Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Το www.ecofamily.gr δεν στέλνει Θεσσαλονίκη??

Τους ήθελα επιτόπου!!!:lol:

(Μ' ενοχλεί η μυρωδιά του αρκαδιού και είπα αν είναι να την υπομένω να πάρω τουλάχιστον τους καρπούς που είναι πολύ πιο αγνοί... ενόψει των βουνών που είχα να πλύνω!)

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βάλε στη θήκη του μαλακτικού λίγες σταγόνες αιθ.έλαιου

της αρεσκείας σου.

Thank you!

Άσχετο: τα σαπουνάκια της soevan είναι απλά τέλεια! Απαλά με το δέρμα, δεν ξηραίνουν, έχουν θεσπέσια αρώματα και σχήματα (καρδούλες, λουλούδια, αρκουδάκια, πεταλουδίτσες… –μοιάζουν με διακοσμητικά μέσα στο μπάνιο!..). Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!:wink:

soevan μπράβο σου για άλλη μια φορά!:D

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Οικο-κοριτσια γεια σας κ παλι!θα ηθελα να με διαφωτισετε αν γνωρζετε για καποια θεματα α)εχω παρει απο iherb to hugo shamppo and bath για τα παιδια γιατι στη λισρα σιαβασα πως χει hazard score 0συν δεν τσουζει τα ματια κι ειμαιπολθ

ευχαριστημενη,για τις διακοπες ομως επειδη μου τελειωνει κ δεν ξερω αν θα προλαβει ναρθει η παραγγελια,πηρα της απιβιτα hair and body hampoo no tears με αρωμα μανταρινι,μπορρειτε να μου πειτε τι hazard scoreεχει;

β).μηπως ξερετε ποια ειναι η διαφορα μεταξυ των dr.bronner shikakaiκαι 18-1 uses; η συσκευασια με τοpump ειναι διαφορετικη;

; να καταθεσω κ τη γνωμη μου για το badger citronella balm που πηρα αποiherb, πως δυστυχως σεμας δε δουλεψε, μηπως ξερετε αν κανουν δουλεια τα βραχιολακια ταparakito?

Εγώ πήρα μια φορά απο Κυριακίδη, αλλά δεν έχω ξαναπάρει απο τότε

γιατί δεν μας άρεσε και ιδιαίτερα.

σ' ευχαριστώ. Θα περιμένω μπας και φέρει το βιολογικό της γειτονιάς

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια

Επειδή ξέμεινα απο conditioner είπα να ψαξω λίγο

τα καινούργια προιόντα του Κορρε

(σε κάθε συστατικο γράφω το Hazard Score -HS

που το βρήκα απο το www.cosmeticdatabase.com)

ΜΑΛΑΚΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΛΟΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΜΟ

Κανονικά μαλλιά

6,76Fl. Oz. 200mL

Συστατικά:

Aqua/Water/Eau (HS 0)

Cetearyl Alcohol (HS 1)

Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate (HS 0)

Dicaprylyl Carbonate (HS 0)

Parfum (Fragrance) (HS 7)

Quaternium-91 (HS 0)

Cetrimonium Methosulfate (HS 1)

Aloe Barbadensis Leaf Juice (HS 0)

Astrocaryum Murumuru Seed Butter (HS 0)

Beta Vulgaris (Beet) Extract (HS 0)

Caprylic/Capric Triglyceride (HS 1)

Citronellol (HS 5)

Hexyl Cinnamal (HS 5)

Hydrolyzed Oats (HS 0)

Hydroxypropyl Guar (HS 1)

Inulin (HS 0)

Lactic Acid (HS 0-4)

Limonene (HS 6)

Niacinamide (HS 0)

Orbignya Speciosa Kernel Oil (HS 0)

Origanum Dictamnus Extract (HS 0)

Origanum Majorana Leaf Extract (HS 0)

Panthenol (HS1)

Polyquaternium-37 (HS 1)

Sideritis Syriaca Extract (HS 0)

Sodium Gluceptate(HS 0)

ΜΑΛΑΚΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ & ΛΙΝΑΡΙ

Ξηρά/αφυδατωμένα μαλλιά

6,76Fl. Oz. 200mL

Συστατικά:

Aqua/Water/Eau,(HS 0)

Cetearyl Alcohol(HS 1)

Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate(HS 0)

Dicaprylyl Carbonate(HS 0)

Quaternium-91(HS 0)

Parfum (Fragrance)(HS 7)

Cetrimonium Methosulfate(HS 1)

