Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΟΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ

blonde

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ!ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ,2 ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΑΚΑΙ ΟΙ 2 ,ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΚ ,ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ΖΕΥΓΟΥΣ.ΜΕ ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΗ ΣΕ ΑΠΛΟ ΕΡΠΗ IgG KAI ΣΕ ΠΑΡΒΟΙΟ Β19 IgG.ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ.ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?

Διαφημίσεις

Γεια σου blonde, λυπάμαι που και εσύ ηρθες στην παρέα των δύσκολων στιγμών...

δεν ξέρω πολλά να σου πω για το θέμα αυτό, απλά και εγώ σκοπεύω να το ψάξω οπότε μπορούμε να ανταλλάσουμε πληροφορίες...

δύο παλλίνδρομες είχα και εγώ μέσα σε 4 μήνες...η δεύτερη πριν από μία εβδομάδα...έκανα έλεγχο πηκτικότητας και καμπύλη ζαχάρου την πρώτη φορά και βγήκαν οκ...

το θέμα είναι ότι έχω και εγώ τον ιό του έρπητα και φοβάμαι ότι μπορεί να μου έκανε την ζημιά...

ο γιατρός μου, την πρώτη φορά μου είχε πει να μην ανησυχώ για τον έρπη...τώρα όμως μου μπάινουν υποψίες...βρήκα και ένα άρθρο που λέει ότι μπορεί και να φταίει και λέω να το ψάξω..

(α) Ανοσολογικές και Ιογενείς αιτίες. Σύμφωνα με τις απόψεις των ερευνητών, οι αιτίες αυτές αφορούν ποσοστό μεγαλύτερο από 80% των υπογόνιμων ζευγαριών και αποτελούν τον κυριότερο λόγο που χρήζει αντιμετώπισης από εξειδικευμένους επιστήμονες. Η πλειοψηφία των ανοσολογικών αιτίων υπογονιμότητας φαίνεται ότι αποδίδεται σε ιογενείς κυρίως λοιμώξεις της γυναίκας, όπως ακριβώς υποδεικνύουμε με δύο δημοσιεύσεις στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Reproductive Immunology (2004 και 2005).

Αναλυτικότερα η παρουσία μιας ομάδας ιών (των ερπητοϊών στους οποίους περιλαμβάνεται και ο ιός του απλού έρπη) βρέθηκε ότι είναι η βασικότερη αιτία της αύξησης κάποιων τοξικών κυττάρων στο αίμα που είναι γνωστά σαν ΝΚ κύτταρα ή φυσικοί φονείς ή natural killer cells. Αυτά είναι γνωστά κύτταρα που η συγκέντρωσή τους είναι αυξημένη στο αίμα γυναικών με ιστορικό υπογονιμότητας άγνωστης αιτιολογίας. Πολύ μεγάλο ποσοστό ( 50 %) γυναικών με πρόβλημα σύλληψης εμφανίζει αύξηση των ΝΚ κυττάρων στο αίμα (βλ. μελέτη του κέντρου μας Locus Medicus που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility, Σεπτέμβριος 2003). Φαίνεται ότι στη συντριπτική πλειοψηφία η αύξηση οφείλεται στην παρουσία ερπητοϊών στο αίμα των γυναικών. Εύκολα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό με την χορήγηση κατάλληλης αντιερπητικής θεραπείας.

Όταν η ερευνητική μας ομάδα παρατήρησε την εμπλοκή των ιών στην υπογονιμότητα, πάρα πολλά ζευγάρια με αυτού του είδους το πρόβλημα πέτυχαν τον στόχο τους μετά από μια πολύ απλή αντιιική θεραπευτική αντιμετώπιση.

Μέχρι σήμερα, οι μέθοδοι που εφαρμόζονταν για την ανίχνευση της παρουσίας ιών φαίνεται ότι δεν ήταν καθόλου ευαίσθητες. Με την χρήση όμως των μοριακών (DNA) τεχνικών αποκαλύπτεται ότι οι ιοί υπάρχουν μέσα μας σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από αυτή που οι επιστήμονες υπολόγιζαν.

Στην παρούσα φάση, την ερευνητική μας ομάδα απασχολεί η παρουσία αντίστοιχων ιών και στο σπέρμα (φόβος για κάθετη μετάδοση προς το έμβρυο). Το προβλεπόμενο αποτέλεσμα της παρουσίας αυτής είναι η αδυναμία του εμβρύου για επαρκή πολλαπλασιασμό, η απόρριψη του μολυσμένου εμβρύου από τους αμυντικούς μηχανισμούς της γυναίκας και – γιατί όχι – η δημιουργία λειτουργικών προβλημάτων του εμβρύου που μπορούν να φανούν σε όψιμες φάσεις της κύησης.

