Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογεννητο και ζωα... τι κανουμε??

Recommended Posts

Εμας παλι που ο γατος μας ηταν ενας αξιολατρευτος, χαδιαρης, ηρεμος κοπρακος που τον μαζεψα απο το δρομο και τον ειχα 10 χρονια αυτοκολλητο πανω μου, μολις ηρθε το μωρο στο σπιτι, πρωτη φορα τον ειδα να "φερμαρει" για να επιτεθει.

Ειχα το μωρο στο κρεβατι κ αυτος ετοιμαζε επιθεση λες και εβλεπε ποντικι. Ποτε δεν το καταλαβα γιατι. Δυστηχως μετα απο 2 μηνες ψοφησε απο γηρατια.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

Σημαντικό ρόλο παίζει η δική μας συμπεριφορά απέναντι στο κατοικίδιο αφού έρθει το μωρό. Από εκεί νομίζω όι εξαρτώνται πολλά.

Όσο σημαντική είναι και η συμπεριφορά μας στο 1ο παιδί όταν έρθει το 2ο.

Προσωπικά με τη σκύλα μου, 12 ετών (που ποτέ δε θα μπορέσω νομίζω να πω τη λέξη ψόφησε) δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα. Έπαιξε όμως ρόλο, πως εκτός από το μειωμένο χρόνο παιχνιδιού, δεν άλλαξε τπτ μέσα στο σπίτι. Της έδειξα εμπιστοσύνη, δεν την περιόρισα πουθενά και δεν της απαγόρεψα ποτέ την πρόσβαση σε μέρη με τα παιδιά.

Djccp2.png

67KIp2.png

Γιατί δεν τον κατάλαβες βρε πασούμι; Από αυτοκόλλητος πάνω σου πέρασε σε δεύτερη μοίρα... δεν ήταν λογικό να βλέπει τον εισβολέα που μπήκε ανάμεσά σας ως εχθρό;

Εγώ τις γάτες μου τις απομάκρυνα απ' όταν ήμουν έγκυος από το κρεβάτι μας... και τις εγκατέστησα στο μπαλκόνι με ολες τις ανέσεις τους... Ποτέ δεν επιτέθηκαν στο παιδί ακόμα και όταν τους τράβαγε την ουρά... δεν την είδαν ποτέ ανταγωνιστικά....

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Αγαπητές και αγαπητοί,

μόλις σήμερα βρήκα το ενδιαφέρον (για να μην πω καυτό) για μένα θέμα.

Κάθισα και το διάβασα μονορούφι.

Το πρόβλημα μου είναι η γκρίνια του άντρα μου και οι φόβοι που μου δημιουργεί για τη γάτα που έχω στο σπίτι.

Είναι μαζί μου 12 χρόνια,γενικά είναι κολλητή μου και δεν βγαίνει έξω από το σπίτι ποτέ.

Τώρα που είμαι έγκυος ακούω απίστευτα σενάρια για τη ζήλεια που θα βγάλει προς το μωρό το οποίο δικαιωματικά θα έχει την προσοχή μας.

Για το ότι θα πηγάινει στην κούνια κι ότι μπορεί να το γρατσουνίσει ή κάτι τέτοιο (με εμένα δεν έχει τετοιες συμπεριφορές,αν και σαν γάτα είναι και κάπως περίεργη).

Όσο για την τρίχα δεν την παλεύω.Και την περίφημη σκούπα γνωστής μάρκας έχω με αντι-αλλεργικά φίλτρα και πάλι βρίσκω τρίχες παντού.

Θα είναι ένα πρόβλημα,αλλά θα το παλέψω όσο μπορώ.

Εσείς που έχετε εμπειρία με γάτα/-ες πώς το αντιμετωπίσατε;

Κι αν το μωρό την πειράζει;

Για την τρίχα... μίλα με τον κτηνίατρο (για το αν γίνεται... δεν ξέρω αν είναι ράτσας η γάτα σου) και κούρεψέ την ένα μήνα πριν έρθει το παιδί στο σπίτι. Έτσι θα έχεις το χρόνο να 'εξαφανίσεις' τις παλιές τρίχες και για ένα τρίμηνο θα έχεις απαλλαχτεί... μετά την ξανακουρεύεις μέχρι να είναι ασφαλές για το παιδί και κυρίως για την γκρίνια των άλλων...

Για να βουλώσεις στόματα σχετικά με τη γάτα κάντης κι ένα τεστ για τοξόπλασμα.

Από εκεί και πέρα να σου πω μόνο... καλό κουράγιο με τις μάχες που έχεις να δώσεις με τους άλλους.

