Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογεννητο και ζωα... τι κανουμε??

Recommended Posts

εχω γάτα στο σπίτι κ απο τότε που γύρισα απο το μαιευτηριο δεν εχει δώσει σημασία στο μικρό...απλώς έχουμε βάλει στη πόρτα της μικρής καγκελάκια κ δεν μπορεί να μπεί μέσα.προς το παρόν είναι καλοκαίρι κ η γάτα τη βγάζει όλη μέρα στο μπαλκόνι οποτε δεν έχουμε θέμα με τις τρίχες!!!!

ntRCp3.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

και εμεις εχουμε ενα σκυλακι...ειναι πολυ ησυχος και τρελαινεται για τον μεγαλο ου γιο που ειναι τεσσαρων, τωρα που ηρθα με το μωρο στο σπιτι κανει σαν τρελος να το μυρισει να το δει απο κοντα, τον αφηνω λιγο αλλα με πολυ ποσοχη γιατι ειναι και αυτος μικρος και απροσεκτος με τα νυχακια του...τον κουρεψαμε αλλα ανεκαθεν δεν ανεβαινε σε καναπεδες και κρεβατια οποτε δεν εχουμε προβλημα με αυτο.....

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα! Εγώ έχω 3 γατάκια και 1 σκύλο μέσα στο σπίτι. Μέχρι στιγμής αν και που και που βρίσκω καμμιά τριχούλα πανω στο μωρο (όσο κ αν καθαρίσουμε δυστυχώς υπάρχουν με τόσα ζώα) - μέχρι στιγμής δεν είχαμε προβλήματα και η μικρή είναι υγιέστατη. Βεβαια δεν έχω αφήσει ακόμα να την γλύψει ο σκύλος ας πούμε. Αλλα ο σκυλάκος έχει πλέον εξοικιωθεί και οποτε κλάψει η μικρή πρώτος πρώτος πάει να δει τι γίνεται!!

Με τα γατάκια αν και ασχολούνται λιγότερο, έχω λιγο περισσότερο το νού μου!! Το μόνο που έχω δει σαν πρόβλημα και ίσως να το προσέξετε επίσης είναι αν καμμιά φορά τρώει η μικρή μου ή ετοιμάζεται για υπνο και γαυγίσει ο σκύλος (έχει μπάσο γαύγισμα!) μπορεί να τρομάξει :-( και μετά δεν ηρεμεί με τίποτα... Μάλιστα μια φορά τρόμαξε τόσο που της κόπηκε η αναπνοούλα για λίγο και τρόμαξα και εγώ παρα πολύ... Ομως αυτά τα τρομάγματα ταείχαμε μέχρι τον 4-5 μήνα.. Τώρα δεν τρομάζει πια εκτος αν είναι ακριβώς δίπλα μας! Αρα ισως αν έχετε και εσείς σκυλάκια, να φροντίζετε να μην είναι κοντά στο μωράκι καλού κακού όταν αυτό τρώει ή νανουρίζεται ;)

• 1 month later...

Καλησπερα!εχω ενυδρειο στο σπιτι εδω και ενα χρονο.Καπου πηρε το αυτι μου οτι δεν κανει το ενυδρειο μεσα στο σπιτι με το νεογεννητο. Ισχύει κατι τετοιο;

και φυσικα δεν ισχυει κατι τετοιο...μαλιστα εμεις ειχαμε και εχουμε ενα τεραστιο ενυδρειο με ψαρακια και εχω να σου πω οτι ισα ισα τους ηρεμει παρα πολυ. Ακομη και οταν ηταν λιγο ανυσηχος με το που τον πηγαινα μπροστα στο ενυδρειο ηρεμουσε αμεσως και οχι μονο το δικο μου το παιδακι..οποτε ειχαμε μικρους επισκεπτες στο σπιτι ηταν το αγαπημενο τους..

