Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ποιο θήλαστρο στην περίπτωσή μου;

Recommended Posts

Εχω ένα αγοράκι 6 εβδομάδων που θηλάζει αποκλειστικά.

Το πρόβλημα είναι πως θηλάζει όλη μέρα! Εχουμε κλείσει και 24ωρα!!!

Μέσος όρος είναι 18 ώρες!

Εχω εξαντληθεί!

Δεν παίρνει συμπλήρωμα. Με νύχια και με δόντια το παιδάκι μου δεν πήρε τίποτα άλλο εκτός από το γαλατάκι της μαμάς του!!!

Οταν τον βγάζω από το στήθος κλαίει γοερα(με λυγμούς και δακρυα) και δεν του αποσπώ τη προσοχή με τίποτα αλλο! Σταματάει μόνο στο στήθος που σημαινει πως πεινάει!

Είπα να πάρω ένα θήλαστρο να δοκιμάσω κάποια γεύματα έτσι ώστε να χορταίνει πιο γρήγορα.. Στο στήθος ψιλοχαζεύει, χαζοκοιμάται...

1)Ποιο θήλαστρο μου προτείνετε για την περίπτωσή μου?(προτιμώ αγορά και όχι ενοικίαση)

2)Πόσα γεύματα να του δίνω με αντλημένο?

3)Πόσα ml?

4)για αποθήκευση τι θήκες να πάρω?

5)αποστειρωτή?

6)ποιο μπιμπερό?

Δεν έχουμε πρόβλημα ανάπτυξης.. Βάρος, ύψος μια χαρά είναι το παιδάκι μου, εγώ το έχω το πρόβλημα(που είναι όλη μέρα στο στήθος)

Το μόνο πρόβλημα που είχαμε είναι πως σφιγγόταν ΠΑΡΑ πολύ και για ώρες για να κάνει κακά του.. το ψιλοξεπεράσαμε.. Αλήθεια, αυτό που οφείλεται?

Πιπίλα δεν παίρνει με τίποτα! Του έρχεται αναγούλα όσες φορές προσπάθησα..

Δεν θέλω σκόνες! Εκτός αν είναι επιτακτική ανάγκη.. Αφού όμως το παιδάκι μου αναπτύσσεται κανονικά, αξίζει να δώσω σκόνες?

Δεν ξέρω αν έχω αρκετό γάλα.. Μια ένδειξη είναι πως δε χρειάζομαι επιθέματα γιατί δεν τρέχει γάλα ώστε να βρέχεται το μπλουζάκι μου.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχετε να προτείνετε, σας παρακαλώ!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, να σου ζήσει!

Καταρχήν προσπάθησε όσο μπορείς να μην απογοητεύεσαι και κυρίως μην το βάλεις κάτω! Σε λίγο καιρό θα περάσουν τα "δύσκολα", θα έρθουν καλύτερες μέρες! Αν όμως δεν αντέχεις άλλο τους μαραθώνιους θηλασμούς τότε καλύτερα να βγάζεις με το θήλαστρο και να το δίνεις στο μωράκι σου παρά να κόψεις το γάλα σου και να δώσεις σκόνη.

Λοιπόν, τα καλύτερα θήλαστρα για την περίπτωσή σου, αφού θα πρέπει να κάνεις συχνές αντλήσεις (καλύτερα ανά 2ωρο για να μη σου μειωθεί το γάλα) είναι τα νοσοκομειακά τα οποία τα νοικιάζεις. Το κόστος κυμαίνεται από 40 έως 60 ευρώ το μήνα, αν θες επειδή κι εγώ νοίκιαζα στείλε μου πμ να σου στείλω το τηλ. της εταιρείας που το είχα βρει με 40 και ήταν γενικά πολύ εξυπηρετικοί. Τα θήλαστρα της αγοράς, ακόμα και το swing που είχα εγώ, δεν κάνουν για τόσο συχνή χρήση. Τα έπαιξε το κακόμοιρο!

Το μωράκι σου επιζητά την επαφή μαζί σου, δεν σημαίνει ότι δεν χορταίνει και πεινάει επειδή θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος. Το είπες κι εσύ, πολλές φορές ψιλοχαζεύει και κοιμάται. Αν του δίνεις το γάλα σου με μπιμπερό σίγουρα θα χορταίνει ευκολότερα και λογικά θα κοιμάται περισσότερο μετά για να βρίσκεις χρόνο να ξεκουράζεσαι κι εσύ, είναι πολύ σημαντικό να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις αυξημένες ανάγκες του.

