Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Υπερβολικά "λίγο" και "μόνο" έπρεπε να είχα προσθέσει' date=' αυτό ακριβώς λέω και εγώ, δεν έχει συστατικά που χαλάνε εύκολα, εν τω μεταξύ ο παιδίατρος προχθές μας δώρισε και μια κηραλοιφή με σπαθόλαδο που φτιάχνει η γυναίκα του, έχω ακόμη την angel baby που είναι στο μισό και λίγο παραπάνω, τώρα έχω και της Neal's Yard, καταλαβαίνεις πόσο θα μου πάνε όλα αυτά! :)

Skybeam, με το καλό και το μωράκι σου!:D[/quote']

Eυχαριστώ!

Σαπουνοποιός μου έχει πει οτι όλα αυτά τα "αγνά"

που δεν έχουν χημικά συντηρητικά

διατηρούνται απο μόνα τους 2-3 μήνες.

Το είπα με τη λογική ότι και το ελαιόλαδο που βάζουμε στο φαγητό μας δεν το πετάμε στο τρίμηνο... Εξάλλου εδώ μιλάμε για κηραλοιφή χωρίς καθόλου νερό (τα καλλυντικά και τα σαπούνια που περιέχουν νερό χρειάζονται κάποια συντηρητικά ακόμη και φυσικά όπως grapefruit seed oil, βιταμίνη Ε κ.ά., διορθώστε με αν κάνω λάθος).

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eυχαριστώ!

Το είπα με τη λογική ότι και το ελαιόλαδο που βάζουμε στο φαγητό μας δεν το πετάμε στο τρίμηνο... Εξάλλου εδώ μιλάμε για κηραλοιφή χωρίς καθόλου νερό (τα καλλυντικά και τα σαπούνια που περιέχουν νερό χρειάζονται κάποια συντηρητικά ακόμη και φυσικά όπως grapefruit seed oil, βιταμίνη Ε κ.ά., διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Κάποια συστατικά είναι και απο μόνα τους συντηρητικά.

πχ λεμόνι,ξύδι,βόρακας

Όπως επίσης αυτός ο σαπουνοποιός μου είπε οτι

κάποια προιόντα διατηρούνται απο μόνα τους και λόγω Ph

(όταν είναι όξινα)

Πχ τα φυσικά υγρά σαπούνια (απο ελαιόλαδο κλπ)

που εχουν και νερό

επειδή έχει μπει καυστική σόδα και ποτάσα

έχουν τέτοιο Ph που δεν ευνοείται η άμεση ανάπτυξη μικροβίων και μούχλας.

Φυσικά αυτό ισχύει για τα σπιτικά-χειροποίητα προιόντα

που θα έχουν και άμεση κατανάλωση απο εμάς

και όχι για τα βιομηχανοποιημένα που εκεί βγάζουν

μεγάλες ποσότητες

και έτσι χρειάζονται οπωσδήποτε συντηρητικά

γιατί δεν ξέρουν το πότε θα καταναλωθούν.

Soevan, όταν βρεις άκρη με coco-betaine, πες μας και εμάς!

To coco-betaine είναι το Cocamidopropyl Betaine

what is coco-betaine?

Παρόλο που έχουν ακουστεί διάφορα και μερικές απόψεις διίστανται

να σας πω οτι μόλις τώρα διαπίστωσα

οτι είναι συστατικό που το περιέχει

το αγαπημένο και βραβευμένο αφρόλουτρο

της earth friendly baby

EFB-41799-0.jpg

Ingredients (Source): Aqua, Cocamidopropyl Betaine (Coconut-Derived), Sodium Lauroyl Lactylate (Coconut-Derived), Decyl Glucoside (Corn-Derived) Glycerin (Vegetable-Derived), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Extract*, Lavendula Angustifolia (Lavender) Oil*, Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Extract*, Glycine Soja (Soybean) Extract*, Tussilago Farfara (Coltsfoot) Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Salvia Officinalis (Sage) Extract*, Lavendula Angustifolia (Lavender) Extract*, Salvia Sclarea (Clary) Extract*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract*, Citrus Grandis (Grapefruit) Oil*, Xanthan Gum (Vegetable), Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil*, Phenoxyethanol (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), Citric Acid (Citral), Linalool (from Essential Oils), Limonene (from Essential Oils)

*certified organic ingredient

(over 70% certified organic ingredients)

Υπάρχει άλλο ένα συστατικό το coco-glucoside-plantacare που του μοιάζει.