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Διαφημίσεις

καλημέρα σε όλες!απλά για την εμπειρία μου είπα να γράψω γιατί είχα και εγώ τέτοιεσ απορίες όταν ήταν να έρθει το μωρό σπίτι.έχουμε 4 γάτες και 1 σκυλίτσα.οι γάτοι κυκλοφορούν μέσα και έξω από το σπίτι.είναι στειρωμένοι όλοι και εμβολιασμένοι και κάνουμε συχνά αποπαρασίτωση.

στην αρχή οι γάτες την αγνοούσαν πλήρως την μικρή.ούτε και τώρα δείχνουν κάποιο ενδιαφέρουν.την αποφέυγουν όσο μπορούν γιατί τώρα που περπατάει και μιλάει τους τρομάζει και φέυγουν.η σκυλίτσα κάθετε και την χαιδέυει.αλλά άμα αρχίσει να τραβάει μαλλί φεύγει.πάντως η μικρή χαίρετε πάρα πολύ όταν τους βλέπει όλους και τους θέλει.είναι υπέροχο πάντως όταν αρχίζει να κάνει αγκαλίτσες με την σκυλίτσα. θέλω να μεγαλώσει και να τα σέβετε τα ζώα και να τα αγαπά.έχει ανάγκη η κοινωνία μας από περισσότερους φιλόζωους.

τώρα με το δεύτερο μωράκι είμαι πιο χαλαρή τώρα που είδα ότι δεν είναι τόσο κίνδυνος όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν.

είναι απόλαυση να έχεις και τα 2.

2mS6p3.png?t9H6Yah7

1ZAOp2.png?n6Kui1AR

Αρχικά πες μας

1) τι ράτσα είναι ο σκύλος

2) που μένει (μέσα στο σπίτι ή έξω σε κήπο/ μπαλκόνι, ταράτσα)

3) πόσο καιρό τον έχετε

4) αν τον πηγαίνετε βόλτα

NE1r.png

to exei murisei, einai aggliko bulldokaki polu gluko kai hremo kai ap oti lene oloi kai to vlepoume k emeis agapaei polu ta paidia. Apla exei polu megalo ogko....einai 34 kila k den elegxei to varos tou. ton phgainoume 2 fores thn mera volta einai olh mera mazi mas sto magazi mas!

Διαφημίσεις

Θα πρέπει να είσαι από πάνω σε κάθε επαφή του σκυλιου με το παιδί. Στην αρχή επειδή το σκυλί δεν ξέρει τα μικρά όρια του παιδιού κ αργότερα θα τρέχεις να σωσεις το έρμο το σκυλί από τα χέρια του παιδιού (φυσικα τα παιδια δοκιμάζουν τα ορια των γονιών κ όχι μόνο)

Αν το σκυλί ακούει/ ξέρει τις εντολές να σταματήσει όταν κάνει κάτι, να απομακρυνθεί ή και να μη πλησιασει τότε νομίζω ότι μπορείτε να το χειριστείτε. Αν το σκυλί πάει να το παρακάνει θα ακούει ένα "μη" (αναλογως ποια εντολή εχει μάθει) μέχρι να καταλάβει κ αυτό τα όρια του μωρού.

Ο δικός μας αν κ μόνο 7 κιλά σκυλί στη βόλτα τραβολογάει λες κ είναι 20 οπότε και το βαρος του σκυλιού είναι σχετικό... πιο πολύ σημασία εχει το αν ακουει κ ο χαρακτήρας του!

NE1r.png

συμφωνώ παίζει μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας του σκύλου..

εγώ έχω ένα μίνι λυκοσκηλάκι 12 κιλά και η μικρή μου ανηψιά του έχει αλλάξει τα φώτα .. αφού αναρωτιέμαι με την υπομονή του.

