Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το άοσμο είναι επεξεργασμένο, αυτό που λέμε expeller-pressed coconut oil.

Το ανεπεξέργαστο λάδι καρύδας είναι αυτό για το οποίο δεν ασκήθηκε θερμότητα για την εξαγωγή του, είναι cold-pressed δηλαδή.

Γι' αυτό και διατηρεί το άρωμα και τη γεύση της καρύδας.

http://www.tiana-coconut.com/expeller_pressed_coconut_oil.htm

Οι καλές εταιρείες χρησιμοποιούνε κυρίως το λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης στα καλυντικά τους, σαν το biona που αναφέρει η Κατερίνα πιο πάνω.

το biona δεν ξέρω αν έχει πολυ έντονο άρωμα εγώ αυτά που είχα δοκιμάσει ψυχρής δεν έίχαν τη μυρωδιά που έχει το αντηλιακό με άρωμα καρύδας για παράδειγμα... σε αυτη τη συνθετική μυρωδιά ανφέρθηκα κυρίως...;)

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Μεσα στις γιορτες και για σχεδον ενα μηνα ταλαιπωρηθηκα με ιωση επισης περασα μια στεναχωρια και μου εκανε εντονοτερα τα προβληματα με το στομαχι οποτε εψαχνα να βρω τι αφεψηματα μπορουσα να φτιαχνω και να πινω ετσι ωστε να με ανακουφιζουν γιαυτο και η ερωτηση μου περι βοτανων.

Maggie ευχαριστω για την πληροφορια θα το κοιταξω

2xgIp3.png1RTwp3.png

για βότανα κτά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δείτε εδώ

http://www.wildrootbotanicals.com/html/teas_preg.html

Εχετε ψωνισει απο εκει? Tα μεταφορικα του ειναι 4$ που βγαζει ή εχει αλλη τιμη για Ελλαδα?

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

Εχω ψωνίσει κι εγώ από το wildroot, και μου έστειλε ένα τσάι δώρο, πολύ ωραίο. Είναι Αμερικανίδα παντρεμένη με έλληνα χημικό, έχουν δικό τους αποστακτήριο και καλλιεργουν τα δικά τους φυτά. Τρελλαίνονται να στέλνουν Ελλάδα!;)

it's never too late to start all over again

Labrinoula, στείλε e-mail για να ρωτήσεις, δεν θυμάμαι. Η Leslie είναι πολύ ευγενική και μου είχε στείλει και εμένα δώρο ένα τσάι (αγαπάει πολύ την Ελλάδα). Δες και εδώ http://www.etsy.com/people/wildroot κατά καιρούς βάζουν εκπτώσεις

Έχει και ωραία βρεφικά καλλυντικά

Όσες έχετε χρησιμοποιήσει soap nuts μείνατε ευχαριστημένες; Είναι κατάλληλα για όλα τα ρούχα (π.χ. μεταξωτά, λευκά, σκούρα);

Nαι, κάνουν για όλα τα ρούχα

και δεν χρειάζεται και μαλακτικό.

Εγώ είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα

αλλά μόνο όταν τα βράζω και χρησιμοποιώ το υγρό τους.

Δεν τα βάζω στο πλυντήριο έτσι όπως είναι

στο σακουλάκι τους

(ανασφάλεια δική μου)

Διαφημίσεις

Κορίτσια θέλω να πάρω ένα σεντόνι για το κρεβατάκι της μικρής μου από αυτά που είναι αδιάβροχα και μπαίνουν κάτω από τα σεντόνια (βαρέθηκα με τα μικρά σελτεδάκια).Ξέρετε από που μπορώ να βρω χωρίς να είναι πλαστικούρα;

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Κορίτσια θέλω να πάρω ένα σεντόνι για το κρεβατάκι της μικρής μου από αυτά που είναι αδιάβροχα και μπαίνουν κάτω από τα σεντόνια (βαρέθηκα με τα μικρά σελτεδάκια).Ξέρετε από που μπορώ να βρω χωρίς να είναι πλαστικούρα;

Έχει στη Coco-mat. Το παραγγελνεις στις διαστάσεις που θες και έχει απο ένα λαστιχο σε κάθε γωνία για να πιάνει στο στρώμα. Αυτο έχω για το κρεβάτι της κι είμαι πολυ ευχαριστημένη. Με τις πλαστικουρες ιδρωνε, με αυτο είναι μια χαρα, σαν σεντόνι.

