Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Βρηκα coco-glucoside εδω καθως και αλλα υλικα για σαπουνια/καλλυντικα με πολυ λογικες τιμες και φθηνα (σχετικα) μεταφορικα για Αγγλια. Θα φτιαξω λιστα και θα παραγγειλω αμεσα :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολυ καλο και αυτο επισης.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

κορίτσια μήπως έχει δοκιμάσει καμια σας αυτό το υγρό make up

http://www.theallnaturalface.com/vegan-liquid-foundation-vegan-liquid-foundation.html

Εγώ το έχω αυτό,μη φανταστείς τρελή κάλυψη,αλλά από το τίποτα καλό είναι :)

Τα aubreys απο ότι βλέπω περιέχουν και αυτά συστατικά

που δεν....τρώγονται

Όπως επίσης είδα οτι ένα σαμπουάν που είχες προτείνει κάποτε

το rainbow περιέχει coco-betaine!!!!

Δεν είπα ποτέ ότι τρώγονται τα Aubrey's! :lol:

Είπα απλά ότι αγοράζω κάτι με επίγνωση ότι αυτό δεν είναι και η καλύτερη επιλογή και ό,τι γενικά κάνω λάθος που χρησιμοποιώ υγρό σαμπουάν.

(Αν και η υδρολοποιημένη πρωτεϊνη σόγιας που έκανες highlight μια χαρά τρώγεται, υπάρχει σε πολλά επεξεργασμένα προϊόντα ακομη και σε vegan φορμουλες γάλακτος - εγώ φυσικά δεν αγγίζω τα προϊόντα σόγιας αλλά πολλοί τα τρώνε)

Δεν έχουνε χρόνο όλοι να φτιάχνουνε καλλυντικά στο σπίτι, αν είναι να αγοράσω προτιμώ να αγοράσω κάτι που εμπιστεύομαι και ας το χρυσοπληρώσω γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τα ελληνικά sites με φυσικά καλλυντικά, δεν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει και όλα αυτά όπως είπες κι εσύ είναι ευαίσθητα και μπορεί να μολυνθούνε με βακτήρια εύκολα ή να πιάσουνε μούχλα :?

Αλλά αν είναι να φτιάξω στο σπίτι προσωπικά προτιμώ να είναι κάτι χωρίς σαπούνι, μια παραδοσιακή συνταγή όπως η σόδα και το ξύδι.

Εσύ επιλέγεις να φτιάξεις κάτι αφρίζων και καλά κάνεις εφόσον σου αρέσει να τα χρησιμοποιείς, καλύτερα χίλιες φορές να φτιάξεις τα δικά σου παρά να τα αγοράζεις. ;)

(έφτιαξα οδοντόπαστα όμως με σόδα, αλάτι και ένα άλλο συστατικό, colloidal silver, βάλαμε τη συνταγή στο άλλο τόπικ)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Για τη γλυκερίνη να πω ότι αυτή δημιουργεί ένα πολύ λεπτό στρώμα (coat or film) πάνω στο δέρμα μας, το μαλλί μας και ακόμη χειρότερα πάνω στα δόντια μας το οποίο ελκύει βακτήρια και εμποδίζει την αναπνοή των πόρων.

Οπότε προσοχή αν το χρησιμοποιείτε σε σπιτικά καλλυντικά, φαντάζομαι ότι υπάρχουνε καλύτερες εναλλακτικές.

Διαφημίσεις

Tην ίδια με το σαμπουάν.

(εγώ της το χάρισα για να τα δοκιμάσει)

Τέλειο αποτέλεσμα μιλάμε!

Πλούσιος αφρός και καθαρίζει τέλεια!

ααα!! τέλεια!!

Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω πάρει

(δεν χρησιμοποιώ μεικαπ

και για βαφή μαλλιών βάζω καθαρή χένα)

η cassia obovata τι είναι, ξέρουμε (αυτό είναι ουσιαστικά το συστατικό της βαφής)?

Εγώ το έχω αυτό,μη φανταστείς τρελή κάλυψη,αλλά από το τίποτα καλό είναι :)

natly, τι χρώμα είναι το φυσικό σου και σε τι απόχρωση σου βγαίνουν?