Αυτά κάνουν αφρό στα σαμπουάν και στα αφρόλουτρα

Eϊναι ένωση coconut oil και γλυκόζη φρούτων.

http://www.salonnaturalsonline.com/Coco-Glucoside/

http://www.saveoncitric.com/coglsu1ga.html

Γιαυτό πάντως μόνο καλά έχω διαβάσει.

Ποσο αλλο πρεπει να τα ψαχνουμε ολα; :confused::confused::confused:

Και εμεις αυτο το αφρολουτρο χρησιμοποιουμε αυτη την περιοδο, καθως και το σαμπουαν της σειρας :?

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Ποσο αλλο πρεπει να τα ψαχνουμε ολα; :confused::confused::confused:

Και εμεις αυτο το αφρολουτρο χρησιμοποιουμε αυτη την περιοδο, καθως και το σαμπουαν της σειρας :?

Μήπως τα "αρνητικά" σχόλια είναι τελικά οι "κακές οι γλώσσες"

άλλων εταιριών, όπως είπε και η mommy???

Tι να πω και εγώ δεν ξέρω.....

Εντομεταξύ τώρα είδα στο www.biodizionario.it

οτι το coco-betaine το έχει με πράσινο

ενώ το cocamidopropyl betaine (που είναι το ίδιο)

το έχει με κίτρινο!! :shock::shock:

Διαφημίσεις

This chemical is known to cause irritation of the skin, eyes, and lungs. It is also suspected to be harmful to the environment. Under high temperatures and acidic conditions, it can also produce nitrosamines (carcinogenic compounds).

The American Contact Dermatitis Society named cocamidylpropyl betaine Allergen of the Year in 2004.

http://tamaralaschinsky.wordpress.com/2011/04/25/toxic-shampoo-and-bath-chemical-cocamidopropyl-betaine/

• This ingredient is suspected of causing immunotoxicity, according to sources compiled by Scorecard (http://www.scorecard.org)

• This ingredient is suspected of causing skin or sense organ toxicity, according to sources compiled by Scorecard (www.scorecard.org)

http://www.goodguide.com/ingredients/76046-cocamidopropyl-betaine

Kt0tp2.png NaAfp3.png

περαστικά νεραιδομαμα, είναι μεγάλη ταλαιπωρία:(

θα δοκιμάσω την επόμενη (που ελπιζω να αργήσει)

Eyxaristώ! Εδώ και 3 μέρες είμαι σε αφωνία! Σκεφτείτε 2 παιδιά μόνη και χωρίς φωνή! :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

http://www.livestrong.com/article/226739-dangers-of-cocamidopropyl-betaine/

http://www.answerbag.com/q_view/1956433

Τελικά Σοφία δεν φαίνεται να είναι και το πιο ασφαλές, χωρίς όμως να είναι και από τα πιο επικίνδυνα. Δεν γίνεται να το παραλείψουμε ή είναι βασικό συστατικό?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Eyxaristώ! Εδώ και 3 μέρες είμαι σε αφωνία! Σκεφτείτε 2 παιδιά μόνη και χωρίς φωνή! :lol:

απα πα:lol::lol:

χαρά στην υπομονή σου!!

soevan περνούσα χθες απο ενα σπίτι και είχαν 8 φυτά αλόης φυτεμένα στον κήπο!!

gNrhp2.png

Τελικά Σοφία δεν φαίνεται να είναι και το πιο ασφαλές' date=' χωρίς όμως να είναι και από τα πιο επικίνδυνα. Δεν γίνεται να το παραλείψουμε ή είναι βασικό συστατικό?[/quote']

Ειναι το δευτερο συστατικο στο αφρολουτρο earth friendly baby, αρα ειναι πολυ βασικο συστατικο.

