Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογεννητο και ζωα... τι κανουμε??

Recommended Posts

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ .ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Ο ΜΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΗΡΟ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ ΜΥΡΙΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ.ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΓΑΥΓΙΖΕ.

ΤΩΡΑ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΟΜΠΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΧΤΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΕΝΙΣΕΙ .ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟ.

ΜΗΝ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΖΩΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Για σκυλακια δεν θα ανησυχουσα, για γατες μονο προσεξε για το τοξοπλασμα και το παιδι (βρισκεται στα κακα τους) θελει φοβερη καθαριοτητα. Εμεις την γατα την ξαποστειλαμε γιατι ηταν στειρωμενη και απιστευτα κακιασμενη. Την χαιδευεις και γυρναει και σου χωνει μια σου κατεβαζει το χερι. Δεν επαιζε να την εχω με το μωρο το απροστατευτο. Ασε που δεν γουσταρα στην αρχη να τρωει τις τριχες της. Τωρα αρχιζω να σκεφτομαι να της παρουμε σκυλακι μικρο βεβαια για να μην ταλαιπωρειτε και εκεινο σε διαμερισμα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο.Φοβουνται μηπως τον σκυλο οτι θα τους δαγκωσει?ΑΛλιως δεν εξηγητε....οκ μπορει να μην τα γουσταρουν αλλα δεν ειναι λογος αυτος τωρα.Συγγνωμη κιολας.

Κοιτα δεν εισαι η μονη που θα τα κανεις μονη σου.Εγω το εγραφα και παλιοτερα καλυτερα μονη να κανεις εσυ κουμαντο οπως θελεις και ξερεις παρα να εχεις και αλλους μεσα στα ποδια σου.

Εγω απειρη επισης με μωρο 1 και ενα σκυλι που με εκανε και εκλαιγα με λυγμους.Ειλικρινα.Κιομως επεζησα και ημαστε καλα σημερα.

Εσυ τωρα ειδα οτι περιμενεις διδυμα.Με το καλο να σου ερθουν!Δεν ξερω πως ειναι με 2 παιδια.Αλλα και παλι αφου ο σκυλος σου ειναι ηρεμος εισαι πολυ πολυ τυχερη.Οκ για λιγο καιρο ισως να μην μπορεις εσυ να το πηγαινεις βολτα ας τον πηγιανει ο αντρας συο μια το βραδυ.ΘΑ δεις οτι θα μπεις στην ρουτινα σου και ολα θα ειναι καλα.

Μπορεις οικονομικα να εχεις μια κυρια για γενικες δουλειες και σιδερο μια φορα την βδομαδα>?αυτο βοηθαει παρα πολυ.

Μην αγχωνεσαι.ολα θα πανε μια χαρα μεχρι να βρεις τον ρυθμο σου.

Να σε ρωτησω στην αυλη γιατι τον δενεις και δεν τον εχεις ελευθερο?επειδη παει κα ιγρατζουναει τα νυχια στο παραθυρο?

Παντως αν διαβασεις ολο το ποστ που μεταφερθηκε το θεμα σου θα δεις οτι ειναι ακινδυνα τα σκυλια στο σπιτι με μωρο και επισης πολλες κοπελες συμβουλευουνε να μην το παραμελεις το σκυλο σου με το μωρο.Διαβασε λιγο πιο πισω αν δεν βαριεσαι!

Eμείς έχουμε ενα πολύ γλυκο κοκερινο 1 ετους...Μαδαει λιγο ειναι η αληθεια οσο καλα και να τον χτενιζω καθε μερα και φυσικα ειναι υγιεστατος και εμβολιασμενος...

Δεν σκοπευω να τον απομακρυνω απο το σπιτι ουτε να μην τον αφηνω να μπαινοβγαινει στα δωματια (βεβαια στα υπνοδωματια δεν μπαινει εχω βαλει πορτακια ασφαλειας απο τοτε που τον πηραμε...

