Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Γεννήθηκα στον Άγιο Δομινικο αλλα απο 7,5 χρόνων ειμαι Ελλάδα!

Η συσκευή ειναι τέλεια!την εχει η θεία μου Η ξαδερφη μου,η μάνα μου,και ολοι οι Γάλλοι συγγενείς μου που εχουν έρθει εδω!

Βάζεις μέσα τισαναλογιες σύμφωνα με τις οδηγιες και το χρόνο!πατας το διακόπτει κΙ τούτου τούτου οτν ειναι έτοιμο σβήνει μονο του (αναλογα τη συσκευή) το lidl εχει φέρει μερικες φορές!

Νομιζω πως δεν πρεπει να ειναι βλαβερα για την υγεία μαγειρεύει στον ατμο!δεν θυμάμαι κιόλας!σκεφτομαι να παρω και εγω κάποια στιγμη!

Άαχ και εγω εχω φάει κόλλημα με τις παραγγελιες!μεχρι και το μπρικι για σοκολατα εχω βάλει στην wish list!

Βρε κορίτσια παρατήρησα πως οι κουβερτουρα εχει λεκιθινη σόγιας φαντάζομαι δεν ειναι καλο ετσι?εχετε να μου προτείνετε κπ απο iherb?

Στα παιδια σας τι δίνετε για σοκολατα και ρόφημα?ποια ειναι καλα και υγιεινα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για το rice cooker λες, ε; Είχανε όλοι κινεζοσυγκάτοικοί μου στην Αγγλία (Κίνα, Hong-Kong, Tawain κτλ) και τη χρησιμοποιούσα κι εγώ, μ' άρεσε πολύ.

Το θέμα μ' αυτές είναι ότι οι μη-αντικολλητικές κολλάνε πολύ (θυμάμαι πετούσαμε αρκετό ρύζι που καθότανε κάτω-κάτω) και οι αντικολλητικές που είχα βρει στην Αγγλία ήτανε από Teflon.

Υπάρχει κάτι καλύτερο εδώ; Θέλει προσοχή το υλικό. Εγώ που το ρύζι το κάνω στις κατσαρόλες της Le Creuset βγαίνει πάντα σπυρωτό και δεν κολλάει κάτω.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Για τις καλύτερες σοκολάτες ever δες εδώ: http://www.zotter.at/en/homepage.html

Στέλνουνε δωρεάν με κάθε παραγγελία πάνω από 25 Ευρώ αν θυμάμαι καλά και έχουνε πολύ μεγάλη ποικιλία.

Εγώ παίρνω τις πολύ μεγάλες κουβερτούρες (1κιλό +), την 100% για μένα και τη μικρή και την 70% για το γιο μου (αυτή είναι η πιο νόστιμη που έφαγα ποτέ!).

http://www.zotter.at/en/choco-shop/couverture.html

Σοφία εσύ με μαχαίρι βγάζεις το ζελέ;

Εγώ το έκανα με κουτάλι αφού το έκοψα σε πιο μικρά κομματάκια (όπως στο φυλλάδιο που μου έδωσε αυτή στη λαϊκή), λες γι' αυτό να μου παίρνει τόσο χρόνο;

Πάντως απορώ πως πίνετε αυτό το πράγμα, εγώ έβαλα μια σταγόνα στη γλώσσα μου και κόντεψα να ξεράσω από την πικρίλα!

(Δεν δοκίμασα τα σαπουνάκια σου ακόμη, είπαμε λόγω GAPS έχω κόψει το πολύ σαπούνι!)

Rosie mou!nai αυτο λέω!δεν θυμάμαι αν αυτη που λέω ειναι αντικολλητικο!το αντικολλητικο δεν ειναι συνηθως σε μαύρο χρωμα?παντως εχω καταργήσει ολα τα αντικολλητοκα!

Θα το κοιτάξω το site!

Διαφημίσεις

θα το ψάξω για την συσκευή αλλά όντως και μένα με νοιάζει το υλικό, αντικολλητικό δεν θα έπαιρνα ποτέ!

αλλά μεγάλη ευκολία ακούγεται ! :-)

rosie για αυτές τις σοκολάτες για πες πόσο πικρούτσικες είναι ?

