Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εχει γινει η μουρη μας χαλια...(αλλεργία)

Recommended Posts

Καλημέρα.Θα σου φανεί πολύ περίεργο αυτό που θα σου πω,αλλά θα στο πω!

Τα ίδια είχα περάσει και εγώ με τον μικρό μου.Κάναμε εξετάσεις,κόβαμε ενναλάξ φαγητά.......τίποτα.......δεν βρέθηκε τι έφταιγε και γέμιζε σπυράκια.

Το συνδύασα οτι κάθε φορά που τα έβγαζε τα σπυράκια,έβγαζε και δοντάκι!

Το ανέφερα στην παιδίατρο αλλά δεν το δέχτηκε σαν αιτία....

Απο την στιγμή που βγήκαν όλα τα δοντάκια του δεν ξαναεμφάνισε τίποτα ο μικρός πάντως:rolleyes::rolleyes:

Τι να σου πω βρε κοπελα μου...πλεον ολα πιθανα μου ακουγονται.Ο παιδιατρος θεωρει ετσι κιαλλιως οτι αυτο δεν ειναι τροφικη αλλεργια αλλα δεν μπορει και να μου πει τι ειναι.Ξερω οτι ακι με την παιδοδερματολογο παλι ψυλλους στα αχυρα θα ψαχνουμε.

Διαφημίσεις

η κορη μου είχε βγάλει τέτοιο έκζεμα. ο γιατρός το χαρακτήρισε ατοπική δερματίτιδα. Αρχικά μας έδωσε την elocon αλλά τίποτα. Όταν την ξαναπήγα μου έδωσε την atopel της frezyderm. με επάλειψη 2 φορές την ημέρα πριν τελειώσει το μπουκάλι εξαφανίστηκε.

Καλημέρα.Θα σου φανεί πολύ περίεργο αυτό που θα σου πω,αλλά θα στο πω!

Τα ίδια είχα περάσει και εγώ με τον μικρό μου.Κάναμε εξετάσεις,κόβαμε ενναλάξ φαγητά.......τίποτα.......δεν βρέθηκε τι έφταιγε και γέμιζε σπυράκια.

Το συνδύασα οτι κάθε φορά που τα έβγαζε τα σπυράκια,έβγαζε και δοντάκι!

Το ανέφερα στην παιδίατρο αλλά δεν το δέχτηκε σαν αιτία....

Απο την στιγμή που βγήκαν όλα τα δοντάκια του δεν ξαναεμφάνισε τίποτα ο μικρός πάντως:rolleyes::rolleyes:

Ο δικος μας ο παιδιατρος αυτο με τα δοντια το παραδεχεται,μου εχει πει πως οταν βγαζουν δοντι τα παιδια το σαλιο τους ειναι πιο όξινο γι αυτο και βγαζουν κοκκινιλες στο προσωπο.Και οτι κανουν συγκαμα για τον ιδιο λογο εκεινη την περιοδο πιο ευκολα,αφου τα τσισα τους εχουν διαφορετικο ph..

Ο δικος μας ο παιδιατρος αυτο με τα δοντια το παραδεχεται,μου εχει πει πως οταν βγαζουν δοντι τα παιδια το σαλιο τους ειναι πιο όξινο γι αυτο και βγαζουν κοκκινιλες στο προσωπο.Και οτι κανουν συγκαμα για τον ιδιο λογο εκεινη την περιοδο πιο ευκολα,αφου τα τσισα τους εχουν διαφορετικο ph..

Όντως έκανε και μικρά συγκάματα εκείνη την περίοδο!

Ένας παθολόγος (που δούλευα παλιά)όταν του είπα τι συμβαίνει με τον μικρό,μου εξήγησε οτι τον πόνο που έχουν για να βγουν τα δοντάκια δεν ξέρουν να τον εκδηλώσουν και ξεσπάει ο οργανισμός τους έτσι (με σπυράκια)Κάτι αντίστοιχο όπως όταν έχουμε κι εμείς πολύ stress και δεν μπορούμε να το εκφράσουμε μου είπε.......Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ:rolleyes:

QgIJp2.png

vjwRp3.png

Όντως έκανε και μικρά συγκάματα εκείνη την περίοδο!

