Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Τσα! Επέστρεψαααα, βρε, σας έλειψα καθόλου;

Οχι;;;; Φτου σας , χαχα ..:lol:

Τόσες μέρες χωρίς ιντερνετ, χωρίς να σκάω τι θα μαγειρέψω να ΄ναι καλά η πεθερούλα μου δλδ, άλλο κλίμα,καλά η υγρασία της Θεσσαλονίκης δεν παλεύεται, κοιμηθήκαμε και ξεκουραστήκαμε αρκετά, πολύ όμορφο το Φθινοπωρινό Πήλιο, αν και με τέτοιο καιρό τα τσιπουράδικα δεν τα σνομπάραμε καθόλου!

Πρέπει να στρωθώ και στην μελέτη τώρα, γράψατε πάλι...

Ερώτηση, κορίτσια απο που πήρατε την Αλοη Βέρα; Είδατε καμία διαφορά;

Ποια είναι η γνώμη σας για την μελάσα ; Πήρα αυτή της Fytro( αλλά περιέχει θειώδη, θέλω να βρω χωρίς), μια κουταλιά το πρωί, έχει σίδηρο και δίνει όντως ενέργεια, πολύ καλά και τα Goji berries τα cranberries και ο αντίστοιχος χυμός στο γυάλινο της Ocean Spray.

----------------------

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατάλαβα θα είναι κάτι σαν την ELNA (ελβετική) που κοστίζει γύρω στα 1000 ευρώ

αλλά απο ότι κατάλαβα μόνο που δεν σου μαγειρεύει κιολας!

Της singer η idea 3 κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ

Υπάρχουν και με 200 ευρώ

Εγω είχα πάρει την δικη μου απο την αντιπροσωπεια της Singer καπου στα Σεπόλια, έχει σε προσφορα αυτες που ειναι απο βιτρίνες σε μιση τιμή ;)

Και να ρωτησω και κάτι άσχετο βρε κορίτσια για το αλεύρι Ζέα έχετε ξεκάθαρη άποψη; Διαβασα στο πελιτι ότι δεν γνωριζουν τιποτα για αυτον τον σπόρο και προβληματιστηκα...

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Περιμένω παραγγελία από το iherb από τις 17/9!

Πήρα ήδη 2-3 μεταγενέστερες παραγγελίες, μέχρι και 9/10.

Καμία άλλη που περιμένει τόσο καιρό;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Rosie elderberry ποιο παιρνεις απο iherb? Και κατι αλλο μπορω να παρω εχινακεια τωρα που θηλαζω? Οπω ςκαταλαβατε ξεκινησαν τα κρυολογηματα:-(

Της Gaia Herbs.

Nαι βέβαια, κάνουνε και για θηλασμό, όλες μας σχεδόν εδώ πέρα θηλάζουμε.

Τσα! Επέστρεψαααα, βρε, σας έλειψα καθόλου;

Οχι;;;; Φτου σας , χαχα ..:lol:

Τόσες μέρες χωρίς ιντερνετ, χωρίς να σκάω τι θα μαγειρέψω να ΄ναι καλά η πεθερούλα μου δλδ, άλλο κλίμα,καλά η υγρασία της Θεσσαλονίκης δεν παλεύεται, κοιμηθήκαμε και ξεκουραστήκαμε αρκετά, πολύ όμορφο το Φθινοπωρινό Πήλιο, αν και με τέτοιο καιρό τα τσιπουράδικα δεν τα σνομπάραμε καθόλου!

Αχ,τυχερή!!!

Ερώτηση, κορίτσια απο που πήρατε την Αλοη Βέρα; Είδατε καμία διαφορά;

Eγώ παίρνω φύλλα αλόης απο την βιολογική λαική

και την φτιάχνω μόνη μου

(Να ναι καλά η fairysmom που μου άνοιξε τα μάτια!!)

Πίνω 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα (πρωι-μεσημέρι-βράδυ)

και έχω δει πραγματικά μεγάλη διαφορά:

έχω τρομερή ενέργεια, και πολύ ανεβασμένη ψυχολογία!!

Χθες για να καταλάβετε έβαλα ηλεκτρική σκούπα

στις 12,30 το βράδυ! :mrgreen:

(τα παιδιά κοιμούνται βαριά τέτοια ώρα)

Ο άντρας μου με κοίταζε ψόφιος

και χυμένος στον καναπέ! :lol: :lol:

To μόνο αρνητικό που έχει είναι οτι

δεν είναι και πολύ εύγεστο!!.....

Ε, Μπαμπουράκι;......:mrgreen:

Moυ έχει τύχει εμένα.

