Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπόθετα γλυκερίνης: είναι επικίνδυνα?????

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Μπήκα στον 5ο μήνα με μονοχοριακά διδυμάκια και είμαι τον περισσότερο καιρό πλέον στο κρεβάτι λόγω κάποιων ''πετρωμάτων''.

Αποτέλεσμα - και ενώ είχε ρυθμιστεί πριν - δυσκοιλιότητα!!!!!!!!!!!!!

Λαμβάνω 2πλό μαγνήσιο, 2πλό σίδηρο, ασβέστιο, utrogestan και filicine.

Δεν πάω τουαλέτα με τίποτα εδώ και 20 μέρες!!!

Μόνο με υπόθετα γλυκερίνης κάθε 2η μέρα! Αλλά μετά πονάω πολύ στο έντερο.

Ο γαστρεντερολόγος λέει ότι τα υπόθετα είναι επικίνδυνα τόσο συχνά και πρότεινε γάλα μαγνησίας.

Η γυναικολόγος απορρίπτει το γάλα μαγνησίας και θεωρεί τα παιδικά υπόθετα γλυκερίνης εντελώς ακίνδυνα!

Εχω καταγχωθεί!!!!!!!

Η γνώμη σας???????????

Διαφημίσεις

Με το καλό τα διδυμάκια σου diony. Εγώ είμαι τώρα στον 4ο και μόλις συνήλθα από την δυσκοιλιότητα εδώ και 2 εβδομάδες με τα ροδάκινα: 1 την ημέρα - αυτό δουλεύει για μένα.

Μέχρι πριν καιρό κάθε 2 ημέρες χρειαζόμουν 2 υπόθετα γλυκερίνης και 1 κλίσμα με σαπουνόνερο. Υπέφερα τρομερά.

Ο γιατρός μου μου έδωσε ένα σιροπάκι που λέγεται duphalac και δεν κάνει κακό. Ούτε και τα υπόθετα γλυκερινης για ενήλικες φυσικά κάνουν κακό - απλά για να μην παιδεύομαι. Πες του γυναικολόγου σου να σε βοηθήσει - δεν πρέπει να παιδεύεσαι και να πονάς!

επειδη υπηρξα ακριβως στην οδια θεση με σενα, τα υποθετα γλυκερινης προκαλουν συσπασεις και δεν κανει να τα παρεις! γαλα μαγνησιας, η γιαουρτακια ακτιβια, η δημητριακα ολ μπραν, η ακτινιδια η μελι ή ολα αυτα (εγω κατα διαστηματα τα πηρα ολα αυτα γιατι συνηθιζε καπως το εντερο και ειχα συνεχεια δυσκοιλιοτητα)..καλη συνεχεια στην εγκυμοσυνη σου!

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Καλησπέρα!

Μπήκα στον 5ο μήνα με μονοχοριακά διδυμάκια και είμαι τον περισσότερο καιρό πλέον στο κρεβάτι λόγω κάποιων ''πετρωμάτων''.

Ο γαστρεντερολόγος λέει ότι τα υπόθετα είναι επικίνδυνα τόσο συχνά και πρότεινε γάλα μαγνησίας.

Η γυναικολόγος απορρίπτει το γάλα μαγνησίας και θεωρεί τα παιδικά υπόθετα γλυκερίνης εντελώς ακίνδυνα!

Εχω καταγχωθεί!!!!!!!

Η γνώμη σας???????????

εγω σωθηκα στην κυριολεξία με το γαλα Μαγνησίας..προσθεσα και λιγα φρουτα και χυμους και ευτυχως το εντερο μου διορθωθηκε....ειχα πολυ σοβαρο προβλημα. Παντως ο γαστρεντερολογος μου προτεινε μονο το γαλα, ολα τα αλλα τα απεκλεισε.

