Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, καλή εβδομάδα !

Έφτιαξα κέηκ (μαζί με την μανούλα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχω κάνει χοντράδα :lol:) το κλασικό που μας φτιάχνει χρόνια, αντικατέστησα το λάδι με καρύδας, οκ αυτό το έχω ξανακάνει και την ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας και δεν άλλαξα τίποτα άλλο.

Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απογοητευτικό..

Η γεύση μου θύμιζε την προσπάθεια που είχα κάνει με το μέλι.. και δεν μου άρεσε..

γενικά δεν τρωγόταν όχι ευχάριστα τουλάχιστον !!! χαχαχαχαχαχα

Αναρρωτιέμαι πως φτιάχνουν τα γλυκά με μέλι και τους αρέσουν...

Με στέβια έχετε φτιάξει ποτέ ? είναι υγιεινό ?

Είδα μια εκπομπή στο mega την Κυριακή πρωί που έλεγε για την ζάχαρη. Εκεί άκουσα ότι η διαφορά στην επεξεργασία κάνει την διαφορά στην ζάχαρη αλλά είναι τόσο μικρή που δεν έχει και τόσο σημασία... επίσης το ίδιο για το μέλι.. πολύ απογοητευτικό.

Μου έκανε άσχημη εντύπωση που δεν ανέφεραν την ζάχαρη από καρύδα και την ζάχαρη απο χουρμά.. (θα μου πεις ναι είχες και εσύ στο χωριό σου... :-) ) όχι δεν είχα βέβαια τώρα τελευταία τα άκουσα αυτά αλλά αφού είναι επιστημονικό αφιέρωμα δεν θα έπρεπε να τα αναφέρουν ???? μόνο την στέβια ανέφεραν.

Που είναι το Μπαμπουράκι;

Λοιπόν' date=' η λάμπα είναι τέλεια!!Πανέμορφη, και δίνει ένα υπέροχο [b']πορτοκαλί[/b] ζεστό χρώμα στον χώρο!

Τελικά μετασχηματιστή παίρνει, και δεν βρήκα ούτε στο ''Πλαίσιο" ουτε στο "Media Markt" -σε αυτά μόνο adaptorες βρήκαμε- αλλά στο συνοικιακό κατάστημα ηλεκτρικών της γειτονιάς μου, και αυτόν που είχε ήταν χωρίς καλώδιο, ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πολύ Μπαμπουράκι μου!:)

καθόλου δεν με μπέρδεψες δεν θα ασχοληθώ εγώ με τα καλώδια άλλος θα τα αναλάβει.. χεχεχεχε

Επίσης σε βιολογικάδικο που πήγα την Παρασκευή είδα τέτοια λάμπα και ήμουν με έναν φίλο που μου είπε ότι είναι γνωστές αυτές οι λάμπες χρόνια, ο ίδιος έχει κάνει μερικές φορές δώρο τέτοια λάμπα..

Η τιμή σαν του μερκολα.. και εγώ νόμιζα ότι είχα ανακαλύψει.. οκ όχι την Αμερική αλλά κάτι τέλος πάντων !!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Δεν έχω ιδέα' date=' κοίτα, σε λίγο καιρό θα φύγει φιλικό μας ζευγάρι για μόνιμη εγκατάσταση στην Νέα Υόρκη, η κοπέλα είναι δικηγόρος και Ελληνοαμερικανίδα, στο σπίτι της γυρίζει στην ουσία, είναι γενικά μέσα στα πράγματα και πολύ πιθανόν να γνωρίζει κάτι σχετικά, απλά δεν ξέρω πόσο σύντομα μπορώ να έχω σχετικές πληροφορίες.[/quote']

Ευχαριστώ, φαντάζομαι πρέπει να ασχοληθείς για να μάθεις πληροφορίες. Εγώ το ανέφερα μήπως κάποιος ξέρει κάτι..

Να ρωτήσω... έχετε πάρει ποτέ απο μερκολα ή iherb βοηθητικά σκευάσματα (αυτά είναι τα προβιοτικά? ούτε που ξέρω) για όταν πέρνετε αντιβίωση ? όχι ότι προλαβαίνω γιατί θα πάρω λίγες μέρες από την Πέμπτη αλλά να ξέρω για την επόμενη φορά. Για εμάς τις γυναίκες που προστατεύουν γυναικολογικά και για τους υπόλοιπους που προστατεύουν το έντερο αν δεν κάνω λάθος..