Η περιεκτικότητα των σπερματοζωαρίων σε μικροοργανισμούς δεν έχει απασχολήσει τον ιατρικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την δική μας άποψη, η καθαρότητα του γενετικού υλικού του πρώτου κυττάρου του εμβρύου είναι θεμελιώδους σημασίας.

Για το κέντρο Locus Medicus η ειδική διερεύνηση του σπέρματος για ιούς αποτελεί κανόνα και η ελπίδα ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος θα δώσει λύση στο πρόβλημα πολλών ζευγαριών τείνει από ελπίδα να γίνει πεποίθηση.

Η έρευνα στα εργαστήριά του Locus Medicus συνεχίζεται και τα πρώιμα αποτελέσματά μας είναι ενθαρρυντικά. Ελπίζουμε ότι με το επόμενο ενημερωτικό σημείωμα θα έχουμε διαφωτίσει κατά πολύ τα αίτια της υπογονιμότητας και των αποβολών του υπόλοιπου μέρους των ζευγαριών που εντάσσονται στην κατηγορία αυτή των ανοσολογικών αιτίων.

εσύ τι άλλες εξετάσεις έκανες???

19-02-2011 my first baby is gone...

25-06-2011 my second baby is gone...

12-05-2012 το θαύμα έγινε..καλωςήρθες μωρό μου!

tXbzp3.png

γεια σουgreeklia!λυπαμαι πολυ για την ασχημη εμπειρια που βιωσες πριν λιγες μερες,ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να ειναι η τελευταια και την επομενη να παρεισ ενα γερο μωρακι αγκαλιτσα!το εχω περασει και ξερω καλα οτι ποναει παρα πολυ αλλα που θα παει θα τα καταφερουμε και εμεις.εξετασεις εχω κανει πολλες αλλα περιμενω να παρω ολα τα αποτελεσματα για να τα παω στην γιατρο ή στους γιατρους γιατι εχω σκοπο να παρω 2 με 3 γνωμες τουλαχιστον.οι εξετασεις ειναι οι εξης¨απλη αιματος και ομαδα αιματοσς,καμπυλη ζαχαρου,ελεγχος θρομβοφιλιας,νκ κυταρα ,αντιπατρικα,αντισπερμικα ,ελεγχο για οιους,εξεταση κολπικου επιχρισματος για ουρεοπλασμα,χλαμυδια,τοξοπλασμα,για θυροειδη,αντιφωσφολιπιδικα αντισωματα,υστεροσαλπιγγογραφια και pcr για οιους,χλαμυδια ουρεοπλασμα ο συζηγος.ουφ!αυτα τα ολιγα

blonde ...βλεπω της εξετασεις και με πιανει ταχυκαρδια .

λυσε μου μια απορια .........για ουρεοπλασμα,χλαμυδια,τοξοπλασμα εξετασει κολπικου υγρου κανουμε ;; γιατι εχω κανει πολλες φορες και μονο μυκητες εχουμε βρει .

Διαφημίσεις

Μόλις είδα το θέμα σου..ο γιατρός μου ειδικεύεται στη σύνδεση του ερπητοϊού με παλίνδρομες, αποβολές κλπ..πριν μείνω έγκυος είχαμε κάνει με τον άντρα μου εξετάσεις και είμαστε θετικοί και οι δύο..καναμε θεραπεία με χαπια valtrex πριν κάνω την κόρη μου που κλείνει τα πέντε..η εγκυμοσύνη περα μιας αποκόλλησης στο πρώτο τρίμηνο πήρε ρολόι..τώρα που συζητάμε το ενδεχόμενο δεύτερου παιδιού θα ξανακάνουμε τη θεραπεία..αν θέλεις το τηλ του γιατρού μου στείλε μου μήνυμα.

Καλησπέρα κορίτσια, το μόνο που μπορώ να πω μήπος και βοηθήσει ειναι οτι κανω και εγώ θεραπεία με valtrex, πριν απο 3 μήνες γέννησα πρόωρα τα διδυμάκια μου......απο μεγαλοκυτταροϊό (CMV) και για να δούμε αν δεν τον έχω πια έκανα μια εξέταση psr με αίμα περιόδου. Περιμένω τα αποτελέσματα..μου είπαν οτι δεν φαίνεται με εξέταση αίματος...