Η γάτα δεν θα επιτεθεί στο μωρό αν δεν θεωρήσει ότι της παίρνει τη θέση. Φρόντισε η γατα να ξέρει ποια είναι η θέση της... το δίπλα σου δεν θα μπορεί να ισχύει με την έλευση του παιδιού :)

Καλή επιτυχία :)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Aeriko δεν το ειπα καλα. Κατι τετοιο δεν θα συνεβαινε γιατι ο γατουλης μου ειχε μεινει στο πατρικο μου οποτε δεν ειχε καθημερινη επαφη με τον μικρο.Οποτε πηγαινα ομως στη μαμα μου με το μικρο, ειχε τετοια δειγματα χωρις να με βλεπει εμενα να ασχολουμαι με το μικρο κλπ. Δηλ νομιζω οτι δεν ηταν θεμα ζηλιας οσο θεμα "παραξενεματος", "περιεργειας", "κυνηγητικου ενστικτου" η κατι παρομοιο.

Τωρα εχουμε σπιτι μια πατσαβουριτσα σκυλακι και προσπαθω να την γλιτωνω απο τα χερια του μικρου.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

Kορίτσια, σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Αν κρίνω από τις αντιδράσεις της γατούλας μου όταν βλέπει τον άντρα μου,θα περάσουμε δύσκολες μέρες,τον ζηλεύει τρομερά.

Μόλις τον δει να μπαίνει στο σπίτι, κάνει κάτι μούτρα...:mad:

μετά έρχεται και κάθεται στα πόδια μου για να του δείξει προφανώς ότι της ανήκω :"είναι δικιά μου" ένα πράγμα.

Φυσικά κάποιες φορές το πράγμα γίνεται γελοίο,γιατί ...ζηλεύει κι ο άντρας μου.

Κι εγώ με τη σειρά μου ζηλεύω όλες εσάς που ζείτε αρμονικά με τα ζώα και τα μωρά σας.:P

σουσους εμένα μη με ζηλεύεις... θυσίασα την θαλπωρή που μου παρείχαν οι γάτες μου για το παιδί... οποτε δεν το λες και αρμονικά... αλλά... είχα τρεις! δεν παλευόταν το θέμα με την τρίχα... και δεν μπορούσα να διαλέξω και μία εξ αυτών... τις κράτησα και τις τρεις απλώς τις απομάκρυνα από το εσωτερικό του σπιιτού...

Ελπίζω εσύ να πράξεις καλύτερα από μένα γιατί καλώς ή κακώς τύψεις έχω γι' αυτή μου την επιλογή... αν ήταν στο χέρι μου θα μέναμε όλοι μαζί μέσα απλώς οι γάτες 'κουρεμένες' (το οποίο x3 είναι ένα έξοδο δυσβάσταχτο!)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Αγαπητές και αγαπητοί,

μόλις σήμερα βρήκα το ενδιαφέρον (για να μην πω καυτό) για μένα θέμα.

Κάθισα και το διάβασα μονορούφι.

Το πρόβλημα μου είναι η γκρίνια του άντρα μου και οι φόβοι που μου δημιουργεί για τη γάτα που έχω στο σπίτι.

Είναι μαζί μου 12 χρόνια,γενικά είναι κολλητή μου και δεν βγαίνει έξω από το σπίτι ποτέ.

Τώρα που είμαι έγκυος ακούω απίστευτα σενάρια για τη ζήλεια που θα βγάλει προς το μωρό το οποίο δικαιωματικά θα έχει την προσοχή μας.

Για το ότι θα πηγάινει στην κούνια κι ότι μπορεί να το γρατσουνίσει ή κάτι τέτοιο (με εμένα δεν έχει τετοιες συμπεριφορές,αν και σαν γάτα είναι και κάπως περίεργη).

Όσο για την τρίχα δεν την παλεύω.Και την περίφημη σκούπα γνωστής μάρκας έχω με αντι-αλλεργικά φίλτρα και πάλι βρίσκω τρίχες παντού.

Θα είναι ένα πρόβλημα,αλλά θα το παλέψω όσο μπορώ.

Εσείς που έχετε εμπειρία με γάτα/-ες πώς το αντιμετωπίσατε;

Κι αν το μωρό την πειράζει;

Aπό τη στιγμή που η γάτα είναι στο σπίτι και δε βγαίνει έξω δεν υπάρχει πρόβλημα, συμφωνώ με τις άλλες μανούλες στο θέμα. όσο για τη ζήλεια είναι εντελώς μύθος, δεν παίζει με τίποτα. Μπορείς βέβαια να φροντίσεις να έχει η γάτα το δικό της χώρο (όχι το κρεβάτι σου) να κοιμάται και να κάθεται. Εγώ έχω τρεις κι ήδη από την εγκυμοσύνη τις έμαθα να μην μπαίνουν πια στην κρεβατοκάμαρα ούτε για ύπνο ούτε για άραγμα κι αυτό ήταν όλο. Έτσι ο χωρος του ύπνου, του αλλάγματος του μωρού, του ταίσματος κλπ (το μωρό ήταν μαζί μας στο ίδιο δωμάτιο) είναι δικός μας αποκλειστικά και το έχουμε ξεκάθαρο αυτό ήδη πριν έρθει το μωρό στο σπίτι.

