Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑΣ!

Recommended Posts

βρε παδια διλαδη τα υπολοιπα παιδακια ειναι Albert Einstein ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΥΦΟ με αυτα που διαβαζο .....

ειμαστε 23 μινων και λεμε μαμα μπαμπα μπαλα ελα εδω μπορω και 4 λεξεις στα πολονικα ( καταλαβενει ομος τα παντα και στης 2 γλοσσες )........ αυτα ολας και ολας !!!! τι να γινει με το δικο μου λετε να το ξεκινισο καμμια λογοτεραπεια ???

αγχονομε πολυ με αυτα που διαβαζο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μια διευκρινηση: ο αϊνσταιν μιλησε 4 ετων !!!!!!!! μεχρι τοτε ηταν μουγκα, μαλλον γιατι δεν μπορουσε να συννενοηθει με τους υπολοιπους που ηταν κατωτατου :lol::lol::lol::lol:

οποιο παιδακι αργει να μιλησει, θα λετε οτι ειναι ο νεος αϊνσταιν :lol::lol::lol:

κι εγω για τον δικο μου τα ιδια λεω...

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

καλα και μια ξαδερφη μου ειχε 6 μηνων μωρο και καλα οταν ξυπνουσε φωναζε αντε μαμα ελα :rolleyes:

και μια φορα ακουμπησε τον φουρνο και ειπε μαμα καηκα

:rolleyes:

Αμφισβητεις να λεγόμενα μου ή το κατάλαβα λάθος???:rolleyes:

βρε παδια διλαδη τα υπολοιπα παιδακια ειναι Albert Einstein ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΥΦΟ με αυτα που διαβαζο .....

ειμαστε 23 μινων και λεμε μαμα μπαμπα μπαλα ελα εδω μπορω και 4 λεξεις στα πολονικα ( καταλαβενει ομος τα παντα και στης 2 γλοσσες )........ αυτα ολας και ολας !!!! τι να γινει με το δικο μου λετε να το ξεκινισο καμμια λογοτεραπεια ???

αγχονομε πολυ με αυτα που διαβαζο

λενε πως τα διγλωσσα παιδακια αργουν περισσοτερο να μιλησουν απο τα αλλα.και μαλιστα εχω και μιας γνωστης τα μικρα παραδειγμα για αυτο που σου λεω αλλα το χω διαβασει κι εδω στο φοροιυ..αλλα και το δικο μου 23 μηνων ειναι και μονο ελληνικα του μιλαμε ε, και δε λεει και τα φοβερα πραγματα...τα μισα που λεει ειναι μωρουδιακα και τα καταλαβαινουμε απο τα συμφραζομενα.... :wink: παντως και για λογοθεραπεια να πας νομιζω πως το ιδιο θα σου πουν. ασε που δε νομιζω να σε αναλαβει κανεις σε αυτη την ηλικια παιδιου νομιζω πως ειναι για 3χρονα και πανω που εχουν οντως προβλημα. αυτο που λες εσυ εμενα φυσιολογικο μου φαινεται...

παντως η δικια μου τα καταλαβαινει ολα και ειμαι σιγουρη κ το δικο σου το ιδιο

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

αχαχχαχαχα το καλυτερο το ειπε η πεθερα μου....8 μηνων η κορη της μιλουσε με προτασουλες και ελεγε ακριβως τι ηθελε...καλο;;:rolleyes::rolleyes:

χαχααχαχα καλο

μια συγγενης του αντρα μου ελεγε πως οταν η κορη της ηταν 9 μηνων ελεγε το ''αχ κουνελακι'' ολοκληρο κανονικοτατα και το ''ηταν ενα μικρο καραβι''

δηλαδη οκ ειπαμε να ειμαστε κουκουβαγιες αλλα οχι και ετσι:P:p:p

Διαφημίσεις

Kοριτσια μην το σακατεψουμε και αυτο το θεμα!;)

Καθε παιδακι εχει αλλους ρυθμους οπως ειπαν και τα κοριτσια πιο πανω και αλλα ταλεντα.