σε σχέση πχ με την σοκολάτα υγείας? την κλασική?

ή την κλασική κουβερτούρα ?

έχω πάρει αρκετές ψάχνοντας την ιδανική αλλά ούτε ο μικρός τις τρώει ούτε εγώ!

Τις δίνω στην κουμπάρα μου που αρέσκεται πολύ στην πίκρα!!! :-)

Το 100% ή το 70% που λες να φανταστώ είναι το κακάο ε ?

όσο πιο λίγο τόσο και πιο γλυκό ???

Σοφία εσύ με μαχαίρι βγάζεις το ζελέ;

Εγώ το έκανα με κουτάλι αφού το έκοψα σε πιο μικρά κομματάκια (όπως στο φυλλάδιο που μου έδωσε αυτή στη λαϊκή), λες γι' αυτό να μου παίρνει τόσο χρόνο;

Πάντως απορώ πως πίνετε αυτό το πράγμα, εγώ έβαλα μια σταγόνα στη γλώσσα μου και κόντεψα να ξεράσω από την πικρίλα!

(Δεν δοκίμασα τα σαπουνάκια σου ακόμη, είπαμε λόγω GAPS έχω κόψει το πολύ σαπούνι!)

Ναι, με μαχαίρι!

Με κουτάλι δεν γίνεται με τίποτα!

Μέσα σε 5 λεπτά έχω τελειώσει!

Εμείς την πίνουμε αραιωμένη μέσα σε νερό

Eτσι διαλύεται και δεν την καταλαβαίνεις την πικρίλα.

Φαντάσου οτι έχει και το λεμόνι μέσα!

Μια κουταλιά της σούπας για τους ενήλικες σε λίγο νερό

και ένα κουταλάκι του γλυκού για παιδάκια άνω 5 ετών

(τώρα της κόρης μου της το δίνω 1 φορά την εβδομάδα για ανοσοενίσχυση

και όταν περνάει κάποια ίωση για 3-4 ημέρες)

ΥΓ: Εγώ την βρώμη σου τη δοκίμασα μέσα στα μπιφτέκια

και ήταν σούπερ!

Ωμά στο πρωινό μου δεν μου πολυ-άρεσαν.

Εκεί προτιμάω τα oats.

ΥΓ: Εγώ την βρώμη σου τη δοκίμασα μέσα στα μπιφτέκια

και ήταν σούπερ!

Ωμά στο πρωινό μου δεν μου πολυ-άρεσαν.

Εκεί προτιμάω τα oats.

Την έφαγες ωμή; :shock:

Αυτή η βρώμη όχι μόνο θέλει πολύ καλό μούλιασμα και ζύμωση αλλά θέλει και πολύ καλό βράσιμο σε χαμηλή φωτιά!

Λάθος δικό μου φυσικά που δεν στο είπα αλλά υπέθεσα ότι γνωρίζεις τη διαφορά του rolled oat από το steel cut.

Το rolled oat έχει επεξεργασθεί με ατμό (κάτι σαν το par-boiled rice) αλλά το steel-cut είναι απλά το δημητριακό ατόφιο.

Ετοίμασέ το σωστά και κάντε χυλό και θα με θυμηθείς! :wink:

Γεια! Τελικά επιστρέψαμε εσπευσμένα εψές το βράδυ, μόλις ακούσαμε για τα μπλόκα των αγροτών, είπαμε δεν παίζεις με αυτά.

Την μουλίαζεις με κάτι όξινο πχ λεμόνι?

Αν βλέπεις ότι δεν μπορεί να την πέψει' date=' καλύτερα να την αφαιρέσεις προσωρινά.[/quote']

Οχι, με σκέτο νερό, τα όξινα βοηθάνε; Αν την αλέθω δεν θα είναι πιο αφομοιώσιμη και εύπεπτη;

Αυτό ισχύει και για τα όσπρια που καταναλώνουμε εμείς; Τρώμε κυρίως ρεβίθια και φακές αν και τις φακές δεν τις μουλιάζω μόνο τις βράζω για πέντε λεπτά και πετάω το πρώτο νερό και συνεχίζω το βράσιμο με καθαρό, κάπου είχα δει πως τις μουλιάζουν μέχρι να βγάλουν μικρά βλασταράκια ( sprout lentils) αλλά δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς το όφελος απο αυτή την διαδικασία.