Η συμβιωση παιδιων - σκυλιων ειναι ανεκτιμητη...

Αν τηρουνται οι κανονες υγιηνης τοτε ολα ειναι μια χαρα, απλα θελει μια εξτρα ενασχοληση με το καθαρισμα!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Jasmini καλημέρα!Έχουμε κι εμείς chow chow στην οικογένεια,είναι της αδερφής μου η οποία είναι και μανούλα σε μια μπεμπούλα 9 μηνών.Έτσι θα σου καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία.Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα απολύτως με την συμβίωση μωρού-σκυλιού.Μη σου πω πως το δέσιμο που έχουν πλέον μεταξύ τους είναι απίστευτο!Ένα θα σου πω.Όταν κάτι δεν πάει καλά με την ανηψούλα μου,από γρίπη μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς,πρώτη η σκυλίτσα μας το αντιλαμβάνεται.Πάει που λες κοντά της,την κοιτάει μες τα μάτια και αν είναι κάτι ανησυχητικό αρχίζει το κλαψούρισμα!!!Αφού όποτε την πλησιάζει μας πάει τρεις και μία!!:mrgreen:Άσε που είναι ο φύλακας άγγελός της...όπου είναι η μπέμπα,από κάτω η ζουζουνοσκυλίτσα μας!:PΓια τις τρίχες...ναι είναι πρόβλημα,αλλά καθαρά αισθητικό.Κι ίσως να εκδηλωθεί κάποια αλλεργία στο παιδί,ίσως.....Μέχρι στιγμής η μπεμπούλα μας δεν εμφάνισε κάτι,αλλά μην ξεχνάς πως όλα είναι αντιμετωπίσιμα.Κι όσο για τους συγγενείς...ξέρεις τι μπιρι μπιρι άκουσε η αδερφή μου?Αλλά τους το ξέκοψε απ την αρχή και τώρα όλοι είναι μες τα πόδια της να την βοηθάνε και να μιλάνε με ενθουσιασμό για το δέσιμο που έχουν οι μικρές μας.Ίσως και σε σένα ν αλλάξουν τα πράγματα μετά την γέννηση των παιδιών σου,ποτέ δεν ξέρεις!;)Επίσης,όταν νοσηλεύτηκε η ανηψούλα μου με κρύα καρδιά,φοβόμασταν την απάντησή του...καταλαβαίνεις....,ρωτήσαμε τον θεράποντα ιατρό αν ευθυνόταν έστω και στο απειροελάχιστο η ύπαρξη σκυλιού στο σπίτι.Και μας είπε ορθά κοφτά όχι!Και κάτι τελευταίο...προσωπικά δεν σκεφτήκαμε ποτέ να βγάζουμε έξω στο μπαλκόνι την σκυλίτσα μας...δεν μας πήγαινε καρδιά.Κυρίως γιατί δεν το κάναμε από την αρχή,οπότε θα συνέδεε την αλλαγή με την γέννηση της μπέμπας κι αυτό ενδεχομένως να έφερνε άλλα προβλήματα.Ευτυχώς όμως πήγαν όοοολα άψογα!Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με σας,μη φοβάσαι τίποτα!:P

363122t20zgo6mme.gif you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'" 444387eg9c8e9djb.gif

Μπορεις οικονομικα να εχεις μια κυρια για γενικες δουλειες και σιδερο μια φορα την βδομαδα>?αυτο βοηθαει παρα πολυ.

Μην αγχωνεσαι.ολα θα πανε μια χαρα μεχρι να βρεις τον ρυθμο σου.

Να σε ρωτησω στην αυλη γιατι τον δενεις και δεν τον εχεις ελευθερο?επειδη παει κα ιγρατζουναει τα νυχια στο παραθυρο?/QUOTE]

Όπως και να το κάνεις οικονομικά δεν έχω την δυνατότητα να πληρώνω μια φορά την εβδομάδα μια γυναίκα, μια φορά τον μήνα ίσως, αλλά έχω και αυτό το πρόβλημα εμπιστοσύνης στο να βάλω μια ξένη γυναίκα μέσα στο σπίτι μου.

