Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εμένα δεν με ποναγε, η εξέταση τραχήλου. Στη δουλειά με είχαν τρομοκρατησει. Τους έλεγα, θα πάω σήμερα για εξέταση τραχήλου και μου έλεγαν "το γνωστό πασπατεμα"

Δεν με πονεσε καμία φορά. Αλλα άφηνε ένα συναίσθημα παράξενο. Πολυ παράξενο! Πως να το περιγράψω, δεν ξέρω. Άσχημο συναίσθημα, αλλα όχι πόνο.

Το σουβλι για το σπάσιμο των νερών, ηταν και αυτο ένα "θαύμα" της επιστήμης!

Παίρνουν ένα σουβλι και στο βάζουν για να σπάσουν τα νερά!!! Μόνο που το βλέπεις, αισθάνεσαι σαν τον Αθανάσιο Διακο!!!

Αλλα ούτε αυτο με πονεσε. Ήμουν και σε προχωρημένη φάση του τοκετού και ο πόνος ήταν ανυποφορος ούτως η αλλιώς.

Γενικά ο φυσιολογικής, τις περισσότερες φορες, έχει πολυ πόνο.....

Δεν γνωρίζω για καισαρικη. Αλλα για φυσιολογικό ξέρω.

Συμβουλή. Κάντε επισκληριδιο, όσο προλαβαινετε!!! Μην το σκέφτεστε!

Διαφημίσεις

καταγγελλω την παγκοσμια επιστημονικη και τεχνολογικη κοινοτητα για το εξης: ενω μεχρι τωρα και οι δυο εχουν αναπτυχθει τοσο σε σημειο να βγαζουμε φωτο το μωρο μας ενω βρισκεται ακομα στη μητρα παρ ολα αυτα δεν εχουν ανακαλυψει κατι ωστε να βλέπουν το μεγεθος της διαστολης που εχουμε... ακομα με το χερι ρε παιδια???? τι πρωτογονα μεσα ειναι αυτα??

και πρωτογονα και επιπονα... πειτε μου εχω αδικο|?????????????????

ποσο δικιο εχεις!!!!!! ενταξει απο θεμα πονου δεν ειναι κατι το υπερβολικα επιπονο αλλα αν εχεις τους πονους απ τις συσπασεις εχεις και το χερι του γιατρου ή της μαιας καθε τρεις κ λιγο (και για τρεις μερες οπως εγω) καποια στιγμη ακομα κι αυτη η μικρη ενοχληση σου φαινεται αφορητος πονος.

μια φίλη μου είπε για ένα παλούκι που σου σπάνε τα νερά αν δεν έχουν σπάσει από μόνα τους.αυτό λεει ηταν φρικη.το θυμάται καμιά σας?

χαχα παλουκι λεει!!!!!

βασικα οταν μου ειπε ο γιατρος οτι θα μοπυ σπασει αυτος τα νερα ψιλοτρομοκρατηθηκα αλλα δεν πονεσε περισσοτερο απ οτι η απλη μετρηση τραχηλου, η λεκανη που μου εβαλε κατω απ τη μεση ομως με πεθανε...

αυτο με το παλουκι το θυμαμαι εγω αλλα το χειροτερο μου ηταν μετα τη γεννα που σου πιεζουν τοσο πολυ την κοιλια για να καθαρισεις ολα τα αλλα δεν τα θυμαμαι αλλα αυτι ηταν μετα που γρννηθηκαν τα μικρα μου οποτε αυτο μου εχει μεινει..γενικα ομως αντεχω τον πονο..

Γιατί σου πιέζουν την κοιλιά; :shock::shock:Στέκει αυτό ιατρικά; Το σώμα δεν είναι φτιαγμένο για να αποβάλει μόνο του ότι χρειάζεται; Δεν μπορώ να φανταστώ να έχω περίοδο κ να με πατάνε...:rolleyes:Πολύ παράξενο μου ακούγεται ως πρακτική...κ πολύ αμφιβάλλω για το αν πρέπει να γίνεται...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Σχετικά με τον έλεγχο της διαστολής πάντως ο ΠΟΥ εντάσσει τις πολλές κολπικές εξετάσεις στις πρακτικές που συχνά χρησιμοποιούνται με ακατάλληλο τρόπο:

Και πιο συγκεκριμένα λέει:

Δ6. Επανειλημμένες και συχνές κολπικές εξετάσεις, ιδιαίτερα από περισσότερα άτομα του ενός.

