Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑΣ!

Recommended Posts

να σου ζησει!!!!!! να την χαιρεσαι, να την καμαρωσεις οπως επιθυμεις!!!

εμενα 2 χρονων μονο κατι 'μπαρου μπαλου γκαγκα ντουμ' ελεγε...

αλλα παλι, η δικια μου 8 μηνων κρεμιοταν απο τα πολυφωτα..

τωρα που πλησιαζει τα 3, ακομα δεν μιλαει πεντακαθαρα... αλλα, μας την ζητανε απο το τσιρκο του ηλιου, και για προπονητρια μπαντζι τζαμπινγκ...

:|

:lol::lol::lol::lol::lol:

αστερι η κορη σου:lol::lol:

npbIp1.png

jqdhp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η κορη μου ειναι 2 χρονων, κ απο 18-20 μηνων μιλαει πολυ, εχει λεξιλογιο ενηλικα, λεει δυσκολες λεξεις, ρηματα, συννενοησε μαζι τηε κανονικοτατα, συντακτικο, γραμματικη, δηλ σας λεω φορβερο, οπου κ αν παμε, μενουν εκπληκτοι ολοι, δεν μικρομεγαλιζει , ισα ισα, απλα, μιλαει σαν ενηλικας, (οχι σαν λογιος ή φιλοσοφος). Μιλησε πριν περπατησει! κ καθε μερα λεει κατι λεξεις απιστευτες , για την ηλικια της ! τι να πω...μονο περηφανη μπορω να ειμαι βεβαια...εσεις? τι λενε τα δικα σας?
εγω θα πω μπραβο στο κοριτσακι σου και καλα εκανες και τα εγραψες εισαι μια μανουλα που κοκορευετε οπως ολες οι μανουλες,μην κρυβομαστε πισω απο τα δαχτυλκα μας η καθεμια για διαφορετικο λογο αισθανετε περηφανη για το παιδακι της,εγω χαιρομαι που υπαρχουν και αυτα τα παιδακια,ειμαι και εγω πολυ περηφανη για τον γιο μου οπως εσυ οχι ομως για τον ιδιο ακριβως λογο,τωρα στο θεμα μας ο δικος μου ειναι 15,5 μηνων και λεει πολλες λεξουλες και εκτος απο αυτο οτι και να του πω με τη μια το λεει δεν χρειαζεται να το ξαναπω,ειναι παπαγαλος ονομα και πραμα,μιμειτε πολυ τα παντα και τους παντες,περνανε αυτοκινητα και μιμειτε τη μηχανη του αυτοκινητου το ιδιο γινεται και με τις μηχανες,τα παντα,τραγουδαει το λοκα λοκα της σακιρα με δικιες του λεξεις,εχει πολυ πλακα,να τα χαιρομαστε τα παιδια μας και να ειμαστε περηφανες παντοτε,

Εχω δυο παιδακια και αργησα πολυ να τα αποκτησω.

Ολα τα χρονια που δεν ειχα παιδια ενιωθα "καπως" οταν ακουγα τις μαμαδες να μιλανε για τα παιδια τους σαν να ηταν Einstein (που μπορει και να ηταν).

Γι'αυτο τωρα δε μιλαω για τα κατορθωματα τους, παρα μονο σε δικους μου ανθρωπους και κυριως οχι σε αλλες μαμαδες που ισως καπου να υστερουν τα δικα τους παιδακια και να τις κανω αθελα μου να νιωσουν ασχημα ή τα δικα τους παιδια να ειναι πολυ μπροστα απο τα δικα μου και ν'αρχισω να προβληματιζομαι.

Και για να μην παρεξηγηθω, δεν κατακρινω σε καμια περιπτωση οποια μαμα διατυμπανιζει τα κατορθωματα του παιδιου της. Απλα καποιες φορες αυτο μπορει να στεναχωρησει αλλες μανουλες χωρις να το θελουμε...

