Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Μμμ, δεν μας διαβάζετε φαίνεται στο θέμα της GAPS.

Εγώ μπαίνω ντουγρού στα θέματα που με ενδιαφέρουν.

Οχι οτι δεν είναι ενδιαφέρουσα η gaps,

είναι και πολύ μάλιστα,

(έχει νοστιμότατες συνταγές -μιαμ,μιαμ)

αλλά όταν βιαζομαι μπαίνω κατευθείαν εδώ.

Εαν υπάρχει κάτι σημαντικό να μας το λέτε! :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω βρει χονδρέμπορο που πουλάει coco-glucoside (plantacare)

στην μισή τιμή απο αυτή.

Η ελάχιστη ποσότητα όμως που πουλάει είναι 25 κιλά! :-(

Τι να τα κάνω εγώ 25 κιλά?

Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα τα τελειώσω! :lol: :lol:

Εαν ενδιαφέρεται καμιά σας να τα μοιραστούμε

πολύ ευχαρίστως.

(μια είναι η fairys mom ;))

Δεν ειμαι Ελλαδα πια Σοφια αλλιως θα σου ζηταγα κι εγω. Θα δω που μπορω να προμηθευτω στο UK και με ποσο. Αν δεν βρω ακρη μπορει να συννενοηθουμε μεσω του μπαμπα μου (μενει Πειραια). Θα σου πω.

Rosie, επειδη ειμαι αρκετα λιγοψυχη για να ακολουθησω τη gaps και δεν σας διαβαζω, αν δεν σου κανει κοπο παραθετεις μερικα ποστς περι προσωπικης υγιεινης;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

αλλά όταν βιαζομαι μπαίνω κατευθείαν εδώ.

Εαν υπάρχει κάτι σημαντικό να μας το λέτε! :wink:

Πολλά συζητάμε που σχετίζονται και άμεσα με το θέμα αυτό αλλά όπως λες κι εσύ ο χρόνος είναι περιορισμένος, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να γράφω κι εκεί κι εδώ, αυτό δεν το παρακολουθώ κιόλας πάντα.

Εξάλλου η GAPS δεν είναι μόνο διατροφή, είναι μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία μας και μια από τις βασικές αρχές της είναι να μην βάζουμε τίποτα πάνω στο δέρμα μας που δεν θα τρώγαμε (αυτό το coco-κάτι που λες θα το έτρωγες; Αν όχι τότε μην το χρησιμοποιείς).

Αν κάποια ενδιαφέρεται για τα θέματα αυτά ευχαριστώς να γράφει και στο θέμα της GAPS, μόνο κάντε τον κόπο να το διαβάσετε από την αρχή και για να μπείτε στη φιλοσοφία της αλλά και για να μην ρωτάτε πράγματα που έχουνε χιλιοειπωθεί.

Rosie, επειδη ειμαι αρκετα λιγοψυχη για να ακολουθησω τη gaps και δεν σας διαβαζω, αν δεν σου κανει κοπο παραθετεις μερικα ποστς περι προσωπικης υγιεινης;

Μπορείς να αρχίσεις μ' αυτό, αλλά και πριν από αυτό συζητήσαμε το θέμα του καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής αλλά και αρκετά άλλα σχετικά μετά από το ποστ αυτό:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2473163&postcount=4584

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Γι' αυτά τα υγρά σαπούνια/σαμπουάν πάντως που λέτε, εγώ είμαι επιφυλακτική.

Παραδοσιακά οι γιαγιάδες μας σαπούνι πλάκα χρησιμοποιούσανε και στο σώμα και στο μαλλί, είναι το πιο αγνό και από άποψη συντηρητικών.

Οτιδήποτε είναι υγρό χρειάζεται κάποιου είδους συντηρητικό για να μην πιάσει βακτήρια και μούχλα το νερό.

Στα παιδιά μόνο μια φορά πήρα υγρό σαμπουάν, δεν θα τους ξαναπάρω.

Έχω πάρει και αφρόλουτρο αλλά δεν το χρησιμοποιούνε τακτικά.

Και τα χέρια και το σώμα πάντα με αγνά σαπουνάκια, και όχι κάθε μέρα, κάνουνε μπανάκι καθημερινά όπως κι εγώ αλλά πλύσιμο με νερό μόνο.

Διαφημίσεις

Μμμ, δεν μας διαβάζετε φαίνεται στο θέμα της GAPS.