Soevan μηπως εχεις συσκευασια burity στο σπιτι, να δουμε μηπως αυτο δεν το περιεχει;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Τελικά Σοφία δεν φαίνεται να είναι και το πιο ασφαλές' date=' χωρίς όμως να είναι και από τα πιο επικίνδυνα. Δεν γίνεται να το παραλείψουμε ή είναι βασικό συστατικό?[/quote']

Γίνεται!! :D

Υπάρχει το coco-glucoside (plantacare) το οποίο λειτουργεί και αυτό

ως βάση για τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν

(surfactant-τασιενεργό στοιχείο)

και το αντικαθιστά.....αντάξια!

Απλά είναι πιο ακριβό.

Εδώ το έχει καρα-πράσινο!! :-D

http://www.salonnaturalsonline.com/Coco-Glucoside/

http://www.saveoncitric.com/coglsu1ga.html

Ξένια, εγώ πάντως το coco-betaine που πήρα δεν θα το πετάξω!

Θα φτιάξω υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα

που από οτι είδα το sonett κάτι τέτοιο έχει στα συστατικά του.

απα πα:lol::lol:

Soevan περνούσα χθες απο ενα σπίτι και είχαν 8 φυτά αλόης φυτεμένα στον κήπο!!

Eαν δεν είχαμε βάλει πλακάκια στην αυλή μας

θα την γέμιζα κι εγώ αλοή! :lol:

Σήμερα κάναμε ολόκληρο ταξίδι εως την Βούλα

για να βρούμε την κυρία που πουλάει αλόη

γιατί την Πέμπτη ο πατέρας μου (που πήγε εκείνος στην λαική)

δεν την βρήκε.

(όπως καταλαβαίνετε έχω όλη την οικογένεια στο πόδι! :lol: :lol:)

Ειναι το δευτερο συστατικο στο αφρολουτρο earth friendly baby, αρα ειναι πολυ βασικο συστατικο.

Soevan μηπως εχεις συσκευασια burity στο σπιτι, να δουμε μηπως αυτο δεν το περιεχει;

Πάω να δω!!.......

EDIT: έχει!!!!

Ομολογώ πως βλέποντας το "coconut derived" δεν το έψαχνα άλλο.

Ελεγα φυτικό είναι άρα καλό!!.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλά Soevan παραδέχομαι , έφτιαξες μια Λίστα με Οικολογικά Προϊόντα http://www.managaia.gr/forum/30-%CE%A0%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%A3%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/993-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85

απίστευτη, έψαχνα για κάτι ανάλογο και το βρήκα εντελώς τυχαία

έχει περάσει λίγο διάστημα, έχεις αναθεωρήσει κάποια προϊόντα από την λίστα σου; Αν ναι , και επειδή κατανοώ πως δεν είναι εύκολο, γιατί είναι πάρα πολλά, όποτε βρεις ευκαιρία τσέκαρε το και πες μας!:)

----------------------

Λοιπόν ένα μικρό crash test μεταξύ Neal's Yard και Earth Mama Angel baby

Neal's Yard baby balm

Συστατικά:

olive oil, coconut oil and shea nut butter, bees wax

Διάρκεια 3 μήνες απο το άνοιγμα

Earth Mama Angel baby, baby balm

Συστατικά:

Olea europaea (organic olive) oil, Calendula officinalis (organic calendula) extract, Hypericum perforatum (organic St. John's wort) extract, Stellaria media (organic chickweed) extract, Plantago major (organic plantain extract), Butyrospermum parkii (shea) butter, Euphorbia antisyphilitica (candelilla) wax, Simmondsia chinensis (organic jojoba) oil, proprietary blend of Lavandula angustifolia (lavender) oil, Melaleuca alternifolia (tea tree) oil and Commiphora myrrha (myrrh) oil

Διάρκεια 36 μήνες απο το άνοιγμα!!