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

εγω που νοσηλευτικα σε νοσοκομειο εγκυος και τους παρακαλουσα να μου δωσουν κατι γιατι δεκα ημέρες δεν μπορεσα να παω τουαλετα,δεν με αφησαν με τιποτα...μονο νουγιολ μου ειχαν δωσει....καλη εγκυμοσυνη σου ευχομαι!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν, εγώ την είχα βγάλει με υπόθετα γλυκερίνης ανά 2 ημέρες. Είχα όμως θέμα με συσπάσεις οι οποίες ,όσο το συλλογίζομαι, μπορεί να προέρχονταν από τα υπόθετα.

Προσπάθησε όσο μπορείς με φυσικό τρόπο π.χ. ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί πρωί, ακτινίδια, βγάλε τελείως μακαρόνια από την διατροφή και βάλε σαλάτα από βραστά κολοκυθάκια. Επειδή έχεις δίδυμα πρέπει να το προσέξεις και καμιά φορά οι γιατροί μπορεί να λένε κάτι, όμως εσύ ξέρεις τον οργανισμό σου καλύτερα.

Μεγάλο πρόβλημα, κι εγώ στο Λητώ 8 μέρες κανένα βοήθημα μόνο υγρή παραφίνη Nujol. Είμαι σπίτι από 11/6 σε περιορισμένη κίνηση (όπως είπε κι ο γιατρός σαν να κουβαλάς αυγά θα πηγαίνεις) και ενώ γιαούτρια, ακτινίδια, δαμάσκηνα, βρώμη και όλα τα συναφή είναι πλέον η μόνιμη διατροφή.... τίποτα:mad::mad::mad:.

Και πάλι ενώ ο γιατρός επιμένει κάθε δεύτερη μέρα τουαλέτα για να μην πιέζομαι δεν μου έχει δώσει κανένα καθαρτικό ούτε άλλο σκεύασμα. Εδώ και 2 μέρες πήρα σέννα, τελείως φυσικό το βρίσκεις και σε super market, είναι φυτό το βράζεις όπως το τσάι βέβαια έβαλα ελάχιστη ποσότητα, 5 φυλλαράκια, γιατί φοβάμαι τις συσπάσεις του εντέρου....

Aιτείτε και Δοθήσεται..

as1cA1R-O7-0000Nzc3MTIxZHwzMDY2MDBkfEVsbGllIGlz.gif

SSx4p2.png

Καλησπέρα!

Εχω καταγχωθεί!!!!!!!

Η γνώμη σας???????????

δεν με αφηνε με τιποτα κ εμενα να βαλω υποθετακια! με τιποτα ομως. γιατι κανουν συσπασεις κ στη μητρα! κ μετα μειωνεται κ η κινητικοτητα του εντερου.

δαμασκηνα το βραδυ με γιαουρτι, μια κουταλια ντουφαλακ σιροπι το βραδυ κ δημητριακα με γαλα το πρωι.

με το ντουφαλακ να σε ενημερωσω πως θα εχεις πολλα αερια-εκτοξευσεις αλα μπεμπε λιλη αρχικα:oops:!

στην 1η εγκυμοσυνη περπαταγα, εκανα γυμναστικη κ βοηθαγε την κατασταση. στα διδυμακια μου ομως δεν μπορουσα- δεν με αφηνε να κανω κ πολλα!

με το καλο!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Καλησπέρα!

Εχω καταγχωθεί!!!!!!!

Η γνώμη σας???????????

Το διπλό σίδηρο γιατί το παίρνεις; Εχεις θέμα με τον αιματοκρίτη σου; Αν όχι, θα σου έλεγα να παίρνεις ένα την ημέρα μπας και βελτιωθεί η κατάσταση. Φαντάσου πως εγω που σε όλη την εγκυμοσύνη ήμουν με αιματοκρίτη 31, 2 σίδηρα δεν πήρα. Απλά μια -δυο ώρες πρίν πιείς το σίδηρο να έχεις φάει ένα φρούτο με βιταμίνη C ή πιές ένα χυμό πορτοκάλι. Η βιταμίνη C βοηθάει πολύ στην απορρόφηση του σιδήρου. Επίσης να μην έχεις πιεί γάλα ή να μην έχεις φάει γαλακτοκομικά πρίν γιατι αντίστιχα το ασβέστιο αποτρέπει την απορρόφηση του σιδήρου.