Βρώμη έχω παραγγείλει αυτή, http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Gluten-Free-Old-Fashioned-Rolled-Oats-32-oz-907-g/9951 περιμένω να έρθει, υποτίθεται πως είναι καθαρής καλλιέργειας χωρίς γλουτένη γιατί δεν έχει μπερδευτεί με άλλα σιτηρά.

----------------------

Την έφαγες ωμή; :shock:

Αυτή η βρώμη όχι μόνο θέλει πολύ καλό μούλιασμα και ζύμωση αλλά θέλει και πολύ καλό βράσιμο σε χαμηλή φωτιά!

Λάθος δικό μου φυσικά που δεν στο είπα αλλά υπέθεσα ότι γνωρίζεις τη διαφορά του rolled oat από το steel cut.

Το rolled oat έχει επεξεργασθεί με ατμό (κάτι σαν το par-boiled rice) αλλά το steel-cut είναι απλά το δημητριακό ατόφιο.

Ετοίμασέ το σωστά και κάντε χυλό και θα με θυμηθείς! :wink:

:shock: :shock: :shock: Aμαν!!!

Γιαυτό μασούλαγα,μασούλαγα!!!.......... :lol: :lol: :lol: :lol:

Aυτό είναι που λένε ωμο-φαγικός άνθρωπος!!

Πάντως δεν έπαθα τίποτα! :-D

Στα μπιφτέκια καλά δεν έκανα που τα έβαλα??

Ξέρω γω? Ανασφάλεια με έπιασε τώρα!

Νοστιμότατα πάντως βγήκαν! :wink:

Διαφημίσεις

:shock: :shock: :shock: Aμαν!!!

Γιαυτό μασούλαγα,μασούλαγα!!!.......... :lol: :lol: :lol: :lol:

Aυτό είναι που λένε ωμο-φαγικός άνθρωπος!!

Πάντως δεν έπαθα τίποτα! :-D

Στα μπιφτέκια καλά δεν έκανα που τα έβαλα??

Ξέρω γω? Ανασφάλεια με έπιασε τώρα!

Νοστιμότατα πάντως βγήκαν! :wink:

:lol: :lol: :lol:

Όχι ούτε στα μπιφτέκια, εκτός και αν τη μουλιάσεις πολύ καλά.

Κράτησέ την μόνο για χυλό στα παιδιά, βάλε rolled oats στα μπιφτέκια.

Όχι ούτε στα μπιφτέκια, εκτός και αν τη μουλιάσεις πολύ καλά.

Κράτησέ την μόνο για χυλό στα παιδιά, βάλε rolled oats στα μπιφτέκια.

Πάντως, τόσες μέρες που πέρασαν, κανένας μας

δεν είχε κάποια "παρενέργεια" απο τα μπιφτέκια! :-D

Δεν φταις εσύ πάντως,

εγώ φταίω....

Δεν ήξερα! Δεν ρώταγα;;;; :roll::roll: :lol:

Εντομεταξύ είναι η δεύτερη φορά που την πατάω!

Την πάτησα την πρώτη φορά με το κεφιρ

που κόντεψα να φάω και τους σπόρους

(τα άλεσα με το ραβδομπλέντερ κιόλας!!)

και ευτυχώς κάτι δεν μου πήγαινε καλά

και το έφτυσα τελευταία στιγμή.:roll::roll::roll::lol: :lol:

Πάντως, τόσες μέρες που πέρασαν, κανένας μας

δεν είχε κάποια "παρενέργεια" απο τα μπιφτέκια! :-D

Δεν φταις εσύ πάντως, εγώ φταίω....

Δεν ήξερα δεν ρώταγα;;;; :roll::roll: :lol:

Εντομεταξύ είναι η δεύτερη φορά που την πατάω!

ωχ αν έχεις μπερδευτεί εσύ με το κεφίρ φαντάσου τι βλακείες θα κάνω εγώ...

θα με τσεκάρω πολύ καλά πρώτα και μετά θα δώσω στο παιδί !!!!

:lol:

ωχ αν έχεις μπερδευτεί εσύ με το κεφίρ φαντάσου τι βλακείες θα κάνω εγώ...