πρέπει να είσαι συνέχεια μαζί με το σκυλι και το μωρό έτσι ωστε να συνηθισει να ακούει σε εντολές που θα του δινεις σε σχέση με το παιδί

θεωρώ πως έχει κάνει όλα τα εμβόλια αρα απο αρρώστιες είσαι καλυμένη απλά προσχή μην καταπιεί καμία τρίχα το μωρο

πάρε και συμβουλή απο τον παιδιατρό σου και βλέποντας και κάνοντας απο εκεί και ύστερα

rwthsame fusika kai thn paidiatro mas kai mas eipe pws den uparxei provlhma alla oso na nai mia anhsuxia thn exw. Nai fusika kai ta exoume kanei ta emvolia mas. Etsi mou lene oloi pws otan megalwsei h mikrh den tha ton afinei hsuxo. Euxaristw gia tis apanthseis sas me vohthhsate polu :-) Pantws kai h paidiatros mas eipe pws ta paidia pou megalwnoun me skulia exoun kalutero xarakthra kai den einai epithetika.....

• 4 months later...
Λοιπόν, έχουμε τέσσερα μεγάλα, τριχωτά σκυλιά που ζούνε βασικά όπου γουστάρουνε (κήπο και σπίτι).Πριν γεννήσω ανέφερα στην γυναικολόγο μου ότι έχω σκυλιά και όταν ολοκληρώθηκε ο τοκετός μου δώσανε ένα σκουφάκι που φορέσανε στο μωρό με σκοπό να το φέρει ο άντρας μου στο σπίτι για να το μυρίσουνε.Όταν ήρθαμε στο σπίτι από το νοσοκομείο, τον κρατούσε ο άντρας μου (στα μάτια των σκυλιών είναι ο αρχηγός του σπιτιού) και εγώ τα άφησα να με καλωσορίσουν.Μετά ακουμπήσαμε τον μικρό στο πάτωμα και τους φέραμε μέσα (έναν κάθε φορά).Τον κάνανε γλυφιτζούρι :lol:.Αυτές ήταν οι οδηγίες που μου έδωσε ο κτηνίατρος και ο παιδίατρος μου.

Χαχαχαααα...!!! Μπορω να φανταστω την εικονα!Θελω να πιστευω οτι μολις με το καλο ειμαι ετοιμη κι εγω για τις προσπαθειες και γινω επιτελους μανουλα,θα συμβει το ιδιο!Γιατι εχω ενα μικρο σκυλακι που ζει μονο μεσα στο σπιτι σκεφτομαι μηπως βγαλει κι αυτο κομπλεξ γιατι το εχουν τα μικροσωμα αυτο το θεματακι:-)

Διαφημίσεις

Επειδη αυτο ειναι ενα ευαισθητο θεμα οτι πω δεν ειναι συμβουλη, ειναι απλα τι κανουμε εμεις..

Λοιπον εχοντας ηδη 2 σκυλια σπιτι που προφανως δεν θελαμε να διωξουμε τα οποια το βραδυ συνηθιζαμε να τα βαζουμε μεσα ρωτησαμε τον παιδιατρο μας και μας ειπε οτι εφοσον τα σκηλια ειναι εμβολιαζμενα φερτε τα σκηλια σε επαφη με το μωρο αμεσα, πράγμα που καναμε την 20η μερα και εγινε το ελα να δεις :D:D:D:D

Ο λυκος εγλυφε το μωρο απο πανω μεχρι κατω και το μωρο ειχε μεινει και τον κοιταζε.

Να καταλαβεις οτι ακομα και εξω που ειναι τα σκυλια οταν κλαιει η μπεμπα κλαιει και ο λυκος απ' εξω.....

Τι γλυκοοοοο:oops::-) Ειδες?Αυτο σημαινει οτι νιωθει το ζωντανο και δε προκειτε ποτε να κανει κακο στο παιδι!Αν δειτε στο youtube υπαρχουν απειρα βιντεο με νεογεννητα και μωρα καθε ηλικιας που ειναι κολλημενα με τα σκυλια γελανε παιζουν,ακομα κοιμουντε μαζι!Ειναι φοβερο.Νομιζω πως ειμαστε καχυποπτες για το τιποτα.Κοριτσια μη γινετε σαν ορισμενες(και δυστυχως το εχω δει απο γνωστη μου),που μολις μεινουν εγκυες πετανε τα ζωακια στη κυριολεξια.Αυτο ειναι ασυγχωρητο εφοσον το ζωο πληρει ολες τις προυποθεσεις συμβιωσης με τον ανθρωπο:-) Ειμαι ΥΠΕΡ και το ιδιο σκοπευω να κανω κι εγω με το παιδι μου(ελπιζω συντομα:-))

• 3 months later...