Σε αυτή την ηλικία η ποσότητα που ρωτάς λογικά θα είναι γύρω στα 120 ml ανα γεύμα, αλλά αυτό θα το δεις στην πράξη. Μπορεί να χορταίνει και με περισσότερο. Εμένα πεινούσε ανά 3ωρο περίπου από τη στιγμή που ξεκίνησα να της το δίνω με μπιμπερό.

Θα συνεχίσει όμως να ζητάει την επαφή με το στήθος, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες. Μήπως το μωράκι σου έχει κολικούς και για αυτό κλαίει και ηρεμεί μόνο όταν είναι συνέχεια επάνω σου; δοκίμασε να του κάνεις ελαφρύ μασάζ στην κοιλίτσα, ή να το ξαπλώνεις για λίγο μπρούμυτα με την κοιλιά του στο εσωτερικό του χεριού σου, ανάμεσα στον αγκώνα και την παλάμη σου. Εγώ παρότι τότε της έδινα αποκλειστικά δικό μου γάλα, της έφτιαχνα και λίγο χαμομηλάκι με γλυκάνισο και αυτό την ηρεμούσε. Λένε ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο όταν πίνει μητρικό γαλατάκι, αλλά την δικιά μου τουλάχιστον την βοηθούσε να ενεργηθεί και να ηρεμήσει, σε άλλα παιδάκια δεν βοηθάει. Ρώτησε τον παιδίατρο και αν σου δώσει το οκ δοκίμασέ το!

Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο πες μας! αλλά μην τα παρατήσεις, δεν υπάρχει καλύτερη τροφή από το μητρικό γάλα!

F8vwp3.png

δε γίνεται τιποτα... εχω απογοητευτει...

ηθελα τοσο πολυ να θηλασω αλλα ειναι τοσο ψυχοφθορο...

δεν αντεχω αλλο.

Απάντησε σε παρακαλώ αναλυτικά σ' αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Ελένη μου, σε ευχαριστω πολύ! Είμαι σε απόγνωση! Τα τελευταία τρια βράδια κοιμήθηκα συνολικά 5 ωρες!

Για να σου δώσω να καταλάβεις, τώρα που γράφω τον έχω στο στήθος!

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ θα αντεξω?

Αυτό με το χαμομήλι και τον γλυκάνισο από που το πηρες?? Είναι ειδικό?

Θήλαστο πήρα αλλά τι να λέει?? Πότε να αντλήσω?? Είναι αδύνατον να βρω χρόνο να αντλήσω!!!

Τον θηλασμό δεν θα τον κόψω αλλά αν συνεχιστει η κατάσταση θα βάλω και σκονη...

Εχω να λουστώ μια βδομάδα! Καταλαβαίνεις την κατάστασή μου?

Εχω καταντήσει ζομπι με το στηθος έξω!

Ευα μου, Για τις ερωτησεις:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Εκανε λίγο -δεν μπήκε σε λάμπα.. μια φορά το μέτρησαν και ηταν 12

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/5 3500, 26/5 3100, 17/6 4350

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Δεν μετρώνται! Είναι τόσο πολύ στο στήθοςπου δεν ξεχωρίζω γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Οχι

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Τον αλλάζω 6-7 φορές και είναι πάντα γεμάτη με ούρα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-3 (εχουν μειωθει, στην αρχή ηταν 6-7)

να συμπληρωσω πως εχει πολλα αερια..

Διαφημίσεις

Αχ την καταλαβαίνω την κατάστασή σου, όλες οι θηλάζουσες μανούλες την καταλαβαίνουν! Η αρχή είναι πάντα δύσκολη αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι, μεγαλώνοντας σιγά σιγά το μωράκι και πρόγραμμα θα φτιάξει και δεν θα ειναι όλη μέρα στο στήθος. Ετσι έχω ακούσει από όσες κατάφεραν να συνεχίσουν τον θηλασμό, γιατί εγώ δυστυχώς δεν τα κατάφερα... Στις 40 μέρες περίπου και ενώ είχαν φτιάξει αρκετά τα πράγματα, δηλαδή θήλαζε περίπου ανά 2ωρο και τη νύχτα ανά 4ωρο, επειδή οι θηλές μου ήταν καταπληγωμένες και είχαν γεμίσει ραγάδες-μάλλον αυτό νομίζω ότι έφταιξε γιατί είχαν κυριολεκτικά στραβώσει!!!-, η μικρή δεν μπορούσε να πιάσει τη μια θηλή με τίποτα! κλάματα το μωρό, κλάματα κι εγώ που παιδευόμασταν και οι δύο χωρίς αποτέλεσμα, βάλε και τις ορμόνες μέσα στο κοκτέιλ, αποφάσισα λοιπόν κι εγώ να αρχίσω το θήλαστρο! τα κατάφερα και ήπιε μητρικό γαλατάκι μέχρι 6,5 μηνών.