κάτι να προστατεύει τέλος πάντων ενήλικες και παιδιά από την αντιβίωση ! :-)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την Παρασκευή κλείνει μήνας από τις 2 παραγγελίες μου του iherb..

πάνε.. τις κλαίω...

πήρα στο ταχυδρομείο, δεν μπορούν να βοηθήσουν χρειάζεται κωδικός που δεν έχει το iherb όπως το ξεκαθαρίζουν κιόλας..

Unfortunately, Global Mail by DHL does not have a tracking system. However, your shipment confirmation number is below.

Global Mail by DHL - Tracking URL is not available

Επίσης έστειλα e-mail εδώ '[email protected]' αλλά καμία απάντηση, εκεί στέλνετε και εσείς ?

Καμιά άλλη ιδέα που μπορώ να κάνω?

Γεια σας και χρόνια πολλά για εχθές σε όσους γιόρταζαν! Εμάς ο μπαμπάς μας είχε την γιορτή του και βγήκαμε για φαγητό παραλιακά' date=' περάσαμε και απο την Αριστοτέλους με τα καρουζελ και τα Χριστουγιεννάτικα,όμορφα ήταν, αλλά πολυυυ κρύο! Αυτά τα νέα απο το ...twitter :lol:

[/quote']

να τον χαίρεστε ! Να είναι πάντα καλά !!!!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην ania!! ;)

Ό,τι επιθυμείς

με υγεία, υγεία και υγεία!!! :D

Χρόνια Πολλά και καλά !!!!!

Κι εγώ περιμένω παραγγελία από 13/11.

Ίσως να είναι λόγω traffic στα ταχυδρομεία λόγω εορτών, ας περιμένουμε λιγάκι.

Let me know αν πάρεις χαρτάκι, το ίδιο θα κάνω κι εγώ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μπαμπουράκι τα κέικ με το λάδι καρύδας ούτε κι εμένα μου αρέσουνε, άσχημη λιγωτική γεύση!

Προτιμάω το φρέσκο βούτυρο στα γλυκά.

Η ζάχαρη καρύδας δεν αλλάζει άσχημα τη γεύση συνήθως.

Μέλι δεν βάζουμε πια στην GAPS, το τρώμε ωμό (από πάνω!).

Μόνο με αποξηραμένο φρούτο γλυκαίνουμε τα κέικ, μάφινς κτλ.

Διαφημίσεις

Κι εγώ περιμένω παραγγελία από 13/11.

Ίσως να είναι λόγω traffic στα ταχυδρομεία λόγω εορτών, ας περιμένουμε λιγάκι.

Let me know αν πάρεις χαρτάκι, το ίδιο θα κάνω κι εγώ.

θα σου πω !

Μπαμπουράκι τα κέικ με το λάδι καρύδας ούτε κι εμένα μου αρέσουνε, άσχημη λιγωτική γεύση!

Προτιμάω το φρέσκο βούτυρο στα γλυκά.

Η ζάχαρη καρύδας δεν αλλάζει άσχημα τη γεύση συνήθως.

Μέλι δεν βάζουμε πια στην GAPS, το τρώμε ωμό (από πάνω!).

Μόνο με αποξηραμένο φρούτο γλυκαίνουμε τα κέικ, μάφινς κτλ.

οπότε λες έφταιγε πιο πολύ το λάδι καρύδας από την ζάχαρη καρύδας...

ουφ !!

ποιο βούτυρο ?

αποξηραμένο φρούτο όπως η ζάχαρη από τριμμένο χουρμά ?

τι άλλο?

για πες.. εσύ που ξέρεις και τα αποτελέσματα! :-)

και με κάθε αποτυχία κλαίω και τα υλικά..

άσε το άλλο..

τα 2 πρώτα κέηκ που έκανα με μέλι και ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο

τα πήραμε στο πάρκο με τον μικρό να ταίσουμε τα περιστέρια..

μας έπιασε βροχή και γυρίζαμε τρέχοντας. Καθώς είχα στα χέρια μου την σακούλα, (ε μην τα γυρνάω και πίσω) τα πέταγα.

Την άλλη μέρα που πέρασα από εκεί κάνοντας τζοκινγκ δεν είχε πειραχτεί το κέηκ..

ούτε από περιστέρια...

σταμάτησα, έσκυψα προσεκτικά...

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ....

.................................

...................................