Ένας παθολόγος (που δούλευα παλιά)όταν του είπα τι συμβαίνει με τον μικρό,μου εξήγησε οτι τον πόνο που έχουν για να βγουν τα δοντάκια δεν ξέρουν να τον εκδηλώσουν και ξεσπάει ο οργανισμός τους έτσι (με σπυράκια)Κάτι αντίστοιχο όπως όταν έχουμε κι εμείς πολύ stress και δεν μπορούμε να το εκφράσουμε μου είπε.......Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ:rolleyes:

Απολυτα!!!:lol::lol:

Άσχετο!!μου αρεσει πολυ το Avatar σου!:)Να υποθεσω φανατική της σειρας ε;;;κι εγωωωω:mrgreen:

Διαφημίσεις

Απολυτα!!!:lol::lol:

Άσχετο!!μου αρεσει πολυ το Avatar σου!:)Να υποθεσω φανατική της σειρας ε;;;κι εγωωωω:mrgreen:

Χαίρομαι!

Φανατική δεν λες τίποτα:lol::lol:

season 7 episode 9 έχω φτάσει και αναμένω...................

(sorry για το off topic)

QgIJp2.png

vjwRp3.png

Kira πολύ χαίρομαι που βρήκα και άλλη που τις αρέσει:lol::lol:

Απο τις φίλες μου καμία δεν το βλέπει:roll:Αυτές χάνουν;);):mrgreen:

Νiki81 τι έγινε τελικά?Τι σας είπε ο παιδοδερματολόγος?

QgIJp2.png

vjwRp3.png

Πηγαμε χθες το μικρο στη παιδοδερματολογο η οποια διακρινει λεει καποια σημαδια σταφυλοκοκκου.Δεν ειναι απολυτα σιγουρη...αλλα μαλλον λεει ειναι σταφυλοκοκος.Μου ηρθε κεραμιδα στο κεφαλι οταν το ακουσα.Απο που μπορει να κολλησε και τετοιο?

Μας εδωσε για αρχη μια κρεμα αντιβιωτικη για να του βζουμε τοπικα και μετα απο λιγες μερες να του βαλω και μια κορτιζονουχα για λιγο και αταραξ για τον υπνο να μην ξυνεται.Θα δουμε πως θα παει και αναλογως θα προχωρησουμε.

Εχει καμια παρομοια εμπειρια?

Πηγαμε χθες το μικρο στη παιδοδερματολογο η οποια διακρινει λεει καποια σημαδια σταφυλοκοκκου.Δεν ειναι απολυτα σιγουρη...αλλα μαλλον λεει ειναι σταφυλοκοκος.Μου ηρθε κεραμιδα στο κεφαλι οταν το ακουσα.Απο που μπορει να κολλησε και τετοιο?

Μας εδωσε για αρχη μια κρεμα αντιβιωτικη για να του βζουμε τοπικα και μετα απο λιγες μερες να του βαλω και μια κορτιζονουχα για λιγο και αταραξ για τον υπνο να μην ξυνεται.Θα δουμε πως θα παει και αναλογως θα προχωρησουμε.

Εχει καμια παρομοια εμπειρια?

δεν θα έπρεπε η παιδοδερματολόγος να ζητήσει εξετάσεις για να καταλάβει αν όντως είναι σταφυλόκοκκος ? ώστε να δοθεί η σωστή θεραπεια.....

και αν είναι αλλεργία και η αντιβιωτική αλοιφή δεν βοηθήσει ?

Διαφημίσεις

δεν θα έπρεπε η παιδοδερματολόγος να ζητήσει εξετάσεις για να καταλάβει αν όντως είναι σταφυλόκοκκος ? ώστε να δοθεί η σωστή θεραπεια.....

και αν είναι αλλεργία και η αντιβιωτική αλοιφή δεν βοηθήσει ?

Ωχ τωρα μημε αγχωνεις χειροτερα.Μου ειπε μεχρι την κυριακη να του βαλω μονο την αντιβιωτικη αλοιφη και αναλογως του πως θα παει μεχρι την Κυριακη θα δει αν χρειαστει να παμε για περαιτερω εξετασεις.

Ωχ τωρα μημε αγχωνεις χειροτερα.Μου ειπε μεχρι την κυριακη να του βαλω μονο την αντιβιωτικη αλοιφη και αναλογως του πως θα παει μεχρι την Κυριακη θα δει αν χρειαστει να παμε για περαιτερω εξετασεις.

συγνώμη δεν ήθελα να σε αγχώσω..... απλά εμείς έχουμε μεγάλο ιστορικό αλλεργίας και εκζέματος απο τότε που ήταν 10 ημερών (τώρα πλεον έφηβος) και μια σειρά εξετάσεων, μαζί και του σταφυλόκοκκου ώστε να ξεκαθαριστούν κάπως τα πράγματα.... και επειδή διάβασα ότι το μικρούλι είχε πρόβλημα και παλαιότερα....

οκ...... μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε....