Να έρχονται τα μεταγενέστερα

και το προηγούμενο να μου το φέρνει αργότερα αυτοπροσώπως

ο ταχυδρόμος.

ΕΛΤΑ είναι αυτά. Περιμένεις να βγάλεις άκρη;

Διαφημίσεις

Mια παραγγελία μου του Αυγούστου δεν έφτασε ποτέ, προφανως κάποιος χρειαζόταν σαμπουάν και αφρόλουτρα :(

Επικοινώνησα με το iherb και μου είπαν το λογικό, αφού η παραγγελία δεν τους επιστράφηκε, δεν μπορούν ούτε να μου την ξαναστείλουν ούτε να μου επιστρέψουν τα χρήματα.

Τέσπα, έτυχε μια φορά, θέλω να ελπίζω.

Από τότε, έχω ξαναπαραλάβει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Πήρες στα ΕΛΤΑ να ρωτήσεις; Μπορεί να μη σου έχουν στείλει χαρτάκι τα παιδιά!:rolleyes::mad:

Κατά τ' άλλα, στο παρελθόν είχα γράψει για μια παραγγελία μου από το i herb της οποίας η τύχη αγνοειται μέχρι σήμερα...

697577wcowvfyq3s.gif

Α ωραία, αυτό δεν έχω πάθει ακόμη απο τις παραγγελίες μου στο iHerb, αλλά απο ό,τι βλέπω όλες λίγο πολύ έχετε χάσει πακέτα.:(

Λοιπόν να σας πω εμείς τι τζιμάνια ταχυδρόμους έχουμε;

Ειδικά ο εξής ένας είναι παιδί για υιοθεσία, αφήνει όλα τα γράμματα εκτός γραμματοκιβωτίου, κάτω στο παρτέρι με τα λουλούδια με μια πετρούλα επάνω, και όταν του κάναμε παρατήρηση είπε το θεϊκό πως δεν …φθάνει , αποτέλεσμα να χαθεί ειδοποιητήριο των ΕΛΤΑ , ήταν η πρώτη ειδοποίηση από iHerb, κάτι ψυλλιάστηκα και πήρα τηλέφωνο και όντως το πακέτο ήταν στο ταχυδρομείο, επίσης ο φάκελος με το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου μας το είχε πάρει ο αέρας και έπεσε σε νερά, τραγική η κατάσταση του όταν το βρήκαμε, ε μετά από αυτό πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά και διαμαρτυρήθηκα, ο υπεύθυνος ηταν αρκετά ευγενικός θα έλεγα, άφησα το όνομα και την διεύθυνση μου ,και από τότε όλα τα γράμματα μπαίνουν κανονικά στα γραμματοκιβώτια μας, καθάρισα για όλους στην περιοχή χαχα!:cool:

----------------------

Αχ,τυχερή!!!

Άντε να μοιράσουμε και τις αποστάσεις, Αθήνα-Θεσσαλονίκη ραντεβού στον Βόλο λοιπόν για τσίπουρα!!!:D

Eγώ παίρνω φύλλα αλόης απο την βιολογική λαική

και την φτιάχνω μόνη μου

(Να ναι καλά η fairysmom που μου άνοιξε τα μάτια!!)

Πίνω 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα (πρωι-μεσημέρι-βράδυ)

και έχω δει πραγματικά μεγάλη διαφορά:

έχω τρομερή ενέργεια, και πολύ ανεβασμένη ψυχολογία!!

Χθες για να καταλάβετε έβαλα ηλεκτρική σκούπα

στις 12,30 το βράδυ! :mrgreen:

(τα παιδιά κοιμούνται βαριά τέτοια ώρα)

Ο άντρας μου με κοίταζε ψόφιος

και χυμένος στον καναπέ! :lol: :lol:

To μόνο αρνητικό που έχει είναι οτι

δεν είναι και πολύ εύγεστο!!.....

Ε, Μπαμπουράκι;......:mrgreen:

Α, κάπου είχα γράψει αν γίνεται να πάρουμε γλαστράκια Αλόης και να φτιάχνουμε μόνη μας, αλλά μάλλον ο ρυθμός ανάπτυξης δεν πρέπει να είναι τόσο σύντομος έτσι; Θα τσουρομαδηθεί μέσα σε λίγες μέρες και μπορεί να αργήσει να βγάλει καινούργια φύλλα, η οχι;:confused:

Α τέτοια να μου λες, αύριο αποφάσισα να βάψω την κρεβατοκάμαρα μας, πήρα σήμερα και οικολογική βαφή, χρειάζομαι έξτρα δυνάμεις όμως!!

