Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Άλλη ερώτηση' date=' το απολυμαντικό τι το κάνεις;

Γιατί εμένα δεν μου χρειάζεται ποτέ; :confused:

Για το μπάνιο, τους κάδους και γενικά ό,τι θέλω να απολυμάνω καλά. Εσύ πώς κάνεις το μπάνιο

Δίνω στην καθαρίστρια σόδα, ξύδι και Sal Suds.

Ποια είναι αυτά βρε Ρόζυ? Και πόσο κάνουν και πόσο σου κρατάνε?

Αυτό το χρησιμοποιώ για το οτιδήποτε άλλο' date=' είτε διαλυμένο σε νερό με σταγόνες λεβάντας πχ για την κουζίνα που ψεκάζω 40 φορές μέσα στην μέρα τους πάγκους, είτε και μόνο του. Επομένως του κάνω πολύ συχνή χρήση[/color']

Δες εδώ:

http://lisa.drbronner.com/?cat=96

Είναι πολύ πιο συμπηκνωμένο από το σαπούνι της Sonnet, και κατά τη γνώμη μου πιο αποτελεσματικό.

Κι εγώ το αραιώνω για τους πάγκους με αιθ. έλαιο πορτοκαλιού.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χρησιμοποιώ συχνά και το σαπούνι χολής της Sonnet.

Βάζω λίγο σε κάθε πλύση των χρωματιστών ρούχων των παιδιών που συνήθως έχουνε λεκέδες και βοηθάει.

http://www.sonett-online.de/5griech/gallflgr.htm

Αυτό μάλλον συμφέρει να το πάρω σε μεγαλύτερη συσκευασία γιατί αυτή που συνήθως παίρνω είναι πολύ μικρή, 120μλ.

Βρίσκεις καλύτερο το υγρό για το πλυντήριο; Γιατί τώρα τελευταία με τη σκόνη δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένη, πολλές φορές δεν διαλύεται τελείως στους 40!

.

Δε διαλυεται με τιποτα η σκονη, την ειχα βαλει να πλυνω τα καθισματακια αυτοκινητου και ειχε κολησει πανω στο υφασμα. Τωρα τη διαλυω πρωτα σε βραστο νερο καλα καλα και τη ριχνω ετσι στο πλυντηριο. Δεν την ξαναπαιρνω. Απο την αλλη το υγρο μου φαινεται πολυ αραιο οποτε βαζω λιγο περισσοτερο.

Τελειο ειναι και το υγρο για τα πιατα της σονετ.

Kαλησπερα σας!

Αποφασισα να πειρματιστω φτιαχνοντας καποια απορρυπαντικα μονη μου και βλεπω οτι παντου χρηιμοποιειται ο βορακας.

Εχω ψαξει στα τοπικα μαγαζια και φαρμακεια αλλα κανενα δεν εχει βορακα (ειμαι επαρχια).

Υπαρχει καποιο site, απ΄οπου μπορω να παραγγειλω? το αμαζον δεν στελνει Ελλαδα δυστυχως. Εψαξα ολο το τοπικ, αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο.

Ευχαριστω!

Για τα πιάτα εγώ χρησιμοποιώ πράσινο σαπούνι αρκάδι διαλυμένο σε καυτό νερό, μέσα σ' ένα μικρό μπωλάκι.

Καθαρίζει μια χαρά και είναι σούπερ οικονομικό.

Όσα οικολογικά υγρά δοκίμασα με απογοητεύσανε γιατί δεν κάνανε και ιδιαίτερη σαπουνάδα με αποτέλεσμα να τα σπαταλάω.

Αλλά η σκόνη για το πλυντήριο πιάτων της Sonnet είναι πολύ καλή.

Διαφημίσεις

Για βόρακα πήγαινε στον Κανελλόπουλο στον Πειραιά.

δυστυχώς δεν έχω πρόχειρα τώρα τα στοιχεία του, αν θες θα ψάξω αύριο.

Για τα πιάτα εγώ χρησιμοποιώ πράσινο σαπούνι αρκάδι διαλυμένο σε καυτό νερό, μέσα σ' ένα μικρό μπωλάκι.

Όσα οικολογικά υγρά δοκίμασα με απογοητεύσανε γιατί δεν κάνανε και ιδιαίτερη σαπουνάδα με αποτέλεσμα να τα σπαταλάω.