θα με τσεκάρω πολύ καλά πρώτα και μετά θα δώσω στο παιδί !!!!

:lol:

Μην ανησυχείς Μπαμπουράκι μου!.....

Το πολύ-πολύ να "καθαρίσει" το έντερο!! :lol: :lol:

Διαφημίσεις

:lol: Αυτό ακόμα το θυμάμαι και γελάω!

Ρώτησα την φίλη μου με το ρύζι. Μου είπε ότι βάζει συνήθως το Αγκρίνο ως το καλύτερο κατά την γνώμη της για σπιρωτό πιλάφι. Αναλογία 2,5 κουπες ζωμό και μία ρύζι. Το βλέπει με το μάτι και αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσει λίγο ζωμό. Βασικά δικό μου λάθος γιατί δεν κρατάει χρόνο, απλά το βλέπει με το ματι ή το δοκιμάζει. Αλλά αν το δείτε ότι πάει να παραβράσει, ακλύτερα να το σουρώσετε. Με καστνά ρύζια δεν είχε ποτέ καμία επαφή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστώ fairys mom!

Aν τελικά η μοναδική επεξεργασία των par-boiled ρυζιών

είναι (μόνο) το προ-βράσιμο σε ατμό

δεν είναι και τόσο τραγικό τελικά. :?

Εαν σκεφτείς οτι τα βράζεις για να τα φας,

χάνουν ούτως ή άλλως μέρος των θρεπτικών συστατικών τους.

Οπότε να μην έχω τύψεις που μας αρέσει

μόνο αυτό το ρύζι. :-D

Par-boiled καστανό ρύζι

άραγε υπάρχει??

Εαν σκεφτείς οτι τα βράζεις για να τα φας,

χάνουν ούτως ή άλλως μέρος των θρεπτικών συστατικών τους.

Γι' αυτό εγώ πάντα βάζω με ακρίβεια το νερό για να μην αναγκάζομαι να το σουρώνω και να πετάω θρεπτικά συστατικά στο νεροχύτη.

Ναι υπάρχει και καστανό του Uncle Ben, το παίρνει η μαμά μου.

Αλλά δεν είναι το θέμα της επεξεργασίας, αλλά του ότι δεν βρίσκεις βιολογικό par-boiled συνήθως.

Το ρύζι ψεκάζεται πολύ (καλλιεργεί ο παππούς του άντρα μου στη Β. Ελλάδα) και να σκεφτείς εγώ ποτέ δεν παίρνω από τον παππού μια και ρίχνει διάφορα, μόνο βιολογικό για τα παιδιά.

Μην ανησυχείς Μπαμπουράκι μου!.....

Το πολύ-πολύ να "καθαρίσει" το έντερο!! :lol: :lol:

να σου πω.. δεν με χαλάει !!! :lol:

:lol: Αυτό ακόμα το θυμάμαι και γελάω!

Ρώτησα την φίλη μου με το ρύζι. Μου είπε ότι βάζει συνήθως το Αγκρίνο ως το καλύτερο κατά την γνώμη της για σπιρωτό πιλάφι. Αναλογία 2' date='5 κουπες ζωμό και μία ρύζι. Το βλέπει με το μάτι και αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσει λίγο ζωμό. Βασικά δικό μου λάθος γιατί δεν κρατάει χρόνο, απλά το βλέπει με το ματι ή το δοκιμάζει. Αλλά αν το δείτε ότι πάει να παραβράσει, ακλύτερα να το σουρώσετε. Με καστνά ρύζια δεν είχε ποτέ καμία επαφή.[/quote']

Ευχαριστούμε, ε το 2,5 είναι πιο λογικό η μαμά μου επιμένει στο 1 προς 1 και ποτέ δεν μου βγαίνει.

Το καλύτερο ρύζι που έχω φάει ποτέ ήταν το παρμποιλντ βιολογικό που το έβρασα σε ζωμό από κοτόπουλο που πρώτα είχα βράσει κολοκύθα με κρεμμύδι πατάτα και καρότο ..

απίστευτη νοστιμιά..(και καλά το ξαναλέω για να το εμπεδώσετε.. έφτιαξα κάτι ΠΟΥ ΤΡΩΓΟΤΑΝ..... ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ..)