Εχω δυο παιδακια και αργησα πολυ να τα αποκτησω.

Ολα τα χρονια που δεν ειχα παιδια ενιωθα "καπως" οταν ακουγα τις μαμαδες να μιλανε για τα παιδια τους σαν να ηταν Einstein (που μπορει και να ηταν).

Γι'αυτο τωρα δε μιλαω για τα κατορθωματα τους, παρα μονο σε δικους μου ανθρωπους και κυριως οχι σε αλλες μαμαδες που ισως καπου να υστερουν τα δικα τους παιδακια και να τις κανω αθελα μου να νιωσουν ασχημα ή τα δικα τους παιδια να ειναι πολυ μπροστα απο τα δικα μου και ν'αρχισω να προβληματιζομαι.

Και για να μην παρεξηγηθω, δεν κατακρινω σε καμια περιπτωση οποια μαμα διατυμπανιζει τα κατορθωματα του παιδιου της. Απλα καποιες φορες αυτο μπορει να στεναχωρησει αλλες μανουλες χωρις να το θελουμε...

Ε, δε νομίζω πια! Το κάθε παιδάκι έχει τα δικά του χαρίσματα... Η δικιά μου έφτασε 21 μηνών για να περπατήσει και γενικά η κινητική εξέλιξή της είναι στο κατώτατο φυσιολογικό... Αυτό δε σημαίνει ότι θα στενοχωρηθώ με τη μαμά που λέει ότι το παιδάκι της ανεβαίνει στα πολύφωτα!!! :lol::lol::lol:

Και τώρα που διάβασα όλο το θρεντ στενοχωρήθηκα με τις μπηχτές! Αμάν, νομίζω ότι υπάρχει αρκετός χώρος εδώ μέσα για να μοιραστούμε τις χαρές και τις λύπες και τις αγωνίες μας και όλα!!!

Που είναι το κακό ότι αυτή η μαμά ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της και να δει αν υπάρχουν και άλλες μαμάδες με αυτή την εμπειρία;;;

Αν εγώ άνοιγα θέμα πριν δυο χρόνια ότι η κόρη μου είναι σχεδόν δυο χρονών και δεν περπατάει δεν θα υπήρχε πρόβλημα δηλαδή αλλά αν μιλήσω για τις γλωσσικές της επιδόσεις υπάρχει γιατί μπορεί να στενοχωρηθεί κάποια μαμά; Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική...

Αυτό δε σημαίνει ότι θα στενοχωρηθώ με τη μαμά που λέει ότι το παιδάκι της ανεβαίνει στα πολύφωτα!!! :lol::lol::lol:

εσυ οχι, η συγκεκριμενη μαμα ομως.. κλαιει με μαυρο δακρυ :?

Διαφημίσεις

Ε, δε νομίζω πια! Το κάθε παιδάκι έχει τα δικά του χαρίσματα...

αυτο ειναι καρατσεκαρισμενο...

παιδακι που ισως περπατησε νωρις, αργει να μιλησει..

αλλο δεν μιλαει, αλλα τρεχει σαν τον κεντερη πλακωμενο στ αναβολικα

αλλο ειναι πανυψηλο, αλλα αδυνατο σα τσιρος

αλλα παχουλουτσικο, αλλα κουκλακι...

καπου κερδιζεις, καπου χανεις...

επισης... ποσο ακυρα θα φαινονται ολα αυτα σε 10-20 χρονια....

που θα καθομαστε εμεις, οι κλωσσες και θα κοιταμε φωτος των μωρων μας, και θα λεμε ΄το δικο μου εκανε αυτο, και το δικο σου εκεινο...'

