Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεργη Εγκυος (&Τι δικαιούται έγκυος που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας))

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ είμαι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ (προστατευομένο μέλος στο βιβλιάριο του συζύγου) και το μόνο που δικαιούμαι είναι το επίδομα τοκετού.

Νομίζω το ίδιο ισχύει και για το ταμείο δημοσίου. Οτι δηλαδή δικαιούσαι το επίδομα τοκετού. Από ΙΚΑ δεν δικαιούσαι τίποτα. Απο ΟΑΕΔ έχεις κάρτα ανεργίας? Αν και δε νομίζω οτι ούτε και απο εκεί δικαιούσαι τίποτα.

Πάρε τηλ. στο ταμείο σου και ζήτα τους να σου πουν τι δικαιούσαι, αυτό έκανα κι εγώ γιατί ο καθένας μου έλεγε οτι ήθελε και με μπέρδευε.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

γεια σας , πριν λιγεσ μερεσ γεννησα το πρωτο μ παιδακι θα ηθελα μια οηθεια οσο αφορα το επιδομα λοχειασ απο το ικα.. ειμαι ανεργη χωρισ ενσημα κ ασμφαλισμενη στο ικα μεσω του αντρα μ κ εχω γεννησω με φυσιολογικο τοκετο.. τελικα δικαιουμαι το επιδομα??γιατι στον αντρα μ ειπαν απο το ικα οτι δεν το δικαιουμαι...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ποσα ενσυμα πρεπει να εχεις για να μπορεις να εχεις καθε δικαιωμα να λαβεις τα επιδωματα λοχιας κ.λ.π. απο το ικα κ τον οαεδ?Δηλαδη αν δουλεψω σε ενα μαγαζι κ βαλψ τα πρωτα μου ενσυμα σε ικα(πριν ειχατεβε 1χρονο) ποσαθα χρειαστω για να παρω τα επιδοματακ γενικα να εξασφαλισω την αποπληρωμη γεννας σε δημοσιο νοσοκομειο κ να παρω κ το επιδομα του ΟΑΕΔ?Ευχαριστω!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Από το δημόσιο όμως πρέπει να δικαιούμαι, έτσι δεν είναι; Σαν έμμεση ασφαλισμένη; Οποια ξέρει ας απαντήσει να με διαφωτίσει.

Δικαιούσαι ακριβώς ότι και μια εργαζόμενη/άμεσα ασφαλισμένη Δημόσιος Υπάλληλος. 900 ευρω, ασχετως πόσα χρόνια υπηρεσίας έχεις ή τί μισθό παίρνεις.

Ποσα ενσυμα πρεπει να εχεις για να μπορεις να εχεις καθε δικαιωμα να λαβεις τα επιδωματα λοχιας κ.λ.π. απο το ικα κ τον οαεδ?Δηλαδη αν δουλεψω σε ενα μαγαζι κ βαλψ τα πρωτα μου ενσυμα σε ικα(πριν ειχατεβε 1χρονο) ποσαθα χρειαστω για να παρω τα επιδοματακ γενικα να εξασφαλισω την αποπληρωμη γεννας σε δημοσιο νοσοκομειο κ να παρω κ το επιδομα του ΟΑΕΔ?Ευχαριστω!

για να παρεις τα επιδοματα απο το ικα πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια,δηλαδη περιπου 8 μηνες εργασια.για τα επιδοματα απο τον οαεδ(συμπληρωματικο επιδομα και 6μηνο) θα πρεπει (εκτος απο τα 200 ενσημα) την περιοδο εκεινη να εισαι σε ενεργο σχεση εργασιας για να τα παρεις.με λιγα λογια εαν δεν δουλευεις αλλα εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια παιρνεις χρηματα μονο απο το ικα.εαν εχεις τα ενσημα και δουλευεις θα παρεις και απο ικα και απο οαεδ.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Καλημέρα κορίτσια!!!

Είμαι κι εγώ άνεργη, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και άμεσα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ έως και τον Φεβρουάριο. Βρίσκομαι στον τελευταίο μηνα της εγκυμοσύνης μου (γενάω μέχρι 19 Δεκέμβρη) και θα ήθελα να με διαφωτίσετε. (..μπόλικες απορίες...)

Δικαιούμαι επιδόματα?? Από πού?

Πότε πρέπει να κάνω αιτήσεις?? Πού γίνονται οι αιτήσεις? Στις παροχές ΙΚΑ ή στο κέντρο Μητέρας Παιδιού??

Μπορεί να πάει ο άντρας μου να κάνει τις αιτήσεις??? Χρειάζεται εξουσιοδότηση?

Ποιά έγγραφα πρέπει να προσκομίσουμε?