Κι όταν ήρθε ούτε που τις απασχόλησε. Σα να ήταν πάντα εδώ.

Κατά τα άλλα, η "γάτα" ήταν η πρώτη λέξη που είπε, τόσο τις λατρεύει. Και ουρές κατά λάθος τραβάει και ζουπάει κι εκείνες κάθονται και γουστάρουν, είναι μεγάλες, 9 χρονών η μικρότερη, 14 η μεγαλύτερη.

Συχνή σκούπα (swiffer εμένα μου κάνει δουλειά) κι όλα μια χαρά.

FRV7p2.pngu9z0p3.png

Κι εμείς έχουμε γατούλα η οποία είναι πολύ άγρια θα έλεγα...εκεί που την χαϊδεύεις,αρχίζει να δαγκώνει,όταν έμεινα έγκυος με προβλημάτιζε...αλλά με έβγαλε ασπροπρόσωπη!!!Όταν την πλησιάζει ο μικρός και την τραβολογάει,κάθεται σαν άγαλμα!!Όταν έχει τις μαύρες της,απλά τον αποφεύγει!!!Όσο για την τρίχα...χμμ...η δικιά μου τρίχα που πέφτει με ενοχλεί πολύ περισσότερο από όσο της γάτας!!:rolleyes:

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Μου δίνετε πολύ κουράγιο με τις απαντήσεις σας.

Την αγαπώ πολύ τη γατούλα μου.Μου έχει χαρίσει πολλή αγάπη και συντροφιά χρόνια τώρα με μοναδικό αντάλλαγμα μια χούφτα φαϊ ,λίγα χάδια και πολύ αγάπη και δεν σκοπεύω να την αποχωριστώ.Το τι χρήμα έχω πληρώσει για να την έχω μαζί μου όπου κι αν είμαι (Ελλάδα και εξωτερικό) να μην το κάνω θέμα.

Για την ώρα κάνω την ψύχραιμη στις παρατηρήσεις της μητέρας και του συζύγου,θα εμπιστευτώ τη γατούλα μου και βλέπουμε.

Για το ότι ένα μωρό αλλάζει τις ισορροοπίες σ ένα σπίτι,αυτό έτσι κι αλλιώς,το "κακό" είναι ότι και το σπίτι μας δεν είναι πολύ μεγάλο.

Όμως ήδη έχω περιορίσει την κρεβατοκάμαρα το βράδυ που κοιμόμαστε και εκείνη δεν έρχεται πια στο κρεβάτι ακόμα κι όταν ξεχνάμε την πόρτα ανοιχτή.Ε,καμια βολτίτσα μπορεί να κάνει,αλλά τελικά πάει στο κρεβατάκι της.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Με αφορμή αυτό το ποστ μου:

Αααχ! Εμείς την βάζουμε και στο σπίτι την μπουμπου και είμαι λίγο αγχωμένη πως θα τον πάρει τον μπέμπη γιατί.. χμ..πως να το πω... δεν συμπαθεί τα παιδάκια!:shock::D τα νήπια δηλαδή την εκνευρίζουν (σε βαθμό να είναι έτοιμη για επίθεση αν την αφησεις με παιδάκια που την πειράζουν) κι έτσι έως τώρα την κρατούσαμε μακριά. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για μένα να τα πάει καλά με το μωρό γιατί... είναι το πρωτο μας παιδάκι κι αυτη! Δεν θα ήθελα να αναγκαστω να την έχω έξω :-(

Ο άντρας μου λέει ότι το μπεμπέ θα το γνωρίσει από βρεφος και θα το αγαπάει αλλά.... ένα αγχάκι το έχω! Είναι ζηλιαρόσκυλο η άτιμη! :lol:

ήθελα να ανοίξω ένα θέμα για όσους έχουν σκυλάκι/γατάκι που προυπήρχε της γέννησης του μωρού σας.. Τι κάνατε για να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένεια; Πως το δεχτηκε το σκυλάκι (ή γατακι) σας;

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Καλησπέρα και από μένα κορίτσια. Θα ήθελα και εγώ να τοποθετηθώ σε αυτό το θέμα.