Στην αυλή την δένω γιατί δεν έχω παράθυρα στην κουζίνα και το σαλόνι και αναγκαστικά για να αεριστεί το σπίτι και να μπει λίγο φως μέσα είμαι αναγκασμένη να κρατώ ανοιχτή την κεντρική πόρτα όλη μέρα, όπου βρίσκεται και το μπαλκόνι. Οπότε θέλω να της περιορίσω λίγο την ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι γιατί ίσως να μην βρίσκω ιδιαίτερο χρόνο για ηλεκτρική σκούπα, αργότερα..:?:-?

Φοβάμαι μήπως ακόμα δεν έχω και ιδιαίτερο χρόνο για την σκυλίτσα μου με δυό μωρά και την παραμελίσω. Έχει μάθει να είναι πολύ κοντά μας και δυσκολεύεται στην φαινομενική έστω απόσταση.

LFdxp3.png

Διαφημίσεις

jasmini εχουμε και εμεις ενα σκυλακι τον μπομπο το κοριτσακι μας ειναι τωρα 21 μηνων μην σε ανησυχει δεν παθαινουν τιποτα τα παιδακια που μεγαλωνουν με σκυλακια ισα ισα που το ανοσοποιητικο τους γινεται πολυ ισχυρο αυτο μου ειχε πει και ο γυναικολογος μου και η παιδιατρος,απλα εσυ λιγο θα κουραστεις και εγω βαζω 2 φορες την μερα ηλεκτρικη.πεσανε και εμενα να με φανε οι συγγενεις λεγοντας διαφορα αλλα τους εβαλα στην θεση τους απο την αρχη.οποιος θελει να ερθει σπιτι μου καλως οποιος παλι δεν θελει να ερθει λογω του μπομπο μαςπαλι καλως.

Συμφωνω με την Γκρετα εχουν απιστευτο δεσιμο η στελλιτσα μου με τον μπομπο.

απλα μην του αλλαξεις τις συνηθειες του οταν ερθουν τα μωρακια σας.

το ίδιο συμβαίνει και σε μάς.οι περισσότεροι γύρω μας είναι αρνητικοί,παρόλο που πλέον φοβόμαστε την μικρή μην ορμίσει στο σκυλάκι μας,αλλα ότι και αν αποφασίσετε να είστε προετοιμασμένοι γιατι όταν θα αρρωσταινουν τα μικρούλια,ακόμα και μια απλή καταρροή να έχουν, πρώτα θα φταίει το σκυλάκι σας και μετά οι ιώσεις.γερό στομάχι χρειάζεται.όσο για την τρίχα στις αρχές είχα την μικρή μου στην καλαθούνα σε βάση και στην κούνια, οπότε δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τις τρίχες.όταν άρχισε να μπουσουλάει, απλά ήμουν με την σκούπα σουίφερ και μόλις ήταν να την αφήσω έκανα το σκουπισματάκι μου πρώτα.υπομονή πάντως σε ότι και να αποφασίσετε.

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Θα συμφωνήσω μαζί σου Τίτη. Πραγματικά είμαι απόλυτα σίγουρη πως ότι και να συμβεί θα κατηγορήσουν τον σκύλο. Ακόμα και τώρα για το ουρεόπλασμα που είχα κατηγορήσαν τον σκύλο και ότι μάλιστα τους το είπε και γιατρός. Επίσης λένε πως αν δεν με νοιάζουν τα παιδιά μου και βάζω τον σκύλο μπροστά, ας τον κρατήσω. Λυπάμαι πολύ που σκέφτονται έτσι. Οι γιατροί πάλι δεν έχουν την ίδια γνώμη, που ξέρουν σαφώς και κάτι παραπάνω.