Είναι διαφορά οχι αστεία!:cool:

----------------------

Πήρα απο iHerb το Garden of Life, Coconut Oil, Extra Virgin, πρώτη φορά μαγείρεψα με λάδι καρύδας, δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλες μάρκες, αλλά το συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ, ελαφρύ, πολύ ντελικάτη γεύση και άρωμα, το βρήκα υπέροχο, επίσης, έβαλα λίγο και στο φαγητό του μωρού αντί για ελαιόλαδο στο τέλος. http://blog.homemade-baby-food-recipes.com/the-benefits-of-coconut-oil-for-baby/

Θα το δοκιμάσω και στα μαλλιά, έχω μακριά και οι άκρες θέλουν έξτρα φροντίδα, thanks!

----------------------

Διαφημίσεις

Επίσης ένα μυστήριο αποτελεί και το οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide), το οποίο το χρησιμοποιούν στις αντηλιακές κρέμες, ακόμη και η badger έχει ποσότητα, όπως και η baby balm της Weleda το περιέχει επίσης, αυτά είναι προϊόντα που έχω, τώρα δεν λειτουργεί και το ewg, αλλά θυμάμαι πως έγραφε πως δημιουργεί προβλήματα στο αναπαραγωγικό και στο ενδοκρινολογικό.

Επίσης στο http://www.ewg.org/ ανακοίνωση πρωτοσέλιδη:

Johnson & Johnson - makers of brands like Neutrogena, Aveeno, Clean & Clear, RoC and Lubriderm - announced that it will reformulate its products to remove dangerous chemicals like formaldehyde-releasers and triclosan. This is a major victory.

Χμμμμ…

----------------------

Καλά Soevan παραδέχομαι , έφτιαξες μια Λίστα με Οικολογικά Προϊόντα http://www.managaia.gr/forum/30-%CE%A0%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%A3%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/993-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85

απίστευτη, έψαχνα για κάτι ανάλογο και το βρήκα εντελώς τυχαία

έχει περάσει λίγο διάστημα, έχεις αναθεωρήσει κάποια προϊόντα από την λίστα σου; Αν ναι , και επειδή κατανοώ πως δεν είναι εύκολο, γιατί είναι πάρα πολλά, όποτε βρεις ευκαιρία τσέκαρε το και πες μας!:)

χα-χα-χα! :lol: :lol:

Καλέ είναι και στην υπογραφή μου εδώ.....

για δες καλύτερα!!! :lol: :lol:

(εκεί που λέει "ΛΙΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ")

Εντομεταξύ με όλα αυτά που σιγά-σιγά ανακαλύπτουμε

έχω απογοητευτεί.....

θα τα σβήσω όλα μου φαίνεται

και θα φτιάξω μία λίστα

με διευθύνσεις υλικών και συστατικών

για να τα φτιάχνουμε μόνες μας!!! :) :)

χα-χα-χα! :lol: :lol:

Καλέ είναι και στην υπογραφή μου εδώ.....

για δες καλύτερα!!! :lol: :lol:

(εκεί που λέει "ΛΙΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ")

έχω απογοητευτεί.....

και θα φτιάξω μία λίστα

ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι καλά λένε, πως αν θέλεις να κρύψεις κάτι πολύ καλά, βάλτο σε κοινή θέα!:lol::lol::lol:

Καλό βράδυ, παραδίνω όπλα λέμε!;)

----------------------

Πάντως το σαμπουάν που έφτιαξα Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο!!

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα υπόλοιπα.

Τα υλικά τα πήρα απο εδώ

plantacare και xanthan gum

H συνταγή πανέυκολη!

Πήρα αυτή

κάνοντας μερικές παραλλαγές (για ευκολία δική μου)

και βγήκε πολύ καλό!!

