Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Ηταν μόνο soap nuts;

Και ποια ηταν η χρήση αυτής της σκόνης;

Την έβαζες κατευθείαν στο πλυντήριο;

Ενδιαφέρον ακούγεται.

Αυτό είναι:

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1110231&itmid=2989360

μπορεί να έκανα λάθος στην τιμή, και φυσικά επειδή το είδα στα γρήγορα όταν φεύγαμε, δεν διάβασα όλα τα συστατικά του, εν τω μεταξύ πρέπει να ταίσω την μικρή τώρα, θα το ψάξω αν είναι αργότερα.:)

----------------------

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό είναι:

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1110231&itmid=2989360

μπορεί να έκανα λάθος στην τιμή' date=' και φυσικά επειδή το είδα στα γρήγορα όταν φεύγαμε, δεν διάβασα όλα τα συστατικά του, εν τω μεταξύ πρέπει να ταίσω την μικρή τώρα, θα το ψάξω αν είναι αργότερα.:)[/quote']

Τα βρηκα στα γερμανικα:

Wachnussextrakt aus zertifizierter Wildsammlung, Pflanzenölseife*, Bleichmittel auf Sauerstoffbasis, Fettalkoholsulfat, Zuckertenside, Polyasparaginsäuresalz, Soda, Zitronensäure, pflanzliche Seife, Natriumhydrogencarbonat, pflanzliche Reisstärke, Natriumsilikat, Bleichmittel-Aktivator, Zeolith

Ξερει γερμανικα καποια;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

natly, τι χρώμα είναι το φυσικό σου και σε τι απόχρωση σου βγαίνουν?

δεν έχω άσπρα, αλλά μου αρεσουν οι ανοιχτές αποχρώσεις, εστω και λίγο δλδ να τα ανοιγει καλά θα είναι

Καλέ για το make up σου απάντησα όχι για τη βαφή!!

Καλέ για το make up σου απάντησα όχι για τη βαφή!!

πω πω ναι:oops::lol:

διάβαζα βιαστικά και καταλαβαίνεις

εντάξει τοτε, εχω άλλη ερωτηση:lol:

απλώνεται καλά? μήπως είναι λιπαρό?

gNrhp2.png

πω πω ναι:oops::lol:

διάβαζα βιαστικά και καταλαβαίνεις

εντάξει τοτε, εχω άλλη ερωτηση:lol:

απλώνεται καλά? μήπως είναι λιπαρό?

:lol: Λιπαρό όχι δε θα το 'λεγα,καλούτσικα απλώνεται,μη φανταστείς βέβαια όπως τα συμβατικά.. :?

Δεν είσαι και κοντά να στο δώσω να δοκιμάσεις..

Διαφημίσεις

Τα βρηκα στα γερμανικα:

Wachnussextrakt aus zertifizierter Wildsammlung, Pflanzenφlseife*, Bleichmittel auf Sauerstoffbasis, Fettalkoholsulfat, Zuckertenside, Polyasparaginsδuresalz, Soda, Zitronensδure, pflanzliche Seife, Natriumhydrogencarbonat, pflanzliche Reisstδrke, Natriumsilikat, Bleichmittel-Aktivator, Zeolith

Ξερει γερμανικα καποια;

Δεν γνωρίζω αλλά το έβαλα στον μεταφραστή στα Αγγλικά

Wax nut extract from certified wild collection, vegetable oil soap *, oxygen-based bleaching agent, fatty alcohol sulfate, sugar surfactants, polyaspartic acid salt, baking soda, citric acid, herbal soap, sodium, vegetable rice starch, sodium silicate, bleach activator, zeolite

και εδώ γελάμε:

Κηρού εκχύλισμα περικοχλίου από πιστοποιημένα άγριας συλλογής, φυτικό έλαιο * σάπωνα, με βάση το οξυγόνο λευκαντικό παράγοντα, λιπαρά αλκοόλης θειικό, επιφανειοδραστικά σακχάρου, πολυασπαρτικό άλας οξέος, σόδα ψησίματος, κιτρικό οξύ, φυτικό σαπούνι, νάτριο, φυτικό άμυλο ρυζιού, το πυριτικό νάτριο, ενεργοποιητή λευκαντικού , ζεόλιθο

Όταν ξαναπάω Λητώ, θα φωτογραφίσω με το κινητό τα ακριβή συστατικά γιατί υπάρχουν και αυτά της Klar

http://www.gabi.gr/store/Product/ProductInfo.aspx?id=310&cid=34

http://www.gabi.gr/store/Product/ProductInfo.aspx?id=560&cid=34

Οικολογική Διάφανη ΚαθαριότηταΗ φυσική μπουγάδα...