και τα παιδια θα αγανακτουν, και θα λενε 'ξεκολλα ρε μανα με το ποτε εβγαλα την πανα, και τι ωραια που ηξερα να φυσαω τις μυξες μου οταν ημουν αρρωστος!!! με κανεις ρομπα στους φιλους μου, ΩΧΟΥΥΥΥΥ'

:lol::lol::lol::lol::lol:

Χα, χα φυστικάκι, εγώ την βοηθάω ακόμα για να ανέβει στην τσουλήθρα όταν έχει κάτι άλλο εκτός από κλασσικά σκαλιά, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σκαρφαλώσει και κοντεύει τα 4 πια... Λοιπόν κοίτα να δεις, η δική μου θα παρουσιάζει το πρόγραμμα στο τσίρκο και η δική σου θα κάνει τα ακροβατικά, deal;;;:lol::lol::lol:

Χα, χα φυστικάκι, εγώ την βοηθάω ακόμα για να ανέβει στην τσουλήθρα όταν έχει κάτι άλλο εκτός από κλασσικά σκαλιά, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σκαρφαλώσει και κοντεύει τα 4 πια... Λοιπόν κοίτα να δεις, η δική μου θα παρουσιάζει το πρόγραμμα στο τσίρκο και η δική σου θα κάνει τα ακροβατικά, deal;;;:lol::lol::lol:

60-40 :cool:

(ψυχικη οδυνη, σε χαπια θα παει το δικο μας μεριδιο.... ηρεμιστηκα, για μενα!!!)

Και η υποφαινόμενη μαμά, ψάχνει για ωτασπίδες ώρες ώρες, για να σωθεί από το βαρύ πυροβολικό της κόρης της: το στοματάκι της! Καμιά φορά λέω: "παιδί μου λυπάμαι τη δασκάλα που θα έχεις... Άντε να κάνει μάθημα η γυναίκα..." Απάντηση: "Πάντως εγώ είμαι βέβαιη ότι θα περνάω καλα στο σχολείο και μάλιστα θα αγαπάω και θα ακούω τη δασκάλα μου, αντίθετα με ό,τι νομίζεις!" Κάγκελο πάλι εγώ!

Διαφημίσεις

Ε, δε νομίζω πια! Το κάθε παιδάκι έχει τα δικά του χαρίσματα... Η δικιά μου έφτασε 21 μηνών για να περπατήσει και γενικά η κινητική εξέλιξή της είναι στο κατώτατο φυσιολογικό... Αυτό δε σημαίνει ότι θα στενοχωρηθώ με τη μαμά που λέει ότι το παιδάκι της ανεβαίνει στα πολύφωτα!!! :lol::lol::lol:

Και τώρα που διάβασα όλο το θρεντ στενοχωρήθηκα με τις μπηχτές! Αμάν, νομίζω ότι υπάρχει αρκετός χώρος εδώ μέσα για να μοιραστούμε τις χαρές και τις λύπες και τις αγωνίες μας και όλα!!!

Που είναι το κακό ότι αυτή η μαμά ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της και να δει αν υπάρχουν και άλλες μαμάδες με αυτή την εμπειρία;;;

Αν εγώ άνοιγα θέμα πριν δυο χρόνια ότι η κόρη μου είναι σχεδόν δυο χρονών και δεν περπατάει δεν θα υπήρχε πρόβλημα δηλαδή αλλά αν μιλήσω για τις γλωσσικές της επιδόσεις υπάρχει γιατί μπορεί να στενοχωρηθεί κάποια μαμά; Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική...

μπραβο σου ετσι ακριβως ειναι.γιατι να στεναχωρεθουν οι μαμαδες ισα ισα χερεσαι και με τη χαρα του αλλου...

παιδακι που ισως περπατησε νωρις, αργει να μιλησει..