LFdxp3.png

jasmini να φανταστείς η παιδιατρός μας δεν πολυσυμπαθεί τα ζώα,όταν λοιπόν ήρθε την 1η φορά στο σπίτι για να δεί την μικρή,αυτό που μας είπε είναιοτι εγώ δεν τα θέλω,αλλα δεν μπορώ να σας πώ το οτιδήποτε αρνητικό.ευχώς είχαμε και μάρτυρες παρόλο που βγάλανε και άσχετη την γιατρό:evil::evil:

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Κοριτσακι μου ετσι θα σου λενε.Και εμενα ετσι.Η πεθερα μου ελεγε τι το πηρατε τωρα το σκυλο που θα γεννησεις οπου να ναι.Η αληθεια ειναι οτι ηταν λαθος που την πηραμε λογω οτι μου εβγαζε την ψυχη με τις αταξιες της σαν κουταβι.Ελεγε οτι θα αρρωστησει το μωρο και χιλια δυο.Το παιδι μου μην το ματιαξω ειναι 9 μηνων και δεν εχει κανει ουτε πυρετο.φτου φτου φτου.

Ειχα και μια γατα τον Τσικο και ο αντρας μου λυσαξε να την δωσω γιατι θα παθω εγω αυτο το τξοπλασμα στην εγγυμοσυνη και οτι το μωρο θα αρρωστησει αν φαει τριχα της και μπορει να του χυμιξει.

Η αληθεια ειναι οτι και εγω φοβομουν την γατα οχι για αυτα που ειπε αλλα γιατι το βραδυ ισως πηγαιεν στην κουνια πανω στο μωρο (ζεστη) και εχω ακουσει για ασφυξια.Το γατι δεν αντεξε το τρελο μου σκυλο και εφυγε.Το ταιζω καθε μερα του κανω να ερθε ιμεσα αλλα μολις δει το σκυλο φευγει.Καμια φορα σπανια που εχει ορεξη για παιχνιδι μπαινει και παιζουν.

Αλλα να δεις πως με κοιτανε ολοι που εχω ζωα.....Μου το ειπε και ο αντρας μου οτι βαζω πιοπανω αυτα απο το παιδι????χαμος εκεινη την ημερα.....Αλλα οταν περνεις ενα κατοικιδιο ΔΕΣΜΕΥΕΣΕ για το υπολοιπο της ζωης του.Δεν μπορεις να το πετας στο δρομο που κανουν τοσοι και τοσοι ακαρδοι "ανθρωποι".Ουτε μπορεις να το δωσεις σε αλλο σπιτι.ΤΟ αγαπας σαν μελος την οικογενειας σου.Και οταν το λεω αυτο με κοιτανε λες και ειμαι σκουπιδι...η ασπλαχνη μανα που συγκρινει το παιδι με τον σκυλο....

Εγω πλεον εχω κλεισει τα αυτια μου.Δεν αξιζει.Αν σου πουνε ξανα κατι πες τους οτι ρωτησες 2 γιατρους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και σε διαβεβαιωσαν οτι ΔΕΝ υπαρχει κινδυνος ΚΑΝΕΝΑΣ.και οποιος υποστηριζει κατι αλλο ειν αι ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.

Διαφημίσεις

2 σκυλιά και 2 γάτες μόνιμοι "κάτοικοι" της αυλής...Α, και 2 ενυδρεία. Κατά καιρούς ταϊζουμε τα αδέσποτα που εμφανίζονται έξω από την αυλή. Η μικρή μου χαϊδεύει τις γάτες και μάλιστα μόλις της πώ "πάμε να δούμε τις γατούλες!" αρχίζει τα "νιά νιά =νιάου, νιάου" και πάει στην πόρτα!Με τα σκυλιά ξετρελλαίνεται, ο κοντοπίθαρος μας τη γλύφει συνέχεια και η μικρή ξεκαρδίζεται, και ο μεγάλος (που είναι ΠΟΛΥ μεγάλος), τη μυρίζει και η μικρή του χαϊδεύει τη μουσούδα..(και τα δυο σκυλιά είναι κοπροσκυλέξ, μαζεμένα σε πολύ μικρή ηλικία από το δρόμο όπου κάποιος "άνθρωπος", τα πέταξε).