Πρόκειται να γεννήσω στο Αρεταίειο. Η ληξιαρχική πράξη γίνεται μέσα στο νοσοκομείο ή πρέπει να πάμε αλλού και πού?

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

για να παρεις τα επιδοματα απο το ικα πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια,δηλαδη περιπου 8 μηνες εργασια.για τα επιδοματα απο τον οαεδ(συμπληρωματικο επιδομα και 6μηνο) θα πρεπει (εκτος απο τα 200 ενσημα) την περιοδο εκεινη να εισαι σε ενεργο σχεση εργασιας για να τα παρεις.με λιγα λογια εαν δεν δουλευεις αλλα εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια παιρνεις χρηματα μονο απο το ικα.εαν εχεις τα ενσημα και δουλευεις θα παρεις και απο ικα και απο οαεδ.

Αν συνεχιζω να δουλευω χωρις ασφαλιση στον ιδιο χωρο τι ισχυει?Πως το πιστοποιω?

Για την ακριβια...δουλευα απο 1-12-2010εχρι 31-12-2011 στο δημο με οαεε ασφαληση,μετα31-12-2011 κ για 2 μηνες με ικαασφαλεια,οπου κ ειμαι ανεργη απο τοτε.Εχω την ευχερια να ασφαλιστω σε μαγαζι,ωστε να συγκεντρωσω οσα χρειαζονται για να εχω τη καλυψη σε επομενη εγκυμοσυνη κ δε ξερω αν με συμφερει..:roll: Τωρα ειμαι ανεργη χωρις ταμειο φυσικα κ ασφαλεια εχω ακομα του οαεε μεχρι 31-12-11 μετα μαλλον θα εχω ικα απο τον οαεδ(?) αλλα αν γενησω με το ικα του οαεδ θα παρω τιποτα?:rolleyes:Συζυγος επισης ανεργος σε ανεργεια

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!!!

Είμαι κι εγώ άνεργη, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και άμεσα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ έως και τον Φεβρουάριο. Βρίσκομαι στον τελευταίο μηνα της εγκυμοσύνης μου (γενάω μέχρι 19 Δεκέμβρη) και θα ήθελα να με διαφωτίσετε. (..μπόλικες απορίες...)

Δικαιούμαι επιδόματα?? Από πού?

Πότε πρέπει να κάνω αιτήσεις?? Πού γίνονται οι αιτήσεις? Στις παροχές ΙΚΑ ή στο κέντρο Μητέρας Παιδιού??

Μπορεί να πάει ο άντρας μου να κάνει τις αιτήσεις??? Χρειάζεται εξουσιοδότηση?

Ποιά έγγραφα πρέπει να προσκομίσουμε?

Πρόκειται να γεννήσω στο Αρεταίειο. Η ληξιαρχική πράξη γίνεται μέσα στο νοσοκομείο ή πρέπει να πάμε αλλού και πού?

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

To IKA μου απάντησε τηλεφωνικώς στο αντίστοιχο αίτημα που έστειλα με e-mail και μου είπαν πως εφόσων έχω τουλάχιστον 200 ένσημα δικαιούμαι το επίδομα, αρκεί να προσκομίσω καρτέλα ενσήμων, βεβαίωση από γυναικολόγο του ΙΚΑ για την ΠΗΤ, και βιβλιάριο καταθέσεων στο όνομά μου. Προκειμένου να κάνει ο άντρας μου τις διαδικασίες, χρειάζεται μια απλή εξουσιοδότηση. Δηλαδή ακόμη το δίνουν το επίδομα... αντε να δούμε για πόσο ακόμη.

Καλημέρα σας μανούλες και μανούλες to be .. :)

Έχω γεννήσει εδώ και 2,5 μήνες με καισαρική. Από την δουλεία μου απολύθηκα 2 μήνες πριν γεννήσω (λίγο πριν τις 56 μέρες άδειας). Μου έδωσαν αποζημίωση, επίδομα αδείας, υπόλοιπο μισθού και τώρα σε λίγο θα δώσουν και δώρο χριστουγέννων. Έχω τις εξής απορίες:

1.) Δικαιούμαι τίποτ'άλλο από τον εργοδότη? Κάπου διάβασα ότι θα πρέπει να με πληρώσει για τους μήνες που θα επέστρεφα στην δουλεία μέχρι το μωρό να πάει 13 μηνών καθώς απαγορεύετε να απολύει μια 'εγκυο. Τώρα βέβαια είμαι στο ταμείο ανεργίας μέχρι τον Ιούλιο.

2.) Αν κάνω ένσταση στο ΙΚΑ για το επίδομα καισαρικής, γιατί απ'ότι ξέρω θα είναι μόνο 300 ευρώ, θα βγάλω άκρη? Θα κερδίσω τίποτα? Ή δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ?

Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο αλλά 'εκλαιγε το μωράκι και ξεχάστηκα :-P

Παρακαλώ τα φώτα σας κορίτσια... Συγνώμη αν έχετε αναφέρει και αλλού τις ίδιες απορίες, απλά έψαξα και δεν βρήκα πολλά.

Φιλιά!

Καλησπέρα κορίτσια!! Είμαι 3 μηνών έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι και έχω πολλές απορίες και απ' οτι βλέπω ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε...έιμαι άνεργη και εγώ και ο άντρας μου απο τον Ιανουάριο και παίρνω ταμείο ανεργίας μέχρι τον Ιανουάριο.. Εγώ θα γεννήσω τον Ιούνιο πρώτα ο Θεός και αναρωτιέμαι αν θα δικαιούμαι τίποτα τότε απο την στιγμή που η ασφάλιση μου στο ΙΚΑ θα λήξει τον Φεβρουάριο...Αν ξέρετε κτ σας παρακαλώ διαφωτίστε με!!! HELP!!! Σας ευχαριστώ πολύ...

καλησπερα κοριτσια να ρωτησω κατι θελω και οποια μπορει σας παρακαλω να με βοηθησει...ειμαι εγκυος και ανεργη τα τελευταια 2 χρονια εχω κοντα στα 90 ενσημα πανω κατω....ρωτησα στο ικα και μου ειπαν το γνωστο πως πρεπει να εχω 200 ενσημα για να παρω το επιδομα που περνεις μολις γεννας...ενας γνωστος μας ομως μου ειπε πως δεν χρειαζεται τα 200 ενσημα το επιδομα το παιρνεις ετσι και αλλιως:shock::shock::confused::confused:η γυναικα του γεννησε πριν 2 μηνες και λεει ηταν και αυτη ανεργη χωρις να εχει συμπληρωμενα τα 200 ενσημα και το πηρε...ειναι δυνατον γνωριζεται κατι????

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Γεια σου jo89. To επίδομα τοκετού που είναι γύρω στα 1000 ευρώ το πέρνης έτσι κι'αλλιώς, για τα άλλα 2, λοχείας και κύησης χρειάζεσαι 200 ένσυμα τα τελευταία 2 χρόνια.

Διαφημίσεις

Γεια σου jo89. To επίδομα τοκετού που είναι γύρω στα 1000 ευρώ το πέρνης έτσι κι'αλλιώς, για τα άλλα 2, λοχείας και κύησης χρειάζεσαι 200 ένσυμα τα τελευταία 2 χρόνια.

αληθειααα???νομιζα και για το επιδομα τοκετου χρειαζονται τα 200 ενσημα...αχ σε ευχαριστω πολυ....ουφφφ πηρα χαρα τωρα να σαι καλα

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

ακουστηκε κατι οτι θα τα κοψουν.αληθευει η οχι? γνωριζει καποια-καποιος?

εχω ΠΗΤ αρχες μαιου και ειμαι εμμεσα ασφαλισμενη στο ΙΚΑ μεσω του ΟΑΕΔ (καθοτι ανεργη) αλλα σε λιγες μερες μετα τον πολιτικο γαμο θα με βαλει ως ασφαλιζομενο μελος στο βιβλιριο του ο αντρας μου

τι χρειαζεται για να το παρουμε το επιδομα του τοκετου απο χαρτια-δικαιολογητικα?ειναι κατι που το κανουμε ΠΡΙΝ τον τοκετο η μετα?

Κορίτσια καλημέρα,

Όπως προανέφερα, είμαι άνεργη από τον Σεπτέμβριο του '10, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και εγγεγραμμενη στον ΟΑΕΔ, και έχω τα 200 ένσυμα.

Μετά από e-mail που έστειλα στο ΙΚΑ με πήραν τηλέφωνο και μου εξήγησαν ακριβώς τι πρέπει να κάνω για την περίπτωσή μου καθώς και τι δικαιούμαι (πάντως το 1ο που με ρώτησαν είναι αν έχω 200 ένσυμα). Ήταν κατατοπιστικοί και σαφείς και το προτείνω σε όλες. Με ένα e-mail παίρνεις την απάντηση που θέλεις χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Οι διαδικασίες ξεκινάνε 1,5 μήνα πρίν την γένα.

Τα μόνο που χρειάστηκα είναι:

1) Βεβαίωση από γυνακολ. του ΙΚΑ για την ΠΗΤ (μου την έδωσε αμέσως δείχνοντάς του την Β επιπέδου που είχα κάνει και την αναφέρει).

2) Φωτοτυπία ταυτότητας

3) Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων με 1ο όνομα το δικό μου (εγώ προτίμησα της Εθνικής για να είμαι σίγουρη)

4) Μια απλή εξουσιοδότηση για να κάνει την διαδικασία η μητέρα μου γιατί είμαι στις μέρες μου και δυσκολεύομαι να μετακινηθώ.