συγνώμη δεν ήθελα να σε αγχώσω..... απλά εμείς έχουμε μεγάλο ιστορικό αλλεργίας και εκζέματος απο τότε που ήταν 10 ημερών (τώρα πλεον έφηβος) και μια σειρά εξετάσεων, μαζί και του σταφυλόκοκκου ώστε να ξεκαθαριστούν κάπως τα πράγματα.... και επειδή διάβασα ότι το μικρούλι είχε πρόβλημα και παλαιότερα....

οκ...... μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε....

Γεια σας και από εμένα. Λοιπόν το ίδιο θέμα έχω με τη μικρή μου άπό 6 μηνών και τώρα είναι 18 μηνών. Έχει νομισματοειδές έκζεμα στα μάγουλα μόνο και είναι χάλια. Τα μαγουλάκια της είναι κόκκινα, ξεφλοδισμένα και μερικές φορές βγάζουν υγρό. Επειδή, είμαι από επαρχία την πήγα στο Παίδων σε δερματολόγο και και αλλεργιολόγο, οι οποίοι απεφάνθησαν ότι δεν είναι τροφική αλλεργία αλλά κάτι άλλο την πειράζει. Μας είπαν και σε εμάς για σταφυλόκοκκο και μας έδωσαν αντιβιοτική αλοιφή, χωρίς βελτίωση. Περνάει μόνο με την κορτιζόνη που θέλω να αποφεύγω. Φοβάμει μην της αφήσει και σημάδι.... Πάντως γώ δεν πείστηκα και επιμένω ότι κάποια τροφή πειράζει το μωρό μου, αλλά δεν ξέρω ακόμη ποια.

Γεια σας. Ο μικρός μου που είναι 2.5 μηνών εμφάνισε μικροσκοπικά σπυράκια στη γέννα τα οποία 10 ημερών μου είχε πει η παιδίατρος οτι θα εξαφανιζόντουσαν και ελάχιστη "πιτυρίδα". Αυτά τώρα έχουν χειροτερέψει παρα πολύ. Το βράδυ βγάζει στο κεφάλι υγρό σαν ιδρώτας αλλά κίτρινο το οποίο στεγνώνει και το πρωί είναι μην πω. Μετά το μπάνιο καλυτερεύει και μένει η "πιτυρίδα". Αυτό πάει μέχρι το μέτωπο πλέον.

Τα μάγουλα επίσης είναι κατακόκκινα. Σε κάποια φάση είχαν βγει σπυριά κανονικά ακμής τα οποία όμως έφυγαν σε λίγες μέρες και παραμένει η κοκκινίλα σαν κάψιμο από ήλιο (αυτό που παθαίνεις π.χ. όταν βγεις στο χιόνι ώρες χωρίς αντηλιακό, όχι απλό κοκκίνισμα).

Θηλάζει αποκλειστικά και δεν έχω περιορίσει ακόμα κάτι στη διατροφή μου.

Πάω για παιδιατρική εξέταση και βλέπουμε!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Πήγαμε παιδίατρο και μας παρέπεμψε "επειγόντως" σε δερματολόγο. Μας είδε ο κ. Αλεξόπουλος παιδίατρος/δερματολόγος στο Παίδων και διέγνωσε με σιγουριά σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Το κίτρινο δηλαδή είναι σμήγμα και είναι κάτι που έχει κληρονομήσει από τον μπαμπά του που όταν ξυρίζεται έχει μια ήπια αντίδραση στο δέρμα του. Γενικά είναι κάτι που συνήθως εμφανίζεται σε μωρά που ένας εκ των δύο γονέων έχει κάποιας μορφής αλλεργία ή άσθμα.

Η αντιμετώπιση για εμάς που είναι 2.5 μηνών είναι η πολύ καλή ενυδάτωση. Μας έγραψε προϊόντα της Avene αλλά είπε και ο ίδιος οτι συνταγογραφεί 3 διαφορετικές εναλλαξ και δεν υπάρχει μία κρέμα κατάλληλη για όλους αλλά τις δοκιμάζεις. Όταν τελειώνει η μία αγοράζεις την άλλη, και όποια δεις οτι ταιριάζει καλύτερα με το δέρμα κρατάς.

Η φροντίδα γενικά είναι: μια φορά τη μέρα μπάνιο με ένα gel/αφρό, αλείφουμε μετά όσο είναι ακόμα υγρό το δερματάκι με την κρέμα από την κορυφή ως τα νύχια. Την κρέμα την αλείφουμε άλλη μια φορά μες την ημέρα.