Το σαπούνι από καρύδι προέρχεται από τις Ινδίες από δένδρα που φτάνουν 15 μέτρα ύψος.

Το φθινόπωρο ενήλικες μαζεύουν και αποξηραίνουν τα καρύδια που προορίζονται να γίνουν σαπούνι.

Τα καρύδια αυτά, αφού αποξηραθούν, σπάζονται και η φλούδα τους βράζεται μέχρι 9 φορές, πράγμα το οποίον δρά και ως συντηρητικό. Από το βράσιμο αυτό παράγεται η ουσία σαπουνίνη.

.

Αυτή η εντελώς φυτική, φυσική και καθαρή ουσία, έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες, τα δε δένδρα δεν ραντίζονται ούτε πριν ούτε μετά την σοδειά. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι τα καρύδια που υπέστησαν την κατεργασία είναι εντελώς φυσικά.

.

Σκόνη πλυντηρίου ρούχων – λευκά και χρωματιστά στους 30°, 60°, 95° C

Δοσολογία: 40-80 ml σε κάθε κανονική πλύση.

Οικολογικό προϊόν με πιστοποίηση. Χωρίς ένζυμα, phosphate, άρωμα και συντηρητικά. INCI:Zeolite, Sodium Carbonate, Sodium Bicarbonate, Sodium Carbonate Peroxide, Sodium Silicate, Sodiumpalmate and Sodium cocoate, Saponins, Citric, Acid, Sodium C12-18 Alkyl Sulfate, Sodium, Polyaspartat, TAED, Lauryl Polyglucose, Rice Starch, Fettalkoholsufat C12-14, Natriumsalz.

----------------------

Εγώ πάλι με τον Βόρακα είμαι διστακτική, στο σπίτι έχουμε ψαράκι-silverfish, και έψαχνα για κάτι όσο γίνεται πιο φυσικό ώστε να μπορώ να τα εξουδετερώσω, βρήκα ένα βιολογικό υποτίθεται με σύσταση όμως πως μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα παιδιά, με την μικρή στο σπίτι δεν το συζητάω, σε λίγο που θα αρχίσει να μπουσουλάει- περπατάει με τίποτα.

Δεν βρίσκω τώρα το site που ανέφερε κάποια πράγματα, αλλά βρήκα αυτά εδώ:

Avoid borax in your green cleaning products

http://www.mnn.com/your-home/at-home/blogs/avoid-borax-in-your-green-cleaning-products

Is Borax Safe? Is Borax Green?

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:js4LtuyF0pwJ:www.cleanhappens.com/blogs/better-life/4964092-is-borax-safe-is-borax-green+&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=gr

Και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, με πειραματισμό και σύγκριση προϊόντων εμπορίου με κατασκευασμένα οικιακά , διαβάστε και τα σχόλια των αναγνωστών επίσης:

Homemade Borax-Free Laundry Detergent with price and product comparisons.

http://myhealthygreenfamily.com/blog/wordpress/homemade-borax-free-laundry-detergent/

"Just wondering if I could use a bar of castille soap (like Dr Bronnerʼs) or does it have to be glycerin? Also, I wash with cold water, should I first dissolve this in hot water before adding to the wash? Thanks for your help!"

----------------------

Εγώ πάλι με τον Βόρακα είμαι διστακτική, στο σπίτι έχουμε ψαράκι-silverfish, και έψαχνα για κάτι όσο γίνεται πιο φυσικό ώστε να μπορώ να τα εξουδετερώσω, βρήκα ένα βιολογικό υποτίθεται με σύσταση όμως πως μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα παιδιά, με την μικρή στο σπίτι δεν το συζητάω, σε λίγο που θα αρχίσει να μπουσουλάει- περπατάει με τίποτα.