Αν φοβάσαι πως δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες σου σε σίδηρο, θα σου πω μόνο πως στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έπαιρνα 3 σίδηρα την ημέρα και πραγματικά ο αιματοκρίτης δεν κουνήθηκε απο το 33. Εν ολίγις τζ'αμπα το έπινα τόσο σίδηρο γιατι απλά ο οργανισμός δεν το απορροφούσε. Καλύτερα να φας τροφές πλούσιες σε σίδηρο (πράσινα λαχανικά- σπανάκι, μπρόκολο, βλήτα, φακές και κόκκινο κρέας).

Για τα υπόθετα δεν ξέρω να σου πω, αλλά ένα ανα 2 μέρες μου φαίνεται πολύ αν κρίνω απο τα βρεφικά που λένε στις οδηγίες ένα ανα 3 μέρες το συντομότερο.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Καλό μήνα σε όλες σας!!! και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

σήμερα είναι μια καλή μέρα, μετά από 15 μέρες μόνο με υπόθετα (κάθε 2η-3η μέρα) πήγα μόνη μου τουαλέτα!!!

πρωί έφαγα 2 ακτινίδια + φυτικές ίνες σε υγρή μορφή + φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο και μέλι + καφές ζεστός με γάλα και πήγα!!!

τόση χαρά ούτε το λόττο να είχα κερδίσει!!!

Και για να το εξηγήσω πιο αναλυτικά, γενικά, από την αρχή της εγκυμοσύνης μου 18 φορές έχω βάλει υπόθετο κα διανύω τον 5ο μήνα.

Το είχα ρυθμίσει διατροφικά και επανήλθε όταν άρχισαν τα ''πετρώματα''. Δεν προήλθαν τα ''πετρώματα''/συσπάσεις από υπόθετο γιατί δεν τα χρειαζόμουν και δεν έβαζα (μόνο για λίγο στην αρχή της εγκυμοσύνης, τον 1ο μήνα).

Τώρα φοβήθηκα, γιατί με ξάπλωσαν και παίρνω πολύ περισσότερα χάπια με αποτέλεσμα να αδρανήσει το έντερο και να χρειάζομαι τα υπόθετα.

Ομως - ενώ δρα αμέσως το υπόθετο - μετά αισθάνομαι πόνο στο έντερο.

Η γιατρός μου δεν συμφωνεί καθόλου με το γάλα μαγνησίας οπότε δεν μπορώ να την παρακούσω, φοβάμαι να το κάνω από μόνη μου, συμφωνήσαμε όμως να προσπαθήσω για λίγο χωρίς υπόθετα!

Αν εχετε και άλλες διατροφικές συμβουλές παρακαλώ να μου τις γράψετε!!!

θα ενημερώσω την γιατρό μου και για το duphalac & nujol!

Διαφημίσεις

Το διπλό σίδηρο γιατί το παίρνεις; Εχεις θέμα με τον αιματοκρίτη σου; Αν όχι, θα σου έλεγα να παίρνεις ένα την ημέρα μπας και βελτιωθεί η κατάσταση. Φαντάσου πως εγω που σε όλη την εγκυμοσύνη ήμουν με αιματοκρίτη 31, 2 σίδηρα δεν πήρα. Απλά μια -δυο ώρες πρίν πιείς το σίδηρο να έχεις φάει ένα φρούτο με βιταμίνη C ή πιές ένα χυμό πορτοκάλι. Η βιταμίνη C βοηθάει πολύ στην απορρόφηση του σιδήρου. Επίσης να μην έχεις πιεί γάλα ή να μην έχεις φάει γαλακτοκομικά πρίν γιατι αντίστιχα το ασβέστιο αποτρέπει την απορρόφηση του σιδήρου.