Ως μέλος ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ χρόνια τώρα, και μιλάμε πάντα για αδέσποτες γάτες και σκύλους, που δεν είναι εμβολιασμένα (το τονίζω αυτό), δεν έχω πάθει το παραμικρό, και ουδέ ποτέ έχω αρρωστήσει. Αυτό μπορεί να σας επιβεβαιόση και ο κτηνίατρός σας, ότι δηλαδή δεν μπορείς να κολλήσεις τίποτα απολύτως από ένα σκυλί, εκτός λύσσας, η οποία έχει εξαλειφθή εδώ και 50 χρόνια. Όσο για το τοξόπλασμα τις γάτας, έχω να αναφέρω, ότι δεν είναι τόσο εύκολο να κολλήσεις, εκτός εάν δεν ακολουθείς τους τυπικούς κανόνες υγιεινής.

Όταν ακούμε τη λέξη “τοξοπλάσμωση” συνήθως σκεφτόμαστε τη γάτα και ότι πρέπει να την αποφύγουμε για “να μη μολυνθούμε με τοξόπλασμα”. Η αλήθεια όμως είναι ότι η γάτα δεν μολύνει τον άνθρωπο με τοξόπλασμα! Γι' αυτό, άλλωστε, ακόμη και σε περιοχές της γης όπου δεν υπάρχουν γάτες, η μόλυνση του ανθρώπου με τοξόπλασμα είναι συχνή. Οι γυναικολόγοι θα έπρεπε να είναι σωστά πληροφορημένοι, ευτυχώς οι περισσότεροι είναι πλέον, ότι ΔΕΝ είναι όλες οι γάτες μολυσμένες και ειδικά οι οικόσιτες, που εμβολιάζονται, δεν βγαίνουν στο δρόμο, δεν τρώνε ωμό και πιθανό μολυσμένο κρέας και έχουν μηδαμινή πιθανότητα να έχουν το τοξόπλασμα.

Ακόμα όμως και αν φοβάσαι την μετάδοση, σαν έγκυος, πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι το τοξόπλασμα μεταδίδεται μόνο από τα ΚΟΠΡΑΝΑ της γάτας. Με λίγα λόγια, πρέπει να μην είσαι προσεκτικός κατά την αλλαγή της άμμου της γάτας, να την αλλάζεις χωρίς γάντια και τελικώς να...καταπιείς μολυσμένες ακαθαρσίες της! Ξέρετε ,περνάνε πολύ λάθος μηνύματα και κάνουν τον κόσμο φοβικό με τα κατοικίδια. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα να θεωρείται πως, όταν έχεις κατοικίδιο, έχεις μαζεμένες όλες τις αρρώστιες του κόσμου. Και οι γιατροί οφείλουν να είναι πιο καλά πληροφορημένοι κι όχι με το παραμικρό να ενοχοποιούν τα ζώα. Να σας κάνω μια απλή ερωτηση? κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν τρώτε λαχανικά? γιατί πραγματικά είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος να κολλήσεις τοξόπλασμα παρά από οικόσιτη κυρίως γάτα. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός από φαγητά που τρώμε έξω και όχι από την οικόσιτη γάτα μας. Ποτέ δεν τρώμε σαλάτες που πλένονται δύσκολα έξω και αυτό δεν ισχύει μονό για την εγκυμοσυνη. ΄Η πόσες φορές έχει τύχει να φάμε έξω κρέας που δεν ήταν καλά ψημένο μέσα. Αν ήταν έτσι εύκολο να κολλήσεις, τότε όλες οι κτηνίατροι του κόσμου( γυναίκες) θα ήταν άτεκνες, και οι άνθρωποι που ζουν στο εξωτερικό, μιας και κάθε οικογένεια διαθέτει από ένα η και περισσότερα κατοικίδια στο σπίτι, θα έπρεπε να είναι όλοι άρρωστοι. Και σαν νοσηλεύτρια που είμαι, έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να αρρωστήσω από άνθρωπο και να μεταφέρω μικρόβια στο σπίτι, πόσο μάλλον τώρα που περιμένω μωράκι. Ας μην πανικοβαλλόμαστε για το τίποτα… απλά ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ…. Είναι απλά τα πράγματα. :P

Ερωτεύτηκα την κόρη μου στις 10/02/2012 12:30 μμ

DimiKgianni

Σωστή τοποθέτηση! Εγώ έχω έναν γατούλι και το τι έχω ακούσει δεν λέγετε!!!Δεν έχω παιδάκι ακόμα και όλοι μου λένε πως όταν μείνω έγκυος πρέπει να τον διώξω...Λες και είναι διακοσμητικό που δεν <<ταιριάζει>> πια...Αλλά και εγώ τους βάζω στην θέση τους....και τώρα αντί να λένε αυτά λένε ότι είμαι υστερική με τα ζώα και ότι όλο μαζί τους ασχολούμαι...λές και είναι κατάντια....αλλά και εγώ χ@@#%%α.... :)

Έχω ρωτήσει και τον κτηνίατρο και τον γυναικολόγο και συμφωνούν με τα παραπάνω...