Οι κολπικές εξετάσεις πρέπει να περιορίζονται από πλευράς αριθμού στις τελειώς απαραίτητες: κατά το πρώτο στάδιο του τοκετού μία ανά 4 ώρες αρκεί (Π.σγ. 1993). Αν όλα πάνε καλά, ορισμένες φορές αρκεί μια εξέταση, εκείνη που θα επιβεβαιώσει διαστολή του τραχήλου (το πιο αντικειμενικό κριτήριο ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ενεργό τοκετό). Μια άλλη πρακτική είναι να γίνεται κολπική εξέταση όταν υπάρχει ένδειξη, Π.χ. όταν η ένταση και η συχνότητα των συστολών μειώνεται, όταν εμφανισθεί τάση για εξώθηση, πριν τη χορήγηση αναλγησίας, κτλ.

Αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική μας αρχή: "στο φυσιολογικό τοκετό θα πρέπει να υπάρξει σημαντικός λόγος για να παρέμβουμε στη φυσική διαδικασία". Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για να στηρίξουν οποιαδήποτε από αυτές τις πρακτικές,.

Αν λοιπόν το συζητήσουμε με τον γιατρό μας μπορούμε να διεκδικήσουμε έστω να μη μας εξετάζουν άσχετα άτομα παρά μόνο ο γιατρός ή η μαία μας κ μόνο όταν χρειάζεται.

Διαφημίσεις

Γιατί σου πιέζουν την κοιλιά; :shock::shock:Στέκει αυτό ιατρικά; Το σώμα δεν είναι φτιαγμένο για να αποβάλει μόνο του ότι χρειάζεται; Δεν μπορώ να φανταστώ να έχω περίοδο κ να με πατάνε...:rolleyes:Πολύ παράξενο μου ακούγεται ως πρακτική...κ πολύ αμφιβάλλω για το αν πρέπει να γίνεται...

μελινακι σε οσες γεννησαν με καισαρικη τουλαχιστον το εκαναν στο ιασω δεν ξερω αν στεκει η οχι αλλα οταν το εκαναν ετρεχε ποταμι το αιμα οποτε θεωρω οτι επρεπε..σε φυσιολογικο ειναι αλλιως γιατι σπρωχνεις για να βγει το μωρο οποτε ναι εκει το αποβαλλει ο οργανισμος σου ομως στην καισαρικη υπαρχει βιαιη εξοδος του μωρου και το σωμα σου ειναι απροετοιμαστο..

Εγω παντως κοριτσια τι να πω. Καθε φορα που μετρουσαν διαστολη δεν καταλαβαινα τιποτα κ χωρις επισκληριδιο!

Ευχομαι να παθεις οτι σκεφτεσαι εσυ για μενα !!!

Αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική μας αρχή: "στο φυσιολογικό τοκετό θα πρέπει να υπάρξει σημαντικός λόγος για να παρέμβουμε στη φυσική διαδικασία". Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για να στηρίξουν οποιαδήποτε από αυτές τις πρακτικές,.

Αν λοιπόν το συζητήσουμε με τον γιατρό μας μπορούμε να διεκδικήσουμε έστω να μη μας εξετάζουν άσχετα άτομα παρά μόνο ο γιατρός ή η μαία μας κ μόνο όταν χρειάζεται.

Κοριτσακι να υποθεσω οτι δεν εχεις γεννησει?Γιατι νιωθω οτι εχεις στο μυαλο σου το φυσιολογικο τοκετο λες και ειναι το πιο απλο πραγμα στν κοσμο.Η ισως χεις στο νου σου καποιες ιδανικες περιπτωσεις που ολα γινονται λες και εισαι στον αυτοματο πιλοτο...η πραγματικοτητα ομως πολλες φορες διαφερει.

Γεννησα τα Χριστουγεννα.Ο γιατρος μου ελειπε.Μου ειχε προτινει να παω με προκληση αλλα αρνηθηκα και προτιμησα να παω με φυσιολογικο τοκετο ακομα και χωρις το γιατρο μου.Ετσι κι εγινε.Οπως καταλαβαινεις λοιπον για να παρω τετοια αποφαση να γεννησω χωρις το γιατρο μου δν ειμαι ατομο αβουλο,ουτε φοβαμαι να εκφρασω την αποψη μο ειδικα σε θεματα τοσο σημαντικα.