αλλο δεν μιλαει, αλλα τρεχει σαν τον κεντερη πλακωμενο στ αναβολικα

Αυτο συμβαινει γιατι ο λογος και η σωματικη κινηση ελεγχονται μεχρι τα 3 απο το ιδιο σημειο του εγκεφαλου και επειτα μοιραζονται. Γιαυτο μετα τα 3 ολα τα παιδια μεσες ακρες ειναι το ιδιο και σε σωματικη κινηση και σε ομιλια. Και γιαυτο υπαρχουν τοσες διαφορες σε μικρες ηλικιες......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

το χα ακουσει κι εγω αυτο αλλα επειδη η 1η μου κορη τα κανε και τα 2 νωρις δε τα πιστευα. περπατησε 11μισι μηνων και στους 22 μηνες εκανες συζητηση...τωρα που η μικρη ομως περπαταει κ αυτη απο 11μισι αλλα στους 22 μηνες λεει πολυ απλα πραγματα και τα περισσοτερα στη δικη της διαλεκτο αρχιζω να πιστευω πως η μεγαλη ηταν μια εξαιρεση στο κανονα. παντως εγω δε θα στεναχωριομουν με τιποτα αν καποιο αλλο παιδακι κανει περισσοτερα. μονο ζηλευω που δε θα παμε στο τσιρκο του ηλιου ακομα! :P

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εμεις ειμαστε σχεδον 27μηνων και η ομιλια της απο τοτε που εκλεισε τα δυο εχει στρωσει πολυ!συννενοουμαστε κανονικοτατα και ειναι στην προσπαθεια που κλεινει τα ρηματα,ψαχνει τα αρθρα ακομα,αλλα εχει πολυ πλακα,αληθεια!!!!!!!!!!!

πιστευω δηλ οτι τα2-3χρ.ειναι η καλυτερη φαση στην ομιλια που λενε και πραγματα τα οποια δεν καταλαβαινεις.

Κοριτσια οταν η μικρη μου ηταν 15 μηνων πηγα για καφε με μια φιλη που ειχα να δω καιρο. Μαζι εφερε και μια φιλη της που δεν γνωριζα.

Αρχισα λοιπον γεματη περηφανεια να λεω ποσο γρηγορα τα εκανε ολα η μικρη μου σε σχεση με τη μεγαλη.

Ελεγα λοιπον οτι 15 μηνων ελεγε "πεπατω" (το ρο δεν το ελεγε ακομα) οταν αναφεροταν στον εαυτο της και οταν μιλουσε σε μενα ελεγε "πεπατας γηγολα"=περπατας γρηγορα.

Τοτε μετρουσε μεχρι το 5 μονη της αλλα ελεγε τον επομενο αριθμο απο εκει που θα ασταματουσες μεχρι το 10.

Αφου τα ελεγα λοιπον ολ'αυτα ξαφνικα η φιλη της φιλης μου βουρκωσε και μας ειπε οτι παει τον γιο της 2 χρονια για λογοθεραπεια (τοτε ηταν 4) γιατι ελεγε μονο σκορπιες λεξεις δυσνοητες.

Ενιωσα πολυ ασχημα και ηθελα ν'ανοιξει η γη να με καταπιει. Αυτο εννοουσα πριν. Πολλες μανουλες διαβαζουν το φορουμ κιάς μην συμμετεχουν. Μπορει αθελα μας να στεναχωρησουμε ή ν αστρεσαρουμε καποια μανουλα. Ολα τα παιδακια ειναι σπουδαια και εχουν χαρισματα.

Εγω μετα απο το καζο που περασα τοτε τα λεω μονο σε πολυ δικους μου ανθρωπους.

Να τα χαιρομαστε. :D

Διαφημίσεις

Τι πλάκα που έχουν τα μικρούλια μας! Ότι κι αν κάνουν, ότι κι αν δεν κάνουν είναι τόσο χαριτωμένα!!!!

Ο δικός μου τα λέει όλα αλλα δεν λέει το σ και το ρ. Επίσης βάζει πολύ σωστά τα άρθρα και κλείνει σωστά τα ρήματα και το γένος. Και με τον πλυνθηντικό καλά τα πάει αλλα έχει πολυ πλάκα γιατί δεν ξέρει που να σταματήσει... πχ "πολλά καφέ-α, ροζ-α, μωβ-α" κτλ.