Όσο για την γεύση της Αλόης, δηλαδή, πειράζει πολύ να την αλείψω πάνω σε καμιά σοκολατίνα για να πάει πιο εύκολα κάτω;:lol:

edit: Πήγα και σε φυτώριο να διαλέξω μερικά φυτά για το σπίτι, πρέπει να γνωρίζετε πως μπορούν και καθαρίζουν το αέρα απο επικίνδυνα στοιχεία, ωστόσο, δείτε εδώ μια λίστα με πολύ ωφέλιμα φυτά.

Best Air-Filtering House Plants According to NASA!

http://www.treehugger.com/green-food/best-air-filtering-house-plants-according-to-nasa.html

----------------------

edit: Πήγα και σε φυτώριο να διαλέξω μερικά φυτά για το σπίτι' date=' πρέπει να γνωρίζετε πως μπορούν και καθαρίζουν το αέρα απο επικίνδυνα στοιχεία, ωστόσο, δείτε εδώ μια λίστα με πολύ ωφέλιμα φυτά.

Best Air-Filtering House Plants According to NASA!

http://www.treehugger.com/green-food/best-air-filtering-house-plants-according-to-nasa.html

Έχω και το σχετικό βιβλίο:

How to Grow Fresh Air: 50 Houseplants That Purify Your Home or Office

Η Αλόη είναι ιδιαίτερο φυτό μια και το βράδυ κάνει το αντίθετο από τα υπόλοιπα φυτά: απελευθερώνει οξυγόνο και απορροφάει διοξείδιο του άνθρακα!

Έτσι είναι ιδανική για τα υπνοδωμάτια ;)

Διαφημίσεις

Έχω και το σχετικό βιβλίο:

How to Grow Fresh Air: 50 Houseplants That Purify Your Home or Office

Η Αλόη είναι ιδιαίτερο φυτό μια και το βράδυ κάνει το αντίθετο από τα υπόλοιπα φυτά: απελευθερώνει οξυγόνο και απορροφάει διοξείδιο του άνθρακα!

Έτσι είναι ιδανική για τα υπνοδωμάτια ;)

Α αυτό το βιβλίο θα το πάρω σίγουρα! :D

Κάποτε είχα διαβάσει πως δεν πρέπει να φοβόμαστε γενικά τα φυτά στο υπνοδωμάτιο, γιατί το διοξείδιο που αποβάλλουν δεν είναι περισσότερο απο ό,τι αυτό που απελευθερώνεται απο ένα δεύτερο άτομο μέσα σε αυτό, δηλαδή πως είναι μύθος το ότι μας αφαιρούν το οξυγόνο.

Πάντως το σπαθίφυλλο που έχω, γύρω στα 6 χρόνια τώρα, είναι μια χαρά, δεν έχει πάθει τίποτα και εντελώς τυχαία το έχω δίπλα στην τηλεόραση, έχει μεγαλώσει πολύ και σκέφτομαι να το μοιράσω σε μια ακόμη γλάστρα, είναι και αρκετά όμορφο πάντως.

edit: Θα πάρω και μια Αλόη επίσης :)

----------------------

Make Your Own {Pure and Simple} Diaper Rash Cream– No More Desitin!

http://www.keeperofthehome.org/2012/10/make-your-own-pure-and-simple-diaper-rash-cream-no-more-desitin.html

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κορίτσια με ενδιαφερει κι εμενα πολυ αυτο! προσφατα εβαψα την κρεβατοκαμαρα και αν και εβαλα οικολογικα κλπ τωρα ακομα μου μυριζουν! ακομα και το κρεβατι απο κοκοματ μου μυριζει το βερνικι απο τα ξυλινα ποδαρακια του(αυτοι ισχυριζονται επισης οτι ειναι οικολογικο)

μπορειτε να μου προτεινεται καποιο φυτο για τετοιες ουσίες (επειδη ειδα την λίστα αλλα είμαι ασχετη που τα ζητάνε εδω!) ή και γενικά που ειναι καλό να υπαρχει στο υπνοδωμάτιο?

eNeap2.pngNziDp2.png

Α' date=' κάπου είχα γράψει αν γίνεται να πάρουμε γλαστράκια Αλόης και να φτιάχνουμε μόνη μας, αλλά μάλλον ο ρυθμός ανάπτυξης δεν πρέπει να είναι τόσο σύντομος έτσι; Θα τσουρομαδηθεί μέσα σε λίγες μέρες και μπορεί να αργήσει να βγάλει καινούργια φύλλα, η οχι;:confused:

Α τέτοια να μου λες, αύριο αποφάσισα να βάψω την κρεβατοκάμαρα μας, πήρα σήμερα και οικολογική βαφή, χρειάζομαι έξτρα δυνάμεις όμως!!