Το έχουμε συζητήσει πρόσφατα το θέμα της προσωπικής υγιεινής, τίποτα δεν είναι ασφαλές και σίγουρα όχι το καθημερινό πλύσιμο ακόμη και με το πιο αγνό σαπούνι του κόσμου!

Το ίδιο ισχύει για την ενυδάτωση.

Ρίξτε μια ματιά τι γράψαμε αλλά προσοχή, δεν είναι για τις λιπόψυχες! :lol:

Κατά τη γνώμη μου, είναι προτιμότερο ό, τι ταιριάζει εδώ να δημοσιεύται εδώ παρά στα θέματα της GAPS: δεν τα παρακολουθούν όλοι κι επιπλέον είναι πολύ μεγάλα και κουραστικά για όποιον ψάχνει για "οικολογικά - βιολογικά προϊόντα";)

Στο θέμα μας: ήδη με τις οικο-βιολογικές επιλογές μου:lol: στα καθαριστικά, καλλυντικά κ.τ.ό. νιώθω πολλές φορές ότι δε μυρίζω με τον καλύτερο τρόπο:oops::oops::oops: Πού να τα κόψω τελείως!!...:lol:

697577wcowvfyq3s.gif

Κατά τη γνώμη μου, είναι προτιμότερο ό, τι ταιριάζει εδώ να δημοσιεύται εδώ παρά στα θέματα της GAPS: δεν τα παρακολουθούν όλοι κι επιπλέον είναι πολύ μεγάλα και κουραστικά για όποιον ψάχνει για "οικολογικά - βιολογικά προϊόντα";)

Julianna αυτό δυστυχώς δεν γίνεται γιατί όπως είπα η GAPS είναι μια ολιστική προσέγγιση στη υγεία μας και στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται και τα φυσικά καλλυντικά αλλά και όλα τα υπόλοιπα σχεδόν οικολογικά προϊόντα.

Δεν μπορούμε να "σπάμε" το θέμα στα δύο διατροφή - καλλυντικά κτλ και ούτε υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο.

Μαγειρεύουμε όλη μέρα! :lol:

Γι' αυτά τα υγρά σαπούνια/σαμπουάν πάντως που λέτε, εγώ είμαι επιφυλακτική.

Eγώ να σου πω την μαύρη μου αλήθεια ήμουν επιφυλακτική

με τα δήθεν "βραβευμένα" σαμπουάν για τα οργανικά τους προϊόντα...

...τα οποία τα χρυσοπληρώνουμε κιόλας!!

Θυμάσαι που το συζητάγαμε?

Ενστικτωδώς νιώθω οτι αυτό της cumaea είναι πιο αγνό

απο αυτό της earth friendly baby και ας μην είναι τάχα βραβευμένο!

(καταβάθος φοβάμαι μήπως αγοράζονται αυτά τα βραβεία :?)

Παραδοσιακά οι γιαγιάδες μας σαπούνι πλάκα χρησιμοποιούσανε και στο σώμα και στο μαλλί, είναι το πιο αγνό και από άποψη συντηρητικών.

Οτιδήποτε είναι υγρό χρειάζεται κάποιου είδους συντηρητικό για να μην πιάσει βακτήρια και μούχλα το νερό.

Συμφωνώ μέχρι ενός σημείου.

Τώρα στα σεμινάρια έμαθα οτι ένα υγρό προιόν μπορεί να έχει

τέτοιο περιβάλλον (όξινο ή αλκαλικό) ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων.

(φυσικά για λίγο διαστημα και όχι για πολλούς μήνες)

Για τη συντήρηση της αλόης για παράδειγμα

μου είπαν να βάζω χυμό λεμόνι.

(όξινο περιβάλλον που δημιουργεί το κιτρικό οξύ του λεμονιού)

Στις συνταγές που έχω για σαμπουάν και αφρόλουτρα

μπορώ να παραλείψω το συντηρητικό

γιατί θα τα καταναλώσω μέσα σε 3-4 μήνες

Τα βιομηχανοποιημένα σαμπουάν και αφρόλουτρα

αναγκάζονται να βάζουν συντηρητικά γιατί δεν ξέρουν

πόσο καιρό θα μείνουν στις αποθήκες τους.