α καλο αυτο με το αρκαδι και εχω πολυ που μου χει περισεψει. Το διαλυμα κραταει αρκετες μερες;

α καλο αυτο με το αρκαδι και εχω πολυ που μου χει περισεψει. Το διαλυμα κραταει αρκετες μερες;

Δεν ξέρω, κάνω λίγο κάθε φορά όσο να μου φτάσει να πλύνω ένα νεροχύτη γεμάτο πιάτα.

Βάζω 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι σε μισό λίτρο περίπου καυτό νερό.

Για βόρακα πήγαινε στον Κανελλόπουλο στον Πειραιά.

δυστυχώς δεν έχω πρόχειρα τώρα τα στοιχεία του, αν θες θα ψάξω αύριο.

Βρηκα τα στοιχεια και του Κανελλοπουλου και του Μανδραγορα http://www.wiw.gr/greek/piraeus_mandragoras_sa/, αλλα λογω αποστασης δεν μπορω να παω. Σ΄ευχαριστω παντως για την ανταποκριση.

Ειδα το site που μπορεις να παραγγειλεις online, αλλα μου φανηκαν ακριβα τα μεταφορικα.

Αληθεια ποσο στοιχιζει το κιλο απο τον Κανελλοπουλο?

δε ξερω αν εχει αναφερθεί ξανα,πήρα σημερα βορακα και μαγειρικη σοδα απο την Γερανιου και μου φανηκε πολυ καλη η τιμη τους 2 και 1,5 ευρω ...επισης αμυγδαλέλαιο 6,5 το λιτρο και φυτικα αιθερια ελαια 10 ml 3 ευρω...πως σας φαινονται?

Διαφημίσεις

δε ξερω αν εχει αναφερθεί ξανα,πήρα σημερα βορακα και μαγειρικη σοδα απο την Γερανιου και μου φανηκε πολυ καλη η τιμη τους 2 και 1,5 ευρω ...επισης αμυγδαλέλαιο 6,5 το λιτρο και φυτικα αιθερια ελαια 10 ml 3 ευρω...πως σας φαινονται?

ποια ειναι η γερανιου?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Βρίσκεις καλύτερο το υγρό για το πλυντήριο; Γιατί τώρα τελευταία με τη σκόνη δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένη' date=' πολλές φορές δεν διαλύεται τελείως στους 40![/quote']

Ναι δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένη από την σκόνη, εκτός αν πλένω από 50 και πάνω, δλδ πολύ πιο σπάνια. Συνηθως πλένω σε 30-40. Άσε που μου μπούκωνε το πλυντήριο και τελικά σίγουρα αυτό έφταιγε. Ενώ από 50 και πάνω λειτουργεί οκ.

Κορίτσια δοκιμάστε να βάλετε τη σκόνη απευθείας μέσα στο κάδο πλυντηρίου.

Ετσι κάνω εγώ με το λευκό αρκάδι

όταν βιάζομαι και δεν έχω προλάβει να φτιάξω διάλυμα soap nuts.

Δεν μπουκώνει.

Τσεκαρισμένο.

Το καθαριστικό γενικής χρήσεως είναι το υγρό σαπούνι;

Μου αρέσει το γενικό της sonett.

Είναι συμπυκνωμένο και καθαρίζει απίστευτα καλά τα άλατα του μπάνιου.

Το αρκάδι κάποτε το είχα δοκιμάσει για τα πιάτα

αλλά δεν μου άρεσε γιατί άφηνε μια λίγδα...:(

Προτιμώ να το έχω για τα ρούχα

για τις "έκτακτες" πλύσεις

παρόλο που η μυρωδιά που αφήνει είναι απαίσια.:roll:

Συμφωνώ. :P

Κορίτσια δοκιμάστε να βάλετε τη σκόνη απευθείας μέσα στο κάδο πλυντηρίου.

Ετσι κάνω εγώ με το λευκό αρκάδι

όταν βιάζομαι και δεν έχω προλάβει να φτιάξω διάλυμα soap nuts.

Δεν μπουκώνει.

Τσεκαρισμένο.

Τη σκόνη της Sonett την βάζω πάντα απευθείας στον κάδο και πάλι δεν διαλύεται!

Το αρκάδι κάποτε το είχα δοκιμάσει για τα πιάτα

αλλά δεν μου άρεσε γιατί άφηνε μια λίγδα...:(

Δοκίμασε μικρότερη ποσότητα.

Τη σκόνη της Sonett την βάζω πάντα απευθείας στον κάδο και πάλι δεν διαλύεται!