.....................................

Την Παρασκευή κλείνει μήνας από τις 2 παραγγελίες μου του iherb..

πάνε.. τις κλαίω...

πήρα στο ταχυδρομείο, δεν μπορούν να βοηθήσουν χρειάζεται κωδικός που δεν έχει το iherb όπως το ξεκαθαρίζουν κιόλας..

Unfortunately, Global Mail by DHL does not have a tracking system. However, your shipment confirmation number is below.

Global Mail by DHL - Tracking URL is not available

Επίσης έστειλα e-mail εδώ '[email protected]' αλλά καμία απάντηση, εκεί στέλνετε και εσείς ?

Καμιά άλλη ιδέα που μπορώ να κάνω?

αμαν,κι εγω παρηγγειλα πρωτη φορα την προηγουμενη εβδομαδα,για πειτε,μπορει να χαθουν δηλαδη?δεν υπαρχει επιστροφη χρηματων?

:lol: :lol: :lol:

Κατά αρχήν όταν αρχίζεις να κάνεις αντικαταστάσεις στη ζαχαροπλαστική να τις κάνεις one-at-a-time για να ξέρεις τι πήγε στραβά.

Δοκίμασε ξανά το κέικ με βούτυρο (αγελαδινό βιολογικό αν βρεις) και με ζάχαρη καρύδας να δεις πως θα βγει.

Εγώ συνήθως βάζω σταφίδες ή cranberries στα μάφινς.

Δες και τη συνταγή που έχουμε βάλει για τα τρουφάκια με τους ξηρούς καρπούς, τους χουρμάδες και το κακάο, you cannot go wrong with this one! :lol:

:lol: :lol: :lol:

Κατά αρχήν όταν αρχίζεις να κάνεις αντικαταστάσεις στη ζαχαροπλαστική να τις κάνεις one-at-a-time για να ξέρεις τι πήγε στραβά.

Δοκίμασε ξανά το κέικ με βούτυρο (αγελαδινό βιολογικό αν βρεις) και με ζάχαρη καρύδας να δεις πως θα βγει.

Εγώ συνήθως βάζω σταφίδες ή cranberries στα μάφινς.

Δες και τη συνταγή που έχουμε βάλει για τα τρουφάκια με τους ξηρούς καρπούς, τους χουρμάδες και το κακάο, you cannot go wrong with this one! :lol:

Αχ ευχαριστώ !

Έχω και μικρό σπίτι γμτ...

να πετύχαινε ένα κέηκ να σας καλούσα όλες σε ΠΑΡΤΙ !!!!!!!!!!

Μπαμπουράκι έλαβα χαρτάκι σήμερα!

Θα στείλω το σύζυγο την Τετάρτη στο ταχυδρομείο να δω αν είναι το αργοπορημένο πακέτο, το λάδι καρύδας του Mercola ακόμη είναι εκεί και με περιμένει...

Διαφημίσεις

Μπαμπουράκι έλαβα χαρτάκι σήμερα!

Θα στείλω το σύζυγο την Τετάρτη στο ταχυδρομείο να δω αν είναι το αργοπορημένο πακέτο, το λάδι καρύδας του Mercola ακόμη είναι εκεί και με περιμένει...

έχω πρασινήσει από την ζήλια μου !!!!!!!!!

:-)

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, ελπίζω να έρθει και σε μένα !

Ναι εκεί τους είχα στείλει κι εγώ. Αν έχεις φάκελο με junk-mails έλεγχέ τον μήπως σταλεί εκεί κάποια απάντηση. Από το ταχυδρομείο σου είπαν ότι δεν έχουν φτάσει σ' αυτούς;

697577wcowvfyq3s.gif

Ναι εκεί τους είχα στείλει κι εγώ. Αν έχεις φάκελο με junk-mails έλεγχέ τον μήπως σταλεί εκεί κάποια απάντηση. Από το ταχυδρομείο σου είπαν ότι δεν έχουν φτάσει σ' αυτούς;

Δεν έχω τέτοιο φάκελο.

Από το ταχυδρομείο μου ζήτησαν συγκεκριμένο κωδικό που δεν έχει το iherb.