Οπότε πρέπει να είναι καλυμένοι

Δεν ειμαι Ελλαδα πια Σοφια αλλιως θα σου ζηταγα κι εγω. Θα δω που μπορω να προμηθευτω στο UK και με ποσο. Αν δεν βρω ακρη μπορει να συννενοηθουμε μεσω του μπαμπα μου (μενει Πειραια). Θα σου πω.

Για δες εδώ

Δεν ξέρω εαν στέλνουν βέβαια Αγγλία...

Δες επίσης

Ενδεικτικός πίνακας χρήσης ελαίων, βούτυρων και αιθέριων ελαίων σε σαπούνια και καλλυντικά

Σ' ευχαριστω. Μεχρι στιγμης δυστυχως οτι εχω βρει, κοστιζουν περισσοτερο τα μεταφορικα παρα το προ'ι'ον, αλλα θα το ψαξω κι αλλο. Δεν απογοητευομαι :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Healthy Teeth: Vitamin K2, Metabolism, and Homemade Mint Toothpaste

http://ournourishingroots.com/healthy-teeth-vitamin-k2-metabolism-and-a-homemade-toothpaste-recipe/?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγώ πάντως το βρήκα στον Ρουμπουλάκη (Νέας Φιλαδέλφειας)

ΡΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ Μ. Α.Ε.

Χημικά Προϊόντα

Πίνδου 43 Νέα Φιλαδέλφεια, Τ.Κ. 14342

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, Νομός Αττικής

Τηλ.: 2102582616

Φαξ: 2102582617

Κατηγορία: Χημικά Προϊόντα

ROUMPOULAKIS_M_AE_49f374.1.jpg

• ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ Α' ΥΛΕΣ Α' ΥΛΕΣ ΚΑΛΛ/ΚΩΝ
  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ

------------------------------------------------------------------------

Υπάρχει και ο Ρουμπουλάκης στην Αθήνα

http://www.vrisko.gr/details/d3c__ha07_cb30405fba1374510_2kbd

--------------------------------------------------------------------------

ΡΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ Π ΕΠΕ (Ρουμπουλάκης Μιχαήλ Π.)

Σωκράτους 30, Αθήνα, 10552, ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλέφωνο :2105222294

Φαξ: 2105245772

Κατηγορίες:

Πρώτες Ύλες Καλλυντικών & Αρωματοποιίας

----------------------------------------------------------------------

Όποιος θέλει ας πάρει να ρωτήσει (στης Νέας Φιλαδέλφειας):

Να την πείτε όλη την ονομασία: "coco glucoside-plantacare"

Tο πουλάει μόνο χονδρικής (25 και 75 κιλά).

Εγώ θα το πάρω εαν είναι

μέσω του φαρμακοποιού μου εδώ στον Πειραιά.

Χρειάζεται όμως να μαζευτούμε γιατί μόνη μου

δεν μπορώ να πάρω 25 κιλά! :)

μια από τις βασικές αρχές της είναι να μην βάζουμε τίποτα πάνω στο δέρμα μας που δεν θα τρώγαμε (αυτό το coco-κάτι που λες θα το έτρωγες; Αν όχι τότε μην το χρησιμοποιείς).

Τότε με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς

το σαπούνι που είναι απο φυτική γλυκερίνη

αφού την γλυκερίνη δεν μπορείς να την φας! :lol: :lol:

Tο coco-glucoside είναι απο coconut oil και γλυκόζη φρούτων.

Στην αρχική τους μορφή θα τα τρώγαμε. :-)

http://www.rightforyousupplies.com/surfactants-cleaners/629-coco-glucoside-32-oz.html

Plantacare 818 UP, Coco Glucoside

Coco Glucoside is an non-ionic surfactant that can be used as a foaming agent, conditioner or emulsifier. It is derived from renewable raw materials such as coconut oil and fruit sugars, and is completely biodegradable.

It contains no diethanolamides, lauryl sulfates, laureth sulfates, parabens or formaldehyde.

Appearance: Yellow to golden yellow cloudy, viscous, aqueous liquid.

Benefits: Coco Glucoside is mainly used to increase the foaming capacity in hair and skin care products. It exhibits excellent cleansing characteristics on the skin & hair, and works as an emulsifier to keep the oil and water parts of an emulsion from separating thus enhancing the moisturizing properties in a product.

Application: Coco Glucoside is compatible with all skin types and is gentle on the skin & hair. It can be used to manufacture a variety of cosmetic and skin care products such as shampoos, conditioners, body washes, cleansers, hand soaps, body scrubs, acne treatments, facial moisturizers, hair dyes and baby products.