δεν έχω άσπρα, αλλά μου αρεσουν οι ανοιχτές αποχρώσεις, εστω και λίγο δλδ να τα ανοιγει καλά θα είναι

gNrhp2.png

Δηλαδή δεν λούζεσαι με σαμπουάν εσύ;

Μονο με στερεό σαπούνι λούζεσαι;

Εγώ μια φορά που λούστηκα με στερεό σαπούνι

(πιο αγνό δεν γινόταν)

έγινε το μαλλί μου σαν της κατσιβέλας!

λούστηκα με σαπούνι από iherb και ήταν λίγο δύσκολο στο πλύσιμο αλλά μετά τα μαλλιά μου ήταν πραγματικά υπέροχα, το κακό είναι ότι δεν βρήσκω ποιο πήρα... μάλλον θα το ψάξω στο iherb στις προηγούμενες παραγγελιες μου, αν το βρω θα σας το πω !!!!

Αν διαβάσεις σε ξένα φόρους πάρα πολλές κοπέλες πλένουνε το πρόσωπό τους με μέλι ή το καθαρίζουνε με λάδι και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!

εγώ για βραδινή κρέμα προσώπου βάζω ελαιόδαλο και έχω εξαιρετικά αποτελέσματα, πλέον δεν το αλλάζω με τίποτα!

πάντως μέχρι και η κοπέλα που μου κάνει χαλάλουα, μια φορά που τη ρώτησα τι να βαζω στα μάτια για τις ρυτίδες, σκέτο λάδι μου είπε (και είναι αισθητικός αυτή και χρησιμοποιεί κρέμες διάφορες για τη δουλειά της)

θα δοκιμάσω τις αναλογίες απο εδω http://www.theoilcleansingmethod.com/

η θεία μου πάντα έβαζε μελι στο πρόσωπο της και φλουδες απο διάφορα φρούτα, είναι 60 και το δέρμα της είναι καλύτερο απο το δικό μου

θα λουστώ σήμερα με ξύδι ή σόδα και θα σας πω αύριο αποτελέσματα:mrgreen:

gNrhp2.png

Εμένα το λάδι στο πρόσωπο μου φουντώνει τα μαύρα στίγματα οπότε για τον καθαρισμό προτιμώ αγνά ανθόνερα. Παρόλα αυτά για βραδινή περιποίηση βάζω λάδια, και γύρω από τα μάτια, συνήθως grape seed oil (σταφυλοπυρηνέλαιο) με διάφορα ήπια αιθέρια, τελευταία με rosehip oil.

it's never too late to start all over again

Θέλω να καταλήξω:

Γιαυτούς που θέλουν ένα απλό και ΑΓΝΟ σαμπουάν

για να λούζονται με αφρό κλπ

υπάρχει η λύση που προτείνω:

Είναι προτιμότερο να το φτιάχνουμε μόνοι μας

με βάσεις συστατικών που έχουμε ψάξει

παρά να τους μοσχο-πληρώνουμε

νομιζοντας οτι παίρνουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει!!

Σοφια μπραβο που τα ψαχνεις και εχεις το κουραγιο να τα φτιαξεις μονη σου ολα αυτα! Δεχεσαι παραγγελιες; :-P:-P:-P.

Εμενα μου φαινεται πολυ χρονοβορο... Δε νομιζω ποτε να κατσω να φτιαξω...Ισως οταν...παρω συνταξη! :-D

Διαφημίσεις

εγώ για βραδινή κρέμα προσώπου βάζω ελαιόδαλο και έχω εξαιρετικά αποτελέσματα, πλέον δεν το αλλάζω με τίποτα!

Το μαξιλάρι δεν λιπώνεται;

Αυτός είναι ο μοναδικός μου δισταγμός για να δοκιμάσω απλό λάδι καρύδας στο πρόσωπο (δεν μ' αρέσει η μυρωδιά του ελαιόλαδου).

Βάζω αυτήν προς το παρόν που έχει jojoba oil (και ροδόνερο μαζί με κερί, τίποτα άλλο) γιατί το jojoba δεν λιπώνει.

http://www.etsy.com/listing/57085515/rose-petal-lotion

θα δοκιμάσω τις αναλογίες απο εδω http://www.theoilcleansingmethod.com/

η θεία μου πάντα έβαζε μελι στο πρόσωπο της και φλουδες απο διάφορα φρούτα, είναι 60 και το δέρμα της είναι καλύτερο απο το δικό μου

θα λουστώ σήμερα με ξύδι ή σόδα και θα σας πω αύριο αποτελέσματα:mrgreen:

Περιμένουμε εντυπώσεις με ανυπομονησία!