TA6yp3.png

Each day's a gift and not a given right...

Leave no stone unturned, leave your fears behind...

And try to take the path less traveled by...

That first step you take is the longest stride...

Σωστή τοποθέτηση! Εγώ έχω έναν γατούλι και το τι έχω ακούσει δεν λέγετε!!!Δεν έχω παιδάκι ακόμα και όλοι μου λένε πως όταν μείνω έγκυος πρέπει να τον διώξω...Λες και είναι διακοσμητικό που δεν <<ταιριάζει>> πια...Αλλά και εγώ τους βάζω στην θέση τους....και τώρα αντί να λένε αυτά λένε ότι είμαι υστερική με τα ζώα και ότι όλο μαζί τους ασχολούμαι...λές και είναι κατάντια....αλλά και εγώ χ@@#%%α.... :)

Έχω ρωτήσει και τον κτηνίατρο και τον γυναικολόγο και συμφωνούν με τα παραπάνω...

Σωστά, τα ζώα μας δεν είναι διακοσμητικά, που με κάθε αλλαγή στη ζωή μας, πρέπει να τα διώχνουμε. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Είμαι υπέρ, τα παιδία να μεγαλώνουν με κατοικίδια για πολλούς λόγους.

Ερωτεύτηκα την κόρη μου στις 10/02/2012 12:30 μμ

Καλησπέρα κορίτσια.Να συμφωνήσω στο ότι τα ζωάκια μας δεν είναι διακοσμητικά για να τα αλλάζουμε ανάλογα τη διάθεση και την εποχή!Λοιπόν, εμείς έχουμε δύο παιδάκια μέχρι στιγμής, δύο πουλάκια, κάμποσα ψάρια και ένα σκυλάκι.Το πρώτο πράγμα που κάνεις πιστεύω είναι να ακολουθείς σωστά τους κανόνες υγειινής(λάθος το έγραψα μάλλον).Με το σκυλί ας πούμε σκουπίζω καθημερινά καθώς έχει τριχούλες η αγάπη μου τι να κάνω να το κουρέψω γουλί?.Τα πουλιά καθαρίζονται δύο φορές την εβδομάδα και τα ψαράκια οκ είναι στο ενυδρείο τους δεν ενοχλούν κανέναν και τα καθαρίζουμε 1 φορά το μήνα γιατί έχουμε καλό σύστημα καθαρισμού.Τώρα τον ρεξ μας (μη σας τρομάζει το όνομα και φανταστήτε κανά τέρας είναι μπόμπος τελείως πολύ μικρούλης) τον είχαμε βρεί πριν καν παντρευτούμε στα σκουπίδια και τον πήραμε.Όταν έμεινα έγκυος ξεκινήσαμε εκπαίδευση με εκπαιδεύτρια(ίσως και πεταμένα λεφτά αλλά κάπου βοήθησε)Έμαθε βασικούς κανόνες και όσο αφορά τον ερχομό του μωρού κάναμε τα εξής.Πήραμε μια κούκλα από τα jumbo μεγάλη αυτές που μοιάζουν με μεγάλα μωρά και την εντάξαμε στην καθημερινότητα.Την παίρναμε αγκαλιά, κάναμε ότι την ταίζουμε και γενικά σχεδόν ότι κάνεις με ένα μωρό.Ο ρεξ έμαθε να την πλησιάζει όποτε θέλω ή να μην πλησιάζει όταν πχ την "τάιζα" και όταν πήγε να την αρπάξει τον μάθαμε με εντολές να μην το κάνει.Επίσης την βάζαμε στη κούνια στο ριλάξ κλπ και σε συνδυασμό με τις εντολές "κάτσε", "μείνε", "μη" και φυσικά επιβράβευση του σκύλου τα καταφέραμε.Όταν γέννησα ζήτησα στο μαιευτήριο για 1 μέρα να φορέσει δικό μου φορμάκι το μωρό.Την επόμενη το πήρε ο άντρας μου και το άφησε στον ρεξ για να το μυρίσει.Όταν γυρίσαμε στο σπίτι δεν πλησίασε καθόλου το μωρό παραμόνο το πορτ-μπεμπέ(κάθισμα αυτοκινήτου) και αργότερα του δώσαμε την κουβερτούλα με την οποία είχε κοιμηθεί το μωρό 3 βράδια.Σιγά-σιγά ήρθαν σε επαφή και όλα καλά!Τώρα βέβαια κρύβεται το ζωντανό γιατί οι ταλιμπάν μου το πειράζουν και εγώ βέβαια τους μαλώνω!