Δεν βρίσκω τώρα το site που ανέφερε κάποια πράγματα, αλλά βρήκα αυτά εδώ:

http://www.mnn.com/your-home/at-home/blogs/avoid-borax-in-your-green-cleaning-products

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:js4LtuyF0pwJ:www.cleanhappens.com/blogs/better-life/4964092-is-borax-safe-is-borax-green+&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=gr

Και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, με πειραματισμό και σύγκριση προϊόντων εμπορίου με κατασκευασμένα οικιακά , διαβάστε και τα σχόλια των αναγνωστών επίσης:

Homemade Borax-Free Laundry Detergent with price and product comparisons.

http://myhealthygreenfamily.com/blog/wordpress/homemade-borax-free-laundry-detergent/

"Just wondering if I could use a bar of castille soap (like Dr Bronnerʼs) or does it have to be glycerin? Also, I wash with cold water, should I first dissolve this in hot water before adding to the wash? Thanks for your help!"

Δεν έχεις άδικο!!! Μα καθόλου άδικο!!!!

Δείτε το εδώ

οτι το έχει με κόκκινο το sodium borate !!!!

Ηταν τόσο πολυσυζητημένος ο Βόρακας

που δεν έμπαινε κανείς στον κόπο να το ψάξει

(και αυτό!!! :evil:)

Μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή που έβαλες mommy!!

Αντί για ΒΟΡΑΚΑ μπορούμε να βάλουμε

ΚΙΤΡΙΚΟ ΟΞΥ (συστατικό του λεμονιού που δρα ως συντηρητικό)

Αύριο κιόλας θα ρωτήσω τον Καλογερόπουλο και τον Ρουμπουλάκη

πόσο έχουν το κιτρικό οξύ.

Θα ρωτήσω και τον σαπουνοποιό

εαν είναι αντιμουχλικό το κιτρικο οξύ.

Και για επιβεβαίωση:

Το citric acid εδώ το έχει καρα-πράσινο!!!

Recipe for Borax-Free Laundry Detergent:

Ingredients:

1 bar glycerin soap, grated finely

1 c. washing soda

1/2 c. baking soda

1/2 c. citric acid

1/4 c. coarse salt

Directions:

1. Finely grate 1 bar of pure, unscented glycerine soap

2. Add last 4 ingredients

3. Mix thoroughly

4. Place a

desiccant in jar to prevent clumping.

5. Store in airtight container

6. Add 1-2 tbsp. detergent to machine for clean, safe, fresh laundry!

I was thrilled to discover that I can make a safe, borax-free laundry detergent that cleans clothes very well. Although somewhat cheaper than TIDE, my main satisfaction lies in the ingredients. I KNOW what the ingredients are and I trust them to be safe to use on my familyʼs clothing.

Notes:

• You must use a desiccant with this detergent to prevent clumping.

Learn how to make them yourself here.

• Can these be used on cloth diapers? I donʼt know. Some people say that a soap of any kind will cause diapers to eventually repel liquid. You can try it if you wish, and please let me know what conclusion you arrive at! So what is in your detergent that is actually cleaning your diapers? Thatʼs just it! We donʼt know! With this recipe you know exactly what ingredients are being used.

• Use 1 tbsp. for small load, and 2 tbsp. for large load.

χρώμα πως κατάφερες να διαλέξεις?

λέω να παρω το kit με τα δείγματα απο πούδρες που έχει για να με βοηθησει

μενεις εκτός αθήνας?

Ε διάλεξα ένα που νόμιζα ότι μου ταιριάζει και το ψιλοπέτυχα!

Ναι πιο εκτός δε γίνεται!!