Inulin(HS 0)

Althaea O*cinalis Root Extract (HS 0)

Astrocaryum Murumuru Seed Butter(HS 0)

Beta Vulgaris (Beet) Extract (HS 0)

Caprylic/Capric Triglyceride (HS 1)

Coumarin (HS 7)

Hydrolyzed Wheat Protein (HS 1)

Hydrolyzed Wheat Starch (HS 0)

Hydroxypropyl Guar (HS 1)

Lactic Acid (HS 0-4)

Linalool (HS 5)

Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract (HS 0)

Niacinamide (HS 0)

Orbignya Speciosa Kernel Oil (HS 0)

Origanum Dictamnus Extract (HS 0)

Origanum Majorana Leaf Extract (HS 0)

Panthenol (HS 1)

Polyquaternium-37 (HS 1)

Polyquaternium-87 (HS 3)

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract (HS 0)

Sideritis Syriaca Extract (HS 0)

Sodium Gluceptate (HS 0)

Xanthan Gum (HS 0)

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ουσία με βαθύ γαλάζιο χρώμα που τη χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στο πλύσιμο των ρούχων για να δίνει στα λευκά λάμψη / Χρωστική ουσία λουλακιού είναι ένας σημαντικός χρωστική ουσία με ένα διακριτικό μπλε χρώμα (δείτε λουλάκι). Η φυσική χρωστική ουσία προέρχεται από διάφορα είδη εγκαταστάσεις, αλλά σχεδόν όλο το λουλάκι παραχθέν σήμερα είναι συνθετικός. Μεταξύ άλλων χρήσεων, χρησιμοποιείται στην παραγωγή τζιν ύφασμα για το μπλε τζιν.

χλωρίνη δεν είναι αλλα απ οτι φαίνεται ουτε φυσικό είναι...:(

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Γεια σας κορίτσια !

Θυμάστε ένα site που τσεκάραμε τα συστατικά των προιόντων?

ήταν μόνο για καλλυντικά ?

ας πούμε εγώ που θέλω να τσεκάρω συστατικά από τρόφιμα υπάρχει κάτι τέτοιο?

μήπως το έχουμε κάπου?

Σοφία το θυμάσαι ?

Ωραίο θεμα! Δε ξερω αν το γνωρίζετε, αλλά τα περισσότερα οικο-προϊόντα για το σπίτι τα ψωνιζουμε απο ενα αμερικανικο site, το iherb. Οικογενειακώς έχουμε βρει τη χαρά μας με τις τιμές και την ποικιλία και από τη μερα που το ανακάλυψα το συστήνω στους πάντες! Είχα βρει οδηγιες στα ελληνικα σε πολλες ιστοσελίδες ψαχνοντας στη google, αλλά τώρα του έχω παρει τον αέρα. Κάναμε ήδη 3 παραγγελίες και πάμε για 4η χωρίς να μας σταματήσουν τα δεματα στο τελωνείο. Το μόνο κακό είναι ότι πληρώνεις με πιστωτική, που εμείς προτιμάμε το paypal, αλλά τι να κάνουμε.. Επίσης, ψωνίζω αρκετά φυσικά προϊόντα , ιδιως καλλυντικά και σαπουνάκια, από μια φίλη που τα φτιάχνει και μου τα δίνει σε καλυτερες τιμες. Τελευταία βλεπω ότι πουλάνε οικολογικά προϊόντα και στη λαϊκή, και νομίζω θα πειραματιστώ και μ' αυτα. Παντως, κοντευουμε να το καταργήσουμε το σουπερμαρκετ και πολύ χαίρομαι, γιατί δεν κανουμε καλο μόνο στην τσέπη μας αλλά και στην υγεία μας.

Καλώς σας βρήκα κιόλας!

Διαφημίσεις

Μπαμπουράκι

εκτός απο το http://www.cosmeticdatabase.com

υπάρχει και το http://www.biodizionario.it

Aυτό εννοείς;

Ευχαριστώ Σοφία, νομίζω ναι, δεν προλαβαίνω να το τσεκάρω τώρα..