Να πω εδώ ότι επειδή πολλοί μου τα είχαν πρήξει με το σκύλο και το μωρό, μόλις γύρισα σπίτι από το μαιευτήριο και ήρθε η παιδίατρος την ρώτησα και μου είπε "Το σκυλί μπορεί να μην το βάζεις στο δωμάτιο του μωρού (γιατί όντως δεν τον έβαζα μέσα) αλλά έχει τρίχες και οι τρίχες αιωρούνται.Που σημαίνει ότι αν έχει αλλεργία το μωρό σου θα φανεί σε λίγες μέρες.Αν το παιδί δεν έχει αλλεργία τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συνυπάρχει και να μεγαλώνει με το σκυλί!"Και έτσι τους έβαζα όλους τη θέση τους λέγοντας πχ "καλά ξέρεις εσύ καλύτερα από την παιδίατρο?"

Τέλος αυτό που κάναμε εμείς ήταν ότι τον είχαμε ήδη μάθει να μην κοιμάται μαζί μας.Έχει τη μαξιλάρα του στο σημείο που του αρέσει και κοιμάται.Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν ότι βάλαμε ένα πορτάκι ασφαλείας στο χολ ώστε να μην μπαίνει μέσα στα δωμάτια όποτε θέλει, αλλά αυτό το κάναμε σχεδόν από την αρχή της εγκυμοσύνης ώστε να μην το συνδέσει αρνητικά με τον ερχομό του μωρού.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Διαφημίσεις

τα παιδια ανα τους αιωνες μεγαλωναν συνδεδεμενα με τη φυση και κυριως μεσα σε αγροτικες οικογενειες,,δηλαδη γαλουχηθηκαν μεσα σε κατσικια κοτες σκυλια κλπ σε ενα οικοσυστημα κοινως

στην εποχη μας που εχουμε και τοοοοσα μεσα, εννοω νερο, σαπουνι, εμβολια γιατρους, παιδιατρους, κτηνιατρους ,αντιβιωτικα, η συμβιωση με ενα ζωο μοιαζει με σαφαρι σε ζουγκλα με αγρια ζωα

ας χαλαρωσουμε κι ας απολαυσουμε την οικογενειακη ζωη παρεα με τους φιλους μας τα ζωα,,,τα οφελη ειναι σπουδαιοτερα απ οτι τα ρισκα που φανταζομαστε και που στο κατω κατω ελεγχονται

στα ογκολογικα νοσοκομεια στην ιταλια και στην γαλλια που γνωριζω καλα υπαρχουν σκυλια με τα οποια φερνουν σε επαφη τα παιδακια,,,σε συγκεκριμενο εννοειται πλαισιο, κι εδω εμεις φοβομαστε για ενα υγιες κατοικιδιο που θα ερθει σε επαφη μ ενα υγιες παιδι

ειμαστε υπερβολικοι εμεις οι ελληνες!

ειχα διαβασει τωρα δεν το βρισκω να το παραθεσω οτι τα μωρα που ερχονται σε επαφη με ζωα απο νωρις εχουν κατα 70% λιγοτερες πιθανοτητες να εμφανισουν πασης φυσεω δερματολογικες και αναπνευστικες αλλαεργιες

κοινως οσο πιο πολυ στη γυαλα και στο μπεταντιν βουταμε τα παιδια μας τοσο πιο αλλεργικα και αρρωστα θα ειναι

η επαφη με τα ζωα δυναμωνει το ανοσοποιητικο και τη ψυχη μας, ας αφεθουμε σε αυτη

ειχα διαβασει τωρα δεν το βρισκω να το παραθεσω οτι τα μωρα που ερχονται σε επαφη με ζωα απο νωρις εχουν κατα 70% λιγοτερες πιθανοτητες να εμφανισουν πασης φυσεω δερματολογικες και αναπνευστικες αλλεργιες

Αυτό το έχω διαβάσει και εγώ σε περιοδικό για γονείς δεν θυμάμαι ποιο..και μου το είπε και ο παιδίατρος.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Έχει κανένας εμπειρία με σκύλο που βγάζει επιθετικότητα στα νήπια; Εμενα κάποιο παιδικό τραυμα μάλλον σερνει και τα φοβάται-τους αγριευει. Καμιά συμβουλή απο τους γονείς; Ελπίζω η επαφή από την αρχή με το βρεφος (που δεν ειναι νηπιο που τσιριζει-πηδαει-κάνει απότομες κινησεις στο σκύλο) να την εξοικειώσει μέχρι να μεγαλώσει ο μπεμπούλης..