Αν φοβάσαι πως δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες σου σε σίδηρο, θα σου πω μόνο πως στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έπαιρνα 3 σίδηρα την ημέρα και πραγματικά ο αιματοκρίτης δεν κουνήθηκε απο το 33. Εν ολίγις τζ'αμπα το έπινα τόσο σίδηρο γιατι απλά ο οργανισμός δεν το απορροφούσε. Καλύτερα να φας τροφές πλούσιες σε σίδηρο (πράσινα λαχανικά- σπανάκι, μπρόκολο, βλήτα, φακές και κόκκινο κρέας).

Για τα υπόθετα δεν ξέρω να σου πω, αλλά ένα ανα 2 μέρες μου φαίνεται πολύ αν κρίνω απο τα βρεφικά που λένε στις οδηγίες ένα ανα 3 μέρες το συντομότερο.

Θα την ρωτήσω για το 2πλό σίδηρο, το είχα κατά νου.

Υποθέτω ότι μου το δίνει λόγω διδύμων και επειδή πριν 1 μήνα ο αιματοκρίτης ήταν στο 30 περίπου!

Συμφωνω για τα υπόθετα, συμφωνήσαμε να φτάνω στις 3-4 μέρες!

και παίρνω και τα παιδικά!

Βέβαια πήρα και την γνώμη γυναικολόγου στην Αθήνα (εξαιρετική κατά την γνώμη μου!) - μένω Βόλο - η οποία μου είπε ότι τα υπόθετα θεωρούνται εντελώς ακίνδυνα στην γυναικολογία!

Λοιπόν, εγώ την είχα βγάλει με υπόθετα γλυκερίνης ανά 2 ημέρες. Είχα όμως θέμα με συσπάσεις οι οποίες ,όσο το συλλογίζομαι, μπορεί να προέρχονταν από τα υπόθετα.

Προσπάθησε όσο μπορείς με φυσικό τρόπο π.χ. ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί πρωί, ακτινίδια, βγάλε τελείως μακαρόνια από την διατροφή και βάλε σαλάτα από βραστά κολοκυθάκια. Επειδή έχεις δίδυμα πρέπει να το προσέξεις και καμιά φορά οι γιατροί μπορεί να λένε κάτι, όμως εσύ ξέρεις τον οργανισμό σου καλύτερα.

Από την στιγμή που ξεκίνησα το μαγνήσιο τα ''πετρώματα'' μειώθηκαν σε 0-2 την ημέρα αν και έβαζα υπόθετο, αλλά και εγω φοβάμαι ακόμα...

Γιατί όχι μακαρόνια?

Ρύζι, πατάτες μπορώ?

Καλό μήνα σε όλες σας!!! και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

σήμερα είναι μια καλή μέρα, μετά από 15 μέρες μόνο με υπόθετα (κάθε 2η-3η μέρα) πήγα μόνη μου τουαλέτα!!!

πρωί έφαγα 2 ακτινίδια + φυτικές ίνες σε υγρή μορφή + φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο και μέλι + καφές ζεστός με γάλα και πήγα!!!

τόση χαρά ούτε το λόττο να είχα κερδίσει!!!

Και για να το εξηγήσω πιο αναλυτικά, γενικά, από την αρχή της εγκυμοσύνης μου 18 φορές έχω βάλει υπόθετο κα διανύω τον 5ο μήνα.

Το είχα ρυθμίσει διατροφικά και επανήλθε όταν άρχισαν τα ''πετρώματα''. Δεν προήλθαν τα ''πετρώματα''/συσπάσεις από υπόθετο γιατί δεν τα χρειαζόμουν και δεν έβαζα (μόνο για λίγο στην αρχή της εγκυμοσύνης, τον 1ο μήνα).