Δεν ανέχονται τα ζεστά περιβάλλοντα (άνω των 21 βαθμών στο σπίτι) και το ζεστό νερό. τα ρούχα τα πλένουμε με απορρυπαντικό μελετημένο για μωρά και δεν βάζουμε μαλακτικό. τα υφάσματα που έρχονται σε επαφή με το δερματάκι να είναι βαμβακερά και όχι μάλλινα ή φλις.

Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα με αυτή την απλή αγωγή. Σε 2-3 μέρες θα είναι πολύ καλύτερα! Για να δούμε! Αν όμως επιμένει και μετά από 4 μήνες είναι πάλι έτσι το ονομάζουν έκζεμα.. Σε κάθε περίπτωση ελέγχεται η κατάσταση με την κατάλληλη φροντίδα

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Ξέχασα να γράψω πως στις 16/11 που τον είχε δει παιδίατρος μας έδωσε ένα σαπουνάκι πολύ ήπιο για να τον κάνω μπάνιο και είπε να μην βάζουμε τίποτα στο πρόσωπο, μόνο λίγο λαδάκι πριν το μπάνιο στο κεφάλι του. Αυτή η αγωγή όμως δεν ήταν αποτελεσματική, αντίθετα χειροτέρεψε το πρόβλημα γιατί το δέρμα του χρειάζεται ενυδάτωση εντατική.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Η μικρή μου έβγαλε τα σπυράκια μετά από επαφή με μάλλινα ρούχα.Στην αρχή ξεκινήσαμε μια κρέμα με βρώμη της aveeno η οποία χειροτέρεψε τόσο πολύ το πρόβλημα ώστε καταλήξαμε στην κορτιζονούχα κρέμα για τρεις μέρες.Πράγματι υποχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα.Όμως μια βδομάδα μετά εμφανίστηκαν ξανά.Πάλι κορτιζόνη αλλά σε πιο πρώιμο στάδιο και το προλάβαμε.Είχα όμως φαγωθεί να βρω λύση,γιατί η κορτιζόνη κάθε τόσο δεν είναι λύση.Έτσι κόψαμε κάθετί φυτικό.το σαμπουανάκι με χαμομήλι που την έπλενα,τις ενυδατικές όλα.Και μου ρθε η φαεινή ιδέα να βάλω στα μάγουλά της sudocrem.Έτσι κι αλλιώς κάνει για όλο το σώμα.Έχει τέσσερις μέρες τώρα που το δέρμα της είναι πεντακάθαρο και μαλακό.Τώρα θα δοκιμάσω την κρέμα της κίκο και θα ρωτήσω την παιδίατρο αν μπορώ να καθιερώσω την sudocrem γιατί λιγάκι την φοβάμαι.Πάντως με τον αφρό καθαρισμού της avene τίγκα στα propylene glycol είδαμε γιατρειά.Τα φυτικά μας άλλαξαν τα φώτα.

NVVvp2.png

Σήμερα είναι πολύ καλύτερα στο κεφάλι μέχρι τα φρύδια. Χθες το απόγευμα όμως κοκκίνισαν τα βλέφαρα και το βράδυ πρήστηκαν. Είδα στο υπόλοιπο σώμα οτι δεν είχε τίποτα και δεν πήγαμε νοσοκομείο. Στο τσακ ήμασταν!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Έτσι κόψαμε κάθετί φυτικό.το σαμπουανάκι με χαμομήλι που την έπλενα,τις ενυδατικές όλα.Και μου ρθε η φαεινή ιδέα να βάλω στα μάγουλά της sudocrem.Έτσι κι αλλιώς κάνει για όλο το σώμα.Έχει τέσσερις μέρες τώρα που το δέρμα της είναι πεντακάθαρο και μαλακό.Τώρα θα δοκιμάσω την κρέμα της κίκο και θα ρωτήσω την παιδίατρο αν μπορώ να καθιερώσω την sudocrem γιατί λιγάκι την φοβάμαι.Πάντως με τον αφρό καθαρισμού της avene τίγκα στα propylene glycol είδαμε γιατρειά.Τα φυτικά μας άλλαξαν τα φώτα.