Κι εμένα μου ζητάνε και τους λέω ότι δεν έχω:) Παρόλα αυτά μου λένε αν ήρθε ή όχι αφού τους πω ότι είναι απλό (δηλ όχι συστημένο), από παραγγελία από το εξωτερικό και φυσικά το όνομά μου. Καμιά φορά με ρωτάνε επιπλέον διεύθυνση ή/και Τ.Κ. Αν δεν κάνανε τη δουλειά αυτή, θα παραλάμβανα μια στις τόσες, γιατί ειδοποιητήριο στέλνουν όταν και αν θέλουν:rolleyes: Τώρα βέβαια το δικό σου κατάστημα πιθανότατα έχει περισσότερη κίνηση και γενικώς και λόγω εορτών...

697577wcowvfyq3s.gif

Την άλλη μέρα που πέρασα από εκεί κάνοντας τζοκινγκ δεν είχε πειραχτεί το κέηκ..

ούτε από περιστέρια...

σταμάτησα, έσκυψα προσεκτικά...

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ....

.................................

...................................

.....................................

:lol::lol::lol:

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα μου ζητάνε και τους λέω ότι δεν έχω:) Παρόλα αυτά μου λένε αν ήρθε ή όχι αφού τους πω ότι είναι απλό (δηλ όχι συστημένο), από παραγγελία από το εξωτερικό και φυσικά το όνομά μου. Καμιά φορά με ρωτάνε επιπλέον διεύθυνση ή/και Τ.Κ. Αν δεν κάνανε τη δουλειά αυτή, θα παραλάμβανα μια στις τόσες, γιατί ειδοποιητήριο στέλνουν όταν και αν θέλουν:rolleyes: Τώρα βέβαια το δικό σου κατάστημα πιθανότατα έχει περισσότερη κίνηση και γενικώς και λόγω εορτών...

Σε ευχαριστώ,

αυτό θα κάνω από εβδομάδα, λίγο ακόμα υπομονή έχω άδεια Πέμπτη και Παρασκευή (έχω βάλει την διεύθυνση της δουλειάς)

Η αλήθεια είναι πως εδώ είναι τυπικοί και με έχουν μάθει κιόλας και φέρνουν τα πακετάκια ούτε που πηγαίνω...

Εν τω μεταξύ έχω άλλες 5 παραγγελίες, ελπίζω όλες να μην καταλήξουν σε γολγοθά !!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτή την εύλογη απορία την έχω εδώ και πολυ καιρό και όλο θέλω να την θέσω ως ερώτημα, και όχι μόνο για το etsy, αλλά γενικά διαπιστώνω ,αρκετά συχνά, απο τις αναζητήσεις που κάνω, πως υπάρχει μια "ελευθερία" ως προς την δυνατότητα διάθεσης προϊόντων καλλυντικής, κυρίως, φροντίδας, ποια είναι η αλήθεια όμως; :?:

Εμ γιαυτό τα παίρνουμε από τη Σοφία ή την Ξένια..... :) Κορίτσια τα ποσοστά μου αργότερα lol

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αρχικό μήνυμα απο: τζιτζικι αυτο για την τηξη θα τον ξαναρωτησω,αλλα θα πρεπει να κραταω σημειωσεις,γιατι απο οσα ειπε,μονο αυτο καταλαβα,παντως ηταν σιγουρος ως προς αυτο..

τελικα η μαγιερικη σοδα που βλεπω πως μπορει να χρησιμοποιηθει για αποσμητικο,περιεχει αλουμινιο?καπου το διαβασα,αλλα δεν μπορω να το διασταυρωσω στο ιντερνετ..

επισης στο etsy,βλεπω καποια βιολογικα αποσμητικα,αλλα εχω μια επιφυλαξη,βασικα σκεφτομαι,αυτα τα χειροποιητα προιοντα ελεγχονται απο καπου?η στηριζομαστε σε αυτο που δηλωνει ο καθε πωλητης?

Αυτή την εύλογη απορία την έχω εδώ και πολυ καιρό και όλο θέλω να την θέσω ως ερώτημα, και όχι μόνο για το etsy, αλλά γενικά διαπιστώνω ,αρκετά συχνά, απο τις αναζητήσεις που κάνω, πως υπάρχει μια "ελευθερία" ως προς την δυνατότητα διάθεσης προϊόντων καλλυντικής, κυρίως, φροντίδας, ποια είναι η αλήθεια όμως; :?:

Εγώ έχω καταλάβει οτι το etsy είναι κάτι σαν το ricardo.gr.

όχι όμως με μεταχειρισμένα

αλλά με προιόντα χειροποίητα.