γεια σουgreeklia!λυπαμαι πολυ για την ασχημη εμπειρια που βιωσες πριν λιγες μερες,ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να ειναι η τελευταια και την επομενη να παρεισ ενα γερο μωρακι αγκαλιτσα!το εχω περασει και ξερω καλα οτι ποναει παρα πολυ αλλα που θα παει θα τα καταφερουμε και εμεις.εξετασεις εχω κανει πολλες αλλα περιμενω να παρω ολα τα αποτελεσματα για να τα παω στην γιατρο ή στους γιατρους γιατι εχω σκοπο να παρω 2 με 3 γνωμες τουλαχιστον.οι εξετασεις ειναι οι εξης¨απλη αιματος και ομαδα αιματοσς,καμπυλη ζαχαρου,ελεγχος θρομβοφιλιας,νκ κυταρα ,αντιπατρικα,αντισπερμικα ,ελεγχο για οιους,εξεταση κολπικου επιχρισματος για ουρεοπλασμα,χλαμυδια,τοξοπλασμα,για θυροειδη,αντιφωσφολιπιδικα αντισωματα,υστεροσαλπιγγογραφια και pcr για οιους,χλαμυδια ουρεοπλασμα ο συζηγος.ουφ!αυτα τα ολιγα

πωπω!!!τα έκανες όλα! χαρά στο κουράγιο σου...

εγώ μέχρι στιγμής περιμένω τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τις προτάσεις του γιατρού μου για την επόμενη κίνηση.

η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν το έχω πιστέψει ότι μου συμβαίνει αυτό και δεν έχω μπει αποφασιστικά στην διαδικασία εξετάσεων...θα ήθελα να ήταν όλα τυχαία...άλλά τόοοοσο άτυχη πια????

έχεις πάρει κανένα αποτέλεσμα στα χέρια σου μέχρι στιγμής?

εσείς έμβρυο είδατε ή όχι?

εμείς την πρώτη φορά ακούσαμε και καρδούλα και παλινδρόμησε μετά, ενώ τώρα δεν προλάβαμε ούτε να το δούμε...στην 7η εβδομάδα το είχε απορροφήσει ο οργανισμός:cry::cry::cry:

tXbzp3.png

Μόλις είδα το θέμα σου..ο γιατρός μου ειδικεύεται στη σύνδεση του ερπητοϊού με παλίνδρομες, αποβολές κλπ..πριν μείνω έγκυος είχαμε κάνει με τον άντρα μου εξετάσεις και είμαστε θετικοί και οι δύο..καναμε θεραπεία με χαπια valtrex πριν κάνω την κόρη μου που κλείνει τα πέντε..η εγκυμοσύνη περα μιας αποκόλλησης στο πρώτο τρίμηνο πήρε ρολόι..τώρα που συζητάμε το ενδεχόμενο δεύτερου παιδιού θα ξανακάνουμε τη θεραπεία..αν θέλεις το τηλ του γιατρού μου στείλε μου μήνυμα.

λίλα πόσο καιρό πριν ξεκινήσετε προσπάθεια έκανες την θεραπεία και πόσο κράτησε?

εννοώ αν εγώ θέλω να ξεκινήσω προσπάθειες τον σεπτέμβριο, πόσο καιρό πριν πρέπει να κάνω την θεραπεία???

tXbzp3.png

Καλησπέρα κορίτσια, το μόνο που μπορώ να πω μήπος και βοηθήσει ειναι οτι κανω και εγώ θεραπεία με valtrex, πριν απο 3 μήνες γέννησα πρόωρα τα διδυμάκια μου......απο μεγαλοκυτταροϊό (CMV) και για να δούμε αν δεν τον έχω πια έκανα μια εξέταση psr με αίμα περιόδου. Περιμένω τα αποτελέσματα..μου είπαν οτι δεν φαίνεται με εξέταση αίματος...

αντζελ μου, λυπάμαι πολύ για τα μωράκια σου...είναι τόσο μεγάλος ο πόνος...εγώ συνέχεια αναρωτιέμαι γιατι, γιατί να συμβαίνουν τόσο άσχημα πράγματα....και βλέπω όλο γυναικες με μωράκια και λέω εμένα τι μου λείπει και δεν έχω τα αγγελούδια μου στην αγκαλιά μου??