Καλησπέρα σε όλες.

Γράφω αυτό το θέμα, γιατί σε 1 μήνα περίπου, θα γεννήσω με το καλό το τρίτο μου παιδάκι και με προβληματίζει η παρουσία του σκύλου μας στο σπίτι.

Είναι πολύ μικρός (κανίς) και το έχω μέσα στο σπίτι.

Όμως γαυγίζει συνεχώς, χτυπιέται και έχω την εντύπωση πως όταν έρθω με το μωρό στο σπίτι, δεν θα το αντέχω !

Επίσης θα γαυγίζει συνέχεια και το μωρό θα πετιέται στον ύπνο του.

Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το πάρει για λίγο καιρό.

Τι να κάνω ή μήπως υπερβάλω ?

nnZSp2.pngo2vbp2.png

Με το καλο να ερθει το μωράκι σου!!!!!

Απο προσωπικη εμπειρία, εχουμε σκυλί και μωρό στο σπιτι μαζί, έχω να σου πω ότι τα μωρα συνηθίζουν τους θορυβους του σπιτιου (ακόμα κι αν αυτος είναι το γραβγισμα) και δεν ξυπνουν απο αυτους. Τουλαχιστον ο γιος μου που τωρα είναι 16 μηνων δεν έχει ξυπνησει, ουτε εχει τρομάξει ποτε από τους θορυβους του σκυλου, ο οποίος είναι Labrador. Δεν νομίζω ότι θα σε ωφελησει καποιος να παρει τον σκυλο για καποιο χρονικό διάστημα, ίσως όμως αν μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αυτή την συμπεριφορά του σκύλου σου.

Ισως να το βλέπεις τωρα τεράστιο, 3 παιδιά και σκύλος στο σπίτι, αλλά νομιζω ότι προσφέρεις στα παιδιά μια μονάδική σχέση και υπέροχες εμπειρίες.

Εγώ γέννησα πέρισυ το καλοκαίρι και με το που σαράντησε ο μικρός ο άντρας μου μας έφερε στο σπίτι ένα σκύλο...ένα κουτάβι που δεν ξέραμε τίποτα για αυτό π.χ. αν είναι επιθετικό κτλ

Οπότε μην ανησυχείς...εσείς τον έχετε καιρό το σκύλο σας, τον γνωρίζετε και σας γνωρίζει. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Α!Μην ξεχάσεις όταν είναι να φέρετε το μωρό στο σπίτι, να πάρετε ένα ρουχαλάκι του νωρίτερα και να το δώσετε στο σκυλάκι σας να το μυρίσει ώστε να του είναι οικεία η μυρωδιά του όταν έρθει το μωρό.