φιλιάαααα

καλησπέρα.έχει δοκιμάσει καμία το krill oil for women του mercola? δηλαδή το παρακάτω

http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Krill-Oil-for-Women-90-Licaps-Capsules/39390

σκεφτομουν να το πάρω αφενός μεν επειδή έχω πολυκυστικές μήπως με βοηθούσε με τις ορμόνες και αφετέρου επειδή δεν τρώω καθόλου ψάρια.αλλά επειδή είναι και κάπως ακριβό θα ήθελα αν το έχει δοκιμάσει κάποια να μου πεί την αποψη της.ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα..ευχαριστω

καλησπέρα.έχει δοκιμάσει καμία το krill oil for women του mercola? δηλαδή το παρακάτω

http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Krill-Oil-for-Women-90-Licaps-Capsules/39390

σκεφτομουν να το πάρω αφενός μεν επειδή έχω πολυκυστικές μήπως με βοηθούσε με τις ορμόνες και αφετέρου επειδή δεν τρώω καθόλου ψάρια.αλλά επειδή είναι και κάπως ακριβό θα ήθελα αν το έχει δοκιμάσει κάποια να μου πεί την αποψη της.ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα..ευχαριστω

Αν έχω καταλάβει καλά είναι από τα καλύτερα !

Εγώ το παίρνω και πολλά κορίτσια απο εδώ μέσα.

Καλησπερα κοριτσια!!

Εχει ψιλοατονησει το θεμα...αναμενομενο μιας και ακομη και οι εδω οι επιλογες μας συνδεονται με την οικονομια,την διαθεση και οχι μονο!!!

Τεσπα...

ηθελα να πω οτι δοκιμασα να χρησιμοποιω βιολογικο λαδι καρυδας στις μασχαλες ως αποσμητικο και να καταργησω τα noxema και λοιπα σπρευ.Δεν πιστευα οτι θα εχει αποτελεσμα αλλα ειλικρινα εχω μεινει εκπληκτη με το ποσο αποτελεσματικο ειναι.

Πιθανολογω οτι το ειχα διαβασει εδω μεσα ως προταση αλλα δεν θυμαμαι ποιο μελος κι αν το ειχε αναφερει αλλα αναλογιζομενη τις αντιμικροβιακες ιδιοτητες που εχει πλεον του δινω ψηφο εμπιστοσυνης.

Βασικα ειμαι ατομο οχι με εντονη εφιδρωση αλλα περισσοτερο με ενοχλουσε η μυρωδια ιδιως μετα απο μια κουραστικη μερα ή δουλειες.

Φανταζομαι οτι αν αναμειξω και καμια σταγονα αιθεριο ελαιο θα μοσχοβολα ακομη περισσοτερο.

(επισης το χρησιμοποιω και ως κρεμα προσωπου πλεον και απορροφαται απιστευτα γρηγορα χωρις να αφηνει γυαλαδες και λιπαροτητες στο μεικτο δερμα μου).

Εχετε καμια αλλη ιδεα σχετικα??Μπορω να το ενισχυσω με τιποτε αλλο ωστε να απαλλαγω απο την χημικουρα που θεωρουσα απαραιτητη εως τωρα??

Καλησπερα κοριτσια!!

Εχει ψιλοατονησει το θεμα...αναμενομενο μιας και ακομη και οι εδω οι επιλογες μας συνδεονται με την οικονομια,την διαθεση και οχι μονο!!!

Τεσπα...

ηθελα να πω οτι δοκιμασα να χρησιμοποιω βιολογικο λαδι καρυδας στις μασχαλες ως αποσμητικο και να καταργησω τα noxema και λοιπα σπρευ.Δεν πιστευα οτι θα εχει αποτελεσμα αλλα ειλικρινα εχω μεινει εκπληκτη με το ποσο αποτελεσματικο ειναι.

Πιθανολογω οτι το ειχα διαβασει εδω μεσα ως προταση αλλα δεν θυμαμαι ποιο μελος κι αν το ειχε αναφερει αλλα αναλογιζομενη τις αντιμικροβιακες ιδιοτητες που εχει πλεον του δινω ψηφο εμπιστοσυνης.

Βασικα ειμαι ατομο οχι με εντονη εφιδρωση αλλα περισσοτερο με ενοχλουσε η μυρωδια ιδιως μετα απο μια κουραστικη μερα ή δουλειες.

Φανταζομαι οτι αν αναμειξω και καμια σταγονα αιθεριο ελαιο θα μοσχοβολα ακομη περισσοτερο.

(επισης το χρησιμοποιω και ως κρεμα προσωπου πλεον και απορροφαται απιστευτα γρηγορα χωρις να αφηνει γυαλαδες και λιπαροτητες στο μεικτο δερμα μου).

Εχετε καμια αλλη ιδεα σχετικα??Μπορω να το ενισχυσω με τιποτε αλλο ωστε να απαλλαγω απο την χημικουρα που θεωρουσα απαραιτητη εως τωρα??

