Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Την Παρασκευή κλείνει μήνας από τις 2 παραγγελίες μου του iherb..

πάνε.. τις κλαίω...

πήρα στο ταχυδρομείο, δεν μπορούν να βοηθήσουν χρειάζεται κωδικός που δεν έχει το iherb όπως το ξεκαθαρίζουν κιόλας..

Unfortunately, Global Mail by DHL does not have a tracking system. However, your shipment confirmation number is below.

Global Mail by DHL - Tracking URL is not available

Επίσης έστειλα e-mail εδώ '[email protected]' αλλά καμία απάντηση, εκεί στέλνετε και εσείς ?

Καμιά άλλη ιδέα που μπορώ να κάνω?

Να περιμένεις και να μην χάνεις την ελπίδα σου :rolleyes:

Γενικά παραλάμβανα πάντα σε 6-7 εργάσιμες, πρόσφατα όμως έλαβα μια παραγγελία μου σε 40 μέρες περίπου.

Καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ.

Γενικά, μην περιμένεις επιστροφή χρημάτων αν δεν τους γυρίσει πίσω το δέμα.

:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

χιλια συγγνωμη:oops:

δηλαδη ερχονται παντα?απλα καθυστερουν?πχ απο αμαζον ποτε δε μουχει χαθει δεμα,για αυτο απορω .

και να ξερουμε επισης πως να κινηθουμε αν χανονται επισταμενα δεματα.

Αν πιστεύεις ότι κάποιος με μακρύτερα χέρια υπάρχει στα ΕΛΤΑ της περιοχής σου, κάνε επώνυμη καταγγελία. Έχει αποτέλεσμα.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σήμερα λούστηκα με το υγρό σαπούνι απο ελαιόλαδο που έφτιαξα.

Σούπερ!

Πλούσιος αφρός (λόγω του coconut oil)

και ωραία μυρωδιά (σαπουνίλας)

Βασικά.... "αφρόλουτρο" είναι

και "σαπούνι για τα χέρια".

Αλλά χρησιμοποιείται και ως σαμπουάν.

Θα προσπαθήσω να μιμηθώ αυτό του cumaea

που μου αρέσει πολύ!

img1394ya.jpg

Δώσε συνταγή!

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Αυτή η κηραλοιφή είναι και για συγκαμένους πωπούς?

Για προληπτικά θέλω για το μωρό.

Τώρα βάζω της weleda.

Δεν ξέρω αν κάνει δουλεια όταν πια έχει συγκαεί το μωρό. Ομως εγω βαζω στο μικρό καθε φορα που του αλλαζω πάνα κ έτσι δεν έχει συγκαει ποτέ

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Δεν ξέρω αν κάνει δουλεια όταν πια έχει συγκαεί το μωρό. Ομως εγω βαζω στο μικρό καθε φορα που του αλλαζω πάνα κ έτσι δεν έχει συγκαει ποτέ

Ωραία! Προληπτική δηλαδή.

Θα την φτιάξω!

Διαφημίσεις

Επικίνδυνο φαίνεται και από οτι κατάλαβα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να πετύχει, ε; Η εμπειρία σου τι λέει;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Θα το διαδωσω και εγώ στους άσχετους γαστρονομικα Εγγλέζους και θα φτάσει μέχρι τα αυτιά του Jamie Oliver που θα συμπεριλάβει τη συνταγή σου στο επόμενο βιβλίο του με ιδιαίτερη αφιέρωση :lol:

Να είσαι καλά! το όνειρό μου, τώρα το μόνο που μένει είναι να πετύχω.. ΚΑΤΙ...

ΧΑΧΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑ

Να περιμένεις και να μην χάνεις την ελπίδα σου :rolleyes:

Γενικά παραλάμβανα πάντα σε 6-7 εργάσιμες, πρόσφατα όμως έλαβα μια παραγγελία μου σε 40 μέρες περίπου.

Καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ.

Γενικά, μην περιμένεις επιστροφή χρημάτων αν δεν τους γυρίσει πίσω το δέμα.