Επίσης θέλει λίγο προσοχή με το φαί της, είναι γενικά προστετευτική. Με εξαιρεση αυτα τα "δυσκολα" σημεία είναι ενας άγγελος αλλά έχω πολύ άγχος ρε γαμώτο τι θα γίνει με το μωρό... Ελπίζουμε να το δει σαν μερος της οικογενειας και να το προστατευει αντί να το δει σαν κάτι ξένο..

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Έχει κανένας εμπειρία με σκύλο που βγάζει επιθετικότητα στα νήπια; Εμενα κάποιο παιδικό τραυμα μάλλον σερνει και τα φοβάται-τους αγριευει. Καμιά συμβουλή απο τους γονείς; Ελπίζω η επαφή από την αρχή με το βρεφος (που δεν ειναι νηπιο που τσιριζει-πηδαει-κάνει απότομες κινησεις στο σκύλο) να την εξοικειώσει μέχρι να μεγαλώσει ο μπεμπούλης..

Επίσης θέλει λίγο προσοχή με το φαί της, είναι γενικά προστετευτική. Με εξαιρεση αυτα τα "δυσκολα" σημεία είναι ενας άγγελος αλλά έχω πολύ άγχος ρε γαμώτο τι θα γίνει με το μωρό... Ελπίζουμε να το δει σαν μερος της οικογενειας και να το προστατευει αντί να το δει σαν κάτι ξένο..

Εγώ έχω μια επιθετική γάτα...Εκεί που την χαϊδεύεις,σου ορμάει και δαγκώνει κτλ.Στον μικρό όμως κάθεται Παναγία!!!Δεν το πίστευα!!Καιν ο μικρός είναι ζωηρός,της τραβάει την ουρά,τα αφτιά...και η γάτα στην χειρότερη να τσιρίξει και να απομακρυνθεί!!Η σκυλίτσα σας έχει γεννήσει ποτέ?Γιατί νομίζω κι αυτό έχει κάποια σχέση για το πως θα αντιδράσει.

Με το καλό το μωράκι σου!

Annoula δεν έχει γεννήσει. Μετά την πρωτη της περίοδο και συμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιατρου την στειρώσαμε (ήταν τότε 10 μηνων περίπου). Οπότε δεν γέννησε!! Λες να της βγει το μητρικό φίλτρο;:D

Στα άλλα παιδάκια όμως γιατί αγριεύει ρε γαμωτο; φοβαμαι πολύ γιατι αν κατι πάει στραβα θα αναγκαστω να την εχω στον κήπο και δεν το θέλω, παιδάκι μου είναι κι αυτη (και χαιδεμένο) και θέλω να δει το μπεμπάκι σαν μέλος της οικογένειας!:(

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Συνήθως τα ζωάκια που γεννάνε,μαλακώνουν...μήπως κάποιο παιδάκι την είχε χτυπήσει στο παρελθόν και για αυτό τα φοβάται??Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να γεννήσεις και να δεις αντιδράσεις και αναλόγως πράττεις!! Πριν γεννήσεις όμως πρέπει να προετοιμάσεις το σκυλάκι σου..πάρε μια κούκλα και ντύσε την με βρεφικά ρουχαλάκια και παίξτο ότι είναι το μωρό σου,δηλ.έχε το αγκαλιά στον καναπέ,βάλε το δίπλα σου όταν κοιμάσαι και δες αντιδράσεις!Επίσης όταν με το καλό γεννήσεις,δώσε ένα φορεμένο κορμάκι στον άντρα σου να το φέρει σπίτι και να το δώσει να μυρίσει το σκυλάκι σας!Ελπίζω όλα να πάνε καλά γιατί πραγματικά είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει το μωρό μου να παίζει με την γάτα και τον σκύλο μας!!:D

Δεν διαβασα ολες τισ απαντησεις σας αλλα θα ηθελα να αναφερω κατι που ακουσα σε μια εκπομπη απο εναν σοβαρο παιδιατρο.Οσον αφορα τα σκυλακια ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αν ακολουθησεις μια μεθοδο την πρωτη μερα που ερχεται το μωρο στο σπιτι.Συγκεκριμενα ειπε πως πρεπει να βαλεις το μωρο μεσα στο σπιτι , κατω στο πατωμα ( σε πορτ μπεμπε) και μετα να μπει ο σκυλος πρωτος ωστε να το βρει αυτος , να το μυρισει ,να το επεξεργαστει.Μετα απο αυτο ο σκυλος θα θεωρει οτι το ανακαλυψε αυτος ( ειναι σημαντικο να ειναι στο πατωμα για να ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο τον σκυλο ) και θα το αγαπα και θα το προστατευει για ολη του την ζωη σαν να ηταν δικο του. Τωρα , για τις γατες ειπε οτι ουσιαστικα ποτε δεν αποδεχονται το μωρο , πολλες φορες κανουν οτι δεν εχουν αντιληφθει καν την παρουσια του. Και μαλιστα ειπε οτι αμερικανοι επιστημονες μετα απο καποια περιστατικα βιντεοσκοπησαν τον χωρο και ειδαν οτι πολλες γατες οταν μενουν μονες με τα μωρα τα πνιγουν. Γι αυτο να μην αφηνετε ποτε τις γατες μονες με τα μωρα!!!

