αμ πως! Αργότερα μπορεί να κοιτάξω για κανένα στεγνωτήριο!

ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο....ειδικα το χειμωνα εχουμε ενδοδαπεδια στεγνωνουν σε ντετε, το καλοκαιρι επίσης δεν τα βγάζω έξω.....

μονο τελευταία κατάλαβα οτι ο ηλιος βοηθάει στους λεκέδες....καθαρισε μεχρι και λεκε απο φρουτα μια μπλουζίτσα που ειχα βγάλει στο μπαλκόνι....

Εμένα κάπως μου μυριζουν τα ρουχα αν τα βγαζω εξω κιολας,....:?

eNeap2.pngNziDp2.png

Καμουφλάζ δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό με το πλυντήριο η παθερά σου. Θα μου εξηγήσεις όταν βρεθούμε? :confused:

Βραβείο παίρνει η πεθερά της κουμπάρας της Ροζυ. :lol:

Είναι που δεν κατάλαβες τι ακριβώς κάνει η πεθερά της Camouflage, και γιατί, γι' αυτό δίνεις το βραβείο αλλού! :lol:

Κι εμένα όπως έγραψα μου πήρε χρόνο γιατί είναι κάπως ασύλληπτο για τα δικά μας δεδομένα... σκέψου λίγο και θα καταλάβεις!

Ακόμη το σκέφτομαι και γελάω! :lol:

ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο....ειδικα το χειμωνα εχουμε ενδοδαπεδια στεγνωνουν σε ντετε, το καλοκαιρι επίσης δεν τα βγάζω έξω.....

μονο τελευταία κατάλαβα οτι ο ηλιος βοηθάει στους λεκέδες....καθαρισε μεχρι και λεκε απο φρουτα μια μπλουζίτσα που ειχα βγάλει στο μπαλκόνι....

Εμένα κάπως μου μυριζουν τα ρουχα αν τα βγαζω εξω κιολας,....:?

το καλοκαιρι ο ηλιος κανει θαυματα στους λεκεδες! Δε το πιστευα και εγω οταν εξαφανισε λεκεδες απο πορτοκαλαδα σε ασπρο μπλουζακι. Απο τοτε στον ηλιο ολα να λιαζονται! Στο σπιτι δεν τα απλωνω παρα μονο αν γυρισω το απογευμα και δεν εχουν στεγνωσει καλα. Στο σπιτι ευκολα μαζευεται υγρασια = μουχλα. Εγω εχω κολλημα με το σιδερωμα, τα ρουχα των παιδιων τα σιδερωνω ολα εκτος απο τις καλτσες.

(Ευχαριστω για το βραβειο, :) που να εγραφα και τα υπολοιπα που κανει, θα ειχαμε βγει τελειως οφ τοπικ. :) Ξενια δε ξερεις το κολπο ανοιγω το πλυντηριο αφότου εχει ξεκινησει; Θα σου πω αναλυτικα απο κοντα :) )

η δικιά μου μου ελεγε, να το περάσουεμ ενα νερακι το πάτωμα?

Και εννοουσε....να το περάσει ΑΣΚΟΥΠΙΣΤΟ και χωρις τιποτα απο απορρυπαντικο στον κουβα, κυριολεκτικά, ένα νεράκι! χαχαχαχαχα

Αυτό το κάνει και η δικιά μου και είναι εντελώς σιχαμερό!

Κορίτσια συνήθως σφουγγαρίζει χωρίς να σκουπίσει, το νερό της σφουγγαρίστρας γίνεται μαύρο-λάσπη! :shock:

Ποια είναι η λογική πίσω από κάτι τέτοιο;;;

Εντωμεταξύ το καλοκαίρι στο εξοχικό η σφουγγαρίστρα της έπιασε μούχλα και παραπονιότανε ότι ήτανε κακή ποιότητα αλλά δεν έλεγε να την αλλάξει...

Ούτε και την έπλενε ποτέ φυσικά... αν μάθει ότι μια φορά τη βδομάδα βάζω πλυντήριο μόνο τις σφουγγαρίστρες θα πάθει το εγκεφαλικό!

Κι εμείς δεν πατάμε με παπούτσια στο σπίτι και πάντα σκουπίζουμε πριν σφουγγαρίσουμε! :lol:

Απορία : (λες και τα υπόλοιπα δεν ήταν..... :-) )

Το Enamelled cast iron είναι το μαντέμι?

που είναι καλό για κατσαρολικά ?

που έχει και το cookshop?

μαντέμι κι από πάνω εμαγιέ. Φαντάζομαι ότι είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα και στη συντήρηση, εγώ έχω σκέτα μαντεμένια (που εμπλουτίζουν υποτίθεται και το φαγητό με σίδηρο) και μου βγαίνει λίγο η beastie boys κάθε φορά να τα τρίψω, αν τυχόν κολλήσει κάτι... αλλά γενικά κάνουν πολύυυ νόστιμα τα κρέατα που κυρίως μαγειρεύω σε αυτά, ειδικά η πλάκα που έχω και τη βάζω πάνω στα μάτια (ψάξτο ως griddle) κάνει κάτι μπριζόλες και μπιφτέκια τέλεια!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...