Διαφημίσεις

Soevan, και εμένα αυτό με το κιτρικό οξύ μου έκανε πολύ ευχάριστο κλικ, παρεμπιπτόντως με αυτό καθαρίζω τον ατμομάγειρα της μικρής, και χαίρομαι που τα βρήκες ενδιαφέροντα!:-D

----------------------

λούστηκα με σαπούνι από iherb και ήταν λίγο δύσκολο στο πλύσιμο αλλά μετά τα μαλλιά μου ήταν πραγματικά υπέροχα, το κακό είναι ότι δεν βρήσκω ποιο πήρα... μάλλον θα το ψάξω στο iherb στις προηγούμενες παραγγελιες μου, αν το βρω θα σας το πω !!!!

Αυτά τα σαπούνια που είναι για λούσιμο

λέγονται στερεά σαμπουάν.

Αυτά δεν κάνουν για πλύσιμο για τα χέρια, το σώμα κλπ.

Είναι σαμπουάν σε στερεή μορφή.

Το μαξιλάρι δεν λιπώνεται;

Αυτός είναι ο μοναδικός μου δισταγμός για να δοκιμάσω απλό λάδι καρύδας στο πρόσωπο (δεν μ' αρέσει η μυρωδιά του ελαιόλαδου).

Βάζω αυτήν προς το παρόν που έχει jojoba oil (και ροδόνερο μαζί με κερί, τίποτα άλλο) γιατί το jojoba δεν λιπώνει.

http://www.etsy.com/listing/57085515/rose-petal-lotion

Περιμένουμε εντυπώσεις με ανυπομονησία!

Πάντως και για τις δύο τεχνικές χρειάζεται χρόνος προσαρμογής γιατί το δέρμα μας έχει συνηθίσει να υπερπαράγει προστατευτικά λιπίδια λόγω του ότι καθημερινά τα απομακρύνουμε με τα σαπούνια :?

Ανθόνερο βάζω και στα προσωπάκια των παιδιών το πρωί, δεν θέλω να τα πλένω με νερό:

http://www.etsy.com/listing/59660206/lemon-balm-hydrosol

χάλια γίνεται το μαξιλάρι εννοείται αλλά δεν με νοιάζει, είμαι τόσο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα που δεν το αλλάζω με τίποτα. Η μυρωδιά με ενοχλούσε στην αρχή αλλά τώρα συνήθισα. Έχω 3-4 μαξιλαροθήκες χάλια.. αλλά χαλάλι για την εμορφιά μου !

χαχαχαχαχαχαχαχχα

επίσης αν το βάλω μια ώρα πριν πέσω δεν είναι τόσο τραγικό...

εντάξει αν σκέφτομαι να μην πάει και νερό στο πρόσωπό του θα τρελαθώ..

τελικά είναι τι αντέχει κανένας από όλα αυτά..

να προσαρμόσεις τις πληροφορίες σου με τις συνήθειές σου...

αυτό με τα μαλλιά να τα λούσω με ξύδι και σόδα θα το κάνω...

μα καθαρίζει ????????

πριν πολλά χρόνια είχα έντονο πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά και κάπου είχα διαβάσει (δεν υπήρχε internet τότε χαχαχα) να αφήσουμε άλουστα τα μαλλιά μας για 1 ή 2 έβδομάδες (δεν θυμάμαι καλά πάει και καιρός) και θα επανέλθουν. Βέβαια δεν άντεξα τότε να κάνω τέτοια δοκιμή:lol:

ε δεν αντέχεται με ΤΙΠΟΤΑ !!! :-)

Εγώ τα βράδια βάζω σκέτη aloe vera στο πρόσωπό μου!

Συνταγή αποσμητικού (αυτή που ανάφερε πρίν η fairys mom)

4 κ Σ coconut oil

3 κ Σ μαγειρ.σόδα

2 κ Σ corn flour (προαιρετικά)

Ανακατεύετε και αλειφετε με το χέρι στις μασχάλες

σαν να ήταν ενυδατική.

(εαν δεν μείνετε ευχαριστημένες να μου το δώσετε εμένα

και να σας πληρώαω τα υλικά. :lol: :lol: :lol:)

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Είναι Π-Α-Ν-Ε-Υ-Κ-Ο-Λ-Ο!!!

