Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καταγγελλω την παγκοσμια επιστημονικη και τεχνολογικη κοινοτητα για το εξης: ενω μεχρι τωρα και οι δυο εχουν αναπτυχθει τοσο σε σημειο να βγαζουμε φωτο το μωρο μας ενω βρισκεται ακομα στη μητρα παρ ολα αυτα δεν εχουν ανακαλυψει κατι ωστε να βλέπουν το μεγεθος της διαστολης που εχουμε... ακομα με το χερι ρε παιδια???? τι πρωτογονα μεσα ειναι αυτα??

και πρωτογονα και επιπονα... πειτε μου εχω αδικο|?????????????????

Διαφημίσεις

Σε ποια εβδομάδα είσαι; Ακούγεται ότι δεν έκαναν απλή μέτρηση τραχήλου, αλλά αυτό:

"Membrane sweep", also known as membrane stripping, or "stretch and sweep" in Australia and the UK - during an internal examination, the midwife moves her finger around the cervix to stimulate and/or separate the membranes around the baby from the cervix. This causes a release of prostaglandins which can help to kick-start labor.

Θα μπορούσαν να ενημερώσουν για το τι κάνουν ακριβώς. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι προσπαθούν για φυσικό τοκετό, αν είναι αυτό που επιδιώκετε δηλαδή. Άλλα και άλλα που γίνονται είναι για περισσότερες καταγγελίες!

Με το καλό και με έναν πόνο!

:-D

διαστολη μετρησε αλλα ετσι πανω και πισω που ηταν ο τραχηλος μου τα ειδα ΟΟΟΟΛΑΑΑΑ

Συμφωνώ απόλυτα!Το μόνο που δεν μπορώ να ξεχάσω 3 χρόνια μετά είναι το χέρι του γιατρού...

Διαφημίσεις

Το χειροτερο σημειο του τοκετου μου ηταν το χερι της μαιας για να δει την διαστολη μου.Αισχος,το σκεφτομαι και ποναω ακομα.Ας προειδοποιουν τουλαχιστον τις καινουργιες...οτι γλυκεια μου ισως πονεσεις λιγακι.Οχι αυτες εκει....φραπ μια και εξω.Αν και μολις κρατησεις το ζουζουνι σου ολα τα ξεχνας:wink:

adEup3.png

Συμφωνώ. Τους πόνους όταν είχα συσπάσεις τους έχω ξεχάσει, όπως και τους μετεγχειρουργικούς (έκανα τελικά καισαρική). Το μέτρημα της διαστολής όμως, που γίνετε κάθε τρεις και λίγο, δεν το έχω ξεχάσει!!! γκρρρ

Συγνώμη ρε κορίτσια πονάει πιο πολύ από τους πόνους της γέννας; Συλλογικά από τις πρώτες συσπάσεις μέχρι τη στιγμή της εξώθησης, αυτό πονάει πιο πολύ;; Η επισκληρίδιος δεν πιάνει εκει;; Πάντως εγώ έκανα μια γυναικολογική εξέταση επειδή είχα ένα ινομοίωμα στον τράχηλο την 25η εβδομάδα και δάκρυσα από τον πόνο! Είναι πιο ευαίσθητη εκεί η περιοχή, αλλά θεώρησα ότι πονάει επειδή με "σκαλίζει" ο γιατρός για να βρει το ινομοίωμα.. Δεν ήξερα ότι όταν σου τσεκάρουν πονάει τόσο! Ξέρω πάντως περίπου πώς είναι διότι κι εμένα χέρι στον τράχηλο μου έβαλε... Είναι και ανατριχιαστικό εδώ που τα λέμε, ψυχολογικό ίσως...

Διαφημίσεις

Καλά, ρε γμτ, τόσο γαϊδούρα τελικά;;; :rolleyes:

Ειλικρινά, ρε κορίτσια, πολύ ενοχλητικό, ναι, στιγμιαία οξύς πόνος, ναι αλλά... όχι και αξέχαστο! Ολόκληρος τοκετός ακολούθησε! :lol:

Λατρεμένο σημείο....

Ειδικά το "ελικοπτεράκι",δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ βίωσα κάθε κομμάτι του τοκετού με ευλάβεια και υπομονή!!!!

Αχ μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να το ζήσω πολλές φορές.....

Διαφημίσεις

τι είνα το "ελικοπτεράκι";;; Η αδερφή μου που γεννησε πριν απο 6 μηνες συμφωνεί μαζί σας ότι η εξέταση διαστολής τραχηλου ήταν το χειρότερο κομμάτι του τοκετού!Στις εξωθήσεις πονούσε αλλά ηταν χαρούμενη που θα εβγαινε το μωρό και δεν την ένοιαζε! 10 φορές την εξέτασαν για διαστολή και μου ειπε ότι ηταν το μοναδικό σημείο που βόγγαγε!