Recommended Usage:

Shampoo and Body Wash: 30% - 45%

Facial Cleanser or Baby Wash: 15% - 25%

Storage: This product can be stored in its original unopened containers at below 40° C for at least two years. It should not be stored at temperatures below 15° C or crystallization may occur. The product should be heated and stirred until uniform before use. Upon storage some sedimentation can occur which has no negative effects on the quality. It is recommended to homogenize the product before use by stirring.

υπάρχει βρώσιμη γλυκερίνη και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική :lol:

Υπάρχουνε διάφορα είδη γλυκερίνης, υπάρχει η σύνθετικη γλυκερίνη που προέρχεται από το πετρέλαιο αλλά και σαν υποπροϊόν της βιομηχανίας.

Τη γλυκερίνη αυτή την αποφεύγουμε, γι' αυτό και επιλέγουμε πχ οδοντόπαστες χωρίς γλυκερίνη.

Υπάρχει και η γλυκερίνη που δημιουργείται φυσικά κατά την παρασκευή του σαπουνιού, οπότε καλό είναι να επιλέγουμε σαπούνια που δεν έχουνε πρόσθετη γλυκερίνη (δηλ. που η γλυκερίνη δεν αναγράφεται στα συστατικά).

Το σαπούνι γενικά δεν μπορούμε να το φάμε γι' αυτό και ελαχιστοποιούμε τη χρήση του.

Τα υπόλοιπα υγρά σαπούνια δεν είναι παραδοσιακά προϊόντα οπότε κατατάσσονται στα "ύποπτα".

Το αν θα μπορούσαμε να φάμε κάτι στην αρχική του μορφή είναι άλλο πράγμα, και η μαργαρίνη προέρχεται από τους ηλιόσπορους αλλά είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας, σωστά;

Διαφημίσεις

Πάντως τα ποιοτικά είδη προσωπικής υγιεινής όπως πχ σαπούνια και σαμπουάν και οδοντόπαστες δεν πρέπει να περιέχουνε γλυκερίνη, πάντα το προσέχω αυτό στα συστατικά.

Και τα Aubrey's γι' αυτό το λόγο τα παίρνω, γιατί τα σαμπουάν τους δεν περιέχουνε γλυκερίνη.

Τα υπόλοιπα υγρά σαπούνια δεν είναι παραδοσιακά προϊόντα οπότε κατατάσσονται στα "ύποπτα".

Δηλαδή δεν λούζεσαι με σαμπουάν εσύ;

Μονο με στερεό σαπούνι λούζεσαι;

Εγώ μια φορά που λούστηκα με στερεό σαπούνι

(πιο αγνό δεν γινόταν)

έγινε το μαλλί μου σαν της κατσιβέλας!

Ε, δεν μπορώ να είμαι και απεριποίητη!

Μην χρειαστώ και ψυχολόγο στο τέλος!!! :lol: :lol:

Τα στερεά σαπούνια συνήθως δεν έχουν

το σωστό Ph για το μαλλί

ανασηκώνουν τα λέπια της τρίχας

και έχουν απαίσιο αποτέλεσμα.

Τα σαμπουάν είναι πιο ήπιά.

Εχουν Ph πιο κοντά στο δέρμα του κεφαλιού μας

και κάνουν και αφρό (πράγμα απαραίτητο για κάποιους)

Και δεν σου λέω να λουστώ με ένα έτοιμο

βιομηχανοποιημένο σαμπουάν.

Σου λέω να λουστώ με ένα σαμπουάν που θα φτιάξω ΕΓΩ

πολύ απλά και εύκολα

χωρίς συντηρητικά

με μια βάση πολύ ήπια (φυτική με άριστες αξιολογήσεις)

και δικά μου αιθέρια έλαια και βότανα.

Και τα Aubrey's γι' αυτό το λόγο τα παίρνω, γιατί τα σαμπουάν τους δεν περιέχουνε γλυκερίνη.

Τι βάση έχουν τα Αubreys;

Μπορείς σε παρακαλώ να μας παραθέσεις τα συστατικά

ενός σαμπουάν ή αφρόλουτρου;

Σοφία δεν είπα ότι εγώ τα κάνω όλα τέλεια, με σαμπουάν λούζομαι και όχι με πλάκα σαπουνιού, αυτή την έχω για τα παιδιά και μια χαρά είναι τα μαλλιά τους, ειδικά της κόρης μου που έχει και ωραία μπούκλα.