Πάντα υπό την επιτήρηση μου/μας και μετά πάντα πλένουμε χεράκια!Η μικρή τώρα είναι σχεδόν 14 μηνών και μου αρέσει πολύ που δείχνει να μην τα φοβάται, γιατί και ο άντρας μου και εγώ, τα αγαπάμε πολύ.

Από νεογέννητη, τη βάζαμε να τη μυρίζουν τα σκυλιά, να μη νιώθουν ότι είναι κάποιος ξένος...Στην εγκυμοσύνη μου ποτέ δε σκέφτηκα ή φοβήθηκα το τοξόπλασμα από τις γάτες μας.Πιο πολύ φοβόμουν από τις σαλάτες-ειδικά από έξω- και το ωμό κρέας που έπιανα για να μαγειρέψω!

Jasmini υπομονή και ο σκύλος θα μάθει στη νέα πραγματικότητα και όταν τα δίδυμα μεγαλώσουν, ο σκυλάκος σας θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας!Μην ακούς κανέναν-προσωπικά αν η παιδίατρος μου έλεγε "διώξτα ζώα", θα έδιωχνα εκείνη από τη ζωή μας!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και αυτές θα τηρήσω. Η σκυλίτσα μου είναι μέλος της οικογένειας και δεν θα πάει πουθενά. Φυσικά όπως ενημέρωσα τον γυναικολόγο μου για την ύπαρξή της έτσι θα ενημερώσω και αργότερα τον/την παιδίατρό μου.

Ελπίζω μόνο να τα καταφέρω με την φροντίδα και των τριών!!!

LFdxp3.png

Jasmini με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου και σου εύχομαι η σκυλίτσα σου να γίνει η καλύτερή τους φίλη και ο πιο πιστός τους φύλακας!

Για την τρίχα, αν η σκυλίτσα σου κάθεται να τη χτενίσεις, θα σου πρότεινα να πάρεις τη χτένα furminator, είναι πολύ αποτελεσματική. Εγώ έχω δει μεγάλη διαφορά στη γάτα μου, που μαδάει σαν τρελή όλο το χρόνο. Μπορείς να την αγοράσεις μέσω ίντερνετ και την φέρνουν και κάποια πετ σοπ (αν σε ενδιαφέρει να σου στείλω π.μ.). Είναι λίγο ακριβή, η μικρή για τις γάτες κάνει 25 ευρώ, αλλά αξίζει τα λεφτά της, βγάζει πραγματικά πολλές νεκρές τρίχες!

Σίγουρα με ένα μωρό δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλές δουλειές, πόσο μάλλον με δίδυμα. Η προσωπική μου εμπειρία είναι όμως ότι η ηλεκτρική σκούπα είναι η πιο εύκολη να γίνεται κάθε μέρα, γιατί βάζω τον μπέμπη στο καρότσι (είναι 5 μηνών) και τον παίρνω μαζί μου γύρω γύρω και ενθουσιάζεται! Από μικρό του άρεσε ο θόρυβος της σκούπας και το έχω ακούσει και από άλλους γονείς. Για μένα οι δουλειές πρόβλημα είναι αυτές που δεν έχουν σχέση με τη γάτα, π.χ. μαγείρεμα, σίδερο, τακτοποίηση.

Για την ιστορία, πριν μείνω έγκυος είχα κάνει εξετάσεις αίματος για τοξόπλασμα και ήμουν και παραμένω αρνητική, παρόλο που καθάριζα εγώ την άμμο κάθε μέρα (με γάντια μιας χρήσης) και έβγαλα και όλη σχεδόν την εγκυμοσύνη αγκαλιά με τη γάτα στον καναπέ! Νομίζω ότι αν δεν είχα τη συντροφιά της θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η αρκετά προβληματική εγκυμοσύνη μου! Η γάτα μου συμπαραστάθηκε πολύ περισσότερο από πολλούς συγγενείς και φίλους...