Όσο για την γεύση της Αλόης, δηλαδή, πειράζει πολύ να την αλείψω πάνω σε καμιά σοκολατίνα για να πάει πιο εύκολα κάτω;:lol:

[/quote']

Αποτελέσματα είδα μετά απο 3 εβδομάδες.

Μην νομίζεις οτι απο την μια στιγμή στην άλλη γίνεσαι duracell.:lol:

Οσο για το εαν μπορείς να καλλιεργείς εσύ

δύσκολο το κόβω...

Εκτός εαν έχεις κανένα κτήμα και μπορείς να βάλεις πολλές.

Υπολόγισε οτι θες 2 φύλλα μεγάλα ανά 15-20 ημέρες.

(εαν το πίνεις 3 φορές την ημέρα)

Δες εδώ πως είναι μια αλόη.

Διαφημίσεις

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το βιβλίο πάντως κυκλοφορεί και στα ελληνικά, το έχει δει ο άντρας μου.

Και ίσως να είναι πιο χρήσιμο γιατί θα έχει και τις ελληνικές ονομασίες, αν και εμείς από τις εικόνες και τις λατινικές ονομασίες βγάλαμε άκρη.

Δεν έχω κανένα φυτό εσωτερικού χώρου και μάλλον θα πρέπει να πάρω κάτι, καθώς έρχεται χειμώνας και το σπίτι αερίζεται λιγότερο συχνά. Πριν χρόνια είχα δει ένα ντοκυμαντέρ για ένα πρότυπο οικολογικο συγκρότημα κατοικιών στη Δανία και θυμάμαι ότι για να περιορίσουν τις απώλειες στη θέρμανση από το ανοιγόκλειμα των παραθύρων και να έχουν οικονομία είχαν βάλει διάφορα φυτά σε συγκεκριμένα σημεία και έτσι δεν χρειαζόταν να αερίζουν καθόλου το χώρο

Ευχαριστούμε vera!! :D

Είναι ο κλασσικός συνδυασμός: σαπούνι,σόδα,βόρακα.

Εδώ λέει οτι εαν τα βάλουμε στο μπλέντερ και τα χτυπήσουμε

θα λιώνουν καλύτερα στο πλυντήριο.

Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι οτι η σόδα στα σκούρα ρούχα

και στις χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεθωριάσει τα χρώματα.

Εκεί θέλει υγρό απορρυπαντικό χωρίς σόδα. :?

Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι οτι η σόδα στα σκούρα ρούχα

και στις χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεθωριάσει τα χρώματα.

Κι εγώ δεν βάζω ποτέ σόδα στα χρωματιστά.

Γι' αυτό και πήρα το Sonnet υγρό για χρωματιστά ρούχα.

Στα πλακάκια τι απορρυπαντικο βάζετε; Σκεφτομαι να παρω αυτο που ειναι γενικης χρησης της σονετ αλλα αυτο θελει ξεβγαλμα ετσι δεν ειναι;

Δεν χρειάζονται απορρυπαντικό, αν πάρεις ένα σουηδικό πανάκι microfibre για τα τζάμια και το συνδιάσεις με ξύδι θα καθαρίσει όλη η βρωμιά και επίσης θα λάμπουνε!

Δεν χρειάζονται απορρυπαντικό, αν πάρεις ένα σουηδικό πανάκι microfibre για τα τζάμια και το συνδιάσεις με ξύδι θα καθαρίσει όλη η βρωμιά και επίσης θα λάμπουνε!

Με το πανάκι όμως πώς σφουγγαρίζεις; (μη μου πεις στα γόνατα;!:-P)

697577wcowvfyq3s.gif

Με το πανάκι όμως πώς σφουγγαρίζεις; (μη μου πεις στα γόνατα;!:-P)

Έχω και τη σφουγγαρίστρα από το Eco-house με μικροίνες, σας είχα βάλει και τον λινκ πριν λίγο καιρό αν θυμάμαι καλά.

Στα πλακάκια τι απορρυπαντικο βάζετε; Σκεφτομαι να παρω αυτο που ειναι γενικης χρησης της σονετ αλλα αυτο θελει ξεβγαλμα ετσι δεν ειναι;

ΝΕΡΟ+ΞΥΔΙ = ό,τι καλύτερο για τα πλακάκια!

Μιλάμε γυαλίζουν απίστευτα!

Στα μάρμαρα (σκάλες) βάζω αρκάδι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...