Μπορείς λοιπον αν το επιλέξεις να συνεχίσεις το θηλασμό με το θήλαστρο, αρκεί να κάνεις συχνές αντλήσεις. Μην νομίζεις όμως ότι αυτή η λύση είναι εύκολη, σκέψου ότι μαζί με τις αντλήσεις θα έχεις να αποστειρώνεις και μπιμπερό! Για αυτό πάλεψέ το όσο μπορείς να θηλάσεις, άλλωστε δεν συγκρίνεται με τίποτα η μαγεία του θηλασμού! Αν όμως δεν αντέξεις, γιατί άνθρωποι είμαστε, απλά να ξέρεις ότι έχεις και την επιλογή του θηλάστρου.

Τι θήλαστρο έχεις πάρει; νοίκιασες ή πήρες δικό σου και ποιό; Χαμομήλι και γλυκάνισο βότανα εννοώ, τα βράζεις με νεράκι και τα σουρώνεις καλά. Μην πάρεις τις σκόνες του εμπορίου! Αν δεις ότι τον ηρεμούν καλώς, αλλιώς μην του ξαναδωσεις δεν υπάρχει λόγος. Αφού λες ότι έχει και αέρια πολύ πιθανό να έχει κολικούς ο μπέμπης σου.

Τώρα για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σε βοηθήσω δεν είμαι σύμβουλος θηλασμού, απλά την εμπειρία μου μοιράζομαι μαζί σου. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν οι άλλες κοπέλες που ξέρουν καλύτερα. Πάντως από το βάρος του και τις βρεγμένες πάνες του μια χαρά τρέφεται το μωράκι!

Κάνε υπομονή λοιπόν γιατί θα φτιάξει η κατάσταση, βρες και κάποιον να σε βοηθάει με τις δουλειες του σπιτιού για να μην αγχώνεσαι και για αυτό, και ελπίζω να μας πεις σε λίγο καιρό ότι όλα πάνε καλά!

F8vwp3.png

Ελένη μου, εγώ δάγκωνα μαξιλάρι για να μπορέσω να θηλάσω από τον πόνο! Ηταν σαν να περνάνε καρφίτσες κάθε φορά που ρουφούσε..

Επέμεινα όμως και το ξεπεράσαμε..

Αυτό το πράγμα όμως με το 24ωρο πια δεν αντέχεται! Και το κλείσαμε το 40ήμερο! Πόσο ακόμη?

Να αντλώ μόνο είναι αδύνατον.. Θα πάθει μεγάλη ζημιά και θα νιώσει τεράστια απόρριψη αν του κόψω τελείως το στήθος.. Εχει εξάρτηση. Είναι η παρηγοριά του στα πάντα!

Αλλά αν αντικαθιστούσα κάποια γεύματα?

Μέχρι πότε θα πάει αυτή η δουλειά? 3μηνο??? Είναι αδύνατον να αντέξω 3μήνες! Δε μπορούμε να βγούμε από το σπίτι!!!

Θήλαστρο πήρα το ameda lactaline.. Αλλά ούτε χρόνο δεν έχω για αντληση

Δεν έχω κάποιον να με βοηθάει με τις δουλειές δυστυχώς...

Ελένη μου, σε ευχαριστω πολύ! Είμαι σε απόγνωση! Τα τελευταία τρια βράδια κοιμήθηκα συνολικά 5 ωρες!

Για να σου δώσω να καταλάβεις, τώρα που γράφω τον έχω στο στήθος!

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ θα αντεξω?

Αυτό με το χαμομήλι και τον γλυκάνισο από που το πηρες?? Είναι ειδικό?

Θήλαστο πήρα αλλά τι να λέει?? Πότε να αντλήσω?? Είναι αδύνατον να βρω χρόνο να αντλήσω!!!

Τον θηλασμό δεν θα τον κόψω αλλά αν συνεχιστει η κατάσταση θα βάλω και σκονη...

Εχω να λουστώ μια βδομάδα! Καταλαβαίνεις την κατάστασή μου?