σου είπε ο γιατρός σου ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει ο έρπης?

το ανακάλυψες τώρα ή είχες επεισόδια και πριν την εγκυμοσύνη?

tXbzp3.png

Διαφημίσεις

Στον 5 μηνα πηγαμε να κανουμε υπέρηχο και το ενα είχε σταματήσει να χτυπάει η καρδούλα του....μετα απο ενα μήνα περιπου σπάσανε τα νερά και γέννησα ενα αγοράκι μετά απο 24 ώρες.....στη βιοψία του πλακούντα βρέθηκε ο ιός...το κόλλησα στην εγκυμοσύνη και αυτό ήταν η αιτία... έχω και θρομβωφιλία έκανα ενέσεις καθε μέρα πίστευα οτι αυτο θα δημιουργούσε το πρόβλημα....αλλα τελικά απο αλλού το περιμένεις και απο αλλού σου έρχεται..δεν εχω συνέλθει ακόμα,.....ειναι τοσο δύσκολο.

Κοριτσάκι μου, τα λόγια παρηγοριάς δεν έχουν θέση σε τέτοιες καταστάσεις, μόνο ο χρόνος μπορεί να σε γιατρέψει, και πάλι αυτό που έζησες δεν θα το ξεχάσεις ποτέ...μη νιώθεις ενοχές και μη σκέφτεσαι τι έκανες και τι δεν έκανες, ήταν να γίνει...κλάψε, θρήνησε, κλείσου στο σπίτι...κάποια στιγμή θα σηκωθείς και είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα έχεις και πάλι φουσκωμένη κοιλίτσα και υγιη, όμορφα μωράκια στην αγκαλιά σου.

εγώ μετά από δύο μωράκια χαμένα μέσα σε 4 μήνες είμαι σε μια φάση άρνησης...δεν μπορώ να το δεχτώ ότι μου συμβαίνει...και φοβάμαι πάρα πολύ τι μπορεί να συμβεί την τρίτη φορά...

tXbzp3.png

Κορίτσια, διάβασα τυχαία αυτήν την ενότητα και είδα τη μελέτη από το Locus Medicus. Ίσως συνισφέρω σε κάτι αν σας πω την προσωπική μου εμπειρία. Δεν είχα καθ΄εξην αποβολές αλλά αδυναμία σύλληψης που δεν εξηγήθηκε ποτέ από καμία εξέταση. Ασχολούμουν επί 8 χρόνια με το θέμα. Κάποια στιγμή ο γιατρός μου (είχα αλλάξει 5) με έστειλε σε αυτό το κέντρο όπου με κάποια εξέτση αίματος μου είπαν ότι έχω αυξημένο το δείκτη NK. Για το λόγο αυτό μου έκαναν ορό με πλάσμα αίματος του άντρα μου. Τώρα που διάβασα το θέμα ο άντρας είχε κάνει θεραπεία με Valtrex. Τελικά δεν ξέρω αν αυτά όλα είχαν επίδραση πάντως μετά από 4 περίπου μήνες από τον ορό έμεινα μόνη μου έγκυος χωρίς φάρμακα και εκεί που δεν το περίμενα. Ο Θεός μάλλον με αποζημίωσε για τα οκτώ χρόνια γιατί είχα την τέλεια εγκυμοσύνη και σήμερα ο γιός μου είναι σχεδόν 5 ετών. ¨Ο, τι άλλο θέλετε σε πμ. Εύχομαι σε όλες καλή επιτυχία

η θεραπεία είναι 30 μέρες σερί και για τους δύο, από την πρώτη μέρα χρησιμοποιείς απαραίτητα προφυλακτικό για διαστημα 65 ημερων και μετά ξεκινάς ..άρα για σεπτέμβριο ξεκινάς τώρα..

εγώ παίρνω και στην περίοδο..ο ιος συνδέεται και με ουρολοιμώξεις..είχα πάθει ουρολοίμωξη με αίμα..πολύ χάλια δλδ..

και δεν υπήρχε βακτηρίδιο στην καλλιέργεια..και ήταν από τον ερπητοϊό..

ο δικός μου γιατρός εχει γράψει βιβλίο πάνω στο θέμα...και στην αρχή τον λέγανε τρελλό..και τώρα τελικά βγαίνει πως είχε δίκιο..ακόμη κι εγώ η ίδια είχα αμφιβολίες γιατί πρεπει να κάνω τόσες εξετάσεις..