Πάντως και για τις δύο τεχνικές χρειάζεται χρόνος προσαρμογής γιατί το δέρμα μας έχει συνηθίσει να υπερπαράγει προστατευτικά λιπίδια λόγω του ότι καθημερινά τα απομακρύνουμε με τα σαπούνια :?

Εγώ για μάσκα βάζω αυτή που έχει μόνο μέλι και ροδοπέταλα και είναι καταπληκτική, μοσχοβολάει!

http://www.etsy.com/listing/61904663/rose-honey-facial-mask

Θα μπορούσα να την φτιάξω και μόνη μου αλλά βαριέμαι...

Και για τον καθαρισμό το ροδόνερο της Leslie πάλι:

http://www.etsy.com/listing/86873563/wild-rose-floral-water

Ανθόνερο βάζω και στα προσωπάκια των παιδιών το πρωί, δεν θέλω να τα πλένω με νερό:

http://www.etsy.com/listing/59660206/lemon-balm-hydrosol

Πάντως και για τις δύο τεχνικές χρειάζεται χρόνος προσαρμογής γιατί το δέρμα μας έχει συνηθίσει να υπερπαράγει προστατευτικά λιπίδια λόγω του ότι καθημερινά τα απομακρύνουμε με τα σαπούνια :?

πριν πολλά χρόνια είχα έντονο πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά και κάπου είχα διαβάσει (δεν υπήρχε internet τότε χαχαχα) να αφήσουμε άλουστα τα μαλλιά μας για 1 ή 2 έβδομάδες (δεν θυμάμαι καλά πάει και καιρός) και θα επανέλθουν. Βέβαια δεν άντεξα τότε να κάνω τέτοια δοκιμή:lol:

gNrhp2.png

Έχει και καμία κοπέλα Klean Kanteen Sippy για το μωρό;

Έχω 3-4 ζευγάρια πράσινα spouts και 1 ζευγάρι λευκά (για τα πολύ μωρά) και δεν τα χρειάζομαι, είναι αχρησιμοποιήτα και τα χαρίζω.

http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Klean_Kanteen/Accessories/Avent_Sippy_Spouts

Μόνο μην με βάζετε να τρέχω σε ταχυδρομεία... για παραλαβή μόνο από Μαρούσι ή Πειραιά που δουλεύει ο άντρας μου.

Έχει και καμία κοπέλα Klean Kanteen Sippy για το μωρό;

Έχω 3-4 ζευγάρια πράσινα spouts και 1 ζευγάρι λευκά (για τα πολύ μωρά) και δεν τα χρειάζομαι, είναι αχρησιμοποιήτα και τα χαρίζω.

http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Klean_Kanteen/Accessories/Avent_Sippy_Spouts

ΟΚ, τα πράσινα τα έχω τάξει ήδη!

Διαφημίσεις

Βρηκα coco-glucoside εδω καθως και αλλα υλικα για σαπουνια/καλλυντικα με πολυ λογικες τιμες και φθηνα (σχετικα) μεταφορικα για Αγγλια. Θα φτιαξω λιστα και θα παραγγειλω αμεσα :)

Πολυ καλο και αυτο επισης.

Αχ!!! Ελλάδα στέλνουν;;;; :confused: :confused:

Εγώ τα βράδια βάζω σκέτη aloe vera στο πρόσωπό μου!

Συνταγή αποσμητικού (αυτή που ανάφερε πρίν η fairys mom)

4 κ Σ coconut oil

3 κ Σ μαγειρ.σόδα

2 κ Σ corn flour (προαιρετικά)

Ανακατεύετε και αλειφετε με το χέρι στις μασχάλες

σαν να ήταν ενυδατική.

(εαν δεν μείνετε ευχαριστημένες να μου το δώσετε εμένα

και να σας πληρώαω τα υλικά. :lol: :lol: :lol:)

Δεν έχουνε χρόνο όλοι να φτιάχνουνε καλλυντικά στο σπίτι

Σοφια μπραβο που τα ψαχνεις και εχεις το κουραγιο να τα φτιαξεις μονη σου ολα αυτα! Δεχεσαι παραγγελιες; :-P:-P:-P.