Ανακατεύεις τα υλικά και ΤΗΑΤS ALL!!!

Oύτε 5 λεπτά δεν θα σας πάρει!!!!

(Δεν είναι σαν τις πλάκες σαπουνιών που θέλουν τον χρόνο τους,

να πιάσουν θερμοκρασία κλπ!!)

ρε κοπελιά ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ... εσένα σε πείραζε να βράζεις 3 λεπτά τα soap nuts????????

:lol:

με τίποτα δεν κάθομαι να "μαγειρέψω" όλα αυτά.. ούτε χρόνο έχω ούτε χώρο !!!

πάντως σε θαυμάζω αυτό είναι σίγουρο!!!!!

Αυτά τα σαπούνια που είναι για λούσιμο

λέγονται στερεά σαμπουάν.

Αυτά δεν κάνουν για πλύσιμο για τα χέρια, το σώμα κλπ.

Είναι σαμπουάν σε στερεή μορφή.

εγώ μια φορά που έκανα λάθος και πλύθηκα στο σώμα με αυτό το σαπούνι δεν παραπονέθηκε κανένας !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπαμπουράκι οι μόνοι μου ενδοιασμοί για να βάζω σκέτο λάδι στο πρόσωπό μου (είτε αυτό είναι ελαιόλαδο, καρύδα κτλ) είναι ότι 1. είμαστε και κάποιας ηλικίας, 2. ζούμε σ' ένα τοξικό περιβάλλον, ειδικά εδώ στην Αθήνα.

Οπότε καλό ίσως θα ήτανε να εμπλουτίσουμε τα λαδάκια μας με κάποιο προστατευτικό αιθέριο έλαιο.

Έχω διάφορα βιβλία αρωματοθεραπείας στο σπίτι, αν βρω ποτέ χρόνο θα τα κοιτάξω και θα σας πω, για την ώρα όμως προτιμώ κάτι έτοιμο και αγνό.

Στο σώμα πάντως μόνο λάδι καρύδας και αλόη, τα υπόλοιπα τα κατάργησα πολύ καιρό τώρα και λόγω κόστους.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Για τη σόδα και το ξύδι που ρωτάς, εδώ μ' αυτά καθαρίζουμε τις τουαλέτες και τα μπάνια μας, στο μαλλί μας θα κολλήσουμε; :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Για τη σόδα και το ξύδι που ρωτάς, εδώ μ' αυτά καθαρίζουμε τις τουαλέτες και τα μπάνια μας, στο μαλλί μας θα κολλήσουμε; :lol:

Μα ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μου. Κατι τοσο σκληρο ωστε να καθαρισει τα αλατα του μπανιου να το βαλω στα μαλλια μου :confused:

Θα προτιμησω τη συνταγη της Σοφιας :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Μπαμπουράκι οι μόνοι μου ενδοιασμοί για να βάζω σκέτο λάδι στο πρόσωπό μου (είτε αυτό είναι ελαιόλαδο, καρύδα κτλ) είναι ότι 1. είμαστε και κάποιας ηλικίας, 2. ζούμε σ' ένα τοξικό περιβάλλον, ειδικά εδώ στην Αθήνα.

Οπότε καλό ίσως θα ήτανε να εμπλουτίσουμε τα λαδάκια μας με κάποιο προστατευτικό αιθέριο έλαιο.

Έχω διάφορα βιβλία αρωματοθεραπείας στο σπίτι, αν βρω ποτέ χρόνο θα τα κοιτάξω και θα σας πω, για την ώρα όμως προτιμώ κάτι έτοιμο και αγνό.

Στο σώμα πάντως μόνο λάδι καρύδας και αλόη, τα υπόλοιπα τα κατάργησα πολύ καιρό τώρα και λόγω κόστους.

δηλαδή το αιθέριο έλαιο θα μας προστατεύσει από κάτι ?

ίσως ttp πως το λένε αυτό που βρωμάει... :-)

εγώ να φανταστείς έχω πρόβλημα σμήγματος και παρόλα αυτά το ελαιόλαδο είναι το μόνο που μου δίνει τέτοια αίσθηση ενυδάτωσης και ηρεμίας στο προσωπό μου.