5k3tp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εχουμε ενα μικροσωμο σκυλακι, μολις 3,5 κιλων,και δεν θελουμε να το αποχωρηστουμε τωρα με το μωρο.Ειμαι συναισθηματικα δεμενη μαζι της γιατι την πηρα πριν 3 χρονια οταν εχασα τη μαμα μου.

Ανυσηχω ομως μηπως κανω κακο στο μωρο.Δεν ερχονται ακομα σε επαφη ειναι 5 μηνων το μωρο μου αλλα αν μεγαλωσει λιγο δεν θα καταλαβαινει και θα παιζουν συνεχεια.Οχι οτι ειμαι υστερικη απλως ανησυχω λιγο μηπως τον γλειφει στο στομα και αρωστησει.Ποια η γνωμη σας?

Κι εγω ολη μου την εγκυμοσυνη την περασα αγκαλια με τη Ζουζου ημουν και ειμαι αρνητικη στο τοξοπλασμα.Αλλα με το μωρο ειμαι λιγο επιφυλακτικη.Ο παιδιατρος μου βεβαια ειναι καθυσηχαστικος.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Από τους σκύλους δεν κολλάμε τοξόπλασμα (εκτός αν τους φάμε ωμούς), μόνο οι γάτες μπορούν να το αποβάλλουν στα κακά τους και αυτό μόνο για λίγες μέρες αφού μολυνθούν οι ίδιες, μετά δεν είναι επικίνδυνες.

Να χαίρεσαι και το μωρό και τη Ζουζού! Εγώ δεν θα ανησυχούσα στη θέση σου, αν παίζουν υπό την επίβλεψή σου θα μπορείς να ελέγχεις να μην πολυγλύφει το μωρό. Αφού όμως ούτε ο παιδίατρος ανησυχεί και εφόσον το σκυλάκι είναι αποπαρασιτωμένο και υγιές, λογικά δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος. Στο κάτω κάτω της γραφής, όλα τα μωρά όταν μπουσουλάνε έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια που μεταφέρουμε εμείς με τα παπούτσια μας. Ή το χώμα στην παιδική χαρά αργότερα (αυτό το τελευταίο ειδικά ούτε να το σκέφτομαι, καλύτερα με τα σάλια του σκύλου!)

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Χρύσα στείλε μου πμ. Με ενδιαφέρει αυτό που λές με την χτένα. Σημασία δεν έχει η τιμή, αρκεί να κάνει δουλειά. Στο κάτω κάτω έχω δώσει ένα σωρό λεφτά σε χτένες, γάντια κτλ. που δεν είχαν αποτέλεσμα.

LFdxp3.png

άσχετο...αλλα επειδη ΠΑΛΑΒΩΝΩ με τα ζωα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

δε διαβασα καθολου απαντησεις αλλα μονο με τον τιτλο ήθελα πάρα πολυ να γράψω....

θεωρώ ότι ειστε πολυ τυχεροι όσοι βρεθηκατε με μωράκια κ να εχετε ζωάκια σπιτι!!!!!!!!!!!

μεγάλωσα από την 6η δημοτικου μέχρι τοτε που αρραβωνιαστηκα....από 12-24 ετων με σκυλί μέσα στο σπίτι ,(ξέρετε τωρα έσεις που ζειτε με ζωα.....να κοιμαται παντα στα κρεβατια μας αγκαλια κλπ) και θέλω πάρα πολυ να μεγαλωσει το παιδακι μου με ενα σκυλακι, γιατι όπως εγω μεγάλωσα υγιεις κ ζωόφιλη ετσι θα κανει κ αυτό!!!