Αν πιστεύεις ότι κάποιος με μακρύτερα χέρια υπάρχει στα ΕΛΤΑ της περιοχής σου, κάνε επώνυμη καταγγελία. Έχει αποτέλεσμα.

έτσι και εγώ πρώτη φορά τέτοια καθυστέρηση ελπίζω να έρθουν...

Σήμερα λούστηκα με το υγρό σαπούνι απο ελαιόλαδο που έφτιαξα.

Σούπερ!

Πλούσιος αφρός (λόγω του coconut oil)

και ωραία μυρωδιά (σαπουνίλας)

Βασικά.... "αφρόλουτρο" είναι

και "σαπούνι για τα χέρια".

Αλλά χρησιμοποιείται και ως σαμπουάν.

Θα προσπαθήσω να μιμηθώ αυτό του cumaea

που μου αρέσει πολύ!

img1394ya.jpg

μπράβο βρε Σοφία !

έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για προϊόντα από ελαιόλαδο !

αυτό για πόσο καιρό διατηρείται ?

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως το πήρα το πακέτο Μπαμπουράκι!

ζηλεύωωωωωωωωωω

εμένα μου ήρθε ένα που ήταν για πιο μετά και έχουν καθυστερήσει οι παραγγελίες που έχω κάνει πολύ νωρίτερα..

ένα μικρό μπάχαλο..

άσε που τα χρειάζομαι

ο μάγειρας μέσα μου υποφέρει.....

:lol:

Επικίνδυνο φαίνεται και από οτι κατάλαβα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να πετύχει, ε; Η εμπειρία σου τι λέει;

Η αλήθεια είναι οτι είναι κάπως πιο μπελαλίδικη διαδικασία

απο ότι είναι το plantacare.

Μοιάζει με την διαδικασία παρασκευής στερεού σαπουνιού.

Το υγρό σαπούνι περιέχει καυστική ποτάσα

που στην αρχική της μορφή είναι ερεθιστική για το δέρμα.

Εγώ όμως είμαι εξοπλισμένη με γάντια, ποδιά και προστατευτικά γυαλιά

Για όσους φοβηθουν την ποτάσα έχω να σας ενημερώσω

οτι είναι τελείως ακίνδυνη όταν έχει αλλάξει μορφή και έχει γίνει σαπούνι!

H ποτάσα λέγεται

και υδροξείδιο του καλίου -KOH (Potassium hydroxide)

Εκανα τις έρευνές μου (εννοείται)

και βρήκα οτι έχει hazard score 2

http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=potassium+hydroxide&h=Search

Skin Deep Database

imagefly.cgi?cid=14797&width=60&height=60INGREDIENT: POTASSIUM HYDROXIDE (907 products)score_image2_2_1_.pngData:

http://www.biodizionario.it/biodizio.php?view=P

vv.gif POTASSIUM HYDROXIDE agente tampone

v.gif POTASSIUM HYDROXIDE Neutralizzante, regolatore di pH

Και εδώ μπορείτε να δείτε την παρασκευή της καυστικής ποτάσσας.

Λέει οτι παρασκευάζεται απο την στάχτη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ ΠΟΤΑΣΑΣ

Όσοι έχουν τζάκι ή ξυλόσομπες έχουν και στάχτη.Να, ένας ωραίος τρόπος να την χρησιμοποιήσουμε ώστε να φτιάξουμε τη βασική ύλη για μαλακά σαπούνια και όχι μόνο.Η στάχτη είναι πολύ χρήσιμη, εμπλουτίζει το έδαφος με ασβέστιο και έτσι είναι και θαυμάσιο λίπασμα για το χώμα των λαχανικών μας.Αλλά ας πάμε να δούμε την ανάρτηση του http://fugazigr.wordpress.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ ΠΟΤΑΣΑΣ