Οταν με πιασαν οι πονοι ομως το μωρο δεν ειχε εμπεδωθει ηταν πολυ ψηλα και δεν κατεβαινε με τπτ.Επισης ερχοταν με το κεφαλι στραβα.Παλευαμε για ωρες με η μαια μου με διαφορους τροπους να το κανουμε να στρεψει το κεφαλι ου αλλα τπτ.Αναγκαζοταν λοιπον καθε οσο να με εξεταζει για να ελεγχει αν το παιδι γυρισε το κεφαλι....και φυσικα σε καθ εξεταση εγω εσκουζα απο τον πονο.Απο τον πονο εκλαιγα σχεδον και της ελεγα να μη με αγγιζει αλλα μεσα μου ηξερα πως δε γινοταν διαφορετικα.Παρεπιπτντως οταν μου σπασαν τα νερα ειχαν μυκωνιο..το μωρο τα ειχε κανει και ειμασταν με την ψυχη στο στομα μη ριξει παλμους ωστε να φυγουμε με η μια για χειρουργιο.

Μεχρι τελευταια στιγμη παλευαμε να καεβει το μωρο και τεχνιτους δοκιμασαμε και τα παντα.Τελιακ με χωσαν αρον αρον χειρουργιο,μου ειπαν πρεπει να προσπαθησω να κανω καλες εξωθησεις σαν τελευταια προσπαθεια μπα και μπορεσω ετσι να το βγαλω αλλιως θα πηγαιναμε για καισαρικη.Ειχαν ηδη περασει αρκετες ωρες και λογω μυκωνιου το μωρο δεν επρεπε να μεινει κι αλλο μεσα.Οπως κταλαβαινεις ενω εγω εκανα εξωθησεις ειχα τρια ατομα πανω στην κοιλια μου να προσπαθουν να βοηθησουν το μωρο να βγει.Και δοξα το Θεο ολα πηγαν καλα.

Με βοηθησαν ολοι τοσο πολυ,που μονο ευχαριστω θα μπορουσα να τους πω οχι να κανω και παρατηρηση γιατι μου πατανε την κοιλια.

Σημασια εχει να παρεις σα χερια σου το παιδι σου υγειες...μονο αυτο σε νοιαζει.Δε νομιζω οτι καμια απο εσας ειχε εκεινη τη στιγμη ψυχολογια για να καθεται να διαπραγματευεται με γιατρο και μαια αν θα της πατησουν την κοιλια και αν θα την εξετασει για διαστολη η οχι, ετσι δεν ειναι?

Με βοηθησαν ολοι τοσο πολυ,που μονο ευχαριστω θα μπορουσα να τους πω οχι να κανω και παρατηρηση γιατι μου πατανε την κοιλια.

Σημασια εχει να παρεις σα χερια σου το παιδι σου υγειες...μονο αυτο σε νοιαζει.Δε νομιζω οτι καμια απο εσας ειχε εκεινη τη στιγμη ψυχολογια για να καθεται να διαπραγματευεται με γιατρο και μαια αν θα της πατησουν την κοιλια και αν θα την εξετασει για διαστολη η οχι, ετσι δεν ειναι?

Ακριβώς επειδή εκείνη τη στιγμή δεν θα έχεις την ψυχολογία γι' αυτό είπα ότι αν το έχεις συζητήσει εκ των προτέρων δεν θα γίνουν πράγματα που δεν θες κ δεν χρειάζεται...

Δεν μιλάω για ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως η δική σου (ενδεχομένως σε αυτήν την περίπτωση να ήταν απαραίτητο να γίνουν όλα αυτά) μιλάω γενικότερα για έναν τοκετό που εξελίσσεται κανονικά. Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός κ να μην γίνονται εξετάσεις όταν δεν είναι απαραίτητο κ από όποιον μπαίνει... Και να μην πατιούνται κοιλιές αν δεν υπάρχει λόγος...(θυμάμαι ότι η μαία μου το είχε σχολιάσει αρνητικά το "πάτημα" όταν συνέβη από κάποια συνάδελφο σε τοκετό που ήταν παρούσα αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες για να έχω άποψη) Επειδή ορισμένοι "βιάζονται" στα μαιευτήρια κ δημιουργούν πρόβλημα χωρίς να υπάρχει, γι ' αυτό το αναφέρω.

Αν όλα οδεύουν καλώς όπως πολλές φορές συμβαίνει, οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους καλό είναι να περιορίζονται στις απαραίτητες...Νομίζω γι' αυτό το αναφέρει ο ΠΟΥ.

εμενα δε θυμαμαι να μου την πατησαν μετα τη γεννα αλλα τις επομενες μερες οταν περνουσαν οι γιατροι απ το δωματιο μας πατουσαν στιγμιαια στην κοιλια και μια κοπελα που ειχε κανει καισαρικη τσιριζε απ τον πονο μετα

Διαφημίσεις

Σε εμένα δεν το έκαναν, αλλά γνωρίζω κοπέλες που τους πίεζαν την κοιλιά με την αιτιολογία να μπει πιο γρήγορα η μήτρα στην θέση της... Όλες μου είπαν ότι υπέφεραν και οι περισσότερες είχαν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετο... Άρα φαντάζομαι πόνο που θα έχει μετά από καισαρική.

Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό αυτό... Μου φαίνεται λίγο "κομπογιαννιτικη" πράξη!!!

Εξάλλου η μήτρα επενέρχεται στην θέση της πολύ γρήγορα και φυσιολογικότατα με τον θηλασμό!!!:wink:

Κάπως έτσι το σκέφτηκα κ εγώ χωρίς να έχω γνώσεις πάνω σε αυτό...

Ευτυχώς απ' ότι φαίνεται κ από την δική σου εμπειρία δεν είναι πάγια τακτική...

ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ!!!!

βασικα σου πατανε την κοιλια και συγχρονως κοιτανε απο κατω,,μαλλον βλεπουν εαν κατεβαινουν τα λοχεια......δεν ηταν κατι το τρομερο.....

μετα απο καισαρικη επισης μου πατησαν την κοιλια(με λιγοτερη πιεση)παλι κοιταζοντας απο κατω για να δουν εαν κατεβαινει αιμα..

μην φανταστεις οτι ερχεται ο κακος γιατρος και αρχιζει να σε ζουπαει εδω και εκει χωρις λογο...........

μην μαθαινεις παρα πολλα για την διαδικασια....οσα λιγοτερα ξερουμε τοσο καλυτερα........ασε τις πολλες γνωσεις για τους ειδικους

ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.....

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

τιποτα δεν γινεται χωρις λογο. η πιεση στην κοιλια εχει σαν σκοπο να δει ο γιατρος την αντανακλαστικη αποβολη λοχειων απο την μητρα. ο υπερηχος δεν μπορει να δειξει τιποτα γιατι η μητρα ειναι γεματη αιμα και δεν υπαρχει αξιοπιστο αποτελεσμα. οι πολλες κολπικες εξετασεις ειναι ασκοπες και επικινδυνες για μολυνσεις. μια εξεταση ανα ωρα μεχρι τα 7 εκ. ειναι αρκετη. μην φοβαστε να ρωτατε το προσωπικο του νοσοκομειου για οτι σας ανησυχει. στο μαιευτηριο που δουλευω εξηγω παντα στις γυναικες τι θα γινει για να ξερουν και να συνεργαστουν μαζι μου. ειμαι μαια σε δημοσιο νοσοκομειο.

lRR9p3.png

Βρε κορίτσια μην τρομοκρατείστε από τις εμπειιες άλλων.Εμένα μου κανανε συχνα κολπικες εξετασεις από την αρχη του 9ου και ο γιατρος κ η μαια( 1-2 τη βδομάδα.)Οταν ήμουν χαλαρη κ δεν σφιγγόμουν δεν πονούσα καθόλου .κυρίως με πονουσε η μαια όταν σφιγγόμουν.Επειτα στον τοκετο μου καναν 3-4 αλλά οι πονοι είναι αρκετα δυνατοί για να ασχοληθεις με την κολπική.Ενταξει δεν λεω ειναι ενοχλητικό αλλά οχι κ ότι ειναι τοσο τρομερο που αυτο θα θυμάμαι από τη γέννα.Επίσης με έραψε ο γιατρος με ξυλοκαινη τοπικά( μου έκανε αρκετα ράματα)Το άντεχα άνετα μπορω να πω.Κ δεν έκανα επισκληριδιο.Κ μετα τον τοκετο περναγαν κ μου πατουσαν την κοιλιά κ εκεινη την ώρα ενιωθα το αίμα να βγαίνει σαν νερο από τον κόλπο.Οπότε εχουν λογο που το κάνουν.Σε καμια περιπτωση δεν πονάει αυτο το πάτημα της κοιλιάς.

Αυτο που με τρομάζει σε επόμενη γέννα είναι οι πόνοι όταν η διαστολή φτασει στο 8-9.Ενταξει αυτοι είναι ανυποφοροι αλλά εγω δεν προλαβα να κανω επισκληριδιο κ μετα που είχα διαστολη 9 ο γιατρος δεν μου έκανε.Σε επόμενη γέννα θα σκεφτω την επισκληριδιο γτ αυτοι οι πονοι ειναι δυνατοι.Ολα τα άλλα όμως εχουν να κάνουν κ με τη δικη μας ψυχολογια.Δηλαδη αν αντιμετωπίζουμε τη γέννα σαν να πάμε για σφαγή πιστευω πονάμε περισσσότερο.Ενταξει εχει πονο αλλά ανθρωπος βγαινει από μεσα σου πως να το κανουμε.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...