Εχω καταντήσει ζομπι με το στηθος έξω!

Ευα μου, Για τις ερωτησεις:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Εκανε λίγο -δεν μπήκε σε λάμπα.. μια φορά το μέτρησαν και ηταν 12

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/5 3500, 26/5 3100, 17/6 4350

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Δεν μετρώνται! Είναι τόσο πολύ στο στήθοςπου δεν ξεχωρίζω γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Οχι

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Τον αλλάζω 6-7 φορές και είναι πάντα γεμάτη με ούρα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-3 (εχουν μειωθει, στην αρχή ηταν 6-7)

να συμπληρωσω πως εχει πολλα αερια..

Κατ' αρχήν να σου πω ότι σε καταλαβαίνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά γιατί έχω ζήσει ανάλογο σενάριο. Το καλό όμως στην δική σου περίπτωση είναι ότι το μωρό σου θηλάζει πολύ καλά:

Σε 22μέρες πήρε 1250γράμμάρια, δηλαδή σχεδόν 57 γραμμάρια την ημέρα, τη στιγμή που ο μέσος όρος είναι 25 γραμμάρια!

Προφανώς το μωρό σου μεγαλώνει πολύ γρήγορα (ενδεχομένως να πρόκειται να γίνει μεγαλόσωμο παιδί) άρα χρειάζεται ΠΟΛΥ γάλα (πάνω από λίτρο την ημέρα) το οποίο, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να θηλάσει πολλές φορές για να το πάρει.

ΝΑ ΜΗΝ δώσεις τίποτα πέρα από γάλα, π.χ. τσάι. Το μωρό σου έχει ανάγκη από θερμίδες και μόνο το γάλα (μητρικό ή ξένο) τις παρέχει.

Συνήθως τα μωρά που παίρνουν τόσο πολύ βάρος κάποια στιγμή φρενάρουν, άρα θεωρητικά οι ρυθμοί κάποια στιγμή θα πέσουν. Επίσης, όσο μεγαλώνει, γίνεται και πιο αποτελεσματικό στο θηλασμό και τελειώνει πιο γρήγορα.

Σχετικά με τα αέρια: οι αιτίες μπορεί να είναι διάφορες και ίσως μέρος της ανησυχίας (αν τα αέρια του προκαλούν ανησυχία) να εκτονώνεται με θηλασμό. Αν ισχύει αυτό, βρίσκοντας το λόγο της ανησυχίας, μπορεί τελικά να μειωθούν και κάποιοι θηλασμοί (κυρίως μη διατροφικού πιπιλίσματος, το οποίο όμως είναι και απόλυτα φυσιολογικό και αναγκαίο για τα μωρά...).

Τα κακά του μωρού πώς είναι; (χρώμα, υφή, τυχόν βλέννες κλπ)

Κατ' αρχήν να σου πω ότι σε καταλαβαίνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά γιατί έχω ζήσει ανάλογο σενάριο. Το καλό όμως στην δική σου περίπτωση είναι ότι το μωρό σου θηλάζει πολύ καλά:

Σε 22μέρες πήρε 1250γράμμάρια, δηλαδή σχεδόν 57 γραμμάρια την ημέρα, τη στιγμή που ο μέσος όρος είναι 25 γραμμάρια!

Προφανώς το μωρό σου μεγαλώνει πολύ γρήγορα (ενδεχομένως να πρόκειται να γίνει μεγαλόσωμο παιδί) άρα χρειάζεται ΠΟΛΥ γάλα (πάνω από λίτρο την ημέρα) το οποίο, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να θηλάσει πολλές φορές για να το πάρει.

ΝΑ ΜΗΝ δώσεις τίποτα πέρα από γάλα, π.χ. τσάι. Το μωρό σου έχει ανάγκη από θερμίδες και μόνο το γάλα (μητρικό ή ξένο) τις παρέχει.

Συνήθως τα μωρά που παίρνουν τόσο πολύ βάρος κάποια στιγμή φρενάρουν, άρα θεωρητικά οι ρυθμοί κάποια στιγμή θα πέσουν. Επίσης, όσο μεγαλώνει, γίνεται και πιο αποτελεσματικό στο θηλασμό και τελειώνει πιο γρήγορα.