Όταν όμως στρώσω κάποια άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μου θα ξεφύγω από σαμπουάν και σαπούνια και θα πλένω το μαλλί μου με σόδα και ξύδι, έχεις ακούσει για το no-poo?

http://www.care2.com/greenliving/no-poo-get-beautiful-hair-with-just-baking-soda-vinegar.html?page=2

http://www.naturemoms.com/no-shampoo-alternative.html

Tα σαμπουάν, και τα σαπούνια για το σώμα, αφαιρούνε από την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας πολύτιμα έλαια και ευεργετικά βακτήρια που μας προστατεύουνε από παθογόνα βακτήρια και ιούς.

Για το πρόσωπο επίσης υπάρχουνε πολλές εναλλακτικές από το σαπούνι όπως το μέλι και το oil-cleansing method.

Αν διαβάσεις σε ξένα φόρους πάρα πολλές κοπέλες πλένουνε το πρόσωπό τους με μέλι ή το καθαρίζουνε με λάδι και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!

Αλλά όλα αυτά αντιλαμβάνομαι ότι είναι extreme πράγματα, τελείως διαφορετική φιλοσοφία, ακόμη και γι' αυτό το τόπικ γι' αυτό και γράφω στην GAPS ό,τι έχω να γράψω περί του θέματος!

Αλλά όλα αυτά αντιλαμβάνομαι ότι είναι extreme πράγματα, τελείως διαφορετική φιλοσοφία, ακόμη και γι' αυτό το τόπικ γι' αυτό και γράφω στην GAPS ό,τι έχω να γράψω περί του θέματος!

Θυμάσαι πώς αντιδράσαμε και στο τόπικ της γκαπς όταν τα διαβάσαμε :lol: Είναι όντως υπερβολικά ακόμα και για μας. Απλά εμείς καταλαβαίνουμε καλύτερα ίσως το γιατί είναι σωστή αυτή η υπερβολη.

Κι εγώ έχω ήδη κόψει το καθημερινό σαπούνι στα παιδιά στο μπάνιο τους και τα μαλλιά τους τα λούζω μόνο 2 φορές την βδομάδα. Μικρά βήματα κάθε φορά.

Για μένα και τον συζυγο θα ακολουθήσω τις συνταγές της Σοφίας. Ήδη δοκίμασα και το σαμπουαν και το αποσμητικό για τις μασχαλες και κάνουν δουλειά μία χαρά. Θα βάλω και το αιθεριο έλαιο λεμόνι στο υγρό για τα πιάτα και τύφλα να έχει αυτό της σόννετ :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ωραία τα λέτε κορίτσια, και με παρασέρνετε και εμένα, αλλά έλα που εγώ είμαι σχετικά φρέσκια με τα οικολοβιολογικά και επειδή την έχω καταβρεί με το iHerb, την αμαρτία μου θα την πω, λέω να τον κλείσω πρώτα αυτόν τον κύκλο :lol: και μετά βουρ για σόδα ξύδι σαμπουάν, εν τω μεταξύ αυτό τον συνδυασμό τον έχω χρησιμοποιήσει πολύ πάρα πολύ, τον φούρνο και το ψυγείο έτσι τα καθαρίζω και απολυμαίνω, επίσης αν θέλετε σουπερ αφράτα μπιφτέκια, βάλτε λίγο μαγειρική σόδα και ξύδι, φαντάζομαι πως επειδή δεν μαρινάρονται, δεν θα καταστρέφονται τα πολύτιμα του κρέατος!

----------------------

Θα βάλω και το αιθεριο έλαιο λεμόνι στο υγρό για τα πιάτα και τύφλα να έχει αυτό της σόννετ :D

ποιά συνταγή κάνεις για τα πιάτα?

κορίτσια μήπως έχει δοκιμάσει καμια σας αυτό το υγρό make up

http://www.theallnaturalface.com/vegan-liquid-foundation-vegan-liquid-foundation.html

και αυτή τη βαφή μαλλιών http://www.theallnaturalface.com/index.cfm?fuseaction=product.details&ProductID=117437 ?

gNrhp2.png

ποιά συνταγή κάνεις για τα πιάτα?

Tην ίδια με το σαμπουάν.

(εγώ της το χάρισα για να τα δοκιμάσει)

Τέλειο αποτέλεσμα μιλάμε!