Καλά, ρε γμτ, τόσο γαϊδούρα τελικά;;; :rolleyes:

Ειλικρινά, ρε κορίτσια, πολύ ενοχλητικό, ναι, στιγμιαία οξύς πόνος, ναι αλλά... όχι και αξέχαστο! Ολόκληρος τοκετός ακολούθησε! :lol:

κι εγω τα ιδια

ειμαι πολυ χαρουμενη που πριν μου βαλουν χερι που λενε, ειχα κανει επισκληρηδιο. δε πηρα χαμπαρι! :)

αν δεν κάνω επισκληρίδιο κορίτσια τι λέτε θα λαλήσω από τον πόνο.δεν θα ήθελα να κάνω.δεν πολυπάω τα φάρμακα!μια σκέψη έχω κάνει ακόμα δεν έχω αποφασίσει..

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Αν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο, μην το αναβάλλεις καθόλου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περάσεις αυτό το μαρτύριο. Επαναλαμβάνω, τουλάχιστον εγώ προσωπικά τόσο καιρό μετά, το μόνο που ακόμα μου προκαλεί ανατριχίλα είναι να θυμάμαι το χέρι του γιατρού.

δεν ειναι απαραιτητο καθε γυναικα να αισθανεται τα ιδια, ουτε να εχει απαραιτητα φρικτους πονους οπως περιγραφεται.. η καθε γυναικα ειναι ενας μοναδικος οργανισμος με διαφορετικες αντιδρασεις και διαφορετικη αντοχη στον πονο.. υπαρχουν γυναικες πρωτοτοκες που γεννησαν μεσα σε ελαχιστες ωρες με φ.τ. χωρις επισκληριδιο και δεν καταλαβαν τιποτα..γυναικες που ακομα και στα ραμματα δεν τους εβαλαν ουτε αιθερα.. δεν θα πρεπει να προετοιμαζομαστε αρνητικα οτι θα πονεσουμε και θα υποφερουμε τοσο που δεν θα αντεχεται!!!

η γεννα ειναι μια ομορφη διαδικασια με το ωραιοτερο αποτελεσμα στον κοσμο!! οταν ερθει η στιγμη η φυση φροντιζει να μας εξοπλισει με πολλεεεεεεεεεεες αντοχες και αν δουμε οτι δεν αντεχουμε υπαρχουν και ολα τα απαραιτητα ιατρικα φαρμακα για να το ξεπερασουμε.. αρκει να σκεφτεστε ποσες απειρες γυναικες εχουν γεννησει και σε πολυ πιο αντιξοες συνθηκες απο ενα συγχρονο μαιευτηριο, απο τοτε που υπαρχει το ειδος μας στην γη..

83hKp3.png

μια φίλη μου είπε για ένα παλούκι που σου σπάνε τα νερά αν δεν έχουν σπάσει από μόνα τους.αυτό λεει ηταν φρικη.το θυμάται καμιά σας?

s0g0p2.png

5wRrp2.png

αυτο με το παλουκι το θυμαμαι εγω αλλα το χειροτερο μου ηταν μετα τη γεννα που σου πιεζουν τοσο πολυ την κοιλια για να καθαρισεις ολα τα αλλα δεν τα θυμαμαι αλλα αυτι ηταν μετα που γρννηθηκαν τα μικρα μου οποτε αυτο μου εχει μεινει..γενικα ομως αντεχω τον πονο..

μια φίλη μου είπε για ένα παλούκι που σου σπάνε τα νερά αν δεν έχουν σπάσει από μόνα τους.αυτό λεει ηταν φρικη.το θυμάται καμιά σας?

Στην 1η γεννα δεν χρειάστηκε γιατι εσπασαν απο μονα τους τα νερά αλλά στην 2η δεν ειχαν σπασει και ετσι χρειαστηκε αυτο το παλουκι που λετε, ειμαι ψιλοπονη οποτε καταλαβαινετε, ποοοοοονος.

Οσο για την πιεση στην κοιλια μου το εκαναν στη 2η γεννα που ηταν καισαρικη και εκει ποοονος, τωρα που διανυω την 3η εγκυμοσυνη τρεεεεεεμω, γιατι ξερω τι με περιμενει αλλα ξερω επισης οτι αξιζει το αποτελεσμα οσο πόνο κι αν παρω

Γιώργος 26.10.2002 Άγγελος 12.07.2007 Εμμανουέλα 02.03.2012 Παναγιώτης 02.02.2015