Το χαμομήλι ξηραίνει το δέρμα γιαυτό σας άλλαξε τα φώτα. Αν είχες δοκιμάσει καλέντουλα ή βάλσαμο θα ήταν άλλη η αντίδραση. Παρόλα αυτά τα βότανα θέλουν ρέγουλα και καλό είναι τα χρησιμοποιούμε με σύνεση. Θα σου πρότεινα τα εξής (τα οποία λειτουργούν καταπληκτικά σε εμάς- δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως τα σπυράκια αλλά είναι σε εξαιρετικά ήπια κατάσταση σε σχέση με αυτό που περιμέναμε ότι θα συνέβαινε):

Κεραλοιφή για ενυδατική κρέμα (μελισσοκέρι, ελαιόλαδο και ελάχιστη μαστίχα)

Μπάνιο με αυτό:ttp://www.bce-europe.com/Mother-Child/Children-Skincare/Lavera-Neutral-Baby-Hair-Body-Shampoo-200-ml.html?listtype=search&searchparam=lavera%20%20baby

FLcUp3.png0BQfp3.png

Βρήκα αυτό το λινκ με πολλές πληροφορίες για την ατοπική δερματίτιδα, μιας μορφής εκζέματος. http://en.wikipedia.org/wiki/Atopic_eczema

Δεν χαρακτηρίζεται ακόμα έτσι μιας και είναι πολύ μικρός ο μπέμπης αλλά είναι στα υπ'όψιν.

Είχα φάει και αυτούς τους ξηρούς καρπούς την προηγούμενη βδομάδα.. είχα λυσσάξει και έφαγα πολλά καρύδια και αμύγδαλα και φυστίκια αιγίνης !! Είναι από τα πιο γνωστά αλλεργιογόνα..

niki81 γράφει και για το σταφυλόκοκκο... δες το

εμείς πήγαμε προχθες πάλι στο Παίδων γιατί είχαν πρηστεί τα βλέφαρα όπως σας έγραψα. Μας στείλανε για αιματολογικές για να δούμε μήπως έχει αλλεργία σε διάφορα τρόφιμα. Τα αποτελέσματα σε 2 μήνες λέει βγαίνουν γιατί τα στέλνουν στο Δημόκριτο.. Ειδωμεν

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Το χαμομήλι ξηραίνει το δέρμα γιαυτό σας άλλαξε τα φώτα. Αν είχες δοκιμάσει καλέντουλα ή βάλσαμο θα ήταν άλλη η αντίδραση. Παρόλα αυτά τα βότανα θέλουν ρέγουλα και καλό είναι τα χρησιμοποιούμε με σύνεση. Θα σου πρότεινα τα εξής (τα οποία λειτουργούν καταπληκτικά σε εμάς- δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως τα σπυράκια αλλά είναι σε εξαιρετικά ήπια κατάσταση σε σχέση με αυτό που περιμέναμε ότι θα συνέβαινε):

Κεραλοιφή για ενυδατική κρέμα (μελισσοκέρι, ελαιόλαδο και ελάχιστη μαστίχα)

Μπάνιο με αυτό:ttp://www.bce-europe.com/Mother-Child/Children-Skincare/Lavera-Neutral-Baby-Hair-Body-Shampoo-200-ml.html?listtype=search&searchparam=lavera%20%20baby

Το σαμπουάν που χρησιμοποιούσα περιείχε καλέντουλα,μέλι και χαμομήλι.

Είχα παρατηρήσει πως την είχε πειράξει και η κρέμα συγκάματος με χαμομήλι που είχα χρησιμοποιήσει.Ο πωπός της είχε γεμίσει δροτσιλάκια.

Την σουντοκρημ την σταμάτησα την ίδια μέρα που έγραψα το μήνυμα.Είναι αλήθεια πως με φόβιζε.Παρόλαυτά την επόμενη που έκανε το πρώτο της εμβόλιο η δερματίτιδα φούντωσε.Έβαλα μια μέρα (πρωί-βράδυ )κορτιζόνη.Ταυτόχρονα ξεκίνησα πλύσιμο με την κολντ κρημ της αβεν και την βρεφική κρέμα στο πρόσωπο.από εκείνη την μέρα το πρόσωπό της είναι καθαρό.Δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα των προϊόντων ή αν υποχώρησε από μόνη της αλλά ελπίζω να κρατήσει.

NVVvp2.png

Εχμ το link είναι αυτό http://www.bce-europe.com/Mother-Child/Children-Skincare/Lavera-Neutral-Baby-Hair-Body-Shampoo-200-ml.html?listtype=search&searchparam=lavera%20%20baby

Δεν έχει κανένα αιθέριο έλαιο μέσα. Αφού το τσέκαρες με το εμβόλιο τώρα ξέρεις ότι πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Μην βάζεις κορτιζόνη στο βρέφος, καταστρέφεις το δέρμα του. Το έκζεμα είναι αντίδραση του οργανισμού που αν την καταπιέσεις έχεις πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Πέρνα μια βόλτα από το θέμα gaps diet, candida και αλλεργίες.

Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι απλά να φύγουν τα σπυράκια, αλλά να μην έχει ανάγκη ο οργανισμός να τα φτιάξει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...