Διαφημίσεις

η θεραπεία είναι 30 μέρες σερί και για τους δύο, από την πρώτη μέρα χρησιμοποιείς απαραίτητα προφυλακτικό για διαστημα 65 ημερων και μετά ξεκινάς ..άρα για σεπτέμβριο ξεκινάς τώρα..

εγώ παίρνω και στην περίοδο..ο ιος συνδέεται και με ουρολοιμώξεις..είχα πάθει ουρολοίμωξη με αίμα..πολύ χάλια δλδ..

και δεν υπήρχε βακτηρίδιο στην καλλιέργεια..και ήταν από τον ερπητοϊό..

ο δικός μου γιατρός εχει γράψει βιβλίο πάνω στο θέμα...και στην αρχή τον λέγανε τρελλό..και τώρα τελικά βγαίνει πως είχε δίκιο..ακόμη κι εγώ η ίδια είχα αμφιβολίες γιατί πρεπει να κάνω τόσες εξετάσεις..

δηλαδή τι εξετάσεις σε έβαλε να κάνεις πριν σου κάνει θεραπεία???

έχω πελάγωσει βρε κορίτσια, δεν ξέρω τι να κάνω...

tXbzp3.png

καλέ μην στενοχωριέσαι..τίποτα δεν ειναι.

λοιπόν θυμαμαι χλαμύδια, ερπητοϊό, μεγαλοκυταρρο..κατι που δεν θυμαμαι, κονδυλώματα και ένα πέμπτο..οι εξετάσεις ειναι στο σπέρμα και το αίμα περιόδου.

αυτή τη θεραπεία με τα valtrex....την έχω ακούσει απο πολλούς με διαφορετικούς τροπους ο καθένας...αλλη για 3 μήνες 3 χάπια και ο σύντροφος...αλλους 2 μήνες μονο η γυναίκα 4 χαπια την ημέρα...δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός τρόπος...τελικά κολλάει αυτος ο ιός?Η γυναικολόγος μου είπε όχι..δεν ξέρω ποιόν να ακολουθήσω.

ksanthi δεν νοιώθω θυμό,αλλά φοβάμαι πολύ να μπω ξανά σαυτή τη διαδικασία δεν θα αντέξω να περάσω κατι παρόμοιο. Ηταν πολύ οδυνηρή δοκιμασία αυτή που έζησα,για 6 μήνες τα είχα μέσα μου τα ένοιωθα...δεν γινονται αυτά

blonde ...βλεπω της εξετασεις και με πιανει ταχυκαρδια .

λυσε μου μια απορια .........για ουρεοπλασμα,χλαμυδια,τοξοπλασμα εξετασει κολπικου υγρου κανουμε ;; γιατι εχω κανει πολλες φορες και μονο μυκητες εχουμε βρει .

ξερω ειναι πολλες οι εξετασεις αλλα δεν χρειζεται να σε ποιανει ταχυκαρδια, για το μωρακι μας θα κανουμε οτι περναει απο το χερι μας.....λοιπον για ουρεοπλασμα,χλαμυδια και μυκοπλασμα γινονται με κολπικο επιχρισμα ενω για τοξοπλασμα με αιμολυψια.ελπιζω ολα να πανε καλα!

Κοριτσια ευχαριστω για της απαντησεις και της ευχες σας .Μακαρι να μην τα ξανα περασουμε αυτα .

Συγνωμη αν καμια φορα σας κουραζω με της ερωτησεις μου αλλα δεν εχω ποιον αλλον να ρωτησω .Κανενας δεν με καταλαβενει και κανεναν δεν εχω διπλα μου εκτος του αντρα μου .

• 3 months later...

Kαλημέρα και από μένα. Χθες έκανα απόξεση από παλίνδρομη. Στο πρώτο μου. Σε 20 μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα της ιστολογικής και μετά φαντάζομαι θα μπούμε στη διαδικασία επιπλέον εξετάσεων. Για τα αποτελέσματα και τις εξετάσεις θα σας ενημερώσω, μήπως και βόηθήσω σε κάτι με αυτά που θα μου πει ο γιατρός. Κουράγιο σε όλες..Και γω έχω φίλες που έκαναν 3 στη σειρά, καμία αποβολή, καμία παλίνδρομη, όλα τέλεια, απόλαυσαν τις εγκυμοσύνες τους. Εγώ πέθανα από το άγχος και το χασα...γιατί? λες και εμείς είμαστε πιο δυνατές στο να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο..

sLvDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...