5) Βιβλιάριο υγείας

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν όλα αμέσως, απευθείας εκδόθηκε και η εγγριτική απόφαση για 1460€ Επίδομα Κυοφορίας (το ποσό διαφέρει σε κάθε ασφαλισμένη) που θα κατατεθεί την 1η Δεκέμβρη και μετά την γένα, θα πρέπει να καταθέσω το πιστοποιητικό γεν., μαζί με το βιβλιάριο υγείας το δικό μου και του συζύγου (δεν ξέρω γιατί, αλλά το ζητήσανε), για να εκδοθεί το Επίδομα Λοχείας, (2ο επίδομα) στο οποίο, απ όσο γράφουν οι οδηγίες που μου έδωσαν, μπορείς να κάνεις ένσταση αν σου φανεί μικρό το ποσό. Το ποσό που θα εγγριθεί θα κατατεθεί και πάλι στον λογαριασμό. Δεν περιμένεις σε ταμεία.

Υπάρχει μια γενική κατεύθυνση αλλά σε κάθε μια περίπτωση διαφέρουν τα στοιχεία, οπότε καθε μια είναι καλύτερο να ρωτήσει άμεσα στο ΙΚΑ.

Όσο αφορά στην διακοπή επιδόματος, μου είπαν πως ακόμη δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά πρόκειται να γίνει (άγνωστο πότε).

Αυτά!

Καλημερα σε ολες!! Εχω μια απορρια... Ειμαι εγγυος 4μηνων και ανεργη εδω και δυο χρονια με καρτα ανεργιας την οποια ανανεωνω κανονικα, επισης ειμαι ασφαλισμενη μεχρι το 2013 μεσω του ΟΑΕΔ, τι επιδοματα δικαιουμαι και αν δικαιουμαι τα παιρνω πριν ή μετα τη γεννα???? Μιλησα με τον οαεδ και μου ειπαν κανενα.. ισχυει αυτο?

Αν καποια μπορει ας με βοηθησει σας παρακαλω!!!! Ευχαριστω!!

Καλημερα σε ολες!! Εχω μια απορρια... Ειμαι εγγυος 4μηνων και ανεργη εδω και δυο χρονια με καρτα ανεργιας την οποια ανανεωνω κανονικα, επισης ειμαι ασφαλισμενη μεχρι το 2013 μεσω του ΟΑΕΔ, τι επιδοματα δικαιουμαι και αν δικαιουμαι τα παιρνω πριν ή μετα τη γεννα???? Μιλησα με τον οαεδ και μου ειπαν κανενα.. ισχυει αυτο?

Αν καποια μπορει ας με βοηθησει σας παρακαλω!!!! Ευχαριστω!!

dystyxws, isxyei oti sou eipane... mia apo ta idia eimai kai gw...

ουτε καν του τοκετου απο το ΙΚΑ???????

κοιτα ετσι οπωσ τα χουν κανει στο ικα ουτε αυτοι ξερουν τι 8α πληρωσουν τελικα γιατι περιμενουν να βγει η καινουρια εκγυκλιος που θα ισχυσει!!

πρεπει να χεισ 200 ενσημα συμπληρωμενα τα τελευταια δυο χρονια,

αλλα παρτουσ να τους ρωτησεις (210 5215000 και ζητας να σε συνδεσουν με το τμημα παροχων μητροτητασ) σιγουρα θα σου δωσουν μια πιο ακριβη απαντηση..

Γεια σας, εργαζομαι 2 χρονια σε μια επιχειρηση που ενδεχομενος μπορει να κλεισει αυτον η τον αλλο μηνα. Εν τω μεταξύ, ειμαστε με τον σύζυγο σε προσπάθεια για δεύτερο παιδακι. Εαν μεινω έγκυος τωρα, η μετά το κλείσιμο της εταιρίας, δικαιούμαι επίδομα τοκετου και λοχείας? Και για ποσο ακομα;

Εγώ πάντως συνεχίζω να μην έχω πάρει καμία σαφή απάντηση είτε απο το τηλέφωνο είτε πηγαίνοντας απο κει γιατί θα βγεί η νέα εγκύκλιος και δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!!

Νομίχω ότι πλέον (με τον ενιαίο φορέα ασφάλισης) δεν θα δίνεται στη μητέρα επίδομα τοκετού, αλλά το ασφαλιστικό ταμείο θα δίνει τα χρήματα κατευθείαν στο νοσοκομείο ή κλινική όπου θα γίνεται η γέννα και οι γονείς θα πληρώνουν και ό,τι επιλέον χρειαστεί ως διαφορά (π.χ. ιδιωτική κλινική, μονόκλινο δωμάτιο κλπ)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...