Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Εγώ είμαι απο Θεσσαλονίκη' date=' αλλιώς θα ήμουνα "μέσα" ασυζητητί , καμιά κοπελιά απο Σαλόνικα είναι εδώ;;;;;;;;

;:P[/quote']

Xριστινάκι, για δες Elton-χημικά

http://www.vrisko.gr/details/_164641b65c6c5_2d35_7fc32d0da_7e

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:lol: :lol: :lol: :lol:

Mε εμάς που έμπλεξε,το Μπαμπουράκι σίγουρα!!!

Θα την μάθουμε και οικιακή-οικολογική οικονομία! :lol:

Κάποια στιγμή θα καταλάβει το πόσο δίκιο είχαμε....

Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι coco-betain έχει φάει

νομίζοντας οτι ήταν απλό coconut....

.....και το μοσχο-πλήρωνε κι όλας!!! :twisted:

(όχι μόνον εκείνη, αλλά και εμείς!)

Προσπαθώ να μειώσω τα υγρά σαπούνια για οποιαδήποτε χρήση, χεριών, σώμα, σαμπουάν, από εκεί δεν το "πέρνουμε" αυτό ???

λοιπόοοον, λούστηκα με σόδα και ξύδι και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικότατο!!

έβαλα σόδα στο χέρι, λίγο νερό να γίνει σαν παστα, πέρασα στις ρίζες (έβαλα 2 φορές) και εκανα πολύ καλό μασαζ. Ξέβγαλα καλα και μετά έριξα μια κούπα νερό με 2κ.σ. μηλόξυδο, άφησα για λίγα λεπτά μέχρι να κάνω και το σώμα και ξέβγαλα ξανά. Και καθάρισαν καλά και ήταν πολύ απαλά.

Τα μαλλιά μου όμως είναι κοντά κουρεμένα. Σε μακρύ μαλλί δεν ξέρω πόσο ευκολο και αποτελεσματικό θα είναι

lolalu έτσι λούζεσαι με σόδα και ξύδι

και εμείς τώρα το ξεκινάμε !

το ψάχνουμε !

Βρε κοριτσια να ρωτησω σοδα πλυντηριου παιρνουμε απο Καλογεροπουλο μαγειρικη σοδα απο που παιρνετε?Εχω παρει καποιες φορες απο iherb εσεις απο που??

2xgIp3.png1RTwp3.png

Μου τη βιδώσανε στο ecobaby. Τους έστειλα mail να ακυρώσουν την παραγγελία μου και να διαγράψουν το λογαριασμό μου. Τους ευχήθηκα και καλό παρασκευο-σαββατοκύριακο και το έστειλα. Ας πάνε στα τσ@κίδια, θα παραγγείλω από αλλού. Τα πήρα λέμε! Ας ενημέρωναν την ιστοσελίδα ότι σήμερα δε δουλεύουν!

Eπειδή έχω λυσσάξει με το παραπάνω, να σας πω ότι παράγγειλα στο ecofamily και μέσα σε μια ώρα οι άνθρωποι εξέδωσαν και τιμολόγιο και δρομολόγησαν την παραγγελία! Αυτό θα πει ρε παιδί μου επαγγελματίας! Αει στο καλό!

Επίσης να ρωτήσω κι εγώ, στο πλυντήριο δεν βάζουμε μαγειρική σόδα? Άλλη σόδα βάζουμε?

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Η μαγειρικη σοδα εχει τη μιση δυναμη απο τη σοδα πλυσιματος. Θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα με τη δευτερη. Αν εχεις πολυ απο τη μαγειρικη και δεν ξερεις τι να την κανεις δες εδω πως μπορεις να τη μετατρεψεις σε πλυσιματος.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Η μαγειρικη σοδα εχει τη μιση δυναμη απο τη σοδα πλυσιματος. Θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα με τη δευτερη. Αν εχεις πολυ απο τη μαγειρικη και δεν ξερεις τι να την κανεις δες εδω πως μπορεις να τη μετατρεψεις σε πλυσιματος.

Ευχαριστώ. Θα μου δώσεις κι ένα link για την κανονική σόδα πλυντηρίου? Υπάρχει και στο iherb?

Μπαμπούρακι σε ευχαριστω πολυ!το μηλοξυδο τι ακριβώς ειναι?

Είναι λίγο διαφορετικό, πιο ελαφρύ ίσως... το βρισκεις στο supermarket

πάλι μαγειρέματα.. ουφ ! :-) Τελικά βρήκαμε σόδα πλυσίματος σε καλή τιμή ? στο iherb έχει ?