Εμπιστεύομαι το αποτέλεσμα !!!! κάτι ξέρει καλύτερα το δέρμα μου !!!

Καλά δεν το συζητώ θα το δοκιμάσω και μόνο από περιέργεια θα το έκανα. Η μόνη μου ένσταση είναι εκτός από την φυσική λιπαρότητα.. θα καθαρίζει το μαλλί? ουσιαστικά? από το νέφος, από τα χώματα (στο πάρκο με τον μικρό.. μη φανταστείτε ότι κυλιέμαι στα χώματα :-) ), από τον ιδρώτα, γυμνάζομαι κάθε μέρα και βάζω και κράνος.

Μια δοκιμή θα με πείσει. Σήμερα κιόλας !!!!!!!!!!

Μα ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μου. Κατι τοσο σκληρο ωστε να καθαρισει τα αλατα του μπανιου να το βαλω στα μαλλια μου :confused:

Θα προτιμησω τη συνταγη της Σοφιας :)

Το ότι καθαρίζει φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι σκληρό. Καθόλου δεν το φοβάμαι, το θέμα για μένα είναι το αποτέλεσμα, βέβαια και οι συνταγές της Σοφίας ακούγονται φανταστικές, καλά πλυσίματα να έχουμε !!!! :-)

δηλαδή το αιθέριο έλαιο θα μας προστατεύσει από κάτι ?

ίσως ttp πως το λένε αυτό που βρωμάει... :-)

εγώ να φανταστείς έχω πρόβλημα σμήγματος και παρόλα αυτά το ελαιόλαδο είναι το μόνο που μου δίνει τέτοια αίσθηση ενυδάτωσης και ηρεμίας στο προσωπό μου.

Εμπιστεύομαι το αποτέλεσμα !!!! κάτι ξέρει καλύτερα το δέρμα μου !!!

Καλά δεν το συζητώ θα το δοκιμάσω και μόνο από περιέργεια θα το έκανα. Η μόνη μου ένσταση είναι εκτός από την φυσική λιπαρότητα.. θα καθαρίζει το μαλλί? ουσιαστικά? από το νέφος, από τα χώματα (στο πάρκο με τον μικρό.. μη φανταστείτε ότι κυλιέμαι στα χώματα :-) ), από τον ιδρώτα, γυμνάζομαι κάθε μέρα και βάζω και κράνος.

Μια δοκιμή θα με πείσει. Σήμερα κιόλας !!!!!!!!!!

δε ξερω αν θα καθαριζει αλλα σιγουρα θα διαλυσει τα υπολλειματα σαπουνιου. Εμενα συνηθως αυτα ειναι που βαραινουν το μαλλι. Και οσο και να τα ξεπλενω σχεδον παντα στο αρχικο ξεπλυμα στο επομενο λουσιμο βλεπω αφρο (μαλλον βαζω υπερβολικη ποσοτητα σαμπουαν :shock:).

Οποτε ισως ειναι χρησιμο στο δευτερο περασμα, για καλυτερο ξεβγαλμα (οπως με τα ρουχα ενα πραμα).

δε ξερω αν θα καθαριζει αλλα σιγουρα θα διαλυσει τα υπολλειματα σαπουνιου. Εμενα συνηθως αυτα ειναι που βαραινουν το μαλλι. Και οσο και να τα ξεπλενω σχεδον παντα στο αρχικο ξεπλυμα στο επομενο λουσιμο βλεπω αφρο (μαλλον βαζω υπερβολικη ποσοτητα σαμπουαν :shock:).

Οποτε ισως ειναι χρησιμο στο δευτερο περασμα, για καλυτερο ξεβγαλμα (οπως με τα ρουχα ενα πραμα).

α λες δηλαδή να τα λούσω κανονικά και την δεύτερη φορά να τα περάσω με σόδα ?

και μηλόξυδο από ότι διάβασα για μαλακτικό !

Δεν μου καθεται καλα η σοδα στο μαλλι, αυτο ειναι ολο. Με το ξυδι δεν εχω προβλημα, εβαζα μηλοξυδο στο τελευταιο ξεβγαλμα παλιοτερα γιατι ειχα διαβασει οτι τα κανει να γυαλιζουν.