Στο σπιτι σε εμένα και τους οικείους του μιλάει συνέχεια. Όταν όμως βγούμε έξω, ούτε το όνομά του δεν λέει στην αρχή. Είναι ντροπαλό το ζουζουνάκι μου!!!

Να είναι πάνω απο όλα γερά τα παιδάκια μας και λίγη σημασία έχει τι κάνουν νωρίς και τι αργά. Αυτά είναι για μας. Εκείνα δεν τα νοιάζει καθόλου όταν παίζουν, δεν παραβγαίνουν ούτε στην ομιλία ούτε στο τρέξιμο!:)

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

δε μπορεις να φανταστεις τι μας εκανε μια φορα, ηταν περιπου δυο χρονων και ΟΛΑ, αγγλικα κι ελληνικα ειχαν την καταληξη -ακι (spoonακι, bedακι κλπ). Μαντεψε τι αρχισε να φωναζει επανειλημμενως στη μεση της πλατειας (τινγκα στον κοσμο καλοκαιρι γαρ) οταν γυρισε το κεφαλι πανω και ειδε το φεγγαρι!:lol::lol::lol:

Καλό......:lol:

Εμένα που με την ίδια ακριβώς λέξη έλεγε το σαμπουανάκι......:rolleyes:

Και είχε βγει στο μπαλκόνι και το φώναζε???? Και έτρεχα να την μαζέψω...

Και άκουσα τους διπλανούς να γελάνε....:oops:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Η κορη μου ειναι 2 χρονων, κ απο 18-20 μηνων μιλαει πολυ, εχει λεξιλογιο ενηλικα, λεει δυσκολες λεξεις, ρηματα, συννενοησε μαζι τηε κανονικοτατα, συντακτικο, γραμματικη, δηλ σας λεω φορβερο, οπου κ αν παμε, μενουν εκπληκτοι ολοι, δεν μικρομεγαλιζει , ισα ισα, απλα, μιλαει σαν ενηλικας, (οχι σαν λογιος ή φιλοσοφος). Μιλησε πριν περπατησει! κ καθε μερα λεει κατι λεξεις απιστευτες , για την ηλικια της ! τι να πω...μονο περηφανη μπορω να ειμαι βεβαια...εσεις? τι λενε τα δικα σας?

Σίγουρα θα έχετε/εχεις συμβάλει κι εσύ/εσεις για αυτό... Για πες!!! Τι κάνατε ; Ο γιος μας λεει μόνο αυτα που τον ενδιαφερουν.. "Γκούφη" "Κίκι" (Μίκυ) ¨Πιπίγια" (πιπίλα) "¨ΑΤΟ!" (άστο) "Κά" (καρέκλα) "Μπομπ" "Πατρικ" "Μωγιό" (μωρό) "Νεγιό" (νερό) "Μήγιο" (μήλο) "Τυί" (τυρί) κλπ :cool:

εμάς λέει γύρω στις 10 λέξεις και αυτές μπερδεμένα, είναι 27 μηνών. Και εγώ είμαι τόσο περήφανη για αυτόν όσο είσαι εσύ για την κόρη σου. Να μας ζήσουν τα μωρά μας!

Και εμεις ειμαστε 25 μηνων και λεμε μετρημένες λεξούλες! δεν ανησυχώ όμως και ειμαι εξίσου περίφανη για τη μικρή μου!!!

vJqep3.png

• 1 month later...
Μήπως είναι κάποιος στην οικογένεια δικηγόρος ή δημοσιογράφος???Έχω ακούσει τέτοιες περιπτώσεις σε οικογένειες που έχουν αυτά τα επαγγέλματα!