Γι' αυτό εγώ πάντα βάζω με ακρίβεια το νερό για να μην αναγκάζομαι να το σουρώνω και να πετάω θρεπτικά συστατικά στο νεροχύτη.

Ναι υπάρχει και καστανό του Uncle Ben, το παίρνει η μαμά μου.

Αλλά δεν είναι το θέμα της επεξεργασίας, αλλά του ότι δεν βρίσκεις βιολογικό par-boiled συνήθως.

Το ρύζι ψεκάζεται πολύ (καλλιεργεί ο παππούς του άντρα μου στη Β. Ελλάδα) και να σκεφτείς εγώ ποτέ δεν παίρνω από τον παππού μια και ρίχνει διάφορα, μόνο βιολογικό για τα παιδιά.

και εγώ μόνο βιολόγικό παρμποιλντ για όλους ελπίζω να είναι όντως βιολογικό τι να πω..

τώρα περιμένω αυτό που μου πρότεινες ροσι!

Λοιπόν να σε ευχαριστήσω δημόσια για την υπομονή σου. Εχτές μου έδωσε η Ροσι σπόρους κεφίρ και μου τα εξήγησε βέβαια! Σ΄ευχαριστώ για άλλη μια φορά, λίγο αργότερα θα σε πάρω τηλ.

Είδα στον ύπνο μου ότι οι σπόροι μου φώναζαν "μαμά πεινάμε έλα" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βιολογικό καστανό Μπαμπουράκι, γιατί δεν έχω προσέξει καστανό αλλά έχει καιρό να πάρω ρύζι λόγω GAPS.

Αλλά κι εγώ με τη μαμά σου είμαι, 1:1, 2.5 μου φαίνεται υπερβολική ποσότητα, θα πρέπει να σουρωθεί.

Βιολογικό καστανό Μπαμπουράκι, γιατί δεν έχω προσέξει καστανό αλλά έχει καιρό να πάρω ρύζι λόγω GAPS.

Αλλά κι εγώ με τη μαμά σου είμαι, 1:1, 2.5 μου φαίνεται υπερβολική ποσότητα, θα πρέπει να σουρωθεί.

οχι το καστανο βιολογικο απο τη λαικη θελει τουλαχιστον 1:3 και 40' βρασιμο. Πηρα εχτες απο τη λαικη για τη μαμα μου και μου το ειπε ο πωλητης.

Πάρε και θα σε περιλάβω... ο μικρός κοιμήθηκε αγκαλιά με τη σφυρίχτρα και όταν ξύπνησε το πρωί άρχισε να σφυράει αντί να μου φωνάξει!!! :lol: :lol: :lol:

Kαι δεν έχει και σχολείο σήμερα, τι έχω να τραβήξω...

αχ συγγνώμηηηηηηηηηηηη

Μια μέρα είναι θα περάσει ! κουράγιο χαχα

Δεν σε ξαναπαίρνω όταν μπορέσεις γράψε μου τις αναλογίες για το γάλα, μου είπες? δεν θυμάμαι ! Βρήκα βραχιά γάλα, πλήρες πήρα (μην μου πεινάσουνε) πόσο να βάλω ?

και αφού γίνει μετά πως το πίνουνε? το σουρώνω και συμπληρώνω γάλα πάλι ?

το γάλα λήγει στις 2/2 αφού είναι φρέσκο. Μέχρι πότε θα καταναλωθεί ?

Με έσωσες και με το σουπερμαρκετ. Στον Θανόπουλο πήγα που με βολεύει και πολύ, είναι μεγάλο, βρήκα fido, και έχει μεγαλύτερη ποικιλία βιολογικών από το βιολογικάδικο που πάω...

ΣΩΘΗΚΑ! ευχαριστωωωωωωωωωω

όχι να σουρωθεί το θέμα είναι να μην σουρωθεί, 1:1 δεν φτάνει, πάντα θα χρειαστεί να βάλω και άλλο νερό..θα μου πεις καλύτερα αυτό παρά το σούρωμα..

καστανό δεν έχω φάει ποτέ...

Μπαμπουράκι, ποιο βιολογικό Par-boiled πήρες??

Δεν θυμάμαι από βιολογικάδικο ! να το δω σπίτι και θα σου πω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...