Εμενα μου φαινεται πολυ χρονοβορο... Δε νομιζω ποτε να κατσω να φτιαξω...Ισως οταν...παρω συνταξη! :-D

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Είναι Π-Α-Ν-Ε-Υ-Κ-Ο-Λ-Ο!!!

Ανακατεύεις τα υλικά και ΤΗΑΤS ALL!!!

Oύτε 5 λεπτά δεν θα σας πάρει!!!!

(Δεν είναι σαν τις πλάκες σαπουνιών που θέλουν τον χρόνο τους,

να πιάσουν θερμοκρασία κλπ!!)

soevan υπολογίστε κι εμενα στην παραγγελία του 25κιλου

Ωραία.

Mία εγώ, μία η fairys mom, μία η amande.

Yπάρχει άλλος που να ενδιαφέρεται να πάρουμε μαζί

το plantacare;;

Σας παρέθεσα πριν τα τηλέφωνα του Ρουμπουλάκη

που το έχει.

Μπορείτε να πάρετε και να τσεκάρετε και εσείς

οτι λέω αλήθεια.

Είμαι αξιόπιστο άτομο! :lol: :lol:

Αναφέρετε πως χρησιμοποιούνται διάφορα συντηρητικά στα προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής περιποίησης για να μην πιάσουν μούχλα, εικασία δική μου, αν το νερό είναι αποσταγμένο η απιονισμένο η ακόμη και βρασμένο; Δεν μειώνεται ο κίνδυνος μούχλας; Επίσης μια συνταγή για φυσικό αποσμητικό μασχάλης με σόδα θυμάμαι πως συνιστούσε το νερό να είναι βρασμένο , από εκεί ορμώμενη έκανα την δική μου εικασία χμμ

----------------------

Εγώ τα βράδια βάζω σκέτη aloe vera στο πρόσωπό μου!

την εχω χρησιμοποιησει και εγω και στο προσωπο και στο σωμα, την ειχα βρει τυχαια σε ενα φαρμακειο http://www.ebay.co.uk/itm/Organic-Aloe-Vera-Gel-200ml-99-9-Restore-Damaged-Skin-/320789876282 πριν χρονια, ειδικα το καλοκαιρι αφηνει αισθηση δροσιας

----------------------

Αναφέρετε πως χρησιμοποιούνται διάφορα συντηρητικά στα προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής περιποίησης για να μην πιάσουν μούχλα' date=' εικασία δική μου, αν το νερό είναι αποσταγμένο η απιονισμένο η ακόμη και βρασμένο; Δεν μειώνεται ο κίνδυνος μούχλας; Επίσης μια συνταγή για φυσικό αποσμητικό μασχάλης με σόδα θυμάμαι πως συνιστούσε το νερό να είναι βρασμένο , από εκεί ορμώμενη έκανα την δική μου εικασία χμμ[/quote']

O σαπουνοποιός που έκανα το σεμινάριο

μου είπε οτι για 3-4 μήνες δεν χρειάζεται καθόλου συντηρητικό

απλά εαν γίνεται να είναι αποστειρωμένο το μπουκάλι

και ίσως εαν είναι βρασμένο το νερό ακόμα καλύτερα.

Συντηρητικά βάζουν οι βιομηχανίες γιατί δεν ξέρουν

πόσο καιρό θα τους μείνουν στην αποθήκη.

Για το αποσμητικό δεν χρειάζεται νερό.

Διαλύεις τη σόδα στο (υγρό)coconut oil.

Οταν είναι πηχτό το coconut oil το ζεσταίνεις λίγο

σε ben-marie για να λιώσει.

Στα soap-nuts μου είπε να βάζω βόρακα

και θα είναι μια χαρά για πολύ καιρό.

την εχω χρησιμοποιησει και εγω και στο προσωπο και στο σωμα, την ειχα βρει τυχαια σε ενα φαρμακειο http://www.ebay.co.uk/itm/Organic-Aloe-Vera-Gel-200ml-99-9-Restore-Damaged-Skin-/320789876282 πριν χρονια, ειδικα το καλοκαιρι αφηνει αισθηση δροσιας

Εγώ παίρνω τα φύλλα της αλόης απο την βιολογική λαική

και την κάνω χυμό

Την πίνουμε

εγώ για τα φουσκώματά μου, η μαμά μου για την κωλίτιδά της

και η μεγάλη μου κόρη για ανοσοενίσχυση.