Στο eBay μπορούμε να βρούμε σοδα κ καρπούς πλυσιματος?

Παντως το πλυντηριο μου δεν πλένει χρησιμοποιω Αρκαδί κ πλανετ!δεν ειμαι σίγουρη αν φταίει το απορρυπαντικο ή το γεγονός οτι ανήκει στο σπιτι!

Ευχαριστώ. Θα μου δώσεις κι ένα link για την κανονική σόδα πλυντηρίου? Υπάρχει και στο iherb?

Τα κοριτσια ψωνιζουν απο Καλογεροπουλο στον Πειραια νομιζω. Εγω μενω Αγγλια και την πουλανε στο σ/μ. Δεν εχω κοιταξει στο iherb γιατι τη βρισκω παμφθηνα (90 πενες το κιλο!)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

πάλι μαγειρέματα.. ουφ ! :-) Τελικά βρήκαμε σόδα πλυσίματος σε καλή τιμή ? στο iherb έχει ?

Τι μαγειρεματα βρε; Στο φουρνο απλα τη βαζεις. Οπως ενα ταψι κοτοπουλακι με πατατουλες (γιαμ). Βαλε τη μαμα :lol:

p7hgp3.png3NPP.png

Στο eBay μπορούμε να βρούμε σοδα κ καρπούς πλυσιματος?

Παντως το πλυντηριο μου δεν πλένει χρησιμοποιω Αρκαδί κ πλανετ!δεν ειμαι σίγουρη αν φταίει το απορρυπαντικο ή το γεγονός οτι ανήκει στο σπιτι!

Το planet δεν το πολυ-συμπαθουμε γιατι δεν ειναι τοσο αθωο οσο προβαλλεται. Για το Αρκαδι δεν εχουμε καταληξει. Σε αλλες κανει, αλλες παλι λενε οτι φοβουνται τις σωληνωσεις (μη βουλωσουν απο τα καταλοιπα).

Η soevan εχει παραθεσει μια ωραια σπιτικη συνταγη για απορρυπαντικο ρουχων απο τον Βοτανοκηπο. Soap nuts εχει και στο amazon αλλα αν μενεις Ελλαδα μαλλον συμφερει καλυτερα το ecofamily.

p7hgp3.png3NPP.png

αν κάνεις εύρεση "laundry soda" στο iherb έχει κάποιες επιλογές, δεν τα έχω μελετήσει ακόμα:

http://www.iherb.com/Search?kw=laundry+soda&x=0&y=0

edit, άκυρο έχει μια τρίκιλη και μια ενάμιση κιλό που δεν έρχονται Ελλάδα λόγω βάρους με τίποτα!

edit no2

μπορείτε να καταλάβετε αν αυτό

http://www.iherb.com/Nellie-s-All-Natural-Laundry-Soda-Unscented-1-3-lbs-6-kg/38186

είναι σόδα για το πλυντήριο ή απορρυπαντικό για τα λευκά??????????

Επεξεργάστηκαν by Skybeam
addition

Το planet δεν το πολυ-συμπαθουμε γιατι δεν ειναι τοσο αθωο οσο προβαλλεται. Για το Αρκαδι δεν εχουμε καταληξει. Σε αλλες κανει, αλλες παλι λενε οτι φοβουνται τις σωληνωσεις (μη βουλωσουν απο τα καταλοιπα).

Η soevan εχει παραθεσει μια ωραια σπιτικη συνταγη για απορρυπαντικο ρουχων απο τον Βοτανοκηπο. Soap nuts εχει και στο amazon αλλα αν μενεις Ελλαδα μαλλον συμφερει καλυτερα το ecofamily.

αυτη η συνταγη με το αρκαδι απο βοτανοκηπο πιστευω κανει για ολα (και για πατωματα, παγκους κλπ) ε; :confused::confused:

(αντε με βαλατε στον πειρασμο γιατι εχω ενα τονο αρκαδι που καθεται στο ντουλαπι!!)

Τι μαγειρεματα βρε; Στο φουρνο απλα τη βαζεις. Οπως ενα ταψι κοτοπουλακι με πατατουλες (γιαμ). Βαλε τη μαμα :lol:

φοβάμαι να την ανακατέψω με αυτά..

είναι πολύ καλή και βολική..