αλλα το δεσιμο που περάσαμε σαν οικογένοια κ ο πονος που περάσαμε όταν "έφυγε" εξού κ το νικ μου....φομάμαι πολύ να ξαναδεθω!!!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

άσχετο...αλλα επειδη ΠΑΛΑΒΩΝΩ με τα ζωα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

δε διαβασα καθολου απαντησεις αλλα μονο με τον τιτλο ήθελα πάρα πολυ να γράψω....

θεωρώ ότι ειστε πολυ τυχεροι όσοι βρεθηκατε με μωράκια κ να εχετε ζωάκια σπιτι!!!!!!!!!!!

μεγάλωσα από την 6η δημοτικου μέχρι τοτε που αρραβωνιαστηκα....από 12-24 ετων με σκυλί μέσα στο σπίτι ,(ξέρετε τωρα έσεις που ζειτε με ζωα.....να κοιμαται παντα στα κρεβατια μας αγκαλια κλπ) και θέλω πάρα πολυ να μεγαλωσει το παιδακι μου με ενα σκυλακι, γιατι όπως εγω μεγάλωσα υγιεις κ ζωόφιλη ετσι θα κανει κ αυτό!!!

αλλα το δεσιμο που περάσαμε σαν οικογένοια κ ο πονος που περάσαμε όταν "έφυγε" εξού κ το νικ μου....φομάμαι πολύ να ξαναδεθω!!!!!!

Αυτο οντως ειναι ενα θεμα!Οταν εχασα την Ελσουλα μας ειπα δεν θα ξαναπαρω ζωακι, αλλα η Ζουζου ηταν ο μονος λογος που χαμογελουσα οταν,αφου εχασα τη μανα μου εμεινα 6 μηνες κλεισμενη σπιτι και δεν ηθελα κανενα.Με βοηθησε τοσο πολυ ψυχολογικα που δεν το μετανιωσα.Βεβαια οταν ερθει "εκεινη" η ωρα θα το μετανιωσω αλλα...

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Χμμμ, λοιπόν, ο μικρός μας έχει μανία να "τρώει" τα παπούτσια μας. Προφανώς δεν τον αφήνουμε, έτσι, σήμερα που είμαστε στην πόρτα για να φύγουμε, ξάπλωσε μπρούμυτα & δάγκωσε τη σόλα της μπότας μου! Α, και ο μεγάλος προχθές, αφού έκανε πιπί του & τράβηξε το καζανάκι, έκατσε μπροστά στη λεκάνη & τη δάγκωσε γιατί είναι λέει ο Τόμας το Τραίνο (???) -τι άλλο θα δω η χριστιανή!!!-

Ας έρθει λοιπόν κάποιος να μου πει αν κινδυνεύεουν τα παιδιά περισσότερο απο ένα εμβολιασμένο ζώο παρά απο όλα αυτά που κάνουν & είναι μέρος της καθημερινότητάς τους!

Και ξέχασα το καλύτερο, το παιδί μιας συναδέλφου του άντρα μου, είχε πάρει ένα κουταλάκι & έπινε νερό απο την τουαλέτα!!!

Και ξέχασα το καλύτερο, το παιδί μιας συναδέλφου του άντρα μου, είχε πάρει ένα κουταλάκι & έπινε νερό απο την τουαλέτα!!!

A, πα, πα!!! Και είχα ανατριχιάσει όταν το έκανε η γάτα μου... χωρίς το κουταλάκι όμως!!!

Λέτε να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε? :rolleyes:

5k3tp2.png

Καλησπέρα σε όλες και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το θέμα αυτό.