Επίσης στα ταξίδια για το παρκοκρεβατο χρησιμοποιώ κάτι αντίστοιχο αλλα πιο οικονομικό κι απλό που το πήρα απο το ecobaby.gr.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Θα βρεις σε όλα τα καταστηματα που πουλανε στρώματα. Εμείς το πήραμε από την κάντια στρομ και αν θυμάμαι καλά τα είχε 30 ευρώ?? για ημίδιπλο κρεβατι. Έχει και η μίντια στρομ σίγουρα. Οπότε πήγαινε και σύγκρινε τιμές γιατί όλα το ίδιο είναι. Και δεν είναι καθόλου πλαστικούρα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σε τι διαστάσεις το θέλεις?

Εγώ έχω πάρει (για μονό κρεβάτι) της caress

και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη.

Πήρα και για το 2-πλό κρεβάτι μας γιατί μερικές φορές

έρχεται η μεγάλη μας κόρη και κοιμάται μαζί μας.

Περνάει ο αέρας, (δεν ιδρώνεις δηλαδή) και είναι απόλυτα αδιάβροχο!

(έκανε η μεγάλη μου κόρη μια μέρα τσίσα πάνω της

και δεν πέρασε απολύτως τίποτα απο κάτω!!)

Το έχουν και στα Λητώ.

Σε τι διαστάσεις το θέλεις?

Εγώ έχω πάρει (για μονό κρεβάτι) της caress

και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη.

Πήρα και για το 2-πλό κρεβάτι μας γιατί μερικές φορές

έρχεται η μεγάλη μας κόρη και κοιμάται μαζί μας.

Περνάει ο αέρας, (δεν ιδρώνεις δηλαδή) και είναι απόλυτα αδιάβροχο!

(έκανε η μεγάλη μου κόρη μια μέρα τσίσα πάνω της

και δεν πέρασε απολύτως τίποτα απο κάτω!!)

Το έχουν και στα Λητώ.

Για το κρεβατάκι της το θέλω μην έχουμε κανένα ατύχημα κατά την αλλαγή της πάνας.'Ετσι το θέλω να περνάει ο αέρας και να είναι απόλυτα αδιάβροχο!Θα το κοιτάξω!Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις σας!!:P

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Διαφημίσεις

Για το κρεβατάκι της το θέλω μην έχουμε κανένα ατύχημα κατά την αλλαγή της πάνας.'Ετσι το θέλω να περνάει ο αέρας και να είναι απόλυτα αδιάβροχο!Θα το κοιτάξω!Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις σας!!:P

Σε διαστάσεις κούνιας υπάρχει το aerosleep.

Η caress έχει μόνο μεγάλα.

Την Παρασκευη είπαμε να πάμε μια εκδρομούλα με τα πιτσιρίκια κ διαλέξαμε αυτό : http://www.to-perivolaki.gr/index.php

Μας είχε καλέσει να το επισκεφτούμε ένας κύριος απο την βιολογική λαϊκή που ψωνίζω στο Ιλιον.

Η κα Δήμητρα που το έχει , πολυ ωραίος τύπος, ψαγμένη ,με πολύ μεράκι για αυτο που κάνει κ πολυ φιλόξενη.

Μας έκανε πολυ καλη εντύπωση κ περάσαμε ωραία γι αυτο σας το προτεινω .

Επίσης αντιγράφω μια συνταγή που διαβασα στο τροκτικό :

Για να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα χρειάζεστε:

- 200 γραμμάρια πράσινο σαπούνι ή σαπούνι μασσαλίας

- Το τρίβετε, όχι όμως όσο ψιλό τρίβετε το τυρί για μακαρόνια, αλλά σαν να φτιάχνετε τσιπς και τα το βάζετε σε δοχείο που αντέχει τη φωτιά

- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα, 4 λίτρα νερό και το χύνετε πάνω από τα τριμμένα κομμάτια σαπούνι.

- Περιμένετε να κρυώσει εντελώς το μείγμα νερού με σαπούνι ( περίπου 3 ώρες ) και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν τζελ.