Χειρότερα συστατικά

απο αυτά που έχουν τα κοινά-συμβατικά προιόντα

-τα οποία είναι και.... ελεγμένα (πανάθεμά τους!):roll:

δεν νομίζω οτι θα βρώ!

Οπότε δεν βρίσκω το λόγο

γιατί να μην τα προτιμήσω!

Δείτε αυτό

http://www.organiclife.gr/el/news-listing/1706-organic-honey.html

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Κυριακή, 09 Δεκέμβριος 2012 00:00 biologiko_meli_19.jpg

Η μελισσοκομία αποτελεί σημαντική δραστηριότητα η οποία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη γεωργική και δασική παραγωγή μέσω της επικονίασης που γίνεται από τις μέλισσες.

Στο σημερινό αφιέρωμα θα εξετάσουμε τις κυριότερες διαφορές μεταξύ ενός βιολογικού μελιού και ενός συμβατικού.

honey.jpgΓενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε πως το σημαντικότερο αγκάθι του μελιού αποτελεί η νοθεία του. Μπορούμε εύκολα να πέσουμε θύματα απατεώνων, μιας και η γνησιότητα του μελιού μόνον με εργαστηριακούς ελέγχους μπορεί να ανιχνευτεί.

Η κρυστάλλωση του μελιού που κατά καιρούς έχει ακουστεί ως ένδειξη γνησιότητας, δυστυχώς δεν αποτελεί τεκμήριο, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να βρίσκεται εκτεθειμένος.

Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να προτιμάτε τα βιολογικά μέλια, μιας και εκτός του ότι είναι πιο υγιεινά, οι πιθανότητες για νοθεία είναι σχεδόν μηδενικές.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά του βιολογικού μελιού.

Τοποθεσία βιολογικού μελισσιού…

Στην οργανική μελισσοκομία, τα μελίσσια πρέπει να βρίσκονται εντός ακτίνας 3 km από βιολογικές καλλιέργειες ή και από αυτοφυή βλάστηση.

Να είναι τέτοια, ώστε να διατηρείται αρκετή απόσταση από οποιεσδήποτε πηγές μη γεωργικής παραγωγής που ενδεχομένως προκαλούν μόλυνση, όπως για παράδειγμα: αστικά κέντρα, αυτοκινητοδρόμους, βιομηχανικές περιοχές, χώρους διάθεσης απορριμμάτων, αποτεφρωτές απορριμμάτων, κ.λπ. Οι αρχές ή οι φορείς ελέγχου θεσπίζουν μέτρα που εξασφαλίζουν την τήρηση αυτής της απαίτησης.

Διατροφή μέλισσας…

Στο τέλος της παραγωγικής περιόδου, πρέπει να αφήνονται στις κυψέλες άφθονα αποθέματα μελιού και γύρης, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες της χειμερινής περιόδου.

Ενώ στη συμβατική μελισσοκομία, η διατροφή της μέλισσας γίνεται πολλές φορές με γλυκόζη ώστε εκτός των άλλων η παραγωγή να είναι μεγάλη, στη βιολογική κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρά.

Η τεχνητή διατροφή της μέλισσας στη βιολογική παραγωγή, επιτρέπεται μόνον σε περίπτωση που απειλείται η επιβίωσή της, λόγω άκρως δυσμενών κλιματικών συνθηκών. Η τεχνητή διατροφή, γίνεται μόνο με βιολογικό μέλι, προερχόμενο κατά προτίμηση από την ίδια βιολογική μονάδα !!!

Κατά την τεχνητή διατροφή, σε περίπτωση παγωνιάς, μπορεί να επιτραπεί η χρήση σιροπιού ζάχαρης βιολογικής παραγωγής ή μελάσας ζάχαρης βιολογικής παραγωγής αντί του μελιού βιολογικής παραγωγής οσάκις αυτό επιβάλλεται από κλιματικές συνθήκες που προκαλούν κρυστάλλωση του μελιού.

Η τεχνική διατροφή μπορεί να γίνεται μόνον κατά το διάστημα μεταξύ της τελευταίας εσοδείας μελιού και 15 ημέρες πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου έκκρισης νέκταρος ή μελιτώματος.

Πρόληψη των νόσων και κτηνιατρικές αγωγές…

Στη βιολογική μελισσοκομία, απαγορεύεται η χρήση αντιβιοτικών και λοιπόν φαρμάκων για την αντιμετώπιση ασθενειών της μέλισσας, είτε για προληπτικούς ή ακόμα θεραπευτικούς σκοπούς.