Με το καλό το μωράκι σας!!!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Δεν είναι πρόβλημα ο σκύλος στο σπίτι με το νεογέννητο. Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να συνηθίσει και ο ένας και ο άλλος. Απλά πρέπει να συστήσεις σωστά το παιδί στο σκύλο, για να μη ζηλέψει. Δηλαδή, θα πρέπει να του στέλνεις από το μαιευτήριο ρουχαλάκια φορεμένα για να τα μυρίσει, και όταν γυρίσετε πίσω θα πρέπει να αφήσεις το σκύλο να μυρίσει το παιδί (βάλτου ένα σκουφάκι και άφησε τον να το μυρίσει καλά. Θα τρομάξει λίγο ο σκύλος με τα κλάμματα του μωρού. Αλλά θα συνηθίσει. Ο δικός μας κλαψούριζε μια βδομάδα συνέχεια, αλλά μετά συνήθισε. Και τώρα είναι αχώριστοι. Ζήλευε λιγάκι επειδή είμασταν συνέχεια αγκαλιά και θήλαζε το μωρό, αλλά τον έβαλα από την αρχή στη θέση του και κατάλαβε πολύ γρήγορα. Επίσης, αν αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα του σκύλου, καλό είναι να το κάνεις από τώρα ώστε να μην το συνδέσει με τον ερχομό του μωρού. Εμείς πχ, είχαμε μειώσει λίγο τις βόλτες από τότε που ήμουν 6 μηνών, γιατί ήξερα ότι με το μωρό δεν θα μπορούσαμε να τον βγάζουμε 4 φορές τη μέρα όπως κάναμε. Ή ας πούμε αν δεν θέλεις να ανεβαίνει στον καναπέ ή στο κρεββάτι, πρέπει να του το μάθεις τώρα και όχι όταν έρθει το μωρό. Μπορεί να σου φαίνεται βουνό, αλλά δεν είναι. Κι εγώ είχα ένα σωρό τέτοια άγχη, αλλά θα δεις ότι προσαρμόζεται όλη η καθημερινότητα στο μωρό.

jTosp2.png

Καλησπερα κ απο μενα !

Εχουμε κ μεις ενα μπεμπακι 2 μηνων κ ενα σκυλακι 1.5 ετους !

Ο σκυλος ειναι μεσα στο σπιτι κ ειναι μελος της οικογενειας μας !

Απο οταν ημουν εγκυος καθοταν στα ποδια μου με το κεφαλακι του στη κοιλια μου κ (θελω να πιστευω) ακουγε τον μπεμπακο !

Οταν γυρισαμε απο το μαιευτηριο κ ενω εγω περιμενα να μου κανει χαρες γιατι ειχε 4 μερες να με δει , ασχοληθηκε ισα-ισα μαζι μου κ προσπαθουσε να καταλαβει τι ηταν αυτο το καινουριο πλασματακι που ειχε μπει στο σπιτι . Μυριζε ολο το σπιτι για να καταλαβει τι συμβαινει ! Ειχε πολυ πλακα !

Στην αρχη κλαψουριζε οταν ασχολουμασταν με τον μπεμπη κ ενω μπορει να καθοταν ησυχος , οταν ξυπναγε ο μπεμπης εφερνε τα παιχνιδια του για να ασχοληθουμε μαζι του .

Βεβαια προσπαθουσαμε να εχει ο ενας τον μπεμπη κ ο αλλος τον σκυλακο !

Τωρα εχει καταλαβει πως εχουν τα πραγματα κ εχει μπει κ αυτος σε καινουριο προγραμμα . Μπορει π.χ. να εχει ερθει στην αγκαλια μου , αλλα οταν θα κλαψει ο μπεμπης θα κατεβει μονος του γιατι πλεον εχει καταλαβει οτι πρεπει να παω να τον σηκωσω .

Το βραδυ οταν ο μπεμπακος ξυπναγε καθε 3 ωρες , ο σκυλος εκνευριζοταν γιατι ξυπναγε κ αυτος ! Τωρα δεν παιρνει χαμπαρι !

Αντιστοιχα κ ο μπεμπης δεν ξυπναει σε περιπτωση που γαβγισει ο σκυλος .

Τωρα ειμαστε σε φαση που τους φερνουμε ακομα πιο κοντα !

Του εχει γλυψει κ τα ποδαρακια κανα-δυο φορες κ οταν ειναι στο ριλαξ του ακουμπαει τα παιχνιδια του για να του τα πεταξει :) !!!

Μην ανησυχεις ...

Ολα θα πανε καλα !

Με το καλο το μωρακι σου !

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

Μου δώσατε κουράγιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όταν γεννήθηκαν τα άλλα 2 μου παιδιά, το σκυλάκι το είχε η μητέρα μου κι έτσι δεν προβληματιζόμουν τότε.

Όταν όμως μεγάλωσαν λίγο, το έφερα.