Τώρα φοβήθηκα, γιατί με ξάπλωσαν και παίρνω πολύ περισσότερα χάπια με αποτέλεσμα να αδρανήσει το έντερο και να χρειάζομαι τα υπόθετα.

Ομως - ενώ δρα αμέσως το υπόθετο - μετά αισθάνομαι πόνο στο έντερο.

Η γιατρός μου δεν συμφωνεί καθόλου με το γάλα μαγνησίας οπότε δεν μπορώ να την παρακούσω, φοβάμαι να το κάνω από μόνη μου, συμφωνήσαμε όμως να προσπαθήσω για λίγο χωρίς υπόθετα!

Αν εχετε και άλλες διατροφικές συμβουλές παρακαλώ να μου τις γράψετε!!!

θα ενημερώσω την γιατρό μου και για το duphalac & nujol!

Καλησπερα. Εγω αποφευγω οσο μπορω τα φαρμακα. τρωω συνεχεια δαμασκηνα, ακτινιδια, δημητριακα ολιικης, σαλατες και φρουτα. το ριζυ προκαλει δυσκοιλιοτητα, οπως επεισης και οι μπανανες.Duphalac και υποθετα καλο ειναι να υπαρχουν για ωρα αναγκης αλλα εμενα μου εχουν πει γενικα να τα αποφευγω γιατι "συνηθιζει" το εντερο και αδρανει. Dioni κι εγω απο βολο ειμαι και περημενω δυδιμακια!
FX0Cp3.pnga%3E

οταν ειχα νοσηλευτει λογω αιμοραγιας στον 3 μηνα μου εδιναν παραφινελαιο.ενα ακινδυνο λαδακι.και υποθετα μου ειπαν να χρησιμοποιω.βεβαια βρηκα κολπο με απογευματινη φρουτοκρεμα και βρηκα την υγεια μου

7Ggjp2.png

Μακαρόνια, πατάτα, καρότο και ρύζι στουμπώνουν, απλώς τα μακαρόνια κατιτίς παραπάνω από τα υπόλοιπα.

Οι πολλές φυτικές ίνες από την άλλη δημιουργούν πρήξιμο στο έντερο, κατ'επέκταση αέρια και εμένα με ενοχλούσαν και λόγω συσπάσεων εντέρου έκανε συσπάσεις και η μήτρα....άντε βρες άκρη δηλαδή.

Τα βραστά κολοκυθάκια με είχαν βοηθήσει πολύ και το κουάκερ επίσης

Υπομονή καιρός είναι θα περάσει :-)

Α ναι και φυσικά η καλή φρουτόκρεμα που αναφέρεται από πάνω. Ειδικά τώρα που είναι και καλοκαίρι οι επιλογές είναι πολλές και εύγευστες. Τον χειμώνα είχα κολλήσει στο μήλο, αχλάδι ,μπανάνα και πορτοκάλι.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εχω καταγχωθεί!!!!!!!

Η γνώμη σας???????????

Κι εγώ συμφωνώ με την γυναικολόγο σου. Εφ' όσον δε γίνεται αλλιώς, πάρε αυτά τα παιδικά υπόθετα. Τα δίνω στα παιδιά μου από νεογέννητα και δεν έχουν παρενέργεια. ΊΣως ο γαστρεντερολόγος να φοβάται ότι θα αδρανήσει το έντερο αν το ενεργοποιείς συνέχεια με τα υπόθετα αλλά ότανείσαι συνέχεια ξάπλα δε μπορείς να κάνεις και πολλά για τη δυσκοιλιότητα. Πίνεις αρκετό νερό; Βοηθάει επίσης και το ωμό λάδι. υπάρχει και το Duphalac, που το συνιστούν στις εγκύους, σα σιρόπι, ρώτα και γι αυτό το γιατρό σου μήπως το πάρεις για αλλαγή. Πάντως τα υποθετάκια είναι όντως τα πιο αποτελεσμάτικά. Μην ανυσυχείς και με το καλό τα διδυμάκια σου :)

NEwNp3.pngUnT9p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...