Αυτή είναι ίσως και η κυριότερη διαφορά ενός υγιεινού βιολογικού μελιού και ενός συμβατικού, στο οποίο όλα τα αντιβιοτικά και τα φάρμακα που έχουν τυχόν χορηγηθεί, μεταφέρονται και στο μέλι που παράγει το μελίσσι.

Η πρόληψη των νόσων στη μελισσοκομία βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

α) επιλογή κατάλληλων ανθεκτικών φυλών.

β) εφαρμογή ορισμένων πρακτικών που συμβάλλουν στην ισχυρή αντίσταση στις νόσους και στην πρόληψη των λοιμώξεων, όπως:

-τακτική ανανέωση των βασιλισσών,

-συστηματική επιθεώρηση των κυψελών ώστε να εντοπίζονται τυχόν καταστάσεις ανώμαλες από υγειονομική άποψη,

-έλεγχος των κηφήνων στις κυψέλες,

-τακτική απολύμανση του υλικού και του εξοπλισμού,

-καταστροφή του μολυσμένου υλικού ή πηγών,

-τακτική ανανέωση του κεριού

-επαρκή αποθέματα γύρης στις κυψέλες.

Εάν, παρ' όλα τα προαναφερόμενα προληπτικά μέτρα, τα μελίσσια ασθενήσουν ή μολυνθούν, πρέπει να υποβάλλονται αμέσως σε θεραπευτική αγωγή εφόσον χρειάζεται. Στην περίπτωση αυτή, τα μελίσσια μπορεί να τοποθετούνται σε απομονωμένες μελισσοκομικές εγκαταστάσεις και εφαρμόζοντα οι παρακάτω πρακτικές:

-Χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση φυτοθεραπευτικά και ομοιοπαθητικά προϊόντα αντί των αλλοπαθητικών συνθετικών χημικών προϊόντων, εφόσον η θεραπευτική τους ικανότητα είναι αποτελεσματική για την ασθένεια για την οποία προορίζεται η αγωγή.

-Εάν η χρησιμοποίηση των προαναφερόμενων προϊόντων αποδεικνύεται ή φαίνεται ότι θα είναι αναποτελεσματική για την εκρίζωση της νόσου ή μόλυνσης η οποία υπάρχει κίνδυνος να εξοντώσει μελίσσια, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση αλλοπαθητικών χημικών φαρμακευτικών προϊόντων υπό την ευθύνη κτηνιάτρου.

Στην έσχατη αυτή περίπτωση, τα μελίσσια απομονώνονται κατά τη διάρκεια της εν λόγω αγωγής και όλο το κερί πρέπει να αντικαθίσταται με κερί που πληροί τους όρους του ευρωπαϊκού κανονισμού βιολογικής μελισσοκομίας.

Στη συνέχεια, για τα μελίσσια αυτά θα ισχύει η περίοδος μετατροπής, σε βιολογικά η οποία είναι διάρκειας ενός έτους !!!

Ορθές πρακτικές εκτροφής και αναγνώρισης…

Στην οργανική μελισσοκομία, απαγορεύεται η εξόντωση των μελισσών στις κηρήθρες ως μέθοδος συνδεόμενη με τη συλλογή μελισσοκομικών προϊόντων.

Απαγορεύονται οι ακρωτηριασμοί όπως η κορυφοτομή των φτερών της βασίλισσας.

Απαγορεύεται η εξόντωσης του αρσενικού γόνου. Μπορεί αυτή να επιτραπεί, μόνο για την περιστολή της βαρροϊκής ακαρίασης (Varroa jacobsoni).

Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση συνθετικών χημικών απωθητικών κατά τη διάρκεια των ενεργειών συλλογής μελιού.

Οι κυψέλες πρέπει να κατασκευάζονται βασικά από φυσικά υλικά που δεν παρουσιάζουν κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος ή των μελισσοκομικών προϊόντων.

Εντός των κυψελών χρησιμοποιούνται μόνον προϊόντα όπως η πρόπολη το κερί και φυτικά έλαια.

Το κερί για τις νέες κηρήθρες πρέπει να προέρχεται από μονάδες βιολογικής παραγωγής.

Επιτρέπεται η φυσική επεξεργασία, όπως με ατμό ή γυμνή φλόγα.