Πχ η κορη μου και τα δυο ξαδερφακια της στην ιδια ηλικια,Η δικη μου μιλησε τελεια πιο νωριςαπο τα αλλα δυο, το ενα ξαδερφακι παει κατευθειαν για αθλητης-ενω η δικη μου σαβουριαζεται και στο ισωμα και το τδευτερο ξαδερφακι 7 μηνες μικροτερο φτιαχνει παζλ-ενω εμεις δεν ξερουμε ποια ειναι η καλη και ποια ειναι η αναποδη απο καθε κομματι.-ειμαι σιγουρη οτι μου εμοιασε:D:D:D

Επισης καλο ειναι να λεμε τα προσοντα του παιδιου μας αλλα οταν μια μανουλα εχει αγχος για το ποτε θα μιλησει το δικο της λιγο της το μεγαλωνουμε...πχ οταν ο ανηψιος μου περπατησε εγω αγχωθηκα γιατι δεν εχει παρει ακομη τα ποδια της η δικη μου.ποσο μαλον σε ενα φορουμ που μπαινουν γονεις που τα παιδακια τους εχουν καποια καθυστερηση στην ομιλια,φοβουνται γι αυτο και βλεπουν ενα τεταοιο θεμα,

Απο την αλλη δεν ειναι και ωραιο να ειρωνευομαστε..μην με βαρεσετε αλλα ξερω κι εγω παιδακι 8 μηνων-οχι 6- που μιλαγε οσο μιλαγε η δικη μου 11 μηνων...

διαβαζω αυτες τις μερες το βιβλιο "το φυσιολογικο παιδι" του Illingworth που απο πολλους θεωρειται ο πατερας της αναπτυξιολογιας

γραφει λοιπον για τον λόγο οτι εχει τοσο μεγαλη αποκλιση απο παιδι σε παιδι που θεωρει σαν ανωτερη ηλικια για να μιλησει καποιος τα 5 έτη !

επισης θεωρει οτι λογοθεραπεια χρειαζονται μονο τα παιδια που εχουν καποιο διαπιστωμενο προβλημα, οπως πχ να μην ακουν καλα καποιες "συχνοτητες" ή να ανακαλυψαν αργα οτι υπαρχει προβλημα στην ακοη. απο την στιγμη που το παιδι κατανοει οτι ακουει πχ οταν του λες μπανανα μπορει να στην δειξει να την παρει να την φαει κι ας μην μπορει να την προφερει δεν θεωρει οτι υπαρχει καποιο προβλημα και συνεπως λογος για λογοθεραπεια.

απλα οπως στα παιδια που περπατουν αργα γιατι εχουν πιο ανωριμο νευρικο συστημα απο καποια άλλα που περπατουν νωριτερα, ετσι ακριβως συμβαινει και με τον λόγο. το σημαντικο ειναι οι γονεις να συνεχιζουν να μιλουν για ολα με το παιδι τους, κι ας μην μιλαει αυτο. καταλαβαινει. να διαβαζουν παραμυθια, να λενε τραγουδια κλπ.

οταν θα ερθει η ωρα, θα μιλησουν και θα πουν τα παντα.

αυτα διαβασα αυτα μεταφερω :P

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Εγώ το είχα γράψει και πιο πάνω,το ξαναγράφω για να ηρεμήσουμε όλες οι μανούλες:κι αυτές που τα παιδάκια μας δε μιλάνε καθαρά ακόμα,κι αυτές που τα μικρά τους άργησαν να περπατήσουν και σκουντουφλάνε.

Υπάρχουν είδη νοημοσύνης (ΟΧΙ ευφυίας) που αναφέρονται στην ομιλία,το συναίσθημα,την κίνηση,τη χωρική αντίληψη (και άλλα που δε θυμάμαι).Δε σημαίνει ότι ένα παιδί που αργεί να μιλήσει είναι καθυστερημένο ή ένα άλλο που δεν περπατάει μέχρι 15 μηνών έχει πρόβλημα.