κοιτα, κ εγω μιλαω αρκετα, οχι σε ενοχλητικο σημειο φανταζομαι - απο τι μου λεει ο αντρας μου δηλ.- ο αντρας μου εχει λεγειν εντονο - χωρις να ειναι δικηγορος , καθηγητης , αλλα η πεθερα μου, η κουνιαδα μου, κ γενικα το σοι του αντρα μου, ειναι δικηγοροι ολοι, δικαστικοι κτλ....τι να πω...μαλλον το γονιδιο απο κει το πηρε

Σίγουρα θα έχετε/εχεις συμβάλει κι εσύ/εσεις για αυτό... Για πες!!! Τι κάνατε ; Ο γιος μας λεει μόνο αυτα που τον ενδιαφερουν.. "Γκούφη" "Κίκι" (Μίκυ) ¨Πιπίγια" (πιπίλα) "¨ΑΤΟ!" (άστο) "Κά" (καρέκλα) "Μπομπ" "Πατρικ" "Μωγιό" (μωρό) "Νεγιό" (νερό) "Μήγιο" (μήλο) "Τυί" (τυρί) κλπ :cool:

Ναι πιστευω οτι παιζει κ αυτο ρολο, διαβαζουμε πολλα παραμυθια, της μιλαω πολυ, τις περιγραφω τα παντα....απο πολυ μικρη, μωρο 2 μηνων....γενικα ασχολουμαι πολυ μαζι της...συνεχεια...δεν αφηνω ευκαιρια να περασει...αλλα ειναι κ γονιδιακο...

Κορίτσια μου καλημέρα, Ξέρετε τι είπε ο γιόκας μου πρίν 2 μήνες??? (5 μηνών τότε)..

"Αντε γεια"...

έμεινα μ@κ@κ@ς κοιτάζοντας τον...χαχα...Το παιδί μου λέω έχει τάσεις φυγής σαν τους γονείς του απο κούνια κιόλας...

Τωρα είμαστε 7 μηνών και λέμε μαμα, μπαμπά, μαμ και νταντα....Αχ είμαι πολύ περίφανη μάνα!!

καλα και μια ξαδερφη μου ειχε 6 μηνων μωρο και καλα οταν ξυπνουσε φωναζε αντε μαμα ελα :rolleyes:

και μια φορα ακουμπησε τον φουρνο και ειπε μαμα καηκα

:rolleyes:

αχαχχαχαχα το καλυτερο το ειπε η πεθερα μου....8 μηνων η κορη της μιλουσε με προτασουλες και ελεγε ακριβως τι ηθελε...καλο;;:rolleyes::rolleyes:

μπράβο στο κοριτσάκι σου!!να μιλάει κανονικά!!!συγχαρητήρια!θα έχεις κάνει και συ καλή δουλειά φαίνεται!!

η δικιά μου ειναι σχεδόν 15 μηνών και... δεν έχω μέτρο σύγκρισης...αλλά πιστεύω ότι τα πάει καλά με την γλωσσική της ανάπτυξη.προσπαθεί όλες τις λεξούλες...λέει καθαρά καμιά 20αριά.έχω προσέξει ότι δεν λέει το ρο!!!!νελλλοοοοο..νελλλο..!!πάτοο(πάρτο)!το τρώμε το ρο δηλαδή ή το αντικαθιστούμε με το λ!!!έχει πάρα πολύ πλάκα!!

δεν ξέρω πως θα μιλάει στα δύο..αλλά τώρα κάποιες φορές μου λέει με επιτακτικό ύφος..κάτι ακαταλαβίστικα..και το λέει ..και το ξαναλέει..και δεν την καταλαβαίνω..της λέω δείξε μου...δεν βγάζω άκρη..και μετά τις αποσπώ με κάτι άλλο την προσοχή.δεν ξέρω αν κάνω καλά...αλλά όταν δεν την καταλαβαίνω..δείχνει να δυσανασχετεί...στενοχωριέμαι λίγο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...