Σχετικά με τα αέρια: οι αιτίες μπορεί να είναι διάφορες και ίσως μέρος της ανησυχίας (αν τα αέρια του προκαλούν ανησυχία) να εκτονώνεται με θηλασμό. Αν ισχύει αυτό, βρίσκοντας το λόγο της ανησυχίας, μπορεί τελικά να μειωθούν και κάποιοι θηλασμοί (κυρίως μη διατροφικού πιπιλίσματος, το οποίο όμως είναι και απόλυτα φυσιολογικό και αναγκαίο για τα μωρά...).

Τα κακά του μωρού πώς είναι; (χρώμα, υφή, τυχόν βλέννες κλπ)

κοριτσια, ευχαριστω πολυ πρωτα απ'ολα για τη συμπαρασταση.

Ευακι, δοκίμασα ηδη χαμομηλι. Μια γουλια ηταν αρκετη για να μας ακουσει το τετραγωνο απο τις τσιριδες!!! Δεν το ξαναδοκιμαζω!

Απλως θελω να κανουμε και αλλα πραγματα! Να παμε μια βολτα! Αυτο θελω μονο! Να προσπαθησω να δωσω 2 γευματα σκονη να δω αν φταιει αυτο? Αν πειναει δηλαδη! Και μετα το κοβω οταν θα ειμαστε καλυτερα. Αν την πιει δηλαδη τη σκονη γιατι όπως καταλαβαινετε εχει και αποψη, τρομαρα μας! :-D

Να το δοκιμασω?

Τα κακα του ηταν μουσταρδι και νερουλά.. Μετα εγιναν μουσταρδι και σαν πολτος και υποφεραμε απο το σφιξιμο(εκει μου ειχε κανει τις θηλες αγνωριστες!!!).. Τωρα ειναι πιο νερουλα και πιο πορτοκαλι.. Βλεννα δεν εχω δει.. Σε ολες τις φασεις εχουν κομματακια μεσα.

Γενικα το στηθος τον βοηθαει στα παντα! Για να καταλαβεις, Θα μπορουσα να εχω το μοναδικο μωρο στον πλανητη που δεν κλαιει ποτε! Αρκει να ειναι στο στηθος!!! Το σκεφτηκα να τον κολλησω με ταινια στο στηθος και να ξανασχοληθω μαζι του οταν γινει 18!!!:D

κοριτσια, ευχαριστω πολυ πρωτα απ'ολα για τη συμπαρασταση.

Ευακι, δοκίμασα ηδη χαμομηλι. Μια γουλια ηταν αρκετη για να μας ακουσει το τετραγωνο απο τις τσιριδες!!! Δεν το ξαναδοκιμαζω!

Απλως θελω να κανουμε και αλλα πραγματα! Να παμε μια βολτα! Αυτο θελω μονο! Να προσπαθησω να δωσω 2 γευματα σκονη να δω αν φταιει αυτο? Αν πειναει δηλαδη! Και μετα το κοβω οταν θα ειμαστε καλυτερα. Αν την πιει δηλαδη τη σκονη γιατι όπως καταλαβαινετε εχει και αποψη, τρομαρα μας! :-D

Να το δοκιμασω?

Τα κακα του ηταν μουσταρδι και νερουλά.. Μετα εγιναν μουσταρδι και σαν πολτος και υποφεραμε απο το σφιξιμο(εκει μου ειχε κανει τις θηλες αγνωριστες!!!).. Τωρα ειναι πιο νερουλα και πιο πορτοκαλι.. Βλεννα δεν εχω δει.. Σε ολες τις φασεις εχουν κομματακια μεσα.

Γενικα το στηθος τον βοηθαει στα παντα! Για να καταλαβεις, Θα μπορουσα να εχω το μοναδικο μωρο στον πλανητη που δεν κλαιει ποτε! Αρκει να ειναι στο στηθος!!! Το σκεφτηκα να τον κολλησω με ταινια στο στηθος και να ξανασχοληθω μαζι του οταν γινει 18!!!:D

:o:o:o

Το μωρό σου ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πεινάει γιατί δεν του φτάνει το γάλα σου - πεινάει γιατί έχει μεγάλη όρεξη, γιατί μεγαλώνει πολύ. Αν δώσεις ξένο, μπορεί να το πιει. Αυτό τι αποδεικνύει;

Αν δεν αντέχεις άλλο και θες να κοιμηθείς 2-3 ώρες, δώσε και μπουκάλι, αλλά μην το κάνεις για να διαπιστώσεις κάτι για την παραγωγή σου, γιατί σίγουρα δεν έχει πρόβλημα.

Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξει ρυθμούς. Ένα μωρό που θηλάζει τόσο αποτελεσματικά σιγά-σιγά μειώνει και το χρόνο που είναι στο στήθος. Εξοικειώσου με την ιδέα να θηλάσεις δημόσια, εκμεταλλεύσου το ότι μπορείς να πας οπουδήποτε χωρίς να νοιαστείς για το φαγητό του και κάντε βόλτες. Πολλά μωρά όταν είναι έξω, ασχολούντα και με άλλα πράγματα πέρα από το στήθος. :wink:

Σε ρώτησα για τα κακά για τυχόν ενδείξεις υπερπαραγωγής ή αλλεργίας. Και τα δυο, μπορεί να προκαλούν αέρια και γενικότερη ανησυχία. Τα κακά που περιγράφεις είναι φυσιολογικά. Αν είναι πολύ θορυβώδεις οι κενώσεις, τα κακά εκτοξεύονται με δύναμη και είναι πολύ νερουλά τότε προσπάθησε να μην κάνεις πολλές εναλλαγές στήθους στα γεύματα.

Διαφημίσεις

:o:o:o

Το μωρό σου ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πεινάει γιατί δεν του φτάνει το γάλα σου - πεινάει γιατί έχει μεγάλη όρεξη, γιατί μεγαλώνει πολύ. Αν δώσεις ξένο, μπορεί να το πιει. Αυτό τι αποδεικνύει;

Αν δεν αντέχεις άλλο και θες να κοιμηθείς 2-3 ώρες, δώσε και μπουκάλι, αλλά μην το κάνεις για να διαπιστώσεις κάτι για την παραγωγή σου, γιατί σίγουρα δεν έχει πρόβλημα.

Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξει ρυθμούς. Ένα μωρό που θηλάζει τόσο αποτελεσματικά σιγά-σιγά μειώνει και το χρόνο που είναι στο στήθος. Εξοικειώσου με την ιδέα να θηλάσεις δημόσια, εκμεταλλεύσου το ότι μπορείς να πας οπουδήποτε χωρίς να νοιαστείς για το φαγητό του και κάντε βόλτες. Πολλά μωρά όταν είναι έξω, ασχολούντα και με άλλα πράγματα πέρα από το στήθος. :wink:

Σε ρώτησα για τα κακά για τυχόν ενδείξεις υπερπαραγωγής ή αλλεργίας. Και τα δυο, μπορεί να προκαλούν αέρια και γενικότερη ανησυχία. Τα κακά που περιγράφεις είναι φυσιολογικά. Αν είναι πολύ θορυβώδεις οι κενώσεις, τα κακά εκτοξεύονται με δύναμη και είναι πολύ νερουλά τότε προσπάθησε να μην κάνεις πολλές εναλλαγές στήθους στα γεύματα.

Ευάκι, σε ευχαριστώ πολύ!

Θηλάζω δημόσια(και σε καφετέρια έχω θηλάσει), δεν έχω πρόβλημα αλλά δε μπορώ να φύγω από το σπίτι με το μωρό στο στήθος και να επιστρέψω στην ίδια κατάσταση! Δεν θα περάσω ούτε εγώ καλά! Και δεν είναι εφικτό! Δεν κάθεται καθόλου!

Θα περιμένω να κλείσει 2 μήνες και αν συνεχιστεί η κατασταση θα βάλω σκόνη.

Εχω και την παιδίατρο που μου λεει "ΥΠΟΜΟΝΗ, ΟΧΙ ΣΚΟΝΗ!"... Και να φανταστείς έψαξα πολύ να βρώ παιδίατρο που δεν θα μου ζάλιζε τα αυτιά με σκόνες! :rolleyes::D

Τελευταία μια σύμβουλος θηλασμού με την οποία επικοινώνησα τηλεφωνικά μου είπε να αλλάζω στήθος κάθε περίπου 3 ώρες... Το στήθος μου πάντως είναι καλύτερα, τουλάχιστον δεν πετρώνει πια(ναι, είχαμε και τέτοια!)

Τελευταία μια σύμβουλος θηλασμού με την οποία επικοινώνησα τηλεφωνικά μου είπε να αλλάζω στήθος κάθε περίπου 3 ώρες... Το στήθος μου πάντως είναι καλύτερα, τουλάχιστον δεν πετρώνει πια(ναι, είχαμε και τέτοια!)

Ναι, αυτό είναι ένδειξη υπερπαραγωγής, που δικαιολογεί και τα αέρια και σε κάποιο βαθμό την ανησυχία του μωρού.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...