Δε λέω να μην το κοιτάξουν οι γονείς,αλλά όχι να μπαίνουμε σε διαδικασία να εξηγούμε γιατί δε μιλάει το παιδί μας και να απολογούμαστε για το αν του μιλάμε ή αν του διαβάζουμε παραμύθια...

η μεγαλη μου 21 μηνων ελεγε τα παντα και εκανε κανονικη κουβεντα με προτασεις και με ολα.

ο γιος μου μεχρι 2.5 χρονων ελεγε μονο 2συλλαβες και 2-3 3συλλαβες.μετα μεσα σε ενα τριμηνο ειπε τα παντα εντελως ξαφνηκα:shock:

η μικρη μου ειναι 10 μηνων και λεει μαμα μπαμπα γιαγια αντε ελα ταει(παει) καο(καλο) μαμ ,οταν καιει κατι λεει τιν τιν :rolleyes: και κανει το παπακι πα πα πα το σκυλακι βαβαβα και την κοτα κακακα

αυτα :-P:-Pη πρωτη λεξη ηταν μαμα(κουκουβα)

Παντως και εγω ημουν απο τα μωρα που μιλησαν νωρις. Βεβαια κατα την μαμα μου σαν ενηλικας δεν ξερω να ανοιξω το στομα μου εκει που πρεπει οποτε τσαμπα το χαρισμα...

Οι μικροι μου μιλανε ικανοποιητικα για αγορια. Ο μικρος που ειναι 25 μηνων εκφραζει τις αναγκες του, επικοινωνει με τον αδελφο του και κανει διαλογους με τα παιχνιδια του. Σαν ενηλικας δεν μιλαει αλλα την οικονομικη κατασταση μας την δινει και την καταλαβαινουμε καθημερινα στην πανα του...

Διαφημίσεις

και γω μιλησα πολυ μικρη.πριν περπατησω αρχισα να μιλαω/εχω κασετα που με μαγνητοφωνησαν ουτε 2 χρονων κ λεω ολοκληρα παραμυθια απεξω κ μαλιστα με πολυ εμφαση:rolleyes::P:p:p ημουν κ ειμαι γλωσσοκοπανα:twisted:

• 1 month later...

Ο μικρός μέχρι τα 2 έλεγε μόνο τα βασικά (μαμά, μπαμπά) και κάποιες λεξούλες που μόνο αυτός καταάβαινε. Τώρα που είναι 2 1/2 συζητάμε κανονικά όλοι μαζί στο τραπέζι το βράδυ.

Πάντως, κορίτσια, καμία έρευνα δεν έχει καταφέρει να συνδέσει την πρόωρη ομιλία με καλύτερες σχολικές αποδόσεις ή ακόμα και με εξαιρετική (παραπάνω από το μέσο όρο δηλαδή) ευφυία. sorry!!!

Απλά το κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς.

Το θέμα όμως της πρόωρης ευφυίας, για μένα, παίρνει πρακτική διάσταση. Το παιδί είναι σε θέση να σου εκφράσει τις ανάγκες του και είναι γενικά πιο ήρεμο, συζητήσιμο κτλ. Ο μικρός μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες είναι αγνώριστος και η μαμά και ο μπαμπάς πιο ...ήρεμοι!!!