Και έτσι, μιας και βρίσκεται στο ψυγείο μου

την βάζω και στο προσωπό μου! :-D

O σαπουνοποιός που έκανα το σεμινάριο

μου είπε οτι για 3-4 μήνες δεν χρειάζεται καθόλου συντηρητικό

απλά εαν γίνεται να είναι αποστειρωμένο το μπουκάλι

και ίσως εαν είναι βρασμένο το νερό ακόμα καλύτερα.

Συντηρητικά βάζουν οι βιομηχανίες γιατί δεν ξέρουν

πόσο καιρό θα τους μείνουν στην αποθήκη.

Για το αποσμητικό δεν χρειάζεται νερό.

Διαλύεις τη σόδα στο (υγρό)coconut oil.

Οταν είναι πηχτό το coconut oil το ζεσταίνεις λίγο

σε ben-marie για να λιώσει.

Στα soap-nuts μου είπε να βάζω βόρακα

και θα είναι μια χαρά για πολύ καιρό.

Α για άλλη συνταγή μιλάμε, νομίζω κάποια κοπέλα είχε ανεβάσει αυτό http://kosmaser.pblogs.gr/tags/koini-soda-aposmitiko-gr.html

αναφέρετε σε αποχλωριωμένο και βρασμένο νερό, για χρήση σε ρολέτα (roll on) πιο πρακτικό κατά την άποψή μου...Πάντως για το άλλο έχω απο όλα, και coconut oil, θα το φτιάξω και θα σας πω!

Τα soap nuts ήρθαν τωρα δεν μένει παρά να τα δοκιμάσω!

Σήμερα το πρωι ήμουν στο Λητώ, και είδα πως είχε της Klar soap nuts σε σκόνη γύρω στ 8 ευρώ για 20 πλύσεις, τι λένε σε σκόνη τα εχετε δοκιμάσει;

----------------------

Α για άλλη συνταγή μιλάμε' date=' νομίζω κάποια κοπέλα είχε ανεβάσει αυτό http://kosmaser.pblogs.gr/tags/koini-soda-aposmitiko-gr.html

αναφέρετε σε αποχλωριωμένο και βρασμένο νερό, για χρήση σε ρολέτα (roll on) πιο πρακτικό κατά την άποψή μου...[/quote']

Kι εγώ παλιά αυτήν έκανα

αλλά με εκνεύριζε που έσταζε το νερό απο την ρολέτα.

Αυτο με το coconut είναι ακόμα πιο αποτελεσματικö

γιατί αποροφάται απο την επιδερμίδα

και "μένει" πάνω στην μασχάλη.

Mυρίζει και πολύ ωραία η καρύδα!

Σου έρχεται να την φας ένα πράγμα

(όπως λέει και η Rosie)

Σήμερα το πρωι ήμουν στο Λητώ' date=' και είδα πως είχε της Klar soap nuts σε σκόμη γύρω στ 8 ευρώ για 20 πλύσεις, τι λένε σε σκόνη τα εχετε δοκιμάσει;[/quote']

Ηταν μόνο soap nuts;

Και ποια ηταν η χρήση αυτής της σκόνης;

Την έβαζες κατευθείαν στο πλυντήριο;

Ενδιαφέρον ακούγεται.

Kι εγώ παλιά αυτήν έκανα

αλλά με εκνεύριζε που έσταζε το νερό απο την ρολέτα.

Αυτο με το coconut είναι ακόμα πιο αποτελεσματικφ

γιατί αποροφάται απο την επιδερμίδα

και "μένει" πάνω στην μασχάλη.

Mυρίζει και πολύ ωραία η καρύδα!

Σου έρχεται να την φας ένα πράγμα

(όπως λέει και η Rosie)

Αυτό πήρα http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Coconut-Oil-Extra-Virgin-16-fl-oz-473-ml/3111 και έφτιαξα σήμερα το πρωί πιτούλες σφακιανές,και ήταν πολύ νόστιμες!!!

Δεν έχει έντονη γεύση καρύδας, οπως κατι γνωστά αντηλιακά:lol: , είναι φίνο ντελικάτο και ελαφρύ λαδάκι, εξαρτάται και πόσο θα βάλεις φυσικά, να το δοκιμάσετε!

----------------------

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...