Η καυστική ποτάσα (ΚΟΗ) είναι βασικό συστατικό για την παρασκευή σαπουνιού. Οι παλαιότεροι ήξεραν και την παρασκεύαζαν από την στάχτη, που έμενε στο τζάκι. Δείτε στο παρακάτω video τον τρόπο. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή, στο ότι η στάχτη που χρησιμοποιείτε είναι ΜΟΝΟ από καθαρά/γνήσια ξύλα και δεν περιέχει άλλες ουσίες. Ούτε καν επεξεργασμένα με χημικά ξύλα. Κοσκινίζουμε την στάχτη, ώστε να πάρουμε μια απαλή πούδρα (όπως το αλεύρι) και μετά, αφού την τοποθετήσουμε σε ένα κουβά, προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε το μείγμα να πάρει την υφή πχ. μιας κρέμας. Αφήνουμε το μείγμα, αρκετή ώρα, μέχρι να συγκεντρώνεται στο επάνω μέρος ένα καφετί υγρό. Αυτό το υγρό είναι η ποτάσα. Για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμη, βάζουμε ένα αυγό (κατά προτίμηση χωριάτικο) και αν επιπλέει είναι εντάξει, αν όχι, αφήστε το μείγμα πιο πολύ ώρα ή προσθέστε στάχτη και αφήστε το πάλι να βγάλει τα υγρά.

Nα διευκρινίσω ότι άλλο είναι το "καυστικό άλας", (NaOH) που χρησιμοποιείται και αυτό για την παρασκευή σαπουνιού και άλλο η καυστική ποτάσα (ΚΟΗ). Με την καυστική ποτάσα φτιάχνονται μαλακά/υγρά σαπούνια, ενώ με το καυστικό άλας σκληρά. Σε συνταγές που χρησιμοποιούν καυστική ποτάσα αλλά τελικά παρασκευάζετε σκληρό σαπούνι, θα παρατηρήσετε ότι στην συνταγή χρησιμοποιείτε σίγουρα αλάτι. Στην ουσία χρησιμοποιώντας το αλάτι (NaCl) με την καυστική ποτάσα, παρασκευάζετε καυστικό άλας και γι' αυτό το σαπούνι τελικά βγαίνει σκληρό.

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε την ποτάσα, είναι να πάρετε έναν κουβά και αφού του κάνετε τρύπες στον πάτο βάλτε ένα πανί και μετά γεμίστε το με στάχτη.Τοποθετήστε κάπου ψηλά τον κουβά με την στάχτη και από κάτω βάλτε ένα δοχείο για να περισυλλέγεται η ποτάσα.Ρίξτε σιγά-σιγά νερό στον κουβά με την στάχτη.Θα δείτε ότι σιγά-σιγά από κάτω θα πέφτει το ίδιο σκουρόχρωμο/καφετί υγρό. Όταν αρχίσει και γίνετε διαφανές σημαίνει ότι βγαίνει νερό, μόνο και πρέπει να σταματήσετε. Κάνετε πάλι την δοκιμή με το αυγό για να δείτε αν είναι εντάξει.

Τα στερεά σαπούνια φτιάχνονται με την καυστική σόδα (NaOH)

η οποία όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα

μετατρέπεται σε διττανθρακική σόδα (μαγειρική)

και τότε φυσικά είναι ασφαλής για χρήση

(τότε λέμε οτι "ωριμάζει" το σαπούνι)

μπράβο βρε Σοφία !

έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για προϊόντα από ελαιόλαδο !

αυτό για πόσο καιρό διατηρείται ?

Το έτοιμο υγρό σαπούνι διατηρείται για 3-4 μήνες

χωρίς καθόλου συντηρητικά.

Αυτό που έφτιαξα τώρα είναι με

ελαιόλαδο,

coconut oil,

χυμό λεμονιού και

αιθέρια έλαια

Λιώνεις πρώτα την ποτάσα προσεχτικά στο νερό.

Ζεσταίνεις τα λάδια

και μόλις πιάσουν τους 80 βαθμούς

ενώνεις και χτυπάς συνέχεια μέχρι να πήξει.

Εκεί είναι ο μπελάς, οτι δεν πήζει γρήγορα

και θέλει κάθε τρεις και λίγο χτύπημα.

Στην αρχή γίνεται τζελ

και μετά αυτό το τζελ το αραιώνεις με ζεστό νερό

και κιτρικό οξύ για να μειωθεί το Ph

(εγώ έβαλα χυμό λεμόνι για πιο φυσικό-εννοείται!