http://www.pbs.org/parents/childdevelopmenttracker/one/language.html

θα συμφωνήσω ότι η γρήγορη ανάπτυξη της ομιλίας είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για τους γονείς γιατί επικοινωνούν πιο εύκολα με το παιδί. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορεί να σου πει τι θέλει ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, ακόμη και τα ακαταλαβίστικα που λέει το παιδί, όταν χρησιμοποιεί τους ίδιους ήχους για το ίδιο αντικείμενο, αυτό είναι "λέξη", απλά δεν έχει καθαρίσει η άρθρωση ακόμα. Η δικιά μου ας πούμε λέει το ποδήλατο "μπιγιγιο" αλλά κι αυτό για την ηλικία τους θεωρείται λέξη.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Η κορη μου ειναι 2 χρονων, κ απο 18-20 μηνων μιλαει πολυ, εχει λεξιλογιο ενηλικα, λεει δυσκολες λεξεις, ρηματα, συννενοησε μαζι τηε κανονικοτατα, συντακτικο, γραμματικη, δηλ σας λεω φορβερο, οπου κ αν παμε, μενουν εκπληκτοι ολοι, δεν μικρομεγαλιζει , ισα ισα, απλα, μιλαει σαν ενηλικας, (οχι σαν λογιος ή φιλοσοφος). Μιλησε πριν περπατησει! κ καθε μερα λεει κατι λεξεις απιστευτες , για την ηλικια της ! τι να πω...μονο περηφανη μπορω να ειμαι βεβαια...εσεις? τι λενε τα δικα σας?

ετσι ημουν κι εγω απο 3 μηνων αρχισα να μιλαω και στο χρονο ελεγα τα παντα. αντιθετα η κορη μου μεχρι τα 2 ελεγε 10 λεξεις τωρα ξεκιναει να μιλαει και δε σταματαει αναλυει τα παντα αλλα δε μιλαει ακομα πολυ καθαρα αλλα μου κανει εντυπωση που η γραμματικη της ειναι σωστη, το συντακτικο ομως οχι ακομα τα λεει λιγο ανακατεμενα.

Διαφημίσεις

και οι δυο οι γιοι μου το ιδιο ....ο μικρος τωρα ειναι 3 περσι οταν γενησσα ενα βραδυ τον κοιμιζε η μαμα μου γιατι ταιζα την μικρη....και τις κανει θελω την μαμα μου να με κοιμισει...του αρχιζει η μανα μου μπλα,μπλα,μπλα τελειωνει την κοιταει ο μικρος και της κανει μα καλα τι δεν καταλαβαινεις θελω την μανα μου για να κοιμηθω...μια αλλη φορα μου κανει μαμα τη φαγητο εχουμε του κανω εγω ..φασολια...και μου κανει,...πωπω εγω ηθελα καμαλαρι....και ενα τελευτειο τον περνει τηλ η νονα του και του λεει ήσουν καλο παιδι να σου φερω το δωρο σου ,,και κανει καλα πας καλα φυσικα και θα μου φερεις δωρο ,το ρωτας κιολας.....

9irIp2.pnglNGAp2.pngmpempa se perimenoume ton aprilio

Η κορη μου είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις παιδιών που από 14ων μηνών συνδέουν 2 λέξεις μαζί και μιλάνε πεντακάθαρα και σωστά. Πήγαμε λίγο αργότερα σε μια ομάδα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 18 μηνών + και δεν μιλούσε κανένα ενώ η δικιά μου τα ΄λεγε, τραγούδαγε κτλ. Στο σπίτι σημειωτέον μου 'χε σπάσει τα νεύρα γιατί δεν μπορούσα να σκεφτώ :)

22 μηνών γυρνάει και μου λέει: "Μαμά, πάω λίγο έξω στο μπαλκόνι να καπνίσω ένα τσιγαράκι και έρχομαι" και μια άλλη πρόταση που δεν θυμάμαι και είχα λυθεί γιατί μέτρησα 16 λέξεις!

Τον επόμενο χρόνο στον παιδικό λίγα παιδιά μιλούσαν αλλά κανένα τόσο καθαρά και με τέτοιο λεξιλόγιο. Στο τέλος της χρονιάς όμως, που τα περισσότερα παιδιά ήταν 3ων μιλούσαν πολύ καλύτερα, άκουγες να τραγουδούν και να μιλούν μεταξύ τους και η διαφορά σχεδόν δεν φαίνεται πια.