και με ακούει.. νομίζω.. (δεν έχω βάλει κρυφή κάμερα.. χαχαα)

αλλά στο τέλος φοβάμαι μη το παρακάνω και μου πετάξει τίποτα στο κεφάλι .....

κάποια στιγμή που ανέφερα την σόδα για λούσιμο μου είπε :

"αν υποψιαστώ ότι δεν θα αγοράζουμε πια σαμπουαν στο λέω να το ξέρεις..θα φύγω!!!!!!!!!!!!" χαμογέλαγε... αλλά ποτέ δεν ξέρεις !!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

Είδα soap nuts σε ένα μαγαζί με βιολογικά στο σύνταγμα, πρόσφατα τα έφερε δεν είχε παλαιότερα σε πολύ καλή τιμή, την ίδια με ecofamily περίπου.

Ίσως αρχίζουν και γίνονται πιο γνωστά πια.

φοβάμαι να την ανακατέψω με αυτά..

είναι πολύ καλή και βολική..

και με ακούει.. νομίζω.. (δεν έχω βάλει κρυφή κάμερα.. χαχαα)

αλλά στο τέλος φοβάμαι μη το παρακάνω και μου πετάξει τίποτα στο κεφάλι .....

κάποια στιγμή που ανέφερα την σόδα για λούσιμο μου είπε :

"αν υποψιαστώ ότι δεν θα αγοράζουμε πια σαμπουαν στο λέω να το ξέρεις..θα φύγω!!!!!!!!!!!!" χαμογέλαγε... αλλά ποτέ δεν ξέρεις !!!!!!

τον περασμένο μήνα είχα βρει κρυμμένη μια χλωρίνη.........

..............................................................................

Peecaboo με κάλυψες σε όλα!! :-D :grin:

camouflage, εαν θες κάτι πιο οικολογικό στην συνταγή του βοτανόκηπου

αντικατέστησε τον βόρακα με sodium lactate (γαλακτικό νάτριο)

(φέρνει ο Ρουμπουλάκης στην Αθήνα)

Labrinoula ο Καλογερόπουλος έχει απο όλες τις σόδες.

Η μαγειρική λέγεται "διττανθρακική" ενώ

η πλυσίματος λέγεται "ανθρακική"

μπαμπουράκι, δες συστατικά

εχει δύο ονομασίες: cocamidopropyl betaine ή coco-betaine

(τάχαμου-τάχαμου coconut)

http://www.biodizionario.it/biodizio.php?view=C

g.gif COCAMIDOPROPYL BETAINE tensioattivo

Κάτι τέτοια κάνει και η δική μου μάνα

αλλά....

και ο άντρας μου με τις σοκολάτες!!!...... :lol: :lol: :lol:

:lol::lol::lol:

p7hgp3.png3NPP.png

αλλά....

:oops: Η σοκολατα και τα γλυκα γενικοτερα ειναι και η δικη μου... αμαρτια. Λιγες απολαυσεις μου εχουν μεινει πια, δεν μπορω να τα κοψω ολα :-(

p7hgp3.png3NPP.png

μπαμπουράκι, δες συστατικά

εχει δύο ονομασίες: cocamidopropyl betaine ή coco-betaine

(τάχαμου-τάχαμου coconut)

http://www.biodizionario.it/biodizio.php?view=C

g.gif COCAMIDOPROPYL BETAINE tensioattivo

απατεώνες !!!!!!!!

αλλά....

με τις σοκολάτες το κάνω και εγώ...

:lol: :lol: :lol: :lol:

:oops: Η σοκολατα και τα γλυκα γενικοτερα ειναι και η δικη μου... αμαρτια. Λιγες απολαυσεις μου εχουν μεινει πια, δεν μπορω να τα κοψω ολα :-(

ΠΕΣ ΤΑ ΝΤΕ !!!!!!!!!

Σοφι ευχαριστω!

Λοιπον ψαχνοντας να βρω πως φτιαχνουμε σπιτικο ροδονερο-ανθονερο βρηκα ενα ενδιαφερον blog και εχει και μια ωραια ''συνταγη'' για αποσμητικο μασχαλης το οποιο σκεφτομαι να φτιαξω αν το κανω θα σας πω αποτελεσματα οριστε και το link http://kallyntikaapospiti.blogspot.gr/2012/05/blog-post_9745.html

2xgIp3.png1RTwp3.png

Aυτό λέει και ο άντρας μου!!

χα-χα-χα-χα :lol: :lol: :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...