μπορούμε να βάλουμε και ξύδι)

Εαν σας ενδιαφέρει η συνταγή

μπορώ να σας βάλω και ακριβείς δοσολογίες.

καλημερα...

Η σόδα καθαρίζει και απολυμαίνει τα χαλιά σας! «Πασπαλίστε» ένα ελαφρύ στρώμα σόδας επάνω στο χαλί, αφήστε για μισή ώρα και μετά σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

και εδω εχει ολες τις μασκες....

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Το έτοιμο υγρό σαπούνι διατηρείται για 3-4 μήνες

χωρίς καθόλου συντηρητικά.

Αυτό που έφτιαξα τώρα είναι με

ελαιόλαδο,

coconut oil,

χυμό λεμονιού και

αιθέρια έλαια

Λιώνεις πρώτα την ποτάσα προσεχτικά στο νερό.

Ζεσταίνεις τα λάδια

και μόλις πιάσουν τους 80 βαθμούς

ενώνεις και χτυπάς συνέχεια μέχρι να πήξει.

Εκεί είναι ο μπελάς, οτι δεν πήζει γρήγορα

και θέλει κάθε τρεις και λίγο χτύπημα.

Στην αρχή γίνεται τζελ

και μετά αυτό το τζελ το αραιώνεις με ζεστό νερό

και κιτρικό οξύ για να μειωθεί το Ph

(εγώ έβαλα χυμό λεμόνι για πιο φυσικό-εννοείται!

μπορούμε να βάλουμε και ξύδι)

Εαν σας ενδιαφέρει η συνταγή

μπορώ να σας βάλω και ακριβείς δοσολογίες.

εγώ απλά ρώτησα πόσο διατηρείται...

οι υπόλοιπες πληροφορίες μου είναι αδιάφορες

εγώ θα αγοράζω σαπούνια από μια κοπελιά που την λένε Σοφία

δεν ξέρω αν την έχεις ακουστά...

εγώ απλά ρώτησα πόσο διατηρείται...

οι υπόλοιπες πληροφορίες μου είναι αδιάφορες

εγώ θα αγοράζω σαπούνια από μια κοπελιά που την λένε Σοφία

δεν ξέρω αν την έχεις ακουστά...

χαχαχαχα! :lol: :lol: :lol:

Γράψε λάθος....

Η συνταγή πήγαινε στην peecaboo που με ρώτησε. :lol: :lol: :lol:

Ζεσταίνεις ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι κ μέσα εκεί λιώνεις το κερί μέλισσας ανακατεύοντας. Εγώ για 50 γρ κερί βάζω 250 γρ λαδι. Εξαρτάται όμως από το κερι. Αν σου βγει πολυ σκληρό ή πολύ νερουλο μπορεις να το ξαναζεστάνεις κ να προσθέσεις λάδι ή κερί αντίστοιχα. Μπορείς να βάλεις κ μερικες σταγόνες αιθεραιο ελαιο χαμομηλιού ή καλέντουλα. οταν λιωσει το κερι το βάζεις σε γυάλινα βαζάκια κ όταν κρυώσει είνια έτοιμο

σ' ευχαριστώ πολύ... μήπως θα μπορούσες να μου πεις και που θα βρούμε κερί αγνό?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

σ' ευχαριστώ πολύ... μήπως θα μπορούσες να μου πεις και που θα βρούμε κερί αγνό?

http://www.axion-esti.gr/greek/index.html#/κερί/

Δεν έχω πάρει κερί αλλά κεράκια (tea lights) για να καίω αιθέρια έλαια.

Είναι πιστοποιημένο βιολογικό το κερί του και μου τα παρέδωσε στο σπίτι ο ίδιος δωρεάν.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σοφία σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι για όλες τις διευκρινίσεις. Νομιζω οτι προς το παρόν θα αρκεστω στο plantacare. Στο μέλλον ωστόσο πιθανά να το τολμησω ;)

p7hgp3.png3NPP.png

Εγώ που ενδιαφερόμουν για αυτά τα "κάδρα" με τις υπέρυθρες μας είπε μια κοπελιά από εδώ ότι δεν έχουν μόνο υπέρυθρες αλλά και την βλαβερή ακτινοβολία, συγκεκριμένα 5 ειδών ακτινοβολίες. Δεν το έψαξα παραπάνω αποφάσισα να μην τα πάρω.