Είμαι στην 9 εβδομάδα και ήθελα από την πρώτη στιγμή να βρώ ένα τέτοιο topic για να βρω το δίκιο μου...........Από ότι βλέπω όμως σας περνάω όλες γιατί έχω 5 σκυλιά και μία γατούλα. Μπορείτε όλες να καταλάβετε τι πόλεμο έχουμε δεχτεί για τα ζώα μας αλλά ευτυχώς έχουμε μαζί μας και το γυναικολόγο και τον κτηνίατρο και την παιδίατρο. Το μόνο που χρειάζεται πιστεύω είναι υπομονή και αγάπη και για τα δίποδα και για τα τετράποδα

TKCJp3.png

Εμεις εχουμε "εσωτερικη" μονο τη Ζουζου αλλα σε ολο το σπιτι, 2οροφο και κατω εχουμε το μαγαζι,κυκλοφορουν ο Άμπου, ο Αγριος, η Μαυρουλα και η Μπουμπου που ειναι γατουλες και σε ενα οικοπεδο παραδιπλα μας εχουμε τον Εκτωρα,ροντ βαιλερ και τη Λουσυ Αγγλικο Σετερ που πεθανε βεβαια πριν 15 μερες.:-( Χωρια τα αδεσποτα που τα εγκαταλειπουν καθε καλοκαιρι κατι ασυνειδητοι που θελουν να λεγονται φιλοζωοι,και τα μαζευει ο αντρας μου.

Καταλαβαινετε τωρα τι εξοικιωση θα εχει το μωρο με τοσα ζωντανα γυρω του!Τον βλεπω να γλυφεται με κανενα γατι κι εγω να ειμαι με το μαλλι καγκελο!Μου αρεσει ομως;)

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

• 1 month later...

ας ξαναπω κι εγω για τον δικο μου, και ας μου προτεινετε καμια λυση, γιατι με εχει κουρασει..

ο δικος μας ο σκυλακος, ενα σπανιελ, ειναι πλεον γερος..

εφτασε αισιως τα 17 κοντρα σε πολλα προγνωστικα..εχει βαρυνει παρα πολυ, περνει 3 διαφορετικα χαπια, αλλο για την καρδια, αλλο για το συκωτι και αλλο για τα αρθροιτικα..

ολη μερα καθεται στο κρεββατακι του, δεν ενοχλει, σηκωνεται μονο για να φαει και για βολτα..

η μικρη μας τον λατρευει, τον κυνηγαει συνεχεια, θελει να παιξουν αλλα ο καυμενος δεν μπορει, και οσο τα καταφερνει την αποφευγει!!

το θεμα που μας προεκυψε ειναι η ακρατεια..ως κλασσικος γερος, του φευγουν..

δοκιμασαμε διαφορα, με το καλο, με καμια φωνη, ( ειδικα το τελευταιο δεν επιασε..δεν ακουει πια) και καταληξαμε να του φοραμε πανες..

ω ναι...εχω πανες 2 ειδων..του παιδιου και του σκυλου..και εκει που ειπα επιασε το κολπο, αρχισε να τις τρωει..μαλλον τον πιανει φαγουρα και τις δαγκωνει, και τρυπανε και καταληγουμε στον ιδιο παρανομαστη..εγω με 2 διαφορετικους κουβαδες και σφουγγαριστρες να μαζευω ..

υπαρχει καποια αλλη λυση? εκτος της ευθανασιας οπως πολλοι μου εχουν προτεινει..οσο δεν ποναει και δεν υποφερει τον θελουμε μαζι μας..

εγω κοριτρσια εχω ενα canish toy την μινι μου...ειναι 5 χρονων τωρα...αυτοκολλητη μαζι μου.....δεν ειναι καθολου επιθετικο σκυλι αλλα με παιδακια δεν εχει καθολου εξοικιωση μιας και δεν εχουμε καθολου στο σοϊ μικρα το δικο μου θα ειναι το πρωτο...δεν ξερω καθολου πως θα αντιδρασει με το παιδι..φοβαμαι οτι θα ζηλευει πολυ...δεν ξερω ιταν με το καλο γυρισαω απο το νοσοκομειο πως να <τους συστισω> μεταξυ τους....για πειτε καμια εμπειρια...

D1Uip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...