Απλα το παραθετω σαν επιστημονικη αποψη...δεν εχω καμια εμπειρια με ζωα...

Δεν διαβασα ολες τισ απαντησεις σας αλλα θα ηθελα να αναφερω κατι που ακουσα σε μια εκπομπη απο εναν σοβαρο παιδιατρο.Οσον αφορα τα σκυλακια ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αν ακολουθησεις μια μεθοδο την πρωτη μερα που ερχεται το μωρο στο σπιτι.Συγκεκριμενα ειπε πως πρεπει να βαλεις το μωρο μεσα στο σπιτι , κατω στο πατωμα ( σε πορτ μπεμπε) και μετα να μπει ο σκυλος πρωτος ωστε να το βρει αυτος , να το μυρισει ,να το επεξεργαστει.Μετα απο αυτο ο σκυλος θα θεωρει οτι το ανακαλυψε αυτος ( ειναι σημαντικο να ειναι στο πατωμα για να ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο τον σκυλο ) και θα το αγαπα και θα το προστατευει για ολη του την ζωη σαν να ηταν δικο του. Τωρα , για τις γατες ειπε οτι ουσιαστικα ποτε δεν αποδεχονται το μωρο , πολλες φορες κανουν οτι δεν εχουν αντιληφθει καν την παρουσια του. Και μαλιστα ειπε οτι αμερικανοι επιστημονες μετα απο καποια περιστατικα βιντεοσκοπησαν τον χωρο και ειδαν οτι πολλες γατες οταν μενουν μονες με τα μωρα τα πνιγουν. Γι αυτο να μην αφηνετε ποτε τις γατες μονες με τα μωρα!!!

Απλα το παραθετω σαν επιστημονικη αποψη...δεν εχω καμια εμπειρια με ζωα...

Μάλλον εννοούν ότι ξαπλώνουν πάνω στα μωράκια με αποτέλεσμα να πνίγονται.Αυτό το ξέρω γιατί υπήρχε τέτοιο θέμα όταν ήταν μωρό ο αδερφός μου και είχαμε γατούλα!Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με πράξη κακίας αφού οι γάτες όταν αγαπάνε κάποιον,λατρεύουν να ξαπλώνουν πάνω τους!Και εννοείται ότι ποτέ δεν αφήνουμε ένα μωράκι μόνο με οποιοδήποτε ζωάκι!

εμεις λοιπον εχουμε εναν ρεξ ονομα και πραμα- οπως της σειρας! τελειος φυλακας! σε εμας ολους αγγελος, εμενα μεχρι και την κοιλια του γυρναει (κατι που δεν κανουν οι αρσενικοι ευκολα) για να τον χαιδεψω! στους ξενους...ασε καλυτερα...

ενω λοιπον οταν τον πλησιαζω αφηνιαζει απο τη χαρα του, χοροπηδαει, γελαει, κανει γυρω γυρω κλπ, οταν τον πλησιαζουν οι μικρες μου, σαν να καταλαβαινει οτι η δυναμη του μπορει να τις ριξει κατω και να τις τραυματισει γινεται χ α λ ι! καθεται κατω, κατεβαζει την ουρα πισω ισια, βαζει το κεφαλι του χαμηλα και περιμενει να τον χαιδεψουν εκεινες στον δικο τουσ χρονο :shock:

αυτο συνεβη χωρις να κανουμε καμια προσπαθεια εμεις. οταν το πρωτοειδα δεν πιστευα στα ματια μου!!

πιστευω οτι το σκυλι αντιλαμβανεται το νεο μελος-παιδι της οικογενειας και το προστατευει καθως επισης αντιλαμβανεται και οτι αυτος ο μικρος ανθρωπος δεν εχει τις ιδιες ικανοτητες με 'το αφεντικο' και προσεχει περισσοτερο.

συμφωνω και με τον/την γλυκο που μιλαει για τα οφελη στα μικρα παιδια απο την παρεα των ζωων.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...