Mπαμπουράκι αυτό είναι που με φοβίζει, μπορούμε να βρούμε κάπου συγκεκριμένα πληροφορίες; Θέλει η κουμπάρα μου να βάλει στο δωμάτιο της που έχει φοβερό πρόβλημα με την υγρασία.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Mπαμπουράκι αυτό είναι που με φοβίζει, μπορούμε να βρούμε κάπου συγκεκριμένα πληροφορίες; Θέλει η κουμπάρα μου να βάλει στο δωμάτιο της που έχει φοβερό πρόβλημα με την υγρασία.

Εγώ δεν βρήκα πουθενά, δεν έχω και τις γνώσεις για να το ψάξω.

Αλλά μόλις μου ανέφεραν εδώ αυτή την πληροφορία (δεν ξέρω σε ποια σελίδα η λέξη υπέρυθρες μπορεί να σε βοηθήσει να το βρεις)

σταμάτησα να το σκέφτομαι καν.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, δεν σταματάει η θέρμανση σε αυτά τα κάδρα ! :-)

Αλλά μόλις μου ανέφεραν εδώ αυτή την πληροφορία (δεν ξέρω σε ποια σελίδα η λέξη υπέρυθρες μπορεί να σε βοηθήσει να το βρεις)

σταμάτησα να το σκέφτομαι καν.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, δεν σταματάει η θέρμανση σε αυτά τα κάδρα ! :-)

Η Βερα μας το ειχε πει. Κι εγώ γι αυτό το απέρριψα.

Εμείς πήραμε τελικά ένα σώμα καλοριφέρ που είναι υποτιθεται οικολογικό, από την αποψη ότι δεν ξηραινει την ατμοσφαιρα όπως τα λαδιού και είναι πολύ οικονομικό (θα σας πω αν θελετε λεπτομερειες το βραδυ οταν ερθει ο συζυγος). Εγώ δεν τα ήξερα καν. Τα ηξερε ο αντρας μου από έναν εφοπλιστή που έφτιαξε το σπίτι του προσφατα και είδε ότι είχε βάλει μόνο τέτοια για θέρμανση. Ρωτησε τον ηλεκτρολόγο της οικοδομής και του είπε ότι είναι το καλύτερο που υπάρχει.

Η παγιδα: είναι πολύ ακρβό. Το αγοράσαμε το μεγάλο (για 25τμ) 470 ευρώ. Και το μικρότερο είχε κοντά 400. Εννοείται ότι πήραμε μόνο ένα για το σαλόνι. Αν μας έπαιρνε θα παίρναμε άλλο ένα για το υπόλοιπο σπίτι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σχετικά με την σόδα και το αλουμίνιο...διαβαζα τις προάλλες τα faqs της Καμπελ γιατί είχα ξεμείνει από ίντερνετ και σε μία ερώτηση απάντησε στην κοπέλα ότι μπορεί να χρησιμοποιεί σόδα για το θέμα που είχε, αλλά χωρίς αλουμίνιο! Για να το διευκρινίζει η Κάμπελ είμαι σίγουρη πλέον ότι δεν είναι μύθος και ισχύει 100%, οπότε προσέξτε από πού προμηθεύεστε την σόδα σας για καλλυντική χρήση.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν έχω πάρει ' date=' ωστόσο το σκέφτομαι σοβαρά, νομίζω πως τα κορίτσια παίρνουν της biokult, και για τα παιδικά δες εδώ

http://www.specialhealthstore.co.uk/

επίσης, αν και αντιβίωση έχω πολύ καιρό να πάρω, μπορείς να τρως τροφές που περιέχουν προβιοτικά, όπως γιαούρτια και κεφίρ![/quote']

δεν έχω ιδέα τι να πάρω από αυτό που μου πόσταρες, ξέρει καμιά κοπέλα πιο συγκεκριμένα?

προβιοτικά για δική μου αντιβίωση ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...