πολυ καλη η ιδεα με το αποσμητικο.ειχα προσπαθησει και γω να το φτιαξω με λαδι καρυδας,corn flour και κατι αλλο αλλα μου ειχε γινει τελειως χαλια και το πεταξα..αλλα για σκετο λαδι καρυδας δεν ειχα σκεφτει.ηθελα να σε ρωτησω,δεν λαδωνονται τα ρουχα οταν τα φορεσεις?γενικα απορροφαται γρηγορα?εγω εχω δοκιμασει σκετο αιθεριο ελαιο tea tree στις μασχαλες και κανει καλη δουλεια απλα δεν ξερω αν ειναι ασφαλες να το χρησιμοποιω σκετο σε αυτη την περιοχη

πολυ καλη η ιδεα με το αποσμητικο.ειχα προσπαθησει και γω να το φτιαξω με λαδι καρυδας,corn flour και κατι αλλο αλλα μου ειχε γινει τελειως χαλια και το πεταξα..αλλα για σκετο λαδι καρυδας δεν ειχα σκεφτει.ηθελα να σε ρωτησω,δεν λαδωνονται τα ρουχα οταν τα φορεσεις?γενικα απορροφαται γρηγορα?εγω εχω δοκιμασει σκετο αιθεριο ελαιο tea tree στις μασχαλες και κανει καλη δουλεια απλα δεν ξερω αν ειναι ασφαλες να το χρησιμοποιω σκετο σε αυτη την περιοχη

απορροφαται πολυ γρηγορα,δεν παρατηρησα να λαδωθηκε κανενα ρουχο μου.Χμμ...εχω και tea tree...θα ριξω μερικες σταγονες μεσα μηπως το ενισχυσει.

To λάδι καρύδας μόνο του δεν κάνει τίποτα.

Η σόδα κάνει όλη τη δουλειά.

Εαν το βάλεις μισή ώρα πριν να ντυθείς

έχει απορροφηθεί.

Το πρόβλημα είναι στα σκουρόχρωμα ρούχα.

Αλλά με το πλύσιμο είναι ΟΚ

Εγώ το έχω καταβολευτεί πάντως και με καλύπτει πλήρως

ακόμα και το καλοκαίρι

κοριτσια καλησπερα

δεν θυμαμαι καθολου αν εχει ξανασυζητηθει αλλα καποιος μου ειπε για μασχαλες σκετο οινοπνευμα...εχει καμια βαση ή μου ειπαν χαζομαρα?

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα!

Μεγαλώσαμε και εμείς και πάμε προνήπιο σε ολοήμερο. Όπως καταλαβαίνετε τρώμε εκεί μεσημεριανό και εδώ προέκυψε το θέμα κατάλληλο σκεύος και χρειάζομαι τα φώτα σας!

Στο Νηπιαγωγείο μας υπάρχουν 2 επιλογές για το ζέσταμα του φαγητού:

1. Ζέσταμα στο φουρνο μικροκυμάτων σε αποκλειστικά πλαστικό σκεύος

ή

2. Ζέσταμα στο φούρνο σε αποκλειστικά ανοξείδωτο σκεύος

Τόνισαν ότι δεν δέχονται άλλα σκεύη είναι ο τρόπος τους (θεωρώ) να ξεχωρίζουν πως το θέλει η κάθε μαμά!

Εμείς αγοράσαμε αυτό ακριβώς το σκεύος --> http://www.cookshop.gr/ProductDetail...productId=5287

για ζέσταμα στο φούρνο εννοείτε ;)

και ρωτάω: Είναι υγιεινό? Ποια τα αποτελέσματα των ερευνών σας κυρίες μου για αυτά τα σκεύη?

(Η soevan αποκλείεται να μην το έχει ψάξει :) )

Με ενδιαφέρει να μου στείλετε λινκ σε περίπτωση που θεωρούνται ακατάλληλα για να έχω στοιχεία να συζητήσω με τη διευθύντρια!

Σας ευχαριστούμε οικογενειακώς!!!

ΥΓ. ξέχασα να αναφέρω ότι είδα το σχετικό λινκ με τα ταπερ που έχετε βρει από ανοξείδωτο ατσάλι απλά εγώ έχω ήδη αγοράσει το παραπάνω και αυτά με πλαστικό καπάκι απο πανω τα αποκλείω διότι τα τοποθετούν με τα καπάκια τους στο φούρνο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...