Πιστεύω όμως πως θα την ακολουθήσει η κλίση στις γλώσσες, ήδη στα λίγα αγγλικά που μαθαίνουν τα πιάνει με τη μία. Χαίρομαι πολύ γι'αυτό γιατί το θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα στη ζωή να έχεις λέγειν.

Στο θέμα κινητικότητας πάντως ήταν αρκετά πίσω, παρόλο που περπάτησε 12-13ων μηνών κανονικά.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Εμένα πάλι 6μηνών είπε μπαμπά (η πρώτη μας λέξη ) κ γύρω στους 9 μήνες είπε μάμα, μπανάνα, πατάτα, αντε :D κ λέμε θα μιλήσει νωρίς!! Σε ένα μήνα όμως περπάτησε κ άρχισε την εξάσκηση σε αυτό τον τομέα... οι λεξούλες κόπηκαν μαχαίρι!!:shock: Τίποτα δεν έλεγε επί μήνες μόνο μπάμπά κ μαμά όταν έβλεπε τα σκουρα κάπου!!

Ξαφνικά μια μέρα που ήταν στο παράθυρο κ προσπαθούσε να το ανοίξει την άκουσα "Μαμά, μπαμπά, γιαγιά, ίνα (από το Κατερίνα) " μας ζητο'υσε βοήθεια:lol::lol:

Τώρα εδώ κι ένα μήνα έχει αρχίσει κ λύνεται πάλι η γλώσσα της κ λέει έτσι κάθε δυο τρεις μέρες κάτι καινούργιο..:-D

Τρελένομαι να την ακούω να μιλάει κ πιο πολύ με τα αλλαμπουρνέζικα!!!

Yugup3.png

Η κορη μου ειναι 2 χρονων, κ απο 18-20 μηνων μιλαει πολυ, εχει λεξιλογιο ενηλικα, λεει δυσκολες λεξεις, ρηματα, συννενοησε μαζι τηε κανονικοτατα, συντακτικο, γραμματικη, δηλ σας λεω φορβερο, οπου κ αν παμε, μενουν εκπληκτοι ολοι, δεν μικρομεγαλιζει , ισα ισα, απλα, μιλαει σαν ενηλικας, (οχι σαν λογιος ή φιλοσοφος). Μιλησε πριν περπατησει! κ καθε μερα λεει κατι λεξεις απιστευτες , για την ηλικια της ! τι να πω...μονο περηφανη μπορω να ειμαι βεβαια...εσεις? τι λενε τα δικα σας?

κι η δικια μου το ιδιο ακριβως....και τα λεει και πολυ καθαρα,οπως μιλαμε εμεις....δηλαδη δεν ειναι η μονη ε;....και πιστευα οτι ειχαμε την αποκλειστικοτητα....χαχα πλακα κανω:-D

• 3 εβδομάδες μετά...

Κούκλα μου να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!Είναι απο τα σπάνια φαινόμενα!Έτσι ήμουν εγώ μικρή (μωρό) 8 μηνών έλεγα στη μαμά μου οτι με πονάει το αυτί μου!!Όπου το πώ δεν με πιστεύουν!Η πίκρα που τρώω τώρα όμως,είναι οτι τα αγόρια μου,3ών ο μεγάλος,ακόμη τα λέει αλαμπουρνέζικα,ενώ πρίν 6 μήνες άρχισε να μιλάει,και ο μικρός μου 2 ετών ακόμη τον βλέπουμε μωρό,αφού δεν λέει παρα μόνο μαμά,μπαμπά,αβαβά(γάλα) μάουμ,(μικυ μάους) νάνιιιιιιι..........νόοοοοο(νερό) και νιανιά(φαγητό δηλαδή)! ΣΕ ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!Χχαχαχαχ!! :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...