Δηλαδή έτσι

How to Make Shampoo

You can learn how to make shampoo. Most shampoos have sodium laurel sulfate as a top ingredient. They are also filled with other chemicals and preservatives. Make your own luxurious homemade shampoo. Anything comparable will cost you $20-$40 for an 8 oz bottle on a natural hair care website.

All ingredients can be purchased at www.essentialwholesale.com.

2 cup Water

1 cup Coco Glucoside (Plantacare)

Xanthan gum 2 tsp (teaspoon)

Add essential oils as much or as little as you like.

Blend all ingredients but xanthan gum in a blender. Add xanthan gum slowly until desired thickness is reached. Add essential oils (I really like tea tree and lavender). I get my oils from www.mountainroseherbs.com.

Troubleshooting: If the shampoo is too drying add more oil. If the shampoo is not cleansing enough simply add more Coco glucoside.

organic.jpg

If you are planning on using the shampoo right away it will not need a preservative. If you would like a preservative add 1/2 tsp of benzyl alcohol from www.makingcosmetics.com. Other preservatives are vitamin E, citric acid, rosemary extract and essential oils in larger quantities.

Other great add ins are panthenol, hydrolyzed wheat protein and hydrolyzed oat protein added in 1 tsp quantities. These can be purchased at www.lotioncrafter.com.

Purchase bottles at www.sunburstbottle.com.

Πανεύκολη σας λέω:

Aνακατεύετε τα υλικά και έτοιμο!!

Μια φιλη αγοραζει για το κρυολόγημα από τη Γερμανια το umckaloabo και βρίσκει αποτελεσμα, άμεσσα.Στην Ελλαδα δεν υπάρχει όπως είπε και της το φερνουν φίλοι...θα μπορούσε να το φτιαξει ο KORRES της είπαν.Αυτη πέρνει σταγόνες.Εγω βρήκα αυτό στο iherb.

http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Umcka-ColdCare-Children-s-Natural-Medicine-Cherry-Flavor-Syrup-4-fl-oz-120-ml/22536

το γνωρίζετε??

Soevan με εμπνεεις! Θα το φτιαξω! Αν δεν βαριεσαι, γραφεις την παραλλαγη σου; Τι αιθερια ελαια εβαλες για αρωμα; Ειναι αφρωδες; Θα το χρησιμοποιησεις και στα κοριτσια;

p7hgp3.png3NPP.png

Soevan με εμπνεεις! Θα το φτιαξω! Αν δεν βαριεσαι, γραφεις την παραλλαγη σου; Τι αιθερια ελαια εβαλες για αρωμα; Ειναι αφρωδες; Θα το χρησιμοποιησεις και στα κοριτσια;

Ναι είναι αφρώδες! Η παραλλαγή μου είναι αυτή που παρέθεσα πριν

Δηλαδή

2 κούπες νερό

1 κούπα coco-glucoside (plantacare)

2 κ γλ xanthan gum

και ό,τι αιθέριο έλαιο θέλετε

ή εκχύλισμα βοτάνων (εγώ είχα λεβάντα)

Το ίδιο ισχύει και για αφρόλουτρο.

Θα το χρησιμοποιήσω για όλη την οικογένεια

μιας και το coco-glucoside είναι καθαρά φυσικό.

:arrow: ΥΓ: Χτύπα πρώτα το xanthan gum με το νερό με ένα ραβδο-μπλέντερ

για να λιώσει καλά και όταν πήξει ρίξε τα υπόλοιπα υλικά.

έχω απογοητευτεί.....

και θα φτιάξω μία λίστα

Μμμ, δεν μας διαβάζετε φαίνεται στο θέμα της GAPS.

Το έχουμε συζητήσει πρόσφατα το θέμα της προσωπικής υγιεινής, τίποτα δεν είναι ασφαλές και σίγουρα όχι το καθημερινό πλύσιμο ακόμη και με το πιο αγνό σαπούνι του κόσμου!

Το ίδιο ισχύει για την ενυδάτωση.

Ρίξτε μια ματιά τι γράψαμε αλλά προσοχή, δεν είναι για τις λιπόψυχες! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...