Η αλήθεια είναι οτι δεν εχω δοκιμάσει την σκόνη της sonett.

Mου φάνηκε ακριβή.

Δοκίμασε μικρότερη ποσότητα.

Θα το δοκιμάσω! :P

Διαφημίσεις

Για να καθαρίσω την εστία του φούρνου:

Γέμισα το μεγάλο μου μπρίκι με νερό μέχρι τη μέση, το έβαλα στη φωτιά και μόλις άρχισε να παίρνει βράση έβαλα μέσα μία πλάκα σαπουνιού ελιάς κι έσβησα το μάτι. Μετά από 5-10' έβγαλα το σαπούνι από το μπρίκι και έριξα το νερό γύρω από τα μάτια του φούρνου. Περίπου ένα τέταρτο αργότερα έτριψα την εστία απαλά με το σφουγγαράκι και οι λεκέδες εξαφανίστηκαν!:D

Η ιδέα μου ήρθε βλέποντας την εκπομπή ''Αστραφτερά σπίτια'', όπου (αν πρόσεξα καλά) διέλυσαν σκόνη βιολογικού σαπουνιού σε βραστό νερό για την ίδια δουλειά.

697577wcowvfyq3s.gif

Rosie, στο παλιό θέμα κάπου αναφέρεσαι σε ταμπλέτες από cranberries για την περίπτωση ουρολοίμωξης, έχεις υπόψη σου κάποιες συγκεκριμένες (για να τις ζητήσουμε από το φαρμακείο);

697577wcowvfyq3s.gif

καλησπερα σε ολους...

στις γιορτες μας φερανε δωρο για τον πιτσιρικο μας (3 μηνών) ενα κουτι με διαφορα βιολογικα προιοντα μιας ισπανικης εταιρειας ICOBABY. Αν και γενικά ειμαι δυσπιστη στα προϊόντα με ὁικολογική῾ταμπελα τα συγκεκριμένα μου φανηκαν αρκετα διαφορετικά από τα συνηθισμένα και άρχισα να το ψαχνω λιγάκι. Στο site του ισπανου λένε αρκετά πράγματα (αν και τα ισπανικά μου δεν ειναι και τόσο καλά... ευτυχώς βρήκα κάποιες πληροφορίες στο facebook από ελληνική πηγή)

Που αλλου μπορώ να δω οικολογικά προίόντα με ῾δοκιμασμενα῾αποτελέσματα..῞

.

thanks in advance,:P

Κορίτσια μετα απο προηγουμενη συζήτηση που διάβασα σε αυτο το θέμα θελω να αλλάξω το άρωμα μου με αιθερια έλαια. Λιγο που εψαξα κ στο feelunique κ σε κατι αλλα site δεν κατάλαβα αν επιτρέπεται να βάζουμε το ελαιο απευθειας στο δέρμα ή αυτο πρέπει να ειναι διαλυμενο σε αλλο ελαιο πχ coconut ή jojoba..

Ξερετε κατι πανω σε αυτο;; Αν πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο διάλυμα τι βάση πρέπει να παρω;;

Yugup3.png

Katerinoula23, τα αιθέρια έλαια απ' όσο γνωρίζω πρέπει να τα διαλύσεις σε κάποιο λάδι βάσης για να τα χρησιμοποιήσεις με τον τρόπο που περιγράφεις. Υπάρχουν διάφορα λάδια βάσης: αμυγδαλέλαιο, jojoba, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς κ.ά.

697577wcowvfyq3s.gif

Katerinoula23, τα αιθέρια έλαια απ' όσο γνωρίζω πρέπει να τα διαλύσεις σε κάποιο λάδι βάσης για να τα χρησιμοποιήσεις με τον τρόπο που περιγράφεις. Υπάρχουν διάφορα λάδια βάσης: αμυγδαλέλαιο, jojoba, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς κ.ά.

Ποιο θα ειναι το ιδανικό για άρωμα;; Ώστε να αναδεικνύεται το άρωμα του αιθεριου ελεου κ οχι της βάσης..

Επισης είδα στο feelunique έτοιμο μείγμα με βάση λαδι καρυδας..

Yugup3.png

Eγώ βάζω τριαντάφυλλο ή γιασεμί.

και τα δύο είναι πολύ ακριβά έτσι σχεδόν ποτέ δεν τα βρίσκεις αδιάλυτα.

Πάρε της Apivita που είναι σίγουρα διαλυμένα και κατάλληλα για απευθείας επαφή με το δέρμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...