Το θέμα είναι πως έχω κι άλλα ζώα, τα παιδιά θα γίνουν με το καλό 3 και σε όλο αυτό είμαι ολομόναχη.

Εγώ φροντίζω για παιδιά και ζώα και σπίτι και νομίζω πως δεν θα αντέξω.

nnZSp2.pngo2vbp2.png

Αχ κοριτσάκια μου αυτό το άγχος το έχω κ εγώ! Πόσο μάλλον στο δικό μου σκυλάκι (είναι πολύ μικρόσωμο 4ετών) νομίζω πως θα του φανούν όλα βουνό! Ακόμα μένω στο πατρικό μου αλλά μόλις μετακομίσω στο δικό μας σπίτι σε συνδυασμό με τον ερχομό του μωρού σε λίγους μήνες και την συνεχής παρουσία του πλέον συζύγου μου νομίζω θα τρελαθεί! Δεν θέλω με τίποτα να τον δώσω, υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στο μωρό?

Αχ κοριτσάκια μου αυτό το άγχος το έχω κ εγώ! Πόσο μάλλον στο δικό μου σκυλάκι (είναι πολύ μικρόσωμο 4ετών) νομίζω πως θα του φανούν όλα βουνό! Ακόμα μένω στο πατρικό μου αλλά μόλις μετακομίσω στο δικό μας σπίτι σε συνδυασμό με τον ερχομό του μωρού σε λίγους μήνες και την συνεχής παρουσία του πλέον συζύγου μου νομίζω θα τρελαθεί! Δεν θέλω με τίποτα να τον δώσω, υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στο μωρό?

Ωχ, πολλά μαζί θα του έρθουν... Πόσοι μήνες είναι από τη μετακόμιση μέχρι τη γέννα; Ακόμα και 2 μήνες αρκούν για να προσαρμοστεί το σκυλάκι, βέβαια κατ'αρχήν στη μετακόμιση και το καινούργιο μέλος (τον μπαμπά για αρχή). Και μόλις συνηθίσει, σιγά σιγά θα το προετοιμάσεις και για το μωρό.

Ναι, αν δεν τους κάνεις σωστή γνωριμία και νιώσει το σκυλί ότι χάνει τα προνόμιά του εξ'αιτίας του παιδιού, μπορεί να αγριέψει στο μωρό. Γι'αυτό και δεν τους αφήνεις ποτέ μα ποτέ μόνους τους, τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να σιγουρευτείς ότι το έχει αποδεχτεί. Γι'αυτό φρόντισε να του τα πάς σταδιακά και να το εξοικειώσεις με την καινούργια του ζωή (δηλαδή, δεν θα ανεβαίνεις στα κρεβάτια, πχ, ή δεν θα τρέχεις μέσα στο σπίτι) και ό,τι δεν θέλεις να κάνει όταν γεννηθεί το μωρό, καλό είναι να το φροντίσεις πριν γεννήσεις.

jTosp2.png

Μου δώσατε κουράγιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όταν γεννήθηκαν τα άλλα 2 μου παιδιά, το σκυλάκι το είχε η μητέρα μου κι έτσι δεν προβληματιζόμουν τότε.

Όταν όμως μεγάλωσαν λίγο, το έφερα.

Το θέμα είναι πως έχω κι άλλα ζώα, τα παιδιά θα γίνουν με το καλό 3 και σε όλο αυτό είμαι ολομόναχη.

Εγώ φροντίζω για παιδιά και ζώα και σπίτι και νομίζω πως δεν θα αντέξω.

Ο μπαμπάς;;;

Δεν ξέρω, εγώ δεν θα μπορούσα να το διώξω. Τώρα αν δεν έχεις καμία βοήθεια, βέβαια, είναι ένα ζόρι ακόμα. Εγώ δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνα χωρίς τον σύντροφό μου (εκείνος έβγαζε το σκυλί βόλτα τον πρώτο μήνα, γιατί εγώ ήμουν μονίμως με το μωρό σκουλαρίκι στο στήθος).

jTosp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...