Αρκετές φορές έχω παραστεί αυτήκοος μάρτυρας συζητήσεων, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι ισχυρίζονται πως το βιολογικό μέλι δεν έχει διαφορές από ένα συμβατικό. Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δε λέω, υπάρχουν αρκετά συμβατικά ποιοτικά μέλια, αλλά ας κρατήσουμε τις σημαντικότερες διαφορές τους:

Στη βιολογική μελισσοκομία απαγορεύεται η χρήση αντιβιοτικών, είτε για θεραπευτικούς ή προληπτικούς σκοπούς. Απαγορεύεται η τεχνητή διατροφή. Μόνο σε εξαιρετικές συνθήκες μπορεί αυτή να επιτραπεί και μόνον εάν χρησιμοποιηθεί βιολογικό μέλι από την ίδια κατά προτίμηση κυψέλη…

Για όλους τους παραπάνω και όχι μόνον λόγους, ας είναι το μέλι που αγοράζουμε βιολογικό. Αξίζει !!!

Για ένα χριστουγεννιάτικο bazaar μιας φίλης! :wink:

img1385cb.jpg

Σοφία μου είναι τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ !!!

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

πηρα αυτο το μειλ

Dear Mercola Subscribers,

Black Friday is over.

Your special bonus code is below. It can be used on your next Mercola.com purchase.

As a "thank you" for ordering during our Black Friday promotion, we have a special offer especially for you that will remind you of your Black Friday deals.

Since there's a high likelihood your Black Friday purchase was intended as a gift for a loved one, we decided to give you one last chance to get our Black Friday Free Shipping offer.

This gives you the excellent opportunity to indulge yourself... or to complete your gift shopping for those you may not have gotten to on Black Friday.

Your extended 'Black Friday' Free Shipping Sale lasts until December 31st. But this coupon can only be used once, so make sure you get everything you want.

So if you suddenly find yourself with unexpected family and friends visiting this holiday season, or decide to treat yourself... just put those last-minute items in your cart and use this code FSW212107 at checkout to claim your free shipping.

Since you get free shipping to literally anywhere in the world, be sure to remember friends and family who live outside the U.S. too. Quick, simple, and easy!

Of course, this offer is good until supplies run out. So order soon.

Wishing you and yours a terrific and healthy holiday.

Free Shipping to Anywhere for $50+ Orders

και εγώ το πήρα από μερκόλα

επίσης μου ήρθε πακετάκι που είχα παραγγείλει στις 30/11

αυτά που είχα παραγγείλει στις 14/11 2 πακέτα στις 28/11 άλλα δύο

άφαντα..

να τον χαίρεστε ! Να είναι πάντα καλά !!!!!!!

Ευχαριστούμε πολύ πολύ!:D και εσείς ό,τι επιθυμείτε!!!

p.s. Mercola και iHerb(το οποίο έχει "σουλουπώσει" κάπως και το site του :cool:) προσφέρουν, τώρα μάλλον και μέσα στο πνεύμα των εορτών και την αρχή του νέου έτους, free shipping.

Dear iHerb International customers,Currently iHerb is offering a promotion of Free Airmail Shipping for orders totaling more than $40.

Due to the rising costs of shipping, this promotion will end on December 31st, 2012.

Effective January 1st, our shipping charges will be $4.00 for any order over $40.00.

We encourage you to take advantage of our free shipping before the end of the year.

ταίζω την μικρή και φεύγω για ταχυδρομείο, έχω να παραλαμβάνω απο Mercola, iHerb Red23( η μια απο τις δύο παραγγελίες), αν και μου υπολείπεται ένα ειδοποιητήριο, για να δούμε τι δεν ήρθε:lol:

----------------------

Εμ γιαυτό τα παίρνουμε από τη Σοφία ή την Ξένια..... :) Κορίτσια τα ποσοστά μου αργότερα lol

Eγώ δεν πουλάω καλέ! Ακόμα δεν προλαβαίνω να φτιάξω για μένα, πού να προλάβω για τους άλλους! :lol: Χρησιμοποιω της Σοφίας μέχρι να αξιωθώ. Αν όμως θέλετε τουρσιά, κομπούχα, κεφίρ, sour cream, γιαούρτια παραγωγής μου piece of cake! :lol:

Sofia είναι πανέμορφα! Με τι συστατικά είναι? Ελαιολαδο? Γεια στα χέρια σου!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...