Λιγες απολαυσεις μου εχουν απομεινει τωρα με τα δυο παιδια που δεν εχω ελευθερο χρονο. Το λουσιμο (το μπανιο γενικοτερα) ειναι μια απο αυτες :lol:

Πειτε με παραδοσιακη, θελω κατι που να αφριζει και να μυριζει ωραια (αιθεριο ελαιο λεβαντας η χαμομηλιου λεω να προσθεσω στη συνταγη).

p7hgp3.png3NPP.png

Δεν μου καθεται καλα η σοδα στο μαλλι, αυτο ειναι ολο. Με το ξυδι δεν εχω προβλημα, εβαζα μηλοξυδο στο τελευταιο ξεβγαλμα παλιοτερα γιατι ειχα διαβασει οτι τα κανει να γυαλιζουν.

Λιγες απολαυσεις μου εχουν απομεινει τωρα με τα δυο παιδια που δεν εχω ελευθερο χρονο. Το λουσιμο (το μπανιο γενικοτερα) ειναι μια απο αυτες :lol:

Πειτε με παραδοσιακη, θελω κατι που να αφριζει και να μυριζει ωραια (αιθεριο ελαιο λεβαντας η χαμομηλιου λεω να προσθεσω στη συνταγη).

τελικά γυαλίζουν ????????? :-)

εγώ διάβασα ότι το βάζουν αντί για μαλακτικό ότι τα ξεμπερδεύει κιόλας..

Εγώ πάλι με τον Βόρακα είμαι διστακτική.........

.................................................................................................

Και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο' date=' με πειραματισμό και σύγκριση προϊόντων εμπορίου με κατασκευασμένα οικιακά , διαβάστε και τα σχόλια των αναγνωστών επίσης:

[b']Homemade Borax-Free Laundry Detergent with price and product comparisons.

[/b]

mommu

μίλησα με τον σαπουνοποιό (ο οποίος είναι χημικός)

ο άνθρωπός μας δηλαδή!!! :-D

και μου απάντησε το εξής στο e-mail που του έστειλα χθες βράδυ

και τον ρώταγα για τον βόρακα και το κιτρικό οξύ:

Καλημέρα

Σχετικά με τον βόρακα πιστεύω ότι είναι ασφαλής σε απορρυπαντικά δείτε και το παρακάτω site με πολλές πληροφορίες.

Το κιτρικό οξύ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να χαμηλώσετε το pH σε υγρό σαπούνι μέχρι το 8,5 αλλά δεν είναι συντηρητικό.

Στο στερεό σαπούνι ο βόρακας το βοηθάει να σκληρύνει και να ξεκολλήσει από πλαστικό καλούπι, βοηθάει και στο πλύσιμο.

Για το πλυντήριο ένα μείγμα με 1 μέρος σαπούνι τριμμένο, 1 μέρος σόδα πλυντηρίου, 1 μέρος βόρακας πλένει πολύ καλά.

Ο βόρακας δεν επιτρέπει να μαζεύονται αδιάλυτα άλατα στο πλυντήριο.

Αντί για τον βόρακα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλακτικό νάτριο (sodium lactate) κάνει την ίδια δουλειά.

://www.crunchybetty.com/getting-to-the-bottom-of-borax-is-it-safe-or-not

Kαι φυσικά έτρεξα στην μηχανή αξιολόγησης

και είδα οτι το γαλακτικό νάτριο (sodium lactate)

είναι καρα-πράσινο!!! :-D

http://www.biodizionario.it/biodizio.php?view=S

ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΡΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ

ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ (sodium lactate)

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ (είναι αντιμηκυτιακός)

που δυστυχώς δεν κάνει το κιτρικό οξυ που νομίζαμε

Οπότε, την επόμενη φορά που θα φτιάξω soap nuts

θα βάλω γαλακτικό νάτριο, αντί του βόρακα.

Μια φορά καλύτερο δείχνει απο τις αξιολογήσεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...