- Προσθέτετε 3 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα, ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε πλαστικά μπουκαλάκια.

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 2 σταγόνες αιθέρια έλαια κι αν θέλετε και τα χεράκια σας να μη χαλάσουν, ρίξτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αμυγδάλου ( όχι πικραμύγδαλο )

Πηγή: meacolpa.blogspot

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Είναι στην είσοδο του Πάρκου Τρίτση επί της Λ. Δημοκρατίας, κάθε Σάββατο

9πμ με 2μμ.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Και αυτό για σπιτική οδοντόκρεμα :

http://oikogeneiamou.blogspot.com/2012/01/blog-post_29.html

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Διάβασα σε φυλλάδιο που εσωκλειόταν στα soap nuts που πήρα πως μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας υγρό.Βράζουμε 50γρ καρπούς με ένα λίτρο νερό για 20 λεπτά.Μετά φυλάσσουμε το υγρό σε γυάλινο δοχείο αεροστεγές - κατά προτίμηση στο ψυγείο αν πρόκειται να μην καταναλωθεί άμεσα για να μην μουχλιάσει αφού πρόκειται για απόλυτα φυσικό προϊόν.Σκέφτομαι να το κάνω απλά η απορία μου είναι η εξής: πόση ποσότητα υγρού θα χρησιμοποιώ μετά;Και θα την βάζω στην θήκη του απορρυπαντικού;Α και επίσης λέει πως αυτά τα 50γρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες 3 φορές!Καλό μου ακούγεται για να μην βράζω κάθε φορά που θέλω να πλυνω!Τι λέτε;

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

ψαχνω να βρω το τοπικ με τον τροπο χρησης των βιολογικων τροφιμων και δεν μπορωωωω

μπορει καποια κοπελα να με βοηθησει?

οκ το βρηκα

εχω αγορασει λαδι καρυδας και δεν μ αρεσε η γευση του στα φαγητα...τελευταια βρηκα ενα τροπο να το χρησιμοποιω...το βαζω μεσα στο κουακερ πριν το σερβιρω και γινεται πολυ ωραιο

εκανα επισης "μαρμελαδα" μηλο με μηλα , λαδι καρυδας , κανελα κ λιγο νερακι χωρις ζαχαρη κ εγινε πεντανοστιμη

Διάβασα σε φυλλάδιο που εσωκλειόταν στα soap nuts που πήρα πως μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας υγρό.Βράζουμε 50γρ καρπούς με ένα λίτρο νερό για 20 λεπτά.Μετά φυλάσσουμε το υγρό σε γυάλινο δοχείο αεροστεγές - κατά προτίμηση στο ψυγείο αν πρόκειται να μην καταναλωθεί άμεσα για να μην μουχλιάσει αφού πρόκειται για απόλυτα φυσικό προϊόν.Σκέφτομαι να το κάνω απλά η απορία μου είναι η εξής: πόση ποσότητα υγρού θα χρησιμοποιώ μετά;Και θα την βάζω στην θήκη του απορρυπαντικού;Α και επίσης λέει πως αυτά τα 50γρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες 3 φορές!Καλό μου ακούγεται για να μην βράζω κάθε φορά που θέλω να πλυνω!Τι λέτε;

Δεν παθαίνουν τίποτα. Και παραπάνω καιρό να τα αφήσεις....

Σιγά....

......σαμπως θα τα φας κιόλας? :mrgreen:

εχω αγορασει λαδι καρυδας και δεν μ αρεσε η γευση του στα φαγητα...τελευταια βρηκα ενα τροπο να το χρησιμοποιω...το βαζω μεσα στο κουακερ πριν το σερβιρω και γινεται πολυ ωραιο

εκανα επισης "μαρμελαδα" μηλο με μηλα , λαδι καρυδας , κανελα κ λιγο νερακι χωρις ζαχαρη κ εγινε πεντανοστιμη

Το λάδι καρύδας είναι άπαιχτο στην ζαχαροπλαστική!!

Ο,τι γλυκό και εαν έχω φτιάξει έχει γίνει θεϊκό με το λάδι καρύδας!

Στο φαγητό ούτε εμάς μας αρέσει.

Γούστα είναι αυτά....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...