Πλούσιος αφρός και καθαρίζει τέλεια!

κορίτσια μήπως έχει δοκιμάσει καμια σας αυτό το υγρό make up

http://www.theallnaturalface.com/vegan-liquid-foundation-vegan-liquid-foundation.html

και αυτή τη βαφή μαλλιών http://www.theallnaturalface.com/index.cfm?fuseaction=product.details&ProductID=117437 ?

Ολα τα προιόντα της the all natural δείχνουν καλά.

Μέχρι αποδείξεως αντιθέτου και σε αυτά!!....

Πάντως πολύ καλύτερα απο τα συμβατικά.

Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω πάρει

(δεν χρησιμοποιώ μεικαπ

και για βαφή μαλλιών βάζω καθαρή χένα)

Την φιλοσοφία αυτή την ασπάζομαι!

Ισως δεν διάβασες το post που παρέθεσα

με την συνταγή για σαμπουάν απο ρεβυθάλευρο

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2481973&postcount=2544

Της ίδιας φιλοσοφίας είναι.

Ετρεξα να αγοράσω ρεβυθάλευρο για να το δοκιμάσω.

Τα αποτελέσματα βέβαια απογοητευτικά:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2482788&postcount=2559

Το ίδιο θα κάνω και με την σόδα και ξύδι.

Θα τη δοκιμάσω.

Και πολύ ωραία ιδέα μου έδωσες!!!

Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν θέλουν να λουστούν

ούτε με ρεβύθια, ούτε με σόδες και ξύδια, ούτε με σαλάτες.

Τι κάνουμε με όλους αυτούς?

Δυστυχώς απο ό,τι είδατε πολλά βιομηχανοποημένα, εμπορικά

δήθεν βιολογικά μας δουλεύουν.

Τα aubreys απο ότι βλέπω περιέχουν και αυτά συστατικά

που δεν....τρώγονται

Aqua, decyl glucoside, aloe barbadensis (aloe) leaf juice*, sodium cocoyl hydrolyzed soy protein, butyrospermum parkii (shea butter)*, oryza sativa (rice) extract*, glycerin, citrus grandis (grapefruit) extract, tanacetum annuum (Moroccan blue camomile) oil*, glyceryl linoleate, glyceryl linolenate, alcohol denat. (38b, lavender*), tocopheryl acetate, hamamelis virginiana (witch hazel) water, equisetum hyemale (horsetail) extract, tussilago farfara (coltsfoot) leaf extract, ascorbic acid, glycine soja (soybean) oil, daucus carota sativa (carrot) root extract, beta-carotene.

Γιατί να τα ακριβοπληρώνουμε κιόλας??

Όπως επίσης είδα οτι ένα σαμπουάν που είχες προτείνει κάποτε

το rainbow περιέχει coco-betaine!!!!

Purified water; decyl glucoside (corn); coco betaine (coconut); sorbitol; olive oil carboxylate; glucose; dimethicone; tocopherol (vitamin E); retinyl palmitate (vitamin A); oat amino acids; organic extracts of calendula (marigold); chamomile; and lemon grass; phenoxytol (green tea); grapefruit seed extract.

Δεν φταις εσύ!!

Αυτοί φταίνε που το παρουσίασαν με την επεξήγηση (coconut).

Ποιος θα υποψιαζόταν κάτι για να το ψάξει περισσότερο??

Το coco-glucoside όμως που το....σνομπάρεις :lol: :lol:

είναι τσεκαρισμένο απο ένα σωρό μηχανές αξιολόγησης.

(να μην τα ξαναβάλω τα λινκς

και επαναλαμβάνομαι για χιλιοστή φορά)

Θέλω να καταλήξω:

Γιαυτούς που θέλουν ένα απλό και ΑΓΝΟ σαμπουάν

για να λούζονται με αφρό κλπ

υπάρχει η λύση που προτείνω:

Είναι προτιμότερο να το φτιάχνουμε μόνοι μας

με βάσεις συστατικών που έχουμε ψάξει

παρά να τους μοσχο-πληρώνουμε

νομιζοντας οτι παίρνουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει!!

EDIT: Το coco-glucoside θα μπορούσαν να το παρουσιάσουν και ως:

coconut oil and fruit sugars. :wink:

Coco Glucoside is a mild, non ionic surfactant made up of C8-C16 fatty alcohol glucoside made from renewable raw materials such as coconut and fruit sugars.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...